ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Εκδήλωση πολιτιστικής ομάδας δικηγορικού συλλόγου Κατερίνης



  Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στους Μεγάλους Δημιουργούς του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού με όχημα την ποίηση, τον στίχο και την σύνθεση παρουσίασε η πολιτιστική ομάδα του δικηγορικού συλλόγου Κατερίνης.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε με τον Οργανισμό Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων 100 χρόνια ελεύθερης πόλης και παρουσιάστηκε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης στο κατάμεστο συνεδριακό κέντρο.

Αγαπημένες συνθέσεις των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Σπανού, Μάνου Λοίζου, σε συνδυασμό με απαγγελίες ποιημάτων και στίχων των Γ.Σεφέρη, Οδ.Ελύτη, Ν.Γκάτσου, Κ.Βάρναλη, Ι.Καμπανέλλη, Λ.Παπαδόπουλου, συγκίνησαν και γοήτευσαν το πολυπληθές κοινό.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, ο οποίος συνεχάρη την πολιτιστική ομάδα του δικηγορικού συλλόγου Κατερίνης για τις πάντα αξιοπρόσεκτες εκδηλώσεις που πραγματοποιεί.

Συγχαρητήριο μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης



  Εκφράζω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια στην Πολιτιστική Ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης για την εξαιρετική μουσικοποιητική παράσταση ΄΄ Αφιέρωμα΄΄ στους μεγάλους μας δημιουργούς, ποιητές-στιχουργούς- συνθέτες του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού, που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία, λαμβάνοντας τα εύσημα του κοινού που έσπευσε με ενδιαφέρον να την παρακολουθήσει, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια Ελεύθερης Κατερίνης.


Ιδιαίτερα, συγχαίρω το φίλο και συνάδελφο, Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης, κ. Χαράλαμπο Μπρουσκέλη αλλά και το δικηγόρο, κ. Γιάννη Σιδηρόπουλο, που είχε την επιμέλεια των κειμένων, σκηνοθέτησε, παρουσίασε την εκδήλωση και ήταν ο κύριος εμπνευστής της. 


Η εν λόγω εκδήλωση που επιμελήθηκε η αξιόλογη Πολιτιστική Ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης με επαγγελματισμό, μεράκι και πολύ έμπνευση, αποτέλεσε την καλύτερη απάντηση στις δύσκολες συνθήκες που συνθέτουν το περιβάλλον της εποχής μας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Ο κόσμος έχει ανάγκη από ποιοτική ψυχαγωγία, από αληθινή επικοινωνία, έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ από διεξόδους από τα προβλήματα που τον περιβάλλουν και τέτοιους είδους εκδηλώσεις συνεπικουρούν σ’ αυτήν την κατεύθυνση.


Εύχομαι από καρδιάς κάθε επιτυχία σε όλες τις μελλοντικές εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Ομάδας του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης.






Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ Ν ΠΙΕΡΙΑΣ


                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                 
 Τα προβλήματα της πλειοψηφίας των αυτοαπασχολουμένων το επόμενο διάστημα θα οξυνθούν παραπέρα.
 Αυτό είναι άμεση συνέπεια της οικονομικής κρίσης που χτύπα με σφοδρότητα τις μικρές επιχ/σεις. Συνεχίζεται αμείωτη η πτώση του τζίρου και το κλείσιμο των χιλιάδων  επιχ/σεων.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η διόγκωση των χρεών στις τράπεζες, την εφορία, τον ΟΑΕΕ, τους προμηθευτές, τα ενοίκια. Σήμερα μ΄αυτές τις συνθήκες εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι, περισσότερο απο πρίν με την προοπτική της χρεοκοπίας και  της ανεργίας και τη συνεπακόλουθη αδυναμία κάλυψης στοιχειωδών αναγκών  χωρίς ορατή διέξοδο.
 Την κατάσταση αυτή θα επιδεινώσουν τα νέα μέτρα που επίκειται η εφαρμογή τους.
  Είναι πλέον αδιαμφισβήτητο οτι το σύνολο των μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολουμένων βρίσκονται σε δεινή θέση. Η διαρκής λήψη μέτρων περιστολής εχει οδηγήσει την οικονομία αλλα κυρίως την κοινωνία στον <βούρκο> και παρ΄ολα αυτά η αποτυχημένη συνταγή των μέτρων δεν αλλάζει
         Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ χωρίς ρητορείες επι αναλύσεων με όρους οικονομικούς που  τελικά περισσότερο αποπροσανατολίζουν παρά ενημερώνουν επανέρχεται με σκοπό να επισημάνει κατι πολύ απλό. Η οικονομία στην χώρα μας χαρακτηρίζεται απο εσωστρέφεια και μόνο. Όσες περικοπές και να γίνουν οσα χρήματα και αν χάσουν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι το πρόβλημα αντι να διορθώνεται θα διογκώνεται.
     Με  μισθούς πείνας και εκ περιτροπής εργασία  κανένας πλέον δεν θα μπορεί να αγοράζει κανένα νοικοκυριό ό δεν θα μπορεί να προμηθεύεται ουτε τα αναγκαία.  Το χρήμα δεν κινείται και δεν πρόκειται αφού οι άνθρωποι που μοχθούν καθημερινά για το προ το ζήν πλέον δεν το διαθέτουν.
   Συνέπεια αυτής της κατάστασης αποτελούν τα αλλεπάλληλα λουκέτα στις επιχ/σεις και η ανεργία που πλήττει τους αυτοαπασχολούμενους. Ενας φαύλος κύκλος που δεν πρόκειται να κλείσει με πρακτικές οριζόντιων περικοπών.

                        ΖΗΤΑΜΕ
-Αλλαγή της καταστροφικής πολιτικής συρρίκνωσης και οπισθοδρόμησης.
 -Άμεσο εκσυγχρονισμό του φορολογικού πλαισίου, με νέο, απλό, δίκαιο σε ολους φορολογικό νόμο
 -Διατήρηση του αφορολόγητου
-Άμεσο ορισμό και νομοθετική προστασία της εντός κρίσης μικρομεσαίας υπερχρεωμένης επιχείρησης και υπαγωγή της στο καθεστώς ευνοϊκών φορολογικών και ασφαλιστικών ρυθμίσεων, ώστε να δοθεί μια ανάσα στις χειμαζόμενες επιχ/σεις
-Κατάργηση των έμμεσων φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα είδη διατροφής, εκπαίδευσης υγείας και τα οικιακά τιμολόγια ενέργεια, ύδρευσης, τηλεπικοινωνίας.
    -Δωρεάν ιατροφαρμακευτικη περίθαλψη για τους αυτοαπασχολούμενους που αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους.
-Άμεση λύση στο έλλειμμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που είναι στην κυριολεξία ζήτημα <ζωής η θανάτου> για χιλιάδες οικογένειες ασφαλισμένων και συνταξιούχων του ΟΑΕΕ
-Άμεση δημιουργία του ταμείου ΑΝΕΡΓΙΑΣ  για τους ανέργους ΕΒΕ
-Μείωση των εισφορών και πάγωμα των χρεών προ το ταμείο οσο διαρκεί η κρίση χωρίς μείωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων
   -Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των ασφαλισμένων
  -Άμεση κρατική χρηματοδότηση ικανή να βγάλει τι ΤΑΜΕΙΟ απο το σημερινό αδιέξοδο.
  -Κοινωνική ασφάλιση δημόσια και καθολική με κρατική χρηματοδότηση.
  -Απαγόρευση διακοπής κοινωνικών αγαθών (νερό, ρευμα, τηλέφωνο), λόγω αδυναμίας πληρωμής.
  -Να εισαχθούν όλες οι επιχ/σεις σε επιδοτούμενα προγράμματα
  -Να μην γίνουν νέες περικοπές στους εργαζόμενους που εχουν στερηθεί ήδη αρκετά απο φορολογία, εισφορές κ.α. Να μην περισκοπεί εκ νέου οριζόντια το καθαρό εισόδημα των εργαζομένων, διότι κάτι τέτοιο θα μειώσει περαιτέρω την αγοραστική τους δύναμη.
- Να μην γίνουν νέες μειώσεις σε συνταξιούχους και ειδικά σε χαμηλοσυνταξιουχους.
- Να προχωρήσει το ΕΣΠΑ άμεσα και να δοθούν δάνεια στις επιχ/σεις με προϋποθέσεις και όρους σύμφωνα με την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση
-Ρευστότητα στην  πραγματική οικονομία και όχι άλλα χρήματα στις Τράπεζες
 
ΟΙ  Μ.Μ.Ε ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
 
ΖΗΤΑΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ  ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ
    ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
    ΣΤΑΘΕΡΟ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ Μ.Μ.Ε
    ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ
     ΝΑ ΞΑΝΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ     

                                               Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου
                                                                   της ΟΕΒΕΠ

ΚΑΣΤΑΝΟΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Ανατολικού Ολύμπου (ΚΠΕ) σας καλεί στην 3η Καστανογιορτή που θα πραγματοποιηθεί στον Παλαιό Παντελεήμονα Πιερίας την Κυριακή 21/10/2012.



Η Καστανογιορτή διοργανώνεται από το ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Νέου Παντελεήμονα και τον Σύλλογο κατοίκων Παλαιού Παντελεήμονα.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη του τοπικού προϊόντος (κάστανου) και η επαφή της τοπικής κοινωνίας με τις χρήσεις και τις ιδιότητες του.
Η Καστανογιορτή θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του Παλαιού Παντελεήμονα και θα περιλαμβάνει μουσική, ψήσιμο κάστανων, περιβαλλοντικά παιχνίδια και κατασκευές.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Ώρα έναρξης της εκδήλωσης 10:30π.μ

Tους κέρδισε το θέατρο


Θεατρίνοι. Για τις ανάγκες της παράστασης. Και είναι λογικό αν σκεφθεί ο τηλεθεατής πόσες ώρες, μέρες, μήνες, χρόνια από τη ζωή τους περνάνε έχοντας απέναντί τους μια κάμερα, η οποία διψάει για θεατρινισμούς. Η υποκριτική ως εκ τούτου είναι η πρώτη φύση τους. 
Ηλικιωμένος άνθρωπος ο Κουβέλης. Εαν δεν ήταν Έλληνας πολιτικός όφειλες να τον σεβασθείς μόνο για τα άσπρα του μαλλιά και το διεισδυτικό μουστάκι του, σήμα κατατεθέν της άγρυπνης αριστεροσύνης του. Γέλαγε ο Τόμσεν καθώς του... μετέφραζαν την δήλωση του Κουβέλη για την σθεναρή αντίστασή του στα εργασιακά.
-Δεν υπήρξε καμία σύγκρουση, θα μιλήσω τελευταίος... δήλωνε ο Δανός όπως απεκάλυψε το «Κουρδιστό Πορτοκάλι». 

Αυτός ο αληταράς μπρόκερ δεν έχει ασυλία! Ένας δικαστής που να φοράει παντελόνια, μόνο για όσα δήλωνε στα "ΝΕΑ", υπάρχει να τον μπουζουριάσει; Ή όλοι τους είναι στην ίδια στοά & φορούν ποδίτσες;



Η ειρωνεία της ημέρας...


Μία παγκόσμια ημέρα που δεν «γιορτάζεται» στην Ελλάδα -και όχι μόνο- αποτελεί η σημερινή. Πρόκειται για την Διεθνή Μέρα Εξάλειψης της Φτώχειας, την οποία κήρυξε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1992. 

Ότι κρύβουν τα ΜΜΕ! 'EU ban on Iran media step towards military intervention'

Σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον υπουργό Εργασίας Ι. Βρούτση: Χαρίζει παρανόμως πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ μόνο για έναν μήνα


Εξακολουθεί το πολίτευμα της Ελλάδας να είναι κοινοβουλευτική δημοκρατία;
Εχει το δικαίωμα ένας υπουργός να χαρίζει λεφτά φορέων κοινωνικής πολιτικής στους εργοδότες;
Τα παραπάνω ερωτήματα (και πολλά ακόμη) προκύπτουν από την πρωτοφανή απόφαση του υπουργού Εργασίας Ιωάννη Βρούτσηνα χαρίσει ασφαλιστικές εισφορές στους εργοδότες, χωρίς αυτό να προβλέπεται από σχετικό νόμο. Αναφερόμαστε στις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές υπέρ Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ), συνολικού ποσοστού 1,1% επί των αποδοχών κάθε εργαζόμενου.

Η Ρωσία ζήτησε να συμμετάσχει στη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου


 Η Ρωσία ζήτησε να συμμετάσχει στη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου
Η Ρωσία ζήτησε επίσημα στην μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων να συμμετάσχει και άγημα πεζοναυτών από το ρωσικό αποβατικό “Νοβοτσερκάσκ” του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας το οποίο έχει περίπου 350 πεζοναύτες και κάπου 35 ΤΟΜΠ και ΤΟΜΑ σε ετοιμότητα ανάληψης δράσης μεταφέρει Ρώσους πεζοναύτες. Είναι οι ίδιοι που παρέλασαν και στην Λήμνο, ξεσηκώνοντας θύελλα ενθουσιασμού μεταξύ των κατοίκων του νησιού.
Ο προγραμματισμός της επίσκεψης του πλοίου προβλέπει να βρίσκεται 26 με 29/10 και οι Ρώσοι θέλουν να συμμετάσχουν σε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις αφού απολαμβάνουν πρωτοφανείς εκδηλώσεις αγάπης των πολιτών προς το πρόσωπό τους και αυτό που αντιπροσωπεύουν.

Αυτοί είναι οι υπουργοί που στέλνει σπίτι τους ο Σαμαράς το Νοέμβρη


ypourgiko samaras 250x180 Αυτοί είναι οι υπουργοί που στέλνει σπίτι τους ο Σαμαράς το Νοέμβρη
Αποφασισμένος να προχωρήσει σε ανασχηματισμό μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας με την Τρόικα και την ψήφιση των μέτρων στη Βουλή φέρεται ο πρωθυπουργός. Μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες στα ηνία της κυβέρνησης ο Αντώνης Σαμαράς έχει διαμορφώσει άποψη για το ποιοι υπουργοί αποδίδουν έργο και ποιοι αποδείχθηκαν αδύναμοι κρίκοι.
Δεν είναι τυχαίο ότι συνεργάτες του πρωθυπουργού αποκάλυψαν έναν διάλογο που είχε με την Ανγκελα Μέρκελ στην Αθήνα σύμφωνα με τον οποίο η Γερμανίδα καγκελάριος τον συμβούλευσε να επιτηρεί αυστηρά τους υπουργούς του και ο Αντώνης Σαμαράς τη διαβεβαίωσε ότι το κάνει και με το παραπάνω.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΧΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΒΟΥΝ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ















Από τα δοκιμαστικά που διεξήχθησαν στη ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012 στο ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΥ ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ για την τελική επιλογή ποδοσφαιριστών για την Γερμανία, προέκυψε η επιλογή των παρακάτω ποδοσφαιριστών:

Α.Απο το γραφείο των μάνατζερς της    SPORT EXPERTE επιλέχτηκαν οι ποδοσφαιριστές:

1.ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΠΙΕΡΙΚΟΣ) 2.ΓΚΑΝΑΒΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ (ΕΘΝΙΚΟΣ Ν ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ), 3.ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΕΘΝΙΚΟΣ Ν ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ), 4. ΠΕΤΣΗΣ (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ),5. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ), 6. ΒΑΡΛΑΜΗΣ ΚΩΣΤΑΣ (ΠΑΟΚ).
Οι ποδοσφαιριστές αυτοί μέχρι τον Ιανουάριο, θα κληθούν  να μεταβούν στη  Γερμανία, όπου θα συζητήσουν του όρους για πιθανή μεταγραφή σε ομάδες που θα υποδείξει το γραφείο της sport experte.

Β. Για δοκιμαστικά και πιθανή μεταγραφή στην ομάδα της  ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ επιλέγησαν οι:

1.ΔΑΛΑΜΗΤΡΑΣ ΑΠΟΣΤ (ΠΙΕΡΙΚΟΣ), 2.ΚΑΚΚΟΣ ΓΙΩΡΓ (ΠΑΟΚ) 3.ΧΑΤΖΗΔΙΜΠΑΣ ΒΑΣ(ΠΑΟΚ) 4.ΤΡΙΓΩΝΙΔΗΣ (ΚΙΛΚΙΣ),5. ΤΖΙΝΟΒΙΤΣ ΔΗΜ. (ΕΘΝΙΚΟΣ Ν ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ)

Οι ποδοσφαιριστές αυτοί θα αναχωρήσουν στις 17 Νοεμβρίου 2012 για το Φράιμπουργκ με έξοδα της ομάδος του Φράιμπουργκ, συνοδευόμενοι από τον υπεύθυνο  Κώστα Μυστακίδη.
Σημείωση: Τα παιδιά που δεν επιλέχτηκαν σε αυτά τα δοκιμαστικά, γιατί κρίθηκε ότι ενώ έχουν πολύ καλή ποδοσφαιρική ποιότητα δεν είναι ακόμη έτοιμοι, θα παρακολουθούνται ανελλιπώς, και θα κριθούν στα επόμενα δοκιμαστικά που θα προγραμματίσει η ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, με τον υπεύθυνο σκάουτερ της     sport experte Κώστα Μυστακίδη και Ιωάννη Μυστακίδη προπονητή της Σχολής 

Απολαύστε!(Κέικ πορτοκάλι)


Συνταγή για 8-10 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:

250γρ.βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, (έξτρα λίγο για επάλειψη)
250 γραμμάρια ζάχαρη
4 αυγά
1 1/2 κουταλιά του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (έξτρα για την φόρμα)
85ml φρέσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού

Για το γλάσο:
125 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
5 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο χυμό πορτοκάλι

Η Συνταγή της Ημέρας!


Κοτόπουλο με μπάμιες

Συνταγή για 6 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:
1/2 κιλό μπάμιες
1 1/2 κιλό κοτόπουλο
10 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια ντομάτα κον κασέ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

H πόλη μέσα στην Πόλη


Photo: Alessandra Kocman
Photo: Alessandra Kocman

Ξέρω ότι υποσχέθηκα συνέχεια στην μπάλκαν σίριαλ κίλερ ταξιδιωτική ιστορία που ξεκίνησε από τη μαμά Σερβία, συνέχισε στη Ρου-Μανία και ήταν να τελειώσει στη «Βουλγαρία αγάπη μου» το αρχαίο έτος 2008, έλα μου όμως που προέκυψε ολοκαίνουργια εμπειρία στην Πόλη του Κωνσταντίνου - που αν τον φώναζες Κώστα σου έκλεινε δίκλινο στην αρένα με λιοντάρι - τόσο καινούρια που τη ζω καθώς τη γράφω, κάθε μέρα μια παράγραφο. Η πρώτη μας επαφή με την Τουρκία – ταξιδεύω με την Ε.Υ.Α. ή αλλιώς το φορητό μου τζι πι ες, ο κινητός μου γκάιντ και τα δύο σε συσκευασία συντρόφου – άκρως φοβιστική. Βρεθήκαμε στον κεντρικό σταθμό και φωνές παντού, αγριεμένα από τη φύση πρόσωπα.

Εποχή asexual



Η περιήγηση στο Facebook και το Twitter φαίνεται πιο δελεαστική από μια σεξουαλική επαφή ή από το κάπνισμα, όπως αναφέρει πανεπιστημιακή έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Η έρευνα διεξήχθη, μέσα σε μια εβδομάδα, στη Γερμανία της κας Μέρκελ, από μέλη του πανεπιστημίου του Σικάγο.

Τα πρόσωπα που συμμετείχαν στην έρευνα ήταν από 18 ως 85 ετών και χρησιμοποιούν συχνά τα κινητά τους τηλέφωνα (βασικά, smartphones) για να αναζητήσουν κάτι στο διαδίκτυο ή να παρακολουθήσουν κάποιον από τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Όλοι οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ερωτήσεις για το σεξ, το ποτό, το τσιγάρο, αλλά και άλλους «πειρασμούς».
Από τις απαντήσεις τους προέκυψε πως η περιήγηση και η συμμετοχή τους στα δίκτυα αυτά, «είναι ένας πειρασμός, στον οποίο δεν μπορούν να αντισταθούν», όπως σημειώνει η έρευνα.

Για γυναίκα πήγαινε αλλά… βρέθηκε στην αγκαλιά του συζύγου της!


 Εύβοια: Για γυναίκα πήγαινε αλλά… βρέθηκε στην αγκαλιά του συζύγου της!
Πρωταγωνιστής της ιστορίας, είναι ένας 25χρονος από χωριό της Εύβοιας…
Όλα ξεκίνησαν από μια κουβέντα στο καφενείο του χωριού. Ο νεαρός, σε συζήτηση για την…έλλειψη γυναικών στο χωριό, άρχισε να λέει ότι πάντα όταν πηγαίνει στην Αθήνα, βρίσκει γυναίκα.
Όπως διαβάζουμε στο ΕviaNews, οι φίλοι του τον προκάλεσαν, να πάνε όλοι μαζί στην Αθήνα για να τους δείξει τον τρόπο με τον οποίο καταφέρνει να βρίσκει θηλυκή συντροφιά κάθε φορά.
Το ταξίδι κανονίστηκε για το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Τα θετικά της κρίσης: η ερωτική ζωή παίρνει «φωτιά»

 Τα θετικά της κρίσης: η ερωτική ζωή παίρνει «φωτιά»Αν νιώθετε «πεσμένοι» τον τελευταίο καιρό, μάθετε πώς η κρίση μπορεί να αναβαθμίσει τη σεξουαλική σας ζωή…
Είναι γνωστό ότι όταν η οικονομία καταβαραθρώνεται, τα γεννητούρια παίρνουν τα πάνω τους.
Γιατί άραγε;

Πινακοθήκη, το παλιό αρχοντικό του Γκουντέλια στο Λιτόχωρο. Φιλοξενεί πίνακες του Φιλ.Κωνσταντινίδη



ΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΙΝΑΚΩΝ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ
* Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ, ΤΗ ΓΚΡΙΖΑ ΕΠΟΧΗ, Η ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΜΑΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΧΡΩΜΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ & ΝΟΤΑ ΕΛΠΙΔΑΣ.
ISLAY GRIMES: ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΤΑΞΙΔΕΨΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ, ΤΟ «ΠΛΟΙΟ» ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ «ΛΙΜΑΝΙ» ΤΟΥ, ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ!
HELENA BASTAIS: ΑΥΤΗ Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΠΗΓΗ ΧΑΡΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΚΑΒ


 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Συνάδελφοι η αναλγησία του Υπουργείου και η αλαζονική στάση των αρμοδίων απέναντι στα υπαρκτά προβλήματα διαβίωσής μας, υποδηλώνει για μια ακόμη φορά πως πρέπει να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας, πρέπει να αγωνιστούμε με ότι μέσο διαθέτουμε , πρέπει να διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια μας, πρέπει να διαφυλάξουμε την επιβίωση των οικογενειών μας.

Συνάδελφοι Συνεχίζουμε την ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ με όλες τις συνεπίκουρες μορφές κινητοποιήσεων που θα αποφασίζουν τα κατά τόπους Σωματεία και οργανώνουμε ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ την Τετάρτη 24/10/2012 Στο ΥπουργείοΥγείας
(Παρακαλείστε έως την Δευτέρα 22/10/2012 εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε στην πορεία να δηλώσετε συμμετοχή στα κατά τόπους Δ.Σ του Σωματείου σας )



Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αλλαγή ωραρίου λειτουργίας των Γραφείων Διαβατηρίων των Αστυνομικών Διευθύνσεων



 
  Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τροποποιείται το ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Διαβατηρίων των Αστυνομικών Διευθύνσεων Πιερίας, Ημαθίας Πέλλας, Κιλκίς Σερρών και Χαλκιδικής, τα οποία θα λειτουργούν ως ακολούθως:

Δάσκαλος, στρατιωτικός, γιατρός διακινούσαν σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας

Οι συλλήψεις έγιναν έπειτα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση, με την κωδική ονομασία «Cyber-Touch»...
 
Δάσκαλος, στρατιωτικός, γιατρός διακινούσαν σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίαςΔιευθυντής δημοτικού σχολείου στο Κιλκίς και ο γιος του, καθώς και άλλα άτομα «υπεράνω υποψίας» συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για κατοχή και διακίνηση ιδιαιτέρως σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Οι συλλήψεις έγιναν έπειτα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση, με την κωδική ονομασία «Cyber-Touch», που πραγματοποιήθηκε σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, στο πλαίσιο της καταπολέμησης του φαινομένου της κατοχής και διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας, μέσω του διαδικτύου και ύστερα από έρευνες που διήρκεσαν 15 μέρες.

Συνέδριο για τις σύγχρονες τάσεις και προοπτικές της τουριστικής βιομηχανίας

Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Μακεδονίας-Θράκης

'Σύγχρονες τάσεις και προοπτικές της τουριστικής βιομηχανίας' είναι το θέμα του συνεδρίου, που διοργανώνει ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Μακεδονίας-Θράκης, κατά τη διάρκεια της φετινής έκθεσης Philoxenia.

Στο πλαίσιο της 28ης έκθεσης “Philoxenia”, που διοργανώνει η HELEXPO στη Θεσσαλονίκη, οΣύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Μακεδονίας-Θράκης πραγματοποιεί το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012 και ώρες 10 π.μ. - 5 μ.μ., συνέδριο με θέμα “Σύγχρονες τάσεις και προοπτικές της τουριστικής βιομηχανίας”

Μια μέρα στο καταφύγιο του Αρκτούρου (video)



Μια μέρα στο καταφύγιο του Αρκτούρου, πέρασε ο ρεπόρτερ του Μένουμε Ελλάδα Αλέξης Καπλάνης.
Ο δημοσιογράφος της ΝΕΤ αναφέρει πως ο άλλοτε βασιλιάς του δάσους ζει πλέον έκπτωτος σε αυτό.
Ένα συγκλονιστικό αφιέρωμα στις αρκούδες που ζουν στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.
Στο ρεπορτάζ φιλοξενούνται και δηλώσεις της Υπεύθυνης Τύπου του Αρκτούρου Βάσω Πετρίδου, της ξεναγού Μελίνας Αυγερινού και του εργαζόμενου του Αρκτούρου Γιώργου Μοστάκη. Δείτε το βίντεο από την ΝΕΤ και την εκπομπή Μένουμε Ελλάδα. Και διαβάστε επίσης, Γιατί οι Έλληνες απειλούμε με αφανισμό την καφέ αρκούδα;

Όταν μία μητέρα υιοθέτησε ένα ελεφαντάκι

Η Τζένι Γουέμπ με το ΜωησήΠολλές μητέρες σηκώνονται στο μέσο της νύχτας προκειμένου να θρέψουν τα μωρά τους, ωστόσο... λιγοστές μπορούν να πουν πως προσφέρουν μπιμπερό σε ένα ελεφαντάκι;

Ο λόγος για τη Τζένι Γουέμπ, η οποία το Φεβρουάριο υιοθέτησε ένα νεογνό ελέφαντα, ηλικίας μόλις λίγων εβδομάδων, που βρέθηκε εγκαταλελειμμένος στις όχθες ενός ποταμού στο Πάρκο Βγάζι του Μαλάουι, αφότου η οικογένειά του πιθανότατα σκοτώθηκε από λαθροκυνηγούς.

Τα εθνικά πάρκα του Μαλάουι δεν είχαν τα χρήματα ώστε να αναλάβουν την ανατροφή του νεαρού ελέφαντα, κι έτσι η Τζένι, ιδρύτρια του Ιδρύματος Jumbo, ενός ορφανοτροφείου για μεγάλα ζώα, υιοθέτησε το νεογνό παχύδερμο.

Οι 8 πηγές θέρμανσης: Δείτε ποια σας συμφέρει...


Φωτογραφία για Οι 8 πηγές θέρμανσης: Δείτε ποια σας συμφέρει...
Ψυχρολουσία που προκαλούν οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης μπορούν να αποφύγουν τα νοικοκυριά αναζητώντας εναλλακτικές μορφές για να ζεσταθούν τους χειμερινούς μήνες Η εφημερίδα Ημερησία παρουσιάζει τις οκτώ πηγές θέρμανσης που μπορούν να επιλέξουν οι καταναλωτές ανάλογα με τα οικονομικά τους

Εγκαινιάζεται το οικοτουριστικό πάρκο «Τηθύς» στους Νέους Πόρους του Δήμου Δίου - Ολύμπου




ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 ΣΤΙΣ 12.00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, ΣΕ ΕΚΤΑΣΗ 3.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΥΛΑΚΑ ΤΟΥ ΥΓΡΟΤΟΠΟΥ ΠΑΠΑΠΟΥΛΙΟΥ.
* ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ κ. Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΠΟΤΙΟΥΔΗ
* ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΕ 12ΜΗΝΗ ΒΑΣΗ

ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΩΝ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ" ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΟΠΟΥ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΔΝΤ, ΜΝΗΜΟΝΙΑ


ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ



Διήμερο εκδηλώσεων για τα μανιτάρια Σάββατο 20 & Κυριακή 21 Οκτώβρη

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΝΙΤΑΡΟΦΙΛΩΝ
Στα πλαίσια της ενημέρωσης των φίλων των μανιταριών, ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών (ΣΕΟ) Κατερίνης, η Οικολογική Ομάδα <<Μητέρα Γη>>, Ορειβατικός Σύλλογος (ΕΟΣ) Κατερίνης και οι μανιταρόφιλοι Πιερίας, διοργανώνουν διήμερο εκδηλώσεων που περιλαμβάνει εξόρμηση, συλλογή, ταυτοποίηση, καταγραφή , έκθεση και ομιλία για τα άγρια μανιτάρια.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

EKTAKTO! Απόψε στις ειδήσεις των 8!


 Τρομοκρατία του λαού ότι αν δεν θα πάρουμε την δόση και  επιστρέψουμε στην δραχμή (φτωχιά πεινά)
ΑΛΗΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ 

Καλημέρα κύριοι Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη...


Παγκράτι οδός ΕυτυχίδουΏρα 9:30 π.μ. Αυτή είναι ηΕλλάδα πριν τα νέα μέτρα. Όλοι εμείς ευχόμαστε και στα... δικά σας!...

Η Ελλάδα έχει καταστεί επίσημα κράτος υποτελές στους τραπεζίτες της Νέας Τάξης



Η κατάκτηση της Ελλάδας είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο, ακριβώς σαν να της είχαν κάνει εισβολή. Και είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Θα ψηφίσουν τα πάντα Κουβέλης και Βενιζέλος(Tο υποτιθέμενο θρίλερ των δήθεν σκληρών )





Ωραίο είναι για τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων το υποτιθέμενο θρίλερ των δήθεν σκληρών διαπραγματεύσεων της συγκυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη με την τρόικα, αλλά τα χαρτιά είναι σημαδεμένα. Κανένας Ελληνας δεν είναι πλέον τόσο αφελής ώστε να πιστεύει πως δεν θα υποχωρήσει άνευ όρων η ελληνική κυβέρνηση. Τα διασκεδαστικά σκετσάκια των αντιπαραθέσεων υπουργών - τροϊκανών θα αντικατασταθούν από μια «βαθυστόχαστη» και «δραματική» σύσκεψη των ηγετών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και ο γνωστός θίασος των πολιτικών αρχηγών που συγκυβερνούν θα δώσει τη λύση, παίρνοντας με «γενναιότητα» πάνω του τις ευθύνες για τον οικονομικό και κοινωνικό περαιτέρω εξανδραποδισμό των Ελλήνων. Κι έτσι θα ζήσουν αυτοί πολύ καλά κι εμείς πολύ χειρότερα.

Η υποταγή της δόσης



Ποτέ άλλοτε δεν έχω δεχθεί τόσες διαταγές. Ούτε όταν υπηρετούσα στον στρατό.
Διαταγές από παντού! Απ’ τη Μέρκελ, απ’ τιςΤράπεζες κι απ’ αυτούς που έχουμε γιαταγούς – ταγούς ραγιάδες στη Μέρκελ και τις Τράπεζες.
Ουδέποτε άλλοτε έχω δεχθεί τόσες πολλές διαταγές από ανόητους όπως οιανθυποϋπάλληλοι της Τρόικας κι από φονιάδεςόπως επίσης οι ανθυποϋπάλληλοι της Τρόικας– ουδέποτε άλλοτε η ζωή μου έχει βρεθεί τόσον εκτεθειμένη στο έλεος ξένων ουτιδανών καιημέτερων γραικύλων.
Ποτέ άλλοτε δεν έχω υβρισθεί τόσο!
«Τεμπέλης» και «ανίκανος» και «συνένοχος» και «διεφθαρμένος» - ένας καταραμένος έως την Δευτέρα Παρουσία του Τρίτου και του Τέταρτου Μνημονίου, της Έκτης και της Έβδομης Σφραγίδας της Αποκάλυψης.