ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ (ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΕΔΕΥΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ )




ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΝΕΙ «ΤΖΑΜΠΑ» ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ 50ΔΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!



ΑΠΟ ΤΑ 50 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΚΤΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΤΑ 10 ΔΙΣ!!!

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, δηλαδή το Δημόσιο που έχει δανειστεί αυτά τα χρήματα, έχει ήδη χάσει από την διαχείριση των 50 δισ ευρώ περίπου 19,65 δισ ευρώ. 
Τα 19,65 δισ ευρώ δεν είναι μια αυθαίρετη προσέγγιση ή εκτίμηση αλλά στηρίζεται σε συγκεκριμένες παραδοχές. Οι συγκεκριμένες παραδοχές είναι οι εξής.

1) Το ΤΧΣ θα καλύψει την μαύρη τρύπα της αρνητικής καθαρής θέσης της Εθνικής τράπεζας που διαμορφώνεται στα  -2,8 δισ ευρώ. Τα κεφάλαια αυτά εφόσον καλύπτουν αρνητική θέση δεν θα ανακτηθούν ποτέ. Είναι ζημία που θα επωμιστεί αποκλειστικά ή σχεδόν καθολικά το ΤΧΣ.  
Κανείς μελλοντικός στρατηγικός επενδυτής δεν θα πληρώσει αρνητική καθαρή θέση στο τίμημα εξαγοράς αλλά θα πληρώσει επί θετικού κεφαλαίου.

2) Το ΤΧΣ θα καλύψει την μαύρη τρύπα της αρνητικής καθαρής θέσης της Eurobank στα -2 δισ ευρώ

3) Το ΤΧΣ θα καλύψει την μαύρη τρύπα της αρνητικής καθαρής θέσης της Πειραιώς  στα -300 -400 εκατ ευρώ.
Να σημειωθεί ότι η αρνητική καθαρή θέση της Πειραιώς ήταν περίπου -2 δις και μειώθηκε μετά την «επιτυχημένη» και «ορθή» εξαγορά ( χάρισμα) των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα από την Πειραιώς.

4)Τα περίπου 550 εκατ ευρώ που έχουν δοθεί στην Νέα Proton bank από το ΤΧΣ για την ανακεφαλαιοποίηση της.
Αυτά δεν θα ανακτηθούν ποτέ καθώς η πραγματική αξία της Νέας Proton bank με όρους 2008 δεν ξεπερνάει τα 60-70 εκατ ευρώ.
Τα 550 εκατ αξίζουν 60-70 εκατ ευρώ στην καλύτερη των περιπτώσεων όπως δομούνται τα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού και οι έως τώρα αποδόσεις.

5)Το funding gap 4,1 δισ ευρώ ( κάλυψη με δημόσιο χρήμα της διαφοράς ενεργητικού – παθητικού ) στο good Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
To funding gap μεταφράζεται ως η συμμετοχή της κοινωνίας( !) στην διάσωση των τραπεζών ως κοινωνική συμμετοχή.
Είναι ρευστότητα που δεν θα επιστραφεί και την οποία κατέβαλλε αποκλειστικά το ΤΧΣ, δηλ. το Ελληνικό Δημόσιο, ο Ελληνας φορολογούμενος!!!

6) Το funding gap 7,47 δισ ευρώ στην good ATE Bank μετά τις αναδιαρθρώσεις που σημειώθηκαν. Ήταν 6,7 δις και αυξήθηκε λόγω επανεκτίμησης περιουσιακών στοιχείων της good και bad bank ΑΤΕ!!!

7) Το 1 δισ ευρώ που κατέβαλλε το ΤΧΣ ως bonus κεφαλαίου στην Πειραιώς για την εξαγορά των 3 κυπριακών τραπεζών!!!
Η Credit Agricole κατέβαλλε 3 δισ στην Alpha για να αποχωρήσει από την Emporiki.
Το ΤΧΣ και το κυπριακό κράτος κατέβαλλαν 1,5 δισ στην Πειραιώς για να εξαγοράσει τις 3 κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα.

8) Αν συμπεριληφθούν και τα funding gap σε Proton bank και Tbank προκύπτει επιπλέον επιβάρυνση για το κράτος λόγω ΤΕΚΕ περίπου 1,33 δισ ευρώ. 
To TEKE δεν σχετίζεται με το ΤΧΣ. Τα κεφάλαια του ΤΕΚΕ τα χορηγούν οι τράπεζες.
Συνολικά μαζί με το ΤΕΚΕ το ΤΧΣ θα έχει χάσει 19,65 δισ ευρώ τα οποία δεν πρόκειται ποτέ να ανακτήσει!!
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από τα 42 δισ ευρώ που έχουν ήδη δοθεί για πάσης φύσεως χρήσεις τα 19,65 δισ ευρώ ή 18,3 δισ ευρώ χωρίς το ΤΕΚΕ  δεν θα επιστραφούν ποτέ.
Απομένουν δηλαδή 22,35 δισ ευρώ από τα οποία εκτιμάται ότι θα ανακτηθούν τα 10 δισ ευρώ με βάση το «καλό» σενάριο, το οποίο είναι και αυτό εκτός τόπου και χρόνου!
Όλα αυτά τα αναφέρουμε για να καταδείξουμε ότι το ΤΧΣ πριν καν ξεκινήσει την κατανομή των κεφαλαίων έχει χάσει έως 19,65 δισ ευρώ.
ΒΑΣΙΚΗ ΠΗΓΗ "BANKINGNEWS.gr"


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2RE1ldeWo

ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ: Η “ανάπτυξη” του 2012 έγινε έλλειμμα 10% και το χρέος διογκώθηκε!


ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2012

ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ ΤΩΝ "ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ" ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ; ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ;

Που είναι όλοι αυτοί οι λαλίστατοι να μας εξηγήσουν πως είναι δυνατόν το χρέος με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat να ανέρχεται στο 156,9% του ΑΕΠ από 148,3% το 2010; Μετά το δολοφονικό "κούρεμα" των ομολόγων που κατέστρεψε τα αποθεματικά των ταμείων και τους μικρομολογιουχους, το χρέος αυξήθηκε; Και μάλιστα έγινε ΕΝΥΠΟΘΗΚΟ ΜΕ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ, από ομολογιακό; Και δεν έχει πάει κανένας φυλακή;

Μην μας πείτε ότι δεν το περιμένατε, αφού από τον Ιούνιο του 2010, μόλις είδαμε το περιεχόμενο του μνημονίου προαναγγείλαμε -όπως κάθε άνθρωπος με στοιχειώδη γνώσεις οικονομίας-, ότι αποτελεί την ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ της Ελληνικής οικονομίας. Πάντα με στοιχεία. Επιπλέον, η μεταβολή ενός χρέους από ομολογιακό σε ενυπόθηκο, έχει νόημα μόνο εάν το πραγματικό "κούρεμα" το καταστήσει απείρως μικρότερο. Εδώ όχι μόνον δεν μειώθηκε, αλλά αυξήθηκε ραγδαία!

Άρα, ψεύδονταν συνειδητά. Άρα πρέπει να τιμωρηθούν. Όσο υπάρχει ακόμα "ανεξάρτητο κράτος".

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 2012ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ 2012ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ 2012 


  



Ολοκληρώθηκε το 7ο SMF