ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Εκλογές στις 14 Ιουλίου;

EKLOGESΠου οδεύουν τα πράγματα…
Φήμες κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες στη Βουλή για εκλογές στις 14 Ιουλίου.
Οι πληροφορίες λένε πως ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ψηφίσουν το νομοσχέδιο, εφόσον παραμείνει κλειστή η ΕΡΤ με άμεσο αποτέλεσμα η χώρα να οδηγηθεί σε κάλπες.
Πιθανότερη ημερομηνία σε αυτή την περίπτωση είναι να στηθούν την Κυριακή 14
- See more at: http://troktiko.eu/2013/06/ekloges-14-iouliou/#sthash.RJxbSCDe.dpuf

Βουλιάζει η χώρα την Πέμπτη – Δείτε ποιοί απεργούν

vouliazei-i-xora-tin-pempti---deite-poioi-apergoun-1-315x23624ωρη πανελλαδική απεργία κήρυξαν αύριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ; Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων.
Μπαράζ απεργιών την Πέμπτη, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της ΕΡΤ και τις απολύσεις εργαζομένων.
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΣΥ κήρυξαν 24ωρη πανελλαδική απεργία. Τη συμμετοχή της στην αυριανή απεργία ανακοίνωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ – ΔΥΟ)
Στην απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για το κλείσιμο της ΕΡΤ θα συμμετάσχουν εργαζόμενοι στα μέσα μετάφορας. Συγκεκριμένα, τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, ο ΟΣΕ και ο Προαστιακός θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία. Το μετρό, το τραμ και ο ηλεκτρικός θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως της 9 π.μ.
Δίωρη στάση εργασίας θα πραγματοιποίησουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας με αποτέλσμα να μην πραγματοποιηθούν πτήσεις μεταξύ 15:00 – 17:00.
Νέα 24ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ κήρυξε και η ΕΣΗΕΑ με νέα ανακοίνωση. «Συνεχίζουμε τις επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις προκηρύσσοντας νέα 24ωρη απεργία αύριο Πέμπτη στις 6πμ σε όλα τα ΜΜΕ, δημοτικά και ιδιωτικά» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί ως ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους στη ΕΡΤ αλλά και σε μια κίνηση διαμαρτυρίας απέναντι στις…πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για λουκέτα παντού

Οι πρόωρες εκλογές παραγράφουν το κακούργημα Παπακωνσταντίνου -

1242Ευκαιρία «απόδρασης» μέσω της παραγραφής από τους ποινικά κολάσιμους χειρισμούς του αναφορικά με την λίστα Λαγκάρντ δημιουργούν οι πιθανές πρόωρες εκλογές για τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Πλέον, με τις φυγόκεντρες ενδοκυβερνητικές δυνάμεις να δρουν ανεξέλεγκτες κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο εσπευσμένης προσφυγής στις κάλπες και διάλυση της Βουλής εντός των επόμενων ωρών. Σε μια τέτοια περίπτωση είναι ξεκάθαρο ότι η προανακριτική επιτροπή δεν θα έχει προλάβει να καταθέσει το πόρισμά της προκειμένου να το εγκρίνει η Ολομέλεια.
Πάντως, η προανακριτική συνεδρίαση κανονικά σήμερα Τετάρτη καθώς ήταν προγραμματισμένη η εξέταση των κ.κ. Ανδρέα Ρωσσώνη και Συμεών Σικιαρίδη. Τα δύο πρόσωπα, όπως ήταν αναμενόμενο απάντησαν δια υπομνήματος σημειώνοντας ότι αν και σέβονται την επιτροπή δεν θα παραστούν καθώς θεωρούνται «ύποπτοι» από την δικαιοσύνη.
Πέραν αυτών, η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών απέστειλε δύο νέες πραγματογνωμοσύνες που σχετίζονται με ηλεκτρονικούς υπολογιστές που κατέσχεσαν από το υπουργείο Οικονομικών από τις οποίες όμως δεν προκύπτουν στοιχεία με ανακριτικό ενδιαφέρον.
Τέλος, αποφασίστηκε να μεταβούν στο Ισραήλ η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο κ. Γιώργος Καλαντζής προκειμένου να εξετάσουν τον κ. Σάμπυ Μιωνή, εκπρόσωπο του επενδυτικού κεφαλαίου των 550 εκατομμυρίων δολαρίων.
-

Νεολαία Ποντιακών Σωματείων Ν. Πιερίας: Φωτεινό παράδειγμα ανθρωπιάς

Image

Image 

Σύσσωμη η Νεολαία Ποντιακών Σωματείων του Ν. Πιερίας οργανώνει την επόμενη Κυριακή 16 Ιουνίου 2013, στο θεατράκι του Πάρκου Κατερίνης, τη «Συναυλία Αγάπης» για το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.

Αντί εισόδου, οι θεατές καλούνται να φέρουν μαζί τους όσπρια και ζυμαρικά.

Εδώ και 20 μήνες , οι «Αλληλέγγυοι» της  Εθελοντικής Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, μαζί με τους «Γιατρούς του Κόσμου» λειτουργούν το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» της πόλης μας  το οποίο τροφοδοτεί -κατά μέσο όρο-  περισσότερες από 80 οικογένειες  κάθε μήνα, στις οποίες αντιστοιχούν περίπου 300 πολίτες, μεταξύ αυτών 120 ανήλικα παιδιά και 15 μονογονεϊκές οικογένειες. Το «Κοινωνικό Παντοπωλείο»της ΕΟΔνΠ στεγάζεται στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, στην οδό Φλέμινγκ, δίπλα στο δικαστικό μέγαρο.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας και οι «Γιατροί του Κόσμου» ευχαριστούν θερμά τους χιλιάδες συμπολίτες μας, καλλιτέχνες, συλλόγους, σχολεία και φορείς της πόλης μας που στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς την προσπάθεια αυτή.

Οι νέες και οι νέοι των  Ποντιακών Σωματείων του Ν. Πιερίας δείχνουν το δρόμο στην κοινωνία και στις γενιές που ακολουθούν. Αποτελούν φωτεινό παράδειγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Τους ευχαριστούμε θερμά!


-- 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Μ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

                 

----------------------------------------------------------
Ταχ. Δ/νση:  Βασ. Όλγας  198   
Τ.Κ.: 546 55
Πληροφορίες: Μίνα Κουρνούτου
Τηλέφωνο: 2313 – 319663
Fax: 2313 – 319763
E_mail: antiperiferiarxis-thess@pkm.gov.gr



              
             

  

  





    Θεσσαλονίκη, 13/06/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
           

Από το Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκαν τα συγκεντρωτικά στοιχεία για το σύνολο και το είδος των ελέγχων που διενήργησαν οι υπάλληλοι του Τμήματος, κατά το μήνα Μάιο του τρέχοντος έτους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκαν συνολικά 1.848 έλεγχοι κατά το μήνα Μάιο στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, οι οποίοι αφορούσαν νωπά προϊόντα φυτικής προέλευσης, μεταποιημένα προϊόντα φυτικής προέλευσης και ξηρούς καρπούς, εμφιαλωμένα κρασιά, θέματα φυτοπροστασίας και ζωοτροφές. Από τους συγκεκριμένους ελέγχους δεν βρέθηκαν παραβάσεις.
«Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το γεγονός να διαπιστώνουμε ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των Υπηρεσιών μας. Ωστόσο, δεν επαναπαυόμαστε, συνεχίζουμε τους ελέγχους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και όπου ανακαλύπτουμε παραβατική λειτουργία επιβάλλουμε τις ανάλογες από το νόμο κυρώσεις, ενώ αντίστοιχα επιβραβεύουμε όσες επιχειρήσεις λειτουργούν σωστά. Στόχος μας παραμένει το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα για τον επαγγελματία και τον καταναλωτή», σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής.






Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Μ.Ε. Θεσσαλονίκης

ΟΧΙ στην απομόνωση της ΠΙΕΡΙΑΣ ΟΧΙ στον περιορισμό της διακίνησης ανθρώπων και ιδεών ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ




«Άδικη προσαγωγή σε δίκη των κατοίκων της Πιερίας, που διεκδίκησαν το αυτονόητο, την εφαρμογή άρθρων του συντάγματος που προβλέπει την ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων μέσα στην Ελληνική Επικράτεια», χαρακτηρίζει η Αντιπεριφερειάρχης ΠΙΕΡΙΑΣ, κας Σοφία Μαυρίδου.

Την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Περιφερειάρχη κου Απ. Τζιτζικώστα στο πλευρό της τοπικής συστράτευσης των πολιτών της Πιερίας υπό την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου και των Περιφερειακών Συμβούλων, έχουν οι τοπικοί άρχοντες και θεσμικοί φορείς της Πιερίας, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν για ακόμα μια φορά το τίμημα της απομόνωσης που τους επιβάλλουν οι πολιτικές δεσμεύσεις προς την κατασκευάστρια εταιρεία.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και οι εκπρόσωποι της αιρετής περιφερειακής αρχής δηλώνουν την αλληλεγγύη τους αλλά και την αμέριστη συμπαράσταση στους σε όλους τους άδικα διωκόμενους πολίτες της Πιερίας, οι οποίοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους σε μία απόφαση της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.» την οποία μόνη της η εταιρεία αναίρεσε υπό την «πίεση» των άδικα πληγώμενων κατοίκων.


Η κα Σοφία Μαυρίδου, τονίζει και πάλι για το πολλαπλό ΦΡΑΓΜΑ αποκλεισμού της Πιερίας, μιας κομβικής περιοχής ανάμεσα σε τρεις περιφέρειες, με τη λειτουργία των σταθμών διοδίων, ένα ακόμα στη βόρεια πλευρά του Νομού διότι λειτουργεί και ο σταθμός διοδίων στα Μάλγαρα αλλά και στη νότια Πιερία με τα πολλαπλά διόδια από τη Λεπτοκαρυά μέχρι τη Λάρισα. Αποτέλεσμα εκτός των άλλων η μείωση της επισκεψιμότητας και της μειωμένης τουριστικής κίνησης, σε ένα Νομό που ζει από τον τουρισμό, που έχει πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα να αναδείξει και να παρουσιάσει σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο που κινείται ελεύθερα χωρίς φυσικούς ή ιδεολογικούς περιορισμούς.



Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας
Σοφία Μαυρίδου


ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

ΘΕΜΑ:     Ψήφισμα συμπαράστασης

      Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας στέκεται αλληλέγγυος προς τους εργαζομένους της ΕΡΤ και καταδικάζει απερίφραστα την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η οποία εν ριπή οφθαλμού καθιστά ανέργους  χιλιάδες εργαζομένους.
     Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση είναι η μόνη που μπορεί να εγγυηθεί ανεξάρτητη και αδέσμευτη δημοσιογραφία και  απαιτείται η επαναλειτουργία της άμεσα .
              


                                                  Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος                                                                   Η Γραμματέας


Βάσσου  Φρειδερίκη                                                  Κατιμερτζή  Μαγδαληνή

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ



ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Το Ν.Σ. Πιερίας της ΚΝΕ καλεί σε ξεσηκωμό τους νέους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους μαθητές που είναι παιδιά της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, όλους τους νέους που ζουν στο πετσί τους την αντιλαϊκή πολιτική η οποία ασκείτε και από τη σημερινή κυβέρνηση όπως και από τις προηγούμενες ώστε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου, των μονοπωλίων και να διασφαλίσει για λογαριασμό τους (των μονοπωλίων) ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία.

Αυτή η πολιτική των μονοπωλίων είναι εντολή

Καταγγέλλουμε την τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) που με τις μεθόδους και τις πρακτικές του δόγματος του “νόμου και της τάξης” αποφάσισε να κλείσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και να πετάξει στο δρόμο τους εργαζομένους.
Όταν οι ανάγκες των πολυεθνικών και της μεγαλοεργοδοσίας επιτάσσουν, τα αστικά κόμματα δεν διστάζουν να αποβάλουν τον όποιο μανδύα κοινοβουλευτικής διαδικασίας και δημοκρατικοφάνειας και να αποκαλυφθεί αυτό που πραγματικά είναι η αστική δημοκρατία. Δικτατορία των πολυεθνικών με κοινοβουλευτικό μανδύα. Υπέρτατος νόμος και αρχή τα συμφέροντα της τάξης που εκπροσωπούν. Αυτά του μεγάλου κεφαλαίου και της αστικής τάξης
Η απόφαση για το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης και των άλλων επιχειρήσεων και οργανισμών. Η απόφαση για την απελευθέρωση του ωραρίου εργασίας και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Ο νόμος υπέρ των τραπεζών που ψηφίστηκε για την ρύθμιση των χρεών. Η κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων που χειροτερεύει. Ο νόμος για την πάρα πέρα απελευθέρωση των απολύσεων που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση και άλλα ακόμα αντιλαϊκά μέτρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πάρει δείχνουν ότι η επίθεση του κεφαλαίου, της τρόικας και της κυβέρνησης κλιμακώνεται και η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται θα στηριχτεί στα νεκροταφεία των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ ΣΤΙΣ 10:30π.μ στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

SOS! Κοινοποιείστε το παντού.

Φίλε, φίλη,

εδώ δεν υπάρχουν κομματικές γραμμές και αγκυλώσεις. Εδώ υπάρχει ένα
ξεκάθαρο δίλημμα.

Στηρίζεις τη χούντα της τρικομματικής ή τη δημοκρατία;

Αυτοί επέλεξαν να εκτελούν τις εντολές της τρόικας με κάθε κόστος ακόμη και να επιβάλουν χούντα στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία. Δεν κυβερνούν αυτοί. Απλά εκτελούν την εντολή των δανειστών μας «Διαλύστε την Ελλάδα ΤΩΡΑ».

Βάζουν λουκέτο στη χώρα.

Θα τους αφήσεις; Θα μείνεις αμέτοχος;

Πρέπει όλοι μας να σταθούμε μαζικά απέναντί τους. Πρέπει αυτή τη μάχη να την κερδίσουμε.

Σου στέλνουμε τα βασικά άρθρα που ανέβασε Το ΧΩΝΙ από εχθές το βράδυ.

Διάδωσέ τα. Μοιράσου τα με φίλους σου στο FB. Ανέβασέ τα όπου μπορείς.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει την αλήθεια. Πρέπει να καταλάβει την
υποκριτική προπαγάνδα που του πουλάνε και πάλι.

Αυτή τη μάχη πρέπει να την κερδίσουμε.

Ο Μάνος Κακλαμάνος μιλά για τη νέα εφεύρεση της κυβέρνησης Σαμαρά: Τον
"φασιστικό τουρισμό"...
http://www.toxwni.gr/xoni-apopsi/manos-kaklamanos/item/2718-ei-psit-analosime-simo

Λεπτο προς λεπτο, όλες οι εξελίξεις στην Αγία Παρασκευη - Διαδώστε,
κοινοποιείστε παντού!
http://www.toxwni.gr/xoni-apokleistika/item/2708-to-xoni-stin-ert-deite-oles-tis-ekselikseis-phs

Η δημοσιογραφική ξεφτιλα με το κυβερνητικό non paper για την ΕΡΤ... Ντροπή...
http://www.toxwni.gr/xoni-apokleistika/item/2709-to-non-paper-kai-oi-non-dimosiografoi%E2%80%8F

Ο διεθνής εξευτελισμός της χώρας εν όψει... τουριστικής περιόδου...
http://www.toxwni.gr/xoni-apokleistika/item/2719-diethnis-i-katakraigi-gia-ton-ksafniko-thanato-tis-ert

"Διαφωνώ με το κλείσιμο της ΕΡΤ" - Ψήφισε κι εσύ στο δημοψήφισμα
http://www.toxwni.gr/component/acepolls/poll/21-kleisimo-ert

Δείτε τι έλεγε ο υποκριτής Κεδίκογλου για την ΕΡΤ!
http://www.toxwni.gr/xoni-apokleistika/item/2693-dimosiografo-den-ton-les-dosilogo-tis-kakias-oras-ton-les

Ούτε στάλα τσίπα, πια, Σίμο;
http://www.toxwni.gr/ellada/item/2705-kamaroste-ton-giganta-tis-politikis-simo-kedikoglou-vd-bravissimo-simo

ΤΩΡΑ: ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ από το
http://www.toxwni.gr/ellada/item/2699-deite-zontana-to-apergiako-programma-tis-ert

Φτάνει πια με το "εγώ" - Συγκλονιστικό κείμενο της Ελσας Σπυριδοπούλου
για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, χωρίς (πολλούς από) εμάς...
http://www.toxwni.gr/xoni-apopsi/elsa-spuridopoulou/item/2707-ftanei-me-to-ego

ΕΡΤ3 - Τι συμβαινει στη Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ!
http://www.toxwni.gr/xoni-apokleistika/item/2717-apofasismenoi-gia-agona-mexri-telous-kai-stin-et3-photos