ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Συνταγή της Ημέρας!


Χταπόδι με μακαρονάκι
Συνταγή για 4 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:

2 κιλά χταπόδι, να αποψυχθεί αν είναι κατεψυγμένο
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μέτριο κρεμμύδι
1 φύλλο δάφνης
1/2 ξυλάκι κανέλα

Πρωτοσέλιδο 3.10.2012

Πρωτοσέλιδο 3.10.2012

Χωρίς τον Ντάνι στη Φυλή...


Θρασύβουλος - Πιερικός (17.00)
Χωρίς τον βασικό του φορ, τον Ισπανό Ντάνι θα παραταχθεί στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Φυλής ο Πιερικός που αντιμετωπίζει σήμερα το απόγευμα στις 17.00 τον τοπικό Θρασύβουλο.

Ο έμπειρος Ισπανός φορ του Πιερικού υπέστη διάστρεμμα στην τελευταία προπόνηση και προληπτικά κυρίως «κόπηκε» από την αποστολή, προκειμένου να είναι απόλυτα έτοιμος στη δύσκολη συνέχεια.

Τη θέση του Μάρτιν Αλεχάντρε Ντάνι στην κορυφή της επίθεσης θα πάρει πιθανότατα ο Αλέξανδρος Σεχολάρι, ελλείψει πολλών άλλων επιλογών, ενώ φανέλα βασικού διεκδικεί και ο Σίμος Παπαδόπουλος.

Ο τεχνικός των «μελανόλευκων» δεν υπολογίζει ξανά στους ανέτοιμους Καρακατσάνη και Ελευθεριάδη, ενώ επιστρέφει από τιμωρία ο Παύλος Δήμου.

Τρέχω για την Κατερίνη


Μια αθλητική γιορτή για όλους
Την πεποίθησή τους ότι o αγώνας δρόμου «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ» θα διεξαχθεί (την Κυριακή 07 Οκτωβρίου), υπό απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία, εξέφρασαν οι διοργανωτές, στη διάρκεια σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Δημαρχείο της Κατερίνης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι με τις έως τώρα εκτιμήσεις περισσότεροι από 400 αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα, καθώς και από την Κύπρο αναμένεται να λάβουν μέρος στον αγώνα(προς τιμήν του δασκάλου του στίβου Τάκη Παρασκευόπουλου), ο οποίος είναι ενταγμένος στο πλαίσιο των 100 χρόνων Ελεύθερης πόλης.
Την σύσκεψη συντόνισε ο πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας Θωμάς Παπαδημητρίου, ο οποίος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχαριστίες του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, σε όλους τους εκπροσώπους των φορέων που συμμετέχουν στην προετοιμασία της διοργάνωσης.

Η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πιερία


Τη Δευτέρα το μεσημέρι, μετά από πρόσκληση του Διευθυντή Δ/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Ιωάννη Καζταρίδη και εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνάντηση των Διευθυντών των σχολικών μονάδων Πιερίας στο αμφιθέατρο του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι Σχολικοί Σύμβουλοι φιλολόγων κα Ευσεβία Χασάπη και κος Αλέξανδρος Νικολαϊδης, ο Σχολικός Σύμβουλος των Μαθηματικών κος Ευάγγελος Βοσκός, η Σχολική Σύμβουλος των Φυσικών κα Ανδριάνα Πιπιλιαγκοπούλου, οι υπεύθυνοι ΕΚΦΕ, κος Νικόλαος Ιωάννου, Κε.Πλη.Νε.Τ., κος Βασίλειος Ζήσκος, η υπεύθυνη του Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων, κα Μυράντα Παππά, η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Δ/νσης, κα Ελένη Φιλιππά, καθώς και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πιερίας κος Θεόδωρος Σιαμάγκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ








''Εδά θα ρακοπίνουμε, ώσπου να 

ξημερώσει κι ο ήλιος εις το κούτελο 

ώσπου να μασε δώσει..."


Γλυκάνισος Τηλ.2351024014 & κιν.what's up:6980510566











Οι Έλληνες που δίνουν 600 δις δολάρια στην Ελλάδα για να σβηστεί το χρέος! [Video]

Φωτογραφία για Οι Έλληνες που δίνουν 600 δις δολάρια στην Ελλάδα για να σβηστεί το χρέος! [Video]

Το βράδυ της Τρίτης το "Αποκαλυπτικό Δελτίο" φιλοξένησε την ΜΚΟ E.N.D.. Πρόκειται για τους Έλληνες που προσφέρουν στην Ελλάδα 600 δις για να σβηστεί το χρέος!

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί!

Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης

‎Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης‎
«Ιερατική-κορυφή Καλλιάδιο (γνωστή και ως Σταύρος Τσακίρης ή Αυγό)».

Την Κυριακή στις 07-10-2012 θα πραγματοποιηθεί η πορεία 

«Ιερατική-κορυφή Καλλιάδιο (γνωστή και ως Σταύρος

Τσακίρης ή Αυγό) με υψόμετρο 665m». Η διαδρομή θα

πραγματοποιηθεί από το μονοπάτι του Β.Σγουράκη μήκους 

2.650 μέτρων. Παρακαλούνται όσοι θέλουν να συμμετάσχουν 

να παρευρίσκονται το αργότερο μέχρι τις 08.00π.μ. στην 

εκκλησιαστική σχολή της πόλης 

μας. Η πορεία θεωρείται μέτριας δυσκολίας και ενδείκνυται και για παιδιά. Συνιστούμε τη 

χρήση ορειβατικών υποδημάτων (μποτάκια) όπως επίσης και σακίδιο 

πλάτης το οποίο θα περιέχει αδιάβροχο, νερό, μαύρη σοκολάτα ή παστέλι και ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, φουντούκια ανακατεμένα με σταφίδες) ή φρούτα (μπανάνες, ροδάκινα κ.λ.π.)
Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου στις προηγούμενες διαδρομές μας και κυρίως η συμμετοχή των μικρών μας φίλων ελπίζουμε να συνεχιστεί και αυτή τη Κυριακή που θα πραγματοποιηθεί η πρώτη επίσημη ανάβαση σε κορυφή του νομού μας… Σας ευχαριστούμε για την μέχρι τώρα συμμετοχή σας και σας περιμένουμε να υλοποιήσουμε μαζί και το υπόλοιπο πρόγραμμα της χρονιάς.
Το πρόγραμμα της Λέσχης μας διανέμεται δωρεάν. Μέλη του Δ.Σ. της λέσχης μας μπορείτε να συναντήσετε στην καφετέρια του ξενοδοχείου «Δημόκριτος» κάθε Τετάρτη από τις 19.00-21.00 να παραλάβετε το πρόγραμμά των αναβάσεων να ενημερωθείτε και να συζητήσετε μαζί μας.
Επίσης για τον ίδιο σκοπό υπάρχει και το email:olxanthis@yahoo.gr καθώς και προφίλ στο facebook με την ονομασία «Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης».

Η ανατομία της ανεργίας

Η ανατομία της ανεργίας
Προσωπικές εξομολογήσεις ανέργων - Το βίωμα της επώδυνης εμπειρίας

Ο "ΑΡΧΗΓΟΣ' ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΙΚΟΥ ΥΠΟΚΟΣΜΟΥ ..ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ!! ...ΑΦΟΥ ΤΗΝ "ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΚΕ'" ΤΗΝ "ΕΔΩΣΕ" ΣΤΟ ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΟ ΠΟΠΟΛΟ!!!


Ο Βενιζέλος είχε τη λίστα, αλλά την ακύρωσε

Παιχνίδι εντυπώσεων με την παράδοση και την κατοχή της. Εγείρονται ερωτηματικά για τους χειρισμούς
Ο Βενιζέλος είχε τη λίστα, αλλά την ακύρωσε 

'H ΑΥΤΟΙ 'H ΕΜΕΙΣ


Βλέποντας στην τηλεόραση, ένα γκάλλοπ από διάφορους δυστυχισμένους πατριώτες μας, μεταξύ των οποίων και ένα ζευγάρι, που όντας άνεργοι και οι δύο, δηλώνουν με συντριβή μπροστά στον φακό, ότι δεν μπορούν να προσφέρουν στο παιδί τους, ούτε τα απολύτως αναγκαία (φαγητό, σχολικά είδη κ.α.) διερωτώμαι: αυτοί οι άθλιοι που υπηρετούν αυτό το πανάθλιο σύστημα, αναμασώντας συνεχώς ότι όλα αυτά γίνονται για να σωθεί η χώρα, για ποιο είδος σωτηρίας μιλούν και ποιοι θα είναι αυτοί που θα σωθούν (εκτός βέβαια από αυτούς τους ίδιους) που ζουν ζωή χλιδάτη και πολυτελή, πατώντας πάνω στο πτώμα (όπως το κατάντησαν) του δύστυχου λαού μας, που δεν τους αρκεί το ότι η βρώμικη  πλούσια ζωή τους στηρίζεται στην ολοσχερή απομύζηση του αίματός του, αλλά θέλουν, να τον εξαφανίσουν και βιολογικά, εκτελώντας με ζήλο το χατίρι των μισΕλλήνων αφεντικών τους, που ξεδιάντροπα τους γλύφουν σαν παλιόσκυλα, χωρίς την παραμικρή ντροπή για την αθλιότητά τους.

ΕΛΑΤΕ


http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20111002/low/newego_LARGE_t_1101_53837564.JPG
Όποιος Έλληνας υπογράψει τέτοιο χαρτί, όποιος Έλληνας μεταφέρει τέτοιο χαρτί, όποιος Έλληνας προσπαθήσει να εφαρμόσει αυτά που θα γράφει ένα τέτοιο χαρτί αξίζει να γίνει αποδέκτης της οργής μας.
Τα ψέμματα ΤΕΛΟΣ!
Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του!

Τα «είναι η δουλειά μου» δεν στέκουν γιατί όταν θα πέσει η πρώτη τουφεκιά, αυτός που θα την ρίξει θα σας πει...

...«είναι η περιουσία μου!».... hggike


Το Γραφείο Τύπο της Κ.Ο. Πιερίας του Κ.Κ.Ε.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     Η  κομματική οργάνωση Πιερίας  του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση ενάντια στη νέα αντιλαϊκή λαίλαπα, τον νέο αντεργατικό προϋπολογισμό την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου.
          Καλούμε την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους να δώσουν αποφασιστική απάντηση, συνέχεια και κλιμάκωση για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής των μονοπωλίων.
          Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία.  Η φιλολαϊκή λύση για το λαό περνάει μέσα από την κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των αντιλαϊκών νόμων, με την μονομερή διαγραφή του χρέους και την έξοδο από την ΕΕ που γεννάει μνημόνια, με τη  Λαϊκή Εξουσία και την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.
          Ο λαός μπορεί να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για τη νίκη του, να βάλλει τη δική του σφραγίδα στις εξελίξεις.

 Όλοι την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου στη συγκέντρωση  του ΚΚΕ:

·        Στις 7:30 μμ στο Πλατάνι-σιντριβάνι

 
                Το Γραφείο Τύπου
                                της Κ.Ο. Πιερίας  του Κ.Κ.Ε.


Οι Ισπανοί πολεμάνε για τα δικαιώματά τους… Εσύ;




Tο φωτογραφικό ρεπορτάζ που ακολουθεί (οι φωτογραφίες είναι από το Russia Today), αποκαλύπτει και αποδεικνύει τον αγώνα των Ισπανών κατά της εκεί πολιτικο-τραπεζικής χούντας. Εικόνες κρυμμένες από τα ΜΜΕ της Ελλάδας, τα οποία, ακολουθώντας πιστά τον δρόμο των κατοχικών μέσων ενημέρωσης, θεωρούν είδηση μόνο όσα εγκρίνουν οι εντολές της τρόικας.
Εκεί, στην Ισπανία, οι άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους, αγωνιζόμενοι για την αξιοπρέπειά τους, για τα δικαιώματά τους, για την ελευθερία τους και το αναφαίρετο δικαίωμα της επιβίωσης...
Εκεί, στην Ισπανία, οι πολίτες νύχτα και μέρα προσπαθούν στους δρόμους για να επανέλθουν τα αυτονόητα...
Εκεί, στην Ισπανία, άνθρωποι κάθε ηλικίας φωνάζουν και απαιτούν το δίκιο τους. ..
Εκεί, στην Ισπανία, οι πραιτωριανοί – ταγματασφαλίτες εκτελούν εντολές και τσακίζουν τον άοπλο λαό, που όμως δηλώνει παρών στην μάχη και τολμά να αγωνίζεται...
Εκεί στην Ισπανία, γνωρίζουν πως θα γίνουν σαν την Ελλάδα, αν δεν παλέψουν για όσα τους πήραν, αν δεν αγωνιστούν για τα παιδιά τους...

Αποκάλυψη: Τα πρώτα ονόματα στη λίστα της Λαγκάρντ!


 Αποκάλυψη: Τα πρώτα ονόματα στη λίστα της Λαγκάρντ!
Τεκτονικό σεισμό στο εγχώριο πολιτικό και οικονομικό οικοδόμημα αναμένεται να προκαλέσει μια πιθανή δημοσιοποίηση των προσώπων που βρίσκονται στην διαβόητη πλέον λίστα που παρέδωσε η Κριστίν Λαγκάρντ στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
΄Ηδη κυκλοφορούν αρκετά ονόματα, κορυφαίων ελλήνων επιχειρηματιών αλλά και πολιτικών που συνδέονται με τις καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ – μέσω παρένθετων προσώπων, σύμφωνα τουλάχιστον με τα πρώτα στοιχεία.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Lykavitos.gr, μια τέτοια περίπτωση, αποτελεί η γυναίκα που βρίσκεται επικεφαλής στη λίστα και φέρεται να έχει καταθέσεις 500.000.000 εκατομμυρίων ευρώ στην UBS!

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ




 ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ


Η εβδομάδα βιώσιμης κινητικότητας μπορεί να πέρασε αλλά ο  Μουσικοχορευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος  Καλλιθέας σε συνεργασία με τους Ελεύθερους Ποδηλάτες Πιερίας και την υποστήριξη της Ποδηλατικής Ομάδας  του Σ.Ε.Ο. Κατερίνης συνεχίζει τις εκδηλώσεις για τους μικρούς και μεγάλους φίλους για το 2012.
Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου «ποδηλατώντας» ολοταχώς για την καρδιά του φθινοπώρου με καλοκαιρινό φόντο, δεκάδες παιδιά από την Κατερίνη και την Καλλιθέα συγκεντρώθηκαν στην Πίστα Καρτ στην Παραλία Κατερίνης, ύστερα από το κάλεσμα του Συλλόγου, για να συμμετάσχουν σε μία ακόμη πρωτότυπη εκδήλωση δεξιοτεχνίας ποδηλάτου.
 Όλοι οι μικροί ποδηλάτες ήταν γεμάτοι κέφι και ζωντάνια, με όρεξη για ποδήλατο και παιχνίδι.
Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Μπαλάση Γρηγόρη, ιδιοκτήτη της πίστας, τους γονείς που συνόδευσαν κι έτρεξαν μαζί με τα παιδιά, ιδιαίτερα το ξενοδοχείο «Olympus Mediterranean» στο Λιτόχωρο, τη «Ζαχαροπλαστική Τσιμόπουλος» στην Καλλιθέα και το «Extreme Sports» στην Κατερίνη για την ηθική και υλική τους υποστήριξη. 
Ο Σύλλογος ξεκίνησε αυτήν την εβδομάδα τη λειτουργία των τμημάτων Παραδοσιακών χορών, Μοντέρνου χορού, Ζωγραφικής, Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Kick Boxing και Άρσης βαρών, συνεχίζοντας τις ποικίλες δραστηριότητές του.

                                                              Από το Δ.Σ. του Συλλόγου