ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από το βράδυ – Ερχονται έντονες βροχές και χιονοπτώσεις


 Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από το βράδυ – Ερχονται έντονες βροχές και χιονοπτώσεις
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από το βράδυ, αφού ισχυρές καταγίδες αναμένεται να πλήξουν τα δυτικά, ενώ χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν το βράδυ στις ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς.
Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για το Σάββατο έχει ως εξής:
Μακεδονία, Θράκη
καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στη Μακεδονία όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα. Από το βράδυ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας.
Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: έως 10 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν.
Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: έως 14 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα και χιόνια στα ορεινά. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν ενώ τη νύχτα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές στη βόρεια Κρήτη και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Το βραδύ τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικών διευθύνσεων μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: έως 16 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λιγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Πιθανότητα βροχής τη νύχτα.
Ανεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση.
Θερμοκρασία: έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Αττική
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, οι οποίες μετά το απόγευμα θα ενταθούν. Τη νύχτα πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα και καταιγίδα κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα.
Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα θαλάσσια- παραθαλάσσια τμήματα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά το βράδυ.
Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: έως 10 βαθμούς κελσίου.

Το Δ’ Ράιχ εκβιάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση




Μια φαρσοκωμωδία και ένα δράμα εκτυλίχθηκαν την περασμένη εβδομάδα με αφορμή την απόφαση των ηγετών της ΕΕ για τον προϋπολογισμό της κατά την επόμενη επταετία, 2014-2020. Το δράμα αφορά στην αποτύπωση και στον προϋπολογισμό της ΕΕ της πολιτικής της Γερμανίας για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση… 
Του Γιώργου Δελαστίκ
Η κωμωδία ή, καλύτερα, η ιλαροτραγωδία έγκειται στην προσπάθεια της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου -Κουβέλη να εμφανιστεί ως «θριαμβεύτρια» στη Σύνοδο της ΕΕ, παρά το γεγονός ότι τα χρήματα που εξασφάλισε ο πρωθυπουργός για την περίοδο 2014-2020 από τον προϋπολογισμό της ΕΕ είναι σαφώς… λιγότερα (!) από εκείνα που πήρε η Ελλάδα στο πλαίσιο του προϋπολογισμού των ετών 2007-2013. 
Κατά τη λήγουσα επταετή περίοδο η χώρα είχε πάρει 20,4 δις ευρώ (κατ’ άλλους 20,2 δις) και για την επόμενη αποφασίστηκε να της δοθούν 16,3 δις. Ενδέχεται μετά το 2016, αν η Ελλάδα συνεχίσει να βρίσκεται σε οικτρή δημοσιονομική κατάσταση, να πάρει ακόμη 2 δις ευρώ. Ουδείς, βεβαίως, γνωρίζει σε τι κατάσταση θα βρίσκεται η ίδια η ΕΕ μετά από τέσσερα χρόνια, αλλά ας το παραβλέψουμε αυτό για την ώρα…

Ο «μικρότερος προϋπολογισμός»
Η κυβερνητική προπαγάνδα προσπαθεί να δικαιολογήσει τους υποκριτικούς πανηγυρισμούς της για τη… μείωση των πόρων της ΕΕ που θα διατεθούν στην Ελλάδα με το επιχείρημα «ναι μεν μειώθηκαν τα λεφτά που θα πάρει η χώρα, αλλά αυτό έγινε επειδή μειώθηκε ο προϋπολογισμός της ΕΕ».
Το επιχείρημα αυτό ακούγεται λογικοφανές. Τα κυβερνητικά φερέφωνα, βεβαίως, αποφεύγουν αιδημόνως να αναφέρουν αριθμούς που θα επιτρέψουν στους πολίτες να καταλάβουν αν ο ισχυρισμός αυτός είναι σωστός ή παραπλανητικός. Όντως μειώθηκε ο προϋπολογισμός της ΕΕ – από 995 δις ευρώ έπεσε στα 960. Αυτό συνιστά μείωση 3,5%. Όταν, όμως, τα 20,4 δις της Ελλάδας γίνονται 16,3 δις ευρώ, η μείωση είναι πολύ μεγαλύτερη – 20%! Τι σχέση έχει η μείωση του 3,5% με τη μείωση 20%; Πρόκειται για πανωλεθρία, όχι για θρίαμβο!
Ακόμη και στην περίπτωση που η Ελλάδα πάρει και τα 2 δις μετά το 2016, πάλι τα 18,3 δις (16,3+2) έναντι των 20,4 δις ευρώ είναι μειωμένα κατά 10,3% – δηλαδή τρεις φορές μεγαλύτερη η μείωση προς τη χώρα μέσ’ από τη μείωση του προϋπολογισμού της ΕΕ!
Κανένας λόγος πανηγυρισμών δεν υπάρχει, λοιπόν, πέραν της συνειδητής προσπάθειας παραπλάνησης και εξαπάτησης του ελληνικού λαού από μια κυβέρνηση που στη συνείδηση της πλειοψηφίας των Ελλήνων θεωρείται κυβέρνηση συνεργατών των γερμανικών δυνάμεων κατοχής της πατρίδας μας.
Μείωση με συμβολισμό
Ας περάσουμε όμως, να αναλύσουμε την ουσία αυτής της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ και τα πολιτικά συμπεράσματα που απορρέουν από τις αποφάσεις της.
Πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΕ και της ΕΟΚ που προηγήθηκε έχουμε προϋπολογισμό μικρότερο από τον προηγούμενο. Καθώς η μείωση αυτή λαμβάνει χώρα εν μέσω μαινόμενης οικονομικής κρίσης ο συμβολισμός που εκπέμπει η απόφαση της Γερμανίας -ασχέτως του αν η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, χρησιμοποίησε αυτή τη φορά ως βιτρίνα το Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον- να μειώσει τώρα τον προϋπολογισμό της ΕΕ στέλνει  ισχυρότατο μηνύματα προς τους λαούς των χωρών της ΕΕ και προς τις κυβερνήσεις τους. «Μην νομίζετε ότι θα πληρώσει η Γερμανία για να σας βοηθήσει να βγείτε από την κρίση» δηλώνει εμπράκτως το Βερολίνο.
Αυτή η εξέλιξη συνιστά ριζική αλλαγή της στάσης της καγκελαρίας απέναντι στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Έχοντας παρακολουθήσει δημοσιογραφικά εκ  του σύνεγγυς τις Συνόδους Κορυφής της ΕΟΚ και της ΕΕ τα τελευταία τριάντα χρονιά, ομολογώ ότι εδώ έχουμε ρήξη με το παρελθόν. Μέχρι τώρα, κάθε κρίση χρηματοδότησης στην ΕΕ  λυνόταν πάντα με τον  ίδιο τρόπο: ο εκάστοτε Δυτικογερμανός -Γερμανός καγκελάριος έβγαζε το «μπλοκ  επιταγών», υπέγραφε για μεγαλύτερα ποσά και το πρόβλημα λυνόταν ως δια μαγείας.
Ασήμαντα ποσά
Για τις χώρες-μέλη της ΕΕ που καίγονται για οικονομική βοήθεια, οι μειώσεις 5 -10 δις ευρώ στα χρήματα από τις Βρυξέλλες  δεν είναι καθόλου αμελητέα ποσά. Επί της ουσίας, όμως, ο προϋπολογισμός της  Ε£ είναι μάλλον αστεία υπόθεση, καθώς ανέρχεται μόλις στο… 1 % (!) του ΑΕΠ της. Δεν μπορεί κανείς να πάρει στα σοβαρά όποιον ισχυρίζεται ότι μπορεί να χρηματοδοτηθεί η ενοποίηση της Ευρώπης σε όλους τους τομείς με το 1 % του ΑΕΠ της.
Το ποσό του σχεδόν 1 τρις ευρώ (960 δις) φαντάζει τεράστιο. Ας μην ξεχνάμε, όμως, ότι είναι για εφτά χρόνια, οπότε μια απλή διαίρεση μας δίνει ότι μιλάμε για 137 δις το χρόνο. Αν λάβει κανείς υπόψη του ότι,  π.χ., το ΑΕΠ της Ελλάδας ήταν προ τριετίας σχεδόν 100 δις ευρώ μεγαλύτερο από τον ετήσιο προϋπολογισμό της ΕΕ, συνειδητοποιεί το πραγματικό μέγεθος αυτού του ποσού σε επίπεδο κρατών.
Ρεκόρ γερμανικών εξαγωγών
Ένας ανενημέρωτος, καλοπροαίρετος πολίτης ενδέχεται να σκεφτεί ότι ίσως ο προϋπολογισμός της ΕΕ μειώθηκε επειδή «ζορίζεται» από την κρίση η Γερμανία, η οποία βάζει και τα πολλά λεφτά. Η σκέψη αυτή δεν είναι σωστή. Αντιθέτως, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας, οι γερμανικές εξαγωγές το 2012, παρά την οικονομική κρίση, σημείωσαν νέο ρεκόρ, καθώς η αξία των προϊόντων που εξήγαγε η Γερμανία ανήλθε στα 1,097 τρις ευρώ, αυξανόμενες κατά 3,4% έναντι των εξαγωγών της τον προηγούμενο χρόνο, το 2011. Δεδομένου δε ότι οι εισαγωγές της Γερμανίας αυξήθηκαν κατά 0,7% και έφτασαν στα 909 δις ευρώ, το Βερολίνο πανηγυρίζει για το πλεόνασμα του ισοζυγίου εμπορικών συναλλαγών που προέκυψε. Είναι ένα πλεόνασμα 188 δις ευρώ, το οποίο ελάχιστα υπολείπεται του πλεονάσματος-ρεκόρ της Γερμανίας των 195 δις, που είχε σημειωθεί πέντε χρόνια νωρίτερα, το 2007.
Τα στοιχεία για τις γερμανικές εξαγωγές καταρρίπτουν έναν ακόμη μύθο που τελευταία πλανάται – ότι δήθεν η Γερμανία δεν έχει πια ανάγκη την Ευρώπη γιατί ο κύριος όγκος των εξαγωγών της κατευθύνεται πλέον προς τις αγορές της Κίνας, της Ασίας και του υπόλοιπου κόσμου. Αυτή η εντύπωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Από τα 1,097 τρις των γερμανικών εξαγωγών, τα 626 δις τα πούλησε στις χώρες της ΕΕ – ποσοστό 57%. Από αυτά τα 626 δις των «ευρωπαϊκών» εξαγωγών, τα 412 δις κατευθύνθηκαν σε χώρες της Ευρωζώνης, η οποία παρά την κρίση απορροφά το 37,5% του συνόλου των γερμανικών εξαγωγών.
Λίγο παραπάνω, προϊόντα αξίας 472 δις ευρώ εξήχθησαν σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο, όπου, όμως, συμπεριλαμβάνεται πληθώρα ευρωπαϊκών κρατών (Ρωσία, βαλκανικά κράτη, Ελβετία, Νορβηγία κ.λπ.). Σε «τρίτες χώρες», εκτός ΕΕ δηλαδή, πηγαίνει το 43% των γερμανικών εξαγωγών. Μάλιστα, η ένωση των γερμανικών επιχειρήσεων εξωτερικού εμπορίου (ΒΟΑ) εκτιμά ότι το 2013 θα σημειωθεί νέα αύξηση των γερμανικών εξαγωγών, ακόμη ισχυρότερη από την περσινή, στο ύψος περίπου του 5%.
Καθυπόταξη στη Γερμανία
Υπάρχει ένα ακόμη πολύ ανησυχητικό σημείο, το οποίο προοιωνίζεται ζοφερό μέλλον για την Ευρώπη. Την ώρα που η Γερμανία αυξάνει τον πλούτο της όχι μόνο μειώνει τον προϋπολογισμό της ΕΕ, αλλά απαιτεί και την προώθηση της οικονομικής, τραπεζικής και πολιτικής ενοποίησης της Ευρώπης. Παράλληλα, μέσω της στάσης της στις Συνόδους Κορυφής της ΕΕ και μέσω των Μνημονίων που επιβάλλει στη μία χώρα μετά την άλλη, παρατηρούμε, αφενός, τη διαρκή επέκταση και ενίσχυση της γερμανικής ηγεμονίας σε όλη την ήπειρο και, αφετέρου, την κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας όσων κρατών τίθενται υπό καθεστώς Μνημονίου.
Ο φόβος που φωλιάζει στο μυαλό όλων των Ευρωπαίων είναι ότι ακριβώς αυτό εννοούν οι Γερμανοί όταν λένε «πολιτική εν¬ποίησης της Ευρώπης»• αυτό, δηλαδή, που όλοι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ονομάζουν Δ’ Ράιχ! Μια ισχυρή και πλούσια Γερμανία, η  οποία θα έχει καθυποτάξει και θα εξαθλιώνει όλες σχεδόν τις χώρες της Γηραιάς Ηπείρου.
Εργασιακός Μεσαίωνας
«Δουλεία πολυτελείας» δεν υπάρχει, παρά τις ψευδαισθήσεις εθελόδουλων και πρόθυμων να προσκολληθούν στις δυνάμεις κατοχής και να τους παράσχουν παντοειδείς υπηρεσίες. Πάντοτε, φυσικά, θα υπάρχουν και οι σύγχρονοι «μαυραγορίτες», οι οποίοι θα ευημερούν την ώρα που όλοι οι συμπατριώτες τους θα δυστυχούν.
Οι Γερμανοί, πάντως, αισθάνονται πλέον αρκετά ισχυροί ώστε να μην χρειάζεται να δίνουν λεφτά στους υπόλοιπους Ευρωπαίους για να εξαγοράζουν τη συναίνεση τους στη νομιμοποίηση της μεταναζιστικής Γερμανίας, όπως έκαναν σαράντα χρόνια. Τώρα εκτιμούν ότι μπορούν να είναι και πάλι κυρίαρχοι, με άλλα, ωστόσο, μέσα: πρώτα οικονομική κυριαρχία και ως συνέπεια και συνέχεια αυτής έρχεται και η πολιτική επικυριαρχία. Στο πλαίσιο αυτό, καταλύουν οι Γερμανοί τις εργασιακές κατακτήσεις σε όλες τις χώρες που θέτουν υπό καθεστώς Μνημονίου, σφυρηλατώντας έτσι τη συμμαχία τους με τις οικονομικές ελίτ των χωρών που υποδηλώνουν σταδιακά. Η γερμανική Ευρώπη του Δ’ Ράιχ θα έχει και τα χαρακτηριστικά του εργασιακού Μεσαίωνα, για όποιον δεν το έχει καταλάβει.


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2L9EtMs2K

ΜΕ ΧΑΤΡΙΚ ΤΟΥ ΑΝΕΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΛΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΟΙ ΝΕΟΙ (Κ20) ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ ΜΕ ΣΚΟΡ 4-1, ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΤΗΣ Football




Σιγά σιγά και σταθερά η ομάδα Νέων (Κ20) του Πιερικού, αρχίζει να δείχνει σημάδια αγωνιστικής ανάκαμψης και αποδίδει καλό ποδόσφαιρο, με θέαμα και ουσία.
ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Αυτό έδειξε στο σημερινό παιγνίδι με αντίπαλο την ομάδα της Νίκης Βόλου, που την συνέτριψε με  4-1, σκορ που θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο σύμφωνα με τις ευκαιρίες και τα 2 δοκάρια που είχε η  ομάδα του Πιερικού.
Από την αρχή του παιγνιδιού, σε ένα βαρύ τερέν  οι ΝΕΟΙ του Πιερικού, πήραν τα ηνία του αγώνα, έτρεξαν, πίεσαν, συνδυάστηκαν όμορφα και δημιούργησαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ, όταν είχαν δοκάρι και μία κλασική ευκαιρία. Το γκολ δεν άργησε ναρθεί, όταν ο Ανέστης Παναγιωτίδης πετάχτηκε στην πλάτη των αμυντικών, πήρε την κεφαλιά και την έστειλε στα δίχτυα πετυχαίνοντας το 1-0 στο 10 λεπτό.
Το 2-0 ήλθε στο 20 λεπτό και πάλι από τον Παναγιωτίδη, όταν σε ωραίο συνδυασμό μπήκε μέσα στην περιοχή, σούταρε, απέκρουσε ο τερματοφύλακας, αλλά ξαναπήρε την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα με κοντινό σουτ γράφοντας το 2-0.
Αμέσως μετά και πάλι ο Παναγιωτίδης έπιασε όμορφη κεφαλιά ψαράκι και έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα της φιλοξενούμενης ομάδος.
Το 3-0 έγινε στο 35 λεπτό με ωραίο δυνατό σουτ του Βραχνού έξω από τη μεγάλη περιοχή.
Το 4-0 έγινε στο 40 λεπτό όταν μέσα στην περιοχή ανατράπηκε ο Παναγιωτίδης,  πέναλτι που εκτέλεσε ο ίδιος και έκανε το 4-0.
ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Η ομάδα του Πιερικού χαλάρωσε λίγο, αλλά έλεγχε πλήρως το παιγνίδι, έχασε μία πολύ καλή ευκαιρία πριν δεχτεί το μοναδικό γκολ με κεφαλιά αντιπάλου μέσα στην περιοχή μετά από κτύπημα φάουλ.
Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε με την ομάδα του Πιερικού να προσπαθεί να πετύχει και άλλο γκολ, είχε δύο καλές ευκαιρίες μία με τον Ζούκα σε διαγώνιο σουτ μετά από μπάσιμο μέσα στην περιοχή και μία με τον Καλαϊτζή όταν πήρε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου από αριστερά, συνέκλινε έφτασε έξω από τη μεγάλη περιοχή σούταρε δυνατά με το δεξί και ο τερματοφύλακας της φιλοξενούμενης ομάδος σε καλή θέση μπλόκαρε τη μπάλα.
Έτσι χωρίς να κινδυνέψει η ομάδα του Πιερικού τελείωσε τον αγώνα με το σκορ 4-1 και ικανοποίησε με την απόδοσή της τους αρκετούς φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο της Κατερίνης.
ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Κ20):ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ Κ:ΤΣΙΛΙΓΓΕΡΙΔΗΣ, ΕΡΜΑΛ, ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΜΠΑΜΙΧΑΣ, ΖΟΥΚΑ, ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ, ΚΑΡΤΣΑΜΠΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ, ΔΑΛΑΜΗΤΡΑΣ (70 ΤΣΙΩΜΗΣ), ΒΡΑΧΝΟΣ.

Μήπως ήρθε η ώρα να... μαζευτούμε;


Διαλύουν και κατακρεουργούν τον κοινωνικό ιστό με κάθε τους απόφαση.

Καταστρέφουν και διώχνουν την επιχειρηματικότητα, καταδικάζοντας την χώρα σε μακροπρόθεσμο μαρασμό.

Διαλύουν την υγεία, την παιδεία και τολμούν να μιλάνε για υποδομές που θα ανατάξουν την χώρα.

Κλέβουν, εν ψυχρώ, όλους τους Έλληνες πολίτες, αντιμετωπίζοντάς τους ως μηχανές κοπής χρήματος.

Διαλύουν την άμυνα και την ασφάλεια και τολμούν να ισχυρίζονται πως είναι πατριώτες…

Παραδίδουν σε τρόικα και τράπεζες τα πάντα, χρεώνοντας ακόμη περισσότερο τον Ελληνικό λαό.


Δεν ήρθαν για να κυβερνήσουν, αλλά για να καταστρέψουν, να διαμελίσουν και να παραδώσουν ολόκληρη την χώρα στα χέρια των εντολέων τους, προκειμένου να διασωθούν οι ίδιοι. 

Αυτό το "έργο" ανέλαβαν οι υποτακτικοί της Μέρκελ και των τραπεζών. Αδιαφόρησαν για την λαϊκή εντολή, αδιαφόρησαν και καταπάτησαν επανειλλημένα το Σύνταγμα, αδιαφόρησαν για το Διεθνές Δίκαιο...

Μοιράζουν τον εθνικό πλούτο, τους ενεργειακούς πόρους, υπό το καθεστώς της απόλυτης σιωπής μιάς ληστρικής οργανωμένης εγκληματικής συμμορίας, που υπακούει στους κανόνες της ομερτά.

Σε καθημερινή σχεδόν βάση δέχονται αδιαμαρτύρητα εθνικές μειώσεις από τους «φίλους», τους «γείτονες» και τους «εταίρους», οι οποίοι απειλούν ευθέως την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας.

Όλα αυτά πρέπει να σταματήσουν αν όχι σήμερα, όσο το δυνατόν συντομότερο. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να υποταχθεί σε δούλους της Νέας Τάξης. Αντίθετα, θα τιμωρήσει παραδειγματικά όλους εκείνους που συνωμοτικά κινούμενοι αποπειρώνται να καταστήσουν την πατρίδα μας χώρο πλουτισμού των διεθνών τραπεζιτών και πειραματόζωο του τέταρτου Ράιχ.

Η πατρίδα μας στέκεται απέναντι στην ευθύνη που η ιστορία και οι πρόγονοι μετέθεσαν σε όλους μας και καλεί σε συσπείρωση όλους τους πολίτες της χώρας, προκειμένου οργανωμένα να χτυπηθούν ανελέητα οι οικονομικοί δολοφόνοι.

Η Ελλάδα, η νέα Ελλάδα, που όλοι μας ποθούμε, μπορεί να δημιουργηθεί μόνο εάν μπορέσουμε να σταματήσουμε τη διχόνοια και την σύγχυση του νου που μας επιβάλλουν και να τιμωρήσουμε παραδειγματικά όλους όσους την ενεχειρίασαν και της συμπεριφέρθηκαν χειρότερα και από το αν ήταν προσωπική τους περιουσία...

Είναι καθήκον και χρέος όλων μας, ενωμένοι, να σταματήσουμε την δολοφονία της πατρίδας μας και την μετατροπή των Ελλήνων σε δούλους.

Είναι υποχρέωση όλων μας, να ενώσουμε τα χέρια και να αγωνιστούμε για να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές την πατρίδα που παραλάβαμε από τον κόπο, τον ιδρώτα και το αίμα των προγόνων.

Ξεδιάντροπα ομολόγησαν, όλοι τους, την προθυμία τους να συμμαχήσουν με τον διάβολο για να μας... κυβερνήσουν. Κι εμείς ακόμη δεν καταλάβαμε τι ακριβώς γίνεται; Κι εμείς ακόμη τους κοιτάζουμε και δεν τους έχουμε βάλει εκεί που τους αξίζει;

Κλιμάκωση του αγώνα κατά των διοδίων - Συνάντηση με την Κυβέρνηση



 Συνεδρίαση την Παρασκευή το βράδυ 15/2 η Παμπιερική Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι και από τους τρεις δήμους της Πιερίας, εκπρόσωπος της
αντιπεριφερειάρχου,  εκπρόσωποι των φορέων της Πιερίας και πολίτες.
     Κατά τη συνεδρίαση έγινε μια πρώτη εκτίμηση των μέχρι τώρα κινητοποιήσεων και μετά από διαλογική συζήτηση από τα μέλη και τους πολίτες που παρευρέθηκαν στην συνεδρίαση αποφασίστηκε:
-Να συνεχιστεί η υποστήριξη  του αγώνα που δίνουν κάθε μέρα οι δημότες ου Δήμου Πύδνας – Κολινδρού στα διόδια του Αιγινίου.
-Να γίνει πάλι Παμπιερική συγκέντρωση στα διόδια του Αιγινίου την Δευτέρα 18/2 στις 3:30 μ.μ.
-Να ζητηθεί από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις την Τετάρτη μετά τις απεργιακές συγκεντρώσεις στην Κατερίνη να μεταβούμε όλοι στα διόδια του Αιγινίου και να ανοίξουμε τις μπάρες για την ελεύθερη μετακίνηση των αυτοκινήτων.
-Να συνταχτεί αναλυτικά η πρόταση της Παμπιερικής Επιτροπής, να υπογραφεί από όλους τους φορείς και να σταλεί στα αρμόδια υπουργεία και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού.
-Να επιδιωχθεί άμεσα συνάντηση της Παμπιερικής Επιτροπής αγώνα με την κυβέρνηση για να τεθεί ξανά το θέμα  του κλεισίματος των διοδίων
-Να οργανωθεί την ημέρα της συνάντησης ή την προηγούμενη Παμπιερικό Συλλαλητήριο στην Κατερίνη .
-Να υπάρξει πλήρης ενημέρωση και ειδικές συνεδριάσεις  των Τοπικών  Συμβουλίων μαζί με τους τοπικούς φορείς σε όλες τις  Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες των Δήμων της Πιερίας.

Η  Παμπιερική Επιτροπή καλεί όλους τους Φορείς της Πιερίας  να συσπειρωθούν στον κοινό αγώνα κατά των Διοδίων εντάσσοντας σε αυτόν τον αγώνα τα μέλη τους και όλους τους πολίτες της Πιερίας.
Η  Σ.Ε.
Τηλ. 6983388179

Η σιωπή των αμνών…


Βρίσκονται ανάμεσά μας. Ζουν μαζί μας. Αναπνέουν τον αέρα που αναπνέουμε. Μήπως είναι πολλοί; Είμαστε κι εμείς; Ισως…

Του Στέλιου Συρμόγλου

Αδυναμία και….δύναμή τους η σιωπή. Εχουν κάνει τη σιωπή τους “ποίηση” και την ποίηση την έχουν αναγάγει στον απέραντο χρόνο. Αλλοι είναι ταλαιπωρημένοι, θύματα της βαρβαρότητας της πολιτικής απάτης και των καιρών. Αλλοι απ’ αυτούς συμμάζεψαν την πνευματική τους πραμάτεια, τη βιωματική τους απόσταση από τα δρώμενα της καθημερινότητας, την όποια πίστη τους και επιχείρησαν το μεγάλο ταξίδι…
Είναι και τα απογοητευμένα όντα, διαφόρων ειδών, που η σιωπή τους ανατέμνει την κοινωνική ελλαδική πραγματικότητα. Εχουν νιώσει την κτηνωδία στο πετσί τους.

Ανεργία. Δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα. Αλαζονική και αυταρχική πολιτική λογική. Ψέμματα και αφείδωλες υποσχέσεις για πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη. Οι προκλήσεις των σκανδάλων. Πολιτική ανικανότητα και παχυδερμία. Ανατροπή της ζωής τους. Εξαθλίωση για πολλούς… Απογόητευση. Μόνη προοπτική το…αδιέξοδο. Τίποτα δεν έμεινε όρθιο. Εθνική συνείδηση και εθνική υπερηφάνεια; Τι είναι αυτά; Ηθική συνείδηση; Κιτρινισμένο γράμμα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ελληνική παιδεία και γλώσσα; Την έφαγε η…μαρμάγκα και το “δηθεναριό” της αποβλακωμένης από την καλοπέραση της διανόησης. Χρηστότητα; Ακόμα και οι…κότες μάθανε να κλεβουν, να αρπάζουν και να υπεξαιρούν. Δικαιοσύνη; Ανέβλεψε η τυφλή Θέμιδα και βλέπει σκότος και ζόφο…
Και σιωπούν…

Θέση και άρνηση. Επικοινωνία και αδιαφορία. Ευλογία και κατάρα. Γνήσια αποτύπωση κάποιου κοσμογονικού και η τελειότερη πρόταση του ανθρώπινου γίγνεσθαι, η σιωπή, καθιερώνεται στο διηνεκές, σαν δηλωτικό ζωής, μοίρας και τέχνης. Ανάδοχοι όμως παραμένουν τα καθοριστικά του μέγιστου και του ελάχιστου. Σαν ζωή εκφράζει τη συνέχεια, σαν μοίρα τη συντέλεια και σαν τέχνη την απελπισία.
Εκφραση όμως του συμπαντικού, αυτοπεριορίζεται στην επιμέρους ερμηνεία με την αυτή συνέπεια παλμού, συγκίνησης και ενέργειας.

Η σιωπή, ενώ δεν προσφέρεται σαν γενικότητα επεξηγηματικής συλλογιστικής, εντούτοις δημιουργεί μυστηριακά και κατασκευάζει ανθρώπινα τη διαλλεκτική του κωμικού, του τραγικού, του γελοίου και του σαρκαστικού. Η μιμητική και η κίνηση είναι παραπληρωματικές γωνίες αυτής της πολυεδρικής ταυτότητας, που διαφοροποιείται εναλλάξ από τους θεούς και τους δαίμονες σαν ανθρώπινη ευλογία και κατάρα.

Διαμετρικά αντίθετη σε κάθε φωνήεν, δεν παύει να είναι η αρχή και το τέλος μέσα στην ίδια αυτή περίπτωση έκφρασης, όταν ιδίως το δεδομένο επιχειρεί να μεγιστοποιηθεί ή να ελαχιστοποιηθεί. Η σιωπή δηλώνει τη σιγή της ματαιότητας και το δέος του απρόσμενου. Ετσι, αντί να γίνεται πεπραγμένο τυποποίησης, διαφοροποιείται ενανθρωπισμένα σε πρόκληση συμμετοχής…

Πλημμυρισμένη από τη σοφία του υπερθετικού, η σιωπή συνθέτει το μόνιμο και το μηνυματικό του πεπερασμένου. Ακόμη η σιωπή, ενώ διερευνά με το δικό της ρυθμό την εσώτατη σχέση υποκειμένου και αντικειμένου, ποτέ δεν παρουσιάζεται σαν απλή διαδικασία διασυνδετικής ερμηνείας. Εκφράζει το μέγα, ενώ τροφοδοτείται και συντηρείται από το ελάχιστο. Είναι σταθμός, αλλά και αφετηρία.

Τα μεγέθη της σιωπής είναι γεωμετρικά σχήματα που πανικοβάλλουν με την απεριόριστη αυξομείωση των διαστάσεων, παρόλον ότι διαπερνούν σκληρότατα την αιωνιότητα. Είναι οι τάφοι και χάρις στη σιωπή δεν είναι κενοί. Ετσι οι νεκροί ακολουθούν την αρχέτυπη σειρά ενός συμπαντικού και κληρώνονται δίπλα στο έλεος. Η σιωπή είναι ένας τρόπος χρονομέτρησης της κάθε είδους αλλαγής και προσφέρει τη συγκίνηση του απόλυτου, αλλά είναι θέαμα και θέμα, εικόνα και σφυγμός, χρώμα και απόρριψη.

Ομως, αυτή η παράθεση της αλληλουχίας του φθαρτού προσφέρει οικεία τη γνώση και προκαλεί το δέος στην αναμέτρηση και στη σύγκριση με τα πρόσωπα και τους κλήρους της αιωνιότητας. Επισπρόσθετα, η όποια εννοιολογία της γαλήνης είναι απότοκος της σιωπής στην ανθρώπινη οριοθέτηση και θα πρέπει να υπάρχει πάντα και να προηγείται η κατάφαση και η λογιστικοποίηση από το γνήσιο, το αληθινό και το ιερουργό, για να μπορέσουμε να αισθανθούμε το μέγεθος και τα σχήματα της σιωπής, στη διάσταση της ειλικρίνειας, αλλά και του κάποιου εμβόλιμου συναισθήματος.

Κι αυτή περίπου είναι η αναφορά μας γύρω από το μέγιστο και το ελάχιστο της επιχειρούμενης να σταθεί συσιφιακά σιωπής, σαν κοσμογονικό δεδομένο ισορροπίας και τάξης πάνω στους λατρευτικούς και μυστηριακούς κλήρους της συνέχειας.

Οι άνθρωποι, ωστόσο, και τα λοιπά όντα, μέσα από τη σιωπή δίνουν τις κλιμακούμενες μαρτυρίες και οκιμάζουν σπαραχτικά τη γήινη παρουσία τους, όταν και οσάκις τους το καταγράφει η μοίρα. Ειδικότερα, ο πόνος, η οδύνη και ο ποικιλότροπος βασανισμός μέσα στη σιωπή οριοθετούν τη μέγιστη επικοινωνία της διαμαρτυρίας. Κακομεταχείριση και ο θανατισμός, δηλαδή η διάρκεια από καταβολής κόσμου, του εξολοθρεμού για τα είδη και τις κατηγορίες των όντων μέσα από τη σιωπή, διαφαίνεται αποδεδειγμένα, ότι κακοποιούν το έλεος, τη μοίρα, την τύχη και το δίκαιο.

Και μέσα από την ίδια αυτή κλιμακούμενη μουσικά σιωπή, υψώνεται η κορυφαία και η σταυρική επίκληση για την πιθανή συμπαράσταση, ενώ ο αιώνας ο άπας, κωφεύει στερητικά μπροστά σε αυτήν την ομοούσιον καθαρότητα της φιλοσοφίας, της διαλεκτικής και της μεταφυσικής του αδύνατου.

Είναι λοιπόν η σιωπή το μέγιστο και το ελάχιστο για κάθε ερμηνεία, κίνηση, μίμηση, για κάθε μνήμη πάνω στην ακαθαρσία της ύλης. Και ενίοτε, αυτή η σιωπή των αμνών, εκδηλώνεται σαν υπέρτατη αντίδραση και ανατρεπτική δύναμη, που παρασύρει στο διάβα της κάθε αναισθησία, αδιαφορία και επιχειρούμενη προσπάθεια ανθρώπινης υποταγής στα ανομολόγητα συμφέροντα των ολίγων φωνασκούντων και των όποιων προνομιούχων…

Πηγή FreePen

ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ - ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΒΙΑΙΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ


Οι αγρότες του κόμβου της Νίκαιας προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να φτάσουν στην Εθνική Οδό - Ακολούθησαν συμπλοκές σώμα με σώμα με τα ΜΑΤ, ξύλο, πέτρες και χρήση χημικών - Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομειο για τις πρώτες βοήθειες - Υλικές ζημιές και σε ένα περιπολικό...

Μάχη στήθος με στήθος έδωσαν για μία ακόμη φορά οι αγρότες με τις αστυνομικές δυνάμεις στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα. Περίπου στις 4 το απόγευμα οι αγρότες του θεσσαλικού κάμπου προσπάθησαν... 

Να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ για να αποκλείσουν την Εθνική οδό. Τα ΜΑΤ εμπόδισαν τους αγρότες και ακολούθησαν συμπλοκές σώμα με σώμα. 
Από τις συγκρούσεις τραυματίστηκαν ελαφρά τέσσερις αγρότες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Νίκαιας για τις πρώτες βοήθειες.
 Όπως γράφει το thesstoday.gr μετά από τη συμπλοκή οι αγρότες κατόρθωσαν να φτάσουν στην Εθνική οδό και να πραγματοποιήσουν καθιστική διαμαρτυρία. Εκεί, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι αστυνομικοί προσπάθησαν και πάλι να τους διώξουν χτυπώντας τους με τα γκλομπ και κάνοντας αλόγιστη χρήση χημικών.
Οι αγρότες απάντησαν πετώντας πέτρες με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές σε ένα περιπολικό της αστυνομίας. 
NEWSIT
Σημείωση "Ε.Φ":
Το βέβαιο είναι πως οσο περνά ο καιρός και τα πολιτικά αδιέξοδα του συγκυβερνώντος θιάσου θα διευρύνονται, τα τάγματα εφόδου των δυνάμεων καταστολής θα δείχνουν όλο και πιο απειλητικό το πρόσωπο της φρίκης.
Ας το καταλάβουν καλά οι ερωτευμένοι με τις αυταπάτες που πλειοδοτούν με τη στάση τους στον στοχευμένο κοινωνικό αποπροσανατολισμό, πως η μόνη λύση είναι η ανατροπή των κατοχικών ανδρεικέλων. Οι δολοφονημένοι έφτασαν ήδη τους 4.000. Πού πρέπει να φτάσουμε???
Δείτε περισσότερα ΕΔΩ.


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2L9EG93UA

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ



ΜΗ «ΝΑΡΚΩΝΕΙΣ» ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ!
ΠΕΣ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ!
Νέα, νέε
Σκέψου…
Σε μια περίοδο που σβήνουν από τη ζωή της νέας γενιάς τα δικαιώματα στην εργασία, στη μόρφωση, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, η κυβέρνηση επαναφέρει προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά. Κάνοντας ένα «λίφτινγκ» στον προηγούμενο «Κώδικα» που αποσύρθηκε πέρυσι κάτω από την αντίδραση δεκάδων μαζικών φορέων του λαού και της νεολαίας, κάτω από τη μαχητική κινητοποίηση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, τον σερβίρουν με την ίδια συνταγή: συμβιβασμού με το πρόβλημα των ναρκωτικών.
Μιλάνε υποκριτικά για επιεικέστερη αντιμετώπιση του χρήστη. Δεν προωθούν σε καμία περίπτωση την οργανωμένη προσπάθεια που είναι αναγκαία για την απαλλαγή των χρηστών από την εξάρτησή τους απ’ τα ναρκωτικά. Προωθούν την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών πρόληψης - απεξάρτησης - κοινωνικής επανένταξης, καθώς και την επέκταση των μονάδων υποκατάστασης που χορηγούν μεθαδόνη συντηρώντας και ανακυκλώνοντας το πρόβλημα. Την ίδια ώρα που συρρικνώνουν τα στεγνά θεραπευτικά προγράμματα, οδηγούν τα Κέντρα Πρόληψης σε κλείσιμο και πετούν τους εργαζόμενους στο δρόμο. Αποδεικνύεται και από αυτό ότι είναι πρόσχημα και υποκρισία το δήθεν ενδιαφέρον για τους χρήστες που βρίσκονται στις φυλακές και όχι σε θεραπευτικά προγράμματα. Το ενδιαφέρον τους είναι πώς οι ιδιώτες θα ξεζουμίσουν όλο και περισσότερο τους ταλαιπωρημένους χρήστες και τις οικογένειές τους.
Αυτοί που λεηλατούν τα δικαιώματά σου, που καλούν την οικογένειά σου να κάνει αμέτρητες θυσίες για να σωθούν οι καπιταλιστές. Αυτοί που σου παίρνουν το βιβλίο από το χέρι, αφήνουν το σχολείο χωρίς θέρμανση και σταματάνε τη μεταφορά των μαθητών. Αυτοί που σε καταδικάζουν στη δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί και στην ανεργία, που οδηγούν το λαό καθημερινά στη χρεοκοπία, που ποινικοποιούν κάθε αγωνιστική κινητοποίηση, που επιστρατεύουν απεργούς, που στέλνουν εισαγγελείς στα σχολεία, είναι οι ίδιοι που παίρνουν μέτρα που οδηγούν στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών, που εμπορεύονται ακόμα και τον ανθρώπινο πόνο και τη δυστυχία για να θησαυρίζουν οι επιχειρηματίες.
Προβληματίσου…
Η εξάπλωση των ναρκωτικών βολεύει στο πέρασμα της πολιτικής που χαντακώνει εσένα και την οικογένειά σου. Γιατί τα ναρκωτικά είναι ένα ακόμη μέσο καταστολής των νεανικών συνειδήσεων. Θέλουν ένα μέρος της νεολαίας μαστουρωμένο, σπρωγμένο στην απάθεια, στην αδράνεια, στην υποταγή μέσω των ναρκωτικών. Θέλουν να μάθουν στους νέους «να ζουν» με τα ναρκωτικά, με τη σαπίλα της ναρκωκουλτούρας, τις αντιλήψεις που τα θέλουν νόμιμα, με τα αδιέξοδα που γεννά το σάπιο και εκμεταλλευτικό σύστημά τους. Για να μην επιλέξουν την ανατροπή του!

Ψάξε και βρες…
Αυτά τα μέτρα υλοποιούνται σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχουν οδηγήσει σε ποσοστά χρήσης μέχρι και πενταπλάσια σε όσες χώρες εφαρμόστηκαν, ενώ η Ελλάδα παραμένει, παρά την αύξηση, στην τελευταία θέση στην κατάταξη για το μέγεθος του προβλήματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε χώρες που και οι ίδιοι φέρνουν ως παραδείγματα στο σχέδιο νόμου, όπου ισχύει το νομοθετικό πλαίσιο της Ε.Ε., όπως η Δανία, η Πολωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο τα ποσοστά χρήσης είναι διπλάσια, τριπλάσια, έως και πενταπλάσια από αυτά της Ελλάδας.
Η θέση της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά δικαιώνεται καθημερινά!
Η ΚΝΕ είναι η μοναδική πολιτική νεολαία που λέει: ΟΧΙ σ' όλα τα ναρκωτικά. Είναι κατηγορηματικά αντίθετη στο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά, στην ιδιωτικοποίηση της πρόληψης και της απεξάρτησης, είναι αντίθετη σε κάθε πολιτική νομιμοποίησης των ναρκωτικών και συντήρησης του προβλήματος μέσω υποκατάστατων.
Δεν πρέπει να «νομιμοποιηθούν» στη συνείδηση της νεολαίας οι κοινωνικές αιτίες που παράγουν και αναπαράγουν το πρόβλημα και βρίσκονται στο ίδιο το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα. Ο συμβιβασμός με το πρόβλημα των ναρκωτικών, με τα μέτρα που οδηγούν στη νομιμοποίησή τους επί της ουσίας σημαίνουν αποδοχή της παραγωγής και εμπορίας ναρκωτικών. Διακινώντας υποταγή και θάνατο παραγωγοί και έμποροι συνεχίζουν να έχουν τεράστια κερδοφορία.
Το γεγονός ότι η τοξικομανία μπορεί να αντιμετωπιστεί ολοκληρωτικά μόνο από μια κοινωνία χωρίς ταξική εκμετάλλευση και καταπίεση δεν αναιρεί τη δυνατότητα ο εξαρτημένος να λυτρωθεί, αν το θέλει και είναι αποφασισμένος, αρκεί να υπάρχει πολιτική, με αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παροχή υπηρεσιών πρόληψης, απεξάρτησης  με στεγνά προγράμματα, κοινωνικής επανένταξης, με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος και επαρκές επιστημονικό προσωπικό και εξειδικευμένους  δικαστές για τα ναρκωτικά και τη  θέσπιση εναλλακτικών της ποινής μέτρων, που να οδηγούν στη θεραπεία και σε στεγνά προγράμματα.
 Αγωνίσου…
Καλούμε τους νέους και τις οικογένειές τους να καταδικάσουν την πολιτική συμβιβασμού με τα ναρκωτικά, που προωθεί τη νομιμοποίηση της χρήσης τους.
Να πουν όχι στους ψεύτικους παραδείσους των ναρκωτικών που οδηγούν στην υποταγή και το θάνατο.
Μόνη απάντηση είναι η αγωνιστική και ανυπότακτη στάση ζωής. Αυτή είναι που φοβάται το σύστημα, που ταιριάζει στα παιδιά της εργατικής τάξης και των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, και όχι η απάθεια και η φυγή στον κόσμο των ναρκωτικών!

Ας κάνουμε όλοι ένα «ντου» να φύγει το σκουπιδαριό


Η οικονομική κρίση, η κατάρρευση βασικών θεσμών, η υποδούλωση στο Μνημόνιο, η κρίση αξιών, η διάλυση της ελληνικής κοινωνίας, το τέλος της Μεταπολίτευσης, το τέλος των παραδοσιακών κομμάτων και των παλαιοκομματικών νοοτροπιών.
Και κυρίως, η αλλαγή νοοτροπίας των Ελλήνων πολιτών, η αρχή για κάτι καινούργιο, καλύτερο, ποιοτικότερο, σημαντικότερο. Η ελπίδα για μια καλύτερη Ελλάδα.

Τα ακούμε σχεδόν τέσσερα χρόνια τώρα, από τότε που η βαριά σκιά της κρίσης άρχισε να καλύπτει την ελληνική κοινωνία. Τα λέμε μεταξύ μας πίνοντας ένα ποτήρι κρασί. Τα συζητούν όλοι, όπου βρίσκονται, αλλά πάνω απ’ όλα βάζουν μια και μόνη κατεύθυνση, βλέπουν μια και μόνη διέξοδο. Όλοι λένε ότι μακάρι η κρίση να συνταράξει την ελληνική κοινωνία που τόσα χρόνια ζούσε στο ψέμα. Είναι ίσως η πιο καλή στιγμή για να διορθωθούν πολλά από τα κακώς κείμενα της χώρας. Αν όχι να εξαλειφθούν γιατί κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, τουλάχιστον να μειωθούν. Γραφειοκρατία, διαφθορά, ρεμούλα, ωχαδερφισμός στο δημόσιο, διαπλοκή στον ιδιωτικό τομέα, κρυφά παζάρια και επιχειρηματικό παρασκήνιο, φοροδιαφυγή, κλοπή δημόσιας περιουσίας, λαμογιά, κακώς εννοούμενος νεοελληνικός τσαμπουκάς. Μια σειρά από χαρακτηριστικά γνωρίσματα της ελληνικής κοινωνίας που έχουν δημιουργήσει ένα απέραντο σκουπιδαριό το οποίο έπνιξε την Ελλάδα εδώ και 40-50 χρόνια.

Είχαμε την ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει με όσα συμβαίνουν καθημερινά, ωστόσο, οι απογοητεύσεις δίνουν και παίρνουν. Τα πιράνχας στην υγεία ζουν και βασιλεύουν. 
Γιατροί και φαρμακοποιοί στήνουν συνεχώς κομπίνες και κερδίζουν απίστευτα λεφτά.
Ελεγκτές του ΣΔΟΕ συλλαμβάνονται συνεχώς για χρηματισμό. 
Διοικητές αστυνομικών τμημάτων πιάνονται στα πράσα για μπραβιλίκι.
Χιλιάδες αγρότες στήνουν κομπίνες και παίρνουν τον ΦΠΑ που ανήκει σε άλλους έντιμους. Χιλιάδες συνταξιούχοι – μαϊμού κατακλέβουν τα ταμεία που έχουν καταρρεύσει. 
Βουλευτές και κομματάρχες, ακόμη και παπάδες απαιτούν να μη φύγουν τα ΤΕΙ από τα… χωριά τους.

Ένα σωρό καθημερινά περιστατικά απίστευτης διαφθοράς επιβεβαιώνουν ότι τίποτε (ή σχεδόν τίποτε) δεν αλλάζει. Γιατί αν δεν αλλάξει η νοοτροπία των πολιτών, δεν υπάρχει ελπίδα. 
Όσο κι αν φωνάζουμε για τους άθλιους πολιτικούς και την κακή Βουλή και τους 300 που πρέπει να κρεμαστούν, τίποτε δε θα αλλάξει αν δεν το πάρουμε απόφαση όλοι μας. 

Ένα «ντου» χρειάζεται που έλεγε κι ο Βενιζέλος. Αλλά «ντου» παντού. 
Στις επιχειρήσεις που πρέπει να αποκτήσουν εξωστρέφεια. 
Στους αγρότες που πρέπει να καινοτομήσουν και να αφήσουν τη βολή των επιδοτήσεων. 
Στους δημοσίους υπαλλήλους που πρέπει να εγκαταλείψουν τη νοοτροπία του μόνιμου και να αξιολογούν κάθε μέρα οι ίδιοι τους εαυτούς τους.
Σε όλους τους πολίτες που πρέπει να εγκαταλείψουν τη λογική του «να καεί το σπίτι του γείτονα».

Ένα «ντου» χρειάζεται για να φύγει το σκουπιδαριό από τη χώρα.
Ποιος θα είναι ο ηγέτης; Ο Σαμαράς, κάποιος άλλος; Όποιος κι αν είναι πρέπει, αν δεν υπάρχει να τον εφεύρουμε. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος. Ο Ελληνισμός χάνεται.

Κι όπως λέει ο μεγάλος ποιητής Γκάτσος
«Έλατης θάλασσας θεριό και του πελάγου μπόρα
 το φοβερό σκουπιδαριόνα διώξεις απ’ τη Χώρα».

ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΠΡΟΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ: "ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ"




Ακούω πολλούς αγαθούς να λένε…
- Σιγά μη σου πάρει η τράπεζα το σπίτι… τι να το κάνει; ..Ακόμα και αν το πάρει, ποιος θα το
αγοράσει;

ΛΑΘΟΣ… 

θα στο πάρει και όταν θα το χάσεις τότε θα το καταλάβεις…και σας το λέω εγώ ένας τραπεζίτης… και σας λέω και τι θα συμβεί… αλλά και πως θα συμβεί…
Μέχρι το τέλος του έτους οι Ελληνικές τράπεζες θα ενοποιηθούν σε μία το πολύ δύο κεντρικές τράπεζες…
Μόλις ενοποιηθούν -καθαρές πια αφού το βρώμικο κομμάτι τους θα το έχει απορροφήσει το Ελληνικό δημόσιο- θα ξεκινήσει και η πώλησή τους στις μεγάλες Γερμανικές Τράπεζες.
Οι Γερμανικές τράπεζες θα τιτλοποιήσουν (δηλαδή θα πουλήσουν) τα δάνεια σε ασφαλιστικές Γερμανικές εταιρίες, στην ουσία θα ...
πωληθούν τα σπίτια που βρίσκονται πίσω από τα δάνεια, οι οποίες με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν συνεταιρισμούς διαχείρισης αυτών των δανείων.


Αυτοί οι συνεταιρισμοί θα αγορασθούν από διάφορους δημόσιους και ιδιωτικούς μεγάλους οργανισμούς στη Γερμανία για να πωληθούν μισοτιμής στους Γερμανούς πολίτες.
Κάτι ανάλογο με αυτό που υπήρχε με τους συνεταιρισμούς διάφορων συντεχνιών στην Ελλάδα, όπως του οικοπεδικού συνεταιρισμού των δικαστικών στο Μαραθώνα, των τυπογράφων στην Ηλιούπολη και άλλων.
Έτσι θα συμβεί το εξής τραγικό…
Εσείς φερ ειπείν θα χρωστάτε ένα δάνειο στη Τράπεζα 200 χιλιάδες ευρώ, που προέρχεται από το σπίτι που αγοράσατε…
Η Γερμανική πια Τράπεζα θα σας πει αφού δεν μπορείτε να αποπληρώσετε το δάνειο δύο δρόμοι υπάρχουν. Ο ένας είναι να πουλήσετε εσείς το σπίτι και με τα λεφτά που θα πάρετε να αποπληρώσετε το δάνειο. Ο άλλος είναι να σας το εκπλειστηριάσουμε εμείς… Βέβαια δεν θα σας αφήσει ένα επ αόριστο χρονικό διάστημα για να πουλήσετε το σπίτι , θα σας ορίσει ένα σύντομο χρονικό διάστημα τόσο που να μη μπορείτε να το πουλήσετε… γιατί δεν θα το επιτρέπουν οι οικονομικές συνθήκες της αγοράς εκείνη την εποχή.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τον πλειστηριασμό του ακινήτου… Εκεί η τιμή θα είναι πολύ χαμηλή και ο αγοραστής θα είναι Γερμανός. Για δύο λόγους… επίσης…
Ο πρώτος γιατί αυτά τα δάνεια ανήκουν όπως είπαμε παραπάνω στους Γερμανικούς συνεταιρισμούς που καλύπτονται από το Γερμανικό δίκαιο και κατ επέκταση δεν θα υπάρχει το φαινόμενο των κορακιών και δεύτερον ότι οι Γερμανοί έχουν στα χέρια τους τη ρευστότητα δηλαδή το μετρητό που εσύ δεν έχεις.
Έτσι αγαπητέ πιστούχε εσύ θα έχεις χάσει το σπίτι σου αλλά δεν θα έχεις εξοφλήσει το δάνειο… Θα συνεχίσεις να είσαι υπόδουλος στη Τράπεζα…
Γιατί το ακίνητό σου θα έχει πουληθεί για 150 χιλιάδες ενώ εσύ έχεις δάνειο 200 χιλιάδες… Μαθηματικά λοιπόν χρωστάς και 50 χιλιάδες στη Γερμανική επαναλαμβάνω πια Τράπεζα…
Αυτό το χρέος του υπολοίπου των 50 χιλιάδων είναι λογιστικό και όχι πραγματικό γιατί ήδη από την αρχική πώληση των Ελληνικών τραπεζών στις Γερμανικές αυτό έχει συνυπολογισθεί
Θυμόσαστε που είπαμε παραπάνω για το βρώμικο κομμάτι που ανέλαβε το δημόσιο… έ αυτό είναι…

Όμως αυτές οι 50 χιλιάδες που εσύ εξακολουθείς να χρωστάς η Γερμανική τράπεζα θα τις αποδώσει στο Ελληνικό δημόσιο… Το δημόσιο θα τις αγοράσει και εσύ θα χρωστάς πια στο Δημόσιο τις 50 χιλιάδες…
Εκεί σε αυτό το σημείο θα γίνει η μεγάλη σφαγή… είναι τότε που για την εξόφληση αυτού του ποσού θα μειωθούν συντάξεις, θα περικοπούν μισθοί και άλλα.
ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΣ…
 
 


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2L9DEKXgH

Πως να φορέσεις σωστά το σακάκι


Κλασική επιλογή που επιβεβαιώνει την κομψότητα είναι στα must της σεζόν ως ένα κομμάτι πρέπει να βρίσκεται σε κάθε ντουλάπα.
Κομψό και μίνιμαλ ταυτόχρονα, εκτός από τον basic συνδυασμό του με το παντελόνι ίσιας γραμμής, για ένα πιο άνετο αποτέλεσμα, μπορείς να το συνδυάσεις επίσης...

1. με το baggy τζιν σου

2. με το casual maxi σου φόρεμα ή τη maxi σου φούστα

3. με το σορτς σου

4. με το λευκό σου T-shirt, και

5. με το skinny μαύρο παντελόνι σου

Με πέτρες στη χολή συνδέεται η παιδική παχυσαρκία


Οι επιπτώσεις της παιδικής/εφηβικής παχυσαρκίας στην υγεία του παιδιού είναι πολλές. Κάποιες από αυτές μπορεί να εξελιχθούν σε σοβαρά προβλήματα, όπως είναι... τα καρδιαγγειακά (π.χ. υπέρταση, στεφανιαία νόσος), τα αναπνευστικά (π.χ. άσθμα), τα ενδοκρινολογικά και αναπαραγωγικά (π.χ. σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2, πρώιμη ήβη, πολυκυστικές ωοθήκες), τα γαστρεντερικά (π.χ. χολολιθίαση, λιπώδες ήπαρ), τα προβλήματα αρθρώσεων και οι μυοσκελετικές δυσλειτουργίες, το μεταβολικό σύνδρομο, οι διαταραχές ύπνου, τα ψυχοκοινωνικά προβλήματα κ.ά.

Πρόσφατη μελέτη αναφέρει ότι η χολολιθίαση, εξαιτίας του αυξανόμενου ποσοστού παιδικής παχυσαρκίας, εμφανίζεται πλέον πιο συχνά και σε πολύ μικρότερες ηλικίες, ενώ παλιότερα η παρουσία χολόλιθων στα παιδιά ήταν πολύ σπάνια.

Σύμφωνα με την παραπάνω έρευνα, παρατηρείται αύξηση χολολιθίασης, ανάλογα και με το βαθμό παχυσαρκίας του παιδιού. Για παράδειγμα, τα παιδιά τα οποία είναι υπέρβαρα έχουν 2 φορές, τα παχύσαρκα έχουν 4 φορές, ενώ τα πολύ παχύσαρκα έχουν 6-8 φορές αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν χολολιθίαση, συγκριτικά με τα παιδιά που έχουν φυσιολογικό βάρος. Από την αρχή της εφηβείας και μετά, η εμφάνιση χολολιθίασης συναντάται κυρίως στα κορίτσια απ' ό,τι στα αγόρια (σχεδόν 4 φορές περισσότερο).

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η χολολιθίαση στα παιδιά ανακαλύπτεται τυχαία με υπερηχογράφημα που γίνεται για άλλο λόγο, εκτός και αν αναφερθούν από το παιδί έντονες ενοχλήσεις (περίπου 20% των ασθενών), όπως κοιλιακό άλγος, φούσκωμα, δυσπεψία, ναυτία ή εάν κάνει εμετό.

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι χολόλιθων:

- Οι λίθοι χοληστερόλης (αμιγείς ή μικτοί με ασβέστιο, φωσφόρο) και
- Οι λίθοι χρωστικής (μαύροι και φαιοί).

Τα παιδιά έχουν συνήθως λίθους χρωστικής ή μικτούς, αλλά κατά κανόνα όχι τους αμιγείς λίθους χοληστερόλης που έχουν οι ενήλικες. Σε ηλικίες κάτω των 16 χρόνων, η υπερλιπιδιαιμία ή η υπερχοληστερολαιμία δε φαίνεται να συμβάλλουν σημαντικά στο σχηματισμό χολόλιθων.

Η θεραπευτική αντιμετώπιση της χολολιθίασης είναι συντηρητική και χειρουργική. Αν υπάρχουν συμπτώματα και επιπλοκές επιβάλλεται άμεσα χολοκυστεκτομή (αφαίρεση χολής). Η αφαίρεση της χολής γίνεται, διότι θα δημιουργηθούν ξανά πέτρες. Στις περιπτώσεις που δεν προκαλεί συμπτώματα ή επιπλοκές χρειάζονται κλινική και υπερηχογραφική παρακολούθηση. Σε νεογνά και βρέφη οι χολόλιθοι μπορεί να εξαφανιστούν αυτόματα, πράγμα πιο σπάνιο σε μεγαλύτερα παιδιά.

Συνήθως, στις μικρές ηλικίες, διαιτητικά δεν προτείνονται αλλαγές. Δίνεται όμως έμφαση σε μια ισορροπημένη διατροφή με μικρά και συχνά γεύματα. Περιορισμός των λιπαρών τροφών συστήνεται στον έφηβο που εμφανίζει δυσπεπτικές ενοχλήσεις.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να αναφέρουμε ότι, εκτός από τα ίδια τα λιπαρά, υπάρχουν και οι τροφές που περιέχουν «κρυφά λίπη», ενώ ταυτόχρονα πρέπει να δίνεται έμφαση στην κατανάλωση θρεπτικών τροφών με ελάχιστα λιπαρά.


Επομένως, η χολολιθίαση στα παιδιά θεωρείται μια από τις ασθένειες που συνδέεται άμεσα με την παχυσαρκία.

70χρονη κάηκε μέσα στο σπίτι της στον Κάνδαλο Καλαβρύτων


Τραγωδία σήμερα τα ξημερώματα στο χωριό Κάνδαλο στα Καλάβρυτα. 
Μία ηλικιωμένη γυναίκα 70 ετών βγήκε τραγικό θάνατο μέσα στις φλόγες...
όταν ξέσπασε πυρκαγιά στο σπίτι της, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στις 6.00 περίπου σήμερα το πρωί.
Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική με 4 οχήματα και 7 άνδρες, που έσβησε την φωτιά πριν επεκταθεί σε διπλανά σπίτια.

Ένα καινούργιο Samsung Galaxy S3 που έκρυβε ένα μεγάλο μυστικό


Ο άτυχος της υπόθεσης αγόρασε αυτό το καινούργιο κινητό και έτρεξε στο σπίτι του για να το βάλει σε λειτουργία. Η χαρά του όμως δεν κράτησε για πολύ!
Προσπάθησε αρκετές φορές ανεπιτυχώς να συνδέσει το κινητό του με το WiFi του σπιτιού του. Όταν η υπομονή του εξαντλήθηκε επικοινώνησε θυμωμένος με το κέντρο εξυπηρέτησης της Samsung για να τον βοηθήσουν. Ο υπάλληλος της εταιρείας όμως απέτυχε και αυτός να τον εξυπηρετήσει αλλά του έδωσε μία πολύ καλή συμβουλή! 

“Ελέγξτε καλύτερα την συσκευή σας εξωτερικά!” 

Και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε και εσείς!