ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Τις πύλες του σε φορείς και πολίτες ανοίγει η νέα Εκτελεστική Γραμματεία του Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο Λιτόχωρο Πιερίας.


Συγκεκριμένα, άμεσος στόχος του Προέδρου κ. Διονύση Πασχάλη και της νέας Εκτελεστικής Γραμματείας είναι το άνοιγμα του Αλεξάνδρειου στον κόσμο καθώς και η επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων με φορείς και πολίτες που επιθυμούν να καταθέσουν εγγράφως προτάσεις τους σχετικά με την ανάδειξη του Διεθνούς Ιδρύματος ως κέντρου Ιστορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου και της Μακεδονίας, αλλά και ως κέντρου Έρευνας, Παιδείας και Ελληνικού Πολιτισμού.
Όσοι φορείς αλλά και πολίτες επιθυμούν να εκφράσουν προτάσεις τους για την ανάδειξη του Αλεξανδρείου, έχουν τη δυνατότητα να τις καταθέσουν γραπτώς είτε α) οι ίδιοι με επίσκεψή τους στο Ίδρυμα στο Λιτόχωρο Πιερίας, είτε β) με φαξ (23520 21000) . Η γραπτή κατάθεση απόψεων, επί των προαναφερθέντων θεμάτων, μπορεί να γίνεται μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου 2013.
«Καλούμε όλους τους φορείς καθώς και τους πολίτες να στηρίξουν τις προσπάθειές μας και να συμμετέχουν και αυτοί, καταθέτοντας εγγράφως τις δικές τους προτάσεις, προκειμένου να αναδείξουμε όχι μόνο το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, αλλά και την Πιερία, τη Μακεδονία, την Ελλάδα μας», επανέλαβε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος κ. Διονύσης Πασχάλης
 
 
 
 
 
 


Έρχεται καύσωνας στην Ελλάδα



Δείτε πότε.. και ποιες περιοχές θα πλήξει περισσότερο
Συνθήκες καύσωνα φαίνεται πως θα έχει η χώρα μας από τις 28 Ιουλίου και περίπου για ένα δεκαήμερο. Ο Αύγουστος φαίνεται να κυλάει στο πρώτο του μισό με αρκετή ζέστη θα λέγαμε. Είναι μία εξέλιξη που σας αναφέραμε πρώτοι εμείς μέσα από τη δικιά μας ιστοσελίδα, από τις αρχές του Ιουλίου.

Πιο αναλυτικά:

Η θερμοκρασία λοιπόν, θα αρχίσει σταδιακά να ανεβαίνει από τη Τετάρτη 24 Ιουλίου, ενώ ανοδική θα είναι η πορεία της ως και το Σάββατο 27 Ιουλίου, με τον υδράργυρο να δείχνει σε πολλές περιοχές της κεντρικής και βόρεια Ελλάδας ακόμα και τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Το κύμα αυτό της ζέστης, θα αρχίσει να γίνεται πιο έντονο, από τη Κυριακή 28 Ιουλίου και μετά, με τον υδράργυρο να αρχίζει σταδιακά να αγγίζει θερμοκρασίες της τάξεως των 38 με 39 βαθμών Κελσίου.

Από τη Δευτέρα 29 Ιουλίου και μετά, η χώρα μας θα μπει κυριολεκτικά σε συνθήκες καύσωνα, με τη θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της χώρας να αγγίζει ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε ευπαθείς περιοχές στη ζέστη, ίσως τους ξεπεράσει κιόλας. Να τονίσουμε, πως στα νησιά του Αιγαίου, η θερμοκρασία δεν θα φτάσει σε τόσο υψηλά επίπεδα, αλλά θα αγγίζει περίπου τους 33-35οC.

Tο κύμα του καύσωνα, θα γίνεται ολοένα και πιο έντονο από τις 28 με 29 Ιουλίου και μετά, ενώ και στις πρώτες 6 με 7 ημέρες του Αυγούστου, δηλαδή ως τις 6-7 Αυγούστου, οι θερμοκρασίες τις μεσημεριανές ώρες θα σκαρφαλώνουν πάνω από τους 38-39oC σε πολλές περιοχές κυρίως της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας.

Ο καύσωνας θα χτυπήσει περισσότερο όπως φαίνεται τα υπόλοιπα Βαλκάνια, όπου η θερμοκρασία ίσως να αγγίξει και τους 45 βαθμούς Κελσίου !!!
parapolitika.gr

ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ ΔΟΛΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ΑΥΤΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ,,,,,,

Και σπίτι δεν θα έχεις και θα συνεχίσεις να χρωστάς..!

Ηρώ Καραμανλή
ΑΪΝΤΕ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ, ΣΑΣ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΑΥΤΟΣΙΟ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΟ MAIL ΜΟΥ
Ένας τραπεζικός αποκαλύπτει
Και σπίτι δεν θα έχεις και θα συνεχίσεις να χρωστάς..! 
Μέχρι το τέλος του έτους οι Ελληνικές τράπεζες θα ενοποιηθούν σε μία το πολύ δύο κεντρικές τράπεζες… Μόλις ενοποιηθούν -καθαρές πια αφού το βρώμικο κομμάτι τους θα το έχει απορροφήσει το Ελληνικό δημόσιο- θα ξεκινήσει και η πώλησή τους στις μεγάλες Γερμανικές Τράπεζες.
Οι Γερμανικές τράπεζες θα τιτλοποιήσουν (δηλαδή θα πουλήσουν) τα δάνεια σε ασφαλιστικές Γερμανικές εταιρίες, στην ουσία θα …πωληθούν τα σπίτια που βρίσκονται πίσω από τα...
δάνεια, οι οποίες με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν συνεταιρισμούς διαχείρισης αυτών των δανείων.
Αυτοί οι συνεταιρισμοί θα αγορασθούν από διάφορους δημόσιους και ιδιωτικούς μεγάλους οργανισμούς στη Γερμανία για να πωληθούν μισοτιμής στους Γερμανούς πολίτες.
Κάτι ανάλογο με αυτό που υπήρχε με τους συνεταιρισμούς διάφορων συντεχνιών στην Ελλάδα, όπως του οικοπεδικού συνεταιρισμού των δικαστικών στο Μαραθώνα, των τυπογράφων στην Ηλιούπολη και άλλων.
Έτσι θα συμβεί το εξής τραγικό…
Εσείς φερ ειπείν θα χρωστάτε ένα δάνειο στη Τράπεζα 200 χιλιάδες ευρώ, που προέρχεται από το σπίτι που αγοράσατε…
Η Γερμανική πια Τράπεζα θα σας πει αφού δεν μπορείτε να αποπληρώσετε το δάνειο δύο δρόμοι υπάρχουν. Ο ένας είναι να πουλήσετε εσείς το σπίτι και με τα λεφτά που θα πάρετε να αποπληρώσετε το δάνειο.
Ο άλλος είναι να σας το εκπλειστηριάσουμε εμείς… Βέβαια δεν θα σας αφήσει ένα επ αόριστο χρονικό διάστημα για να πουλήσετε το σπίτι, θα σας ορίσει ένα σύντομο χρονικό διάστημα τόσο που να μη μπορείτε να το πουλήσετε… γιατί δεν θα το επιτρέπουν οι οικονομικές συνθήκες της αγοράς εκείνη την εποχή.
Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τον πλειστηριασμό του ακινήτου… Εκεί η τιμή θα είναι πολύ χαμηλή και ο αγοραστής θα είναι Γερμανός. Για δύο λόγους… επίσης…
Ο πρώτος γιατί αυτά τα δάνεια ανήκουν όπως είπαμε παραπάνω στους Γερμανικούς συνεταιρισμούς που καλύπτονται από το Γερμανικό δίκαιο και κατ επέκταση δεν θα υπάρχει το φαινόμενο των κορακιών και δεύτερον ότι οι Γερμανοί έχουν στα χέρια τους τη ρευστότητα δηλαδή το μετρητό που εσύ δεν έχεις.
Έτσι αγαπητέ πιστούχε εσύ θα έχεις χάσει το σπίτι σου αλλά δεν θα έχεις εξοφλήσει το δάνειο… Θα συνεχίσεις να είσαι υπόδουλος στη Τράπεζα…
Γιατί το ακίνητό σου θα έχει πουληθεί για 150 χιλιάδες ενώ εσύ έχεις δάνειο 200 χιλιάδες… Μαθηματικά λοιπόν χρωστάς και 50 χιλιάδες στη Γερμανική επαναλαμβάνω πια Τράπεζα…
Αυτό το χρέος του υπολοίπου των 50 χιλιάδων είναι λογιστικό και όχι πραγματικό γιατί ήδη από την αρχική πώληση των Ελληνικών τραπεζών στις Γερμανικές αυτό έχει συνυπολογισθεί
Θυμόσαστε που είπαμε παραπάνω για το βρώμικο κομμάτι που ανέλαβε το δημόσιο… έ αυτό είναι…
Όμως αυτές οι 50 χιλιάδες που εσύ εξακολουθείς να χρωστάς η Γερμανική τράπεζα θα τις αποδώσει στο Ελληνικό δημόσιο… Το δημόσιο θα τις αγοράσει και εσύ θα χρωστάς πια στο Δημόσιο τις 50 χιλιάδες…
Εκεί σε αυτό το σημείο θα γίνει η μεγάλη σφαγή… είναι τότε που για την εξόφληση αυτού του ποσού θα μειωθούν συντάξεις, θα περικοπούν μισθοί και άλλα.
ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΣ….

Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει! (We Are All HEZBOLLAH!)



Δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τη σύσκεψή τους οι υπάλληλοι του Δ΄ Ράιχ υπουργοί Εξωτερικών της επονομαζόμενης Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένου του δικού μας Μητσοτάκη του ΠΑΣΟΚ, για χαρακτηρισμό της Χεζμπολά ως τρομοκρατικής οργάνωσης και η Αλ Κάιντα στη Συρία χαιρέτισε τη «γενναία» αυτή απόφαση!
Οι μισθοφόροι τρομοκράτες της δύσης στη Συρία δίνουν το στίγμα τους:
«Θεωρούμε ότι η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και τονίζει την ανάγκη για την ΕΕ να λάβει περαιτέρω μέτρα… Να προσάγουν στη δικαιοσύνη τα στελέχη και υποστηρικτές της Χεζμπολά… Ο ελεύθερος κόσμος πρέπει να λάβει προληπτικά μέτρα εναντίον των ηγετών, των μελών και των υποστηρικτών της Χεζμπολά…».
Οι δολοφόνοι της Αλ Κάιντα θέλουν να μας προσάγουν σε δίκη κι εμάς;
Είμαστε με τη Χεζμπολά, εναντίον της ιμπεριαλιστικής επίθεσης εναντίον της Συρίας και ντρεπόμαστε για το γερμανοτσογλάνι Βενιζέλο που υπερψήφισε αυτή την κατάπτυστη απόφαση!
Σχετικά:

Ο κανόνας του 10% για τέλειους, γραμμωμένους κοιλιακούς



Ο κανόνας του 10% για τέλειους, γραμμωμένους κοιλιακούς
Οι ασκήσεις των κοιλιακών από μόνες τους δεν βοηθούν στο να αποκτήσετε κοιλιά-πέτρα, είναι όμως το «τελειωτικό χτύπημα» για να πετύχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε, αφού πρώτα έχετε «κάψει» το περιττό λίπος μέσω γυμναστικής και σωστής διατροφής. Πιο συγκεκριμένα: Αφιερώστε το μεγαλύτερο μέρος του καθημερινού προγράμματος γυμναστικής σας στο υπόλοιπο σώμα σας, πέρα από το στομάχι, και αφιερώστε το 10% του χρόνου σας για κοιλιακούς. Αν, για παράδειγμα, γυμνάζεστε μία ώρα την ημέρα, επικεντρωθείτε σε καρδιοαναπνευστικές ασκήσεις και ασκήσεις ενδυνάμωσης για όλο το σώμα και αφιερώστε τα τελευταία 6 λεπτά της ώρας για τους κοιλιακούς. Έτσι θα καταφέρετε το τέλειο «σμίλεμα».

4 στάνταρ κινήσεις που πρέπει να κάνετε όταν ο πρώην είναι... online!

4 στάνταρ κινήσεις που πρέπει να κάνετε όταν ο πρώην είναι... online!
Γιατί τελικά το ίντερνετ ελέγχει και τον... έρωτα!

Μπορεί να μην υποστηρίζουμε και πολύ όλον αυτό τον πανικό που επικρατεί γύρω από τα social media, ο οποίος έχει πια πάρει την μορφή χιονοστιβάδας, και δεν είμαστε υπερβολικοί, αλλά μιας και πλέον όλοι ασχολούνται με αυτά, δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να τα αγνοήσουμε.
Διαβάστε περισσότερα στο queen.gr

Έρχεται νέο Μνημόνιο μετά τις γερμανικές εκλογές

Έρχεται νέο Μνημόνιο μετά τις γερμανικές εκλογές

 Ή τα ψηφίζετε όλα ή πάμε σε εκλογές με λίστα. -Εκβιασμός από το Μαξίμου στους Βουλευτές της Ν.Δ. -Καζάνι που ''βράζει'' η Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Η αίσθηση ότι τα δύσκολα είναι μπροστά, κυριαρχεί εδώ και 10 περίπου μέρες στο Μαξίμου.
Η διάψευση των προσδοκιών για τη βοήθεια που θα έρθει από το Βερολίνο, μέσω ενός γενναίου κουρέματος του Ελληνικού χρέους, προσγείωσε απότομα τον Πρωθυπουργό και το στενό κύκλο των συνεργατών του.
Οι Γερμανοί δεν συζητούν για ''κούρεμα'' του ελληνικού χρέους και φαίνεται ότι το εννοούν απόλυτα έχοντας και τους δικούς τους σχεδιασμούς. Επιδιώκουν μία χρονική μετάθεση του χρέους σε βάθος χρόνου που όμως θα συνδεθεί με ένα νέο μνημόνιο με ακόμα πιο σκληρά μέτρα αφού το πρόγραμμα ''δεν βγαίνει'' και τα έσοδα έχουν καταρρεύσει.
Το νέο μνημόνιο θα κάνει την εμφάνισή του αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές, ως προοπτική στην αρχή προκειμένου , για μία ακόμα φορά ''να αποφύγουμε τη χρεοκοπία και να παραμείνουμε στο ευρώ''.
Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η γνωστή διαδικασία των ''διαπραγματεύσεων'' με την τρόικα , κατά τις οποίες η κυβέρνηση ''θα προσπαθήσει να σώσει ότι μπορεί''.
Το σχέδιο του νέου μνημονίου θα συμφωνηθεί και θα πάρει το δρόμο για τη Βουλή προκειμένου να ψηφιστεί και να τεθούν σε ισχύ τα μέτρα και τα προαπαιτούμενα που θα προβλέπει για μια νέα χρηματοδότηση.
Και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα για την κυβέρνηση αφού η εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα είναι αρραγής σε μια τόσο κρίσιμη ψηφοφορία.
Οι βουλευτές της Ν.Δ δεν έχουν ηθικό και βλέπουν την πίεση από τους ψηφοφόρους τους να εντείνεται όσο περνάει ο καιρός. Διαπιστώνουν ότι το success story του κ. Σαμαρά έχει θολώσει και οι εκτιμήσεις και η το κλίμα αισιοδοξίας που τους μετέφερε το Μαξίμου δεν έχει επιβεβαιωθεί ούτε στο ελάχιστο.
Το νέο μνημόνιο που θα κληθούν να ψηφίσουν θα περιλαμβάνει:
-30.000 άλλους δημοσίους υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα μέσα στο 2014.
-Άρση των πλειστηριασμών ακινήτων για την πρώτη κατοικία.
-Περικοπές σε μισθούς και συντάξεις σε ένα μέσο όρο της τάξης του 15%, με θύματα τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ, του ΙΚΑ και τους στρατιωτικούς.
Ο Πρωθυπουργός και οι στενοί του συνεργάτες έχουν πλήρη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας, γνωρίζουν ότι οι ενέσεις τεχνητής αισιοδοξίας έχουν χάσει πλέον τη δυναμική τους.
Ο κ.Σαμαράς, παρά το γεγονός ότι δεν έχει εκδηλωθεί καμία κίνηση αμφισβήτησης προς το πρόσωπό του από το εσωτερικό της Ν.Δ, γνωρίζει ότι αυτή η κοινοβουλευτική ομάδα δεν είναι ''δική του''. Την έμφυτη και χρόνια αυτή ανασφάλεια του σημερινού Πρωθυπουργού, φροντίζει να του την ενισχύει η ''αυλή'' του και η στενή ομάδα των συνεργατών του, που τον ακολουθούν από την εποχή της Πολιτικής Άνοιξης.
Όλοι αυτοί θεωρούν ότι σε περίπτωση που εκδηλωθεί κάποια μεγάλη εσωκομματική κρίση, ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να υπολογίζει στη στήριξη περισσοτέρων από 35-40 βουλευτών. Δεν κρύβουν την ενόχλησή τους μάλιστα, όταν οι Βουλευτές συνωστίζονται γύρω από τον Κώστα Καραμανλή , τις λιγοστές φορές που ο πρώην Πρωθυπουργός εμφανίζεται στη Βουλή.
Δεν λείπουν και τα ''καρφώματα'' και οι έμμεσες απειλές σε Βουλευτές, με μέσο πίεσης τη λίστα.
Τις τελευταίες ημέρες και με την προοπτική ενός νέου και αναπόφευκτου μνημονίου, στο Μαξίμου έχει κυριαρχήσει η σκληρή γραμμή, θιασώτες της οποίας είναι ο κ. Χ.Λαζαρίδης και ο κ.Τ. Μπαλτάκος, ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου και στενός φίλος του κ.Σαμαρά.
Ο τελευταίος ανέλαβε να περάσει το μήνυμα στους Βουλευτές, με μία από τις ελάχιστες εμφανίσεις του στα ΜΜΕ. Μιλώντας στο Βήμα FM και απευθυνόμενος ουσιαστικά στο εσωτερικό της Ν.Δ, προειδοποίησε ότι αν καταψηφιστεί ένα νομοσχέδιο, τότε ο Πρωθυπουργός θα πάει σε εκλογές ''είτε είναι Αύγουστος είτε είναι Χριστούγεννα'', όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
Η προειδοποίηση αυτή φαίνεται ότι λειτούργησε αντίθετα από τις προσδοκίες του Μαξίμου.
Πέρα από το Νικήτα Κακλαμάνη που διεμήνυσε στο στενό συνεργάτη του κ.Σαμαρά να περιοριστεί στα καθήκοντα του Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, έντονα επικριτικοί σε κατ΄ιδίαν συζητήσεις είναι και οι περισσότεροι βουλευτές που θεωρούν ότι υπό το Κράτος του εκβιασμού και της απειλής της χρεοκοπίας της χώρας θα τους αναγκάσουν να ψηφίσουν ένα ακόμα μνημόνιο που θα οδηγήσει τη χώρα πιο βαθιά στην ύφεση και θα φτωχοποιήσει ακόμα πιο πολλούς Έλληνες.
Έμπειρος κοινοβουλευτικός, επισήμανε δεικτικά ότι κάποιοι συνεργάτες του κ.Σαμαρά ''πρέπει να ξαναδιαβάσουν το Σύνταγμα. Αν ο Πρωθυπουργός παραιτηθεί επειδή καταψηφίστηκε ένα νομοσχέδιο, δεν είναι δεδομένο ότι αμέσως προκηρύσσονται εκλογές. Αντίθετα ακολουθείται η διαδικασία των διερευνητικών εντολών''.
Στο Μαξίμου ξέρουν ότι το μοναδικό όπλο που έχουν στα χέρια τους είναι η απειλή της λίστας, που και αυτή όμως έχει ημερομηνία λήξης αφού το 18μηνο εκπνέει στις 6 Νοεμβρίου.
Για αυτό και στους σχεδιασμούς τους είναι να έχουν περάσει όλα από τη Βουλή, ακόμα και'' η αναθεώρηση και επέκταση της δανειακής σύμβασης'', όπως θα ονομαστεί το νέο μνημόνιο, μέχρι τις 25 Οκτωβρίου.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας στο 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ «Κωφοί και Ακούοντες εν Δράσει» που διεξάγεται στην Κρήτη ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας



ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη      e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                               ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax:  2351 – 351207                           Κατερίνη, 23  Ιουλίου 2013

          
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ







Τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, θα εκπροσωπήσει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, στο 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ «Κωφοί και Ακούοντες εν Δράσει», που διοργανώνεται από το Δήμο Χανίων, τη Λέσχη για τη διάδοση της Νοηματικής Γλώσσας στα Χανιά και της Εσαεί εν Ροή (Πολιτιστικός Οργανισμός Θεσσαλονίκης)  με την υποστήριξη πολλών άλλων φορέων στο Ενετικό λιμάνι στα Χανιά της Κρήτης.



Το φεστιβάλ  που άνοιξε τις πύλες του στις 18 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 25 Ιουλίου 2013  έχει ως σκοπό την κοινωνική συνένταξη της κοινότητας των κωφών στη σύγχρονη πολιτιστική δράση και την κινητοποίηση του κάθε πολίτη στη δημιουργία.



Το Πανελλήνιο  Φεστιβάλ φιλοδοξεί στην ανάδειξη των τοπικών πολιτιστικών και περιβαλλοντικών θησαυρών (λαϊκές τέχνες, λαϊκή παράδοση, παραδοσιακή μουσική, παραδοσιακοί χοροί) , στη φιλοξενία έντεχνων καλλιτεχνικών δρωμένων που εμπλέκουν κωφούς ή σχετίζονται με την υποκουλτούρα τους (φέτος φιλοξενείται έκθεση κωφών, θέατρο και σύγχρονος χορός με χρήση της νοηματικής γλώσσας) ,  στην ενίσχυση της συνέργειας κάθε συμπολίτη μας στη δημιουργική ευπραξία, στη  συσπείρωση των κωφών ανά την Ελλάδα- που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν έντονη εσωτερική διάσπαση των κοινοτήτων τους- και στην καταπολέμηση του κοινωνικού ρατσισμού και αποκλεισμού με σύμπραξη κωφών και ακουόντων για την αποπεράτωση αυτής της φιλόδοξης καλλιτεχνικής δράσης. Να σημειωθεί,  ότι επόμενη διοργανώτρια πόλη είναι η Θεσσαλονίκη.



Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και με την ιδιότητα της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη σε θέματα Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΠΚΜ,  αποδεχόμενη  την πρόσκληση θα παραστεί στο Φεστιβάλ  επιδεικνύοντας για άλλη μια φορά ευαισθησία και αλληλεγγύη, υποστηρίζοντας διοργανώσεις και δράσεις που αναδεικνύουν τον πολιτισμό, προβάλουν πολιτισμικά  και περιβαλλοντικά στοιχεία,  ενισχύουν τον τουρισμό και αναφορικά με την περίσταση καταπολεμούν τον  κοινωνικό  ρατσισμό  και αποκλεισμό,  συσπειρώνοντας  τον πληθυσμό των κωφών στο πλαίσιο δράσης κωφών και ακουόντων.


Ως Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, η κ. Σοφία Μαυρίδου  επιδιώκει να δίνει προοπτική και ώθηση  στον τομέα του πολιτισμού και να προσφέρει στους  πολίτες,  ιδιαίτερα στις δύσκολες μέρες που διανύουμε,    ελπίδα, όραμα, διεξόδους και νέους δρόμους έκφρασης και δημιουργίας. Άλλωστε, όπως πιστεύει η ίδια,  ο πολιτισμός μπορεί και πρέπει να συμβάλλει ουσιαστικά στην άρση των αποκλεισμών και στη διάδοση ισχυρών μηνυμάτων κοινωνικοποίησης, συναισθηματικής και ψυχολογικής στήριξης ευπαθών ομάδων.


Συγχαρητήρια



πιτσιρικος

Συνεχίζεται το success story της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας ανήλθε στο 160,5% του ΑΕΠ για το πρώτο τρίμηνο του 2013, και παρουσίασε αύξηση 24,1% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2012. Όσο ο Αντώνης Σαμαράς οδηγεί την χώρα στην ανάπτυξη, αναπτύσσεται και το χρέος.
Μετά από Μνημόνια και πακέτα μέτρων -που κατάφεραν να εκτοξεύσουν το χρέος και να διαλύσουν την ελληνική κοινωνία χωρίς να οδηγήσουν σε πρωτογενές πλεόνασμα – είναι προφανές πια πως η Ελλάδα έχει τελειώσει.
Τώρα ψάχνουν τον τρόπο και τον χρόνο, για να το ανακοινώσουν επίσημα.
Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Όλα είναι πια γνωστά σε όλους. Έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί όλα. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν.
Υπήρξαν τρεις μεγάλες ευκαιρίες για τους Έλληνες να αντιδράσουν.
Η πρώτη ήταν την άνοιξη του 2010, πριν η Ελλάδα προσφύγει στην «βοήθεια» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Εσύ πού ήσουν την άνοιξη του 2010;
Η δεύτερη μεγάλη ευκαιρία ήταν τον Ιούνιο του 2011, όταν η Βουλή ετοιμαζόταν να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο και η κρατική καταστολή είχε χτυπήσει ταβάνι.
Εσύ πού ήσουν τον Ιούνιο του 2011;
Η τρίτη μεγάλη ευκαιρία ήταν οι εκλογές του Ιουνίου του 2012.
Εσύ τι ψήφισες στις εκλογές του 2012;
Σημίτης, Καραμανλής, Παπανδρέου, Παπαδήμος, Σαμαράς, Βενιζέλος -και λοιποί ευεργέτες- κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι και κάποιοι από αυτούς θέλουν να σώσουν πάλι την Ελλάδα. Και πολλοί τους πιστεύουν ακόμα.
Η επόμενη κυβέρνηση -όποια και να είναι- θα είναι δεμένη χειροπόδαρα, σε μια χώρα με ανεργία κοντά στο 30% και με ένα δημόσιο χρέος που θα κάνει παρέα στον θεό.
Οπότε, από δω και πέρα προσευχή. Και σκασμός.

Βιοποικιλότητα και Ρατσισμός

Το βίντεο αυτό αποτελεί εργασία φοιτητών για το μάθημα της «Βιοποικιλότητας» του Τμήματος Βιολογίας ΑΠΘ και δίνει μία αυτονόητη απάντηση της επιστήμης για το ρατσισμό.
This video is a students’ project for the course of «Biodiversity» Department of Biology, Aristotle University of Thessaloniki and gives an obvious answer of science to racism.

Στις αρχές Αυγούστου η λίστα των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα



Το 60% θα εργαστεί στον τομέα της Υγείας και μάλιστα άμεσα ενώ το υπόλοιπο 40% οι οποίοι είναι και επαγγελματίες σε κάποια ειδικότητα θα μπορέσει να εργασθεί στα δημόσια ΙΕΚ, τα οποία ενισχύονται και αναβαθμίζονται
Σε μία εβδομάδα θα «κλείσει» η λίστα των εκπαιδευτικών της Τεχνικής Εκπαίδευσης που τίθενται σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το 60% από αυτούς τους καθηγητές θα εργαστούν στον τομέα της Υγείας και μάλιστα άμεσα ενώ το υπόλοιπο 40% οι οποίοι είναι και επαγγελματίες σε κάποια ειδικότητα θα μπορέσει να εργασθεί στα δημόσια ΙΕΚ, τα οποία ενισχύονται και αναβαθμίζονται, όπως επισημαίνουν πηγές από το υπουργείο Παιδείας.
Την ίδια ώρα μετακινούνται από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 4933 εκπαιδευτικοί, από ειδικότητες, όπως Γαλλικής Φιλολογίας, Πληροφορικής, Θεατρικών Σπουδών, Φυσικής Αγωγής. Οπως επισημαίνεται από το υπουργείο Παιδείας, το σημαντικό είναι ότι αλλάζουν μόνο βαθμίδας εκπαίδευσης και όχι πεδίο, δηλαδή θα διδάσκουν το αντικείμενο τους. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι εκπαιδευτικοί που πλεονάζουν στα γυμνάσια και λύκεια θα διατηρήσουν τη θέση τους διδάσκοντας σε μαθητές δημοτικού.
Ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου μιλώντας στη Βουλή τόνισε: «Οι μεταθέσεις και οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προγραμματίζονται ώστε να υπάρχει έγκαιρη και ορθολογικότερη διαχείριση του εκπαιδευτικού προσωπικού με στόχο την αδήριτη ανάγκη κάλυψης των εκπαιδευτικών αναγκών και την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, ιδιαίτερα υπό τις εξαιρετικά δυσχερείς συνθήκες της χρονικής περιόδου που διανύουμε».
Η εγκύκλιος για τη διαθεσιμότητα που εστάλη στα σχολεία αναλυτικά αναφέρει: «Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι με τις διατάξεις του άρθρου 82 του σχεδίου Νόμου με τίτλο: «Φορολογία εισοδήματος, επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Ν. 4046/2012, του Ν. 4093/2012 και του Ν. 4127/2013 και άλλες διατάξεις», που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η κατάργηση των κάτωθι ειδικοτήτων των αντίστοιχων κλάδων και κατηγοριών του εκπαιδευτικού προσωπικού της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως και του συνόλου των κατεχόμενων από το προσωπικό αυτό οργανικών θέσεων:
ΠΕ12.12 – Μηχανικοί Κλωστοϋφαντουργίας, ΠΕ14.01 – Ιατροί, ΠΕ14.02 – Οδοντίατροι, ΠΕ14.03 – Φαρμακοποιοί, ΠΕ14.06 – Νοσηλευτές, ΠΕ17.09 – Τεχνικοί ιατρικών οργάνων, ΠΕ17.13 – Τεχνολόγοι Μουσικής Τεχνολογίας, ΠΕ18.01 – Γραφικών τεχνών, ΠΕ18.04 – Αισθητικής, ΠΕ18.05- Κομμωτικής, ΠΕ18.07 – Ιατρικών εργαστηρίων, ΠΕ18.08 – Οδοντοτεχνικής, ΠΕ18.09 – Κοινωνικής εργασίας, ΠΕ18.10 – Νοσηλευτικής, ΠΕ18.11 – Μαιευτικής, ΠΕ18.20 – Κλωστοϋφαντουργίας, ΠΕ18.21 – Ραδιολογίας-ακτινολογίας, ΠΕ18.24 – Εργασιοθεραπείας, ΠΕ18.25 – Φυσιοθεραπείας, ΠΕ18.26 – Γραφιστικής, ΠΕ18.27 – Διακοσμητικής, ΠΕ18.29 – Φωτογραφίας, ΠΕ18.33 – Βρεφονηπιοκόμοι, ΠΕ18.37 – Δημόσιας υγιεινής, ΠΕ18.39 – Επισκέπτες υγείας, ΤΕ01.08 – Χημικοί εργαστηρίων, ΤΕ01.10 – Υπάλληλοι γραφείου, ΤΕ01.11 – Υπάλληλοι λογιστηρίου, ΤΕ01.12 – Διακοσμητικής, ΤΕ01.14 – Γραφικών τεχνών, ΤΕ01.19 – Κομμωτικής, ΤΕ01.20 – Αισθητικής, ΤΕ01.25 – Αργυροχρυσοχοΐας, ΤΕ01.26 – Οδοντοτεχνικής, ΤΕ01.29 – Βοηθ.ιατρ. και βιολογ. εργαστηρίων, ΤΕ01.30 – Βοηθοί παιδοκόμοι – βρεφοκόμοι, ΤΕ01.31 – Χειριστές ιατρικών συσκευών,ΔΕ01.01 – ηλεκτροτεχνίτες, ΔΕ01.02 – μηχανοτεχνίτες, ΔΕ01.04 – ηλεκτρονικοί, ΔΕ01.05 – οικοδόμοι, Δε01.08 – ηλεκτροσυγκολλητές, ΔΕ01.10 – τεχνίτες αυτοκινήτων, ΔΕ01.11 – τεχνίτες ψύξεως (ψυκτικοί), ΔΕ01.12 – υδραυλικοί, ΔΕ01.13 – ξυλουργοί, ΔΕ01.14 – κοπτικής-ραπτικής,ΔΕ01.15 – αργυροχρυσοχοΐας, ΔΕ01.16 – τεχνικοί αμαξωμάτων, ΔΕ01.17 – κομμωτικής.
Με ευθύνη των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, δια μέσου των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί των ανωτέρω ειδικοτήτων, οι οποίοι:
α) είναι ανάπηροι σε ποσοστό τουλάχιστον 67% ή πολύτεκνοι, κατά την έννοια των παραγράφων 1 έως 3 του άρθρου πρώτου του ν. 1910/1944 (Α’ 229), όπως ισχύει, εφόσον τα τέκνα, που ορίζονται στις προαναφερόμενες διατάξεις του ν.1910/1944, συνοικούν με αυτούς και ανήκουν στην κατηγορία των εξαρτώμενων μελών σύμφωνα με τον Κ.Φ.Ε., όπως ισχύει,
β) έχουν σύζυγο ή τέκνο που ανήκει στην κατηγορία των εξαρτώμενων μελών σύμφωνα με τον Κ.Φ.Ε., όπως ισχύει, συνοικεί με αυτόν, και έχει αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 67%,
γ) δυνάμει νόμου ή δικαστικής αποφάσεως ασκούν κατ’ αποκλειστικότητα τη γονική μέριμνα τέκνου, που συνοικεί με αυτούς και ανήκει στην κατηγορία των εξαρτώμενων μελών σύμφωνα με τον Κ.Φ.Ε., όπως ισχύει
δ) έχουν σύζυγο, ο οποίος τίθεται σε διαθεσιμότητα δυνάμει του ως άνω σχεδίου Νόμου και
ε) είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού ή διδακτορικού διπλώματος».


 

ΑΝΑΠΤΥΞΗ... ΜΕ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΡΟΔΟ


 
Με μία λιτή ανακοίνωση η Olympic Air έβαλε τέλος στις αεροπορικές πτήσεις από Αθήνα για Θεσσαλονίκη, Ρόδο και Ηράκλειο. Παραχωρεί τα δρομολόγια στην Aegean. Συγκριμένα, από τις 30 Σεπτεμβρίου, πριν δηλαδή ολοκληρωθεί η τουριστική περίοδος διακόπτει τα δρομολόγια της προς το νησί των Ιπποτών και από τις 13 Οκτωβρίου προς τους άλλους δύο προορισμούς.

Μάλιστα όπως ανακοίνωσε η εταιρεία όσοι έχουν βγάλει εισιτήρια από 13 Οκτωβρίου και μετά μπορούν να αλλάξουν ημερομηνία ή να τους επιστραφεί η αξία τους.
Σε επιστολές που ήδη έχουν αποσταλεί από την εταιρία σε συνεργάτες της, αναφέρονται τα εξής:

«Αγαπητοί συνεργάτες, Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι, από την 14η Οκτωβρίου 2013 οι πτήσεις από Αθήνα προς Ηράκλειο και από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη διακόπτονται. Για τα εισιτήρια της ΟΑ που έχουν ήδη εκδοθεί για ταξίδια μετά την συγκεκριμένη ημερομηνία μπορεί να επιστρέφεται η αξία τους στο σύνολό της, απευθείας μέσω των GDS (Refund notice), εφ' όσον τουλάχιστον ένα κουπόνι ATH/HER και vv ή ΑΤΗ/SKG και vv συμπεριλαμβάνεται. Επιπλέον, και για όσους επιβάτες με εισιτήριο ΟΑ (050), που περιλαμβάνει διαδρομή ATH-HER και vv ή ΑΤΗ/SKG και vv, μετά την 13η Οκτωβρίου 2013, και δεν επιθυμούν να τους επιστραφεί η αξία του εισιτηρίου τους, μπορείτε να βρείτε παρακάτω την διαδικασία επανέκδοσης, των συγκεκριμένων εισιτηρίων σε πτήσεις της AEGEAN (A3). Με αυτή την ευκαιρία, η Olympic Air, σας ευχαριστεί για την μέχρι τώρα συνεργασία σας».


defencenet.gr

Τα 200 ανθρωπάκια που υπερψηφίζουν την εξαθλίωση με προθυμία !!!


Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, διακόσιοι περίπου βουλευτές και βουλευτίνες, έχουν πάρει εργολαβία την επιχείρηση «υπερψήφιση μνημονίων» στη Βουλή των Ελλήνων.

Όλοι τους πιστά κομματόσκυλα στον τσοπάνη-αρχηγό, σηκώνουν χωρίς δεύτερη σκέψη το χέρι τους και ψηφίζουν ότι η κομματική πειθαρχία επιβάλλει.

Αρκετοί από αυτούς, με δικές τους δημόσιες δηλώσεις, δεν γνωρίζουν καν τι ψηφίζουν, αφού δεν μπήκαν στον κόπο να… διαβάσουν τα μνημόνια.

Προσπαθούν να παραμυθιάσουν τον ελληνικό λαό, μηρυκάζοντας φράσεις, ατάκες και ρητά στη θέση των ανύπαρκτων επιχειρημάτων αφού κάθε μέρα, εδώ και τέσσερα χρόνια τα αποτελέσματα της πολιτικής που υπερψήφισαν, για το καλό, υποτίθεται του λαού, τους διαψεύδουν.

Με το επιχείρημα ότι ζούσαμε τα προηγούμενα με δανεικά τα οποία πρέπει να επιστρέψουμε στους δανειστές, υπογράφουν το ένα μνημόνιο μετά το άλλο.

Βέβαια, την απάντηση την έδωσε ο ίδιος ο Σόιμπλε μιλώντας στους δουλικούς του κατά την τελευταία του επίσκεψη στη χώρα μας, λέγοντας πως υπάρχουν οχτώ λίστες Λαγκάρντ χωρίς να έχει πληρώσει κανένας ούτε ευρώ.

Τα δανεικά, λοιπόν, τα οποία επικαλούνται οι κυβερνώντες και οι τηλεπαπαγάλοι έγιναν καταθέσεις εκατοντάδων δις ευρώ σε ξένες τράπεζες.

Άλλωστε την αλήθεια την είχε πει πριν από καιρί και ο Πάγκαλος μ’ εκείνο το περίφημο «μαζί τα φάγαΜε». Πράγματι, «μαζί τα φάγαΝε».

Τα δύο αυτοκίνητα σε κάθε οικογένεια και τα εξοχικά σε βουνό ή θάλασσα που επικαλούνται δεν είναι παρά τα ψίχουλα που μοίρασαν στον κόσμο για να κρατήσουν για τον εαυτό τους ολόκληρο το καρβέλι.

Και τώρα αναγκάζουν τον ελληνικό λαό να πληρώσει εκείνος το καρβέλι που καλόφαγαν λίγοι κηφήνες.

Έφτασαν σε τέτοιο σημείο γελοιοποίησης που κοτζάμ πρωθυπουργός της χώρας έβγαλε διάγγελμα στον ελληνικό λαό για την προσωρινή μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, υπερηφανευόμενος ότι «το πήρε πάνω του», λες και ανακοίνωνε την αποχώρηση της τρόικας από τη χώρα.

Μιλούν για επαναδιαπραγμάτευση ενώ γνωρίζουν πολύ καλά πως από το πρώτο κιόλας μνημόνιο τέτοια δυνατότητα δεν υπάρχει. Απόδειξη ότι κάθε φορά που έρχεται η τρόικα με την απειλή της μη καταβολής της δόσης, ότι ζητήσει το παίρνει.

Γνωρίζουν, αλλά δεν το λένε, ότι ο Τόμσεν και η παρέα του δεν συζητά. Απαιτεί, «κάνει ταμείο» και διατάζει αριθμό απολύσεων.

Τόσα χρόνια οι έλληνες εφοπλιστές είναι πρώτοι στον κόσμο αλλά αποδίδουν φόρους πολύ λιγότερους απ’ ότι οι ναυτικοί.

Κοτζάμ πρωθυπουργός, βγήκε στη ζητιανιά, ζητώντας από τους εφοπλιστές να «δώσουν κατιτίς» γιατί δεν έχει τη βούληση να το επιβάλει.

Με τους εργαζόμενους όμως δεν τον χαρακτηρίζει η ίδια «ευγένεια». Γι’ αυτούς ισχύει το «αποφασίζω και διατάζω».

Έφτασαν σε τέτοιο σημείο δουλικότητας που απαγορεύουν μέχρι και τις συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων όταν κάποιο από τα μεγάλα αφεντικά τους φτάσει στη χώρα μας καταπατώντας κάθε ένα ατομικής ελευθερίας και έκφρασης.

Έκλεισαν την ΕΡΤ μέσα σε ένα βράδυ δωρίζοντας την παροχή του ψηφιακού σήματος στα μεγάλα συμφέροντα.

Τους είδα να φωτογραφίζονται ευτυχισμένοι συγχαίροντας τον πρωθυπουργό μετά την υπερψήφιση του τελευταίου νομοσχεδίου για τις απολύσεις στο δημόσιο λες και ψήφιζαν κανένα νομοσχέδιο που θα καταπολεμούσε την ανεργία και θα μείωνε τη φτώχια και την εξαθλίωση στη χώρα.

Έφτασαν την επίσημη ανεργία στο 27% και κοροϊδεύουν τους πολίτες λέγοντας πως αυτή είναι η λύση του προβλήματος διακηρύσσοντας πως έτσι οδηγούμαστε στην ανάπτυξη.

Ναι, όταν θα πάνε τους μισθούς στα 300 ευρώ, όταν θα έχουν ξεπουλήσει όλη τη δημόσια περιουσία, όταν θα έχουν αφήσει συντρίμμια και αποκαΐδια, τότε θα υπάρξει ανάπτυξη, θα υπάρξει ανοικοδόμηση και στην ανοικοδόμηση αυτή θέλουν πάλι να έχουν το πρώτο χέρι, αυτοί οι ίδιοι που προκάλεσαν την καταστροφή.

Μόνο που θα έχουν καταστρέψει δύο ολόκληρες γενιές οδηγώντας τους στην ανεργία, την αναξιοπρέπεια τη φτώχια και τη μετανάστευση.

Αυτοί οι ίδιοι που με συντονισμένο τρόπο και ευρωπαϊκές συμφωνίες εισήγαγαν τους μετανάστες στη χώρα μας με μοναδικό σκοπό την συμπίεση του κόστους στην αγορά εργασίας και τη διασπορά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, εμφανίζονται ως υπερασπιστές τόσο των δικαιωμάτων των ελλήνων όσο και των δικαιωμάτων των μεταναστών.

Το μόνο που πετυχαίνουν με μεγάλη μέχρι στιγμής αποτελεσματικότητα είναι η φύλαξη της Βουλής. Είτε με τα ΜΑΤ και τις δυνάμεις καταστολής, είτε με άλλους τρόπους φροντίζουν να νιώθουν ασφαλείς μέσα στο χώρο που συντελείται το έγκλημα ενάντια στον ελληνικό λαό.

Ξέρουν ότι είναι αναλώσιμοι με ημερομηνία λήξης, γι’ αυτό και φοβούνται.

Έχω όμως μία απορία: Πώς μπορούν και κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια;

Δεν έχουν ίχνος ανθρωπιάς; Τι θα πει γι’ αυτούς η Ιστορία;

Έτσι είναι! Στα ανθρωπάκια, δεν χωράει η ανθρωπιά. Μόνο το ατομικό τους συμφέρον.


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2ZsE9oi8o

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΣΕΡΙΦΟ! ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: “ΜΗΝ ΜΕ ΔΩΣΕΙΣ, ΘΑ ΣΕ ΦΡΟΝΤΙΣΩ”!

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: “ΔΕΝ ΠΕΦΤΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ”!
Λαγός του Παπανδρέου ο Λοβέρδος, όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το Ολυμπία.
Το παρασκήνιο του τρόμου για τους αυτουργούς του μνημονίου με φόντο την μαγευτική Σέριφο, αφού ο επίορκος Παπακωνσταντίνου ήδη νιώθει καυτή την ανάσα της... δικαιοσύνης που είναι αποφασισμένη να μην υποκύψει σε πιέσεις.
Παρά την “εξέγερση” των Παπανδρεϊκών κατά την ψηφοφορία παραπομπής του επικίνδυνου Παπακωνσταντίνου, τα ποσοστά παρέμειναν συντριπτικά, πανικοβάλλοντας τον πρώην “τσάρο”. Είχε βλέπετε διαβεβαιώσεις για “εκπλήξεις” κατά την ψηφοφορία, που δεν επιβεβαιώθηκαν.
Η παρέμβαση Λοβέρδου, όπως σας είχαμε αποκαλύψει (“Λαγος” του Παπανδρέου ο Λοβέρδος. Τα βρήκαν και έκανε την δήλωση για τον Παπακωνσταντίνου.), ήταν στο ίδιο πλαίσιο υποσχέσεων, αλλά προκάλεσε κατακραυγή στην κοινωνία.
Είναι ξεκάθαρο: Όποιος τολμήσει να φυγαδεύσει τον καταστροφέα της Ελλάδας, θα συνθλιβεί μαζί του.
Ο Παπακωνσταντίνου όμως, παρότι εμπλέκεται στις σκοτεινότερες υποθέσεις της μεταπολίτευσης δρώντας πάντα στο παρασκήνιο, δεν έχει καμμία διάθεση να παραστήσει τον ήρωα. Είναι ξεκάθαρο πως στο ακροατήριο θα πάρει μαζί του πολύ κοσμο, με πρώτον τον πολιτικό του προϊστάμενο, Γιώργο Παπανδρέου καθώς έτσι είναι ο μόνος τρόπος να γλιτώσει την εσχατη των ποινών.
Αυτός ήταν και ο λόγος του ταξιδιού Παπανδρέου στην Σέριφο. Για να τον διαβεβαιώσει πως θα τον “καθαρίσει” για να πέσει στα μαλακά. Η απάντηση του Παπακωνσταντίνου φέρεται να ήταν σκληρή: “Δεν θα πέσω μόνος μου”! Ίσως για πρώτη φορά στην ρόδινη ζωή του, ο κύριος Παπανδρέου να νιώθει πως απειλείται. Υπάρχει όμως ένα ιστορικό δεδομένο: Όποιος πολιτικός αποτελούσε απειλή για τον τ. πρωθυπουργό, ποτέ δεν κατάφερε να την πραγματοποιήσει. Μένει να δούμε αν ο κύριος Παπακωνσταντίνου θα αποτελέσει εξαίρεση.
Ποιός άλλωστε ξεχνά την περιβόητη ρήση: “Άκου Γιώργο, υπάρχει ένα χαρτί που γράφει τ’ όνομα σου και δίπλα ένα μεγάλο ποσό. 2,300,000 δολάρια!!”
(φωτο απο Δημοκρατία)
Από το "olympia" μέσω "Σίβυλλα"  (Το Γρέκι)



Αλλαγή στο όριο ταχύτητας εντός pitlane

1286A8227F3DD6AC9D78F8EB22E8F152.jpg
  Το όριο ταχύτητας των μονοθεσίων εντός του pitlane μείωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, FIA, στην προσπάθειά της να περιορίσει τα ατυχήματα.
Η ταχύτητα μέχρι και το γκραν πρι της Γερμανίας ήταν 100 χλμ. την ώρα, ωστόσο από τον επόμενο αγώνα –Ουγγαρία (28/7)- οι πιλότοι θα μπορούν να τρέχουν μέχρι 80χλμ. την ώρα εντός του pitlane.
Η απόφαση της FIA ήταν απόρροια του ατυχήματος στη Γερμανία, όταν ο τροχός του Μαρκ Γουέμπερ χτύπησε έναν cameraman, ο οποίος κατέληξε στο νοσοκομείο.
Πηγή: sport-fm.gr

Βίντεο με το αεροπορικό ατύχημα στη Νέα Υόρκη

 E0B58C310ABB359AF5C94F3143708CE6.jpg

Βίντεο με τη στιγμή που το αεροσκάφος Boeing 737 της εταιρείας Southwest προσγειωνόταν απότομα στο αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια της Νέας Υόρκης μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο NBC.
Το αεροσκάφος εκτελούσε εσωτερική πτήση από το Νάσβιλ με 150 επιβάτες και την ώρα της προσγείωσης, λόγω κακής λειτουργίας του μηχανισμού προσγείωσης, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, έπεσε με το ρύγχος.
Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Δείτε το βίντεο (είναι πιθανό να μην παίζει σε κινητά τηλέφωνα και iPad)

ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙΤΩΝ



ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 




Χρυσός στο Παγκόσμιο και πάλι ο Σπύρος Γιαννιώτης

Όλες τις μεγάλες διακρίσεις που έχει φέρει για την Ελλάδα ο Σπύρος Γιαννιώτης έδωσε στη δημοσιότητα η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας με αφορμή την κατάκτηση του χρυσοού μεταλλίου από τον Έλληνα κολυμβητή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Βαρκελώνης.
Αναλυτικά το αφιέρωμα της ΚΟΕ:
«Είναι μοναδικός. Είναι τεράστιος αθλητής. Είναι ένας μύθος ολόκληρος, από μόνος του, ο Σπύρος Γιαννιώτης!
Το νταμπλ χρυσών στα 10 χιλιόμετρα Παγκοσμίου πρωταθλήματος, με την θριαμβευτική του πρωτιά και στη Βαρκελώνη, δύο χρόνια μετά την αντίστοιχη διοργάνωση της Σαγκάης, επιβεβαιώνει απόλυτα τον κανόνα.
Το δεύτερο χρυσό του σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα λοιπόν, αλλά και το τέταρτο συνολικά μετάλλιο σε αντίστοιχη διοργάνωση.
Συνολικός απολογισμός μιας τρισένδοξης καριέρας για τον 33χρονο πρωταθλητή μας, 15 μετάλλια (6 χρυσά, 5 αργυρά, 4 χάλκινα) σε κλασσική κολύμβηση και ανοιχτή θάλασσα! Νούμερα μοναδικά, επιτυχίες υπέρλαμπρες!
Τα χρυσά του μετάλλια:
2013 Βαρκελώνη (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα): 10 χλμ Ανοιχτή Θάλασσα
2011 Σαγκάη (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα): 10 χλμ Ανοιχτή Θάλασσα
2010 Ζάγκρεμπ (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα): Ομαδικό 5 χλμ Ανοιχτή Θάλασσα
2008 Ντουμπρόβνικ (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα): 5 χλμ Ανοιχτή Θάλασσα
2001 Τύνιδα (Μεσογειακοί Αγώνες): 1500μ ελεύθερο
2001 Τύνιδα (Μεσογειακοί Αγώνες): 4χ200μ ελεύθερο
Τα Αργυρά μετάλλια:
2011 Σαγκάη (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα): 5 χλμ Ανοιχτή Θάλασσα
2009 Ρώμη (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα): 5 χλμ Ανοιχτή Θάλασσα
2005 Αλμερία (Μεσογειακοί Αγώνες): 400μ ελεύθερο
2005 Αλμερία (Μεσογειακοί Αγώνες): 1500μ ελεύθερο
2001 Τύνιδα (Μεσογειακοί Αγώνες): 400μ ελεύθερο
Τα Χάλκινα μετάλλια:
2010 Ζάγκρεμπ (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα): 5 χλμ Ανοιχτή Θάλασσα
2007 Μελβούρνη (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα): 5 χλμ Ανοιχτή Θάλασσα
2005 Αλμερία (Μεσογειακοί Αγώνες): 800μ ελεύθερο
2002 Βερολίνο (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα): 4χ200μ ελεύθερο».

Σκοτώθηκε σε συμπλοκή 30 ατόμων




Σκοτώθηκε σε συμπλοκή 30 ατόμων
Σκοτώθηκε σε συμπλοκή 30 ατόμων
Σύμφωνα με το δελτίο της αστυνομίας, ο άτυχος 19χρονος έπεσε νεκρός στα Μάλια σε συμπλοκή ανάμεσα σε 30 Βρετανούς.
Όπως αναφέρει η Αστυνομία, εκτός από τη σύλληψη του 20χρονου δράστη, έχουν συλληφθεί, για τη συμμετοχή τους στη συμπλοκή, άλλα 17 άτομα, υπήκοοι Ηνωμένου Βασιλείου ενώ αναζητούνται και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες.
Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση για την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Δικαιώθηκε ο Δώνης






Δικαιώθηκε ο Δώνης
Δικαιώθηκε ο Δώνης
Το ποσό των 800.000 ευρώ καλείται να πληρώσει ο ΠΑΟΚ στον πρώην τεχνικό της ομάδας, Γιώργο Δώνη και τους συνεργάτες του. Ο Έλληνας τεχνικός κέρδισε την δίκη σε α' βαθμό στην επιτροπή επίλυσης οικονομικών διαφορών της ΕΠΟ.
Η επιτροπή επίλυσης δεν αναγνώρισε την τροποποίηση του συμβολαίου του Δώνη στη συνάντηση με τον Σαββίδη κι έτσι ο Δικέφαλος θα πρέπει να βγάλει από τα ταμεία του το συγκεκριμένο ποσό. Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ θα καταθέσει έφεση στο δευτεροβάθμιο όργανο της ομοσπονδίας.

Πηγή: gazzetta.gr

Τέλη κυκλοφορίας κάθε μήνα




Τέλη κυκλοφορίας κάθε μήνα
Ένα δικαιότερο σύστημα εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών για την ελληνική αγορά αυτοκινήτου. Κινείται στα ευρωπαϊκά πρότυπα και ορθολογικοποιεί την καταβολή Τελών Κυκλοφορίας.
Τέλη κυκλοφορίας κάθε μήνα
Σύμφωνα με την Ημερησία, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας των ιδιοκτητών Ι.Χ., αλλά και του φαινομένου της μαζικής κατάθεσης των πινακίδων κυκλοφορίας, επεξεργάζονται ένα σχέδιο, βάσει του οποίου το τίμημα των Τελών Κυκλοφορίας και του Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης στα Ι.Χ. με κινητήρες από 1.929 κ.εκ. και άνω να μπορούν να καταβάλλονται ισόποσα για κάθε μήνα κυκλοφορίας των οχημάτων και όχι για το σύνολο του έτους.
Αν δηλαδή κάποιος ιδιοκτήτης έχει καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματός του, για να προβεί σε άρση της ακινησίας, θα πρέπει σήμερα να καταβάλει το συνολικό τίμημα του τρέχοντος έτους για τα Τέλη. Σύμφωνα με το νέο σχέδιο, τα Τέλη Κυκλοφορίας θα επιμερίζονται ισόποσα στους 12 μήνες του κάθε έτους, με αποτέλεσμα αν κάποιος θέλει να κυκλοφορήσει το Ι.Χ. του για ένα ή περισσότερους μήνες να καταβάλει το ανάλογο τίμημα.
Αν δηλαδή κάποιος κάτοχος ενός οχήματος τετραετίας με κινητήρα 2,4 λίτρα αποφασίσει να το κινήσει για έναν μόνο μήνα θα καταβάλει 73,3 ευρώ για Τέλη και 25,8 ευρώ για Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης. Άλλος ιδιοκτήτης ενός αυτοκινήτου τετραετίας με κινητήρα 3,6 λίτρων για ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας πρέπει να καταβάλλει 1.100 ευρώ, τα οποία στο δωδεκάμηνο επιμερίζονται σε 91,6 ευρώ για κάθε μήνα. Αντίστοιχα, ο Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης κυμαίνεται στις 2.500 ευρώ, το οποίο αναλογικά στο δωδεκάμήνο ισούται με 208,3 ευρώ για κάθε μήνα.
Όσον αφορά στα δίλιτρα που αποτελούν και τη συντριπτική πλειονότητα των αυτοκινήτων, το κόστος για τα ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας κυμαίνονται στα 660 ευρώ ή 55 ευρώ για κάθε μήνα κυκλοφορίας. Αντίστοιχα, ο Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης κυμαίνεται στα 440 ευρώ για Ι.Χ. μέχρι πέντε έτη ή 36,6 ευρώ για κάθε μήνα του έτους.


Από τα τρίμηνα... στα δωδεκάμηνα
Τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. εδώ και δεκαετίες έχουν θεσπίσει δίκαια και φθηνά Τέλη Κυκλοφορίας για τους κατόχους Ι.Χ., ενώ σε αρκετά κράτη δεν υπάρχουν καθόλου Τέλη Κυκλοφορίας! Στην Ελλάδα από την αρχή ύπαρξης της αυτοκίνησης τα Τέλη Κυκλοφορίας καταβάλλονταν σε τέσσερα τρίμηνα, ωστόσο, τότε δεν υπήρχαν τα σημερινά προβλήματα που έχουν να κάνουν με τα τεκμήρια, το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης ούτε όμως και το φαινόμενο της κατάθεσης των πινακίδων Κυκλοφορίας. Το 1981, για πρώτη φορά, άλλαξε ο τρόπος καταβολής των Τελών Κυκλοφορίας και από τέσσερα τρίμηνα η τότε κυβέρνηση θέσπισε την καταβολή των Τελών σε δύο εξάμηνα.
Η επόμενη αλλαγή στα Τέλη Κυκλοφορίας έγινε το 1985 όποτε και θεσπίστηκε να καταβάλλονται τα Τέλη Κυκλοφορίας στα τέλη του κάθε έτους και μάλιστα αν κάποιος αγόραζε καινούριο αυτοκίνητο τον Δεκέμβριο θα έπρεπε να καταβάλλει όχι μόνο όλο το τίμημα των Τελών για τους προηγούμενους μήνες, αλλά και ολόκληρο το τίμημα για την επόμενη χρονιά. Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής ήταν να εισπράττονται, για μερικούς τουλάχιστον παράνομα, προκαταβολικά τα Τέλη Κυκλοφορίας της επόμενης χρονιάς.
To μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος (ΣΕΕΑΕ) Ευριπίδης Κωνσταντινίδης σχετικά με το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών για την καταβολή των Τελών Κυκλοφορίας, αλλά και του Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης, αναφέρει μεταξύ άλλων πως: «Αν εφαρμοστεί το συγκεκριμένο σύστημα που δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να τα κινήσουν έστω και ένα μήνα καταβάλλοντας το 1/12 των Τελών κυκλοφορίας, αλλά και του Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης σίγουρα θα σταματήσει το φαινόμενο κατάθεσης των πινακίδων κυκλοφορίας και βέβαια θα ξανακυκλοφορήσουν και πάλι στους δρόμους αυτοκίνητα με δίλιτρους και άνω κινητήρες έστω και για λίγους μήνες. Από την άλλη μεριά, ο κάθε ιδιοκτήτης θα γνωρίζει από την αρχή τι θα πρέπει να πληρώσει, για να κινήσει έστω και ένα μήνα το ακινητοποιημένο όχημά του, συνεισφέροντας ζεστό χρήμα στα κρατικά ταμεία. Άλλωστε, το συγκεκριμένο σύστημα χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., δίνοντας τη δυνατότητα στους κατόχους Ι.Χ. να τα κινούν με σύνεση και οικονομία...».
Λύση ανάγκης
Το νέο καθεστώς καταβολής των Τελών Κυκλοφορίας, ανάλογα με τους μήνες χρήσης του εκάστοτε οχήματος, σίγουρα θα αποτελέσει λύση ανάγκης για εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, οι οποίοι είτε έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας τους είτε σκέφτονται να τις καταθέσουν, αλλά και για όσους σκέφτονται να αγοράσουν κάποιο νέο Ι.Χ. στα τέλη του έτους. Παράλληλα, η μηνιαία καταβολή των Τελών, επίσης, θα αποτελέσει κίνητρο, για να ξανακυκλοφορήσουν και πάλι τα εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα που βρίσκονται σε ακινησία.
Τεκμήρια
Το νέο μέτρο που αφορά στο μηνιαίο επιμερισμό των Τελών, αλλά και του Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης, περιλαμβάνει και τα τεκμήρια διαβίωσης, τα οποία ούτως ή άλλως επιβάλλονται ανά μήνα χρήσης. Ωστόσο, ειδικά για το θέμα των Τεκμηρίων, αλλά και το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης εξετάζεται η ριζική αλλαγή του τρόπου υπολογισμού τους και σύμφωνα με πληροφορίες, θα εδράζεται στην αξία λιανικής και όχι στον κυβισμό του κινητήρα. Ο στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να επιβάλλονται στα πραγματικά ακριβά Ι.Χ. και όχι σε εκείνα που έχουν δίλιτρους και άνω κινητήρες χωρίς καμία απολύτως αξία.
Αντιδράσεις...
Το θέμα επιμερισμού των Τελών Κυκλοφορίας πάντως βρίσκεται στο στόχαστρο κάποιων καρεκλοκένταυρων στελεχών του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι με διάφορες γελοίες προφάσεις του τύπου δεν υπάρχει νόμος ώστε να γίνει κάτι τέτοιο ή δεν υπάρχει το κατάλληλο σύστημα, για να υποστηρίξει τον επιμερισμό των Τελών ή του Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης προσπαθούν να διατηρήσουν το υπάρχον σύστημα για να μην... ταλαιπωρούνται.

Δίδυμα κοριτσάκια γεννήθηκαν σε αυτοκινητόδρομο!

Δίδυμα κοριτσάκια γεννήθηκαν σε αυτοκινητόδρομο!




Δεν πρόλαβαν να φτάσουν η μαμά και ο μπαμπάς στο νοσοκομείο για να έρθουν, όπως όλα τα μωρά, στον κόσμο και οι δίδυμες αδελφούλες γεννήθηκαν στη μέση ενός αυτοκινητόδρομου στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Τα γλυκύτατα κοριτσάκια, φαίνεται πως βιάζονταν να έρθουν στη ζωή και έτσι δεν περίμεναν ο μπαμπάς να φτάσει με το αυτοκίνητο στο μαιευτήριο όπου θα γεννούσε η μαμά.
Το ζευγάρι, αναγκάστηκε να σταματήσει στη μέση ενός από τους μεγαλύτερους αυτοκινητόδρομους του Οχάιο, κάλεσε βοήθεια και λίγο αργότερα ήρθαν στον κόσμο τα κοριτσάκια.
Μαμά και δίδυμα χαίρουν άκρας υγείας, αν και τα βρέφη βρίσκονται σε θερμοκοιτίδα προκειμένου να σιγουρευτούν οι γιατροί ότι όλα βαίνουν καλώς.

Πηγή: http://www.mothersblog.gr/

Star χωρίς ρούχα: Γιατί φέτος το καλοκαίρι προβλέπεται να γδυθούν όλοι


Star χωρίς ρούχα: Γιατί φέτος το καλοκαίρι προβλέπεται να γδυθούν όλοι;Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η Ελένη Μενεγάκη
Αν μας έλεγε κανείς πριν από καιρό ότι θα έρχονταν μια μέρα που από μόνοι τους οι έλληνες celebrities θα φωτογράφιζαν τον εαυτό τους με μικροσκοπικά μαγιό και δεν θα τα έδειχναν με περηφάνια στους κολλητούς του, αλλά θα τα έβαζαν σε κοινή θέα ώστε να τα βλέπει και να τα σχολιάζει όποιος θέλει, θα τον λέγαμε παλαβό.
Ακόμη δεν έχουμε φτάσει στα μισά του καλοκαιριού και μέχρι τώρα είδαμε και θαμάσαμε πολλά μαγιό, τουλάχιστον δύο νούμερα, μικρότερα να ασφυκτιούν σε ηλιοκαμένα σώματα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δεν είδαμε κάν το μαγιό.
Ως άνθρωπος, που έχω περάσει μεγάλο μέρος από τη ζωή μου προσπαθώντας να πείσω γνωστές κυρίες ότι δεν είναι κακό πράγμα να ποζάρεις για ένα εξώφυλλο περιοδικού φορώντας ένα ωραίο μαγιό ή ένα κοντό σορτάκι, (χώρια που το Photoshop ήταν και ο καλύτερός μας φίλος), μου κάνει απίστευτη εντύπωση που βλέπω σήμερα πολλές από τις ίδιες κυρίες, που μάταια κάποτε προσπαθούσα να ψήσω, να «γδύνονται» οικιοθελώς.
Παλαιότερα και όταν λέμε παλιότερα, εννοούμε λίγα χρόνια πριν και όχι δεκαετίες, το να ποζάρεις sexy σε εξώφυλλο περιοδικού ήταν unique, ήταν ευχάριστο και μοναδικό. Κάτι που δεν ισχύει σήμερα, που το γυμνό επιστρέφει στο instagram, ως νέα πρόκληση, ως snapshot, το οποίο αναπαράγεται περισσότερο από ότι ένα εξώφυλλο και όχι πάντα με κομψό τρόπο. Το υπάρχω για να υπάρχω, έχει την τιμητική του.
Πρώτη διδάξασα σε αυτό το ιδιόμορφο παιχνίδι με τα Media, η Ελένη Μενεγάκη, η γυναίκα που αν κοιτάξεις τα εξώφυλλα της καριέρας της, είναι ζήτημα αν θα βρεις ένα-δυο με μαγιό και αυτά στην πολύ αρχή της καριέρας της. Η Ελένη, με το sexy της εκτόπισμα συγκαλυμμένο την τελευταία δεκαετία, έγινε πρόσφατα το άλλοθι για μια στρατιά celebrities που τυχαία ή όχι και τόσο τυχαία ακολούθησαν τα παράδειγμα της : «Γδύνομαι, φωτογραφίζομαι και ποστάρω τις φωτό στο λογαριασμό μου». Και αν υποθέσουμε ότι η Μενεγάκη έχει ξεκινήσει σταυροφορία ενάντια στους παπαράτσι, οι υπόλοιποι τι δικαιολογία έχουν;
Ζήλεψαν το σουξέ της Ελένης ή μήπως αντιγράφουν τους ξένους star τύπου Rihanna; Μήπως επειδή μεγαλώνοντας σε ηλικία απελευθερώνονται από ενοχές και νιώθουν πιο βολικά με το σώμα τους; Ή μήπως- όπως θα υπέθεταν και οι πιο υποψιασμένοι- ήθελαν να επιμηκύνουν το χρόνο παραμονής στη δημοσιότητα;
Πάντως όποιο και να είναι το κίνητρο, διανύουμε μια ενδιαφέρουσα περίοδο και είναι αξιοσημείωτο πώς ο Έλληνας celebrity προσαρμόζεται -σαν είδος που γλύτωσε από εξαφάνιση- στη post-εξωφυλλική εποχή και στην έλλειψη περιοδικών, δημιουργεί το δικό του πολύ προσωπικό μικρόκοσμο. Και έχει απήχηση, γιατί είναι ηδονή για το κοινό όταν κοιτάει μέσα από την κλειδαρότρυπα ή έτσι νομίζει, γιατί οι πραγματικές κλειδαρότρυπες είναι καλά κλεισμένες για τους έξω.


Συγκλονίζει ο οπαδός της Φέγενορντ λίγο πριν «φύγει» από την ζωή

sygklonizei-o-opados-tis-fegenornt-ligo-prin-fygei-apo-tin-zoi-1-315x236 Συγκίνηση και ανατριχίλα προκαλεί ένα video το οποίο κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες.
Πριν από περίπου ένα μήνα, στις 26 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση της Φέγενορντ ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν. Το «παρών» στο «Ντε Κάιπ» έδωσαν πολλοί οπαδοί της ολλανδικής ομάδας, οι οποίοι δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα.
Ανάμεσά τους και ο 54χρονος Ρούι Μαρκ. Ο πιστός οπαδός της ομάδας του Ρότερνταμ έπασχε από μια θανατηφόρο ασθένεια και οι γιατροί του είχαν δώσει μόλις λίγες ημέρες ζωής. Όμως, ο Μαρκ είχε μια τελευταία επιθυμία.
Να βρεθεί στο γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας και να παρακολουθήσει από κοντά την προετοιμασία των ποδοσφαιριστών της Φέγενορντ. Όπως και έγινε.
Συνοδευόμενος από τον γιο του και μερικούς φίλους του, ο Ρούι βρέθηκε τελικά στο γήπεδο, κατάφερε να σηκωθεί από το φορείο και να σταθεί όρθιος γνωρίζοντας την αποθέωση από τους ομοϊδεάτες του ενώ και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας σταμάτησαν την προπόνησή τους γυρίζοντας προς το σημείο όπου στεκόταν.
Η συγκίνηση του 54χρονου οπαδού της Φέγενορντ ήταν έκδηλη και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του όταν οι υπόλοιποι οπαδοί σήκωσαν πανό στο οποίο ήταν ζωγραφισμένος ο ίδιος. Έχοντας πραγματοποιήσει την επιθυμία του, ο Ρούι Μαρκ «έφυγε» ήρεμος από τη ζωή τρεις ημέρες αργότερα.

Ποιοι είναι οι 13 δήμοι-πρωταθλητές στα χρέη

xreh

Αντιμέτωποι με οικονομικό κραχ θα έρθουν δεκάδες δήμοι στα τέλη του φθινοπώρου, καθώς η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης σε συνδυασμό με τον… περιορισμό των εσόδων που θα προέλθει από την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, τον υψηλό δανεισμό αλλά και την καταγραφή των πραγματικών δαπανών, αναμένεται να φέρουν αρκετούς δήμους στο κατώφλι του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ προκειμένου να ζητήσουν οικονομική βοήθεια.
Στελέχη της Αυτοδιοίκησης δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξουν και παραιτήσεις δημάρχων και δημοτικών συμβούλων κατά τον Οκτώβριο, καθώς οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης δεν φαίνονται διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε αύξηση δημοτικών τελών, υποχρεωτικές μετακινήσεις προσωπικού όπως προβλέπουν τα προγράμματα εξυγίανσης, λίγους μήνες πριν από τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών, τον Μάιο του 2014.
Στην «κόκκινη ζώνη» των δήμων με οικονομικά προβλήματα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να τεθούν σε οικονομικό έλεγχο, είναι οι Δήμοι Φυλής, Αχαρνών και Ζωγράφου λόγω υψηλού δανεισμού, οι μεγάλοι νησιωτικοί Δήμοι της Ρόδου, της Λέσβου και της Ζακύνθου, ο Δήμος Τήλου, από την Αττική ο Δήμος Αμαρουσίου, καθώς και οι περιφερειακοί Δήμοι της Έδεσσας και των Τρικάλων.
Στις αρχές του έτους, με βάση τα στοιχεία που είχαν καταχωριστεί στη βάση δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών, 13 δήμοι εμφανίζονταν με χρέη άνω των 10 εκατ. ευρώ, μεταξύ των οποίων οι Δήμοι Φυλής (52.152.660 ευρώ), Αχαρνών (29.026. 396 ευρώ), Καλαμαριάς (21.894.619 ευρώ), Ρόδου (21.467.420 ευρώ), Αμαρουσίου (19.142.295 ευρώ), Νίκαιας-Ρέντη (15.760.250 ευρώ), Κέρκυρας (15.064.300 ευρώ), Κορδελιού-Εύοσμου (14.289.425 ευρώ), Λαρισαίων (11.686.263 ευρώ), Ιωαννιτών (11.640.851 ευρώ), Σαλαμίνας (11.124.965 ευρώ), Σαρωνικού (10.842.954 ευρώ) και Πέλλας (10.038.939 ευρώ).
Πηγή:Έθνος της Κυριακής

Κίνα: Φονικός σεισμός με τουλάχιστον 50 νεκρούς


Τουλάχιστον 50 νεκροί και περίπου 300 τραυματίες είναι σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες τα θύματα του σεισμού που έπληξε σήμερα στην επαρχία Γκανσού της βορειοδυτικής Κίνας.
Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ανακοίνωσε ότι μέλη του προσωπικού της στην Κίνα κατευθύνονται στην πληγείσα περιοχή και ότι θα αποστείλει μια πρώτη βοήθεια από 200 σκηνές και βασικά είδη διατροφής.
«Οι δυο κομητείες που επλήγησαν από το σεισμό, οι Μινσιάν και Ζανγκσιάν, προσπαθούν ακόμα να συνέλθουν από τις καταρρακτώδεις βροχές και τις πλημμύρες των τελευταίων εβδομάδων», τονίζεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής.
Από το σεισμό καταστράφηκαν περίπου 380 σπίτια και 5.000 υπέστησαν ζημιές στην περιοχή Ζανγκσιάν με τις τοπικές αρχές να επιστράτευουν εκατοντάδες στρατιώτες, αστυνομικούς και πολίτες για να βοηθήσουν στο έργο διάσωσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το έργο διάσωσης δυσχεραίνουν και οι περίπου 400 μετασεισμικές δονήσεις, η ισχυρότερη των οποίων ήταν μεγέθους 5,6 βαθμών.

Η μαργαρίτα (και το μπουμπούκι) της διαθεσιμότητας



Θα μπουν οι γιατροί σε διαθεσιμότητα; Θα μπουν έλεγε η διαρροή του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη στο «Έθνος της Κυριακής» για τα έξι νοσοκομεία της Αθήνας που συγχωνεύονται ή καταργούνται.
Την ίδια γραμμή ακολούθησε και σήμερα το πρωί στον Αντένα, θέτοντας το (ρητορικό) ερώτημα: «Θα μετακινηθούν 300 γιατροί. Είναι τόσο τρομερό να μπουν σε διαθεσιμότητα για 15 μέρες με το 75% του μισθού τους;»
Λίγο αργότερα και μετά το θόρυβο που ξεσηκώθηκε (σ.σ. μην ξεχνάμε ότι έχουμε και απεργία στην υγεία την Τετάρτη και ο Άδωνης εκτός από τις εκκλήσεις για μη συμμετοχή των γιατρών στο προσκήνιο, κάνει, όπως μαθαίνει η στήλη, ότι μπορεί να την «σπάσει» στο παρασκήνιο) ο υπουργός δήλωσε στο ΑΠΕ ότι «στο σχέδιο της κινητικότητας του υπουργείου Υγείας δεν περιλαμβάνονται γιατροί».
Για να διορθώσουν τον υπουργό πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας που υποστηρίζουν ότι οι γιατροί δεν θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας στην παρούσα φάση αλλά αυτό δεν ισχύει και για το επόμενο κύμα της διαθεσιμότητας.

Δημόσιο: Φεύγουν άλλοι 19.300-Στο στόχαστρο υπουργεία, οργανισμοί, ΟΤΑ


Οι υπάλληλοι των υπουργείων αλλά και εποπτευόμενων οργανισμών (ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ κλπ) πρόκειται να μπουν στο στόχαστρο του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που συνεδριάζει σήμερα στις 10 υπό τον πρωθυπουργό, προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός των 19.300 υπαλλήλων που πρόκειται να οδηγηθούν φέτος σε διαθεσιμότητα (17.300) ή απολύση (2.000).
Με δεδομένο ότι η προηγούμενη απόπειρα της κυβέρνησης που είχε αναλάβει ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Α. Σαμαρά, Δ. Σταμάτης, παρά τις επιστολές επί επιστολών προς τους υπουργούς είχε αποτύχει παταγωδώς, ο πρωθυπουργός αναμένεται να πάρει πάνω του όλη τη διαδικασία, καθώς, όπως έλεγε κυβερνητικός παράγοντας στην aftodioikisi.gr, «δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αποτυχίας».
Αυτό θα είναι και το νόημα της πρωθυπουργικής ομιλίας προς τους καλώντας τους να επισπεύσουν αφενός τη διαδικασία αξιολόγησης στα υπουργεία τους και αφετέρου να δώσουν τις περίφημες λίστες με τους υπό κατάργηση ή συγχώνευση εποπτευόμενους φορείς.  Υπενθυμίζεται ότι με βάση τα νέα οργανογράμματα όλων των υπουργείων πλην αυτών του Δημόσιας Τάξης και Εθνικής Άμυνας, «περισσεύουν» περί τις 2.500 με 2.800 θέσεις (μαζί με το υπουργείο Οικονομικών). Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση το Σεπτέμβριο αναζητά περίπου 4.800 εργαζόμενους στο δημόσιο για να ολοκληρωθεί το πρώτο κύμα της διαθεσιμότητας των 12.500 και, κυρίως, ακόμη 12.500 «διαθέσιμους» έως το Δεκέμβριο μαζί με ακόμη 2.000 που θα οδηγηθούν σε απόλυση, είναι σαφές ότι το μεγάλο βάρος πέφτει στους εποπτευόμενους φορείς οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν έχουν αξιολογηθεί.
Κεντρικό ρόλο Μητσοτάκης, Μιχελάκης
Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr στο τραπέζι υπάρχει η περίφημη λίστα Σταμάτη με τους 34 οργανισμούς ωστόσο αφενός βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και αφετέρου η «δεξαμενή» αυτή θα πρέπει να διευρυνθεί ώστε  να επιτευχθεί ο στόχος των 17.300 «διαθέσιμων» και τους περίπου 2.000 που θα οδηγηθούν σε απόλυση. Δηλαδή, σύνολο, 19.300 υπάλληλοι.
Να σημειωθεί ότι εκτός από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκης που από τη θέση του έχει συντονιστικό ρόλο σε αυτό το εγχείρημα, κεντρικό ρόλο αναμένεται να παίξει και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, καθώς στους ΟΤΑ και στα Νομικά τους Πρόσωπα δεν έχει προχωρήσει παρά ελάχιστα η αξιολόγηση δομών και, στη συνέχεια, υπαλλήλων.
Στη σημερινή συνεδρίαση εκτός από τους αρμόδιους υπουργούς αναμένεται να συμμετέχει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Β. Βενιζέλος, προκειμένου να δοθεί μήνυμα και στους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ ότι πρέπει να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες.

Αποχωρεί από την προεδρία της ΓΕΝΟΠ ο Ν. Φωτόπουλος


Σε ανοιχτή επιστολή του τονίζει ότι «η ΓΕΝΟΠ πεθαίνει» - Καταλογίζει έλλειψη ενότητας, σεβασμού, αλληλεγγύης και συναδελφικότητας στα μέλη της Ομοσπονδίας

Την απόφασή του να αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ανακοίνωσε απόψε στους εργαζόμενους της επιχείρησης ο Νίκος Φωτόπουλος, προειδοποιώντας παράλληλα για κίνδυνο διάλυσης της Ομοσπονδίας εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. «Η ΓΕΝΟΠ πεθαίνει», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανοιχτή επιστολή.

Ο κ. Φωτόπουλος ανήγγειλε ότι θα αποχωρήσει τις επόμενες ημέρες, θα παραμείνει ωστόσο μέλος του ΔΣ της επιχείρησης, θέση στην οποία εξελέγη πρόσφατα ως εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Αναφορικά με τα προβλήματα της Ομοσπονδίας ο κ. Φωτόπουλος επιρρίπτει τις ευθύνες στα πρωτοβάθμια σωματεία που δεν αποδίδουν τις εισφορές τους προς τη ΓΕΝΟΠ, αφήνοντας παράλληλα αιχμές ότι ενώ εξέλεξαν μέλη στο Δ.Σ. της ομοσπονδίας που κάθε μήνα καλύπτονται με συνδικαλιστική άδεια, δεν αποδίδουν τη συνδρομή τους. Επισημαίνει δε ότι οι υπάλληλοι της Ομοσπονδίας είναι επί τρεις μήνες απλήρωτοι.

Ο κ. Φωτόπουλος καταλογίζει επίσης έλλειψη ενότητας, σεβασμού, αλληλεγγύης και συναδελφικότητας στα μέλη της Ομοσπονδίας τονίζοντας ότι «Το μόνο που υπάρχει είναι απίστευτο μίσος, κακίες, μικροψυχίες, απολίτικες συμπεριφορές και σχεδιασμοί απαξίωσης και διάλυσης».

Σε δήλωσή του τέλος αναφορικά με την αύξηση του τέλους υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ο κ. Φωτόπουλος επισημαίνει ότι « Η αύξηση αυτή είναι ένα ακόμα χαράτσι στις πλάτες των εκατομμυρίων φτωχών και άνεργων συνανθρώπων μας που σκοπό και στόχο έχει να καλύψει τα τεράστια ελλείμματα που δημιουργήθηκαν στο ΛΑΓΗΕ από την εφαρμογή των απαράδεκτων αποφάσεων όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων 13 ετών στον τομέα της αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας».

Μύκονος 2013: Χρυσές μπίζνες με το τρίτο φύλο



Drag queens, go-go boys και gay ανεβάζουν τη λίμπιντο και γεμίζουν ξενοδοχεία και ταμεία στο Νησί των Ανέμων

Η Μύκονος έπιασε το νόημα από πολύ νωρίς. Ο gay τουρισμός έχει το δικό του στυλ, διαθέτει οικονομική άνεση, τουτέστιν είναι πρόθυμος να ξοδέψει. Στην εποχή της λιτότητας, του ΔΝΤ και της ανεργίας, τα αγόρια που αγαπούν αγόρια κατευθύνονται στη Μύκονο, θέλοντας να περάσουν καλά, να διασκεδάσουν πολύ και να ξοδέψουν ακόμη περισσότερα. Κατακλύζουν τα μεγάλα και πολυτελή resorts, τα κομψά gay friendly boutique hotels, αλλά και τα καλόγουστα strictly gay ξενοδοχεία. Βεβαίως οι πιο εύποροι βολεύονται σε υψηλής αισθητικής και αντίστοιχου ενοικίου βίλες, με άνετες σάουνες, πισίνες και τζακούζι, παρότι δεν παραλείπουν να στριμώχνονται στα επώνυμα και μη μπαρ, να συχνάζουν αποκλειστικά στα πιο ακριβά εστιατόρια και να επισκέπτονται τα καταστήματα του νησιού με ακαταπόνητη καταναλωτική μανία. Οι χρυσές τους κάρτες δεν είναι αξεσουάρ επιδεικτικής έπαρσης αλλά συνηθισμένο μέσο απόκτησης πολυτελών προϊόντων, με τους εγχώριους πωλητές κοσμημάτων να παθαίνουν βέρτιγκο από την υπερβολική χρήση τους στις συναλλαγές που σημειώνονται. Εξάλλου τα περισσότερα μαγαζιά μόδας, οι πινακοθήκες και τα καταστήματα με είδη δώρων είναι φιλικά, βολικά και ευέλικτα προς τους gay επισκέπτες, σύμφωνα με τη ανεκτική παράδοση του νησιού. Οσο για τα gay μπαρ, σαν τα «Ικαρος», «Μαντώ», «Pierros», «Πόρτα», «Κάστρο», «Ramrod», «Montparnasse» κ.ά., αποτελούν διεθνείς πόλους έλξης των απανταχού απελευθερωμένων ομοφυλόφιλων εδώ και δεκαετίες.




Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα τριών gay ζευγαριών που μπήκαν σε γνωστό κοσμηματοπωλείο της Μυκόνου, ρώτησαν την πωλήτρια πόσα χρυσά Rolex έχει ετοιμοπαράδοτα και αφού αγόρασαν τρία, ενημέρωσαν την υπάλληλο ότι πολύ σύντομα θα επιστρέψουν. Το επόμενο πρωινό το τελευταίο χρυσό ρολόι έφυγε, κάνοντας την ιδιοκτήτρια της επιχείρησης να χοροπηδά από τη χαρά της: χάρη στα κεφάτα και σαφώς υπερκαταναλωτικά αγόρια, έβγαλε τα έξοδα μιας ολόκληρης σεζόν!



«Οι gay αποτελούν ένα άκρως ενδιαφέρον αγοραστικό κοινό», παραδέχεται ο Νίκος Μαρτίκας, καταξιωμένος tour operator στο Λονδίνο που απευθύνεται αποκλειστικά σε gay. «Μην έχοντας υποχρεώσεις του τύπου “παιδιά, σκυλιά”, είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν πολλά, με την

«Μερικοί το προτιμούν καυτό»: Η Ζέτα Μακρυπούλια κατάξανθη και με μαύρες ζαρτιέρες...

 

 Οι πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση

Όλα πάνω της, από το στυλ, τα ρούχα, το χτένισμα στα μαλλιά και τις ναζιάρικες εκφράσεις, φωνάζουν Marilyn....

 Οι πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση «Μερικοί το προτιμούν καυτό» ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, με την ηθοποιό να υποδύεται τη διασημότερη ξανθιά στη ιστορία του κινηματογράφου.

Στις φωτογραφίες βλέπουμε και τον Γιάννη Ζουγανέλη ντυμένο σαν Δάφνη, τον Θοδωρή Αθερίδη σαν Ζοζεφίν και τον Κώστα Βουτσά σαν τον εκκεντρικό πολυεκατομμυριούχο.