ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Αγανακτισμένοι. Ο καθένας μόνος του.


Τι μ’ έπιασε τώρα κι εμένα με τους Αγανακτισμένους… Αφού κανένας δεν μιλάει πια γι’ αυτούς παρεκτός για να πει ότι το «να καεί να καεί το μπ⓪υρƍ€λ⓪ η Βουλή» απαξίωσε το  πολιτικό σύστημα και τους δημοκρατικούς θεσμούς και ότι φυσικά η απαξίωση του πολιτικού συστήματος και των δημοκρατικών θεσμών είναι πολύ επικίνδυνο πράγμα.

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, βέβαια, μάλλον λάθος κάνω. Αρκετοί μιλάνε ακόμη για τους Αγανακτισμένους. Μιλάνε, λόγου χάρη, οι τοξικοί δεξιοί, οι θριαμβολογούντες που «κλείνουν τους λογαριασμούς τους με τη μεταπολίτευση», διδάσκοντας τη νομιμότητα...
«στους  θρασύδειλους που αντιγράφουν μεθόδους της μαφίας χτυπώντας μεμονωμένους μετανάστες», μεμονωμένους, πάντα, λένε, ιδού το Κράτος Δικαίου, και ζήτω τα ΜΑΤ που θωράκισαν το πολίτευμα, έστω και με τον κίνδυνο να είχαμε, όπως ομολόγησε κι ο πρεσβύτερος του ελληνικού φιλελευθερισμού, ακόμη και νεκρούς.

Μιλάει και ο ΣΥΡΙΖΑ της ανατροπής που είναι όμως κι αυτός «νοικοκυραίος», που παλιά είχε και καμιά μάσκα στο σπίτι του, όπως όλοι, αλλά τώρα γίνεται Μεγάλη Αριστερή Παράταξη των αυτοδιαλυόμενων συνιστωσών, δοξάζοντας τα κινήματα και τις συλλογικές διαδικασίες, αυτά είναι που θα αλλάξουν τη χώρα, λένε, ιδού ο αγωνιζόμενος λαός, και ζήτω οι πλατείες που ψήφισαν Αριστερά.

Μιλάνε κι οι δημοσιολογούντες της «κοινής λογικής», αυτοί που παλεύουν να συντηρήσουν την οφθαλμαπάτη του Κέντρου κι ας το ‘χει καταπιεί η Ακροδεξιά της σαμαρικής Νέας Δημοκρατίας, υπενθυμίζοντας ότι στην Πλατεία Συντάγματος εκτός από τους αριστερόφρονες, που τους ταυτίζουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν παρούσα κι η Χρυσή Αυγή, για να μην ξεχνιόμαστε, λένε, ιδού τα άκρα, και ζήτω ο δήμαρχος Καμίνης, που ο Σαμαράς και ο Δένδιας να του δίνουν χίλια χρόνια και την επανεκλογή, για να προστατεύει τον τουρισμό μας, την εμπορική ζωή και την εικόνα της πόλης μας.

Όλων αυτών οι στάσεις ποικίλουν, βέβαια. Συκοφαντία και καπηλία δεν είναι το ίδιο πράγμα. Κι όμως από μια άποψη οι στάσεις νιώθονται το ίδιο – όχι σ’ αυτά που λένε αλλά σ’ αυτά για τα  οποία δεν μιλά ποτέ κανένας.

Δεν μιλάει, ας πούμε, για το γεγονός ότι η αξία αυτού του ασυγκρότητου, συγχυσμένου, επιθετικού καρναβαλιού, πότε ανατατικού και πότε δυσώδους, πότε ρομαντικού και πότε βλακώδους, πότε ουτοπικού και πότε ανατριχιαστικά ρεαλιστικού, από τις εξαγγελίες για αμεσοδημοκρατίες και πολιτικές απεργίες, αλληλέγγυες οικονομίες και λαϊκές εξουσίες, ως τους νεοχίπηδες, τις ξάπλες στα γρασίδια, τις ομάδες περιφρούρησης, τις μούντζες, τους προσχολικούς εθνικισμούς, και τους φασίστες στρατολόγους – η αξία του ήταν ακριβώς αυτή: η μέθη της επαφής, το αυθόρμητα κοινό, η ανθρωπιά που ξεχείλιζε, κάποτε τρυφερή και κάποτε βάναυση, αλλά πάντως σε επαφή, πάντα σε επαφή, σε τριβή, ώμο με ώμο, ιδρώτα με ιδρώτα. Ναι, ήταν τελετουργία, αλλά οι τελετουργίες, ξέρουμε, είναι το συγκολητικό των σχέσεων, είναι το ενδιάμεσο όπου σφυρηλατείται η κοινότητα.

Γι’ αυτό δεν τους άφησαν εκεί. Και γι’ αυτό όλους –όσο κι αν οι στάσεις τους ποικίλουν– τους βολεύει που δεν τους άφησαν εκεί. Όχι βέβαια επειδή απαξιώθηκε το  πολιτικό σύστημα και οι δημοκρατικοί θεσμοί, αστεία πράγματα, ούτε αυτοί που τα λένε δεν τα πιστεύουν. Ούτε βέβαια επειδή ήταν Αγανακτισμένοι. Κανένας δεν ενοχλείται από την αγανάκτιση, τους θέλουν Αγανακτισμένους, οι Αγανακτισμένοι είναι πρόσφορο υλικό για οτιδήποτε – για τη «νομιμότητα», για την «ανατροπή», για τις «κεντρώες μεταρρυθμίσεις», για ό,τι θέλει ο καθένας. Αρκεί να είναι Αγανακτισμένοι ο καθένας μόνος του: το τρομαχτικό ποτέ δεν ήταν ότι τάχα ξαφνικά όλες τούτες οι χιλιάδες είχαν συγκροτηθεί σε κίνημα, αυτό ήταν προφανές πως δεν συμβαίνει, το τρομαχτικό ήταν η ίδια η επαφή, η ίδια η τριβή, η ίδια η ανθρωπιά, η ίδια η κοινότητα, όλες τούτες οι χιλιάδες που ξαφνικά μιλούσαν μεταξύ τους, κι αν μιλούσαν κι άλλο, αν μιλούσαν αρκετά ακόμη, αν τους άφηναν να μιλάνε, ποιος ξέρει τελικά τι θα έφταναν να πουν;

Του Αυγουστίνου Ζενάκου
Φωτογραφία: Αχιλλέας Ζαβαλλής
Δημοσιεύτηκε στο UNFOLLOW 18

Η Νταϊάνα Ιγροπούλου προκαλεί την φαντασία μας

Η Νταϊάνα Ιγροπούλου προκαλεί την φαντασία μας - Κεντρική Εικόνα

 Η Νταϊάνα Ιγροπούλου έχει μία μεγάλη γκάμα απο γυμνές της φωτογραφίσεις. Και εμείς μαζέψαμε τις πιο καυτές και σας τις παρουσιάζουμε.

Τρομοκράτες με γραβάτες


Σκελετωμένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία
Ήταν περασμένα μεσάνυχτα όταν εμφανίστηκαν στους θαλάμους του νοσοκομείου, απροειδοποίητα, σπάζοντας απότομα τη σιγή τής νυχτερινής μας βάρδιας. Μπούκαραν όλοι με τον ίδιο ατσαλάκωτο βηματισμό κι οι πόρτες πίσω τους ανοιγόκλειναν απορημένες. Μας πλησίασαν, καθώς τα γυαλιστερά τους παπούτσια αντανακλούσαν στο διάδρομο και προκαλούσαν το χαρακτηριστικό ήχο που κάνει η σκόνη, όταν θρυμματίζεται στο πάτωμα από ποδοπατήματα. Στάθηκαν απέναντί μας, με βλέμμα υπερήφανο, διαπεραστικό. Ακόμα νιώθω στο χέρι μου εκείνη τη σφιχτή, επίπονη χειραψία που πρόσφεραν επιβλητικά στα μουδιασμένα μας δάχτυλα. Μας κοίταξαν χαμογελώντας ελεγχόμενα, με τα χείλη τους να κινούνται ταυτόχρονα, λες και...
η κάθε τους έκφραση ήταν μέρος μιας καλοσχεδιασμένης χορογραφίας που σχηματιζόταν ρυθμικά πάνω στα σκελετωμένα πρόσωπά τους. Είπαν ότι επέλεξαν να έρθουν τούτη την περίεργη ώρα για να δουν αν όλα δούλευαν ρολόι. Ότι τους βολεύει περισσότερο να δρουν τη νύχτα γιατί τότε οι άνθρωποι είναι πιο ευάλωτοι. Άλλοι κοιμούνται, άλλοι γέρνουν ξάγρυπνοι, άλλοι πηγαινοέρχονται στο κρεβάτι τους, έτσι όπως βασανίζονται από τις σκέψεις εκείνες που μαζεύονται και κάθονται όλες στη βάση του κεφαλιού τους και που δεν λένε να ξεκουμπιστούν με τίποτα. Ότι οι αντιδράσεις όσων θέλουν ν’ αντισταθούν μειώνονται, ότι οι περισσότεροι μπερδεύονται από το πολύ σκοτάδι και δεν μπορούν να διακρίνουν πρόσωπα και μορφές και νομίζουν ότι είδαν κάτι να κινείται αλλά δεν είναι σίγουροι αν αυτό που είδαν υπήρχε ή ήταν απλά ένα φάντασμα της νύστας και διαβεβαιώνουν τον εαυτό τους ότι, μπα, η ιδέα τους ήταν.

Από τις γυαλιστερές τους τσέπες έβγαλαν και μας έδωσαν μερικά φακελάκια, που περιείχαν το γενετικό υλικό αυτών των ίδιων ανυποψίαστων ανθρώπων. Πριν έρθουν εδώ, είχαν τρυπώσει μέσα στα δωμάτιά τους, στα κρυφά, σαν τους κλέφτες, την ώρα που η πόλη είχε βυθιστεί σε ύπνο βαθύ, κι όλοι ονειρεύονταν τη ζωούλα τους που πέρασε, που έρχεται και που ακόμα πλάθεται στο υποσυνείδητό τους μέσα. Στάθηκαν αθόρυβα πάνω από πατεράδες και παιδιά και πήραν με τρόπο σταγόνες από σάλια, έτσι όπως είχαν τα στόματά τους ανοιχτά και ανάσαιναν αργά και ξεφυσούσαν πνοές που είχαν μέσα τους υπολείμματα ψιθύρων. Ύστερα, με ψαλιδάκια μικρά, έκοψαν τρίχες από τα ανακατεμένα τους μαλλιά, με προσοχή, κανείς να μην ξυπνήσει, μόνο πλευρό να αλλάξει και τον ύπνο του να συνεχίσει. Καμιά φορά, είπανε, θαρρείς ότι μερικά από τα θύματα συμφωνούσαν να δώσουν όλους αυτούς τους ανθρώπινους ιστούς τους, αφού, έτσι, καθώς ήταν κοιμισμένοι, κουνούσαν συγκαταβατικά το κεφάλι και αυτό δεν μπορούσε να εκληφθεί διαφορετικά, παρά μόνο ως συναίνεση, γιατί επιστημονικά έχει τεκμηριωθεί ότι στον ύπνο του ο άνθρωπος αντιδρά ενστικτωδώς, δηλαδή με την εντελώς ελεύθερη εκδήλωση των βαθύτερων επιθυμιών του, εκείνων που η λογική εμποδίζει να εμφανιστούν πλήρως όταν είναι ξύπνιος. Άλλοτε πάλι, κάποιοι που δεν άντεχαν αυτές τις τόσο έντονές τους επιθυμίες, πεταγόντουσαν πανικόβλητοι και τότε δεν έμενε άλλη επιλογή παρά να τους βουλώσουν το στόμα διακριτικά με πανάκι που είχε πάνω του αιθέρα για να αποκοιμηθούν ξανά και να δουν όνειρα γλυκά, αιθέρια όνειρα.

Φώναξαν ότι έπρεπε να στείλουμε τα δείγματα αυτά όσο πιο γρήγορα γίνεται στα εργαστήρια και ότι θέλουν αποτελέσματα αναλυτικά από όλες αυτές τις αναλύσεις. Ότι το DNA αυτό ανήκει σε υποψήφιους εγκληματίες και πρέπει να γίνει εξειδικευμένος έλεγχος και να φανεί αν είναι το ίδιο με εκείνο το καθάριο, το αγνό που έχουν στο αίμα τους οι γνήσιοι Έλληνες και που το κουβαλάνε από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα από γενιά σε γενιά. Να χρησιμοποιήσουμε τα πιο σύγχρονα μέσα, τις πιο προηγμένες μεθόδους για να διαπιστωθεί αν τα άτομα αυτά πρόκειται στο άμεσο μέλλον να πράξουν ποινικά αδικήματα, αν έχουν στην υπόστασή τους μέσα τη ροπή προς το έγκλημα, ότι πρέπει να εντοπίσουμε τυχόν γονίδια δόλου που έχουν εγκατασταθεί στον οργανισμό τους για να μπορέσει έτσι η επίσημη ελληνική Πολιτεία να τρέξει εγκαίρως και να συλλάβει αυτά τα επικίνδυνα, κακοποιά στοιχεία, που αποτελούν απειλή για τη δημόσια τάξη και την ηρεμία του κοινωνικού συνόλου και να τα φέρει ενώπιον της μόνης θεραπείας, της τιμωρίας. Ότι αυτή η μέθοδος είναι πρωτοποριακή γιατί προλαμβάνει το έγκλημα πολύ πριν συμβεί και δεν χρειάζεται οι αρχές να ταλαιπωρούνται ψάχνοντας τους ενόχους αφότου έχουν προβεί σε παράνομες πράξεις, ότι έτσι δεν θα υπάρχει πια ανάγκη ούτε για αυτόπτες μάρτυρες, ούτε για έγγραφα αποδεικτικά, ούτε για δήθεν υπεράσπιση και ελάφρυνση της θέσης των ενόχων, ούτε για δικαιώματα και αναζήτηση της αλήθειας, αφού η αλήθεια θα έχει λάμψει πανηγυρικά πάνω στα αποτελέσματα των εξετάσεων. Ανάλογα με την ένταση του πιθανού εγκλήματος, πρότειναν και διαβαθμίσεις, όπως με τις ομάδες αίματος. Εγκληματίας Α θετικό.

Γενικά είχαν εμμονή με τις αναλύσεις και τα πορίσματα. Όπως με εκείνες τις κοπέλες που ήρθαν προχτές εδώ, ταλαιπωρημένες όλες, με τα ξεσκισμένα τα καλσόν και την ψυχή τους, σαν το κουρελιασμένο κουρέλι. Τις είχαν εντοπίσει αυτοί οι ίδιοι γραβατωμένοι τύποι, πάλι σε κάποια από τις σκοτεινές αποστολές τους, σε πιάτσες παρακμιακές, πάνω σε πεζοδρόμια θολά, εκεί που η ηδονή πουλιέται και αγοράζεται από ευυπόληπτους οικογενειάρχες, εκείνους που από την πολλή αφοσίωση στην οικογένεια, έχουν δικαιολογημένα λησμονήσει τη χρήση της καπότας και ξεχνιούνται και διεισδύουν μέσα σε μολυσμένους κόλπους και αφότου καταλαγιάσει η έξαψη του ασυγκράτητου προστάτη τους, ντύνονται γρήγορα-γρήγορα και γυρνάνε πίσω στο σπιτάκι τους, προσευχόμενοι ότι είναι όλα καλά και ότι δεν κόλλησαν τίποτα περίεργο από δαύτες τις μολυσμένες π⓪υτ@ν€ς και τρέμοντας παίρνουν πάλι τη γυναίκα και τα παιδιά τους αγκαλιά και νιώθουν ξανά ότι είναι της οικογένειας οι προστάτες. Ε, αυτό το δράμα δεν μπορεί να συνεχιστεί, είπαν, και απαίτησαν να τους πάμε στο δωμάτιο που είχαμε συγκεντρώσει όλες αυτές τις ακατανόμαστες. Έπρεπε να ληφθούν μέτρα αποτελεσματικά, είπαν. Και τις άρπαξαν μία-μία, με δύναμη. Και τις σήκωσαν ψηλά, παρασύροντας τους ορούς, έτσι όπως αίμα πετάχτηκε από τις καρφωμένες πεταλούδες στις ροζιασμένες παλάμες τους. Και πήραν τα κατουρημένα τους σεντόνια και τα κάνανε σχοινιά. Και τις έβαλαν να κρέμονται όλες από το λαιμό έξω από τα παράθυρα του νοσοκομείου. Για να τις βλέπουν από αύριο οι περαστικοί και να προσέχουν οι γ@μι@δ€ς.

Δεν έμειναν όμως εκεί. Καθώς η ώρα περνούσε και η αυγή απειλούσε ότι θα κάνει σύντομα την εμφάνισή της, ψάξανε σαν τα πιο καλά εκπαιδευμένα λαγωνικά και με τη μυρωδιά μόνο εντοπίσανε το κρεβάτι εκείνου του άτυχου νέου, που δεν έλεγε να βάλει τίποτα στο στόμα του εδώ και τριάντα μέρες. Το σώμα του ήταν ίδιο με τον ισχνό Χριστούλη, λίγο πριν τον τρυπήσουν στα πλευρά και του βάλουν σε χέρια και σε πόδια τα μεγαλύτερα καρφιά. Ούτε τριάντα χρονών δεν ήτανε το παλικάρι και όμως επέμενε να μην τρώει και να μην πίνει, ήθελε λέει να του δώσουμε μονάχα λιγάκι από τη γεύση της ελευθερίας, μια μικρή μπουκιά δικαιοσύνης, μιας και τον έχουνε εδώ και χρόνια σε ένα μπουντρούμι μέσα, δίχως καν να έχει δικαστεί. Το δέρμα του είχε αρχίσει να σκάει και διαρκώς έχανε τη συγκέντρωσή του, έτσι όπως άκουγε την τηλεόραση από το βάθος του διαδρόμου και τις ειδήσεις που έλεγαν ότι απορρίφθηκαν ξανά όλες οι αιτήσεις που είχε κάνει για την αποφυλάκισή του. Στο κομοδίνο, δίπλα του, κάτω από τις ενέσεις, ήταν το πόρισμα που μας έφερε το απόγευμα ο ειδικευμένος παθολόγος για την περίπτωσή του. Το πήραν στα χέρια τους κι άρχισαν να το διαβάζουν φωναχτά και να κοιτούν τριγύρω τους και να ανταλλάσσουν συνωμοτικά βλέμματα μεταξύ τους. Και τον πλησίασαν προσεχτικά. Και του χαϊδέψαν πατρικά το ταλαιπωρημένο μέτωπό του. Και του είπαν να ηρεμήσει. Και σκύψαν προς το λαιμό του. Και τον πνίξανε αργά με μια φανταχτερή γραβάτα. Δεν πειράζει, είπαν. Το έλεγε και το πόρισμα, άλλωστε, είπαν.

Ένας φανταχτερά βέβαιος θάνατος.

Πρόβλεψη ΣΟΚ: Θα γίνει ισχυρός σεισμός στην Ελλάδα!

seismosΟ γνωστός σεισμολόγος και καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Άκης Τσελέντης προέβλεψε ότι, μέσα στο 2013 θα… σημειωθεί ισχυρός σεισμός στην Ελλάδα.
Μιλώντας στο «Earthquake-now» και με αφορμή τις σεισμικές δονήσεις των τελευταίων ωρών, δύο εκ των οποίων μεγέθους 5 Ρίχτερ παρατήρησε ότι, είναι μεν ανεξάρτητοι μεταξύ τους, αλλά προειδοποίησε ότι μέσα στο 2013 κατά την γνώμη του θα υπάρξει ένας ισχυρός σεισμός στη χώρα επειδή έχει συσσωρευτεί μεγάλη ενέργεια.
Ο κ. Τσελέντης κάλεσε εκ νέου την Πολιτεία να λάβει τα κατάλληλα μέτρα και οι πολίτες να εφαρμόζουν τα μέτρα αντισεισμικής προστασίας στα σπίτια τους.

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΜΕ ΣΤΗΡΙΞΗ ΗΠΑ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ


Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Αδύνατη αποδείχθηκε η ήττα του προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι και των Αδελφών Μουσουλμάνων στις κάλπες. Σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις επικρατούσαν πανηγυρικά τόσο επί των νοσταλγών του Χόσνι Μουμπάρακ όσο και επί των αστικών δυνάμεων της χώρας. Βαθύτατο αίσθημα αδικίας πνίγει και την αιγυπτιακή Αριστερά για την πολιτική «αχαριστία» του αιγυπτιακού λαού, καθώς ενώ πρωταγωνίστησαν οι αριστεροί στην εξέγερση που ανέτρεψε το απολυταρχικό καθεστώς Μουμπάρακ, οι ψηφοφόροι δεν την τίμησαν με την προτίμησή τους.
Ανίκανα αποδείχθηκαν σε πρώτη φάση και τα δυναμικά στηρίγματα του προηγούμενου καθεστώτος στον στρατό και στη δικαιοσύνη να αναχαιτίσουν την ορμητική δημοκρατική επέλαση των Αδελφών Μουσουλμάνων μέσα στο πλαίσιο της έστω και κατ’ επίφαση δημοκρατικής νομιμότητας. Με προκλητικό τρόπο δημιουργούσαν συνεχώς εμπόδια απαράδεκτα για ευνομούμενη χώρα οι δικαστές της Αιγύπτου, αλλά ο Μόρσι και οι δικοί του κατόρθωναν να τα υπερβαίνουν λόγω της στήριξής τους στη λαϊκή πλειοψηφία. Είδαν κι απόειδαν, λοιπόν, όλοι αυτοί και με οργανωτή και επικεφαλής τον αιγυπτιακό στρατό, η ηγεσία του οποίου είναι πλήρως διαβρωμένη πολιτικά και οργανωτικά από εκατοντάδες πράκτορες των ΗΠΑ και του Ισραήλ, προχώρησαν τελικά στη λύση της ανατροπής του νόμιμου προέδρου και της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας με στρατιωτικό πραξικόπημα. Επικεφαλής των πραξικοπηματιών εμφανίστηκε τυπικά ο υπουργός Αμυνας και αρχηγός Στρατού, στρατηγός Αμπντούλ Φατάχ αλ-Σισί.
Ακριβώς όπως και κατά το πραξικόπημα των συνταγματαρχών την 21η Απριλίου 1967, επικεφαλής της χούντας διορίστηκε ένας ανώτατος δικαστικός. Στην Ελλάδα ήταν τότε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνος Κόλλιας, στην Αίγυπτο χθες ήταν ο πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου Αντλί Μανσούρ, ο οποίος ηγήθηκε των αλλεπάλληλων πραξικοπηματικών προσπαθειών να χρησιμοποιηθούν απαράδεκτες δικαστικές αποφάσεις για να ανατρέψουν τη νόμιμη κυβέρνηση της χώρας.Μαζί με τον αρχιπραξικοπηματία στρατηγό εμφανίστηκε αμέσως, ευθύς εξαρχής ο πασίγνωστος ανά την υφήλιο πυρηνικός ελεγκτής Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, τον οποίον οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι προσπάθησαν με κάθε μέσον να τον επιβάλουν ως πρόεδρο της Αιγύπτου, αλλά οι ψηφοφόροι τον… «έφτυσαν» στις κάλπες ακριβώς επειδή γνώριζαν τους στενούς δεσμούς του με την Ουάσιγκτον. Μαζί με τον επικεφαλής του πραξικοπήματος εμφανίστηκε στην κρατική τηλεόραση και ο προκαθήμενος της κοπτικής εκκλησίας, πράγμα που προοιωνίζεται νέο γύρο θρησκευτικών σφαγών, αν οι μουσουλμάνοι κατορθώσουν να επανακάμψουν στην εξουσία. Πέρα, όμως, από τα αιγυπτιακά ανδρείκελα που θα συμπεριλάβει στη χούντα ο στρατός, οι πραγματικοί θριαμβευτές μέσω αυτού του πραξικοπήματος είναι οι Αμερικανοί και οι Ισραηλινοί, οι οποίοι ξαναπαίρνουν στα χέρια τους τον πλήρη έλεγχο της Αιγύπτου.
Αυτόν τον έλεγχο τον είχαν χάσει σε μεγάλο βαθμό η Ουάσιγκτον και το Τελ Αβίβ όταν η εξουσία πέρασε μέσα από τις εκλογές στον Μόρσι και στους Αδελφούς Μουσουλμάνους, αν και διατηρούσαν σχεδόν άθικτη την επιρροή τους στον στρατό και στη δικαιοσύνη της Αιγύπτου. Το κύρος της Αιγύπτουστον αραβικό κόσμο είναι εξαιρετικά μεγάλο, πέρα από το γεγονός ότι είναι η κατά πολύ μεγαλύτερη αραβική χώρα με περίπου 85 εκατομμύρια κατοίκους. Η επιτυχία επομένως των Αμερικανών και τωνΙσραηλινών είναι τεράστια.
Η χούντα που θα εγκαταστήσουν στο Κάιρο και η εν συνεχεία πολιτική κυβέρνηση των πρακτόρων τωναμερικανοϊσραηλινών συμφερόντων που θα την αντικαταστήσει μέσα από νόθες εκλογές σαν κι αυτές που ετοίμαζε ο δικτάτορας Παπαδόπουλος το 1973, σηματοδοτεί έναν σημαντικότατο σταθμό για την αλλαγή της κατάστασης στη Μέση Ανατολή. Οι εξελίξεις αυτές συνιστούν ισχυρότατο πλήγμα και για την παλαιστινιακή αντίσταση, ενισχύοντας αποφασιστικά τις παλαιστινιακές πολιτικές δυνάμεις πουπρεσβεύουν την υποταγή στο Ισραήλ. Με το Ιράκ υπόδουλο και διαλυμένο, τη Συρία έτοιμη να πέσει στα νύχια των ΗΠΑ και του Ισραήλ, την Αίγυπτο και πάλι στα χέρια της Ουάσιγκτον και του Τελ Αβίβκαι τις αμερικανόφιλες δυνάμεις να έχουν επικρατήσει στις προεδρικές εκλογές του Ιράν, το μέλλον του αραβικού κόσμου διαγράφεται ζοφερό. Παράλληλα, ο κόσμος ολόκληρος απειλείται με το πέρασμα όλου του ενεργειακού πλούτου της Μέσης Ανατολής υπό τον έλεγχο των Αμερικανών, όπως πριν από μισό και πλέον αιώνα, κατά τη δεκαετία του 1950…
*Δημοσιεύθηκε στο “ΕΘΝΟΣ” την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Φορο-αρπακτικά!


 
Εχουν καταληστέψει τον ελληνικό λαό! Του έχουν πιει το αίμα! Του έχουν επιβάλει τέτοια φοροαφαίμαξη που όμοιά της δεν έχει υπάρξει από συστάσεως ελληνικού κράτους! Και τώρα φέρνουν νέα φιρμάνια με νέους φόρους! 
Γιατί γίνονται όλα αυτά; Για τη «σωτηρία της πατρίδας», λένε… Γιατί «όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη», λένε… Γιατί «πατριωτισμός είναι να πληρώνεις τους φόρους που εμείς σου επιβάλλουμε», λένε…
Αλλά ας δούμε τι σημαίνει ο «πατριωτισμός» τους την τελευταία – μόνο – δεκαετία.
Παρακολουθώντας κανείς τη διαμόρφωση των φορολογικών επιβαρύνσεων του λαού από το 2004 μέχρι και το 2013 τα στοιχεία που προκύπτουν από τους κρατικούς προϋπολογισμούς για τη διαχρονική φοροαφαίμαξη του λαού είναι συγκλονιστικά:
*

1) Το σύνολο των φορολογικών εσόδων του κράτους κατά την περίοδο 2004 – 2013, φορολογικά έσοδα που προήλθαν κατά κύριο λόγο από τη φορολογία των ασθενέστερων, ανέρχεται στα 467,4 δισ. ευρώ! Πλησιάζει, δηλαδή, το μισό τρισεκατομμύριο ευρώ!

Ερώτηση:
Ολα αυτά τα λεφτά από τη φορολογία, τα οποία ξεπερνούν 2,5 ολόκληρα ΑΕΠ της χώρας, πού πήγαν; Τα είδε κανείς να «επιστρέφουν» κατ’ ελάχιστο στα κοινωνικά στρώματα που απαρτίζουν τα υποζύγια; Τι αποκόμισε ο φορολογούμενος είλωτας από τη διαρκή φοροαφαίμαξή του; Μήπως «δημόσια» και «δωρεάν» Υγεία; Μήπως «δημόσια» και «δωρεάν» Παιδεία; Μήπως «Κοινωνική πολιτική» και «Πρόνοια»; Μήπως ένα «φιλικότερο» και «εξυπηρετικότερο» κράτος;
*

2) Οι επιπλέον (άμεσοι και έμμεσοι) φόροι που με έτος βάσης το 2004 έχουν επιβληθεί μέχρι και το 2013 ξεπερνούν τα 72,5 δισ. ευρώ!

Το τονίζουμε: Από το 2004 της «ισχυρής Ελλάδας», των Ολυμπιακών Αγώνων και της «επανίδρυσης» μέχρι και το «σωτήριο» 2013, σε μια περίοδο που οι φορολογικοί συντελεστές για τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου μειώθηκαν πάνω από 50% (!!!), σε ένα διάστημα που το ένα «τσουνάμι» φοροαπαλλαγών και χαριστικών ρυθμίσεων για τους κεφαλαιοκράτες διαδεχόταν το άλλο, το σύνολο των επιπλέον φόρων, όπως προκύπτει από τους προϋπολογισμούς, ανέρχεται στα 72,5 δισ. ευρώ!
Ερώτηση:
Υπάρχει κανείς που να μπορεί να αμφισβητήσει ότι το ειδεχθές αυτό βάρος έχει πέσει στις πλάτες του λαού; Μήπως δεν είναι τα λαϊκά στρώματα που πληρώνουν τη συντριπτική πλειοψηφία τόσο των άμεσων όσο και των έμμεσων φόρων; Ενδεικτικά: Μόνο στον προϋπολογισμό του 2013, σε σύνολο 44,3 δισ. ευρώ άμεσων και έμμεσων φόρων που προβλέπονται, το ποσό που με τη μορφή των άμεσων φόρων καλούνται να πληρώσουν τα νομικά πρόσωπα (δηλαδή, τα μονοπώλια και οι επιχειρήσεις των κεφαλαιοκρατών) μόλις και μετά βίας φτάνει στο 1,5 δισ. ευρώ!
Δηλαδή,
μόλις 1,5 δισ. ευρώ άμεσοι φόροι για τους πλουτοκράτες,
πάνω από 42,5 δισ. ευρώ άμεσοι και έμμεσοι φόροι (που στη συντριπτική τους πλειοψηφία καταβάλλονται από τα λαϊκά στρώματα) για το λαό!
*
Αυτές είναι οι συνθήκες φορολεηλασίας που βιώνει ακατάπαυστα, προ και μετά μνημονίων, ο ελληνικός λαός.
και είναι μέσα σε αυτές τις συνθήκες που για μια ακόμα φορά, με το νέο τους φορολογικό, οι «σωτήρες» έρχονται και μεθοδεύουν νέα φοροαρπακτικά μαγειρέματα για το λαό, νέες φορολογικές απαλλαγές για τους πλουτοκράτες!

Η άνεργη νεολαία ως προεκλογικό ντεκόρ!
Η Μέρκελ λατρεύει τους νέους, ειδικά τους άνεργους. Το ίδιο ο Σόιμπλε. Κι ο Κοέλιο. Κι ο Ραχόι. Ο Σαμαράς, επίσης. Που επιπλέον από τους προηγούμενους – όπως είπε στο ταξίδι του στην Κίνα - κάθε πρωί που ξυπνάει, το πρώτο πράγμα που τον απασχολεί είναι οι άνεργοι νέοι...
Ολοι αυτοί, λοιπόν, αποφάσισαν να διαθέσουν το… αστρονομικό ποσό των 6 δισ. ευρώ (πού; στην ΕΕ των 20 εκατομμυρίων ανέργων!) για να στηρίξουν «προγράμματα κατά της ανεργίας»…
Ακόμα, δηλαδή, κι αν υποθέσουμε ότι τα λεφτά αυτά θα πήγαιναν όντως υπέρ ανέργων (και όχι υπέρ μονοπωλίων όπως, ασφαλώς, θα πάνε) σημαίνει ότι η έγνοια της ΕΕ προς κάθε άνεργο ξεχωριστά, αποτιμάται στα 300 ευρώ. Απαξ! Οποιος, δηλαδή, παραμείνει ένα χρόνο άνεργος, οι ηγέτες της ΕΕ θα «προσφέρουν» κάτι λιγότερο από… ένα ευρώ τη μέρα για να του βρουν δουλειά!
*
Για να αποτιμήσουμε, δε, την έγνοια της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά τους νέους Ελληνες άνεργους, αρκεί να σημειώσουμε το εξής στοιχείο:
Το ποσό που «πρόκειται να πάει για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων» στην Ελλάδα υπολογίζεται στα 180 εκατ. ευρώ. Αυτά είναι! Ξέρετε σε τι αντιστοιχούν; Δεδομένων των στοιχείων του ΟΑΕΔ, που πάντα υπολείπονται της πραγματικότητας, η ανεργία των νέων κάτω των 30 ετών στην Ελλάδα εκτιμάται ότι αφορά τουλάχιστον 300.000 ανθρώπους. Από τη «γενναιοδωρία» της ΕΕ, δηλαδή – ακόμα κι αν τα λεφτά αυτά δεν τα «τρώγανε» οι μεγαλοεργοδότες στο όνομα της «δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας» – εκείνο που θα είχε να περιμένει ένας νέος άνεργος στην Ελλάδα είναι… 600 ευρώ για όσο διάστημα θα παραμένει άνεργος. Αν υποθέσουμε ότι μένει ένα χρόνο άνεργος, του αναλογούν, δηλαδή, 50 ευρώ το μήνα. Αν είναι δύο χρόνια άνεργος η «βοήθεια» πέφτει στα 25 ευρώ το μήνα κ.ο.κ…
*
Για τόση «έγνοια» μιλάμε. Το μέγεθος και το βάθος της οποίας μπορεί να εκτιμηθεί και με έναν ακόμα τρόπο:
Αρκεί να τη συγκρίνει κανείς μόνο με το τελευταίο πακέτο προς τις ελληνικές τράπεζες. Σε μια χούφτα τραπεζίτες, δίπλα στα προηγούμενα πακέτα, παρέχουν ακόμα 50 δισ. ευρώ, μέσω της λεγόμενης «ανακεφαλαιοποίησης». Αλλά, ενώ και στην Ελλάδα και σε όλη την ΕΕ ταΐζουν – διαπιστωμένα και διαρκώς – με πακτωλό κεφαλαίων μια χούφτα κεφαλαιοκράτες, την ίδια ώρα στήνουν παραστάσεις εξαπάτησης. Ποζάρουν «φιλόστοργα». Κουνούν προς τους νέους άνεργους της Ευρώπης τα ψίχουλα της ελεημοσύνης τους. Και μετατρέπουν τη βαρβαρότητα της ανεργίας που οι ίδιοι προκαλούν σε προεκλογικό τους ντεκόρ, όπως η κυρία Μέρκελ, και σε τάχα μου «σωτήρια» πολιτική, όπως ο κ. Σαμαράς.

ΒΙΝΤΕΟ!! Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΡΙΟΥ



iparxei-sxedio-katastrofis-ton-ethnon

3:13 …Βρίσκω ότι πάμε σ ένα είδος συρρίκνωσης της εθνικής δύναμης αλλά όχι στο βωμό μιας συλλογικής δημοκρατικής διαδικασίας. ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ. συμφερόντων, όταν λέγω, ρητά!

Δεν θέλω ν’ αποκαλύψω ονόματα·

Σας λέγω όμως ότι εδώ υπάρχει σαφές σχέδιο για τη μηδενοποίηση των εθνικών κυβερνήσεων οι οποίες δεν θα μπορύν να παίξουν δημοκρατικά αποτελεσματικό ρόλο, αλλά θα υπόκεινται στις κατευθύνσεις που μας δίνει το διευθυντήριο…

Δεν λέω ότι θα φύγουμε από την Ένωση, θα δώσουμε μάχες όμως…

Κάποτε το φανταζόμουν ότι θα έρθει… Τώρα το βλέπω…

  

 

Πηγη


ΝΑΙ ! ΡΕ !..... ΑΡΝΟΥΜΑΙ.....

 


Αρνούμαι να αποδεχθώ οποιονδήποτε νόμο έχει μπει σε ισχύ από την ώρα που προδότες μετατρέψανε την χώρα μου σε χρεοκοπημένο υποκατάστημα παγκόσμιας τράπεζας. Υπάρχει μια αόρατη γραμμή μεταξύ εκείνης της ημέρας και της προηγούμενης . Στέκομαι πάνω της κοντά τρία χρόνια σαν να βρίσκομαι στην ζώνη πολέμου μεταξύ της χώρας μου και του κράτους τους.
 
Αρνούμαι να αποδεχθώ οποιαδήποτε απόφαση δικαστηρίου που θα στηρίζεται σε αυτούς τους κατοχικούς νόμους και βεβαίως δεν πρόκειται να δείξω κανέναν σεβασμό στους δικαστές που θα κληθούν να με κρίνουν. Τους έχω ήδη καταδικάσει από την ώρα που περίμενα σε εκείνη την γραμμή με τα δυο μου πόδια μες στο κρύο να έρθουν να αποδώσουν την δικαιοσύνη στην οποία ορκίστηκαν να υπηρετούν μέχρι θανάτου.

Αρνούμαι να αποδεχθώ οποιονδήποτε κομματικό υπάλληλο, που έχει πάρει τον τίτλο-φερετζέ- του δημοσίου, ο οποίος θα έχει απαίτηση να βρει την παρανομία μου για να αποδώσει το τίμημα σε χρήμα. Να είναι σε απόσταση ασφαλείας από το χέρι μου όταν θα πατήσει την σφραγίδα του κατασχετηρίου του σπιτιού μου, διότι αυτό το σπίτι δεν έβγαλε ούτε ένα σκουλήκι που να αποδέχεται τα πάντα αρκεί να "πέφτει" ο αιματοβαμμένος του μισθός .
 
Αρνούμαι να αποδεχθώ γιατρό δημοσίου τομέα όταν θα έρθει η ώρα να έχει ανάγκη την επιστήμη του συμπολίτης μου και θα έχει το θράσος να ζητήσει βιβλιάριο υγείας ή το χρηματικό ποσό που ορίζει ο νόμος για να κάνει αυτό που του επιβάλει ο υπέρτατος νόμος του λειτουργήματος του. Η άρνησή του να τιμήσει τον όρκο του θα είναι και η δική μου άρνηση να σεβαστώ ό,τι πολυτιμότερο έχει.
 
Αρνούμαι να αποδεχθώ τον όποιον θεσμό ακόμα κατέχει θέση σε αυτή την χώρα. Οι θεσμοί που έμαθα να σέβομαι είναι αυτοί που υπηρετούν την χώρα μου και δεν υπηρετούν καμία άλλη εις το όνομα του κέρδους.
 
Αρνούμαι να αποδεχθώ τα όρια που θα θέσει ο κάθε υπουργίσκος για το πώς θα διεκδικήσω τα δικαιώματα μου τα οποία έχουν ήδη εξαϋλωθεί από τις υποκλίσεις που έχει κάνει αυτός και οι όμοιοί του στην Μεγάλη Τράπεζα που λέγεται Ευρώπη.
 
Αρνούμαι να αποδεχθώ ως καθαρό πολιτικό πρόσωπο τον οποιονδήποτε διατηρεί ακόμα και τυπικές σχέσεις, συζητά ή έστω βρίσκεται τυχαία στον ίδιο χώρο με εκπροσώπους χωρών ή ιδρυμάτων που έβαλαν την ζωή μου υποθήκη για τις δικές τους αποθήκες χρήματος.
 
Αρνούμαι να αποδεχθώ τον κρατικό φρουρό ο οποίος αντί να φυλλάτει την δική μου πλάτη ασκεί βία σε μένα και στους γύρω μου για να μην ματώσει ο κρατικός εχθρός που έχει ασυλία, αν και εδώ και τρία χρόνια η ασυλία του έχει αρθεί όπως έχουν αρθεί και όλοι οι νόμοι με τις δικές του υπογραφές. Οι κρατικοί φρουροί που προστατεύουν τον εχθρό και όχι τον συνάνθρωπο εδώ και τρία χρόνια μετατράπηκαν συνειδητά, εφόσον δεν παραιτήθηκαν, σε παρακρατικούς.
 
Αρνούμαι να αποδεχθώ ως Άνθρωπο οποιονδήποτε ψηφοφόρο ή παλαμακιστή του οποιοδήποτε κόμματος συμμετέχει ακόμα και με την παρουσία του μέσα στο Κατοχικό Κοινοβούλιο, αλλά και όλους αυτούς που σπρώχνουν την κατάσταση με οποιαδήποτε κομματική ταμπέλα. Δεν σέβομαι τον μικρό, άνοο, ατομικιστή και επικίνδυνο πολίτη ο οποίος με την κρυφή του ψήφο επιμένει να συντηρεί την χώρα μου σε καταστολή και ψυχική αφαίμαξη.
Αρνούμαι να αποδεχθώ τον καθημερινό εξευτελισμό του Ανθρώπου, τον βιασμό της αξιοπρέπειας ζωής και θανάτου, τις αυτοκτονίες, την πείνα, την κατάθλιψη, την στέρηση οξυγόνου των δικών μου ονείρων και του διπλανού μου, αλλά και το κομμάτιασμα της χώρας μου με προδοτικά χρεόγραφα.
Αρνούμαι να θεωρώ ίσους όλους αυτούς που νομίζουν ότι η σιωπή μου είναι και η κατάφασή μου στο προμελετημένο έγκλημα που επιμένουν να συντελούν.


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2YHhpTtoW

Το δικαίωμα του Στουρνάρα στο… φασισμό!

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Ο Στουρνάρας έδωσε εντολή στην ΕΕΤΤ να ρίξει «μαύρο» στο nerit.gr (που εξευτέλισε διεθνώς την κυβέρνηση).
stournaras-eett-kanelos
Γιατί – λέει – ενώ δε σκέφτηκε να κατοχυρώσει ο ίδιος το domain name, ΣΚΟΠΕΥΕ να καταθέσει νομοσχέδιο και άρα είχε… δικαίωμα να ΠΡΟΣΔΟΚΑ ότι θα του εκχωρηθεί στο μέλλον!
Αυτό είναι το αστείο νομικό επιχείρημα που «έπεισε» τον πρόεδρο της ΕΕΤΤ! Ο Λ. Κανέλλος εκτέλεσε αυθημερόν την εντολή του (αναρμόδιου) Στουρνάρα αλλά του πήρε 20 ημέρες – και μια εισαγγελική παραγγελία – για να ενημερώσει τους νόμιμους κατόχους του site,  το troktiko.eu και Το ΧΩΝΙ!
Στο ΧΩΝΙ αυτήν την Κυριακή το πολυσέλιδο, αποκαλυπτικό ρεπορτάζ!:

Κι όμως…Υπάρχει μέχρι και σχέδιο διαφυγής των πολιτικών από τη Βουλή..για κατάσταση εκτάκτου ανάγκηs

images (1)Ένα σχεδιάγραμμα έκανε την εμφάνισή του σε κολόνες του κοινοβουλίου, το οποίο εάν το παρατηρήσει κάποιος προσεκτικά θα διαπιστώσει ότι δεν είναι τίποτε άλλο από ένα σχέδιο… διαφυγής από το κτίριο σε περίπτωση φωτιάς ή άλλου κινδύνου, σύμφωνα με τον Βηματοδότη.
«Είσαι εδώ», δείχνει μία μπλε βούλα και «φεύγεις με ασφάλεια από εδώ», δείχνει ένα κίτρινο βέλος. Οι συνήθως καχύποπτοι βουλευτές, πάντως, παρατήρησαν το… τάιμινγκ που επέλεξαν οι αρμόδιοι του κοινοβουλίου για να τοποθετήσουν τα σχέδια διαφυγής.

H θυσία μιας μάνας που έκανε ολόκληρο τον πλανήτη να δακρύσει

Ανεξίτηλο στη μνήμη μας θα μείνει… το φονικό τσουνάμι που έλαβε χώρα στην Ιαπωνία πριν από σχεδόν 2 χρόνια.
Πόλεις κατεστραμμένες, 20.000 νεκροί και ένα έθνος σε βαθύ πένθος το οποίο εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο.
Κι όμως, ευρήματα, ιστορίες και φωτογραφίες που έρχονται στο φως ακόμα και σήμερα, αποδεικνύουν ότι παρά το γεγονός της τόσο μεγάλης καταστροφής, η αγάπη και κυρίως της μάνας προς το παιδί, είναι αυτή που νικάει τα πάντα. Μία εικόνα, που πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας, έχει συγκλονίσει τους ανθρώπους όλου του κόσμου
Τις πρώτες ώρες, μετά την μεγάλη καταστροφή, τα σωστικά συνεργεία κατόρθωσαν να εντοπίσουν το σώμα μιας άτυχης γυναίκας, το οποίο βρισκόταν θαμμένο στα συντρίμμια του σπιτιού της.
thisia-manas
Η στάση του σώματoς, ήταν κουλουριασμένη και έδωσε μία μικρή ελπίδα στους διασώστες ότι η γυναίκα μπορεί να είναι ζωντανή, κάτι που δυστυχώς δεν επιβεβαιώθηκε μιας και το σώμα της ήταν παγωμένο και δύσκαμπτο.
Απογοητευμένοι οι άνδρες διάσωσης συνέχισαν την πορεία τους, ωστόσο μία… …εσωτερική δύναμη έσπρωξε τον αρχηγό του συνεργείου να επιστρέψει και να εξετάσει και πάλι το νεκρό σώμα της γυναίκας. Ψάχνοντας λοιπόν ανάμεσα στα χέρια της, ανακάλυψε ως διά μαγείας ότι υπήρχε ένα μωρό τυλιγμένο σε μία κουβέρτα, το οποίο κοιμόταν γαλήνια, χωρίς φυσικά να γνωρίζει τι είχε συμβεί.
Ο μικρούλης σώθηκε χάρη στην θυσία της μητέρας του, ενώ αμέσως τα σωστικά συνεργεία τον μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ότι ήταν υγιέστατος. Ανάμεσα στην κουβερτούλα του, βρέθηκε ένα κινητό το οποίο έγραφε το εξής μήνυμα από την μητέρα του: «Αν καταφέρεις να επιζήσεις να θυμάσαι μόνο ότι σ” αγαπώ».
Κάποιοι το χαρακτήρισαν θαύμα κάποιοι απλά συγκινητική θυσία μίας μάνας. Πάντως το σίγουρο είναι, ότι η αγάπη της μητέρας για το παιδί της, μπορεί να κάνει ακόμα και θαύματα…

ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Στήριξη της Σοφίας Μαυρίδου στην ομάδα

Επίσκεψη στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Σοφία Μαυρίδου πραγματοποίησαν από κοινοί οι πρόεδροι της ΠΑΕ Πιερικός Κώστας Παπαδόπουλος και του ερασιτέχνη Πιερικού Πασχάλης Τσιτιρόκης.


Οι δυο άντρες συνομίλησαν για αρκετή ώρα με την  Σοφία Μαυρίδου η οποία δήλωσε την στήριξη της στη φετινή προσπάθεια του Πιερικού.

ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Ο Κώστας Κουκοδήμος στο πλευρό του ΠΙΕΡΙΚΟΥ

Συνάντηση με τον βουλευτή Ν. Δημοκρατίας νομού Πιερίας Κώστα Κουκοδήμο είχαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Πιερικός και ο πρόεδρος του ΣΦΚ Πιερικός.
Κώστας Παπαδόπουλος και Πασχάλης Τσιτιρόκης επισκέφθηκαν το γραφείο του ισχυρού πολιτικού άντρα της περιοχής και συζήτησαν για την ιστορική ομάδα ομάδα της Πιερίας.
Ο Κώστας Κουκοδήμος άκουσε με προσοχή όσα του είπαν οι πρόεδροι που εκπροσωπούν τον Πιερικό και εξέφρασε την επιθυμία να συμμετάσχει στη φετινή μεγάλη προσπάθεια που κάνει ώστε να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός ο σύλλογος στο νέο πρωτάθλημα.

Εξέφρασε τη στήριξη του η οποία θα είναι ενεργή και στα στα διοικητικά του συλλόγου στα οποία θα εμπλακεί άμεσα κι αυτός.
Μεταξύ άλλων δεσμεύτηκε να μεσολαβήσει ώστε να έρθει στην ομάδα χορηγία ενός σημαντικού
οικονομικού μεγέθους, απο μεγάλη εταιρία αθλητικών ειδών, που δραστηριοποιείται και στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Ελεύθερος απο την Ακαδημία Πλαταμώνα ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΣ

Ελεύθερος έμεινε από την Ακαδημία Πλαταμώνα ο 16χρονος ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΣ.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής είναι βασικό στέλεχος της Μικτής ομάδας Νέων της ΕΠΣ Πιερίας και σίγουρα αποτελεί με βάση την ηλικία του ένα κεφάλαιο πάνω στο οποίο μπορεί να επενδύσει κάθε σύλλογος της περιοχής μας.

Είναι επιθετικός και γεννημένος το 1997.

Το τελευταίο αντίο στον Γιωργή Πέτρου

Όλοι ήταν εκεί για τον Γιωργή. 
Συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία τον Γιωργή Πέτρου, οι δικοί του άνθρωποι. Συγγενείς, φίλοι, παλιοί του συμπαίκτες, άνθρωποι του Πιερικού Ποδοσφαίρου, πλήθος κόσμου ήταν εκεί για να του πεί "το τελευταίο αντίο".
Η Εκκλησία Του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Ανδρομάχη, ήταν πολύ μικρή για να χωρέσει όλους αυτούς που βρέθηκαν εκεί για να αποτίσουν τον ύστατο φόρο τιμής στο χαμογελαστό παλικάρι...












Πρώτευσε ο Γρηγόρης Παπαθανάκος των Εκπαιδευτηρίων “ΠΛΑΤΩΝ”

Στο διαγωνισμό του ΑΝΑΤΟΛΙΑ για μια 4ετή υποτροφία


Katerini News | Κατερίνη | Πιερία
Στα πλαίσια της συνεργασίας των Εκπαιδευτηρίων ΠΛΑΤΩΝ με το Κολέγιο Ανατόλια τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013  διεξήχθηκαν οι εξετάσεις του American College of Thessaloniki – ACT  για μια πλήρη υποτροφία σπουδών 4 ετών στο προπτυχιακό πρόγραμμα του American College of Thessaloniki – ACT στους τομείς:
Διοίκηση Επιχειρήσεων
Πληροφορική με Εφαρμογή στις Επιχειρήσεις
Επικοινωνία και Νέα Μέσα
Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία
Διεθνείς Σχέσεις

Οι ίδιες εξετάσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας. Μεταξύ όλων των διαγωνιζόμενων πρώτευσε ο μαθητής της Γ΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων ΠΛΑΤΩΝ, Παπαθανάκος Γρηγόριος του Αθανασίου
Οι υποψήφιοι εξετάστηκαν σ’ ένα τεστ πολλαπλών απαντήσεων, εκτίμησης δεξιοτήτων και ικανοτήτων, διαρκείας  2 ωρών. Το τεστ ήταν στα Ελληνικά και δεν απαιτούσε προετοιμασία ή διάβασμα. 

Στο παρακάτω link δημοσιεύθηκαν  τα αποτελέσματα του διαγωνισμού

Πιερικός - Χιονίδης υπό προϋποθέσεις !!!


Ο Πιερικός θα κινηθεί για την απόκτηση του 
Γιώργου Χιονίδη,εάν μήνει ελεύθερος απο την ΗΡΑΚΛΗ.

410 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ pieriaicons

ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Με ιδιαίτερη επιτυχία και τη συμμετοχή πολλών θεατών
πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013 στην κατάμεστη κεντρική
πλατεία Κολινδρού  φολκλορικές εκδηλώσεις στα πλαίσια του 41ου
Διεθνούς Φεστιβάλ Παράδοσης που διοργανώνει η Εστία Πιερίδων Μουσών.
Στις εκδηλώσεις χορευτικά συγκροτήματα από τη Ρωσία, την Πολωνία, τη
Σερβία και την Κροατία  καθώς και ένα χορευτικό συγκρότημα από τη
Μυτιλήνη και ένα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κολινδρού "Νικόλαος Λούσης"
που στήριζε την εκδήλωση, ενθουσίασαν το κοινό με χορούς και τραγούδια
από τις  πατρίδες τους.
  Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Ευάγγελος
Πολύζος, ο οποίος κήρυξε την έναρξη των εκδηλώσεων και συνεχάρη την
Εστία Πιερίδων Μουσών για την μακρόχρονη προσφορά της στον πολιτισμό
της Πιερίας, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι του Δήμου και άλλων φορέων
της περιοχής.

Γραφείο τύπου Δήμου Πύδνας Κολινδρού










Eφθασε το πρωτοσέλιδο από Το ΧΩΝΙ της 7ης Ιουλίου


41o Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης Πιερίδων Μουσών στον Κολινδρό 5-7-2013 PHOTO HASAPETIS