ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Οικογενειακές υποθέσεις με πολιτικούς



Αυτό το κλαμπ αποτυχημένων πολιτικών που μην έχοντας άλλη επιλογή, φτιάχνουν δικό τους κόμμα, με την προσθήκη Λοβέρδου μεγάλωσε κατά ένα μέλος: Σαμαράς, Αβραμόπουλος, Ντόρα, Κουβέλης, Καρατζαφέρης, Στεφανόπουλος, Μάνος, Κατσέλη κτλ μας δείχνουν για ακόμα μία φορά πόσο ποδοσφαιροποιημένη είναι η πολιτική στην Ελλάδα.

Θα φέρω για παράδειγμα τον Νταμπίζα: Μεγάλος ποδοσφαιριστής, έκανε μεγάλη καριέρα σε Ολυμπιακό και Νιουκάστλ, αλλά όταν πέρασαν τα χρόνια του, προκειμένου να μην εγκαταλείψει αυτό που αγαπά (και του προσέφερε τόσα λεφτά) και θέλοντας να έχει χρόνο συμμετοχής, αποφάσισε να περάσει τα τελευταία χρόνια της καριέρας του στην «μικρή» Λάρισα (μικρή σε σχέση με τους μεγαλοκαρχαρίες του ποδοσφαίρου).

Ο Λοβέρδος, και ο κάθε Λοβέρδος, αντί να τα παρατήσει, αντί να δει πως τα έφαγε τα ψωμιά του, αντί να αισθάνεται χορτασμένος (με κάθε έννοια), έκανε αυτό που κάνει ο κάθε ανώριμος και άπληστος άνθρωπος μέσης ηλικίας που μας εξουσιάζει. Λίγο άσχετος ο πρόλογος με το σημερινό θέμα το οποίο καταπιάνεται με τιςοικογενειακές υποθέσεις των πολιτικών μας. Δείτε μερικές από αυτές:








Πηγή: Mediasoup 

ΚΑΤΕΡΙΝΗ : Από την εξόδιο ακολουθία του π.Αθανασίου Τσικόπουλου





  Το τι έγινε σήμερα 4 Δεκ. στον Ι.Ν.Τιμίου Σταυρού στην Κατερίνη δεν περιγράφεται. Από νωρίς το πρωί μέσα στην Θεία Λειτουργία χιλιάδων λαού  αποχαιρέτησε το άξιο Λευίτη πρωτοπρεσβύτερο π.Αθανάσιο Τσικόπουλο μέχρι τις 15:30 που ξεκίνησε η Εξόδιος ακολουθία (χοροστάτησε ο Καστορίας κ.κ.Σεραφείμ και ο Κεντρώας Αφρικής κ.κ. Ιγνάτιος ) είχαμε την αίσθηση Μεγάλης Παρασκευής. Όλος ο κόσμος έκλαιγε αλλά είχε και την βεβαιότητα ότι ο αγαπητός μας π.Αθανάσιος είναι πλέον στον Παράδεισο. 

Ο π.Αθανάσιος ποτέ δεν βαρυγκόμησε, δεν κατέκρινε, δεν γκρίνιαξε. Πάντα με το χαμογέλο και την καλωσύνη του υποδεχόταν τους πάντες. Ποτέ δεν είπε όχι. Πάντα ευγενής και αρχοντικός, Αξιοπρεπής, Οργανωτικός και αποτελεσματικός..  Αντιμετώπισε την ασθένεια του με θάρρος και καρτερία και υπόδειγμα απαράμιλλο. Μας αφήνει τώρα ορφανούς, μας έχει δείξει όμως και τον δρόμο τον οποίο πρέπει ο καθένας μας να ακολουθήσει. π.Αθανάσιε την ευχή σου να έχουμε. Καλό Παράδεισο.
  Κ.Κ.



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ : ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ TOY ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



Το κοινό θα εξυπηρετείται από τις 07:00 έως τις 11:00 π.μ.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ TOY ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας, με κατάληψη του Δημαρχείου Κατερίνης από τις 11:00 π.μ. έως τις 15:00, μέχρι την Παρασκευή 07 Δεκεμβρίουαποφάσισε η έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων Ν. Πιερίας.

Από την έναρξη του ωραρίου στις 07:00 π.μ. έως τις 11:00 π.μ. οι υπηρεσίες του Δήμου θα λειτουργούν κανονικά.
Το Γραφείο Προσωπικού του Δήμου θα τελεί υπό κατάληψη σε όλη τη διάρκεια του ωραρίου, προκειμένου να μην αποσταλεί κανένα στοιχείο για εργαζόμενο που υπάγεται στο μέτρο της διαθεσιμότητας – απόλυσης.
Επιπλέον, για την Πέμπτη 06 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ. αποφασίστηκε πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της Κατερίνης.
Η περαιτέρω μορφή των κινητοποιήσεων θα διαμορφώνεται κατόπιν των σχετικών αποφάσεων, που θα λαμβάνει η ΠΟΕ – ΟΤΑ, το Δ.Σ. του Συλλόγου και οι έκτακτες συνελεύσεις των εργαζομένων.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

AΡΘΡΟ-ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ (μπας και ξυπνησει κανεις)!!Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΕ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ


Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή ώστε η οικονομική σας κατάρρευση συνδέεται άμεσα με τον εθνικό κίνδυνο που θα καταλήξει σε ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ της Ελλάδος.


Οι ΗΠΑ, με τους πράκτορες της 5ης Φάλαγγας κηρύσσουν την «Νέα Τάξη», η Τουρκία (ευνοουμένη του Ομπάμα) κηρύσσει την θεωρία του ζωτικού χώρου. Και oι δύο αυτές νέες λέξεις είναι η παλιά ευρεσιτεχνία του Χίτλερ.


Οι ΗΠΑ, με φερέφωνο τον πράκτορα και συμπατριώτη τους, ονειρεύονται «Παγκόσμια Κυβέρνηση»,την παλιά ευρεσιτεχνία της 3ης Διεθνούς του Στάλιν. Η 5η Φάλαγγα του Χίτλερ έχει δώσει την θέση της στην 5η Φάλαγγα της «Νέα Τάξης», της 4ης Διεθνούς που λέγεται τώρα «Παγκόσμια Κυβέρνηση» που ο Πρωθυπουργός σας «με αμερικάνικη καρδιά» την θέλει ….«γρήγορα»! Ο ρους της Ιστορίας σήμερα είναι μολυσμένος με τον ιό ( virus) της βλακείας των μηδαμινών «ηγετών» που στον πυρετό της αρρώστειας τους βλέπουν νοσηρές, φασιστικές, οπτασίες υποδουλώσεως των λαών. 

Η Κεντρική Ευρώπη το ξέρει, ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ; 

Οι τραπεζίτες μίλησαν. Η ανακεφαλαίωση δεν σημαίνει και χορηγήσεις δανείων!!! ..ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΗΛΙΘΙΕ ΠΑΤΡΙΩΤ???



Οι τραπεζίτες μίλησαν. Η ανακεφαλαίωση δεν σημαίνει και χορηγήσεις δανείων!!!
Η ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών θα οδηγήσει το πιστωτικό σύστημα σε σταθεροποίηση και σε ενίσχυση των δεικτών κεφαλαιακής του επάρκειας, οι οποίοι επλήγησαν από τη συμμετοχή των τραπεζών στη διαδικασία «κουρέματος» των ελληνικών ομολόγων.
Ωστόσο, τα κεφάλαια που θα δοθούν για την ανακεφαλαιοποίηση δεν αναμένεται να "μεταφραστούν" σε νέες χορηγήσειςΗ ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας και η πιστωτική επέκταση που θα την συνοδεύσει θα προέλθει από την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία, την σταδιακή επιστροφή των καταθέσεων και την δυνατότητα εξόδου των τραπεζών στην διατραπεζική αγορά.
Το βασικό αυτό συμπέρασμα προέκυψε από την σημερινή συζήτηση που αφορούσε τις τραπεζικές εξελίξεις στο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου με θέμα «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας». Όπως ανέφερε ο ανώτερος διευθυντής Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank Μιχαήλ Μασουράκης, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση δεν δημιουργούν νέα δάνεια (νέες χορηγήσεις). Μόνον εάν γυρίσουν οι καταθέσεις στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, γεγονός που θα συμβεί με μαζική μορφή όταν αποκατασταθεί πλήρως η εμπιστοσύνη προς την ελληνική οικονομία, θα υπάρξει δυνατότητα ενίσχυσης την πιστωτικής επέκτασης, πρόσθεσε ο κ.Μασουράκης.

H Wall Street Journal εκθειάζει τον γέροντα Παΐσιο


 «Οι άνθρωποι βρίσκουν παρηγοριά στην πίστη. Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν στην καθημερινότητα, ο γέροντας Παΐσιος δίνει δύναμη στους ανθρώπους. Τους δίνει ένα στήριγμα». Η Αναστασία Κωνσταντίνου είναι 32 χρονών και εργάζεται ως σερβιτόρα. Είναι παράλληλα μία από τους χιλιάδες ανθρώπους που προσέτρεξαν για να προσκυνήσουν τα λείψανα του γέροντα Παΐσιου στο Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, για να πάρουν δύναμη και ελπίδα. Εκεί τη συνάντησε ο δημοσιογράφος της αμερικανικής εφημερίδας «Wall Street Journal» και μίλησε μαζί της, όπως και με πολλούς άλλους πιστούς προσκυνητές.
Η αμερικανική εφημερίδα δημοσίευσε χθες ένα μεγάλο αφιέρωμα για τον γέροντα Παΐσιο, τον άνθρωπο του Θεού, που με την ενόραση και τον λόγο που άφησε πίσω του μιλάει σήμερα κατευθείαν στις καρδιές των Ελλήνων που βασανίζονται μέσα στη δίνη της οικονομικής, αλλά κυρίως της κοινωνικής κρίσης. Αναλύει το φαινόμενο του λόγου του και τον αντίκτυπο που έχει στην ελληνική κοινωνία, η οποία αναζητά ελπίδα αλλά και νέες, πιο στέρεες βάσεις για να οικοδομήσει το αύριο. Και αφηγείται την ιστορία του: «Πριν από τρεις δεκαετίες, ένα γενειοφόρος ορθόδοξος Αγιορείτης επισκέφτηκε τη Σουρωτή Θεσσαλονίκης και έκανε μια ανησυχητική πρόβλεψη: Η Ελλάδα θα ζούσε στο μέλλον “μία μεγάλη αναστάτωση και αβεβαιότητα”, μετά την οποία θα ακολουθούσαν πείνα και πολιτικός αναβρασμός» αναφέρει ο δημοσιογράφος της «Wall Street Journal» και συνεχίζει: «Οι πιστοί υποστηρίζουν ότι αυτή η ζοφερή πρόβλεψη του γέροντα Παΐσιου, ενός ασκητικού μοναχού που πέθανε το 1994, ήταν στην πραγματικότητα μια προφητική ματιά της απότομης μεταβολής που δέχεται η χτυπημένη από την κρίση χώρα. Γι’ αυτό και αυξάνει όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον των Ελλήνων για τον ορθόδοξο άγιο άνθρωπο, καθώς παλεύουν να καταλάβουν τι μπορεί να σημαίνει αυτή η σκληρή, οικονομική κρίση που βιώνουν».

Είναι παράνομο η ΔΕΗ να εισπράττει το «χαράτσι»!




Μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκε ότι το ειδικό τέλος ακινήτων είναι συνταγματικό, πλην  όμως η σύνδεση του με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ υπό την απειλή διακοπής της ηλεκτροδότησης είναι παράνομη και αντισυνταγματική, μια ακόμη απόφαση εκδόθηκε από τη Δικαιοσύνη για το συγκεκριμένο θέμα. 
Ειδικότερα, το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας με απόφασή του έκρινε παράνομο, η ΔΕΗ  να εισπράττει το ειδικό τέλος γνωστό και ως «χαράτσι» στα ακίνητα. 

Επίσης, με την ίδια απόφαση η ΔΕΗ υποχρεώνεται να δέχεται μόνο το αντίτιμο για την κατανάλωση ρεύματος και να μην ενσωματώνει τους λογαριασμούς το τέλος ακινήτων. 

Στη δικαιοσύνη είχαν προσφύγει συλλογικά οργανώσεις και ομοσπονδίες καταναλωτών. Η απόφαση είναι προσωρινά εκτελεστή και έχει καθαρογραφεί. 


ΘΕΜΑ

Αποφασίστε εσείς!



Αγαπητοί συμπολίτες,
Οι προσπάθειές μας να βρούμε παραγωγούς από τους οποίους θα προμηθευόμασταν πατάτες ποικιλίας agria (κιτρινόσαρκες, Α΄ποιότητας) φετεινής σοδειάς, σε μια ικανοποιητική τιμή για τους πολίτες, απέβησαν άκαρπες.
Η καλύτερη τιμή που έχει προσφερθεί σε πρωτοβουλίες πολιτών στο Βόλο, στη Λάρισα και στην Κατερίνη, αλλά και σε άλλες πόλεις ανέρχεται στα 45 λεπτά το κιλό.
Εσείς θα συμφωνούσατε να προβούμε στη διάθεση της συγκεκριμένης ποικιλίας πατάτας με τιμή 0,45 € το κιλό;
Καταθέστε την άποψή σας κάνοντας κλικ εδώ.

Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων


ΚΑΤΕΡΙΝΗ 8:30 στα γραφεία του ΟΑΕΕ


ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Συνάδελφοι επαγγελματίες, βιοτέχνες, μικροί έμποροι, αυτοκινητιστές, συνταξιούχοι

Η τρικομματική κυβέρνηση δυναμώνει την επίθεση στη δουλειά, το εισόδημα και τα ασφαλιστικά δικαιώματα εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων.
ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ σε πλήρη και αγαστή συνεργασία με Ε.Ε. και Τρόϊκα με το νέο μνημόνιο φορτώνουν και νέα βάρη  στο λαό για να σώσουν τα κέρδη των μονοπωλίων και των τραπεζών.

Τα νέα μέτρα για την ασφάλιση είναι συνέχεια των προηγούμενων αντιασφαλιστικών μέτρων που έχουν πάρει όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια.

Μας κοροϊδεύουν ότι θα μας σώσουν από τη χρεοκοπία .
Οι μόνοι που κινδυνεύουν από χρεοκοπία και εξαθλίωση είναι οι εργαζόμενοι και οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι . Αντίθετα θα αυγατίσουν τα κέρδη τους τα μονοπώλια και το μεγάλο κεφάλαιο .

Σήμερα επιχειρούν να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα.
  • Αύξησαν το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 και τα ελάχιστα χρόνια ασφάλισης για τη συνταξιοδότηση σε 20, με αποτέλεσμα χιλιάδες από εμάς να μείνουμε χωρίς σύνταξη, να πεθάνουμε μέσα στο μαγαζί η στο δρόμο.
  • Μειώνουν ακόμα περισσότερο την ήδη χαμηλή κρατική χρηματοδότηση για το 2013.
  • Λεηλατούν ακόμα παραπέρα τα  κουρεμένα αποθεματικά με το νέο κούρεμα.
  • Μείωσαν τις ήδη πετσοκομμένες και εξευτελιστικές συντάξεις, οδηγώντας χιλιάδες συνταξιούχους που έχουν χρυσοπληρώσει  την ασφάλιση τους, σε εξαθλίωση.
  • Κατεδαφίζουν και εμπορευματοποιούν  την υγεία και την περίθαλψη.
  • Από τον ΕΟΠΥΥ  παρέχονται μειωμένες και υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας.
  • Διαγράφουν εκατοντάδες φάρμακα από τις λίστες.
  • Καταργούν τα φάρμακα και τα αντικαθιστούν με τα αμφίβολης ποιότητας και αποτελεσματικότητας
  • Γενόσημα.
  • Μειώνουν δραστικά του γιατρούς, με αποτέλεσμα την τεράστια ταλαιπωρία  των ασθενών.
  • Αυξάνουν τα νοσήλια με συνέπεια νέες επιβαρύνσεις στον ΟΑΕΕ και τα υπόλοιπα ταμεία.
  • Επέβαλαν νέες αυξήσεις στα ασφάλιστρα με πρόσχημα την περίθαλψη ανέργων συναδέλφων και χορήγηση 3 μηνών επιδόματος ανεργίας χωρίς καν να έχει ξεκινήσει διαδικασία υλοποίησης του μέτρου με αποτέλεσμα απλά!!! το χαράτσωμα των αυτοαπασχολούμενων με την είσπραξη μέχρι σήμερα, πάνω από 90.000.000 εύρο, χωρίς να προσφέρουν τίποτα.
  • Αδιαφορούν που εκατοντάδες χιλιάδες συνάδελφοι ( το 50% ) αδυνατούν, λόγω αναδουλειάς, να πληρώσουν τις τρέχουσες και τις προηγούμενες εισφορές, με αποτέλεσμα να είναι ανασφάλιστοι.

Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι και συνταξιούχοι

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ
Η υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης ΠΡΕΠΕΙ να γίνει υπόθεση όλων.

ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ότι τους ενδιαφέρει να σώσουν το ασφαλιστικό σύστημα.
Στόχος τους είναι, οι φτηνοί εργαζόμενοι, οι εξαθλιωμένοι συνταξιούχοι και οι χρεοκοπημένοι αυτοαπασχολούμενοι που θα βολεύονται με συντάξεις πρόνοιας και υποβαθμισμένες παροχές υγείας.

üΟ δρόμος του αγώνα είναι ο μόνος για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στην κοινωνική ασφάλιση.


  • Καμιά εμπιστοσύνη και ανοχή στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ.
  • Ανέλαβαν εργολαβικά το γνωστό ρόλο του αξιόπιστου συνομιλητή και του κοινωνικού εταίρου.
  • Όλα τα προηγούμενα χρόνια χαρακτήριζαν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που οργανωθήκαν από το αντιμονοπωλιακό κίνημα και τις δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ, ξεπερασμένες και επαναστατική γυμναστική.
  • Προχωράνε τώρα σε χλιαρές και απροετοίμαστες κινητοποιήσεις για λόγους εκτόνωσης.
  • Περιορίζουν τις διεκδικήσεις σε επιμέρους αιτήματα, δεν λένε κουβέντα για τα αίτια και τους υπεύθυνους για την άσχημη κατάσταση του ΟΑΕΕ.
  • Έχουν παραιτηθεί από τη διεκδίκηση να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση που είναι η μόνη λύση για τη σωτηρία του ΟΑΕΕ, ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ.

Το αγωνιστικό αντιμονοπωλιακό κίνημα, η ΠΑΣΕΒΕ καλεί σε κοινό αγώνα, μαζί με τους εργαζόμενους, το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ, για να εμποδίσουμε την κατεδάφιση των κατακτήσεων μας.

Απαντάμε αποφασιστικά - μαζικά
Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2012
Μέρα Πανελλαδικής Κινητοποίησης
συγκεντρώσεις στα γραφεία του ΟΑΕΕ  σε όλη τη χώρα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΩΡΑ

  • Όχι στη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης.
  • Χρηματοδότηση του Ταμείου  κατά τα 2/3 από το κράτος και κατά το 1/3 από τον ασφαλισμένο.
  • Θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας σε όλους τους Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, Έμπορους, Αυτοκινητιστές, ανεξάρτητα αν χρωστάνε στο Ταμείο ή όχι.
  • Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας όσο διαρκεί η κρίση.
  • Μακροχρόνια ρύθμιση των χρεών χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα   με ΑΓΝΟΗΣΗ  των διατάξεων του Μνημονίου.
  • Να σταματήσει από τη Διοίκηση του ΟΑΕΕ, κάθε δίωξη σε όσους χρωστάνε στο Ταμείο.
  • Πάγωμα  των χρεών και των προσαυξήσεων των ασφαλισμένων προς το Ταμείο όσο διαρκεί η οικονομική κρίση.
  • Δραστική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι προς το Ταμείο, χωρίς μείωση της σύνταξης.
  • Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για τον κλάδο Υγείας.
  • Απαιτούμε η υγεία να είναι Δημόσια και Δωρεάν, με την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο συγκεκριμένο τομέα.
  • Όχι στη μείωση των συντάξεων, επιστροφή όλων των περικοπών.
  • Σύνταξη στα 60 για τους άντρες, στα 55 για τις γυναίκες



ΚΑΤΕΡΙΝΗ 8:30 στα γραφεία του ΟΑΕΕ


16 Δεκέμβρη 2012 - Εκλογές ΒΙΟΖΩ Ας χαλάσουμε τον "ήσυχο" περίπατό τους... Δημιουργώντας το δικό μας σύστημα!




  Οι θέσεις εργασίας χάνονται...

  Οι μικρές επιχειρήσεις κλείνουν...

  Η αγοραστική δύναμη μειώνεται...

  Η ακρίβεια μεγαλώνει...

  Η τροφή που πωλείται χρυσάφι είναι σκουπίδια...

  Πλατείες με δακρυγόνα, ξύλο, βρισιές...

  Παιδιά που λιποθυμούν στο σχολείο απο την πείνα...

  Άνθρωποι που βάζουν τέλος στη ζωή τους από απόγνωση.

...Κρεμαλες που έστησε η παγκόσμια κερδοσκοπία κι εμείς μένουμε να τις θωρούμε αποσβολωμένοι. Για λίγο. Κι έπειτα πάλι μόνοι συνεχίζουμε να πορευόμαστε, με μόνο εφόδιο... Διαβάστε περισσότερα






Αλλάζουμε το Σύστημα!

Αποζημιώσεις για δεσμευμένες εκτάσεις


Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Με το γνωστό προεδρικό διάταγμα της 06.03.2003 «Καθορισμός χρήσεων γης και όρων και περιορισμών δόμησης στην εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμών προ του έτους 1923 ευρύτερη περιοχή Μεσογείων (Ν. Αττικής)» (ΦΕΚ τ. Δ΄ αριθμ. 199/6.3.2003), δεσμεύθηκαν μεγάλες εκτάσεις στην περιοχή των Μεσογείων, αφού απαγορεύθηκε κάθε μορφή οικοδόμησης και αξιοποίησής τους. Το πρόβλημα φαίνεται να αφορά χιλιάδες ιδιοκτήτες των Μεσογείων. Πρόσφατα, πολλοί ιδιοκτήτες τέτοιων ακινήτων κατέθεσαν αιτήσεις στη Διοίκηση, ζητώντας να αποζημιωθούν για τις δεσμεύσεις αυτές. Ο συνταγματολόγος Δρ. Απόστολος Παπακωνσταντίνου, επικεφαλής της ειδικευμένης στα αντικείμενα αυτά Δικηγορικής Εταιρείας «Απ. Παπακωνσταντίνου – Γ. Κατρούγκαλος – Ν. Χλέπας & Συνεργάτες» (www.publiclaw-lawfirm.gr), που ανέλαβε τις υποθέσεις αυτές, εξηγεί στοMesogianews.gr  για το ζήτημα που ανέκυψε. Όπως αναφέρει μάλιστα οι περισσότεροι ιδιοκτήτες δεν γνωρίζουν ότι οι ιδιοκτησίες τους έχουν δεσμεύσεις από αυτό το διάταγμα!

M : Τι ακριβώς συμβαίνει με το π.δ. των Μεσογείων κ. Παπακωνσταντίνου;

Παπ.: Είναι γεγονός ότι με το π.δ. που εκδόθηκε το έτος 2003 και καθορίζει τις χρήσεις γης και τους περιορισμούς δόμησης στις εκτός σχεδίου περιοχές των Μεσογείων, προβλέφθηκαν για εκτεταμένες εκτάσεις χιλιάδων στρεμμάτων σημαντικοί περιορισμοί στις χρήσεις που επιτρέπονται. Σε πολλές περιπτώσεις, έχουμε απόλυτη απαγόρευση χρήσεων. Οι δεσμεύσεις αυτές θεσπίζονται, όπως επικαλείται η Διοίκηση, για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος, του τοπίου και των αρχαιολογικών χώρων. Είναι σαφές ότι στις περιπτώσεις αυτές έχουμε ουσιαστικά δέσμευση των ακινήτων, αφού οι περιορισμοί που τίθενται, όπως είναι η απαγόρευση γενικά της δόμησης, εκμηδενίζουν την αξία και τη χρησιμότητα των ιδιοκτησιών.

Σκληρή απάντηση των γιατρών του ΕΣΥ στην Μυτιλήνη για την προκλητική πρωτοβουλία της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Διένημαν φυλλάδια με πρόσωπα αλλοδαπών ενηλίκων. Διαβάστε γιατί

  
Με αφορμή τη δημοσίευση σε φυλλάδιο της "Χρυσής Αυγής" όπου γίνεται αναφορά για το Νοσοκομείο Μυτιλήνης και για τους γιατρούς του το ΔΣ του Συλλόγου των Γιατρών του ΕΣΥ Λέσβου εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΕΣΥ ΛΕΣΒΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ
Στις 26 Νοεμβρίου οι γιατροί του Γ.Ν. Μυτιλήνης μείναμε έκπληκτοι όταν αντικρίσαμε φυλλάδιο της φασιστικής Χρυσής Αυγής με φωτογραφίες παιδιών μεταναστών, ασθενών της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου μας και των γονέων συνοδών τους, με τη συνοδεία κειμένου με ρατσιστικό και χυδαίο λόγο κατά των μεταναστών!
Πέρα από το πόσο ανήθικα και παράνομα χρησιμοποιούνται φωτογραφίες παιδιών για να προωθηθεί το ρατσιστικό δηλητήριο, στο κείμενο περιέχεται αντιεπιστημονική πληροφόρηση για δήθεν μετάδοση ασθενειών από τους μετανάστες, όπως και δυσφήμιση για τις συνθήκες νοσηλείας στο νοσοκομείο μας, όπου παρά την τεράστια έλλειψη προσωπικού οι εργαζόμενοι δίνουν μάχη για να παρέχονται οι καλύτερες δυνατές υπηρεσίες με την υπάρχουσα κατάσταση.
Ως γιατροί, είμαστε πιστοί στην ιατρική δεοντολογία που ορίζει πως:
«Το ιατρικό λειτούργημα πρέπει να διέπεται από απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους χωρίς διάκριση φύλου, φυλής, θρησκείας, εθνικότητας, ηλικίας, σεξουαλικού προσανατολισμού, κοινωνικής θέσης ή πολιτικής ιδεολογίας» (άρθρο 2 παράγραφος 3 του κώδικα ιατρικής δεοντολογίας).
Αυτό σημαίνει πως θεωρούμε την υγεία αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό και προσφέρουμε την ιατρική μας φροντίδα σε όποιον άρρωστο προσέρχεται στο μοναδικό νοσοκομείο του νησιού είτε αυτός είναι ντόπιος ή ξένος, είτε είναι εργαζόμενος ή άνεργος, είτε είναι ασφαλισμένος ή ανασφάλιστος. Η αρρώστια και ο πόνος δεν έχουν χρώμα, γένος, θρησκεία ή φυλή και η κυκλοφορία του φυλλαδίου αυτού αποτελεί ντροπή για την κοινωνία μας !
Σε σχέση με όσα ανεύθυνα και αντιεπιστημονικά λέγονται κατά καιρούς, από πολιτικούς, επίσημους φορείς και ΜΜΕ και τώρα από τους νοσταλγούς του Χίτλερ έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
Ασθένειες όπως το AIDS, η ηπατίτιδα Β, η σύφιλη και βλεννόρροια είναι σεξουαλικώς μεταδιδόμενες. Για την μετάδοση τους ΔΕΝ ευθύνονται οι μετανάστες αλλά όσοι έρχονται σε σεξουαλική επαφή με φορείς και δεν παίρνουν μέτρα προφύλαξης.
Η ελονοσία δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο παρά μόνο με το κουνούπι φορέα που ενδημεί κυρίως σε χώρες της υποσαχάριας Αφρικής και της Ασίας.
Η φυματίωση μεταδίδεται από τα σταγονίδια του βήχα φορέων που μεταδίδουν τη νόσο. Απαιτείται στενή επαφή και συγχρωτισμός σε κλειστούς χώρους.

Τα νέα, 30 σοκαριστικά μέτρα



 Τα νέα, 30 σοκαριστικά μέτρα

H πρόταση απόφασης του Eurogroup για τη δόση που αναμένεται να εκταμιευτεί απαιτεί άμεσα τη λήψη δέκα προαπαιτούμενων δράσεων ως τις 13 Δεκεμβρίου, νέα μέτρα για τον Δεκέμβριο και συνολικά 30 μέτρα ως το επόμενο φθινόπωρο!
Αναλυτικά τα νέα μέτρα:
Στην πρόταση οι 17 υπουργοί Οικονομικών παραδέχονται ότι η Ελλάδα έκανε μεγαλύτερη πρόοδο από αυτή που χρειαζόταν αλλά παρ΄ όλα αυτά, ζητούν και άλλα μέτρα:

Έξι τρόποι να απαντήσετε στους εισπράκτορες των τραπεζών!


 Έξι τρόποι να απαντήσετε στους εισπράκτορες των τραπεζών!
ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
- Τον κ. Παπαδόπουλο, παρακαλώ.
- Ο ίδιος.
- Αγκαθούρα από την Kleftobank.
- Αριθμό ταυτότητας και πατρώνυμο, παρακαλώ;
- Για ποιον λόγο;
- Γιατί σκοπεύω να σας κάνω μήνυση, κυρία Αγκαθούρα. Για παρενόχληση.
- Δεν είμαι υποχρεωμένη να σας δώσω τα στοιχεία μου.
- Δεν είμαι υποχρεωμένος τότε να σας απαντήσω. (κλείσιμο)
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
- Ο κ. Παπαδόπουλος;
- Εξαρτάται.
- Τι εννοείται «εξαρτάται»;
- Από το ποιος τον ζητεί.
- Συγγνώμη, αυτό δεν είναι το τηλέφωνο του κ. Παπαδόπουλου;
- Πιθανότατα. Ποιος τον ζητεί;
- Αγκαθούρα. Από την Kleftobank.
- Τότε δεν είμαι ο κ. Παπαδόπουλος.
- Μπορώ να μιλήσω στον κ. Παπαδόπουλο;
- Αμα θέτε, εγώ θα σας εμποδίσω;
- Με συγχωρείτε, τι συμπεριφορά είναι αυτή;
- Αν ξαναπάρεις, να δεις που θα την έχω χειροτερέψει.
ΣΑΔΟΜΑΖΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Νεκρός επόπτης από ξυλοδαρμό!


ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Νεκρός επόπτης από ξυλοδαρμό!
Παίκτες της ομάδας Νέων της Νιούεβ Σλότεν «κατάφεραν» να ξυλοφορτώσουν μέχρι θανάτου τον επόπτη του αγώνα με την Μπούιτενμποϊς για το ολλανδικό πρωτάθλημα υποδομών!
Ο Ρίτσαρντ Νιουεβενζάουζεν δέχθηκε επίθεση από τους νεαρούς κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα. Μπουνιές και κλωτσιές, ακόμα κι όταν ο 41άχρονος ήταν πεσμένος και αβοήθητος!
Ο άτυχος διαιτητής μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο και σήμερα ανακοινώθηκε ότι εξέπνευσε!
Η διοίκηση της ομάδας δήλωσε σοκαρισμένη και εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντα, ενώ η Υπουργός Αθλητισμού, Έντιθ Σίπερς δήλωσε: «Είναι εξωφρενικό»!Οι αστυνομικές

Πάνω από 350.000 οικογένειες θα φωτίζονται με κερί και θα ζεσταίνονται με ξυλόσομπες



Η «προβληματική» ΔΕΗ «ταΐζει» με διαφημίσεις τους καναλάρχες!



Εάν η κυβέρνηση δεν επικαλούνταν πως η χώρα αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα (κάποιοι μιλούν για ήδη πτωχευμένη Ελλάδα), δεν θα επιβάρυνε οικονομικά τους πολίτες μέσα από τεράστιες φορολογικές αυξήσεις. Αν δεν είχε γνωστοποιηθεί η οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ, ίσως κανείς να μην έδινε σημασία στην οικονομική στήριξη μίας ΔΕΚΟ προς τους καναλάρχες. Επειδή, όμως, όλα φορτώνονται στην «καμπούρα» του λαού, ίσως κάποιοι θα έπρεπε να είναι προσεκτικότεροι στο… παιχνίδι που στήνουν στον βωμό του ξεπουλήματος των πάντων σε τιμές εξευτελιστικές…

Έτσι, τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί ένας καταιγισμός τηλεοπτικών διαφημίσεων της ΔΕΗ, η οποία διαφημίζει τις (μονοπωλιακές) υπηρεσίες της χρυσοπληρώνοντας τα ΜΜΕ!!! Για ποιόν λόγο ξοδεύονται αυτά τα χρήματα και μεγαλώνει το οικονομικό πρόβλημα της ΔΕΗ; Μήπως επειδή πρέπει να «χρηματοδοτηθούν» (δια της πλαγίας οδού) οι καναλάρχες και τα γνωστά φιλοκυβερνητικά φερέρωνά τους; Μήπως επειδή με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται η ποσότητα του οικονομικού προβλήματος της ΔΕΗ, αλλά ταυτόχρονα και ταχύτητα δημιουργίας μιάς «κάποιας λύσης», που ακούει στο όνομα «αποκρατικοποίηση» (στην ουσία ξεπούλημα); Μήπως προετοιμάζονται κάποια παιχνίδια με την μετοχή της ΔΕΗ στο Χρηματιστήριο και πρέπει να υπάρξουν και οι κατάλληλες «υποδομές» που θα τα στηρίξουν;

Κινδυνεύουν να κλείσουν σχολεία λόγω έλλειψης πετρελαίου θέρμανσης .Ενώ ήδη πολλές Υπηρεσίες στην Πιερία λειτουργούν χωρίς θέρμανση.


«ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

Και άλλα σχολεία, πέρα από αυτά της Φλώρινας, αναμένεται να κλείσουν τις ερχόμενες ημέρες στη Βόρεια Ελλάδα λόγω έλλειψης πετρελαίου θέρμανσης. Τη δυσάρεστη αυτή βεβαιότητα διατύπωσαν δήμαρχοι της Βόρειας Ελλάδας κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ.

Κινδυνεύουν να κλείσουν σχολεία λόγω έλλειψης πετρελαίου θέρμανσης

Το αίτημα της ΚΕΔΕ -αλλά και πολλών δημάρχων μεμονωμένα- προς το υπουργείο Οικονομικών, να επιστρέφεται ο φόρος πετρελαίου για τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς, παρέμεινε αναπάντητο. Αίτημα ιδιαιτέρως σοβαρό, εάν ληφθεί υπόψη ότι πέρα από την εξίσωση των τιμών πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, η χρηματοδότηση για τη λειτουργία των σχολείων και την κάλυψη των αναγκών τους είναι μειωμένη κατά 50% σε σχέση με το 2010.

Στην Ελλάδα τιμωρούν και φορολογούν τις οικογένειες με παιδιά και επιδοτούν τα γαϊδούρια...



Τις μέρες αυτές γίνεται συζήτηση σχετικά με το νέο Φορολογικό νομοσχέδιο. Έναν νόμο που εκτός της φοροκαταιγίδας που επιφυλάσσει στους πολίτες, διαταράσσει και την κυβερνητική συνοχή των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά, λόγο της κατάργησης του αφορολογήτου για τα παιδιά, αλλά και από την νέα πρόταση για φορολόγηση με 45% για τα εισοδήματα πέραν των 26.000€. 

Δυστυχώς ο πρωθυπουργός, καθώς και όσοι υπουργοί προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία, ξέχασαν πολύ γρήγορα τις προεκλογικές υποσχέσεις και εξαγγελίες, για μείωση στους φορολογικούς συντελεστές και στήριξης στις πολύτεκνες οικογένειες.

Στο δρόμο της ΕΘΝΙΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ που έχουν αποφασίσει, με άλλοθι την οικονομική κρίση, προσπαθούν να ξεκληρίσουν από τον Ελλαδικό χώρο τους Έλληνες. 

Μια προσπάθεια στην οποία απέτυχαν διαχρονικά, οι ορδές των Βαρβάρων που μας κατέκτησαν, μας υποδούλωσαν για πολλά χρόνια, αλλά στη συνέχεια μας σεβάστηκαν για την Ιστορία και των Πολιτισμό μας.

Σήμερα οι πολιτικοί μας, παρόλο που δηλώνουν Έλληνες και δίνουν όρκο στο να τηρούν το Ελληνικό Σύνταγμα, με τις πράξεις τους και τις αποφάσεις συμβάλουν στην καταστροφή της Ελληνικής Κοινωνίας, στην διατάραξη της συνοχής της και στην εξαφάνιση της Ελληνικής οικογένειας.

Τι είδους -χειρότερη- κρίση μας περιμένει;




Της Ζέζας Ζήκου 

Μολονότι αρκετοί πια έχουν γίνει φτωχοί, απαιτείται κάποιος χρόνος έως ότου οι άνθρωποι εξαντλήσουν όλο το κομπόδεμά τους και βουλιάξουν στην εξαθλίωση. Αραγε, θα μας αφήσουν να βουλιάξουμε όπως εκείνοι για τους οποίους ο Τζον Στάινμπεκ έγραψε τα «Σταφύλια της οργής»; Ποιο είναι όμως το οικονομικό μέλλον της άρρωστης χώρας μας; Τι απέγινε η γεωργία της; Τι απέγινε η βιομηχανία της; Πού κατέληξαν οι κερδοφόρες υπηρεσίες της; Ποια είναι η απειλή σήμερα; Τι είδους -χειρότερη- κρίση μας περιμένει; Η αλήθεια είναι σκληρή. Νέα μέτρα ή νέοι φόροι θα κάνουν την απόδρασή μας από τη φτώχεια σχεδόν αδύνατη.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της σπεύδει να υπενθυμίσει τη σχετική ρήτρα που έχει τεθεί στο Μνημόνιο: αν τα έσοδα τεθούν εκτός στόχων, τότε θα έρθουν μέτρα. Μέτρα ή φόροι; Αλλά προεκλογικώς η τρικομματική κυβέρνηση υποσχόταν όχι νέους φόρους και η Νέα Δημοκρατία μείωση των φόρων. Δηλαδή πιστεύουν ότι τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους τις έχουμε ξεχάσει; Πλανώνται πλάνην οικτράν.

Αν γίνουμε ένα…




Όχι αδερφέ, δεν έχουμε κάνει τίποτε στη ζωή μας. Κοίτα ολόγυρά σου και θα το δεις. Η ζωή μας θέλει να αγωνιζόμαστε για να κερδίσουμε. Κι εμείς...;
Πώς θα μπορέσουμε, άραγε, να κερδίσουμε, αν δεν αγωνιστούμε γι αυτό; 
Πώς θα μπορέσουμε να έχουμε κάτι αν δεν το διεκδικήσουμε; 
Ακόμη και αν χάσουμε, η ζωή μας δίνει την εμπειρία της πάλης και του αγώνα που δώσαμε.

Σήμερα, όμως, δυστυχώς για εμάς και για εκείνους που έρχονται μετά από εμάς, γευόμαστε τα αποτελέσματα της μη διεκδίκησής μας στα αυτονόητα. Χάνουμε την ελευθερία μας, η οποία υφίσταται υποτυπωδώς –ακόμη- προκειμένου το καθεστωτικό πολιτικό σύστημα να διατηρεί το προσωπείο της «δημοκρατίας». Στερούμαστε βασικών ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων και σωπαίνουμε, αναμένοντας το «μεγάλο θαύμα» ή τον από μηχανής θεό, δηλαδή εκείνον που θα πάρει στους ώμους του τα βάρη όλων μας και θα σταθεί ολομόναχος απέναντι στα θηρία που μας απειλούν. Και αν, μόνο αν κατορθώσει να σταθεί όρθιος στην πρώτη του μάχη, τότε θα τρέξουμε να σταθούμε δίπλα του…