ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

«Ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο» -- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4/5/14 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης ημερίδα με θέμα: «Ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο» , από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων της σχολικής μονάδας με συνδιοργανωτή το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου. Το Διαδίκτυο είναι σήμερα καθημερινό εργαλείο στη ζωή μας, για την αναζήτηση πληροφοριών, για επικοινωνία, για ψυχαγωγία, για αγορές…. Από μικρή ηλικία τα παιδιά έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και το θεωρούν ως μια αγαπημένη απασχόλησή τους. Το θέμα της ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου απασχολεί όλους και καλούμαστε από τη μια να προσφέρουμε τη δυνατότητα πρόσβασης όλων των παιδιών στις νέες τεχνολογίες και στο διαδίκτυο και από την άλλη την ορθή αξιοποίησή τους.
Η ασφάλεια των παιδιών και η εκπαίδευσή τους στη διαχείριση των κινδύνων που αντιμετωπίζουν, είτε αυτοί οι κίνδυνοι αφορούν στην καθημερινή φυσική τους ζωή, είτε στη χρήση του διαδικτύου προς αναζήτηση πληροφοριών, κοινωνικής δραστηριότητας ή απλώς ανταλλαγής υλικού, είναι μια από τις προτεραιότητές μας.
Οι δυνατότητες που προσφέρει το διαδίκτυο είναι τεράστιες. Η αποτελεσματική αξιοποίηση του, όμως προϋποθέτει την ορθή χρήση του.
Το παραπάνω θέμα ανέπτυξαν δυο αξιόλογοι ομιλητές, ο κ. Αμανατίδης Γρηγόριος, Υπαστυνόμος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης και η κα. Γκανά Πόπη, Ψυχολόγος στέλεχος του κέντρου πρόληψης κατά των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας νομού Πιερίας ΑΤΡΑΚΤΟΣ, οι οποίοι με τις εισηγήσεις τους αναφέρθηκαν στους κινδύνους που εγκυμονεί η μη ασφαλής χρήση του διαδικτύου, τους αιτιολογικούς παράγοντες του φαινομένου και τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης αυτών.
Κατόπιν ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση, μέσα από την οποία μπορούμε να διαχειριστούμε τα όποια προβλήματα προκύψουν, ώστε να προστατέψουμε τα παιδιά από τον εθισμό που προκαλεί το διαδίκτυο.
Ευχαριστούμε τους εισηγητές και όλους όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και τον Διευθυντή του σχολείου και τους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας δημοτικού και νηπιαγωγείου.