ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Eπιδεινώθηκε η υγεία του Σάκη Μπουλά

Epideinothike-i-ygeia-tou-saki-mpoula-1-315x236Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι καλά. Ο Σάκης Μπουλάς μέρα με τη μέρα δίνει μεγάλη μάχη με την ασθένειά του.
Τα νέα για την κατάσταση υγείας του Σάκη Μπουλά δεν είναι καλά!  Καθόλου καλά…. Ο Νάσος Γουμενίδης, μέσα από το Nassos blog μας δίνει τα άσχημα μαντάτα.
«Ο Σάκης Μπουλάς μέρα με τη μέρα δίνει μεγάλη μάχη με την κακιά αρρώστια. Οι τελευταίες αναφορές κάνουν λόγο για επιδείνωση.  Σύμφωνα με τις  τελευταίες πληροφορίες η κατάσταση του τις τελευταίες ώρες χειροτέρεψε.
Μπορεί πριν απο λίγο καιρό να έκανε δημόσια εμφάνιση σε νυχτερινό κέντρο δίνοντας  σε όλους μας την ελπίδα πως όλα είναι καλά και πώς θα τα καταφέρει…όμως η κακιά αρρώστια είναι πλέον πολύ επιθετική. Είναι πολύ δύσκολη η θέση μου. Δε θα γράψω τίποτε άλλο καθώς σέβομαι την μάχη του. Και πιστεύω ότι θα βγεί νικητής. Παρά το γεγονός ότι οι θαυμαστές του ρωτούν καθημερινά και υπάρχει εύλογο ενδιαφέρον…
Ένα θα πώ. Δύναμη και πίστη στον Θεό»
πηγή: nasosblog

Στην Ελλάδα πάντα φταίνε οι άλλοι και εμείς είμαστε τα θύματα.Εμείς ποτέ δεν ευθυνόμαστε για τίποτα....

Συνεχίζουν ακάθεκτοι και ενωμένοι, την καταστροφή της χώρας


Έκαναν την υπέρβασή τους και συνεχίζουν να μας κυβερνούν για το… καλό μας! 

Τα μιλήσανε, τα συμφωνήσανε. Συνεχίζουν ως είχαν και "να... καεί το παλιάμπελο". Σήμα θα βγει, εργαζόμενοι θα απολυθούν και όλα καλά και ωραία. Τι είναι 2.500 επιπλέον άνεργοι όταν η χώρα διαθέτει ήδη και επισήμως περισσότους από 1.500.000...; Απλά, παράπλευρες απώλειες της πολιτικής του "πέφτουμε στα τέσσερα" και του "τα δίνουμε όλα τζάμπα". Εξάλλου, το ζητούμενο είναι να σωθεί η κυβέρνηση και όχι οι πολίτες. Γιατί, αυτή η κυβέρνηση έχει έργο μπροστά της, έχει να κάνει πολλά και να δώσει ακόμη περισσότερα στους... τοκογλύφους δανειστές του άγνωστου χρέους (δεν έχει γίνει έρευνα -με ψήφο ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ- για το πως έγινε το χρέος, ποιό είναι το νόμιμο ύψος του κ.α.). 
Η συζήτηση των κυβερνητικών εταίρων (ή ετέρων; η ιστορία θα δείξει) δεν έληξε, αλλά το θέμα είναι να στηριχθεί "η προγραμματική βάση της κυβερνητικής λειτουργίας", όπως δήλωσε ο κ. Βενιζέλος. Δηλαδή, όλα και όλοι θυσία για την καρέκλα. Η συζήτηση θα... συνεχιστεί, επειδή δεν είναι δυνατό να γίνει άμεση στροφή 180 μοιρών και οι πατερίτσες (Βενιζέλος και Κουβέλης) θα βρεθούν σε δύσκολη θέση να αιτιολογήσουν γιατί συμφώνησαν, στη συνέχεια διαφώνησαν και μετά ξανασυμφώνησαν με τον "εκλεκτό" - καίσαρα Αντώνη.

Για το καλό της χώρας… μας λένε, λοιπόν, ότι αναγκάστηκαν να τα βρούνε αυτοί που ναι μεν συνυπέγραψαν το φασιστικό κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά στη συνέχεια διαφώνησαν με αυτό που υπέγραψαν για να καταλήξουν πως συνεχίζουν την συγκυβέρνησή τους αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι τελικά «η δημοκρατία έχει διεξόδους, το κοινό καλό υπαγορεύει ηπιότητα και πως για το καλό της χώρας, για να μην χαθούν οι κόποι και ο αγώνας που δόθηκε μέχρι σήμερα, για να αποφευχθούν πολύ χειρότερες καταστάσεις και για να μην μπούμε σε μία επικίνδυνη τροχιά, η οποία δύναται να φέρει καταιγίδες πολύ μεγαλύτερες από αυτή που περνάει ο λαός»…

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι κανείς από τους κυβερνώντες δεν άντεχε να συρθεί σε εκλογές, αφού σε μία τέτοια περίπτωση θα καταγραφόταν με τραγικούς αριθμούς η συντριπτική τους ήττα και θα υλοποιούνταν η άμεση απομάκρυνσή τους από την ασφάλεια που τους παρέχουν οι θώκοι της συγκυβέρνησης.
Τις τελευταίες αυτές ημέρες ξανα-ζήσαμε και το σενάριο του «κινδύνου των εκλογών», ξαναδιαβάσαμε και ξανα-ακούσαμε από τα περιφερόμενα παπαγαλοειδή πως «οι εκλογές ενέχουν κινδύνους οικονομικούς και εθνικούς, ενώ το φαινόμενο της πόλωσης των πολιτών μπορεί να οδηγήσει και σε συγκρούσεις με εμφυλιοπολεμικά χαρακτηριστικά»!!!

Φυσικά, για τους κυβερνώντες οι εκλογές είναι επικίνδυνες. Αλλά αυτό ισχύει για τους κυβερνώντες που δεν σέβονται την Δημοκρατία, δεν υπακούουν στο Σύνταγμα, δεν λειτουργούν υπέρ των συμφερόντων της χώρας και υπέρ των δικαιωμάτων των πολιτών. Για τέτοιου είδους κυβερνώντες φυσικά οι εκλογές είναι μεγάλος κίνδυνος.
Η λεπτομέρεια, είναι πως, για τον λαό οι εκλογές δεν είναι κίνδυνος. Ενδέχεται ούτε και για την χώρα, εάν λειτουργούν τα αρμόδια θεσμικά όργανα (στρατός, αστυνομία, υπηρεσίες ασφάλειας κ.α.).

Έκαναν, λοιπόν, την «υπέρβασή» τους, συνεχίζουν ακάθεκτοι την εκτέλεση του σχεδίου ολικής καταστροφής, φυσικά στο όνομα της δικής τους φαυλοκρατίας και αυτοδιάσωσης. Τα περισσότερα λόγια είναι φτώχεια και δυστυχώς είναι η δική μας φτώχεια, που την πληρώνουμε ακριβά και θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε μέχρι να καταλάβουμε ποιοι, πως και γιατί μας επέβαλαν τα μνημόνια, καταλήστευσαν την οικονομία μας και υποθήκευσαν την ίδια μας την πατρίδα.

Μέχρι τότε, οι «άρχοντες» θα απολαμβάνουν την ασφάλεια της λάθρας εξουσίας τους, θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν την δική τους δημοκρατία βιάζοντας την λογική και –φυσικά- το Σύνταγμα.
Μέχρι την επόμενη πολιτική – κυβερνητική κρίση, μέχρι τον επόμενο μαζικό αποπροσανατολισμό, καλό καλοκαίρι σε όλους μας ελπίζοντας πως τουλάχιστον τα κουνούπια θα μας λυπηθούν και δεν θα μας πιούνε το αίμα (όσο μας απέμεινε…)

Αναγνώστης

ΥΓ: Όταν καταλάβουμε πως οι κυβερνήσεις που αντιμετωπίζουν τις εκλογές σαν... "καταστροφή" είναι οι περισσότερο επικίνδυνες να φέρουν την καταστροφή που βλέπουν στην απόφαση των πολιτών, ίσως τότε να μπορέσουμε σαν πολίτες να κατανοήσουμε ότι η Δημοκρατία γεννήθηκε, βιάστηκε και ευτελίστηκε στην Ελλάδα, με την ευγενική "χορηγεία" των πολιτικών και την απάθεια των πολιτών. Όταν καταλάβουμε τι έχει συμβεί και ποιοί αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς, τότε και μόνο τότε θα αποδώσουμε στους λαθρο-κυβερνώντες αυτό που τους αξίζει. Η επαναφορά του αυτονόητου, της λογικής και της δημοκρατίας, είναι δική μας ευθύνη και δικό μας χρέος. Οι πολιτικοί κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση αυτού του χρέους, δημιουργώντας άλλα χρέη για να ικανοποιήσουν την εξάρτησή τους από την προσωπική τους δόση εξουσίας που πληρώνει ένας ολόκληρος λαός...
ΥΓ2: Η συζήτηση των "αρχηγών" θα συζητηθεί την Τετάρτη κι εμείς ρίχνουμε μία ιδέα: Να το κάνουν σήριαλ, με παραγωγή Μαξίμου και να το γυρίσει η ΕΡΤ...

Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2WZaPXgPF

Η ΕΡΤ «ΜΑΥΡΙΣΕ» ΑΝΕΞΙΤΗΛΑ ΔΙΕΘΝΩΣ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΑΜΑΡΑ

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Πολιτικά «αυτοκτονική» ενδέχεται να αποδειχθεί τελικά η απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να κλείσει την ΕΡΤ για να φτιάξει μια δική του, απολύτως ελεγχόμενη από τη ΝΔ και επανδρωμένη από τυφλά όργανά του στην υπηρεσία του Μνημονίου και της γερμανικής επικυριαρχίας. Ο εσμός του Μεγάρου Μαξίμου νόμιζε ότι η επίδειξη πυγμής μέσω της απόλυσης εν μια νυκτί δυόμισι και πλέον χιλιάδων εργαζομένων της ΕΡΤ και η απόλυτη φίμωσή της θα ήταν εύκολη υπόθεση.
Αφενός η ΕΡΤ ήταν πλήρως απαξιωμένη πολιτικά ως προπαγανδιστική «ντουντούκα» του Σαμαρά, άρα αποκρουστική για την πλειοψηφία του λαού που μισεί τη μνημονιακή πολιτική, της οποίας θύματα είναι όλοι οι Ελληνες. Αφετέρου οι δημοσιογράφοι ως κλάδος είναι αντιπαθείς στον κόσμο ως «παπαγαλάκια» της εκάστοτε εξουσίας με το αζημίωτο φυσικά, επομένως καθόλου δεν θα θλίβονταν οι πολίτες, αν απολύονταν μαζικά εκατοντάδες δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, πίσω από τους οποίους θα κάλυπτε η κυβέρνηση και τις απολύσεις του τεχνικού και διοικητικού προσωπικού. Ετσι υπολόγιζε ο πρωθυπουργός ότι οι διαμαρτυρίες για το κλείσιμο της ΕΡΤ θα ήταν περιορισμένες στους απολυθέντες εργαζόμενους, οπότε σύντομα θα καταλάγιαζαν.
Ο Αντώνης Σαμαράς έπεσε παταγωδώς έξω στους υπολογισμούς του. Οι λαϊκές αντιδράσεις υπερέβησαν κάθε προσδοκία. Οταν πάνω από 100.000 (!) πολίτες πέρασαν από το Ραδιομέγαρο π.χ. μόνο την Πέμπτη, για να διαδηλώσουν εναντίον του κλεισίματος της ΕΡΤ, ήταν φανερό ότι το διακύβευμα δεν ήταν πλέον το κατά πόσον ο Σαμαράς θα μπορέσει να κλείσει με άνεση την κρατική ραδιοτηλεόραση, αλλά αν θα μπορέσει να τσακίσει κάθε διάθεση αντίστασης του ελληνικού λαού, ο οποίος είχε εκ νέου αφυπνισθεί, μόλις είδε το απόλυτο μαύρο στις τηλεοπτικές οθόνες.
Η ωμότητα του εγκλήματος του κλεισίματος της ΕΡΤ και οι αλλεπάλληλες διαδηλώσεις δεκάδων χιλιάδων λαού στο Ραδιομέγαρο προκάλεσαν αμέσως την προσοχή των ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης, με ολέθρια αποτελέσματα για την εικόνα της κυβέρνησης στο εξωτερικό. Κατάμαυρο το εξώφυλλο της γαλλικής «Λιμπερασιόν» και της επίσης γαλλικής «Ουμανιτέ». «Ελλάδα – Ποιος έκλεισε την τηλεόραση;», ο τίτλος της πρώτης. «Ελλάδα – Μαύρη οθόνη στη δημοκρατία», ο τίτλος της δεύτερης. «Είναι τραγικό σύμβολο να βλέπει κανείς μαύρη οθόνη στη δημόσια τηλεόραση», δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός Πολιτισμού, Ορελί Φιλιπετί. «Πλήττεται η δημοκρατία με το απάνθρωπο κλείσιμο της ΕΡΤ», δήλωσε ο επίσης Γάλλος υπουργός Αλέν Βινταλίς, που έχει αρμοδιότητα τις σχέσεις της κυβέρνησης με το Κοινοβούλιο.
Για τους γερμανόφρονες της κυβέρνησης Σαμαρά όμως μεγαλύτερο ήταν το πλήγμα που δέχθηκαν από τον Γερμανό σοσιαλδημοκράτη υποψήφιο για την καγκελαρία Πέερ Στάινμπρικ και τον επίσης Γερμανό πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σοσιαλδημοκράτη και αυτόν. «Συνιστά απειλή για τη δημοκρατία στην Ελλάδα το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης;», ερωτήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης προς τους ξένους ανταποκριτές στο Βερολίνο. «Ναι!», απάντησε χωρίς περιστροφές. Το κλείσιμο της ΕΡΤ «εγείρει σοβαρά ερωτήματα για το κατά πόσο συνάδει με το θεμελιώδες νομικό πλαίσιο της ΕΕ», αναφέρει ο πρόεδρος της Ευρωβουλής σε επιστολή που έστειλε προς τον Αντώνη Σαμαρά.
«Δεν μπορώ να αγνοήσω τις θεσμικές και πολιτικές ανησυχίες που ανακύπτουν από αυτή την απόφαση μέσα στο πλαίσιο της δημοκρατικής διαδικασίας», προσθέτει ο Μάρτιν Σουλτς. Ως και ο αρμόδιος για ταΑνθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μούζνιεκς, αισθάνθηκε την ανάγκη να καταδικάσει το κλείσιμο της ΕΡΤ, τονίζοντας ότι η ενέργεια αυτή «έστειλε ένα μήνυμα φόβου στα ΜΜΕ»!
Πανωλεθρία για το πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά αποτέλεσε η κοινή διακήρυξη 50 (!) διευθυντών ραδιοτηλεοπτικών δικτύων της Ευρώπης, κίνηση που οργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ενωση (EBU), η οποία μάλιστα ζήτησε και παρέμβαση του προέδρου της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, για να ξανανοίξει η ΕΡΤ. «Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης και η ανεξαρτησία τους από την κυβέρνηση βρίσκονται στην καρδιά των δημοκρατικών κοινωνιών», αναφέρουν στη διακήρυξή τους ο γενικός διευθυντής του BBC από τη Βρετανία και οι συνάδελφοί του από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Ελβετία και δεκάδες άλλες χώρες της Ευρώπης. Δεν γνωρίζουμε πόσο χαρούμενος αισθάνεται ο Αντώνης Σαμαράς για το γεγονός ότι σε ολόκληρη την Ευρώπη πλέον θεωρείται ως απειλή για τη δημοκρατία και την ελευθερία των μέσων μαζικής ενημέρωσης. «Η υπόθεση της ΕΡΤ πρέπει να θεωρηθεί ως απειλή ενάντια σε όλες τις δημόσιες ραδιοτηλεοπτικές υπηρεσίες»,τονίζει χαρακτηριστικά στο κύριο άρθρο της η «Λιμπερασιόν».
*Δημοσιεύθηκε στο “ΕΘΝΟΣ” την Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Πρόσεχε, «έρχεται η σειρά σου»!

 Δημήτρης Μηλάκας
 «Εμείς ξέρουμε ακριβώς που πατάμε, πατάμε πάνω στο αίτημα για σαρωτική αλλαγή, να τα αλλάξουμε όλα» είπε χτες ο πρωθυπουργός αναφερόμενος (και) στην ΕΡΤ και μας θύμισε έναν άλλο… οραματιστή και επίδοξο μεταρρυθμιστή, τον Γιώργο Παπανδρέου που αφού γκρέμισε, αντί να αλλάξει, τα πάντα, σήμερα κόβει βόλτες στην Εσπερία παραδίδοντας μαθήματα «προς αποφυγήν» , προφανώς…
Κατά τα φαινόμενα ο Αντώνης Σαμαράς έχει πάρει—θέλοντας και μη- τις αποφάσεις του και θα επιχειρήσει να τις υλοποιήσει, όπως ακριβώς ο τζογαδόρος που θα τα παίξει όλα για όλα σε μια ζαριά. Ο πρωθυπουργός, με το λουκέτο στην ΕΡΤ, πέταξε τα ζάρια στο τραπέζι και όπως έγραψε από την περασμένη Πέμπτη το έντυπο Ποντίκι περιμένει: είτε την υποταγή των αναξιόπιστων κυβερνητικών εταίρων του και τη σιωπή της κοινωνίας, είτε την προσφυγή στις κάλπες.
Όσο περνούν οι μέρες, διαφαίνεται ότι η ζαριά του Σαμαρά έχει ένα προϋπολογισμένο ρίσκο:
· Στην περίπτωση που οι κυβερνητικοί του εταίροι βρουν και κάποιες έσχατες δυνάμεις για μια τελευταία ανακυβίστηση ο πρωθυπουργός θα εμφανιστεί ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης της πολιτικής του μνημονίου. Ο μόνος ικανός και αταλάντευτος να εφαρμόσει το μνημόνιο—που ας μην το λησμονούμε—είναι το μόνο υπαρκτό σχέδιο πάνω στο τραπέζι.
· Το ίδιο ακριβώς θα συμβεί και στην περίπτωση που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αποφασίσουν να ρίξουν την κυβέρνηση. Και σ αυτήν την περίπτωση ο Αντώνης Σαμαράς, εύκολα μπορεί να τους υπενθυμίσει ότι «παρεούλα» έχουν συμφωνήσει το «αλάφρωμα» του δημοσίου από καμιά εικοσαριά χιλιάδες εργαζόμενους—ακόμη και για συμβολικούς λόγους που έχουν να κάνουν με την υπονόμευση της έννοιας της μονιμότητας—ως προαπαιτούμενο για να συνεχιστεί η «βοήθεια» της τρόικας.
· Το φλερτ (ή η απειλή αν προτιμάτε) του Σαμαρά για εκλογές, θα πρέπει να σημειωθεί ότι εμφανίζεται σε μια στιγμή κατά την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ συζητά «με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει». Έχει, λοιπόν, κάθε συμφέρον ο Αντώνης Σαμαράς να επιχειρήσει τον εκλογικό του αιφνιδιασμό όσο ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό του τοπίο.
· Η πυγμή του Σαμαρά, ψαρεύει και στη δεξαμενή της Χρυσής Αυγής, η οποία μαζεύει το συντριπτικό ποσοστό των διαρροών της ΝΔ

 Τον πήρανε χαμπάρι.
Ο πρωθυπουργός, ήταν απόλυτα ειλικρινής υπογραμμίζοντας χτες στην προεκλογικού αρώματος ομιλία του ότι ξέρει που πατάει και που πάει. Το δυστύχημα (γι αυτόν) είναι ότι μετά το λουκέτο της ΕΡΤ αρχίζουν να το αντιλαμβάνονται και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι. Δηλαδή το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων (εκτός των δικαστικών- οι μόνοι συνταγματικά κατοχυρωμένοι μόνιμοι) που βλέπει την πιθανότητα να οδηγηθεί στη γκιλοτίνα με μια απόφαση του Στουρνάρα και κάποιων συναρμόδιων υπουργών.
Το δυστύχημα (για τον πρωθυπουργό) είναι ότι μετά από τρία χρόνια μνημονιακά «φωτιά και τσεκούρι»– για να θυμηθούμε και τον πολιτικό του προπάτορα– ο κοινωνικός αυτοματισμός αρχίζει ίσως και παρουσιάζει κάποιες ρωγμές. Όχι γιατί οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα συμπάθησαν τους «βολεμένους» του δημοσίου, αλλά γιατί κι αυτοί δεν βλέπουν κανένα –μα απολύτως –κανένα φως και την παραμικρή προοπτική από την πολιτική της κυβέρνησης.
Στην οικονομική πιάτσα τα παραμύθια του κυβερνητικού επιτελείου περί της επιτυχούς ελληνικής ιστορίας υπό την καθοδήγηση του μεγάλου τιμονιέρη Σαμαρά, μόνο γέλια προκαλούν.
· Το γνωρίζουν οι άνεργοι
· Το γνωρίζουν οι συνταξιούχοι
· Το γνωρίζουν οι υπο-αμειβόμενοι εργαζόμενοι
· Το γνωρίζουν οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι
· Το γνωρίζουν οι μικροί επιχειρηματίες που έχουν στραγγίσει
· Το γνωρίζουν οι μεγάλοι επιχειρηματίες που βλέπουν πως γίνεται (ανεπιτυχώς) προς το παρόν η διαχείριση της μεγάλης αρπαχτής των αποκρατικοποιήσεων
· Το βλέπει κανείς στο νούμερα των στατιστικών για τα έσοδα, την πάταξη της φοροδιαφυγής, της μη εκτέλεσης του προϋπολογισμού

 Αυτοδυναμία θερινής νυκτός
Όλα αυτά, προφανώς τα βλέπει και ο Αντώνης Σαμαράς και για αυτό φλερτάρει με τη ζαριά των εκλογών έχοντας κατά νου να εξαφανίσει (πολιτικά) τα δεκανίκια που τον στηρίζουν, θεωρώντας ότι μπορεί να πάρει την αυτοδυναμία.
Είναι περιττό να σημειώσουμε ότι η απόσταση ανάμεσα στους πολιτικούς υπολογισμούς και τις επιθυμίες μέχρι την υλοποίησή τους είναι τεράστια. Και η υπόθεση με την ΕΡΤ και τις αντιδράσεις του κόσμου για το λουκέτο το αποδεικνύει περίτρανα
Προφανώς, ο κόσμος δεν αγάπησε ξαφνικά την ΕΡΤ. Την εκτιμά (;) τόσο όσο την εκτιμούσε και πριν την αχαρακτήριστη απόφαση του Σαμαρά για το κλείσιμό της. Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, ξέχασε ότι η συνταγή πονάει κεφάλι- κόβει κεφάλι, δεν είναι λύση. Λησμόνησε επίσης, ότι δεν είναι χτεσινός και ως εκ τούτου αυτός το κόμμα και η κυβέρνησή του- υπεύθυνοι για αυτό που είναι η ΕΡΤ– δεν μπορούν να πείσουν για τις εξυγιαντικές τους προθέσεις.
Αντίθετα, αυτό που αντιλαμβάνεται ο κόσμος είναι πώς ο Αντώνης Σαμαράς, με ποιες μεθόδους και διαδικασίες σκοπεύει να μην αφήσει τίποτε όρθιο στο Δημόσιο στο όνομα του εκσυγχρονισμού , αλλά προς χάρη των δανειστών.
ΥΓ. Όλα δείχνουν ότι είτε έτσι είτε αλλιώς, σε λίγο ή σε περισσότερο χρόνο η εν λόγω τρικολόρε κυβέρνηση έκαψε το λάδι της. Και καθώς στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, στις εκλογές θα αναδιατυπωθεί το κυρίαρχο πολιτικό δίλλημα. Ο Σαμαράς ήδη το θέτει ως εξής: «Να συνεχιστούν ή όχι οι μεταρρυθμίσεις»; Ωστόσο, και καθώς ολοένα και μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας αντιλαμβάνονται πια τι εννοεί ο πρωθυπουργός με τη λέξει μεταρρυθμίσεις, το δίλλημα ακούγεται κάπως απειλητικά: «περιμένεις απαθή και ήσυχος μέχρι να έρθει η σειρά σου»;
Θα περιμένουμε ήσυχοι;


το Ποντίκι


Πολεμήστε την κυτταρίτιδα Βάλτε το μασάζ στην καθημερινότητα σας, μαζί με το μπάνιο και χρησιμοποιώντας κόκκους καφέ με ζάχαρη και οπλιστείτε ενάντια στην κυτταρίτιδα.

Πολεμήστε την κυτταρίτιδα
Πολεμήστε την κυτταρίτιδα
Βάλτε το μασάζ στηνκαθημερινότητα σας, μαζί με τομπάνιο και χρησιμοποιώντας κόκκους καφέ με ζάχαρη και οπλιστείτε ενάντια στηνκυτταρίτιδα.Η καφεΐνη που περιέχει ο καφές είναι το βασικό συστατικό που χρησιμοποιείται ενάντια της κυτταρίτιδας, οπότε συνδυάζοντας και τη ζάχαρη θα επιτύχετε ταυτόχρονα καιαπολέπιση.Εναλλακτικά για να βοηθιέστε χρησιμοποιήστε και baby oil για να ενυδατώνεται την περιοχή. Με το μασάζ ενεργοποιούμε την κυκλοφορία του αίματος.Τέλος, αφού ξεπλυθούμε απλώνουμε μια κρέμα σώματος που περιέχει καφεΐνη. Δεν χρειάζεται να έρθει η άνοιξη για να ερχόμαστε αντιμέτωποι με την κυτταρίτιδα. Η πρόληψη εξάλλου είναι η καλύτερη μέθοδος φροντίδας και περιποίησης τους εαυτού μας.
Περισσότερα άρθρα για την ομορφιά στο www.myworld.gr

Η επανάσταση της ισπανικής μόδας ήρθε και στην Ελλάδα! Ανακαλύψτε τη νέα συλλογή γυναικείας ένδυσης, αξεσουάρ και μακιγιάζ Shana.

Η επανάσταση της ισπανικής μόδας ήρθε και στην Ελλάδα!Αν αναζητάτε τα τελευταία trends της μόδας για ένα απόλυτα νεανικό & μοντέρνο look, η συλλογή γυναικείας ένδυσης και αξεσουάρ του «νεοφερμένου» Ισπανικού brand Shana, έρχεται να σας εντυπωσιάσει αποκλειστικά, στο Athens Metro Mall. Υπακούοντας στη φιλοσοφία της «Γρήγορης Μόδας», όλα τα ρούχα και αξεσουάρ – που ξεκινάνε από €1,99 και δεν ξεπερνούν τα €9,99 κατά μέσο όρο- ανανεώνονται κάθε εβδομάδα, μεταμορφώνοντας σας στο απόλυτο Shana Girl από το πρωί ως το βράδυ! Shana Girl…Every Day! Πλεκτά φορέματα και ζακέτες, μάλλινα πουλόβερ, denim jeans, υφασμάτινα σακάκια, T- Shirts & Tee’s με στάμπες σε έντονα και πρωτότυπα σχέδια, δημιουργούν το πιο άνετο και μοντέρνο look για την έντονη καθημερινότητα μιας αυθεντικής fashion addict! Συνδυάστε τα με trendy αξεσουάρ όπως πολύχρωμα φουλάρια, κομψούς μπερέδες, γάντια αλλά και αμέτρητα βραχιόλια, σκουλαρίκια και άλλα έξυπνα gadgets.
Shana Girl…Every Night! Δερμάτινα κολάν, mini φούστες, animal printed κορμάκια, εντυπωσιακά top από δαντέλα, Tee’s με μεταλλικές λεπτομέρειες αλλά και μοναδικά βραδινά φορέματα, κεντημένα με παγιέτες και άνετα υφάσματα που αγκαλιάζουν το σώμα, συντροφεύουν κάθε sexy και δυναμικό party girl της Shana, στις νυχτερινές βόλτες στην πόλη!
Αφεθείτε στους μικρούς «γυναικείους εθισμούς» του shopping και ολοκληρώστε το ακαταμάχητο look ενός αυθεντικού Shana Girl, επιλέγοντας τα αγαπημένα σας αρώματα και προϊόντα μακιγιάζ, μέσα από μια ιδιαίτερα μοντέρνα και παιχνιδιάρικη γκάμα χρωμάτων σε πολύ ελκυστικές τιμές.

Προστατεύστε τα παιδιά από τη ζέστη και τον ήλιο

Η εποχή του καλοκαιριού είναι μια περίοδος ανεμελιάς και παιχνιδιού για τα παιδιά. Τα σχολεία σε λίγο κλείνουν, οι περισσότερες εξωσχολικές δραστηριότητες σταματούν κι έτσι τα πιτσιρίκια μπορούν να χαρούν ξέγνοιαστα τις διακοπές τους.
Βόλτες σε πάρκα και παιδικές χαρές, μπάνια σε κοντινές παραλίες και γενικά πολλές ώρες εκτός σπιτιού συνθέτουν το καθημερινό τους πρόγραμμα. Επειδή, όμως, το καλοκαίρι μπορεί να κρύβει και κάποιες παγίδες, όπως θερμοπληξία, αφυδάτωση, ψύξεις και κρυολογήματα, καλό είναι να προσέξετε τα παρακάτω:
Αποφύγετε να βγαίνετε έξω από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι, καθώς αυτές οι ώρες είναι οι πιο ακατάλληλες για μπάνιο στη θάλασσα ή βόλτα. Φοράτε στο παιδί σας βαμβακερά ρούχα, που επιτρέπουν στο σώμα να αναπνέει και αποφύγετε τα συνθετικά υφάσματα. Προτιμήστε ανοιχτόχρωμα ρούχα και όχι σκούρα, γιατί απορροφούν περισσότερη θερμότητα. Μην ξεχνάτε το καπέλο, τα γυαλιά ηλίου και το αντιηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας. Έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκάλι με δροσερό νερό και φροντίστε το παιδί σας να πίνει συχνά. Όταν το παιδί ιδρώνει πολύ, πρέπει να του αλλάζετε τουλάχιστον τη μπλούζα του, καθώς ο ιδρώτας, αν μείνει πάνω του, μπορεί να είναι υπεύθυνος για κρυολογήματα. Φροντίστε τα κλιματιστικά και οι ανεμιστήρες να μην είναι στραμμένα πάνω στο παιδί, για να αποφύγετε μια πιθανή ψύξη. Μην αμελείτε το καθημερινό μπάνιο και αν το παιδί ζεσταίνεται πολύ, μπορείτε να το κάνετε και πολλά μικρά ντους στη διάρκεια της μέρας.
Το μόνο που χρειάζεται, λοιπόν, είναι λίγη παραπάνω προσοχή, για να περάσετε ένα όμορφο καλοκαίρι!
Προστατεύστε τα παιδιά από τη ζέστη και τον ήλιο

Χρυσή Αυγή: «Τα βρήκαν υπό τον φόβο της Χρυσής Αυγής»

120712173931_1311Ανακοίνωση της Χ.Α. μετά το τέλος της συνάντησης των τριών αρχηγών: «Δεν τόλμησαν να κάνουν εκλογές οι τρεις αρχηγίσκοι και συμφώνησαν σε όλα υπό τον φόβο της Χρυσής Αυγής. Οι ξένοι τοκογλύφοι…τρέμουν τη ραγδαία άνοδο του Εθνικιστικού Κινήματος, που θα σάρωνε τα πάντα σε περίπτωση πρόωρων εκλογών. Μία πανίσχυρη Χρυσή Αυγή είναι η μόνη εγγύηση της εθνικής ανεξαρτησίας και της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας.» καταλήγει.

Το ξέσπασμα της Πόπης Τσαπανίδου (video)

Ξέσπασε σήμερα το πρωί η Πόπη Τσαπανίδου με αφορμή τα δημοσιεύματα που τη θέλουν να έπαιρνε πολλά χρήματα από την ΕΡΤ.
Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια έχοντας απέναντί της τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη, μίλησε για την περίπτωσή της, λέγοντας: «Το δικό μου το όνομα το κρεμάσατε ήδη στα μανταλάκια. Επειδή με αφορά προσωπικά το θέμα, επειδή εργάστηκα για πολλά χρόνια στην ΕΡΤ και επειδή πραγματικά ματώνει η καρδιά μου να βλέπω συναδέλφους να μένουν άνεργοι αυτή τη στιγμή, θέλω να ρωτήσω:
Όταν κρεμάσατε το δικό μου το όνομα στα μανταλάκια, εσείς ή όποιος άλλος το κρέμασε, ως εργαζόμενη στην ΕΡΤ ότι έπαιρνα πολλά λεφτά, γιατί δεν κρεμάσατε την ίδια στιγμή πόσα έπαιρναν όσοι έκαναν την εποχή εκείνη την ίδια δουλειά με εμένα στα ιδιωτικά κανάλια; Για να δούμε, πόσο λιγότερο αμειβόμουν εγώ από αυτούς που εργάζονταν στα ιδιωτικά κανάλια. Γιατί με κάνετε εμένα υπόλογη απέναντι στον κόσμο; Γιατί με στοχοποιείτε με αυτό τον τρόπο; Πείτε μου αν έχω σηκώσει ποτέ το τηλέφωνο για να ζητήσω να με διορίσουν κάπου».
Πάντως, ο Άδωνις Γεωργιάδης επέμενε στη διαφθορά της ΕΡΤ και στο ότι υπήρχαν «τρωκτικά» δείχνοντας έγγραφα στα οποία αναφέρονται «παχυλές» παραγωγές.

Θρήνος για το θάνατο της 11χρονης που είχε πέσει σε κώμα

590_c543b9f7a535218c6150df93da8e8e36Την τελευταία της πνοή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας άφησε η 11χρονη μαθήτρια του 9ου δημοτικού σχολείου της Πάτρας… Το άτυχο κορίτσι έπασχε από σοβαρή ασθένεια, ωστόσο παρά τις προσπάθειες δεν τα κατάφερε.
Η 11χρονη στις 2 Ιουνίου ενώ παρακολουθούσε τηλεόραση έχασε ξαφνικά τις αισθήσεις της. Μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε εκτεταμένη αιμορραγία στον εγκέφαλο, λόγω δυσπλασίας των αγγείων.
Οι γιατροί έδωσαν μάχη για να βοηθήσουν το παιδί που έπεσε σε κώμα. Έστειλαν τις εξετάσεις της στην Αγγλία και τη Γερμανία αλλά δυστυχώς οι επιστήμονες σήκωσαν τα χέρια ψηλά.
Το κορίτσι δεν μπορούσε να χειρουργηθεί.
Στο 9ο Δημοτικό Σχολείο επικρατεί πένθος. Στο πλευρό της οικογένειας βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ο διευθυντής, οι δάσκαλοι, ο Σύλλογος Γονέων και τα παιδιά που δάκρυσαν για τον χαμό της συμμαθήτριάς τους.
Η κηδεία της έγινε το Σάββατο στην Αλβανία, την ιδιαίτερη πατρίδα της.
πηγή: thebest

Δείτε τι ισχύει από την 1η Ιουλίου 2014 για τα κινητά σε ΟΛΗ την Ευρώπη!

142Οριστικό τέλος στις υπερχρεώσεις περιαγωγής (roaming) δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση από την 1η Ιουλίου 2014, καθώς υπερψηφίστηκε το σχετικό νομοσχέδιο από τις 27 χώρες-μέλη.
Αυτό σημαίνει ότι από του χρόνου το καλοκαίρι θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε τον αριθμό μας σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι χρεώσεις για τις τηλεφωνικές κλήσεις, τα SMS και την πρόσβαση στο Internet θα παραμένουν ίδιες με αυτές που ισχύουν στη χώρα μας.
Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει επιτέλους να αναπτυχθεί σωστά το δίκτυο τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, στο οποίο συμμετέχουν περίπου 100 πάροχοι, έτσι ώστε να μπορέσει να φτάσει τις ταχύτητες των ΗΠΑ, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το δίκτυο 4G LTE. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή η Ευρώπη έχει μικρότερη κάλυψη 4G LTE από την Αφρική…

Στρατιωτικοί προς κυβέρνηση: Τα ψέματα τελείωσαν, θα εκπλαγείτε από τις αντιδράσεις μας

“Τα ψέμματα τελείωσαν και όλοι οφείλουν να τεθούν προ των ευθυνών τους”.
Η συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας με τους προέδρους των “θεσμικών ενώσεων” αποστράτων άναψε φωτιές και προκάλεσε την αντίδραση -σε πρώτη φάση- της Ανεξάρτητης Κίνησης Στρατιωτικών .
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της “με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ο ΥΕΘΑ κ. Παναγιωτόπουλος μεσολάβησε ώστε ο Πρωθυπουργός να συναντήσει τις «θεσμικές» Ενώσεις Αποστράτων (ΕΑΑΣ – ΕΑΑΝ – ΕΑΑΑ) (Προπαγάνδα) και αυτόματα δημιουργούνται ερωτήματα όπως:
α. Ποιος επεδίωξε αυτή τη συνάντηση; Ήταν πρωτοβουλία των Ενώσεων ή της Κυβέρνησης;
β. Ποιο σκοπό εξυπηρετεί μια τέτοια συνάντηση; Είναι ενημερωτική και για ποια θέματα; Είναι μήπως διερευνητική των προθέσεων των αποστράτων εν όψει δρομολογουμένων νέων μειώσεων;”
Η ΑΚΙΣ υπενθυμίζει τι αποτελέσματα είχε η προηγούμενη συνάντηση:
“… να θυμίσουμε σε όλους τι απέφερε η «επιτυχής» συνάντηση της 11 Φεβ 13 με τον πρωθυπουργό: εντός 15 ημερών ψηφίσθηκαν από τη Βουλή νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων αποκλειστικά των Στρατιωτικών. Μήπως θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για τις επόμενες μειώσεις γιατί τώρα που ανακαλύψαμε τους «ενόχους» για την χρεοκοπία της Ελλάδας πρέπει να τους τιμωρήσουμε ανελέητα;
Τα ψέματα τέλειωσαν και όλοι οφείλουν να τεθούν προ των ευθυνών τους. Καμμία νομιμοποίηση στη κυβέρνηση, που από ότι φαίνεται αγοράζει πολιτικό χρόνο, τον οποίο μάλιστα της τον ακριβοπληρώνουμε, παραπέμποντας το θέμα στις καλένδες με μελλοντικές συναντήσεις, χαμόγελα, αναμνηστικές φωτογραφίες, επανεξέταση δήθεν του θέματος, υποβολή δήθεν νέων προτάσεων κλπ, δηλαδή έναν ατέρμονα φαύλο κύκλο υποκρισίας”. Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος για το νέο κύμα περικοπών που έρχεται αλλά και για τις αντιδράσεις των στρατιωτικών που όπως γράφουν “θα εκπλήξουν πολλούς από τους τρόπους εκδήλωσής τους:
“Από την άλλη το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε εμβρόντητοι μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια σπίλωσης της Κίνησής μας εκ των έσω(Αγκιτάτσια). Με ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές που περιέχονται σε επιστολή που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, επιχειρείται η απαξίωση και η αποδόμηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Α.Κί.Σ. και επειδή, εν όψει του νέου κύματος περικοπών, που μας επιφυλάσσει η ανάλγητη οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης, αναμένεται μέγιστη συσπείρωση των φορέων των αποστράτων, το σύστημα επιδιώκει την αποδυνάμωσή μας με ύπουλο τρόπο.
Η υπομονή των Στρατιωτικών εξαντλήθηκε, η οργή είναι θέμα χρόνου να εκφρασθεί και να είστε σίγουροι ότι πολλοί μα πολλοί και κυρίως οι κυβερνώντες, θα εκπλαγούν από τους τρόπους εκδήλωσής της.
Κατόπιν των ανωτέρω, καλούμε τα μέλη μας και όλους του αποστράτους σε συνεχή επαγρύπνηση για αντιμετώπιση και ανατροπή της προσπάθειας αλώσεως της Κίνησης και σε μέγιστη ετοιμότητα για άμεση αντίδραση σε νέες περικοπές”.
πηγή:Onalert

Βενιζέλος & Κουβέλης έκαναν την αναμενόμενη κωλοτούμπα

Σε διασυρμό του Βαγγέλη Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη εξελίχθηκε η σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
venizelos-kouvelis
Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι , που απειλούσαν όλο το προηγούμενο διάστημα ότι δεν θα κάνουν βήμα πίσω, αναλώθηκαν τελικά στις δηλώσεις τους στο πόσο σημαντικό είναι να συνεχιστεί το κυβερνητικό έργο, κάνοντας ουσιαστικά γαργάρα το γεγονός ότι η ΕΡΤ κλείνει και τυπικά αφού η απόφαση του ΣτΕ, είναι σαφής.
Σημειωτέον η ανακοίνωση δεν αναφέρει πουθενά την λέξη ΕΡΤ, γιατί πολύ απλά τέτοιος φορέας δεν υπάρχει πλέον.
Λέτε να ήταν αλλού το διακύβευμα;

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με τον Πρέσβη της Ουκρανίας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη      e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                               ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax: 2351 – 351207                           Κατερίνη, 18  Ιουνίου 2013


                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                   



Στο γραφείο της στην έδρα της Π.Ε.Πιερίας υποδέχτηκε τον  Πρέσβη της Ουκρανίας, κ. Βλαδίμηρο Σκουρώφ και το συνεργάτη του, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ.  Σοφία Μαυρίδου, το  Σάββατο 15 Ιουνίου 2013.


Η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας μονοπώλησε τη συνάντηση, ενώ την άποψη ότι η σύναψη   συνεργασίας με την  Ουκρανία θα απέφερε οφέλη και για τις δύο πλευρές εξέφρασε ο Πρέσβης της Ουκρανίας.

Στη διάρκεια της συνάντησης που  διεξήχθη σε θερμό και ευχάριστο κλίμα η  Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας αντάλλαξε δώρα με τους επισκέπτες και απηύθυνε επίσημη πρόσκληση στον κ.  Σκουρώφ, να επαναλάβει σύντομα μια επίσκεψη στην Πιερία, προκειμένου να διαπιστώσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής. Η επίσκεψη του Πρέσβη ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση,  ότι η κ. Μαυρίδου θα είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με την Πρεσβεία της Ουκρανίας, προκειμένου  να ξεκινήσει μία δημιουργική και αποδοτική συνεργασία.


Η Νίκη Αιιγνίου απέκτησε τον διεθνή Σουηδό πασαδόρο Dardan Lushtaku


Νέο μεταγραφικό χτύπημα για την ομάδα της Νίκης Αιγινίου, καθώς απέκτησε για έναν χρόνο τον πασαδόρο της εθνικής Σουδίας
Dardan Lushtaku....

Είναι 21 ετών, με 1,91 ύψος και τη προηγούμενη χρονιά αγωνιζόταν στην ομάδα της πατρίδας του Soleco Herk-De-Stad

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ν.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ




            Το Ν.Σ. Πιερίας της ΚΝΕ, ευχαριστεί την Ε.Π.Σ. Πιερίας για την παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεών της, ώστε να πραγματοποιηθεί το τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5 ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά το οποίο διοργανώθηκε στα πλαίσια του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Ν.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ





          Την Κυριακή 16 Ιούνη πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά η οποία κορυφώθηκε με το τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5 στο γήπεδο της ΕΠΣ Πιερίας.
Αυτή  η πρωτοβουλία της ΚΝΕ εντάσσετε στα πλαίσια του 39ου φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ όπου στο νομό μας θα κορυφωθεί στις 9 και 10 Αυγούστου με το διήμερο φεστιβάλ στο αμφιθέατρο του πάρκου Κατερίνης.
Μέσα από αυτή μας τη δραστηριότητα θέλαμε να προβάλουμε την ξεκάθαρη θέση της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, τη συνεχόμενη μάχη που δίνουμε εναντίων τους και τους λόγους για τους οποίοι η άρχουσα τάξη, αυτή που εξυπηρετεί τα μονοπώλια και τους καπιταλιστές, τα προωθεί.
Αναπτύσσουμε πάλη με διεκδικητικά χαρακτηριστικά αλλά και επιστημονικά τεκμηριωμένη ιδεολογική διαπάλη γύρω από τα ιδεολογήματα με τα οποία η κυρίαρχη πολιτική προσπαθεί να απενοχοποιήσει τη χρήση. Γι’ αυτό παλεύουμε ενάντια στο αναχρονιστικό ιδεολόγημα που προωθεί το διαχωρισμό των ναρκωτικών σε “σκληρά” και “μαλακά”. Σημασία δεν έχει η ουσία από την οποία ο νέος άνθρωπος είναι σήμερα εξαρτημένος, αλλά ποια είναι η αιτία που τον έστρεψε στη χρήση, στην αποξένωση, στην αποστράτευση από τη ζωή και την πάλη για την ικανοποίηση των αναγκών του και τελικά, σιγά σιγά στο θάνατο.
Σήμερα εκτιμάμε ότι δεν αρκεί απλά η μελέτη των αιτίων και της έκτασης της τοξικοεξάρτησης ή η ενημέρωση του λαού και της νεολαίας, αλλά πρέπει να ενταθεί η δράση για την αντιμετώπιση του προβλήματος με την ανάπτυξη πανελλαδικού αντιναρκωτικού κινήματος, με στόχο τη δημιουργία δημόσιων και δωρεάν προγραμμάτων πρωτογενούς πρόληψης, “στεγνής” απεξάρτησης κοινωνικής επανένταξης, τόσα όσα έχει ανάγκη η χώρα.
 Δεν είναι τυχαίο που σε περιόδους  κρίσης η χρήση των ναρκωτικών είναι σε έξαρση, δεν είναι τυχαίο όταν σήμερα που η κατάσταση για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών γίνετε όλο και δυσκολότερη, να κάνει την εμφάνιση του ένα νέο ναρκωτικό, το ΣΙΣΑ, στις πιάτσες των μεγαλουπόλεων της Ελλάδας.
Θέλουν τους νέους μαστουρωμένους για να μην αντιδρούν σε ότι συμβαίνει, να μην αντιδρούν στη δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουν για να μπορεί να διαιωνίζετε έτσι το σύστημα της εκμετάλλευσης. Όταν το μυαλό του νέου κοιμάται δεν τον ενδιαφέρει τι συμβαίνει γύρο του, δεν τον ενδιαφέρει τίποτα πέρα από το «πιώμα» του.

Μας θέλουν υποταγμένους αλλά δεν θα τους κάνουμε το χατίρι. Θα σηκώσουμε ανάστημα και θα αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα κατάματα, οργανωμένοι στους χώρους δουλειάς μας, στα σχολεία, τις γειτονιές μας, θα σηκώσουμε κεφάλι ενάντια στους εκμεταλλευτές μας, ενάντια στα κατασταλτικά τους μέσα ένα από τα οποία είναι και τα ναρκωτικά, θα παλέψουμε για την οριστική κατάργηση και των εκμεταλλευτών μας, των καπιταλιστών και των κατασταλτικών τους μέσων, για να οικοδομήσουμε μια κοινωνία και οικονομία που κουμάντο θα κάνει η εργατική τάξη και οι σύμμαχοι της, αυτοί που σήμερα λέμε φτωχά λαϊκά στρώματα.

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ


Το Σάββατο 15 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν με ιδανικές καιρικές συνθήκες οι διασυλλογικοί αγώνες κωπηλασίας που διοργάνωσε ο Ναυτικός όμιλος Κοζάνης «Ο Αλιάκμων» στη λίμνη Πολυφύτου με τη συμμετοχή 9 συλλόγων από τη βόρεια Ελλάδα.
Ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης συμμετείχε σε 6 από τα αγωνίσματα του προγράμματος  με 9 νέους αθλητές κάποιοι από τους οποίους δοκίμαζαν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους σε αγώνες. Η εμφάνιση της νεανικής αυτής ομάδας του Ν.Ο.ΚΑΤ. ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική αφού κατέκτησε 4 μετάλλια.
Πιο αναλυτικά:
Στη 2η θέση του σκιφ παίδων 12-14 ετών τερμάτισε ο Χατζησαββίδης Χρήστος κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο, ενώ στην ίδια θέση τερμάτισαν και οι Ηλιάδου Νίκη και Τελμετίδου Χρύσα στο διπλό σκιφ κορασίδων 12-14 ετών που έκαναν με τον καλύτερο τρόπο αισθητή την παρουσία τους στην πρώτη τους συμμετοχή σε αγώνες.
Στο τρίτο σκαλί του βάθρου των νικητών ανέβηκαν οι Δράντζιος Σπύρος και Μαχαιρίδης Κυριάκος  που αγωνίστηκαν στο διπλό σκιφ παίδων 12-14 ετών καθώς και η Τσιβούλα Ράνια  στο σκιφ κορασίδων 12-14 ετών.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι αδελφές Άννα και Κωνσταντίνα Ψωμιάδου που αγωνίστηκαν στο διπλό σκιφ κορασίδων καθώς και η Κίκερη Δέσποινα στο σκιφ κορασίδων που έδωσαν ιδιαίτερα θετικά δείγματα αν και δεν κατάφεραν να διακριθούν αποσπώντας κάποιο μετάλλιο.

O ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΗΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΣΤΗ ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ


Το σχόλιο που έγραψε....άραγε ο Μπένι το είδε;



Το πιο πετυχημένο και αιχμηρό σχόλιο της ημέρας έκανε πριν λίγο ο Κώστας Βαξεβάνης στο twitter. Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος έγραψε: «Ο Βενιζέλος έφτασε με τη θωρακισμένη BMW που κοστίζει όσο οι μισθοί 1000 εργαζομένων της ΕΡΤ,στο Μέγαρο Μαξίμου».
Μήπως η φράση αυτή αποτυπώνει όλη την ελληνική πραγματικότητα;;;

Ανοικτή επιστολή της εφημερίδας Το ΧΩΝΙ Προς την ΕΣΗΕΑ.

Στο ΧΩΝΙ αντιλαμβανόμαστε ότι όταν παίρνετε απόφαση για απεργία, έχετε  το όραμα ότι οι δημοσιογράφοι στη συντριπτική τους πλειονότητα θα    απεργήσουν, οι εκδότες θα τους αφήσουν ανενόχλητους να αποφασίσουν και  την Κυριακή -για παράδειγμα- δεν θα κυκλοφορήσουν εφημερίδες. Καθόλου.

Σ’ αυτή την περίπτωση, το μήνυμα είναι σαφές. Όλοι στηρίζουν τους  εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Καλή σκέψη. Πάμε τώρα στην πραγματικότητα.

Από την Παρασκευή γνωρίζατε ότι όλοι οι μεγαλοεκδότες (και άλλοι)  τυπώνονται για να κυκλοφορήσουν από το Σάββατο. Αυτό το γνωρίζατε  δεδομένα. Οπότε πάει το όραμα. Και, πλέον, η όποια απόφασή σας είναι  συνειδητή επιλογή.

Γνωρίζετε ότι αν αποφασίσετε συνέχιση της απεργίας, παρά τη δικαστική  απόφαση, αυτό που θα καταφέρετε είναι να «σιωπήσετε» όλες τις  εφημερίδες που θέλουν να στηρίξουν τον αγώνα της ΕΡΤ και να αφήσετε να  κυκλοφορήσουν όλες οι άλλες.

Αυτές που έβριζαν τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, παρουσίαζαν αναλυτικά και  σε πολυσέλιδα αφιερώματα το «άντρο διαφθοράς» (σύμφωνα με τον  Κεδίκογλου), ούρλιαζαν για το πόσο γενναίος και αποφασιστικός είναι ο  Σαμαράς και διατυμπάνιζαν την ανάγκη να βρεθεί άμεσα λύση «μην τυχόν  και πάει η χώρα σε εκλογές». Και υπάρξει καμία πιθανότητα να ανατραπεί  η μνημονιακή πολιτική που ακολουθείται...

ΜΟΝΟ αυτός ο Τύπος κρεμάστηκε στα περίπτερα την Κυριακή. Γιατί η ΕΣΗΕΑ  έτσι αποφάσισε.

Στο ΧΩΝΙ σ’ αυτό το φύλλο θέλαμε:

o    Να παροτρύνουμε και άλλο κόσμο να κατέβει στην ΕΡΤ.
o    Να παρουσιάσουμε ρεπορτάζ που δίνει αποστομωτικές απαντήσεις στα
επιχειρήματά τους.
o    Να ενημερώσουμε τον κόσμο για το τι συμβαίνει σ’ όλα τα μέτωπα της  αντίστασης του λαού, απέναντι στο φασιστικό κλείσιμο της δημόσιας  συχνότητας.
o    Να σταθούμε δυναμικά στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Όμως η ΕΣΗΕΑ επέλεξε ως μέσο αντίδρασης... τη σιωπή.

Πώς είναι δυνατόν να θεωρείται όπλο των δημοσιογράφων... η σιωπή;!

Επιτέλους.... μετά από τόσο καιρό αναμονής, γεννήθηκε και εξελίσσεται  μια μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση, που μπορεί να γιγαντωθεί.

Αφήστε μας να προσπαθήσουμε να τη γιγαντώσουμε. Αναλογιστείτε ποιους  εξαναγκάσατε να σιωπήσουν. Όσους δεν θα έπρεπε.

Τι τραγική ήττα ήταν αυτή;!  Μην την επαναλάβετε.

Το ΧΩΝΙ σας παρακαλεί πολύ... πάμε όλοι μαζί. Πάμε και έχουμε να τους  γράψουμε... όσα δεν διάβασαν ποτέ τους.

ΤΩΡΑ είναι ανάγκη να μείνει πίσω η αντίληψη ότι είμαστε εργαζόμενοι σε  μέσα Τύπου.

Είναι ανάγκη να επικρατήσει η αντίληψη ότι είναι ώρα μάχης για τους  δημοσιογράφους.


ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΛΙΠΟΤΑΚΤΕΣ. ΕΛΕΟΣ!

Το ΧΩΝΙ.

YΓ 1. Κύριοι της ΕΣΗΕΑ, την Κυριακή βγάλατε νέα ανακοίνωση με την  οποία χαιρετίσατε την αγωνιστική συμμετοχή και δώσατε άδεια στις  εφημερίδες που σας σεβάστηκαν, να βγάλουν απεργιακό φύλλο!..

Δεν θα καταγγείλουμε το γεγονός ότι μέσα στις εφημερίδες που αναφέρατε  ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ Το ΧΩΝΙ, παρουσιάζοντας την εφημερίδα μας ως  απεργοσπαστική! Θα το σχολιάσουμε όμως...

Στην ανακοίνωσή σας βρίσκονταν άλλες εφημερίδες όπως ο Δρόμος της  Αριστεράς, το ΠΡΙΝ, η ΕΠΟΧΗ (και καλώς υπήρχαν) αλλά Το ΧΩΝΙ... όχι.

Με τι κριτήριο κάνατε την επιλογή;

Όταν σας ενημερώσαμε για το εγκληματικό σας λάθος, τρέξατε να το  διορθώσετε, αλλά στη σελίδα της ΠΟΕΣΥ για παράδειγμα... ακόμη Το ΧΩΝΙ  φαίνεται ως απεργοσπαστική εφημερίδα!  Άρα, δεν δείξατε και κανένα  φλογερό ενδιαφέρον να επανορθώσετε. Και, βέβαια, όλα τα ΜΜΕ στην  Ελλάδα δημοσίευσαν την ΑΡΧΙΚΗ σας ανακοίνωση, δημιουργώντας σε όλους  τους Ελληνες την εντύπωση ότι Το ΧΩΝΙ κυκλοφόρησε απεργοσπαστικά! Όμως  αυτό είναι το ελάχιστο. Ούτε στην κόντρα μας με τον Μπόμπολα, όταν  αποδεικνύαμε με στοιχεία το τι συμβαίνει με τη διανομή του Τύπου, σας  είχαμε δίπλα μας. Ούτε όταν οι Σαμαράδες μας έκαναν αγωγή 1 εκατ.
ευρώ, σας είχαμε δίπλα μας. Η Διεθνής Ένωση Δημοσιογράφων έκανε  σχετική αναφορά. Η ΕΣΗΕΑ όχι! Παρότι σας τη ζητήσαμε.

Περιέργως, σ' ό,τι έχει να κάνει με Το ΧΩΝΙ, η ΕΣΗΕΑ ακολουθεί την  τακτική «δεν βλέπω, δεν ακούω, δεν διαβάζω τίποτα». Δεν παραπονιόμαστε  όμως για αυτό. Το έχουμε καταλάβει εδώ και πολύ καιρό.

ΥΓ 2. Ποτέ δεν το αναφέραμε δημόσια. Όμως η άδικη μεταχείριση της  εφημερίδας μας από πλευράς σας, προκαλεί...  Θα θέλαμε να σας  ενημερώσουμε λοιπόν ότι Το ΧΩΝΙ εκδίδεται από δύο δημοσιογράφους που,  προκειμένου να παραμείνουν πιστοί στον αντι-μνημονιακό αγώνα, έχασαν  τις δουλειές τους και συνειδητά οδηγήθηκαν σε μείωση εισοδημάτων άνω  του 60% τα τελευταία δύο χρόνια! Όχι επειδή οι εργοδότες τους έκαναν  μειώσεις, στις οποίες οι ίδιοι δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά.

Ούτε επειδή έκλεισε το μέσο όπου εργάζονταν και έμειναν αναγκαστικά άνεργοι.

Έχει διαφορά... Επειδή οι ίδιοι επέλεξαν να μείνουν πιστοί στις αρχές  της δημοσιογραφίας, έτσι όπως τη διδάχθηκαν. Συνειδητά επέλεξαν το  δρόμο του αγώνα, ενώ είχαν το δικαίωμα της καλοπληρωμένης επιλογής! (Ο  συντάκτης της παρούσας επιστολής, προ διετίας, με ένα μισθό στον  ιδιωτικό τομέα και 8ωρο είχε υπερδιπλάσια εισοδήματα από ό,τι σήμερα  με 3 συνεργασίες και 16 ώρες δουλειά ημερησίως. Ο συνέταιρός μου έχει  υποστεί ακόμη μεγαλύτερη μείωση. Και αυτό ήταν επιλογή μας, για να  κυκλοφορήσουμε Το ΧΩΝΙ που φωνάζει τις αλήθειες).

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς που συμμετέχετε στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ έχετε  επιδείξει ανάλογη συνέπεια ή θα παίρνατε τις ίδιες αποφάσεις, αν  είχατε δικαίωμα επιλογής. Δεν το ξέρουμε. Αυτό που ξέρουμε, όμως,  σίγουρα είναι ότι Το ΧΩΝΙ εκδίδεται από ανθρώπους που τις έκαναν αυτές  τις επιλογές, όταν βρέθηκαν μπροστά στο δίλημμα. Και η ΕΣΗΕΑ τους  αγνοεί παντελώς.

ΥΓ 3. Και αν το ότι δεν βάλατε Το ΧΩΝΙ στην ανακοίνωσή σας είναι κάτι  που μας στενοχωρεί, το ότι βάλατε τον Ριζοσπάστη μας εξοργίζει. Εδώ  δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση περί λάθους. Τα γεγονότα είναι τα εξής:

Την Παρασκευή Το ΧΩΝΙ κατέθεσε την πρότασή του στην ΕΣΗΕΑ να δώσει την  άδεια να κυκλοφορήσουν απεργιακά φύλλα. Όλη η ύλη της εφημερίδας ΜΟΝΟ  ΕΡΤ. Η ΕΣΗΕΑ το αρνήθηκε. Μας απάντησαν ότι πρόκειται περί μιας  ανεφάρμοστης πρότασης. Και δεν μας έδωσε την άδεια να το κάνουμε.

Τελικά, την Κυριακή ο Ριζοσπάστης κυκλοφόρησε απεργιακό φύλλο. Και η  ΕΣΗΕΑ τον επιβραβεύει! Τον αναφέρει στην ανακοίνωσή της την Κυριακή το  απόγευμα και χαιρετίζει την αγωνιστική του συμπεριφορά. Χαιρετίζει το  γεγονός πως έκανε κάτι που αρνιόταν η ΕΣΗΕΑ μέχρι τελευταία στιγμή!..

Επειδή, όμως, εμάς Στο ΧΩΝΙ δεν μας ενδιαφέρουν οι εσω-συνδικαλιστικές  σας ισορροπίες και έχουμε κορεστεί από τις παλινωδίες σας, σας ρωτάμε:

Γιατί είπατε Στο ΧΩΝΙ ότι είναι ανεφάρμοστη η πρότασή του... και την  εφαρμόζετε 24 ώρες μέτα;

Το σόι λογική είναι αυτή που δίνει άδεια να κυκλοφορήσουν απεργιακά  φύλλα μια καθημερινή (που οι πωλήσεις θα είναι υπο-πολλαπλάσιες) και  όχι την Κυριακή που ο κόσμος περίμενε την εφημερίδα του στο περίπτερο  για να ενημερωθεί;

Τι καταφέρνετε; Να μην τις διαβάσει πολύς κόσμος... Αυτό καταφέρνετε.

Γιατί επιβραβεύετε τον Ριζοσπάστη, ο οποίος έκανε κάτι που επίσημα  είχατε αρνηθεί;

Αν βρείτε λογική στις επιλογές σας, πείτε τη και σ' εμάς. 

Tην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας επισκέφθηκε ο Γ.Α.Σ. Αρχέλαος τμήμα Πετοσφαίρισης

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη      e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                               ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax: 2351 – 351207                           Κατερίνη, 17  Ιουνίου 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ






Την  Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, επισκέφθηκε ο Γ.Α.Σ. Αρχέλαος τμήμα Πετοσφαίρισης, στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος, κ. Θεόδωρος Διαμαντόπουλος, ο Αντιπρόεδρος, κ. Γιάννης Παρτσαλίδης, ο Γραμματέας, κ. Μπάμπης Παπαδόπουλος, ο προπονητής, κ. Σωκράτης Σκούφας και παίκτες της ομάδας.


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας  εξέφρασε τη χαρά της για την επίσκεψη καθώς και τα συγχαρητήριά  της στους αθλητές, στους προπονητές και στη διοίκηση της ομάδας Χάντμπολ «Αρχέλαος» Κατερίνης, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στην Α1 κατηγορία.  Όπως τόνισε η κ.  Μαυρίδου «αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι και βαθιά συγκινημένοι από αυτή σας τη διάκριση και σας ευχόμαστε από καρδιάς υγεία, επιτυχίες, πάντα να εκπληρώνετε τα όνειρα και να επιτυγχάνετε τους στόχους σας». 


Η κ. Μαυρίδου επεσήμανε ότι τέτοιου είδους διακρίσεις δίνουν το καλύτερο παράδειγμα στους νέους, γεννούν ελπίδες και προβάλουν με τον καλύτερο τρόπο το αθλητικό ιδεώδες που δεν είναι άλλο από την ευγενή άμιλλα. Άλλωστε, δήλωσε ότι η  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η  Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στέκεται στο πλευρό των αθλητών,  υποστηρίζοντας δράσεις που προωθούν τον αθλητισμό και  συμβάλουν στην ανάπτυξη του, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά « ο αθλητής είναι ο  καλύτερος πρεσβευτής για τον τουρισμό».


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας ανέφερε ότι παρόλο που η χώρα μας βιώνει μια δύσκολη οικονομική κατάσταση, δεν πρέπει να γίνονται ΄΄ εκπτώσεις΄΄ και περικοπές στον τομέα του αθλητισμού. Αντιθέτως, πρόσθεσε, η πολιτεία οφείλει να δίνει ιδιαίτερο βάρος στον αθλητισμό, να συμβάλει στη διοργάνωση αθλητικών διοργανώσεων και να στηρίζει τους αθλητές που με πολύ κόπο και θυσίες καταθέτουν την ψυχή τους, κατακτώντας  κορυφές που προβάλλουν τον τόπο μας και συμβάλουν στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού.



Από τη θέση της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που κατέχει επίσης η κ. Μαυρίδου,  δεσμεύθηκε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης , καθώς -όπως είπε- ενέργειες που προάγουν τον αθλητισμό εντάσσονται στο γενικότερο στρατηγικό σχεδιασμό της Π.Ε. Πιερίας.




Από την πλευρά τους τα μέλη της διοίκησης και οι παίκτες ευχαρίστησαν την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τη θερμή υποδοχή, αξίωσαν τη στήριξη και την ενίσχυση της Π.ΕΠιερίας και της απηύθυναν πρόσκληση στους αγώνες.







ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ



      Οι αρνητικές εξελίξεις στην ΕΡΤ, με το κλείσιμο της, αποτελούν την κλιμάκωση της βάρβαρης αντιλαϊκής επίθεσης που δέχεται συνολικά ο εργαζόμενος λαός μας, με την πιο οξυμένη μορφή και διάρκεια τα τελευταία 3-4 χρόνια. Είναι τμήμα του πολέμου που δέχονται οι εργαζόμενοι, στα πλαίσια της αστικής πολιτικής διαχείρισης της κρίσης προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων, των μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Η καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων (Κλείσιμο επιχειρήσεων, απολύσεις, διάλυση εργασιακών σχέσεων, ξεπούλημα δημόσιας υπηρεσίας) αποτελούν ταξική πολιτική επιλογή, μονόδρομος για την διάσωση του κεφαλαίου και κινείται στην στρατηγική της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, της Ε.Ε.
      Αυτή η πολιτική που εξαθλιώνει συνολικά τον εργαζόμενο λαό, που αφαιρεί δικαιώματα και ανατρέπει εργατικές-λαϊκές κατακτήσεις, συνοδεύεται με μια πρωτοφανή ιδεολογική χειραγώγηση που στόχο έχει τον αποπροσανατολισμό του λαού, την παραπληροφόρηση του. Επίσης δημιουργεί συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού ώστε μια κοινωνική ομάδα να τα βάζει με την άλλη και μέσα από την λογική του διαίρει και βασίλευε να περνάνε πιο εύκολα και ανεμπόδιστα χωρίς καμιά λαϊκή αντίσταση, τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που ισοπεδώνουν ενιαία εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, αυτοαπασχολούμενους, μικρούς εμπόρους, μικρομεσαίους αγρότες.
       Η κρατική ραδιοτηλεόραση, η ΕΡΤ, είναι περιουσία του ελληνικού λαού. Η ΕΡΤ χειραγωγήθηκε συστηματικά από τα αστικά κόμματα εξουσίας, κυρίως ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, για να προπαγανδίζεται μονόπλευρα η εκάστοτε αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Επίσης η ΕΡΤ αξιοποιήθηκε πάλι από αυτούς, για την δημιουργία πελατειακών σχέσεων, για να βολεύουν οι κυβερνόντες-εξουσιαστές τους ημέτερους, φίλους, κολλητούς. Σε αυτό το κομμάτι δεν υπάγονται η πλειοψηφία των εργαζομένων της ΕΡΤ, τεχνικοί όλων των ειδικοτήτων, δημοσιογράφοι, σκηνοθέτες, καλλιτέχνες κ.α. που δούλευαν σκληρά για την προάσπιση και προώθηση του ελληνικού πολιτισμού, για την ποιότητα της ενημέρωσης, για την ψυχαγωγία που σήμερα συλλίβδην  όλους τους απολύουν.
     Την ΕΡΤ, κέντρο διαφθοράς όπως μας είπε ο πρωθυπουργός, την έκαναν αυτοί με τους ημέτερους και φίλους τους  που πληρωνόντουσαν με 30 και 40 χιλιάδες ευρώ μηνιαίος για να βρίσκονται ως σύμβουλοι σε πρωθυπουργικά γραφεία, κομματικά βουλευτικά γραφεία, ή σε άλλα πόστα του αστικού κρατικού οργανισμού. Είναι  αυτοί από τα αστικά κόμματα, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που βόλευαν τους ανθρώπους τους, εις βάρος της πλειοψηφίας των εργαζομένων της ΕΡΤ και γενικότερα εις βάρος του ελληνικού λαού, για να προωθούνται ανεμπόδιστα τα ειδικά αλλά και τα γενικότερα συμφέροντα του κεφαλαίου στην χώρα μας.
       Το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν γίνεται για την διαφθορά και την δήθεν ρεμούλα που επικρατούσε στο χώρο της ελληνικής ραδιοτηλεόρασης. Είναι υποκριτικό τουλάχιστον, το ζήτημα της διαφθοράς να θέλουν να το λύσουν αυτοί που το δημιούργησαν. Ο στόχος είναι η πλήρης άλωση της ενημέρωσης, από τα μεγάλα μονοπωλιακά επιχειρηματικά συγκροτήματα, το μεγάλο κεφάλαιο, τους ιδιώτες, που θέλουν να μονοπωλήσουν, προς όφελος τους τα ΜΜΕ, με κριτήρια την αύξηση των κερδών τους και την χειραγώγηση του ελληνικού λαού, με τις αξίες της ανταγωνιστικότητας, της ατομικότητας, των γενικότερων σάπιων ιδεολογημάτων της αστικής τάξης.
     Αυτή η αξίωση κινείται στα πλαίσια της στρατηγικής του κεφαλαίου, στην κατεύθυνση της αστικής πολιτικής διαχείρισης της κρίσης, προς όφελος των καπιταλιστών. Βέβαια η ΕΡΤ είναι η απαρχή για το κλείσιμο, το ξεπούλημα, μιας σειράς δημόσιων υπηρεσιών και μάλιστα με αυταρχικό τρόπο, με πράξεις, νομοθετικού περιεχομένου. Οι εξελίξεις πρέπει να σημάνουν συναγερμό, αφού χιλιάδες νέοι άνεργοι θα προστεθούν στους ήδη ενάμιση εκατομμύριο ανέργους και το θέμα αυτό παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις.
     Ο λαός δεν πρέπει να παραπλανηθεί από τα ψέματα της τρικομματικής κυβέρνησης του κεφαλαίου, η οποία χωρίς τύψεις, με ταξικό φανατισμό υπέρ των μονοπωλίων,  εφαρμόζει μια πολιτική που φτωχαίνει και εξαθλιώνει τον εργαζόμενο λαό.
     Καμιά αναμονή, καμιά ολιγωρία, καμιά ανοχή και κυρίως καμιά εμπιστοσύνη στα ψέματα της κυβέρνησης. Κάθε μέρα να οργανώνεται η λαϊκή αντίσταση και πάλη στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα χωριά, παντού. Ο αγώνας αυτός ο οποίος θα είναι μακρύς και δύσβατος, πρέπει να εμπλουτίζεται με νέες εργατικές-λαϊκές δυνάμεις, οι οποίες θα χειραφετούνται από την αστική ιδεολογία και πολιτική του συστήματος.
     Επίσης να προσπεραστούν λογικές ανάθεσης για την επίλυση των εργατικών-λαϊκών προβλημάτων από κόμματα πιρουέτες όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εμπαίζει τον ελληνικό λαό ότι χωρίς σύγκρουση με τα μονοπώλια στο πεδίο της οικονομίας, με την Ε.Ε., μπορεί να εφαρμόσει φιλολαϊκή πολιτική μέσα από μια δήθεν αριστερή κυβέρνηση. Ο λαός δεν πρέπει να παραπλανηθεί επίσης από περίεργες οργανώσεις που τώρα θέλουν να ονομαστούν κόμματα. Κόμματα ειδικής αποστολής όπως η ναζιστική συμμορία «χρυσή αυγή» που παίζει το μακρύ χέρι της μεγαλοεργοδοσίας και εχθρεύεται το οργανωμένο εργατικό-λαϊκό κίνημα.
     Η διέξοδος από την καπιταλιστική οικονομική κρίση δεν είναι ίδια για την εργατική τάξη, τον λαό γενικότερα, με το κεφάλαιο και τους καπιταλιστές. Η διέξοδος προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου απαιτεί αίμα και θυσίες από το λαό χωρίς αντίκρισμα για να μπορεί το κεφάλαιο να ξαναμπεί σε νέο κύκλο κερδοφορίας. Η διέξοδος του εργαζόμενου λαού βρίσκεται στον καθημερινό ταξικό αγώνα, στην λαϊκή συμμαχία της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, της πόλης και της υπαίθρου, με αντικαπιταλιστικό, αντιμονοπωλιακό προσανατολισμό. Αυτό τον δρόμο πρέπει να ακολουθήσει ο εργαζόμενος λαός που τον κάνει πρωταγωνιστή των εξελίξεων και όχι θεατή, όπως τον θέλουν αστικά, μικροαστικά κόμματα και η ναζιστική οργάνωση «χρυσή αυγή».  Ο αγώνας αυτός είναι αγώνας που δεν βάζει μόνο εμπόδια στην βάρβαρη αυτή πολιτική, αλλά απαντάει στα καθημερινά προβλήματα, ανοίγοντας παράλληλα και την προοπτική του άλλου δρόμου ανάπτυξης. Μια προοπτική που απαιτεί αλλαγή τάξης στην εξουσία, αλλαγή σκοπού της παραγωγής, οικονομία στα χέρια του παραγωγού του πλούτου, την εργατική τάξη με τους συμμάχους της. Αυτή η εξουσία είναι η εργατική-λαϊκή εξουσία που για τους κομμουνιστές είναι η πάλη για τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό, αποτελεί ιστορική αναγκαιότητα για την παραπέρα κοινωνική πρόοδο και εξέλιξη, για την λαϊκή-κοινωνική ευημερία.
     Σε αυτό το ιστορικό καθήκον, όχι μόνο σήμερα, αλλά από την γέννηση του, το Κ.Κ.Ε. , τα μέλη, στελέχη και φίλοι του, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα με όρους ανιδιοτέλειας, αυταπάρνησης και προσωπικών θυσιών.



ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΗΣ Τ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ