ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Είναι η Χρυσή Αυγή ενάντια στην ΕΕ;



-- Η Χρυσή Αυγή παρουσιάζεται σαν κόμμα με θέσεις ενάντια στην ΕΕ. Είναι έτσι;
Η Χρυσή Αυγή από το 1993 έγραφε πού οδηγούν τη χώρα μας τα καθεστωτικά κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με τις προδοτικές επιλογές τους. Για του λόγου το αληθές θα παραθέσω και για τα Πρακτικά τι έγραφε η εφημερίδα της Χρυσής Αυγής τον Απρίλιο του 1993 για τις επιπτώσεις στην ελληνική και ευρωπαϊκή γεωργία από τη Συμφωνία της GATT, την απελευθέρωση του εμπορίου δηλαδή, τι γράφαμε το Μάιο του 1994 οι Ελληνες εθνικιστές για ΕΟΚ και Ευρώπη (...) Ποιος ξέχασε το Δεκέμβριο του 1996 που κατέβαιναν οι αγρότες και έκλειναν τους δρόμους; (...) Η Χρυσή Αυγή, λοιπόν, βγήκε με πρωτοσέλιδο "Ο λαός οργισμένος απαιτεί δημοψήφισμα για το Μάαστριχτ" (...) Τέλος, το Μάρτιο του 2000 ήμασταν το μοναδικό κόμμα που έκανε εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της ΟΝΕ». Αυτά έλεγε το Σάββατο από το βήμα της Βουλής η βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ε. Ζαρούλια, προσπαθώντας να πείσει ότι το κόμμα της, εκτός από «αντισυστημικό» είναι και ενάντια στην ΕΕ.

Πρόκειται για ψέμα και κοροϊδία ολκής. Στις προγραμματικές τους θέσεις δε λένε κουβέντα για αποδέσμευση από την ΕΕ. Διακηρύττουν ανέξοδα «Ναι στην Ευρώπη των Εθνών, όχι στην Ευρώπη του κεφαλαίου και των τοκογλύφων» για να αποφύγουν το σκόπελο. Το ίδιο άλλωστε κάνουν όλα τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου», που άλλοτε βαφτίζουν τη σημερινή ΕΕ «νεοφιλελεύθερη», άλλοτε λένε πως χάθηκε το «ευρωπαϊκό κεκτημένο» και άλλα παρόμοια, αλλά το ευρωπαϊκό κεκτημένο είναι η αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική σε όφελος των καπιταλιστών και των Ελλήνων που στηρίζει η Χρυσή Αυγή. Στη δοσμένη συγκυρία της οικονομικής κρίσης και επειδή η διαχείρισή της ζορίζει και το κεφάλαιο αφού είναι γενικευμένη και στην ΕΕ κάθε χώρα πασχίζει για τη μικρότερη καταστροφή για τα δικά της μονοπώλια και επειδή αυτό χτυπά τις ασθενέστερες οικονομίες περισσότερο, η Χρυσή Αυγή «πατά» στην άγρια αντιλαϊκή πολιτική για να πει ότι κάποτε η ΕΕ ήταν φιλολαϊκή τώρα έγινε αντιλαϊκή. Στο πρόγραμμά τους, λένε ακόμα «αποδέσμευση από διεθνείς οργανισμούς που δεν εξυπηρετούν τα εθνικά μας συμφέροντα». Ούτε να τους κατονομάσουν δεν τολμούν, επειδή στην πραγματικότητα καμιά αποδέσμευση δε θέλουν, ούτε από το ΝΑΤΟ, ούτε από άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς η συμμετοχή στους οποίους είναι στρατηγική επιλογή της ντόπιας πλουτοκρατίας.
Αποκαλυπτικότερος όλων όμως είναι ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής. Στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης τον περασμένο Ιούλη είπε επί λέξει: «Δεν είμαστε υπέρ της εξόδου από το ευρώ, αυτό πρέπει να διασωθεί και νομίζω ότι η κρίση είναι μια ευκαιρία». Ο ίδιος προσφέρθηκε να βοηθήσει τη συγκυβέρνηση στις συνεννοήσεις με τους δανειστές, λέγοντας ότι «θα μπορούσαμε να πιέσουμε στην κατεύθυνση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα». Αρα, όχι μόνο δεν έχουν θέση ενάντια στην ΕΕ, αλλά συμμετέχουν και στην προπαγάνδα του «έξω από τη λυκοσυμμαχία θα μας φάει ο λύκος». Στη διάρκεια της πρόσφατης συζήτησης του νομοσχεδίου για τις ιδιωτικοποιήσεις, ο Ν. Μιχαλολιάκος συνόψισε ως εξής τη θέση τους για την Ευρωζώνη και την ΕΕ: «Ημασταν ένα μικρό κόμμα τότε, δεν ήμασταν στο Κοινοβούλιο όταν μπήκε η χώρα στην ΟΝΕ και ήμασταν κατά του ευρώ, γιατί θεωρούμε ότι στοιχείο της εθνικής ανεξαρτησίας είναι η έκδοση εθνικού νομίσματος. Σήμερα, βέβαια, με τον τρόπο που έχουν διαμορφωθεί οικονομικά τα πράγματα, εάν βγούμε από το ευρώ, χωρίς να έχουμε εθνική παραγωγή, θα είναι καταστροφή».

Σκόπιμα ο Μιχαλολιάκος εστιάζει στο ευρώ και όχι στην ΕΕ, από την οποία ασφαλώς δε ζητάει αποδέσμευση. Μήπως όμως και πριν την ΟΝΕ η Ελλάδα δεν είχε απολέσει κυριαρχικά δικαιώματα, όπως αυτονόητα συνεπάγεται η ένταξή της σε ένα διακρατικό ιμπεριαλιστικό οργανισμό; Μήπως η καταστροφή της φτωχής αγροτιάς, των μικρών βιοτεχνών και εμπόρων, η κατρακύλα στα μεροκάματα, τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα δεν ξεκίνησε από τα γενοφάσκια ακόμα της ενσωμάτωσης της Ελλάδας στην ΕΕ; Ολα αυτά τα κρύβει συνειδητά η Χρυσή Αυγή, επειδή είναι υπέρ της ΕΕ και υπέρ του κεφαλαίου στην Ελλάδα. Οραματίζεται όμως μια καλύτερη θέση για την ντόπια πλουτοκρατία στην ΕΕ και γι' αυτό μιλάει για «εθνική παραγωγή», η οποία θα είναι καπιταλιστική. Και βεβαίως ως προς αυτό δε διστάζει να υποδείξει και άλλους ιμπεριαλιστές συμμάχους όπως η Ρωσία. Η Χρυσή Αυγή ζητάει να δοθούν κίνητρα από το κράτος στους εγχώριους πλουτοκράτες, για να κάνουν επενδύσεις και μάλιστα με αποκλειστικά Ελληνες εργάτες. Ετσι εννοεί την «εθνική παραγωγή». Η Χρυσή Αυγή είναι κόμμα του συστήματος και του κεφαλαίου. Αυτό καθορίζει και τη στάση της απέναντι στην ΕΕ.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

PSY Gangnam Style ( Official Video )

Όταν το νερό πωλείται


 Όταν το νερό πωλείται
Οι ιδιωτικοποιήσεις των κρατικών εταιρειών ύδρευσης ανά τον κόσμο έχουν σχεδόν πάντα ένα κοινό παρανομαστή: γίνονται υπό την πίεση των διεθνών δανειστών σε χώρες με μεγάλο δημόσιο χρέος ή υπό την πίεση πολυεθνικών και πολιτικών σε χώρες με εύρωστη οικονομία.
Της Φραγκίσκας Μεγαλούδη
Το κυρίαρχο επιχείρημα είναι πως το κράτος καθυστερεί πολύ να προσφέρει τις απαραίτητες υπηρεσίες οι οποίες κρίνονται αναποτελεσματικές, στην ουσία όμως οι χώρες που εφάρμοσαν το δόγμα αυτό οδηγήθηκαν στη δημιουργία ενός πανίσχυρου ιδιωτικού μονοπωλίου όπου εξαγορές και συγχωνεύσεις κατέλυσαν κάθε έννοια ανταγωνισμού και κάθε ελπίδα για μειωμένα τιμολόγια.
Από τις αρχές του 1980 μέχρι το 2000, υπήρξε μια τεράστια πίεση από τους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και τις πολυεθνικές εταιρείες να ιδιωτικοποιηθούν οι κρατικές εταιρείες ύδρευσης. Το αποτέλεσμα ήταν οι 5 μεγάλες πολυεθνικές Veolia, Suez, Agbar, RWE και Saur να κατέχουν το 2001 το 71% της παγκόσμιας αγοράς νερού. Οι αντιδράσεις όμως των πολιτών, οδήγησε σε επανακρατικοποίηση των δικτύων. Σήμερα οι μεγάλες πολυεθνικές κατέχουν μόνο το 34% της αγοράς ενώ το 90% των 400 μεγαλύτερων πόλεων στον πλανήτη εξακολουθεί να έχει δημόσιο δίκτυο ύδρευσης. Το 2011 μόνο το 12% της ύδρευσης σε παγκόσμια κλίμακα ανήκε σε ιδιωτικά χέρια. Η ιδιωτικοποίηση έχει πλέον πάρει τη μορφή επενδύσεων σε υψηλή τεχνολογία και την αγορά των δικαιωμάτων του νερού.

Απόψε το Ιρλανδία-Ελλάδα



Σπάνιο φαινόμενο είναι μια αναμέτρηση ανάμεσα στην εθνική μας ομάδα και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ιρλανδίας. Οι δυο ομάδες ποτέ δεν έχουν διασταυρωθεί σε προκριματικά μεγάλης διοργάνωσης. 

Δύο φορές βρέθηκαν ως αντίπαλοι μετά το 2000 με το αξιοσημείωτο να είναι ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κράτησε την εστία του ανέπαφη στα 180 αγωνιστικά λεπτά. Ο πρώτος από τους δύο φιλικούς αγώνες των δύο χωρών έγινε στις 26 Απριλίου 2000 στο Δουβλίνο. Στο Λάντσντοουν Ρόουντ, εκεί που θα γίνει και ο αποψινός αγώνας. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης είχε πετύχει ο Βασίλης Λάκης. Η άτυπη ρεβάνς του 2002 στο γήπεδο της Λεωφόρου έληξε χωρίς τέρματα.

Προφυλάξτε το δέρμα και τα μαλλιά σας από τον κρύο αέρα


Εντοπίστε το πρόβλημα που προκαλεί ο κρύος καιρός σε σας και αποφύγετε τυχόν ‘βλάβες’ με την κατάλληλη θεραπεία.
Μάθετε μερικά tips για να φροντίσετε σωστά το δέμα και τα μαλλιά σας:

1. Ο κρύος αέρας σημαίνει αυτόματα και ξηρός. Αυτό έχει μεγάλη επίδραση και στο δέρμα, το οποίο χρειάζεται επιπλέον ενυδάτωση τον καιρό αυτό. Τα συστατικά που μπορούν να σας προσφέρουν επιπλέον ενυδάτωση είναι το μέλι, η γλυκερίνη και η ουρία. Αναζητήσετε κρέμες με αυτά τα συστατικά και προστατέψτε το δέρμα σας από τη ξηρότητα.

2. Μην ξεχνάτε το αντιηλιακό σας. Συνεχίστε να χρησιμοποιείτε κρέμα με δείκτη προστασίας. Μην ξεγελιέστε από τον καιρό. Ο ήλιος είναι ακόμα βλαβερός.

3. Τα μαλλιά είναι εξίσου ευάλωτα σε αυτό τον καιρό. Μπορεί να παρατηρήσετε ξηρότητα στα μαλλιά σας γι’ αυτό χρειάζεστε ένα extra ενυδατικό conditioner ή φροντίστε να κάνετε ενυδατική μάσκα 1-2 φορές την εβδομάδα.

Η ιδανική γυναίκα για κάθε άντρα...


Εσύ χαλάς το μισό σου μισθό σε κρέμες ενυδάτωσης, ρούχα, 
παπούτσια και μολύβια ματιών για να τον γοητεύσεις, κι εκείνος πέρα βρέχει!
Τι είναι αυτό που κάνει τελικά ιδανική μια γυναίκα στα μάτια των αντρών και πως μπορείς να το προσαρμόσεις στα δικά σου μέτρα!

Βρήκαμε τα 5 γνωρίσματα της ιδανικής γυναίκας
για κάθε άντρα, και στα παρουσιάζουμε....

1. Τον αφήνει να παίζει pro, playstation, πόκερ, βιντεοπαιχνίδια χωρίς να τον περιορίζει!

Τι μπορείς να κάνεις εσύ: αγαπητή αναγνώστρια, ξέρουμε καλά πως τα νεύρα σου παίζουν κάθε φορά που ο καλός σου σου λέει ότι θα παίξει πόκερ με φίλους ή που δεν ακούει τα σημαντικά πράγματα που του λες γιατί το μυαλό του είναι στο PSP! Σίγουρα ,δεν γεννήθηκε ακόμα η γυναίκα με την χρυσή υπομονή που θα αντέχει να βλέπει τον καλό της να χαλάει το μυαλουδάκι του πάνω στα βιντεοπαιχνίδια.

Τραγωδία: Νεκρή ηλικιωμένη σε τροχαίο- Αναζητούν τον οδηγό

Τραγωδία: Νεκρή ηλικιωμένη σε τροχαίο- Αναζητούν τον οδηγόΤροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 09:45 το πρωί στο Δέλτα Φαλήρου, στο σημείο όπου υπογειοποιείται η Συγγρού και βγαίνει προς την παραλιακή, στο ρεύμα για Πειραιά.

Μας δίνουν φάρμακα για ζώα!


Την άθλια και απάνθρωπη συμπεριφορά της τρόικα έρχεται να κάνει πράξη η κυβέρνηση με τις επικίνδυνες για τη ζωή μας αποφάσεις

Μας δίνουν φάρμακα για ζώα!
Ένα ακόμα δείγμα για το πώς βλέπει τον Έλληνα πολίτη η ανελέητη τρόικα –αλλά και η δικής μας υποταγμένη κυβέρνηση στους ληστές της ζωής μας και του μέλλοντός μας- είναι αυτή η ιστορία με τα φάρμακα.

Αδυναμία ΥΠΟΙΚ να ταυτοποιήσει τους ιδιοκτήτες που δεν έχουν καταβάλει το ειδικό τέλος ακινήτων


Αδυνατεί το υπουργείο Oικονομικών να ταυτοποιήσει τους ιδιοκτήτες 500.000 ακινήτων οι οποίοι δεν κατέβαλαν για το 2011 το ειδικό τέλος μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Αυτό παραδέχτηκε στη βουλή ο υφυπουργός οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη για το εάν πλήρωσε το τέλος ακινήτων ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Έπαιζε με τον δονητή… βρέθηκε στο νοσοκομείο!

Φωτογραφία για Έπαιζε με τον δονητή… βρέθηκε στο νοσοκομείο!
Ατύχημα υπέστη παίζοντας με δονητή αλλοδαπός τουρίστας προσπαθώντας έτσι να καλύψει τις σεξουαλικές του επιθυμίες... με αποτέλεσμα να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο.

Σε κάποια στιγμή όπως φαίνεται έχασε τον … έλεγχο με αποτέλεσμα να κριθεί απαραίτητη η διακομιδή του στο νοσοκομείο του νησιού της Κω με τους γιατρούς να καταφέρνουν μετά από επιτυχή επέμβαση να αφαιρέσουν το αντικείμενο.

Συνελήφθη ο αδελφός του Νίκου Κοεμτζή

Φωτογραφία για Συνελήφθη ο αδελφός του Νίκου Κοεμτζή
Ο 66χρονος Δημοσθένης, αδελφός του Νίκου Κοεμτζή που είχε σηκωθεί να χορέψει παραγγελιά τραγούδι με τη γνωστή τραγική κατάληξη, συνελήφθη για  ναρκωτικά στο Αιγίνιο Πιερίας.

Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες και έστησαν ενέδρα στον Δημοσθένη Κοεμτζή.

Στον έλεγχο που ακολούθησε σύμφωνα με πληροφορίες εκείνος υπέδειξε ένα σακουλάκι με χασίς που είχε στην τσέπη του, ωστόσο στο σπίτι του οι αστυνομικοί εντόπισαν 20 τσάντες με χασίς βάρους 3,5 κιλών, 50 αποξηραμένα δενδρύλια αλλά και ακόμη 36 δενδρύλλια στον κήπο του.

Πανευρωπαϊκή αλληλεγγύη εργαζομένων



Την πρόθεσή τους να αντισταθούν σε συλλογικό επίπεδο κατά της λιτότητας και της δημοσιονομικής πειθαρχίας που επιβάλλουν οι ηγεσίες τους, εκφράζουν οι εργαζόμενοι με το σημερινό πανευρωπαϊκό ραντεβού αλληλεγγύης και δράσης που θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις πρωτεύουσες της Ευρωζώνης. Μεγαλύτερες κινητοποιήσεις αναμένονται βεβαίως στον ευρωπαϊκό νότο που πλήττεται από τις νεοφιλελεύθερες επιλογές των Βρυξελλών και των κυβερνήσεων της ζώνης του ευρώ.

Oι κινητοποιήσεις στην Αθήνα

Το πουλάκι ΤΣΙΟΥ του Λαζόπουλου

Μόνο 151 έδρες έχουν μαζί στη Βουλή ΝΔ - ΠΑΣΟΚ


Ενώ τον Ιούνιο τα δύο κόμματα είχαν 162 βουλευτές και πήραν τη ΔΗΜΑΡ για φιγούρα, τώρα την έχουν απόλυτη ανάγκη

Η υπερψήφιση του προϋπολογισμού από 167 βουλευτές δημιούργησε σε επίπεδο εντυπώσεων την εικόνα μιας ισχυρής κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Βουλή. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι, αν τα εξετάσει κανείς βαθύτερα και πιο αναλυτικά.

Η ΝΔ και πρωτίστως το ΠΑΣΟΚ βγήκαν πολύ αποδυναμωμένα ως κόμματα από τη διαδικασία ψήφισης...
του νέου πακέτου μέτρων εξοντωτικής λιτότητας. Τα δύο κόμματα - πυλώνες του πολιτικού μεταπολιτευτικού συστήματος έχασαν στη φάση αυτή εννέα βουλευτές συνολικά. Τους επτά τους έχασε το ΠΑΣΟΚ - έξι διέγραψε ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ένας ανεξαρτητοποιήθηκε.

Η ΝΔ έχασε έναν βουλευτή στην ψηφοφορία για τα μέτρα, τον οποίο διέγραψε αμέσως ο Αντώνης Σαμαράς, και έναν ακόμη στην ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό, τον οποίο επίσης πέταξε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας ο πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός. Κατά παράδοξο τρόπο ουδείς φαίνεται να πρόσεξε ή να έκρινε άξιο σχολιασμού, έστω επισήμανσης, ένα πολύ σημαντικό γεγονός. Πριν από πέντε μόλις μήνες, στις 17 Ιουνίου, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κέρδισαν από κοινού μια άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία 162 βουλευτών.

Έρχονται νέα μέτρα 6,4 δις ευρώ μέχρι τον Μάρτιο-Διαβάστε πως μας δένουν χειροπόδαρα με ρήτρες και παγίδες στο νέο Μνημόνιο




- Παρά τους ''λεονταρισμούς'' των πολιτικών μας υπάρχει ρητή πρόβλεψη ειδικού λογαριασμού

- Νέες μειώσεις θα εφαρμόζονται αυτόματα κάθε φορά που αποτυγχάνει η κυβέρνηση να πιάσει τα έσοδα που προβλέπονται με τεχνοκρατική ακρίβεια από τις αποκρατικοποιήσεις

- Αναφέρεται επίσης ξεκάθαρα πως εαν τα μέτρα καταπέσουν στα ελληνικά δικαστήρια τότε θα πρέπει να αντικατασταθούν αμέσως με καινούρια ίσης αξίας και απόδοσης

Καινούρια μέτρα 6,4 δις ευρώ πρέπει να βρει η κυβέρνηση, αλλά και λαό για να τα εφαρμόσει, μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες, και ενώ ακόμα δεν έχουν ''χωνευτεί'' τα μέτρα 13,5 δις ευρώ που μόλις ψηφίστηκαν. Τα μέτρα αυτά θα εφαρμοστούν μέσα στην διετία 2014-2016.

 Με το νέο Μνημόνιο μας ''δένουν'' χειροπόδαρα αφού προβλέπονται:

 - Ειδικός λογαριασμός, στην Τράπεζα της Ελλάδας, με τον οποίο υποχρεωτικά, όπως προβλέπει σχετική ρήτρα, θα πληρώνεται μόνο το χρέος και καμία άλλη υποχρέωση της χώρας

 - Αυτόματες περικοπές που θα ενεργοποιούνται κάθε εξάμηνο που δεν θα πιάνονται οι στόχοι των αποκρατικοποιήσεων

 Και επειδή ο Διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες αρκεί να αναφέρουμε πως στο νέο Μνημόνιο αναγνωρίζεται πως ''οι κίνδυνοι για το πρόγραμμα παραμένουν πολύ μεγάλοι", γιατί είναι εύθραυστη η συνοχή της τρικομματικής κυβέρνησης.

 Και επειδή δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη προέβλεψαν ακόμα πως εαν τα μέτρα απορριφθούν στα δικαστήρια τότε θα πρέπει να αντικατασταθούν αμέσως από άλλα ισοδύναμα.

Ράγισε το γυαλί στην τρόικα..



  • Η ενότητα της τρόικας για την Ελλάδα έχει διαρραγεί.
  • Μέχρι τώρα ήταν κοινό μυστικό, ωστόσο η χθεσινή κόντρα Γιούνκερ-Λαγκάρντ απλώς "επισημοποίησε" το γεγονός.
  •  Η ουσία της διαμάχης και το θέμα του χρέους.




Δεν υποστηρίζει κανείς ότι τα στελέχη της τρόικας δεν πέφτουν ποτέ έξω. Συνήθως, όμως, αποφεύγονται παιδικές συμπεριφορές και δημόσιες διαμάχες. Το βράδυ της... 
Δευτέρας, πάντως, υπήρξε μία αναζωογονητική αλλαγή. Η σύνοδος του Eurogroup, αν και δεν κατέληξε σε κάποια σημαντική συμφωνία, κατάφερε να ξεχωρίσει από κάθε άλλη συνάντηση παρόμοιου τύπου με έναν δημόσιο καυγά ανάμεσα στον πρόεδρο του Eurogroup Jean Claude Juncker -που είχε πει την αλησμόνητη φράση "όλοι γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε, απλώς δεν ξέρουμε πώς θα επανεκλεγούμε μετά"- και την Christine Lagarde του ΔΝΤ.

Η ουσία της διαμάχης μπορεί να μοιάζει ασήμαντη, σε σημείο αστειότητας. Αφορά το εάν η Ελλάδα θα πετύχει τον στόχο της μείωσης του ΑΕΠ στο 120% του το 2020 ή το 2022.

Δεδομένων των αβεβαιοτήτων που υπάρχουν κατά την πρόβλεψη της δυναμικής ενός χρέους, οι προβλέψεις αυτές είναι τόσο έγκυρες όσο και η πρόβλεψη εκλογικού αποτελέσματος στην πολιτεία της Φλόριντας. Ο ίδιος ο στόχος για μείωση του χρέους στο 120% του ΑΕΠ είναι αρκετά αυθαίρετος. Προφανώς βασίζεται σε κάτι που φαίνεται βιώσιμο στην Ιταλία, η οποία όμως είναι πολύ διαφορετική οικονομία, πολύ πιο ευέλικτη και με εγχώρια επενδυτική βάση που είναι δεσμευμένη στα ομόλογα.

Δεν είναι είδηση ότι υπάρχουν διαφωνίες στους κόλπους της τρόικας για το κενό χρηματοδότησης αναφορικά με την Ελλάδα και σχετικά με το ποιος θα κληθεί να το καλύψει. Εδώ και περίπου έναν χρόνο το ΔΝΤ αρνείται να υποκύψει στις πιέσεις που ασκούνται, τουλάχιστον κεκλεισμένων των θυρών, και δείχνει ότι είναι υπεραισιόδοξες οι προβλέψεις της τρόικας ως προς το χρέος και το έλλειμμα. 

Οξύτατο επεισόδιο στο χτεσινό Eurogroup. "Είστε χρεοκοπημένοι" φώναζε έξαλλη η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών




Οξύτατο επεισόδιο έγινε στο Εurogroup, μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και της Αυστριακής ομολόγου του Μαρίας Φέχτερ.
Η κυρία, που αποτελεί την «ουρά» του Σόιμπλε, σε έξαλλη κατάσταση άρχισε να φωνάζει στον Στουρνάρα «Εκπροσωπείς μια χρεοκοπημένη χώρα» -επειδή δεν άφηνε να περάσει ο τσαμπουκάς του Γερμανού υπουργού Οικονομικών για θεσμοθέτηση λογαριασμού στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στον οποίο θα καταλήγουν όλες οι δόσεις των δανείων.
Απαιτούσε, δηλαδή, να μη διαχειρίζεται η Ελλάδα τα λεφτά που παίρνει αλλά οι δανειστές…
Ο Στουρνάρας απάντησε στον ίδιο τόνο «μη μου μιλάς εμένα έτσι», αλλά η συζήτηση δεν οδηγούσε πουθενά. Τελικά, ο Έλληνας υπουργός μίλησε με τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος του επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει υποχώρηση στο θέμα αυτό.
Αποτέλεσμα: ο Σόιμπλε βγήκε από την αίθουσα, μίλησε με τη Μέρκελ και εκείνη του υπέδειξε να υποχωρήσει…

"Δεινότερον ἐστι λύπη, ὅταν τις ὑπὸ τῶν συγγενῶν πάσχει ἢ παρὰ τῶν ἀλλοτρίων." (Αίσωπος)


*Πρίσται {ξυλοκόποι} και πεύκη.

[*Οι "Πρίσται" της κοινωνικής ασφάλισης ! (ΥΕΚΚΑΠΜΤΕ)]
Πρίσται δέ ποτ'ε κατέσχιζον εὐκόλως πεύκην, σφήνας ἐξ αὐτῆς ποιούντες. Ἡ δὲ ολολύζουσα ἔφη· "οὐ τοσοῦτον τὸν κόψαντά με πέλεκυν μέμφομαι ὅσον τοὺς ἐξ ἐμοῦ φυέντας σφῆνας".
Ὅτι δεινότερόν ἐστι λύπη, ὅταν τις ὑπὸ τῶν συγγενῶν πάσχει ἢ παρὰ τῶν ἀλλοτρίων.
"Πρίσται" : Οι πρωθυπουργοί μας.
"Πέλεκυς" : Η Τρόικα.
"Σφήναι"εξ ημών "φυείσαι" : Οι συνδικαλιστές υπουργοί (ΥΕΚΚΑ)!...
[Σάρκες ("μέλαναι" πλέον....) "εκ της Σαρκός" των εργαζομένων και των συνταξιούχων.]
Φευ(!) ανήγαγον αυτούς αι ψήφοι και αι εισφοραί εκ των μισθών των εργαζομένων ("φιλοκοπούντων" γαρ μετά μαλακίας) υπέρ των εργατικών "τεμπελχανίων", εις δυνάστας και γενοκτόνους των Ελλήνων!
Ναι γενοκτόνοι, αφού τον φετινό χειμώνα θα πεθάνουν χιλιάδες -είναι βέβαιο- άστεγοι, άνεργοι και συνταξιούχοι Έλληνες, από την πείνα, το ψύχος, τις ασθένειες και την έλλειψη ιατρικής φροντίδας και περίθαλψης, γιατί οι κυβερνήσεις και οι κ.κ ΥΠΕΚΚΑ επέδειξαν υπερβάλλοντα ζήλον, εις τας επιταγάς των δανειστών!

ΙΔΟΎ ΟΙ (ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΠΟΧΡΩΣΕΩΝ) ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ-ΥΠΟΥΡΓΟΙ:
[Αν είναι υποψήφιοι και στις επόμενες, εκλογές ξαναψηφίστε τους!]
=Διαβάζουμε από το βιογραφικό σημείωμα του κ. Γιάννη Βρούτση στην ιστοσελίδα του:
-Εκλέγεται Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων το 2003. Εκλέγεται στην Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. Δ.Ο.Υ. το 2005.
-Εκλέγεται Πρόεδρος της Πανελλήνιας Δ.Α.Κ.Ε. Εφοριακών το 2005.
-Εκλέγεται μέλος της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος από το 1997.



Διαβάζουμε στο βιογραφικό σημείωμα του κ. Γιώργου Κουτρουμάνη στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ & ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
-Πρόεδρος της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής» (Ομοσπονδία των εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία και σε άλλους Κοινωνικούς Φορείς) για έξι συνεχείς θητείες.
-Μέλος του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ.
-Μέλος του «Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας».
Ιδρυτικό Μέλος της «Unicef Ελλάδος».

-Ο Γιώργος Κουτρουμάνης συνδύασε την συνδικαλιστική του δράση με την συστηματική μελέτη της Κοινωνικής Ασφάλισης. Αναγνωρίζεται ως ένας από τους πλέον ειδικούς του Ασφαλιστικού στην Χώρα μας. Έχει πραγματοποιήσει και συμμετάσχει αντίστοιχα σε πολλές ημερίδες που ανέδειξαν προβλήματα για το μεγάλο θέμα του Ασφαλιστικού και έχει διατυπώσει επανειλημμένα συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυσή τους.
-Τιμήθηκε από την «Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Εμπόρων» και το«Σύλλογο Εργαζομένων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» για την συμβολή του στην υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ]

ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ:
http://www.stoxos.gr/2011/08/blog-post_03.html
3/8/11


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2CBbODKbu

Γονυπετείς... ξεροσταλιάζουν


Σταύρος Χριστακόπουλος 

Η Ευρώπη ζητάει όλο και περισσότερες δεσμεύσεις σε επίπεδο εθνικής κυριαρχίας για να δώσει χρηματοδοτικές ανάσες στην Ελλάδα και επιμένει στην επιμήκυνση. Το ΔΝΤ δεν αποδέχεται την επιμήκυνση ως λύση και ζητάει καθαρή λύση με κούρεμα εις βάρος των κρατών - δανειστών. Η κυβέρνηση, στον κόσμο της, μιλάει για ανάπτυξη...
Το χάος όμως που επικρατεί γύρω από το ελληνικό θέμα μεταξύ των δανειστών και της τρόικας αφορά κυρίως την πολιτική σφαίρα. Εκεί απλώς αποτυπώνεται η δυστοκία εξεύρεσης μιας μόνιμης ή, έστω, σχετικά μακροπρόθεσμης λύσης στο ζήτημα του χρέους.
Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι η αδυναμία διαχείρισης του χρέους ήταν αυτή που, επισήμως, μας οδήγησε στην τρόικα – και σήμερα αυτό το κεντρικό πρόβλημα, εξ αιτίας της τρόικας και της διαχείρισης των τριών αλλεπάλληλων μνημονιακών κυβερνήσεων, είναι πιο οξύ παρά ποτέ. Όλα τα τραγικά που ζούμε έγιναν στο όνομα της μείωσης ενός χρέους που συνεχώς αυξάνεται.
Και τώρα, με την κατάσταση στην Ελλάδα να βρίσκεται στο μη περαιτέρω, όλη η συζήτηση και το εσωτερικό πολιτικό παιχνίδι περιορίζεται στην καταβολή μιας δόσης για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών και σε μια επιμήκυνση της λιτότητας και του μαρτυρίου του ελληνικού λαού.

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ : «Όταν η τέχνη συναντά τη φύση»




                                                  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το ΚΔΒΜΠΑ (ΚΠΕ) Ανατολικού Ολύμπου πρόκειται να διοργανώσει στις 18 Νοεμβρίου, ημερίδα με θέμα: «Όταν η τέχνη συναντά τη φύση».
Η ημερίδα απευθύνεται σε καλλιτέχνες και ενήλικες της τοπικής κοινωνίας. Στόχος της είναι οι συμμετέχοντες να πληροφορηθούν για την επίδραση της φύσης στο έργο των καλλιτεχνών, να προσεγγίσουν το κίνημα της περιβαλλοντικής τέχνης  και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα που άπτονται του φυσικού περιβάλλοντος. Θα περιλαμβάνει εισηγήσεις για τη σχέση της τέχνης με το περιβάλλον και για το ρόλο που έπαιξε το φυσικό περιβάλλον ως πηγή έμπνευσης σε  καλλιτεχνικά κινήματα.

Θα περιλαμβάνει επίσης βιωματικό εργαστήριο στο οποίο οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν έργα εμπνευσμένα (και με υλικά)από τη φύση. 
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
«Όταν η τέχνη συναντά τη φύση».
Κυριακή 18/11/2012
10:00 π.μ -10:15 π.μ. Άφιξη – Υποδοχή.
10:15 π.μ.-10:30 π.μ.  Ενημέρωση για το ρόλο του ΚΔΒΜΠΑ ως φορέα επιμόρφωσης ενηλίκων:
Στάθη Μαρία, Μέλος Π.Ο. ΚΔΒΜΠΑ Αν. Ολύμπου
10:30 π.μ.-10:50 π.μ. Περιβαλλοντική τέχνη: Όταν η τέχνη συναντά το περιβάλλον:
Γεροφωκά Αναστασία, Υπεύθυνη Λειτουργίας ΚΔΒΜΠΑ Αν. Ολύμπου
10:50 π.μ.-11:10 π.μ.  Η τέχνη ως εργαλείο για την απεικόνιση του φυσικού κόσμου στα πλαίσια των βιοεπιστημών:
Βέργου Ελίνα, Μέλος Π.Ο. ΚΔΒΜΠΑ Αν. Ολύμπου
11:10 π.μ. – 11:30 π.μ. Διάλειμμα
11:30π.μ.- 13:45 Εργαστήριο «Τέχνης γεννήματα»:
Βροντινός Γιώργος, Ζωγράφος

Από αστυνομικούς του τμήματος δίωξης ναρκωτικών Κατερίνης στο Αιγίνιο Ένα σπίτι... χασίς


Συνελήφθη 66χρονος για ναρκωτικά και παράνομη οπλοκατοχή
Κατασχέθηκαν 36 δενδρύλλια κάνναβης, 50 ημιαποξηραμένα δενδρύλλια κάνναβης, 20 συσκευασίες που περιείχαν περισσότερα από 3 κιλά και 500 γραμμάρια κάνναβης και τέσσερα φυσίγγια περιστρόφου
Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης ναρκωτικών Κατερίνης, πέτυχαν τη Δευτέρα το πρωί, τη σύλληψη ενός ημεδαπού 66 ετών, για ναρκωτικά και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, στο Αιγίνιο Πιερίας, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών ότι ο προαναφερόμενος κατέχει, καλλιεργεί και διακινεί ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και στην κατοχή του και σε αστυνομική έρευνα της οικίας του βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

* (20) συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβης συνολικού μικτού βάρους (3.589,2) γραμμαρίων,

* (36) δενδρύλλια κάνναβης ύψους από (50) έως (180) εκατοστών, τα οποία τα καλλιεργούσε στον κήπο της οικίας του,

Πρωτοσέλιδο 14.11.2012

Πρωτοσέλιδο 14.11.2012

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι Αγώνες ιστιοπλοϊας "Κύπελλο Όλυμπος 2012"



Που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης
Με τους Ιστιοπλοϊκούς Αγώνες στις κατηγορίες Optimist, Laser 4,7 και Laser RDL και με ιδιαίτερη αγωνιστική επιτυχία για τον Ν.Ο.ΚΑΤ. ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο 3-4 Νοεμβρίου το φετινό πρόγραμμα των ετήσιων αγώνων «ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΛΥΜΠΟΣ 2012» που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης σε συνεργασία με τον Οργανισμό Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης στα πλαίσια των εκδηλώσεων «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ».
Στους αγώνες, που συγκέντρωσαν αθλητές 7 Ομίλων των Περιφερειών Βορείου Ελλάδας και Θεσσαλονίκης, ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης συμμετείχε με 10 αθλήτριες και αθλητές, οι οποίοι έφεραν πάρα πολύ καλά αποτελέσματα, σε όλες τις κατηγορίες που συμμετείχαν, αφού κατέκτησαν συνολικά έξι μετάλλια και έφεραν μετά από αρκετά χρόνια, το Διετές Επαμειβόμενο Κύπελλο της διοργάνωσης πίσω στο Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης.
Παρά τις μεγάλες περιόδους άπνοιας πραγματοποιήθηκαν 3 ιστιοδρομίες στα Optimist και 4 στα Laser, ενώ ενδεικτικό του πολύ καλού κλίματος που επικράτησε στους αγώνες είναι το γεγονός ότι με το πέρας των ιστιοδρομιών, δεν κατατέθηκε καμία ένσταση στην Επιτροπή Ενστάσεων.

Οι Δημοτικοί Υπάλληλοι ζητούν να μην εφαρμοστεί το μέτρο της διαθεσιμότητας

Συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Κατερίνης


Σε συμβολική κατάληψη του κτηρίου του δήμου Κατερίνης προχώρησαν χθες από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τη λήξη του ωραρίου τους, οι Δημοτικοί Υπάλληλοι, ζητώντας να μην εφαρμοστεί το μέτρο της διαθεσιμότητας.
Ακολούθησε Γενική Συνέλευση στην οποία αποφασίστηκε σήμερα να προχωρήσουν σε νέα κατάληψη του δημαρχείου και σε συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί έξω από το δήμο, να αναγνωστούν ψηφίσματα συμπαράστασης που θα ζητήσουν από την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ και όλα τα πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά σωματεία που δραστηριοποιούνται στην Πιερία, καθώς και από το Επιμελητήριο Πιερίας και τον Εμπορικό Σύλλογο.

Στην Ελλάδα των Μερκελιστών συγκυβερνητών και των πουλημένων ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ δεν θα ξεκινήσει ποτέ η Πανευρωπαϊκή Απεργία της 14ης Νοέμβρη…



Στη Μαδρίτη η 14 Νοέμβρη ξεκίνησε με καταστολή
H αστυνομία επιτέθηκε σε πολίτες στη Μαδρίτη, κατά τη διάρκεια της νύχτας, στο ξεκίνημα της απεργίας της σημερινής Πανευρωπαϊκής Απεργίας

Η πόρτα της κόλασης άνοιξε για τους περισσότερους των Ελλήνων...



Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/
Χωρίς καμία αμφιβολία η μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά πέτυχε να ξεπεράσει με επιτυχία δύο πολύ δύσκολες κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Η υπέρ-ψήφιση του προϋπολογισμού 2013, αλλά κυρίως η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου υπήρξαν δύο κοινοβουλευτικές διαδικασίες στις οποίες όλες οι...
πτυχές της μνημονιακής πολιτικής ακόμα και οι πιο δυσδιάκριτες ξεγυμνώθηκαν.

Κανένας δεν μπορεί να σώσει μια χώρα, αν η ίδια δεν δείχνει αποφασισμένη να σωθεί…





Η  διαφωνία που ξέσπασε μεταξύ Γερμανίας-Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο (ιδιοτελής ή προσχηματική δεν έχει σημασία) επιβεβαιώνει, για μια ακόμα φορά, αυτό που όλοι γνωρίζουν εδώ και πάρα πολύ καιρό, αλλά αρνούνται να ομολογήσουν δημοσίως.

Το πρόγραμμα …«σωτηρίας» της Ελλάδος, που εφαρμόζεται εδώ και  τρία χρόνια, υπό την επίβλεψη και καθ’ υπόδειξιν της τρόϊκα, είναι για  τα ….μπάζα!
Εχει πέσει έξω σε όλες τις εκτιμήσεις του, ενώ ουδείς ουσιαστικός στόχος επετεύχθη. Εκτός, εάν…..
Θυμίζω ότι το Μνημόνιο Ι, που  μας ανακοίνωσαν οι κύριοι Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου ήταν …τριετούς διάρκειας και προέβλεπε έξοδο της Ελλάδος στις αγορές το 212.

Με το Μνημόνιο ΙΙ, υποτίθεται ο,τι είχε μπεί «πάτος στο βαρέλι»,όπως μας ενημέρωνε ο τότε Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Για αυτό και έκανε  εκείνες τις «μαγκιές» με την τρόϊκα πέρσυ τον Σεπτέμβριο.

Λίγο αργότερα, στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου του 2011, η κα Μέρκελ μας είπε ότι η έκθεση της τρόϊκα στηρίχθηκε σε ….λάθος δεδομένα και αποφασίστηκε το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους προκειμένου αυτό να μειωθεί στο 120% του ΑΕΠ και να γίνει βιώσιμο το …2020!

Εάν δεν αποτραπούν τα μοιραία θα επέλθουν δυστυχώς τα ολέθρια




Η έκδηλη εσωτερική αποδόμηση ακυρώνει τις εθνικές αντιστάσεις!

Του Άνθου Λυκαύγη

ΕΚΕΙΝΟΙ που αναφέρονται στον κίνδυνο εμφυλιοπολεμικών εκτροπών, με όρους παλαιοτέρων εθνικών παθημάτων, ασφαλέστατα υπερβάλλουν. Όχι γιατί δεν σοβούν διχαστικά σύνδρομα. Σοβούν. Αλλά ο πραγματικός κίνδυνος έγκειται περισσότερο στον εσωτερικό κερματισμό, με την έννοια της αποσυναρτήσεως και τελικά της αποδομήσεως του εσωτερικού μετώπου, ως αποτέλεσμα και της αποσυνθέσεως του κοινωνικού ιστού.

Στον "πάγο" οι εξώσεις στην Ισπανία μετά από μια αυτοκτονία. Στην Ελλάδα;




Μετά από τη δημόσια κατακραυγή που ακολούθησε μια αυτοκτονία στην Ισπανία, η κυβέρνηση προσπάθησε να τα μαζέψει και η Ένωση Ισπανικών Τραπεζών εξέδωσε ανακοίνωση για "πάγωμα" των εξώσεων.  
Τι γίνεται στην Ελλάδα των 2.000 αυτοκτονιών; 

Reuters 
13 Νοεμβρίου 2012


"Δολοφόνοι"! γράφει ένα σύνθημα σε κεντρικό δρόμο της Μαδρίτης (κεντρική φωτό).

Η Συνταγή της Ημέρας!


Τηγανιτός Λαχανόκηπος

Συνταγή για 4 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:

750γρ. διάφορα λαχανικά χοντροκομμένα
(π.χ. κουνουπίδι, μπρόκολο, καρότο, κρεμμύδι σε ροδέλες, κολοκυθάκι, κλπ.)
2 φλιτζάνια αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
Νερό (όσο πάρει για τον χυλό)
Σπορέλαιο για τηγάνισμα

Οδηγίες:

«Χτύπημα» στη θεωρία της υπερ-συμμετρίας


Νέες παρατηρήσεις των επιστημόνων, κατά τις συγκρούσεις υποατομικών σωματιδίων στον μεγάλο υπόγειο επιταχυντή του CERN, απομάκρυναν... ακόμα περισσότερο την πιθανότητα να είναι αληθινή μία από τις κυριότερες θεωρίες της σύγχρονης Φυσικής, η «υπερ-συμμετρία», η οποία δεν έχει αποδειχθεί ακόμα.

Οι φυσικοί ανακοίνωσαν σε επιστημονικό συνέδριο στο Κιότο της Ιαπωνίας, σύμφωνα με το BBC, ότι εντόπισαν μια από τις πιο σπάνιες διασπάσεις σωματιδίων στη φύση, που δεν είναι συμβατή με τη θεωρία της υπερσυμμετρίας (της λεγόμενης και «SUSY» από τις αγγλικές λέξεις «SuperSymmetry»).
Η θεωρία προβλέπει την ύπαρξη «συμμετρικών» σωματιδίων μεγαλύτερης μάζας για τα σωματίδια που είναι ήδη γνωστά.

Δείτε το μεγαλύτερο ανακόντα στον κόσμο! [video]


Είναι τεράστιο και στα μάτια μας τρομακτικό! Το υπερμεγέθες ερπετό, το ανακόντα μήκους 8 μέτρων (!) προκαλεί φόβο και δέος σε όλους, εκτός μάλλον από τον Ελβετό βιολόγο και δύτη Ντάνιελ ντε Γκράνβιλ και την ομάδα του, που πρόσφατα κατάφεραν όχι μόνο να το φωτογραφήσουν αλλά να...
κολυμπήσουν μαζί του για πάνω από μία ώρα σε υγροτόπους της Βραζιλίας.

"Είναι το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα καταγεγραμμένο Ανακόντα. Ωστόσο δεν ήταν τόσο τρομακτικό όσο φαντάζεστε, αφού στην πραγματικότητα, τα Ανακόντα είναι πολύ ντροπαλά προς τον άνθρωπο και μας φοβούνται πολύ περισσότερο απ' ότι εμείς αυτά. Είναι το ίδιο ακίνδυνα (ή επικίνδυνα) με τα υπόλοιπα φίδια" είπε ο τολμηρός δύτης και πρόσθεσε: "Δεν έδειξε καθόλου επιθετικές διαθέσεις. Είναι πολύ ανεκτικό ζώο".

Οι φωτογραφίες κυκλοφόρησαν στο Facebook, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που τις αντιμετώπισαν με δυσπιστία και τις αμφισβήτησαν. Ωστόσο, ο Γκράνβιλ έσπευσε να τεκμηριώσει την αυθεντικότητα τους.




star.gr

Αυξάνονται οι θαλάσσιοι πάγοι της Ανταρκτικής


Τα θαλάσσια στρώματα πάγου που περιβάλλουν την Ανταρκτική επεκτάθηκαν τα τελευταία 20 χρόνια χάρη στους ενισχυμένους ανέμους που πνέουν... στην περιοχή σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Nature Geoscience.

Την ίδια ώρα, στους αντίποδες, στο Βόρειο Πόλο, το παγοκάλυμμα βρίσκεται στο χαμηλότερο καταγεγραμμένο επίπεδο.

Συγκεκριμένα, το παγοκάλυμμα της Αρκτικής συρρικνώθηκε σε 3,41 εκατ. τετρ. χλμ το Σεπτέμβριο, το χαμηλότερο επίπεδο από τότε που διενεργούνται δορυφορικές παρατηρήσεις.

Σε ορισμένες περιοχές της Ανταρκτικής, το παγοκάλυμμα κινείται εξαιτίας των ανέμων προς τον ωκεανό, καθώς η περιοχή είναι εκτεθειμένη σε ισχυρούς ανέμους.

Το στρώμα πάγου αυξήθηκε ιδιαίτερα στο Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, ωστόσο το Εθνικό Κέντρο Δεδομένων Χιονιού και Πάγου των ΗΠΑ δεν γνωρίζει ούτε την ακριβή έκταση ούτε το πάχος του πάγου.

Πρώτο κύμα εξόδου από το Δημόσιο


Σε κίνηση τέθηκε η διαδικασία της εφεδρείας στο Δημόσιο. Με εγκύκλιο, που δημοσιεύθηκε, μπαίνουν σε διαθεσιμότητα υπάλληλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ. Τον δρόμο της...
εξόδου παίρνουν απασχολούμενοι σε δήμους, πανεπιστήμια και υπουργεία, ανεξάρτητα, αν καταγραφούν εγκαίρως.

Στα «χαρακώματα» βρίσκονται η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ και οι δήμαρχοι με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθώς δημοσιεύτηκε η ερμηνευτική εγκύκλιος-φωτιά, που προβλέπει ότι τίθενται αυτόματα από χτες σε

Κάθε 25 δευτερόλεπτα πεθαίνει ένα παιδί από πνευμονία!


Η Παγκόσμια Ημέρα Πνευμονίας έχει καθιερωθεί από το 2009 και αποτελεί μια καλή ευκαιρία για να επιστήσουμε την προσοχή στην παιδική επιβίωση. 
Σήμερα η πνευμονία αποτελεί την κυριότερη αιτία θανάτου παιδιών κάτω των πέντε ετών παγκοσμίως, αφού κάθε 25 δευτερόλεπτα πεθαίνει και ένα παιδι, περίπου 3.400 ετησίως.

«Το μεγαλύτερο φορτίο στη μάχη κατά της πνευμονίας πέφτει στους φτωχότερους, που ήδη αντιμετωπίζουν πάρα πολλά. Ένα παιδί από φτωχή οικογένεια, σε μια φτωχή χώρα, διατρέχει πολλαπλάσιο κίνδυνο να πεθάνει από πνευμονία, από ότι ένα παιδί στο πλουσιότερο 20% του πληθυσμού.» δηλώνει ο δρ. Mickey Chopra, υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της UNICEF.

Η UNICEF είναι μέλος της Παγκόσμιας Συμμαχίας κατά της Πνευμονίας Παιδιών, ένα παγκόσμιο δίκτυο με περισσότερες από 140 Μη Κυβερνητικές οργανώσεις, τοπικούς οργανισμούς κοινοτικής βάσης, ακαδημαϊκά ιδρύματα, κυβερνητικές υπηρεσίες και ιδρύματα που ηγούνται από κοινού της Παγκόσμιας Ημέρας Πνευμονίας.

Τα καρύδια «γιατροί» του σπέρματος


Η ημερήσια κατανάλωση τους ενισχύει την γονιμότητα του άνδρα.
Ο αστικός μύθος μιλάει για τις ευεργετικές... ιδιότητες ορισμένων ξηρών καρπών στην σεξουαλική δραστηριότητα των ανδρών. Μια νέα μελέτη έρχεται να επιβεβαιώσει τον μύθο σε μια τουλάχιστον...πτυχή του. Οπως αναφέρει η μελέτη τα καρύδια βελτιώνουν την υγεία του σπέρματος των ανδρών. Μάλιστα όσο πιο νέος είναι σε ηλικία ένας άνδρας τόσο μεγαλύτερη είναι η ωφέλεια στο σπέρμα του από την κατανάλωση καρυδιών.
Η μελέτη
Ερευνητές στις ΗΠΑ μελέτησαν το σπέρμα 117 ανδρών ηλικίας 21-35 ετών οι οποίοι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η μια ομάδα εισήγαγε στην διατροφή της καθημερινά για δώδεκα εβδομάδες καρύδια ενώ η άλλη όχι. Τα καρύδια είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα τα οποία σύμφωνα με τους ερευνητές ενίσχυσαν την παραγωγή αλλά και την ποιότητα του σπέρματος των ανδρών που τα έτρωγαν. Δεν έχει διαπιστωθεί ακόμη αν και σε τι ποσοστό αυτή η βελτίωση είναι και ικανή να βοηθήσει άνδρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας.

Το πουλάκι τσίου - Έλληνες πολιτικοί [ ΜΕ ΗΧΟ + HD]

Κασκόλ: Το πολύτιμο αξεσουάρ του χειμώνα


Το κασκόλ, εκτός από τη ζεστασιά που σας προσφέρει, μπορεί να λειτουργήσει και σαν αξεσουάρ! Πράγματι, το μικρό αυτό κομμάτι ύφασμα μπορεί...να μεταμορφώσει μια γυναικεία εμφάνιση, χαρίζοντάς της άποψη και στιλ.

Η τεράστια ποικιλία υφασμάτων και σχεδίων που υπάρχουν στην αγορά σάς εξασφαλίζει αυτό που θέλετε, ώστε να γίνει σημείο αναφοράς στην γκαρνταρόμπα σας.

Ένα μαύρο κασκόλ μπορεί να συνδυαστεί με πολλά ρούχα. Ενώ ένα πλεκτό συνδυάζεται με Jeans και αθλητικό μπουφάν. Για το βραδινό ντύσιμο ή για μια πιο casual εμφάνιση, ένα κασκόλ από μετάξι είναι η άψογη επιλογή.

Πρόσκληση του "ξαθέρι" για το ΑΡΚΑΔΙ


 

   

   Το Εργαστήρι Κρητικής  Παράδοσης 
και Πολιτισμού «το ξαθέρι»,
σας προσκαλεί στην εκδήλωση για την επέτειο
του ολοκαυτώματος του Αρκαδίου,
το πρωί της Κυριακής 18-11-2012.
Θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση
στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος,
αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία.
Θα ακολουθήσει εκδήλωση (ομιλία και χορευτικά)
στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού σχολείου.

Προκήρυξη : ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ"



Προκήρυξη

 
        Το Δ.Σ. της «Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης» προκηρύσσει τη θέση ενός Λογοθεραπευτή με σύμβαση έργου για ορισμένο χρόνο για το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρίες. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι πτυχιούχοι ανάλογων τμημάτων Α.Τ.Ε.Ι. της Ελλάδος ή του Εξωτερικού αναγνωρισμένα από το Ελληνικό Κράτος. Θα προτιμηθούν οι έχοντες προϋπηρεσία και εμπειρία. 

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012 στο Ε.Κ.Κ.Ε.Ε. 19ης Μαΐου 3  8 π.μ. έως 2 μ.μ. ή ταχυδρομικώς στην Τ.Θ. 94. Πληροφορίες Τηλ: 2351073919.
 
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Δημήτριος Σολδάτος