ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Δελτίο Τύπου αναφορικά με τη σύσκεψη για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από δασικές πυρκαγιές, που διοργανώνει η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Αυτοτελή Διεύθυνση και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

                 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Μ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
----------------------------------------------------------
Ταχ. Δ/νση:  Βασ. Όλγας  198   
Τ.Κ.: 546 55
Πληροφορίες: Μίνα Κουρνούτου
Τηλέφωνο: 2313 – 319663
Fax: 2313 – 319763
E_mail: antiperiferiarxis-thess@pkm.gov.gr



              

             

  

  





    Θεσσαλονίκη, 23/05/2013






















ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύσκεψη για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από δασικές πυρκαγιές διοργανώνει Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Αυτοτελή Διεύθυνση και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τη Δευτέρα 27 Μαΐου και ώρα 9.30π.μ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, με θέμα: «Απολογισμός Αντιπυρικής Περιόδου 2012 και λήψη προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων όπως και αναφορά ετοιμότητας από τους εμπλεκόμενους φορείς για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2013».
Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετέχουν υπηρεσιακοί παράγοντες από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, εκπρόσωποι δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, των Δασαρχείων, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του ΕΚΑΒ και εθελοντικών ομάδων, καθώς και εμπλεκόμενοι φορείς.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη
Μ.Ε. Θεσσαλονίκης

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ


ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ


Με τέσσερα μετάλλια επέστρεψαν από την Καστοριά οι κωπηλάτες του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης που συμμετείχαν την Κυριακή 19 Μαΐου στους διασυλλογικούς αγώνες «Κώστας Τζελάλης» που διοργάνωσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Ναυταθλητική Ένωση Καστοριάς. 
Οι άριστες καιρικές συνθήκες στάθηκαν σύμμαχος στις προσπάθειες των διοργανωτών και των 180 αθλητών από 9 Ομίλους που συμμετείχαν στους αγώνες, οι οποίοι αποτέλεσαν ένα πολύ καλό τεστ ενόψει του πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων – Κορασίδων που θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο στίβο στα μέσα Ιουλίου.
Ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης συμμετείχε με 13 αθλητές σε έξι πληρώματα που κάτω από την καθοδήγηση του Τεχνικού Συμβούλου του τμήματος κωπηλασίας κ.Γ. Μπικογιάννη έκαναν πολύ καλή εμφάνιση κατακτώντας δυο χρυσά και δυο αργυρά μετάλλια. 
Αναλυτικότερα πρώτοι τερμάτισαν στην τετράκωπο με πηδαλιούχο παίδων οι Μπικογιάνης Στέργιος, Παπαθανασίου Παναγιώτης, Ευσταθιάδης Λευτέρης, Ταχτατζής Κώστας και Τσελίκας Νίκος(πηδαλιούχος) και κρέμασαν στο στήθος τους το χρυσό μετάλλιο. Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου επίσης ανέβηκαν οι Χατζησαββίδης Χρήστος και Τσέτσας Αντώνης που αγωνίστηκαν στο διπλό σκιφ παίδων 12-14 ετών. 
Στην δεύτερη θέση τερμάτισαν κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο στο τετραπλό σκιφ παίδων 12-14 ετών οι Τσελίκας Νίκος, Δράντζιος Σπύρος, Καζάκας Γιώργος και Μαχαιρίδης Κυριάκος, καθώς και οι Μπικογιάννης Στέργιος και Παπαθανασίου Παναγιώτης στη δίκωπο παίδων.
Παρά τα προβλήματα με την πορεία του σκάφους της κατά την εκκίνηση που αντιμετώπισε η Τσιβούλα Ράνια επέδειξε ιδιαίτερη αγωνιστικότητα και τερμάτισε τελικά τέταρτη στο σκιφ κορασίδων 12-14 ετών ενώ στην ίδια θέση τερμάτισαν και οι αδερφές Κίκερη Δέσποινα και Έλλη που αγωνίστηκαν στο διπλό σκιφ Κορασίδων.
Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των κωπηλατών του Ν.Ο.ΚΑΤ. θα συνεχιστούν με το πέρας των μαθητικών εξετάσεων, με τη συμμετοχή τους στους διασυλλογικούς αγώνες που διργανώνει ο Ν.Α.Ο.Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης στις 30 Ιουνίου.

Ύποπτο και το Αναγέννηση Γιαννιτσών - Πιερικός!




Μέσα σε δύο εβδομάδες «έσκασε» νέο ύποπτο ματς στο πρωτάθλημα της Football League. Μετά το Ηρακλής Ψαχνών-Αναγέννηση Επανομής (4-3), φαίνεται πως υπήρξε χειραγώγηση και στο Αναγέννηση Γιαννιτσών - Πιερικός (3-1), το οποίο ανακοινώθηκε επίσημα από την Ένωση.

Η UEFA διαβίβασε χθες τον φάκελο στην ΕΠΟ και αυτή με τη σειρά της τον έστειλε σήμερα προς την Εισαγγελία, το Υπουργείο Αθλητισμού και την αρμόδια διοργανώτρια αρχή.
Το παιχνίδι είχε διεξαχθεί στις 15 Μαϊου με την ομάδα των Γιαννιτσών να κερδίζει με 3-1 και να «καθαρίζει» σε μεγάλο βαθμό την υπόθεση παραμονή.
Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί στο 7' με τον Σπαθάρα και ισοφαρίστηκαν στο 27' από τον Καρακατσάνη. Στο δεύτερο ημίχρονο πήρε τη νίκη με τα γκολ των Σκαθαρούδης (57') και Άρτσε (86'), ενώ λίγο πριν το φινάλε (88') ο Πιερικός είχε δοκάρι με τον Ανδριόπουλο.
Η ανακοίνωση: «Η ΕΠΟ απέστειλε πριν από λίγο στην FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ-FOOTBALL LEAGUE 2 ΟΠΑΠ επιστολή της UEFA, με σχετικά συνοδευτικά έγγραφα, που αφορούν στον αγώνα ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ που διεξήχθη στις 15/5/2013.
Ο πρόεδρος της Διοργανώτριας διαβίβασε τα έγγραφα στα αρμόδια Θεσμοθετημένα Πειθαρχικά - Δικαιοδοτικά Όργανα, για την τάχιστη διερεύνηση και συνακόλουθα την άμεση διαλεύκανση του θέματος».

Εκδρομή του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας στην Κέρκυρα


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδρομή του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας στην Κέρκυρα, όπως αυτή υλοποιήθηκε από 15 έως 19 Μαΐου 2013, καθώς περίπου 110 συνταξιούχοι του Νομού μας συμμετείχαν σ’ αυτή.
Κατά την έναρξη της εκδρομής, οι συμμετέχοντες  δια μέσου της νέας Εγνατίας οδού έφθασαν στην Ηγουμενίτσα όπου επιβιβάστηκαν στο καράβι για την Κέρκυρα. Η πρώτη τους επίσκεψη ήταν στη θαυμάσια τοποθεσία Κανόνι όπου βρίσκεται στο Ποντικονήσι και στη Μονή Βλαχερνών η οποία συνδέεται με τη στεριά με μια προκυμαία. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το γνωστό ανάκτορο Αχίλλειο που το έκτισε η βασίλισσα Ελισσάβετ και έδωσε το όνομα του ήρωα Αχιλλέα καθώς και το ψαροχώρι Μπενίτσες. Κατά το μεσημεριανό τους διάλειμμα σε γνωστό εστιατόριο της παραθαλάσσιας τοποθεσίας Ύψωμα, η διάθεση όλων ανέβηκε με τη ζωντανή μουσική και σχεδόν όλοι χόρεψαν και διασκέδασαν. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας επέστρεψαν στην πόλη της Κέρκυρας και επισκέφθηκαν την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, πολιούχου του νησιού που φυλάσσεται το σκήνωμα του Αγίου, το μουσείο Κινεζικής τέχνης και την πλατεία Σπιανάδα. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες συνταξιούχοι είχαν ελεύθερο χρόνο να γνωρίσουν τα γραφικά καντούνια της πόλης ενώ δείπνησαν στο ξενοδοχείο με ζωντανή μουσική, κλαρίνα και ατελείωτο χορό.
Την επόμενη ημέρα επισκέφθηκαν τη γραφική Παλαιοκαστρίτσα, μια σαγηνευτική περιοχή με γραφικούς κόλπους, γαλαζοπράσινα νερά, σπηλιές και βράχια. Στην κορυφή ενός λόφου βρίσκεται το Μοναστήρι της Παναγίας της Παλαιοκαστρίτσας που έχει κτιστεί το 1228 και κάποιοι από τους συμμετέχοντες εκδρομείς το επισκέφθηκαν με τα πόδια. Στη συνέχεια είχαν ελεύθερο χρόνο να απολαύσουν την πόλη ενώ το βράδυ με το δείπνο τους απόλαυσαν παραδοσιακούς χορούς από τοπικά συγκροτήματα και χόρεψαν και οι ίδιοι, απογειώνοντας το κέφι και τη διασκέδαση όλων.
Κατά την επιστροφή τους την τέταρτη ημέρα έκαναν στάση στο Μέτσοβο και επισκέφθηκαν το λαογραφικό μουσείο της περιοχής με εκθέματα της περιόδου 1650-1850.
Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες αφού όλοι επέστρεψαν κατενθουσιασμένοι και γεμάτοι όμορφες εμπειρίες. Ευχαρίστησαν ιδιαίτερα το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πιερίας για την άψογη διοργάνωση της εκδρομής καθώς σε όλη τη διάρκειά της δεν παρουσιάστηκε απολύτως κανένα πρόβλημα ή παράπονο από τους συμμετέχοντες συνταξιούχους.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 72Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ



ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΜΠΑΖΑ Ή ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ;


Απάντηση-ενημέρωση στον κ.Παπαζιώγα



 Κύριε Παπαζιώγα

Όταν αναφέρθηκα στον παράνομο σκουπιδότοπο της παραλίας που βρίσκεται σε απόσταση 100 μέτρων από γνωστό ξενοδοχείο 5 αστέρων στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, αντιδράσατε και είπατε ότι “εκεί υπάρχουν μόνο κάτι μπάζα”.

Σας ενημερώνω λοιπόν ότι τα παλιά στρώματα, έπιπλα, ακόμα και υπολείμματα από σφάγια για τον υπόλοιπο κόσμο δεν είναι μπάζα.

Αν εσείς βλέπετε μόνο μπάζα τότε η όραση σας είναι εξαιρετικά… επιλεκτική!

Κυριακίδης Γιώργος

Δημοτικός Σύμβουλος

Γιώργος Βραχνός: Στο 2-0 τελείωσαν όλα. Πικράναμε τον κόσμο μας




"Θέλαμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο πρώτα απ' όλα για να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας.  
Ο Παναιτωλικός που είναι πιο ποιοτική ομάδα, με καλύτερους παίκτες, πέτυχε ένα γκολ και από εκει και πέρα, στο β' μέρος προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε, όμως το παιχνίδι τελείωσε όταν δεχτήκαμε και το δεύτερο γκολ.
Είμαστε απογοητευμένοι που πικράναμε τον κόσμο μας".

Τελικοί όροι για ληξιπρόθεσμα


Τελικοί όροι για ληξιπρόθεσμα

Ολα τα περιουσιακά τους στοιχεία -συμπεριλαμβανομένων καταθέσεων και μετοχών - θα υποχρεούνται να δηλώσουν στην Εφορία όσοι ζητήσουν να ενταχθούν στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Πρεπει δηλαδή να... "αυτοφακελωθούν", για να έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους με ελάχιστη μηνιαία δόση 15 ευρώ και μέγιστο αριθμό δόσεων 48  - που  θα ορίζονται με "φειδώ" από τους Εφόρους και σε εξαιρετικές περιπτώσεις  μπορούν να γίνουν μέχρι 100. Οι δηλώσεις θα υποβάλλονται μόνον ηλεκτρονικά. Στη δημοσιότητα  δόθηκε σήμερα από τον γγ Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρη η εγκύκλιος με τους  όρους και τις προϋποθέσεις υπαγωγής  στη ρύθμιση.
Οι εφορίες και τα τελωνεία θα δέχονται ηλεκτρονικά τις αιτήσεις για τη ρύθμιση των παλιών χρεών έως τις 18 Ιουλίου.
Η πληρωμή των δόσεων θα γίνεται μέσω τραπεζών. Η  πρώτη  για το πρόγραμμα των 48 δόσεων θα καταβληθεί  το αργότερο μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Ο αριθμός των δόσεων για φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες μπορεί να φθάσει έως και τις 100, στις περιπτώσεις  που αποδεικνύουν ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά στο πρόγραμμα των 48 δόσεων. Οι αιτήσεις υπαγωγής στο εν λόγω πρόγραμμα μπορούν να υποβληθούν έως και τις 31-12-2013.

Η Εγκύκλιος

Με την εγκύκλιο ρυθμίζονται όλες οι λεπτομέρειες εφαρμογής του πρόσφατα ψηφισθέντος πολυνομοσχεδίου. Η απόφαση ισχύει για την περίπτωση της εφάπαξ εξόφλησης από 14 Ιουνίου και για την εξόφληση σε δόση από τις 20 Ιουνίου 2013.

Ειδικότερα, η αίτηση για υπαγωγή στη ρύθμιση τελευταίας ευκαιρίας υποβάλλεται ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής για όλες τις περιπτώσεις που αυτό υποστηρίζεται τεχνικά.

Εξαιρετικά και σε περίπτωση που υφίσταται τεχνική αδυναμία διαδικτυακής υποστήριξης, η αίτηση υποβάλλεται στη ΔΟΥ/ Τελωνείο / Υπηρεσία που είναι αρμόδια για την επιδίωξη της είσπραξης της οφειλής.

Η καταβολή των δόσεων διενεργείται στους φορείς είσπραξης (τράπεζες κλπ), με πάγια εντολή πληρωμής των επόμενων δόσεων, χωρίς να επιβάλλεται στον οφειλέτη οικονομική επιβάρυνση για την εντολή αυτή.

Ειδικά για τις οφειλές που είναι βεβαιωμένες στα Τελωνεία, η είσπραξη μέσω πάγιας εντολής θα πραγματοποιείται μετά τη θέση σε παραγωγική λειτουργία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Τελωνείων (ICISNET) και την εντολή ανάθεσης στους φορείς είσπραξης.

Η πάγια εντολή αυτόματης χρέωσης είναι υποχρεωτική για όλους τους οφειλέτες δικαιούχους τραπεζικών λογαριασμών ή δικαιούχων λογαριασμών πληρωμών των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Η αρμόδια ΔΟΥ/Τελωνείο/Υπηρεσία δύναται να προσδιορίζει τον λογαριασμό, με τον οποίο θα συνδέεται η πάγια εντολή αυτόματης χρέωσης. Η πάγια εντολή πιστοποιείται από το φορέα είσπραξης.

Χρέη που υπάγονται στη ρύθμιση

Α) Υποχρεωτικά το σύνολο των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων έως και την 31.12.2012 οφειλών που δεν έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο με αναστολή πληρωμής ή διευκόλυνση ή άλλη νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής ληξιπροθέσμων οφειλών.

Β) Δύνανται να υπαχθούν μετά από επιλογή του οφειλέτη:

α) βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες έως και την 31.12.2012 οφειλές  που  τελούν σε διοικητική ή δικαστική αναστολή,

β) βεβαιωμένες έως και την 31.12.2012 οφειλές με ημερομηνία καταβολής από 01.01.2013,

γ) βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες έως και την 31.12.2012 οφειλές που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής ληξιπροθέσμων οφειλών, των οποίων οι όροι τηρούνται, εφόσον υφίστανται και άλλες ληξιπρόθεσμες έως και την ανωτέρω ημερομηνία μη ρυθμισμένες οφειλές οι οποίες υπάγονται υποχρεωτικά. Στην περίπτωση υπαγωγής στην νέα ρύθμιση επέρχεται απώλεια των ανωτέρω διευκολύνσεων ή ρυθμίσεων τμηματικής καταβολής ληξιπροθέσμων χρεών,

δ) βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες έως και την 31.12.2012 οφειλές που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής ληξιπροθέσμων οφειλών, των οποίων οι όροι τηρούνται, εφόσον επιλεγεί πρόγραμμα ρύθμισης με μικρότερο ή ίσο αριθμό δόσεων με το μεγαλύτερο αριθμό των εναπομεινασών δόσεων των υπαγόμενων ρυθμίσεων και με την προϋπόθεση ότι ο ανώτατος αριθμός δόσεων δεν υπερβαίνει τις σαράντα οκτώ (48) και δεν εκτείνεται πέραν της 30ης Ιουνίου 2017. Στην περίπτωση υπαγωγής στην νέα ρύθμιση επέρχεται απώλεια των ανωτέρω διευκολύνσεων ή ρυθμίσεων τμηματικής καταβολής ληξιπροθέσμων χρεών.

Γ) Εξαιρούνται και δεν υπάγονται στη ρύθμιση:
α) οφειλέτες των οποίων οι οφειλές έχουν υπαχθεί σε νομοθετική ρύθμιση ληξιπροθέσμων χρεών ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής η οποία απωλέσθη με υπαιτιότητα του φορολογούμενου μετά την 26η Απριλίου 2013.

β) οφειλέτες που έχουν καταδικαστεί ή έχει ασκηθεί κατ’ αυτών ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή. Αυτό θα δηλώνεται υπεύθυνα από τον οφειλέτη και θα ελέγχεται από την αρμόδια ΔΟΥ/Τελωνείο/Υπηρεσία σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει ή δειγματοληπτικά κατά την κρίση της.

Μέχρι 31/7 η πρώτη δόση

Η ρύθμιση χορηγείται άπαξ ανά οφειλέτη και για τις ως άνω οφειλές για τις οποίες έχει ευθύνη καταβολής. Η καταβολή της πρώτης δόσης πραγματοποιείται εντός τριών εργασίμων ημερών από την ημέρα υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση, οπότε ο οφειλέτης τυγχάνει των ευεργετημάτων αυτής και μέχρι τον έλεγχο των δηλουμένων ή και προσκομιζόμενων στοιχείων από την αρμόδια ΔΟΥ/Τελωνείο/Υπηρεσία.

Εάν, εντός έξι (6) μηνών από την καταβολή της πρώτης δόσης δεν προκύψει απώλεια αυτής, η χορηγηθείσα ρύθμιση θεωρείται οριστική με την επιφύλαξη των οριζομένων στην παράγραφο 6 της παρούσας.

Για την υπαγωγή σε πρόγραμμα ρύθμισης έως 48 δόσεις, η καταβολή της πρώτης δόσης πραγματοποιείται το αργότερο μέχρι την 31.07.2013.

Προϋποθέσεις υπαγωγής - Προσκομιζόμενα στοιχεία

α) Για την υπαγωγή στη ρύθμιση θα πρέπει να αποδεικνύεται, σε κάθε περίπτωση, η αδυναμία εξόφλησης της οφειλής σύμφωνα με τα στοιχεία της βεβαίωσης τη δεδομένη χρονική στιγμή, καθώς και η βιωσιμότητα του διακανονισμού.

β) Οι οφειλέτες πρέπει να έχουν υποβάλει τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και τις εκκαθαριστικές δηλώσεις του φόρου προστιθέμενης αξίας της τελευταίας πενταετίας, καθώς και τις περιοδικές δηλώσεις του φόρου προστιθέμενης αξίας που έπονται της τελευταίας εκκαθαριστικής, καθώς και να είναι ενήμεροι για τις οφειλές τους με ημερομηνία καταβολής από την 01.01.2013.

γ) Ταυτόχρονα με την υποβολή της αίτησης, ο οφειλέτης πρέπει, με υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1599/1986:

ι) να δηλώνει το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων (κινητή και ακίνητη περιουσία οποιασδήποτε μορφής), όπως το ετήσιο εισόδημά του, επενδύσεις/συμμετοχές κάθε μορφής, τους αριθμούς των τραπεζικών του λογαριασμών (IBAN), οχήματα των οποίων έχει την κυριότητα, τα ακίνητα επί των οποίων έχει εμπράγματο δικαίωμα, απαιτήσεις από τρίτους, καθώς και πληροφορίες που θα περιλαμβάνουν οφειλές του σε ασφαλιστικά ταμεία ή άλλες υπηρεσίες του δημοσίου τομέα και άλλες πάγιες υποχρεώσεις προς τρίτους, εφόσον υφίστανται, το τρέχον και το αναμενόμενο εισόδημά του.

ιι) Για ποσό βασικής οφειλής άνω των εβδομήντα πέντε χιλιάδων ευρώ (75.000€), να προσκομίζει και βεβαίωση, από τρίτο ανεξάρτητο εκτιμητή περί της ορθότητας των οικονομικών στοιχείων καθώς και των λοιπών δικαιολογητικών που αποδεικνύουν την αδυναμία εξόφλησης της οφειλής καθώς και τη βιωσιμότητα του διακανονισμού. H προαναφερθείσα βεβαίωση–μελέτη βιωσιμότητας πρέπει να περιλαμβάνει την καθαρή θέση, ανάλυση ρευστότητας και προσδοκώμενα έσοδα–αναμενόμενες δαπάνες του αιτούντα.   

iii) για ποσό βασικής οφειλής άνω των τριακοσίων χιλιάδων ευρώ (300.000€), πέραν των ανωτέρω υπό (i) και (ii) στοιχείων, απαιτείται διασφάλιση της οφειλής, η οποία μπορεί να συνίσταται (διαζευτικά ή σωρευτικά) σε προσκόμιση εγγυητικής επιστολής τράπεζας για όλο το διάστημα της ρύθμισης για το σύνολο της ρυθμιζόμενης οφειλής πλέον των επιβαρύνσεων, πλήρη διασφάλιση της οφειλής με εγγραφή υποθήκης επί ακινήτου ελευθέρου βαρών αντικειμενικής αξίας τουλάχιστον ίσης με το ύψος της συνολικής οφειλής ή επί βεβαρημένου ακινήτου αντικειμενικής αξίας, αφαιρουμένων των ποσών για τα οποία έχουν εγγραφεί βάρη, τουλάχιστον ίσης με τη συνολική οφειλή, εγγύηση τρίτου αξιόχρεου προσώπου και οποιοδήποτε άλλο τρόπο εγγύησης αποδεκτό από τις φορολογικές και τελωνειακές αρχές .

δ) Η αρμόδια Δ.Ο.Υ/Τελωνείο/Υπηρεσία μπορεί να ζητεί διασφάλιση της οφειλής σύμφωνα με το ανωτέρω υπό (iii) στοιχείο και σε περιπτώσεις συνολικής βασικής οφειλής κάτω των τριακοσίων χιλιάδων ευρώ (300.000€), μετά την αξιολόγηση των οικονομικών στοιχείων σε περίπτωση που το κρίνει απαραίτητο. Η μη προσκόμισή της αποτελεί λόγο απώλειας της ρύθμισης.

Απώλεια της ρύθμισης

Η ρύθμιση απόλλυται, με συνέπεια την υποχρεωτική άμεση καταβολή του υπολοίπου της οφειλής σύμφωνα με τα στοιχεία  βεβαίωσης και την άμεση επιδίωξη της είσπραξής του με όλα τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα νομοθεσία μέτρα, τηρουμένων και των διατάξεων περί δημοσιοποίησης ληξιπροθέσμων οφειλών του άρθρου 9 του ν. 3943/2011 (Α’ 66) εάν ο οφειλέτης:

α) δεν καταβάλει εμπρόθεσμα μία δόση της ρύθμισης πέραν της μίας φοράς,

β) δεν καταβάλει τυχόν εκπρόθεσμη δόση της ρύθμισης με την αναλογούσα προσαύξηση αυτής μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας καταβολής της επόμενης δόσης,

γ) δεν υποβάλλει τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, του φόρου προστιθέμενης αξίας και του παρακρατούμενου φόρου μισθωτών υπηρεσιών, καθ’ όλο το διάστημα της ρύθμισης καταβολής των οφειλών του και μέχρι την εξόφλησή τους,

δ) δεν είναι ενήμερος στις οφειλές του (ατομικές και οφειλές από συνυποχρέωση, συνυπευθυνότητα) από την ημερομηνία υπαγωγής στη ρύθμιση και μετά,

ε) έχει υποβάλει ανακριβή ή ανεπαρκή στοιχεία προκειμένου να του χορηγηθεί η ρύθμιση,

στ) δεν έχει υποβάλει τα απαραίτητα στοιχεία - πληροφορίες.

Γενικώς, στην περίπτωση που διαπιστωθεί σε οποιοδήποτε στάδιο της ρύθμισης ότι δεν πληρούνται οι όροι των διατάξεων της υποπαραγράφου Α1 της παραγράφου Α του άρθρου πρώτου του ν.4152/2013 και της παρούσας απόφασης, η ρύθμιση απόλλυται και ο οφειλέτης χάνει τα ευεργετήματα της ρύθμισης και καταπίπτουν οι προσφερθείσες εγγυήσεις.

Οι λεπτομέρειες 
α) Ως αρμόδια Δ.Ο.Υ./Τελωνείο/Υπηρεσία για τη χορήγηση της ρύθμισης σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 4 της παρούσας, την εξέταση των δικαιολογητικών, την παρακολούθηση, την τήρηση των όρων της, την απώλεια αυτής και κάθε άλλη αναγκαία διαδικασία, ορίζεται η Δ.Ο.Υ/Τελωνείο/Υπηρεσία που είναι αρμόδια για την επιδίωξη είσπραξης της οφειλής. Στην περίπτωση συναρμοδιότητας της επιχειρησιακής μονάδας είσπραξης, αρμόδια ορίζεται η επιχειρησιακή μονάδα είσπραξης.

β) Σε περίπτωση που ζητείται αποδεικτικό ενημερότητας για χρέη και φορολογικές υποχρεώσεις προς το Δημόσιο πρέπει να πληρούνται οι προϋποθέσεις του άρθρου 26 του ν. 1882/90 (ΦΕΚ 43 Α) και της Α.Υ.Ο. 1109793/6134-11/0016/24.11.99 ΠΟΛ. 1223/99 (ΦΕΚ 2134 Β), όπως ισχύουν. Σε έκτακτες περιπτώσεις που για την οποιαδήποτε αιτία δεν εμφανίζονται στο πληροφοριακό σύστημα των Δ.Ο.Υ.  οι σχετικές πληρωμές ο αιτών οφείλει να προσκομίζει στην αρμόδια  Δ.Ο.Υ. το σχετικό παραστατικό πληρωμής, για την αξιολόγηση του αιτήματος.

γ) Ως ανεξάρτητοι εκτιμητές ορίζονται οι ορκωτοί ελεγκτές–λογιστές, οι λογιστές φοροτεχνικοί και οι κατέχοντες άδεια ασκήσεως δικηγορικού λειτουργήματος. Η βεβαίωση της παραγράφου 5 (ii) από τους ως άνω εκτιμητές επαληθεύει τη βιωσιμότητα του διακανονισμού, πιστοποιεί όλες τις υποχρεώσεις του οφειλέτη προς το κράτος και προς τρίτους, την περιουσιακή κατάσταση του οφειλέτη για την χορήγηση ρύθμισης τμηματικής καταβολής, καθώς και τα αποτελέσματα επί της αναμενόμενης ρευστότητας από την ενδεχόμενη υπαγωγή του οφειλέτη σε άλλους διακανονισμούς με το δημόσιο ή με τρίτους φορείς.

Η ίδια βεβαίωση πιστοποιεί την παροχή επαρκών εγγυήσεων και το είδος αυτών για τη διασφάλιση της οφειλής. Σε περίπτωση προσφερόμενου για υποθήκη ακινήτου δύναται να υπάρχει εκτίμηση της τρέχουσας αξίας του από κατέχοντα άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος του μηχανικού.

Σε περίπτωση προσκόμισης της ανωτέρω βεβαίωσης-μελέτης βιωσιμότητας από ορκωτούς ελεγκτές–λογιστές δεν απαιτείται περαιτέρω αξιολόγηση των οικονομικών στοιχείων εκτός εάν κριθεί απαραίτητο από την αρμόδια Δ.Ο.Υ./Τελωνείο/Υπηρεσία.

Κατά τα λοιπά αξιολογούνται ελευθέρως τα προσκομισθέντα στοιχεία. Η δαπάνη για την αμοιβή των ανωτέρω εκτιμητών βαρύνει αποκλειστικά τον οφειλέτη.

δ) Το ισχύον επιτόκιο με το οποίο υπολογίζονται οι προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής με τις οποίες επιβαρύνεται η βασική ληξιπρόθεσμη υπαχθείσα στη ρύθμιση οφειλή από 01.01.2013, προσδιορίζεται στην περίπτωση 3 της υποπαραγράφου Α1, παρ. Α πρώτου άρθρου του ν.4152/2013.

Το ανωτέρω επιτόκιο παραμένει σταθερό καθ΄ όλη τη διάρκεια της ρύθμισης. Ειδικότερα στην περίπτωση που ο οφειλέτης επιθυμεί να συμπεριλάβει μη ληξιπρόθεσμες οφειλές σύμφωνα με την παράγραφο 3 της παρούσας αυτές επιβαρύνονται με το ανωτέρω επιτόκιο υπολογιζόμενο από την ημερομηνία της αίτησης και μετά.

ε) Το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης της ρύθμισης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των δεκαπέντε (15) ευρώ.

Δυνατότητα αλλαγής της ρύθμισης

α) Εφόσον ο οφειλέτης επιθυμεί σε οποιοδήποτε στάδιο της ρύθμισης να εξοφλήσει εφάπαξ τις υπόλοιπες δόσεις των ρυθμισμένων οφειλών, ή σε περίπτωση εξόφλησης του συνόλου της οφειλής κατόπιν χορήγησης αποδεικτικού ενημερότητας με παρακράτηση ή μέσω συμψηφισμού (ΚΕΔΕ), ο οφειλέτης θα τύχει απαλλαγής κατά ποσοστό επί του εναπομείναντος ποσού των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής ίσο με αυτό που αντιστοιχεί στον αριθμό των μηνιαίων δόσεων που τελικά διαμορφώνεται, σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα ρύθμισης.

β) Ο οφειλέτης που έχει υπαχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών της περίπτωσης 1 της υποπαραγράφου Α1 της παρ. Α του άρθρου πρώτου του ν.4152/2013 δύναται να επιλέξει την υπαγωγή του σε άλλο πρόγραμμα ρύθμισης της ίδιας περίπτωσης με διαφορετικό αριθμό δόσεων για το υπόλοιπο προς καταβολή ποσό και υπό τις ίδιες προϋποθέσεις. Στην περίπτωση αυτή δικαιούται απαλλαγή από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής για το εναπομείναν ποσό σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα ρύθμισης.

Προϋποθέσεις για άνω των 48 δόσεων

Κατ' εξαίρεση, οι οφειλέτες φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες μπορούν να ζητήσουν την εξόφληση της οφειλής τους σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις και πέρα από τα οριζόμενα σε πρόγραμμα ρύθμισης της περίπτωσης 1 της υποπαραγράφου Α1 της παρ. Α του άρθρου πρώτου του ν.4152/13, χωρίς απαλλαγή από προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, όταν αποδεικνύουν αδυναμία συμμόρφωσης στα ανωτέρω προγράμματα, αλλά δυνατότητα τήρησης ρύθμισης σε παραπάνω δόσεις και βιωσιμότητας αυτής. Στην περίπτωση αυτή υπάγονται μόνο οφειλές που δεν προέρχονται από επαγγελματική δραστηριότητα ή προέρχονται από επαγγελματική δραστηριότητα η οποία  έχει διακοπεί.

Ο μέγιστος αριθμός δόσεων για την ανωτέρω περίπτωση (α) δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος των εκατό (100), με καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής την 31.12.2013.

Το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης ορίζεται ως ποσοστό επί του συνολικού μηνιαίου καθαρού εισοδήματος ως ακολούθως:

- 5% για δηλούμενο μηνιαίο εισόδημα μέχρι πεντακόσια (500) ευρώ και πάντως όχι κάτω των δέκα πέντε (15) ευρώ,

- 6%, επί του συνολικού δηλουμένου εισοδήματος, για δηλούμενο μηνιαίο εισόδημα άνω των πεντακοσίων (500) ευρώ και μέχρι χίλια (1.000) ευρώ,

- 7%, επί του συνολικού δηλουμένου εισοδήματος, για δηλούμενο μηνιαίο εισόδημα άνω των χιλίων (1.000) ευρώ και μέχρι χίλια πεντακόσια (1.500) ευρώ,

- 10%, επί του συνολικού δηλουμένου εισοδήματος, για δηλούμενο μηνιαίο εισόδημα άνω των χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ και μέχρι δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ,

- 20%, επί του συνολικού δηλουμένου εισοδήματος, για δηλούμενο μηνιαίο εισόδημα άνω των δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ και μέχρι τις πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ

- και 30%, επί του συνολικού δηλουμένου εισοδήματος, για δηλούμενο μηνιαίο εισόδημα άνω των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ.

- Για ποσά βασικής οφειλής της ανωτέρω περίπτωσης (α) άνω των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ απαιτείται η έγκριση της αρμόδιας Δ.Ο.Υ./Τελωνείου/Υπηρεσίας όπου προσκομίζονται στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι οφειλέτες δεν δύνανται να αποπληρώσουν την οφειλή τους σε πρόγραμμα μηνιαίων δόσεων έως σαράντα οκτώ (48) αλλά μπορούν να ανταποκριθούν σε συγκεκριμένο πρόγραμμα με μεγαλύτερο αριθμό δόσεων.

Τα προβλεπόμενα στις παραπάνω παραγράφους στοιχεία, για βασική οφειλή συνολικού ύψους άνω των εβδομήντα πέντε χιλιάδων (75.000) ευρώ προσκομίζονται ή αποστέλλονται ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στην αρμόδια για την επιδίωξη της είσπραξης της οφειλής Δ.Ο.Υ./Τελωνείο/Υπηρεσία, εντός μηνός από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης ώστε να ελεγχθούν, με την εξαίρεση της παραγράφου 9δ).

Για ποσά βασικής οφειλής συνολικού ύψους κάτω των εβδομήντα πέντε χιλιάδων (75.000) ευρώ η αρμόδια Δ.Ο.Υ. / Τελωνείο / Υπηρεσία οφείλει να πραγματοποιεί δειγματοληπτικούς ελέγχους, ζητώντας από τους οφειλέτες να αποστείλουν τα ανωτέρω δηλωθέντα στοιχεία.

Η παρούσα απόφαση ισχύει για την περίπτωση της εφάπαξ εξόφλησης από 14.06.2013 και για τις λοιπές περιπτώσεις από 20.06.2013.

Έως την 18.07.2013 η αίτηση υποβάλλεται και οι καταβολές διενεργούνται στην αρμόδια υπηρεσία.

Τι θα γίνει με τις οφειλές που δημιουργήθηκαν από 1/1/2013:

Επίσης στην εγκύκλιο προβλέπεται η δυνατότητα πάγιας ρύθμισης 12 δόσεων για ποσά που καθίστανται ληξιπρόθεσμα μετά την 1 Ιανουαρίου του 2013. Οι δόσεις μπορούν να φτάσουν έως και τις 24, εφόσον η οφειλή έχει βεβαιωθεί εκτάκτως.

Δυνατότητα πάγιας ρύθμισης οφειλών

Η αίτηση για υπαγωγή στη ρύθμιση της υποπαραγράφου Α2: «Διατάξεις για την πάγια ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών» της παραγράφου Α του άρθρου πρώτου του ν.4152/2013 υποβάλλεται ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής για όλες τις περιπτώσεις που αυτό υποστηρίζεται τεχνικά.

Εξαιρετικά και σε περίπτωση που υφίσταται τεχνική αδυναμία διαδικτυακής υποστήριξης, η αίτηση υποβάλλεται στη Δ.Ο.Υ./ Τελωνείο/Υπηρεσία που είναι αρμόδια για την επιδίωξη της είσπραξης της οφειλής.

Η καταβολή των δόσεων διενεργείται στους φορείς είσπραξης (Τράπεζες κλπ), με πάγια εντολή πληρωμής των επόμενων δόσεων, χωρίς να επιβάλλεται στον οφειλέτη οικονομική επιβάρυνση για την εντολή αυτή.

Ειδικά για τις οφειλές που είναι βεβαιωμένες στα Τελωνεία, η είσπραξη μέσω πάγιας εντολής θα πραγματοποιείται μετά τη θέση σε παραγωγική λειτουργία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Τελωνείων (ICISNET) και την εντολή ανάθεσης στους φορείς είσπραξης.

Η ανωτέρω πάγια εντολή αυτόματης χρέωσης είναι υποχρεωτική για όλους τους οφειλέτες δικαιούχους τραπεζικών λογαριασμών ή δικαιούχων  λογαριασμών πληρωμών των Ελληνικών Ταχυδρομείων – ΕΛΤΑ Α.Ε.. Η αρμόδια Δ.Ο.Υ. / Τελωνείο / Υπηρεσία δύναται να προσδιορίζει τον λογαριασμό με τον οποίο θα συνδέεται η πάγια εντολή αυτόματης χρέωσης.

Η πάγια εντολή πιστοποιείται από το φορέα είσπραξης.

Χρέη που υπάγονται στη ρύθμιση

Α) Υποχρεωτικά το σύνολο των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων έως την ημερομηνία της αίτησης οφειλών που δεν έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο με αναστολή πληρωμής ή διευκόλυνση ή άλλη νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής ληξιπροθέσμων οφειλών.

Β) Δύνανται να υπαχθούν μετά από επιλογή του οφειλέτη:

α) οι βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες, έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής, οφειλές  που τελούν σε διοικητική ή δικαστική αναστολή,

β) μη ληξιπρόθεσμες δόσεις οφειλών, των οποίων τουλάχιστον μία δόση έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης ρύθμισης.

Γ) Εξαιρούνται και δεν υπάγονται στη ρύθμιση οφειλέτες που έχουν καταδικαστεί ή έχει ασκηθεί κατ’ αυτών ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή. Αυτό θα δηλώνεται υπεύθυνα από τον οφειλέτη και θα ελέγχεται από την αρμόδια Δ.Ο.Υ./Τελωνείο/Υπηρεσία, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει ή δειγματοληπτικά κατά την κρίση της.

Οι υπαχθείσες στη ρύθμιση οφειλές οι οποίες προέρχονται από έκτακτη αιτία και δεν προέρχονται από δηλώσεις που υποβάλλονται περιοδικά, από τέλη κυκλοφορίας, δάνεια και συμβάσεις μπορούν να ρυθμίζονται και σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις άνω των δώδεκα (12) και μέχρι τις εικοσιτέσσερις (24).

Σε περίπτωση που υφίστανται οφειλές που μπορούν να ρυθμίζονται, άλλες έως δώδεκα (12) και άλλες έως εικοσιτέσσερις (24) μηνιαίες δόσεις αυτές ρυθμίζονται ταυτόχρονα. 

Η ρύθμιση χορηγείται άπαξ ανά οφειλέτη και για τις ως άνω οφειλές για τις οποίες έχει ευθύνη καταβολής.

Η καταβολή της πρώτης δόσης πραγματοποιείται εντός τριών εργάσιμων ημερών από την ημέρα υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση, οπότε ο οφειλέτης τυγχάνει των ευεργετημάτων αυτής και μέχρι τον έλεγχο των δηλουμένων ή και προσκομιζόμενων στοιχείων από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. / Τελωνείο / Υπηρεσία.

Εάν, εντός έξι (6) μηνών από την καταβολή της πρώτης δόσης δεν προκύψει απώλεια αυτής, η χορηγηθείσα ρύθμιση θεωρείται οριστική με την επιφύλαξη των οριζομένων στην παράγραφο 7 της παρούσας.

Προϋποθέσεις - Προσκομιζόμενα στοιχεία

α) Για την υπαγωγή στη ρύθμιση θα πρέπει να αποδεικνύεται, σε κάθε περίπτωση η αδυναμία εξόφλησης της οφειλής σύμφωνα με τα στοιχεία της βεβαίωσης τη δεδομένη χρονική στιγμή καθώς και η βιωσιμότητα του διακανονισμού.

β) Οι οφειλέτες πρέπει να έχουν υποβάλει τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και τις εκκαθαριστικές δηλώσεις του φόρου προστιθέμενης αξίας της τελευταίας πενταετίας καθώς και τις περιοδικές δηλώσεις του φόρου προστιθέμενης αξίας που έπονται της τελευταίας εκκαθαριστικής.

Οφειλές βεβαιωμένες έως και τις 31.12.2012 δύναται να ρυθμιστούν, παράλληλα, και με τις διατάξεις της υποπαραγράφου Α1 της παραγράφου Α του άρθρου πρώτου του ν. 4152/2013.

γ) Ταυτόχρονα με την υποβολή της αίτησης, ο οφειλέτης πρέπει, με υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1599/1986:

ι) να δηλώνει το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων (κινητή και ακίνητη περιουσία οποιασδήποτε μορφής), όπως το ετήσιο εισόδημά του, επενδύσεις/συμμετοχές κάθε μορφής, τους αριθμούς των τραπεζικών του λογαριασμών (IBAN), οχήματα των οποίων έχει την κυριότητα, τα ακίνητα επί των οποίων έχει εμπράγματο δικαίωμα, απαιτήσεις από τρίτους, καθώς και πληροφορίες που θα περιλαμβάνουν οφειλές του σε ασφαλιστικά ταμεία ή άλλες υπηρεσίες του δημοσίου τομέα και άλλες πάγιες υποχρεώσεις προς τρίτους, εφόσον υφίστανται, το τρέχον και το αναμενόμενο εισόδημά του.

ιι) Επιπλέον για ποσό βασικής οφειλής άνω των πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000€), να προσκομίζει και βεβαίωση, από τρίτο ανεξάρτητο εκτιμητή περί της ορθότητας των οικονομικών στοιχείων καθώς και των λοιπών δικαιολογητικών που αποδεικνύουν την αδυναμία εξόφλησης της οφειλής καθώς και τη βιωσιμότητα του διακανονισμού. H προαναφερθείσα βεβαίωση – μελέτη βιωσιμότητας πρέπει να περιλαμβάνει την καθαρή θέση, ανάλυση ρευστότητας και προσδοκώμενα έσοδα – αναμενόμενες δαπάνες του αιτούντα.

iii) για ποσό βασικής οφειλής άνω των εκατόν πενήντα χιλιάδων ευρώ (150.000€), πέραν των ανωτέρω υπό (i) και (ii) στοιχείων, απαιτείται  διασφάλιση της οφειλής, η οποία μπορεί να συνίσταται (διαζευτικά ή σωρευτικά) σε προσκόμιση εγγυητικής επιστολής τράπεζας για όλο το διάστημα της ρύθμισης για το σύνολο της ρυθμιζόμενης οφειλής πλέον των επιβαρύνσεων, πλήρη διασφάλιση της οφειλής με εγγραφή υποθήκης επί ακινήτου ελευθέρου βαρών αντικειμενικής αξίας τουλάχιστον ίσης με το ύψος της συνολικής οφειλής ή επί βεβαρημένου ακινήτου αντικειμενικής αξίας, αφαιρουμένων των ποσών για τα οποία έχουν εγγραφεί βάρη,  τουλάχιστον ίσης με τη συνολική οφειλή, εγγύηση τρίτου αξιόχρεου προσώπου και οποιοδήποτε άλλο τρόπο εγγύησης αποδεκτό από τις φορολογικές και τελωνειακές αρχές .

δ) Η αρμόδια Δ.Ο.Υ / Τελωνείο / Υπηρεσία μπορεί να ζητεί διασφάλιση της οφειλής σύμφωνα με το ανωτέρω υπό (iii) στοιχείο και σε περιπτώσεις συνολικής βασικής οφειλής κάτω των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ μετά την αξιολόγηση των οικονομικών στοιχείων σε περίπτωση που το κρίνει απαραίτητο. Η μη προσκόμισή της αποτελεί λόγο απώλειας της ρύθμισης.

Απώλεια της ρύθμισης:

Η ρύθμιση απόλλυται, με συνέπεια την υποχρεωτική άμεση καταβολή του υπολοίπου της οφειλής σύμφωνα με τα στοιχεία  βεβαίωσης και την άμεση επιδίωξη της είσπραξής του με όλα τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα νομοθεσία μέτρα, τηρουμένων και των διατάξεων περί δημοσιοποίησης ληξιπροθέσμων οφειλών του άρθρου 9 του ν. 3943/2011 (Α’ 66), εάν ο οφειλέτης:

α) δεν καταβάλλει εμπρόθεσμα μία δόση της ρύθμισης πέραν της μίας φοράς,

β) δεν καταβάλει τυχόν εκπρόθεσμη δόση της ρύθμισης με την αναλογούσα προσαύξηση αυτής μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας καταβολής της επόμενης δόσης,

γ) δεν υποβάλλει τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και του φόρου προστιθέμενης αξίας, καθ’ όλο το διάστημα της ρύθμισης καταβολής των οφειλών του και μέχρι την εξόφλησή τους,

δ) δεν είναι ενήμερος στις οφειλές του (ατομικές και οφειλές από συνυποχρέωση, συνυπευθυνότητα) από την ημερομηνία υπαγωγής στη ρύθμιση και μετά,

ε) έχει υποβάλει ανακριβή ή ανεπαρκή στοιχεία προκειμένου να του χορηγηθεί η ρύθμιση,

στ) δεν έχει υποβάλει τα απαραίτητα στοιχεία - πληροφορίες.

Γενικώς, στην περίπτωση που διαπιστωθεί σε οποιοδήποτε στάδιο της ρύθμισης ότι δεν πληρούνται οι όροι των διατάξεων της υποπαραγράφου Α2 της παραγράφου Α του άρθρου πρώτου του ν.4152/2013 και της παρούσας απόφασης, η ρύθμιση απόλλυται και ο οφειλέτης χάνει τα ευεργετήματα της ρύθμισης και καταπίπτουν οι προσφερθείσες εγγυήσεις.

Λοιπά στοιχεία της ρύθμισης

α) Ως αρμόδια Δ.Ο.Υ. / Τελωνείο / Υπηρεσία για την χορήγηση της ρύθμισης σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 5 της παρούσας, την εξέταση των δικαιολογητικών, την παρακολούθηση, την τήρηση των όρων της, την απώλεια αυτής και κάθε άλλη αναγκαία διαδικασία, ορίζεται η Δ.Ο.Υ / Τελωνείο / Υπηρεσία που είναι αρμόδια για την επιδίωξη είσπραξης της οφειλής. Στην περίπτωση συναρμοδιότητας της επιχειρησιακής μονάδας είσπραξης, αρμόδια ορίζεται η επιχειρησιακή μονάδα είσπραξης. 

β) Σε περίπτωση που ζητείται αποδεικτικό ενημερότητας για χρέη και φορολογικές υποχρεώσεις προς το Δημόσιο πρέπει να πληρούνται οι προϋποθέσεις του άρθρου 26 του ν. 1882/90 (ΦΕΚ 43 Α) και της Α.Υ.Ο. 1109793/6134-11/0016/24.11.99 ΠΟΛ. 1223/99 (ΦΕΚ 2134 Β), όπως ισχύουν. Σε έκτακτες περιπτώσεις που για την οποιαδήποτε αιτία δεν εμφανίζονται στο πληροφοριακό σύστημα των Δ.Ο.Υ. οι σχετικές πληρωμές ο αιτών οφείλει να προσκομίζει στην αρμόδια  Δ.Ο.Υ. το σχετικό παραστατικό πληρωμής, για την αξιολόγηση του αιτήματος.

γ) Ως ανεξάρτητοι εκτιμητές ορίζονται οι ορκωτοί ελεγκτές – λογιστές, οι λογιστές φοροτεχνικοί και οι κατέχοντες άδεια ασκήσεως δικηγορικού λειτουργήματος. Η βεβαίωση της παραγράφου 6 (ii) από τους ως άνω εκτιμητές επαληθεύει την βιωσιμότητα του διακανονισμού, πιστοποιεί όλες τις υποχρεώσεις του οφειλέτη προς το κράτος και προς τρίτους, την περιουσιακή κατάσταση του οφειλέτη για την χορήγηση ρύθμισης τμηματικής καταβολής, καθώς και τα αποτελέσματα επί της αναμενόμενης ρευστότητας από την ενδεχόμενη υπαγωγή του οφειλέτη σε άλλους διακανονισμούς με το δημόσιο ή με τρίτους φορείς.

Η ίδια βεβαίωση πιστοποιεί την παροχή επαρκών εγγυήσεων και το είδος αυτών για τη διασφάλιση της οφειλής. Σε περίπτωση προσφερόμενου για υποθήκη ακινήτου δύναται να υπάρχει εκτίμηση της τρέχουσας αξίας του από κατέχοντα άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος του μηχανικού.

Σε περίπτωση προσκόμισης της ανωτέρω βεβαίωσης-μελέτης βιωσιμότητας από ορκωτούς ελεγκτές – λογιστές δεν απαιτείται περαιτέρω αξιολόγηση των οικονομικών στοιχείων εκτός εάν κριθεί απαραίτητο από την αρμόδια Δ.Ο.Υ./Τελωνείο/Υπηρεσία. Κατά τα λοιπά αξιολογούνται ελευθέρως τα προσκομισθέντα στοιχεία. Η δαπάνη για την αμοιβή των ανωτέρω εκτιμητών βαρύνει αποκλειστικά τον οφειλέτη.

δ) Το ισχύον επιτόκιο με το οποίο υπολογίζονται οι  προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής με τις οποίες επιβαρύνεται η βασική υπαχθείσα στη ρύθμιση οφειλή από 01.01.2013, προσδιορίζεται στην περίπτωση 3 της υποπαραγράφου Α2, παρ. Α πρώτου άρθρου του ν.4152/2013.

Το ανωτέρω επιτόκιο παραμένει σταθερό καθ΄ όλη τη διάρκεια της ρύθμισης. Ειδικότερα στην περίπτωση που ο οφειλέτης επιθυμεί να συμπεριλάβει μη ληξιπρόθεσμες οφειλές σύμφωνα με την παράγραφο 3 της παρούσας αυτές επιβαρύνονται με το ανωτέρω επιτόκιο υπολογιζόμενο από την ημερομηνία της αίτησης και μετά.

ε) Το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης της ρύθμισης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των δεκαπέντε (15) ευρώ.

Τα προβλεπόμενα στις παραπάνω παραγράφους στοιχεία, για βασική οφειλή συνολικού ύψους άνω των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ προσκομίζονται ή αποστέλλονται ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στην αρμόδια για την επιδίωξη της είσπραξης της οφειλής Δ.Ο.Υ./Τελωνείο/Υπηρεσία, εντός μηνός από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης ώστε να ελεγχθούν. Για ποσά βασικής οφειλής συνολικού ύψους κάτω των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ η αρμόδια Δ.Ο.Υ. / Τελωνείο / Υπηρεσία οφείλει να πραγματοποιεί δειγματοληπτικούς ελέγχους, ζητώντας από τους οφειλέτες να αποστείλουν τα ανωτέρω δηλωθέντα στοιχεία.

Η παρούσα απόφαση ισχύει από 01.07.2013. Έως την 25.07.2013 η αίτηση υποβάλλεται και οι καταβολές διενεργούνται στην αρμόδια υπηρεσία.


ΖΗΤΟΥΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ 2,7 ΕΚΑΤ ΕΛΛΗΝΕΣ


Σχέδιο «παγίδα» για την κατάσχεση μισθών, συντάξεων, σπιτιών και όλων των περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών προς την εφορία συνιστά η δήθεν ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση....
Όποιος την υπογράψει αυτομάτως υπογράφει και την καταδίκη του, αφού η εφορία αποκτά πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία της περιουσίας του και σε περίπτωση που αδυνατεί να εξοφλήσει είτε το τωρινό χρέος είτε κάποια μελλοντική οφειλή, το Δημόσιο προβαίνει άμεσα σε κατασχέσεις. Αποκτά μάλιστα το δικαίωμα να πράξει το ίδιο τόσο για τους εγγυητές όσο και για συγγενικά πρόσωπα.
Πρόκειται για ρύθμιση υπαγορευμένη από την τρόικα και με στόχο να πάρουν τα σπίτια των Ελλήνων, τις όποιες καταθέσεις υπάρχουν σε τράπεζες και να δεσμεύουν τους μισθούς και τις συντάξεις για να πληρώνονται τα δάνεια προς τους Γερμανούς και τους λοιπούς τοκογλύφους δανειστές. Πρόκειται για αρπαγή της περιουσίας 2,7 εκατομμυρίων Ελλήνων για χρέος μόλις λίγων ευρώ ακόμη και αν οι οφειλέτες τηρούν με συνέπεια τις νέου τύπου ρυθμίσεις χρεών που θα κάνουν. Πρόκειται για ένα νέο μοντέλο Κατοχής ή μεθόδους Τουρκοκρατίας.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, η αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση θα γίνεται μέσω ίντερνετ και η πληρωμή των δόσεων θα γίνεται με πάγια εντολή μέσω τραπεζικού λογαριασμού. Ταυτόχρονα με την υποβολή της αίτησης –ακόμα και αν δεν γίνει δεκτή- απαιτείται αναλυτική περιγραφή της οικονομικής κατάστασης και των περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη.
Συγκεκριμένα πρέπει ο οφειλέτης να καταθέσει υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 και να δώσει στοιχεία για, το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων (κινητή και ακίνητη περιουσία οποιασδήποτε μορφής), το ετήσιο εισόδημά του, επενδύσεις και συμμετοχές κάθε μορφής, τους αριθμούς των τραπεζικών του λογαριασμών (IBAN), οχήματα των οποίων έχει την κυριότητα, τα ακίνητα επί των οποίων έχει εμπράγματο δικαίωμα, απαιτήσεις από τρίτους, το τρέχον και το αναμενόμενο εισόδημά του, να προσκομίζει εκτίμηση/ανάλυση πραγματογνώμονα (από λογιστή, δικηγόρο κλπ) για την περιουσία και την οικονομική του θέση, ή για μεγάλα χρέη, να προσκομίζει  εγγυητική επιστολή τράπεζας, να εγγράφει υποθήκη επί ακινήτων του ή ακόμα και να βρει εγγυητή άλλο «αξιόχρεο» πρόσωπο.
Αυτά προβλέπει η εγκύκλιος του κ. Θεοχάρη, αλλά ο νόμος 4152/2013 που πήρε ΦΕΚ πρίν δύο εβδομάδες, προβλέπει πώς «το Δημόσιο διατηρεί το δικαίωμα και μετά τη συμμόρφωση του οφειλέτη στη ρύθμιση τμηματικής καταβολής που του χορηγήθηκε, να επιβάλλει κατασχέσεις και να εγγράφει υποθήκες σε περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη, των συνυπόχρεων προσώπων ή των εγγυητών, εφόσον η οφειλή δεν είναι ασφαλισμένη, και να μην χορηγεί αποδεικτικό ενημερότητας ακόμα και αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις χορήγησης αυτού, εφόσον η οφειλή δεν είναι ασφαλισμένη, να δίνει εντολή παρακράτησης μέρους ή του συνόλου της χρηματικής απαίτησης του οφειλέτη κατά τρίτων προσώπων για την είσπραξη της οποίας ζητείται το αποδεικτικό ενημερότητας».
Με λίγα λόγια ζητούν απο 2,7 εκατομμύρια Έλληνες να παραδώσουν στο Δημόσιο τα «κλειδιά» της περιουσίας τους, ώστε να εισπράξει από μόνο του τα χρέη, είτε πληρώνουν τις δόσεις είτε όχι. Θα μπορούν να βγάλουν στο "σφυρί" τα σπίτι που απέκτησαν με αίμα για οφειλή μερικών ερώ. Και αν αυτά δεν επαρκούν θα κατάσχουν και τα περιουσιακά στοιχεία όσων έχουν μπει εγγυητές.
Έχουν στήσει τη φάκα των κατασχέσεων και βάζουν τυρί τη ρύθμιση των οφειλών στην εφορία. Διεστραμμένο σχέδιο δωσίλογων πολιτικών…
defencenet.gr

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΡΟΜΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΔΕΝΔΙΑΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΔΕΝΔΙΑ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΔΕΝ ΠΑΥΕΙ ΟΜΩΣ  ΝΑ  ΑΠΟΤΕΛΕΙ  ΕΝΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΦΑΣΙΖΟΥΣΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΑΘΙΚΙΟΥ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΣΟ Ο ΙΔΙΟΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΔΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΩΝ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ,ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

Αποκεφαλισμός στρατιώτη στο Λονδίνο


Ο δράστης της επίθεσης κάνει δηλώσεις στον τόπο του εγκλήματος
Συναγερμός σήμανε στο νοτιοανατολικό Λονδίνο για την επίθεση σε δρόμο του Γούλγουιτς, που στοίχισε τη ζωή ενός άνδρα την Τετάρτη. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το θύμα μαχαιρώθηκε και μετά αποκεφαλίστηκε ενώ τουλάχιστον δύο ήταν οι δράστες της επίθεσης, οι οποίοι τραυματίστηκαν από τα πυρά αστυνομικών που έσπευσαν στην περιοχή. Η κυβέρνηση Κάμερον αντιμετωπίζει την επίθεση ως τρομοκρατική ενέργεια.

Όπως μετέδωσε το BBC το θύμα δέχθηκε επίθεση με μεγάλο μαχαίρι τύπου ματσέτα ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε ότι...
στην επίθεση χρησιμοποιήθηκαν αρκετά όπλα. 

Το ITV News μετέδωσε πλάνα από το σημείο της επίθεσης με ένα άνδρα με τα χέρια του βαμμένα με αίμα να λέει: “Ορκιζόμαστε στον Παντοδύναμο Αλλάχ ότι δεν θα σταματήσουμε να σε πολεμούμε. Ο μόνος λόγος που το κάναμε αυτό είναι επειδή μουσουλμάνοι πεθαίνουν κάθε μέρα. Αυτός ο βρετανός στρατιώτης είναι οφθαλμός αντί οφθαλμού”.

Ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη για τα όσα είδαν μάρτυρες, ειδικά γυναίκες.

“Ζητώ συγγνώμη που γυναίκες αναγκάστηκαν να γίνουν μάρτυρες σε αυτό το περιστατικό σήμερα αλλά στη χώρα μας οι γυναίκες πρέπει να βλέπουν τα ίδια. Εσείς δεν θα είστε ποτέ ασφαλείς. Διώξτε την κυβέρνησή σας, δεν νοιάζονται για εσάς.”

Ένας αυτόπτης μάρτυρας με το όνομα Τζέιμς μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό LBC είπε ότι δύο άνδρες επιτέθηκαν σε ένα άλλο, ηλικίας περίπου 20 ετών, ο οποίος φορούσε μπλουζάκι της στρατιωτικής φιλανθρωπικής οργάνωσης “Help for Heroes”.

Αυτοί οι δύο τύποι ήταν τρελοί. Ήταν απλά ζώα. Τον τράβηξαν από το πεζοδρόμιο και πέταξαν το σώμα του στη μέση του δρόμου και το άφησαν εκεί”. Μετά τη “φρικιαστική” επίθεση, όπως είπε, οι δύο άνδρες που ήταν επίσης περίπου 20 ετών, στάθηκαν στο σημείο κουνώντας μαχαίρια και όπλα και ζήτουσαν από τον κόσμο να τους φωτογραφήσει “σαν να ήθελαν να εμφανιστούν στην τηλεόραση ή κάτι τέτοιο”, πρόσθεσε.

Η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε πως άνοιξε πυρ εναντίον δύο προσώπων που θεωρεί ότι είναι οι δράστες της δολοφονίας σήμερα στο προάστιο Γούλγουιτς, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ όταν φτάνοντας στο σημείο του εγκλήματος οι δράστες στράφηκαν εναντίον τους.

“Οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ κατά δύο ανδρών, οι οποίοι φαινόταν πως έφεραν όπλα. Αμφότεροι εισήχθησαν σε δύο διαφορετικά νοσοκομεία στο Λονδίνο για να τους παρασχεθούν ιατρικές φροντίδες”, περιορίσθηκε να δηλώσει σε σύντομη συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Σάιμον Λέτσφορντ.

Όπως μετέδωσαν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης το θύμα της επίθεσης ήταν στρατιώτης. Το BBC κάνει λόγο για ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ωστόσο όπως είπαν ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ  και ο βουλευτής Νικ Ράινσφορντ ήταν στρατιώτης στους στρατώνες του Γούλγουιτς.
Τα μέτρα ασφαλείας ενισχύθηκαν στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, μετά την επίθεση. Η περιοχή όπου σημειώθηκε το συμβάν έχει αποκλειστεί, ενώ ελικόπτερα πετούν πάνω από το Γούλγουιτς, συμμετέχοντας στην έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Για πραγματικά σοκαριστική δολοφονία έκανε λόγο ο βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον ο οποίος γυρίζει εσπευσμένα στο Λονδίνο από το Παρίσι προκειμένου να συμμετάσχει αύριο στη σύσκεψη της επιτροπής ασφαλείας «Κόμπρα», η οποία συνέρχεται μόνο για συμβάντα που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια και τη σύγκληση της οποίας ζήτησε απόψε από την υπουργό Εσωτερικών Τερέζα Μέι. Η βρετανίδα υπουργός ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη της υπόθεσης από την αστυνομία και τον επικεφαλής της MI5.
Ο πρωθυπουργός είπε πως υπάρχουν “σοβαρές ενδείξεις ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια” και ότι το Ηνωμένο Βασίλειο “δεν θα λυγίσει ποτέ” μπροστά σε τέτοιες επιθέσεις.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον είπε ότι είναι “εξαιρετικά πιθανό” η δολοφονία να ήταν τρομοκρατική πράξη.

Ο ηγέτης του κόμματος των Εργατικών Εντ Μιλίμπαντ που διέκοψε σύντομη επίσκεψη στη Γερμανία για να επιστρέψει στη Βρετανία δήλωσε: “Είναι ένας πραγματικά φρικτός φόνος που θα σοκάρει όλοκληρη τη χώρα” και τόνισε ότι “οι Βρετανοί θα τρομοκρατηθούν απ’ αυτό που έγινε στο Γουόλγουιτς”. Όπως είπε το κόμμα του θα προσφέρει στην κυβέρνηση την πλήρη υποστήριξή του για τη διευλεύκανση του συμβάντος και ότι οι ένοχοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη.

Την αλληλεγγύη του προς την Βρετανία μετά την "άνανδρη δολοφονία ενός Βρετανού στρατιώτη" στο Λονδίνο εξέφρασε παράλληλα ο Ολάντ ο οποίος βρισκόταν μαζί με τον Κάμερον την ώρα του περιστατικού.

"Οφείλουμε να αγωνιστούμε κατά της τρομοκρατίας παντού, αυτό προϋποθέτει την ανταλλαγή των πληροφοριών που έχουμε, την συνεργασία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες μας πληροφοριών και την δράση παντού", πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Η Μουσουλμανική Κοινότητα στη Βρετανία καταδίκασε επίσης την επίθεση ως μια “βαρβαρική πράξη που δεν έχει βάση στο Ισλάμ”.

Πηγές: Reuters, BBC, CNN

Από enet

Νέο φορολογικό: Δηλώσεις τέλος για μισθωτούς και συνταξιούχους με εισόδημα από μια πηγή


Τι προβλέπει το προσχέδιο νόμου για τον νέο κώδικα φορολογίας. Ποιοι δεν θα υποβάλλουν δήλωση. Θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ οι αποζημιώσεις 
Τέλος στις φορολογικές δηλώσεις για φορολογούμενους με εισόδημα από μια πηγή φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που θα δοθεί τις επόμενες μέρες σε διαβούλευση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής", το προσχέδιο του νέου κώδικα φορολογίας για φυσικά και νομικά πρόσωπα, προβλέπει νέο σύστημα παρακράτησης φόρου για μισθωτούς, αύξηση της προκαταβολής φόρου στο 90% για όλους τους επιτηδευματίες και τις επιχειρήσεις, ενώ οι φορολογικές δηλώσεις του 2014 θα...
υποβληθούν πριν από τον Απρίλιο.

Επίσης, καταργείται ο συμπληρωματικός φόρος επί των ακινήτων, ενώ οι αποζημιώσεις θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ.

Στο προσχέδιο δεν περιλαμβάνεται άρθρο για τα τεκμήρια διαβίωσης και τις αποδείξεις.

Πιο αναλυτικά το προσχέδιο προβλέπει:

*Κάθε φυσικό πρόσωπο που αποκτά εισόδημα συντάσσει ετήσια φορολογική δήλωση στο έντυπο που ορίζει η φορολογική διοίκηση και υποβάλλει την ετήσια φορολογική δήλωσή του πριν από την 1η Απριλίου του επόμενου φορολογικού έτους.

*Απαλλάσσονται από την υποχρέωση φορολογικής δήλωσης:

α) Φορολογούμενοι οι οποίοι αποκτούν εισόδημα από μισθωτή εργασία, το οποίο υπόκειται σε παρακράτηση φόρου στην πηγή.

β) Φορολογούμενοι οι οποίοι αποκτούν αποκλειστικά και μόνο επενδύσεις, το ο οποίο υπόκειται σε παρακράτηση φόρου.

*Τα φυσικά πρόσωπα που έχουν τη φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα και αποκτούν εισόδημα από μισθωτή εργασία από περισσότερους του ενός εργοδότες ή που αποκτούν περιστασιακό εισόδημα από μισθωτή εργασία μπορούν να υποβάλλουν δήλωση πριν από την 1η Απριλίου προκειμένου να αξιώνουν επιστροφή φόρου εισοδήματος που έχει αποδοθεί. Δεν θα δίνονται επιστροφές φόρων κάτω των 50 ευρώ.

*Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού της μηνιαίας παρακράτησης για μισθωτούς και συνταξιούχους. Πλέον δεν θα γίνεται με τον μαθηματικό τύπο αλλά με ποσοστό ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος. Συγκεκριμένα, καθιερώνεται νέο σύστημα υπολογισμού της μηνιαίας παρακράτησης φόρου σε μισθούς και συντάξεις. Στη νέα κλίμακα που θα ισχύσει από 1η Ιανουαρίου 2014, οι συντελεστές υπολογισμού της μηνιαίας παρακράτησης φόρου εισοδήματος θα επιβάλλονται απεθυείας στα μηνιαία ποσά αποδοχών άνω των 800 ευρώ και θα κλιμακώνονται από 1% έως 42%.

*Καταργείται ο συμπληρωματικός φόρος, ο οποίος επιβάλλεται με συντελεστές 1,5% και 3% στα εισοδήματα από ακίνητα.

*Καθορίζονται οι δαπάνες που εκπίπτουν για τις επιχειρήσεις καθώς και αυτές που δεν αναγνωρίζονται από την εφορία.

*Οποιαδήποτε εφάπαξ καταβολή η επιμίσθιο ή παροχές σε χρήμα ή είδος ή παρόμοιες πληρωμές πέραν του μηνιαίου εισοδήματος θα υπόκειται σε παρακράτηση φόρου με συντελεστή 42%

*Αποζημιώσεις για τη λύση ή καταγγελία της εργασιακής σχέσης θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ με την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος. Υπενθυμίζεται ότι ίσχυε αφορολόγητο όριο για αποζημιώσεις έως 60.000 ευρώ.

Από news247

Το νερό δεν αυξάνει τις καύσεις των θερμίδων


Όσοι πίνουν άφθονο νερό πριν από το φαγητό μπορεί να διαπιστώνουν ότι χάνουν βάρος, αλλά αυτό δεν οφείλεται στο ότι το νερό διεγείρει την καύση θερμίδων, αναφέρουν επιστήμονες από την Ελβετία...

Σε μελέτη που πραγματοποίησαν με 16 άνδρες, ηλικίας 20-30 ετών, ανακάλυψαν πως έπειτα από την κατανάλωση 500 ml αποσταγμένου ή μεταλλικού νερού οι καύσεις τους αυξάνονταν οριακά ή καθόλου.
Συνεπώς, «το νερό δεν προκαλεί θερμογένεση», ξεκαθάρισαν η δρ Ναταλί Σαριέρ από το Πανεπιστήμιο του Fribourg, και οι συνεργάτες της, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Παχυσαρκίας, το οποίο διεξάγεται στο Λίβερπουλ.

Η συμβολή του νερού στο αδυνάτισμα, πιθανώς οφείλεται σε άλλες δυνητικές επιδράσεις του, όπως ο κορεσμός της πείνας, πρόσθεσε η δρ Σαριέρ.
Όπως εξήγησαν οι ερευνητές, οι προγενέστερες μελέτες επί του θέματος είχαν αντιφατικά ευρήματα, καθώς άλλες έδειχναν πως το νερό δεν καίει θερμίδες και άλλες ότι αυξάνει τις καύσεις έως 30%.

Οι ερευνητές αναρωτήθηκαν εάν αυτές οι διαφοροποιήσεις οφείλονται στα διαφορετικά είδη νερού που χρησιμοποιήθηκαν στις διάφορες μελέτες, δεδομένου ότι ορισμένα συστατικά του νερού (ιχνοστοιχεία, άλατα κ.τ.λ.) θα μπορούσαν να επηρεάζουν την θερμογένεση.

Έτσι, αποφάσισαν να ελέγξουν κατ’ αρχήν τις επιδράσεις του καθαρού, αποσταγμένου νερού στις καύσεις των 16 εθελοντών τους, υποβάλλοντάς τους σε ειδικές μετρήσεις εν όσω κάθονταν ακίνητοι στο εργαστήριό τους.
Η κατανάλωση του αποσταγμένου νερού φάνηκε να αυξάνει οριακά τις καύσεις (μόλις 2%), ποσοστό το οποίο δεν ήταν στατιστικά σημαντικό.

Στη συνέχεια, τους ζήτησαν να πιουν το μεταλλικό νερό και επανέλαβαν τις εξετάσεις. Αυτή τη φορά η αύξηση των καύσεων ήταν 5,8% - μία στατιστικά σημαντική, αλλά και πάλι πολύ μικρή αύξηση, ώστε να μπορέσει από μόνη της να οδηγήσει σε μείωση του σωματικού βάρους.
«Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι η κατανάλωση νερού ασκεί οριακή ή καμία επίδραση στην ενεργειακή δαπάνη σε κατάσταση ηρεμίας», ήταν το συμπέρασμα των ερευνητών.

ΠΗΓΗ: tanea.gr

Ενεργοποιήστε το μεταβολισμό σας μόλις ξυπνήσετε


Tips για να κάψετε πιο εύκολα τις θερμίδες της ημέρας σας.
Ο μεταβολισμός παίζει το σημαντικότερο ρόλο στο κάψιμο των θερμίδων. Δεν λειτουργεί το ίδιο στον κάθε άνθρωπο. Σίγουρα όλοι έχετε αναρωτηθεί γιατί κάποιοι γνωστοί σας παραμένουν αδύνατοι ενώ τρώνε περισσότερο από εσάς. Όλα είναι θέμα μεταβολισμού. Ωστόσο με μία σωστή διατροφή, μερικά tips και φυσικά με τη γυμναστική μπορείτε να αλλάξετε το μεταβολισμό σας πολύ εύκολα.

Δείτε παρακάτω ορισμένα tips που θα σας κάνουν καλό:

Πρωινή γυμναστική: Όσο δύσκολο κι αν είναι πρέπει να προσπαθήσετε. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι στην πρωινή γυμναστική καίτε τις διπλάσιες θερμίδες από οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας.

Προσθέστε μικρές ασκήσεις γυμναστικής μέσα στην ημέρα σας: Φυσικά δε σημαίνει ότι πρέπει να κουβαλάτε μαζί σας τα βαράκια σας. Απλά αλλάξτε κάποιες συνήθειές σας και μετατρέψτε τις σε ασκήσεις γυμναστικής. Ανεβείτε με τις σκάλες και όχι με το ασανσέρ, παρκάρετε μακριά έτσι ώστε να περπατήσετε, βγείτε για τρέξιμο όταν έχετε μισή ώρα ελεύθερη στο χρόνο σας.

Μην αμελείτε το πρωινό σας: Είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Γεμίστε με ενέργεια το σώμα σας έτσι ώστε να μπορέσει ο οργανισμός σας να κάνει τις σωστές καύσεις.

Μην αμελείτε τους μύες σας: Η γυμναστική σας πρέπει να έχει τουλάχιστον δέκα λεπτά άσκησης των μυών σας. Μην αμελείτε κανένα μέρος του σώματός σας.

Τα snacks είναι απαραίτητα: Δεν πρέπει να αφήνετε ποτέ το στομάχι σας άδειο. Τα snacks, ενδιάμεσα από τα κυρίως γεύματα είναι απαραίτητα. Δίνουν στον οργανισμό την ενέργεια που αναζητά και σταματούν την πείνα σας.
jenny.gr

Η σχέση πατέρα και παιδιού


Ο δεσμός του μικρού παιδιού με τον πατέρα είναι απαραίτητος για την ομαλή ψυχική του ανάπτυξη, καθώς η μητέρα δεν μπορεί να αναπληρώνει τα πάντα.
Η αλήθεια είναι πως το βρέφος και η επιβίωσή του κατά το πρώτο έτος είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την πλήρη και αποκλειστική φροντίδα που λαμβάνει από το πρώτο αντικείμενο αγάπης: τη μητέρα του. Εκείνη συμβολίζει την παντοδύναμη πηγή τροφής, ασφάλειας, ανακούφισης και σταθερότητας.

Από το δεύτερο έτος αρχίζει και εισχωρεί ο πατέρας στη ζωή του παιδιού. Μπορεί και συμπληρώνει τις ελλείψεις ή τις πιέσεις της μητέρας, δίνοντας π.χ. περισσότερο χρόνο για παιχνίδι, καθώς οι μαμάδες αναγκαστικά βουλιάζουν στις πρακτικότητες της καθημερινότητας, ενώ παράλληλα εκείνος αρχίζει σταδιακά και λειτουργεί ως πρότυπο.

Το παιδί «ρουφάει» από εκείνον τα χαρακτηριστικά αυτά της προσωπικότητάς του (π.χ. σεβασμός, υπομονή), τα οποία αναπαράγει σταδιακά το ίδιο ως κομμάτια της συμπεριφοράς του ή κινητοποιείται για να τα συναντήσει αργότερα στις σχέσεις του με τους άλλους ανθρώπους ως επιθυμητές αρετές.

Συμβουλές

Το να είσαι μπαμπάς δεν είναι ένας αυτονόητος ρόλος, σαν ρούχο που φοράς. Τον μαθαίνεις. Είναι καλό οι ρόλοι ανάμεσα στη μητέρα και τον πατέρα να είναι σχετικά διαχωρισμένοι. Ο πατέρας ναι μεν έχει συνήθως λιγότερο ποσοτικό χρόνο με το παιδί, αλλά να μπορεί να κάνει μαζί του περισσότερες δραστηριότητες, χωρίς να αρκείται στο να συμπληρώνει τις υποχρεώσεις που δεν πρόλαβε η μητέρα (π.χ. ύπνος, τάισμα).

Ο πατέρας οφείλει να παρέχει ένα είδος αποκλειστικότητας στο παιδί, π.χ. να κουβεντιάζουν, να παίζουν, να του μαθαίνει τον κόσμο, και όχι να λειτουργεί παθητικά ως μία δεύτερη μαμά. Προτείνεται επίσης στους μπαμπάδες:

- Να βρίσκουν έναν τρόπο να συμφωνούν στα βασικά με τη μητέρα.

- Να απενοχοποιηθούν από το φορτίο του ότι «δουλεύω, άρα είμαι κακός μπαμπάς». Ας είναι λίγος ο χρόνος, αλλά γεμάτος!

- Ειδικά για όσους έχουν κόρες, ας φροντίσουν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, τα ανθεκτικότερα ψυχικά τους χαρακτηριστικά, καθότι τα κορίτσια ασυνείδητα ψάχνουν για τα πατρικά τους βιώματα στις ενήλικες ερωτικές τους σχέσεις.

- Να λειτουργούν ως πηγή πειθαρχίας και κανόνων στο σπίτι, ωστόσο αυτά να τα εξισορροπούν με την αγάπη και όχι με την επιβολή εξουσίας, που θρέφει την παθητικότητα και την υποτακτικότητα.

- Να θυμούνται πάντα ότι η άνευ όρων αγάπη είναι η αποτελεσματικότερη συνταγή για να είσαι ο καλός πατέρας.

Η Συνταγή της Ημέρας!


Γλυκόξινα Χοιρινά Παιδάκια με μουστάρδα

Συνταγη για 4 ατομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:

1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο γλυκό κρεμμύδι
1 φλιτζάνι μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού ανάμικτα μπαχαρικά σχάρας
1 1/2 κιλό χοιρινά παϊδάκια

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μέτριο τηγάνι πάνω σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά προσθέτουμε και ανακατεύουμε στο τηγάνι τη μουστάρδα, το μέλι, τα ανάμικτα μπαχαρικά σχάρας και το ξύδι. Σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και κρατάμε περίπου το ένα τρίτο της σάλτσας για να το χρησιμοποιήσουμε στο σερβίρισμα.

Αφαιρούμε το περιττό λίπος από τα παϊδάκια και τα κόβουμε σε κομμάτια που να περιέχουν και το κόκκαλο. Προετοιμάζουμε τη σχάρα (κατά προτίμηση κάρβουνα) για το ψήσιμο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Ψήνουμε τα παϊδάκια στη σχάρα γυρνώντας τα συχνά και ταυτόχρονα αλείφοντας τα με τη σάλτσα μουστάρδας που ετοιμάσαμε από προηγουμένως. Ψήνουμε τα παϊδάκια ανάλογα με τα γούστα μας. Σερβίρουμε τα παϊδάκια απευθείας από τη σχάρα συνοδεύοντας τα με τη σάλτσα που κρατήσαμε από προηγουμένως. Καλή Όρεξη!