ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!



Ο τρόπος διακυβέρνησης του τόπου μας μπορεί και θα αλλάξει με τη συμμετοχή όλων μας.

Η ενασχόληση με τα κοινά είναι μια έννοια ευρέως διαδεδομένη, η ρίζα της οποίας εντοπίζεται στην Αρχαία Ελλάδα. Βασική διάκριση μεταξύ ενός δούλου και ενός πολίτη, θεωρούνταν η ενασχόληση του δεύτερου με τα κοινά, δηλαδή τη συμμετοχή στη νομοθεσία, στην εκτέλεση αποφάσεων και στην επίλυση προβλημάτων.

Ποικίλες είναι οι συζητήσεις που έχουν γίνει γύρω από την αξία της ενεργούς συμμετοχής στα κοινά. Είναι ευρέως παραδεκτό ότι ο άνθρωπος από τη φύση του δημιουργεί κοινωνικά σύνολα και ομάδες, συμμετέχει σε αυτά, ενδιαφέρεται για το ρόλο του εντός τους καθώς και για τη λειτουργία τους.

Ο κίνδυνος της αποχής και της απόλυτης αδιαφορίας απέναντι στα κοινά ενέχει την παγίδα της εν λευκώ παραχώρησης της άσκησης εξουσίας και το σχεδιασμό της πορείας ενός τόπου από κάποιους «εκλεκτούς», οι οποίοι με βάση οικογενειακούς, φιλικούς ή ακόμη και δεσμούς αμοιβαίων συμφερόντων, έλαχε να βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης. Αναρωτιέμαι, θα αφήναμε κάποιον να σχεδιάσει το προσωπικό μας μέλλον, δίχως να ερωτηθούμε και να αποφασίσουμε εμείς οι ίδιοι για αυτό; Αν όχι, τότε γιατί δεν πράττουμε αντίστοιχα για το μέλλον του τόπου μας;

Μέγα ζήτημα παραμένει το κίνητρο που ωθεί κάποιον να λάβει μέρος στα πολιτικά-τοπικά δρώμενα. Οι «μνηστήρες» της καρέκλας, από τους οποίους βρίθει ο τόπος, έχουν μόνο να παρουσιάσουν συνεργασίες, επαφές και κοινωνικό προφίλ αντάξιο των περιστάσεων. Πότε θα έρθει η στιγμή που αντί για προεκλογικά τεχνάσματα θα ακούσουμε εμπεριστατωμένες θέσεις απέναντι στα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζει ο πολίτης; Πότε θα ακούσουμε ένα λόγο ουσιώδη, μια γνώμη βαρίνουσα για την πορεία του τόπου;

Όσο πάντως παραμένουμε αδρανείς και παγερά αδιάφοροι για το μέλλον του τόπου μας τόσο θα βρίσκουν έδαφος για την προώθηση των προσωπικών φιλοδοξιών τους άτομα με αμφίβολες προθέσεις. Πάντα όμως θα υπάρχει μια φωνή που θα παλεύει να ακουστεί, να συναντήσει και άλλες φωνές για να γίνει κραυγή και να δώσει ένα τέλος στα παρασκήνια και στην αντίληψη που θέλει κάποιους να θεωρούν τον τόπο, τσιφλίκι τους.




Σήμερα,
μπορούμε να αλλάξουμε τον παραδοσιακό τρόπο διακυβέρνησης του τόπου μας. Υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά ενδιαφέρονται για το μέλλον του, χωρίς να προσβλέπουν σε οποιαδήποτε ανταμοιβή.

Από σήμερα λοιπόν,
για κάθε λόγο θα υπάρχει και αντίλογος. Ας επενδύσουμε όλοι στη δημιουργική συζήτηση και στην ανταλλαγή απόψεων.

Βάσω Κ. Μουλά
Δημότης Δίου - Ολύμπου



Το ελληνικό Δημόσιο πληρώνει το... δάνειο της ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ!


Κι άλλο σκάνδαλο στον Καναδά. Ο... ''μπουμπούκος'' σε ρόλο... ''σωτήρα'' 
Είχε δοθεί από την Εθνική Τράπεζα (υποκατάστημα Καναδά), με εγγύηση του ελληνικού Δημόσιου

Οταν η Εθνική πουλήθηκε στην NovaScotia, το δάνειο ανάλαβε η καναδέζικη τράπεζα. Το αρχικό δάνειο, πριν περίπου μία 15ετία, ήταν 10 εκατομ. Τώρα χρωστούμενα είναι περίπου τα μισά. Τα περισσότερα έχει πληρώσει ήδη στα ''μουλωχτά'', το ελληνικό Δημόσιο.

Οι της Κοινότητας φώναξαν και τον 'Αδωνι (Γεωργιάδη) ως πρόεδρο της άχρηστης ''Επιτροπής Απόδημων της Βουλής'', να τους... σώσει γιά το υπόλοιπο ποσό (αυτοί του πλήρωσαν και όλα τα έξοδα γιά το ταξίδι, που ολοκληρώθηκε 15 Ιανουαρίου 2013;), με ''μεσολάβηση'' σε υπουργούς στην Αθήνα, ώστε το ελληνικό Δημόσιο...
να εξακολουθεί να πληρώνει, παρά τις ενστάσεις της ''Τρόϊκα''.


Ο βουλευτής, υποσχέθηκε, ως σύγχρονος αλλά αυθεντικός ''μαυρογιαλούρος'', να ''επιληφθεί άμεσα του θέματος''. Επίσημα ο τηλε-βουλευτής, βρέθηκε στο Μόντρεαλ γιά την... χοροεσπερίδα της Τοπικής Οργάνωσης ''Νέας Δημοκρατίας''.

( Σημ.: Στις δημοκρατικά πολιτισμένες χώρες, όπως ΗΠΑ, όταν ένας βουλευτής δέχεται χρήματα ή πληρωμή εξόδων του, γιά ταξίδια, από άτομα ή Οργανισμούς, χάνει την έδρα του και έχει νομικές επιπτώσεις. Στην Ελλάδα φυσικά, αυτό θεωρείται...''μαγκιά''. Ο κ. Γεωργιάδης, είχε κάνει πρόσφατα και ταξίδι στην Αυστραλία, μαζί με την σύζυγο, με όλα τα έξοδα πληρωμένα από Ελληνοαυστραλούς. Γιά ποιά ''Βουλή'' μιλάμε; )

Με το πιστόλι στον κρόταφο παλιομ@λ@κ@ και τους Γερμανοτσολιάδες «στα τέσσερα»!


Με το πιστόλι στον κρόταφο παλιομ@λ@κ@ και τους Γερμανοτσολιάδες «στα τέσσερα» όπως υπέδειξε ο πρωθυπουργός της συγκυβέρνησης των δωσίλογων!

Ο έντιμος, φτωχός Μπενύτο, ο "συνταγματολόγος" αρχηγός του νέου ΚΟΔΗΣΟ... Δάνειο 1 εκατ. ευρώ σε συγγενείς του Βενιζέλου από το ΤΤ, με διαδικασίες-εξπρές! Σωτηράκης της πατρίδας αλλά μόνον το mega θα παίρνει δάνεια;


Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ενέκρινε ομολογιακό δάνειο ενός εκατ. ευρώ, πενταετούς διάρκειας, σε εταιρεία ειδών υγιεινής (Υιοί Δ. Μπακατσέλου Α.Ε.) εξ αγχιστείας συγγενών τού τότε υπουργού Οικονομικών Ε. Βενιζέλου, την ώρα που οι ελληνικές τράπεζες είχαν σταματήσει τις χορηγήσεις δανείων.
Στο ρεπορτάζ προστίθεται πως στις 23 Δεκεμβρίου 2011 η διοίκηση του ΤΤ ενέκρινε δάνειο 1 εκατ. ευρώ προς την επιχείρηση αυτή, (που αντιμετώπιζε και πριν την κρίση προβλήματα εξυπηρέτησης των υποχρεώσεων της προς...
άλλες τράπεζες και προμηθευτές). Το δάνειο μάλιστα εκταμιεύθηκε αυθημερόν με έκδοση τραπεζικών επιταγών και μεταφορά των ποσών στους δικαιούχους. Το δάνειο έχει περίοδο χάριτος 6 μηνών και επιτόκιο αγοράς 7,6%. «Η περίπτωση της εταιρείας αυτής φαίνεται πως ήταν ιδιαίτερη και το Τ.Τ. αποφάσισε να παρακάμψει την τραπεζική ακαμψία αλλά και τον κώδικα χορήγησης δανείων που διέπει τη λειτουργία του», προστίθεται στο ρεπορτάζ.

«Η ειδική μεταχείριση της εν λόγω εταιρείας προκαλεί ερωτηματα και ως προς την αξιολογική κρίση της διοίκησης του ΤΤ, αφού την περίοδο εκείνη υπουργός Οικονομικών ήταν ο Ευ. Βενιζέλος, που έχει συγγενική σχέση εξ αγχιστείας με την οικογένεια Μπακατσέλου».
Η διοίκηση του ΤΤ δεν απάντησε στον συντάκτη του δημοσιεύματος όταν της έθεσε ερωτήματα για τα κριτήρια χορήγησης του δανείου, σε πόσες παρόμοιες αιτήσεις είχε λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο, επικαλούμενη την κινητοποίηση των εργαζομένων.
Η επιχείρηση των υιών Μπακατσέλου, αναφέρει το ρεπορτάζ σε άλλο σημείο, «παρά την άμεση ανταπόκριση του ΤΤ, δεν κατάφερε να ορθοποδήσει» και υπέβαλε αίτηση υπαγωγής στο γνωστό άρθρο 99 το καλοκαίρι του 2012 και δεύτερη αίτηση το φθινόπωρο του ίδιου χρόνου, ΄που περιλάμβανε αίτηση διατήρησης των μέτρων προστασίας από τους πιστωτές της, αίτημα το οποίο απέρριψε το δικαστήριο, καθώς έκρινε ότι δεν υφίστανται βάσιμες προσδοκίες επιτυχίας της προτεινόμενης εξυγίανσης.

Από τη Σίβυλλα

AMADRIAS Luxury Hotel-s.p.a ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΟΛΑΚΗ Χάνουν τον ύπνο τους οι άνδρες στη Θεσσαλονίκη



Αυτό είναι το κορίτσι που αφήνει άφωνο τον ανδρικό πληθυσμό της Θεσσαλονίκης.

Η Κατερίνα Τσολάκη, γνωστή μέσα από τις φωτογραφίσεις σε life style περιοδικά και φημισμένη για τις… θανατηφόρες ατάκες της.

Δοξασμένη, όμως, για το εκρηκτικό κορμί της, με καταβολές από την Κρήτη.


Είναι «μαγκάκι», λένε οι Θεσσαλονικείς, και περιμένουν πώς και πώς να τους χαρίσει νέες φωτογραφίες της στο Facebook! 

ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ... ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ... ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ... (Εκπληκτικό κείμενο από Γάλλο λογοτέχνη)


Εκπληκτικό κείμενο (από Γάλλο λογοτέχνη)

Γκρεμίστε όλη την Ελλάδα σε βάθος 100 μέτρων.
Αδειάστε όλα τα μουσεία σας, από όλον τον κόσμο.
Γκρεμίστε κάθε τι Ελληνικό από όλο τον πλανήτη.
Έπειτα σβήστε την Ελληνική γλώσσα από παντού.
Από την ιατρική σας, τη.. φαρμακευτική σας.
Από τα μαθηματικά σας
Από την φυσική σας, από τη χημεία
Από την αστρονομία σας
Από την πολιτική σας
Από την καθημερινότητα σας.
 
Διαγράψτε τα μαθηματικά, διαγράψτε κάθε σχήμα, κάντε το τρίγωνο-οκτάγωνο, την ευθεία-καμπύλη, σβήστε την γεωμετρία από τα κτίρια σας, τους δρόμους σας, τα παιχνίδια σας, τα αμάξια σας, σβήστε την ονομασία κάθε ασθένειας και κάθε φαρμάκου, διαγράψτε την δημοκρατία και την πολιτική, διαγράψτε την βαρύτητα και φέρτε το πάνω κάτω, αλλάξτε τους δορυφόρους σας να έχουν τετράγωνη τροχιά, αλλάξτε όλα τα βιβλία σας (γιατί παντού θα υπάρχει και έστω μια ελληνική λέξη), σβήστε από την καθημερινότητα σας κάθε ελληνική λέξη, αλλάξτε τα ευαγγέλια, αλλάξτε το όνομα του Χριστού που και αυτό βγαίνει από τα Ελληνικά και σημαίνει αυτός που έχει το χρίσμα, αλλάξτε και το σχήμα κάθε ναού (να μην έχει την ελληνική γεωμετρία), σβήστε τον Μέγα Αλέξανδρο, σβήστε όλους τους Μυθικούς και Ιστορικούς ήρωες, αλλάξτε την παιδεία σας, αλλάξτε το όνομα της ιστορίας, αλλάξτε τα ονόματα στα πανεπιστήμια σας, αλλάξτε τον τρόπο γραφής σας, χρησιμοποιήστε τον αραβικό, διαγράψτε την φιλοσοφία, διαγράψτε, διαγράψτε, διαγράψτε.
 
Θα πείτε «δεν γίνεται». 
Σωστά, δεν γίνεται γιατί μετά δεν θα μπορείτε να στεριώσετε ούτε μία πρόταση! Δεν γίνεται να σβήσει η Ελλάδα, ο Έλληνας, η προσφορά του πάνω σε αυτόν τον πλανήτη.
Η πρόκληση πάντως ισχύει.»

Η Τρομοκρατία στην Βουλή των Ελλήνων

Η Τρομοκρατία στην Βουλή των Ελλήνων Γράφει ο ΑΝΤΙ300 2013 Νέα Κόλπα 

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ Ή ΕΚΛΟΓΕΣ.... Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΗΥΘΥΝΕ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΑΒΟΥΡΑΣ



Με τη φράση «είμαστε ανοιχτοί σε όλους» ο Α. Σαμαράς απευθύνει προσκλητήριο για μια «συμμαχία ευρύτερων πολιτικών δυνάμεων και προσώπων», δηλαδή συνενόχων, έτσι ώστε να στηριχθεί, λέει, η μεταρρυθμιστική πολιτική, αλλά κυρίως να επιμεριστούν οι πολιτικές και νομικές ευθύνες που αργότερα θα προκύψουν για το κατάντημα στο οποίο οδήγησαν οι όποιοι συγκυβερνώντες την Ελλάδα και για τους οποίους στη Βουλή θα ξαναστηθούν κάλπες, ή ακόμη και... 

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα», ο πρωθυπουργός προειδοποιεί ότι «τα... δύσκολα είναι μπροστά» και επειδή διαβλέπει ότι η επονομαζόμενη «λίστα Λαγκάρντ» μπορεί να προκαλέσει διάλυση της συγκυβέρνησης, καθότι το κύριο στήριγμά της, το ΠΑΣΟΚ, συνεχώς φυλλορροεί με αποχωρήσεις και διαγραφές μελών, που δεν επιθυμούν να λερώσουν το όνομά τους ακόμη περισσότερο, αλλά και με τον πρόεδρο του κόμματος κ. Ε. Βενιζέλο,να είναι πλέον κατηγορούμενος, σε βαθμό που πιθανόν να τον οδηγήσει να κάνει παρέα στον Τσοχατζόπουλο, προσπαθεί να προλάβει το κακό!! 

Ο Α. Σαμαράς κρούει επίσης τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως «δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία χαλάρωση της προσπάθειας» (εννοεί της εξόντωσης των φτωχών Ελλήνων), καθότι τους έχοντες και κατέχοντες δεν τους αγγίζει και καλεί κάθε ανεύθυνο πολιτικό λαμόγιο, να πλαισιώσει «το μαντρί» της συγκυβέρνησης, προκειμένου αυτή να μην καταρρεύσει (που θα καταρρεύσει και πολύ σύντομα)...

Ο πρωθυπουργός υποστηρίζει πως «η κυβέρνηση έχει πιάσει τους στόχους της για τη μείωση του ελλείμματος» αφού «έγδαρε» πολύ περισσότερο από ότι της ζήτησε η Τρόϊκα, μισθωτούς και συνταξιούχους, όπως ομολόγησε ο ίδιος ο Όλι Ρεν, απαντώντας στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Χουντή, αφού «άφησε τα Ελληνόπουλα στα σχολεία της χώρας και κυρίως της Βορείου Ελλάδος, να τουρτουρίζουν από το κρύο και να λιποθυμούν από την πείνα», αφού κατάφερε την Ελλάδα να είναι η «πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ανεργία», αφού άφησε χωρίς κινητήρια καύσιμα, ανταλλακτικά και «άλλα πολλά», τις Ένοπλες Δυνάμεις, αφού κατάφερε τον Έλληνα πολίτη «να τρώει ληγμένα τρόφιμα» και αφού, δυστυχώς, αύξησε τις αυτοκτονίες... 

Ο κ. Σαμαράς επαναλαμβάνει πως «προτεραιότητά του είναι η διόρθωση των αδικιών, κάτι που θα γίνει μόλις αρχίσει η κυβέρνηση να ξεπερνά τους στόχους της», δηλαδή κατά το ...2050... 

Επίσης ο πρωθυπουργός υποστηρίζει ψευδώς, ότι τα φαινόμενα διαφθοράς θα παταχθούν, λέγοντας: «Για πρώτη φορά υποθέσεις φτάνουν στη δικαιοσύνη και οι υπεύθυνοι καλούνται να λογοδοτήσουν», ενώ αναφερόμενος στη «λίστα Λαγκάρντ» δεσμεύεται πως «οι ένοχοι θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη», την ίδια στιγμή που κάνει τιτάνιες προσπάθειες να διασώσει τον κυβερνητικό του συνέταιρο, Ε.Βενιζέλο και πρώην υπουργούς του αμαρτωλού ΠΑΣΟΚ, καθώς και κάθε κατηγορούμενο της οικογένειας του «συμφοιτητή» του, προκειμένου «να μην χαλάσει η ομάδα» και να ολοκληρώσει τη πλήρη καταστροφή της χώρας και του λαού της...

Η Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων Πιερίας ζητά επειγόντως:


Image 
Να συζητηθεί το θέμα της λειτουργίας του σταθμού διοδίων στο Αιγινίου, προ ημερησίας διατάξεως, στην τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ.  της 16ης Ιανουαρίου 2013 και να γνωμοδοτήσει το Δημοτικό Συμβούλιο αρνητικά επί του θέματος αυτού.
Προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού
ΑΙΤΗΣΗ
  • Φανής Κουτσιμανή, κατοίκου Λιτοχώρου Πιερίας
  • Νικολάου Ζτάνη, κατοίκου Λεπτοκαρυάς Πιερίας
  • Γεωργίου Μπούρου, κατοίκου Ν. Παντελεήμονα Πιερίας  
  • Δημητρίου Σιανίδη, κατοίκου Κατερίνης
  • Ηλία Τσολακίδη, κατοίκου Κατερίνης
  • Αντωνίου Νταγλιούδη, κατοίκου Αιγινίου Πιερίας, μελών της Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων Πιερίας.
Αξιότιμοι
Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει έντονη φημολογία, σχετικά με την έναρξη λειτουργίας του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο, από την παραχωρησιούχο εταιρία: «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.».
Σχετική είναι η ερώτηση που υπέβαλλαν για το θέμα οι βουλευτές του Νομού κ. Μάνη και κ. Κωνσταντόπουλος, σύμφωνα με την οποία η λειτουργία του σταθμού διοδίων Αιγινίου, έχει ήδη ανακοινωθεί και θεωρείται δεδομένη.
Εξάλλου η ίδια η εταιρία προχωρεί το τελευταίο διάστημα σε εργασίες αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του σταθμού και σε προσλήψεις και εκπαίδευση του προσωπικού που θα απασχοληθεί στο σταθμό.
Επειδή μετά από έντονες αντιδράσεις όλων των Πιεριέων, αποτράπηκε  στις αρχές του έτους 2010 η λειτουργία του σταθμού, αφού κρίθηκε εξάλλου από την τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, ότι ο συγκεκριμένος σταθμός σε απόσταση μόλις δέκα (10) περίπου χιλιομέτρων από τον σταθμό διοδίων των Μαλγάρων, θα αποτελούσε ανασταλτατικό παράγοντα στην ανάπτυξη της περιοχής  αλλά και ευρύτερα της Πιερίας.
Επειδή οι ίδιοι λόγοι συντρέχουν και σήμερα και μάλιστα η μη λειτουργία του σταθμού είναι περισσότερη επιτακτική, λόγω της γενικότερης οικονομικής ύφεσης που μαστίζει και την Πιερία.
Επειδή πιστεύουμε ότι η λειτουργία του σταθμού διοδίων Αιγινίου, θα δημιουργήσει αφενός έντονο οικονομικό πρόβλημα στην οικονομία της Βόρειας Πιερίας και ατομικά στους κατοίκους της και αφετέρου θα συρρικνώσει ακόμα περισσότερο την   ανάπτυξη όλης της Πιερίας και ειδικά του τουρισμού της, ο οποίος αποτελεί και την βαριά της βιομηχανία, προς όφελος βέβαια άλλων γειτονικών τουριστικών προορισμών.
Επειδή, όπως επανειλημμένα ανακοινώθηκε, η εταιρία: «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.», λαμβάνει από το Ελληνικό Δημόσιο ένα μέρος από τα έσοδα διοδίων των Μαλγάρων, εξαιτίας της μη λειτουργίας του σταθμού διοδίων Αιγινίου και συνεπώς δεν τίθεται θέμα μείωσης των εσόδων της.
Αντίκλητό μας στο Αιγίνιο, δεκτικό όποιας κοινοποιήσεώς σας προς εμάς,  ορίζουμε τον Αντώνιο Νταγλιούδη του Αθανασίου, κάτοικο Αιγινίου τηλ. 23530 -24131 και 6944 - 545149
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Και με την πιο πάνω θεσμική μας ιδιότητα
ΖΗΤΟΥΜΕ: Να συζητηθεί το θέμα της λειτουργίας του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο, προ ημερησίας διατάξεως, στην τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ.  της 16ης Ιανουαρίου 2013 και να γνωμοδοτήσει το Δημοτικό Συμβούλιο αρνητικά επί του θέματος αυτού.
Αιγίνιο 15-1-2013
Οι αιτούντες
--
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174

ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ 1-3 ΦΩΤΟ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ



Βρέθηκε γενετικό υλικό αλόγων σε μπιφτέκια


 

   Αποσύρθηκε η ποσότητα του προϊόντος στη Βρετανία


      Η βρετανική αλυσίδα σούπερ-μάρκετ Tesco παραδέχθηκε αργά χθες βράδυ ότι απέσυρε μια ποσότητα μπιφτεκιών από βοδινό κρέας αφού σε ελέγχους βρέθηκαν δείγματα που περιείχαν γενετικό υλικό αλόγων. 


Τα μπιφτέκια που ελέγχθηκαν και βρέθηκαν θετικά παρήχθησαν σε δύο εργοστάσια στην Ιρλανδία κι ένα στη Βρετανία και πωλούνταν τόσο σε υποκαταστήματα της ίδιας της αλυσίδας όσο και σε διάφορα άλλα καταστήματα λιανικής, όπως ανακοίνωσε η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της Ιρλανδίας σε δική της ξεχωριστή ανακοίνωση. 
Οι ιρλανδικές αρχές ανέφεραν ότι το μεγαλύτερο μέρος των μπιφτεκιών περιείχε πολύ χαμηλό επίπεδο DNA αλόγου, αλλά σε τουλάχιστον ένα δείγμα της Tesco βρέθηκε ότι γενετικό υλικό αλόγων αποτελούσε το 29% του περιεχομένου.
 
Η υπόθεση αυτή προκαλεί προβληματισμό κι αμηχανία στην αλυσίδα, που πασχίζει να αναστρέψει την πτώση του μεριδίου αγοράς της βελτιώνοντας την εικόνα της σε ό,τι αφορά την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει.
 

ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΟΥ ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ




Μουσειακή Αποθήκη στο Μακρύγιαλο Πιερίας


Όταν το μεράκι γίνεται  πράξη. 
Ιορδάνης  Ποιμενίδης   ο δημιουργός  
Mυστακιδης Ιωαννης χειριστής  σκαπτικού μηχανήματος (JCB)
Πολλά συγχαρητήρια    στα παιδιά που εργάζονται  στην  αποθήκη. 

Άλλη μία κοροϊδία. Ξεχάστε τις πολλές και μικρές δόσεις για την αποπληρωμή των οφειλών προς το δημόσιο!!! ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙΣ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ



Ξεχάστε τις πολλές και μικρές δόσεις για την αποπληρωμή των οφειλών προς το δημόσιο
Οι φορολογούμενοι  πολίτες καλά θα κάνουν να μην περιμένουν άλλο πια να έρθει μια πιο ευνοϊκή ρύθμιση χρεών προς την εφορία, όπως γίνεται ξεκάθαρο από τον υπουργό Οικονομικών. Σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση ο Γ. Στουρνάρας  ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει σκέψη για νέα ρύθμιση, οι δόσεις που προβλέπουν οι υφιστάμενες ρυθμίσεις είναι αρκετές», βάζοντας «ταφόπλακα» στα σχέδια του καλοκαιριού για εξόφληση μέχρι 100 δόσεις των 100 ευρώ.
 
Οι σκέψεις αυτές «σκόνταψαν» στην άρνηση της Τρόικα που απαίτησε να μην έρθει νέα ρύθμιση χρεών, αλλά οι ενδιαφερόμενοι να εξαντλήσουν τις δυνατότητες που τους προσφέρουν οι υφιστάμενες.
 
Έτσι ουσιαστικά απομένουν δύο μόνον  τρόποι για να ζητήσει κανείς ρύθμιση χρεών του στην εφορία:
 
Η «πάγια ρύθμιση» (ν. 2648/1998) προβλέπει διακανονισμό σε 48 δόσεις, αλλά χωρίς μείωση των προσαυξήσεων. Συνήθως οι έφοροι δίνουν ρύθμιση έως 15 μήνες αλλά οι φορολογούμενοι μπορούν να ζητήσουν και περισσότερες δόσεις, που ξεκινούν από 36 και  μπορούν να φτάσουν έως και τις 48 (ανάλογα με την κρίση του εφόρου). Αν και δεν επέρχεται έτσι μείωση των προσαυξήσεων, η ένταξη στη ρύθμιση αναστέλλει τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης και τυχόν ποινική δίωξη του φορολογούμενου, που προβλέπεται για οφειλές άνω των 5.000 ευρώ.

Ερευνα ΣΟΚ: Διαβάστε ΠΟΙΑ δημόσια φιλέτα ξεπουλάνε κάτω από το χαλί της … λίστας Λαγκάρντ!!! Ολόκληρη η λίστα … Αντι-Λαγκάρντ!!!



 
ΠΩΣ εξαπατούν τον Ελληνα πολίτη – ΠΟΙΟΙ συμμετέχουν στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και πως τοποθετήθηκαν!!!

Λάζαρος Ελευθεριάδης 
Σπάνια χρησιμοποιώ εκφράσεις ακραίες και πολύ πιο σπάνια υβρίζω ανθρώπους, όμως περισσότερο και συχνότερα τον τελευταίο καιρό, νοιώθω αηδία και οργή για “ανθρώπους”, οι οποίοι διαχειρίστηκαν την τύχη μου, το μέλλον το δικό μου και των παιδιών μου, το μέλλον της χώρας μου, με τον πιο ελεεινό και τρισάθλιο τρόπο.
Προκαλώντας την “νοημοσύνη” μου εκ του ασφαλούς, προκαλώντας το αίσθημα δικαίου των πολιτών αυτής της χώρας κατ’εξακολούθησην.
ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ !!!
Και λέγω εκ του ασφαλούς, διότι εγνώριζαν πολύ καλά οι λεγόμενοι, αστική άρχουσα τάξη αυτού του τόπου, οι επαίσχυντοι “υπάλληλοί” τους, οι πολιτικάντηδες με τα τσιράκια τους, και τα περιφερόμενα λαμόγια τους, ότι το “σύστημα” φρόντισε να τους απαλλάξει εκ τών προτέρων, νομοθετώντας Συνταγματικές διατάξεις και νομοθετήματα, όπως το “Περί ευθύνης Υπουργών”, το περί του “Πόθεν έσχες”, κτλ., ένα νομοθεσιακό “πλέγμα” θωράκισης και ασυλίας του “καθεστώτος” και των υπαλλήλων του.
Το οποίο “σύστημα” καθιστούσε τούς “φεουδάρχες”, άρχοντες αυτού του τόπου, ατιμώρητους και ουσιαστικά ασύδοτους, χωρίς καμία υποχρέωση λογοδοσίας, και των οποίων τα “ανομήματα” και τα “αίσχη”, τα οποία διέπραξαν εις βάρος αυτής της χώρας και των πολιτών της, να υποχρεούνται εν ολίγοις να “πληρώσουν” χωρίς δικαίωμα λόγου, οι “πληβείοι”, οι είλωτες εν πολλοίς, οι πολίτες αυτού του τόπου.
Το 2009 χωρίς προειδοποίηση και εντελώς ξαφνικά, υλοποιώντας σχέδιο, οι “εφιάλτες” αυτού του τόπου, με πρόσχημα την παγκόσμια κρίση, έρριξαν την χώρα στην δίνη της χρεοκοπίας, επικαλούμενοι την επίφαση της ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ, εξ αιτίας του ότι ήθελαν να σώσουν κάποιους Τραπεζίτες, οι οποίοι ήταν έτοιμοι να χρεοκοπήσουν οι Τράπεζές τους και να “εξασφαλίσουν” κάποιους μεγάλους ιδιώτες πιστωτές μας στο εξωτερικό.
Παραποίησαν στοιχεία (έλλειμμα, χρέος κτλ), συγκάλυψαν θεόρατα σκάνδαλα (SIEMENS, υποβρύχια, Ολυμπιακούς Αγώνες, τεράστιους εξοπλισμούς, καταθέσεις στην Ελβετία-Λίστα Λαγκάρντ, κτλ), ακύρωσαν Συνταγματικές επιταγέςενθρόνιζαν πρωθυπουργούς χωρίς καμία δημοκρατική νομιμοποίηση, “έδεσαν” την χώρα με μυστικές συμφωνίες και συμβάσεις, παραχώρησαν σε κατοχή, χωρίς πόλεμο, την χώρα και την κατάστησαν υποτελή και υπό στυγνή εκμετάλλευση και δεν βρέθηκε ούτε ένας “υπεύθυνος για αυτήν την τραγική κατάσταση της χώρας” στην φυλακή ή στο εκτελεστικό απόσπασμα.
Έπρεπε συγχρόνως οι μεγαλοπιστωτές μας να κατοχυρώσουν το ότι θα πάρουν τα τοκογλυφικά αποτελέσματα των δανειακών-ληστρικών συμβάσεων τις οποίες υπέγραψαν εξ ονόματος της χώρας μας “Έλληνες πολιτικοί”.
Ο “υπηρέτης” τους, ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου, ανέλαβε να εξαπατήσει τον Ελληνικό λαό και να διεκπεραιώσει αυτήν την “αποστολή” του, και εις αντάλλαγμα αυτής της “καλής” του υπηρεσίας τον έχριζαν πρωθυπουργό της Ελλάδος.
Οι άνθρωποι οι οποίοι ήλεγχαν τα μέσα ενημέρωσης και το χρήμα στην Ελλάδα, δηλαδή οι Τραπεζίτες με τα περιφερόμενα λαμόγια τους παρέδωσαν την χώρα “βορά” ορνίων, δια να σώσουν το “τομάρι” τους.
Πόσα κεφάλαια “άντλησαν” οι Έλληνες Τραπεζίτες υπο τύπον δανείων, κρατικών ενισχύσεων, κρατικών εγγυήσεων, και οιασδήποτε άλλης “βοήθειας” από το δανειζόμενον δια αυτούς Ελληνικό δημόσιο, δεν έμαθε ο Ελληνικός λαός, υπεύθυνα από τα χείλη των πολιτικών “ανδρών” του σημερινού “πολιτικού συστήματος”.
Κατά καιρούς μέσα από τις “χαραμάδες” του πεπαλαιωμένου πολιτικού συστήματος και του θώρακά του, τον οποίον έστησαν μεθοδικά και ανερυθρίαστα, τα επίσημα συστημικά κανάλια, οι Εθνικοί εργολάβοι, και οι πάσης φύσεως προστατευόμενοι των πολιτικών “οικογενειών”, προσπαθώντας να διαμορφώσουν ή να αμβλύνουν το αποτέλεσμα της γνώσης της πραγματικότητας, να την εξωραΐσουν και να επιβάλλουν υποσυνείδητες αντιδράσεις, η αλήθεια διέλαθε της προσοχής των.
Δυστυχώς για αυτούς υπήρχαν και έντιμοι δημοσιογράφοι οι οποίοι προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με τον Ελληνικό λαό και να τον καταστήσουν κοινωνό της αλήθειας και του στημένου “σκηνικού” το οποίο προετοίμαζαν μεθοδικά τα ανικανοποίητα όρνια της ανεντιμότητος και της λαμογιάς.
Επί 35 χρόνια οι κυβερνώντες προσπαθούσαν να καταστήσουν τον Ελληνικό λαό “επιρρεπή” στην λαμογιά, να υιοθετήσει το “ρουσφέτι” ώς μέσον επιβίωσης, να αποδεχτεί την ζούγκλα ώς το ιδανικό οικονομικό περιβάλλον, να στρεβλώσουν την παιδεία του .
Κατασπαταλώντας τα δανεικά και σχεδόν μηδενίζοντας κάθε παραγωγική δραστηριότητα στην χώρα εδώ και 35 χρόνια, αποκλείοντας κάθε εξορθολογισμό του κράτους, οι διαχειριστές και διαμορφωτές του “πολιτικού συστήματος” τύπου Πάγκαλου, Λόβέρδου, Ευθυμίου, και άλλων, πολύ δε περισσότερο οι αρχηγοί κομμάτων, τύπου Βενιζέλου, αποφεύγοντας συστηματικά τον πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό έλεγχο, “προσπαθούν” να μετατρέψουν τα ποινικά τους εγκλήματα σε πολιτικά.
Όπως αποκαλύπτεται από τα δημοσιεύματα της 8ης Ιουλίου του 2011,ο κ. Βενιζέλος συνάντησε τον κ. Διώτη αλλά και τον Γ. Α. Παπανδρέου στη Βουλή εκείνη την ημέρα. Η συνάντηση και η σύσκεψη η οποία ακολούθησε με υπουργούς, είχε αντικείμενο την φοροδιαφυγή.
Είναι λοιπόν δυνατόν σε μια τέτοια συνάντηση “κορυφής” να μην συζητήθηκαν τα μοναδικά αποκαλυπτικά στοιχεία για την φοροδιαφυγή τα οποία είχε στη διάθεσή της η ελληνική κυβέρνηση;;; Η λίστα Λαγκάρντ ;;;
Όμως είναι άραγε η λίστα Λαγκάρντ το μείζον ;;;
Μήπως είναι ένας σοβαρός αντιπερισπασμός από την κυβέρνηση εν όψει μέτρων και ρυθμίσεων τα οποία δεν θα ελαμβάνοντο ποτέ ;;;

Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. Συγκρότηση Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
-----
ΓΕΝΙΚΗ  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Α/ΘΜΙΑΣ  &  Β/ΘΜΙΑΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Π.Ε.
ΤΜΗΜΑ Ε΄
---------
Α. Παπανδρέου 37
151 80 Μαρούσι
Ιστοσελίδα: http://www.minedu.gov.gr
Πληροφορίες: Γ. Λιαμπότης
Τηλ:  210-3442125
Fax:  210-3442897

Βαθμός Ασφαλείας:
Να διατηρηθεί μέχρι:


Μαρούσι,   14 – 1 - 2013
Αρ.Πρωτ.  Βαθμός Προτερ
Φ.350/1 /4326 /Δ1
ΑΔΑ: ΒΕΦΝ9-ΜΒΟ


 ΑΠΟΦΑΣΗ
            

ΘΕΜΑ: Συγκρότηση Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Έχοντας υπόψη :
1.      Τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν.1566/1985 «Δομή και λειτουργία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης και άλλες διατάξεις.» (ΦΕΚ 167 - Α΄).
2.      Τις διατάξεις του άρθ. 6 του Ν.2839/2000 «Ρυθμίσεις θεμάτων ΥΠΕΣΔΑΑ και άλλες διατάξεις.» (ΦΕΚ 196 - Α΄).
3.      Τις διατάξεις των άρθρων 7,13, 14 και 15 του Ν. 2690/1999 «Κύρωση του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και άλλες διατάξεις.» (ΦΕΚ 45 – Α’).
4.      Τις διατάξεις του Π.Δ.1/2003 «Σύνθεση, συγκρότηση και λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, αρμοδιότητες αυτών όροι, προϋποθέσεις και διαδικασία εκλογής των αιρετών τακτικών και αναπληρωματικών μελών των συμβουλίων αυτών.» (ΦΕΚ 1/Α/2003).
5.      Την αριθμ. Φ.350/74/158597/Δ1/14–12–2012 Υπουργική Απόφαση «Αποτελέσματα εκλογής αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. (Κ.Υ.Σ.Π.Ε.)».
6.      Την αριθμ. Φ.350/75/158595/Δ1/14-12-2012 Υπουργική Απόφαση με την οποία διορίστηκαν τα αιρετά μέλη του Κ.Υ.Σ.Π.Ε.
7.      Την αριθμ. Φ.353.1/73/100278/Δ1/11-8-2010 Υπουργική Απόφαση «Τοποθέτηση Διευθυντών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης» (ΦΕΚ 715 τ. Γ/12-8-2010).                        
8.      Το αριθμ. 405/18-12-2012 έγγραφο του Συνδέσμου Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων, με το οποίο προτείνονται τακτικά και αναπληρωματικά μέλη.
9.      Tο αριθμ. 34569/2-1-2013 έγγραφο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας με το οποίο προτείνονται τακτικά και αναπληρωματικά μέλη.


Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε

Συγκροτούμε το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Κ.Υ.Σ.Π.Ε.) ως εξής:

Α. Τακτικά μέλη

1.   Γεωργιάδης Νικόλαος, Διευθυντής της Διεύθυνσης Π.Ε. νομ. Καβάλας, ως  πρόεδρος.
2.   Βεντήρης Παρασκευάς - Παναγιώτης, Διευθυντής της Β΄ Διεύθυνσης Π.Ε. νομ. Αθήνας, ως   αντιπρόεδρος.
3.   Ψαρρά Γεωργία, Διευθύντρια της Γ΄ Διεύθυνσης Π.Ε. νομ. Αθήνας, ως μέλος.
4.   Παληγιάννης Βασίλειος, δάσκαλος, αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
5.   Μπράτης Δημήτριος, δάσκαλος, αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Β. Αναπληρωματικά μέλη


1.   Καφανέλης Χαράλαμπος, Διευθυντής της Διεύθυνσης Π.Ε. νομ. Τρικάλων.
2.   Κρίτογλου Αστέριος, Διευθυντής της Διεύθυνσης Π.Ε. νομ. Πιερίας.
3.   Τσικαλάκη Κυριακή, Διευθύντρια της Διεύθυνσης Π.Ε. νομ.  Ηρακλείου.
4.   Αδαμίδου Βασιλική, δασκάλα, αιρετή εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
5.   Ρουμπής Παναγιώτης (Τάκης), δάσκαλος, αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Γ. Στις περιπτώσεις που στο Κ.Υ.Σ.Π.Ε. εξετάζονται θέματα υπηρεσιακής κατάστασης α) των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στη δημόσια εκπαίδευση με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, εκτός των προσωρινών αναπληρωτών και β) των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στις σχολικές μονάδες της ιδιωτικής εκπαίδευσης, αντί των αιρετών εκπροσώπων των δημοσίων εκπαιδευτικών, μετέχουν οι κάτωθι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας:
Τακτικά μέλη
1.   Κουρουτός Μιχάλης, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ03, που υπηρετεί στη «ΛΕΟΝΤΕΙΟ Σχολή» Πατησίων.
2.   Χριστόπουλος Γιώργος, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ70, που υπηρετεί στα «Μοντεσοριανά Σχολεία»
Αναπληρωματικά μέλη
1.   Κάζαγλης Δημήτριος, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ11, που υπηρετεί στην «ΙΟΝΙΟ» σχολή.
2.   Σαρρής Χρήστος, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ4.2, που υπηρετεί στο εκπαιδευτήριο ΚΩΣΤΕΑ-ΓΕΙΤΟΝΑ. 

Δ. Στις περιπτώσεις που στο Κ.Υ.Σ.Π.Ε. εξετάζονται θέματα των ιδιωτικών σχολείων, αντί των αιρετών εκπροσώπων των δημόσιων εκπαιδευτικών, μετέχουν οι κάτωθι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων:
Τακτικά μέλη
1.   Λιναρδάτος Γεώργιος, μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου
2.   Μάνεσης Παναγιώτης, μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου
Αναπληρωματικά μέλη
1.   Χατζήβεης Γεώργιος, μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου.
2.   Δημητρέλλος Ιωάννης, μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου.

Γραμματέα του Συμβουλίου ορίζουμε την Άννα Χαραλαμπίδου, διοικητικό υπάλληλο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. με αναπληρώτρια τη Μαρία Φράγκου, εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ06 αποσπασμένη στην Κ.Υ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.
Η θητεία των μελών του Συμβουλίου λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2014.
                                                                                  

                                                                                         Ο  ΥΠΟΥΡΓΟΣ



                                                                           ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ














Κοινοποίηση
1. Αναφερόμενους στην απόφαση
2. Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.
Χαλκοκονδύλη 13
10432  ΑΘΗΝΑ
3. Σύνδεσμο Ιδρυτών Ελληνικών
Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων
Γ΄ Σεπτεμβρίου 7
10434 ΑΘΗΝΑ


Εσωτερική Διανομή
1.   Γραφείο Υπουργού
2.   Γραφείο Υφυπουργού κ. Θεόδωρου Π. Παπαθεοδώρου
3.   Γραφείο Γενικού Γραμματέα
4.   Κ.Υ.Σ.Π.Ε.
5.   Δ/νση Προσωπικού Π.Ε.
6.   Δ/νση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης
7.   Δ/νση Ειδικής Αγωγής