ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΗΛ.: 2351031444


    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ
ΣΤΑ ΕΟΡΤΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, με αφορμή τα 25 χρόνια λειτουργίας των Μουσικών Σχολείων και σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, οργανώνει συναυλία την Κυριακή, 29 Ιουνίου 2014, στις 7:30 μ.μ., στο Αμφιθέατρο Εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης. Η συναυλία εντάσσεται στον ευρύτερο κύκλο των «Εορτίων» για τα 25 χρόνια λειτουργίας των Μουσικών Σχολείων, που οργανώνει πανελλαδικά η Καλλιτεχνική Επιτροπή Μουσικών Σχολείων του Υ.ΠΑΙ.Θ. Στόχο των συγκεκριμένων εκδηλώσεων αποτελεί η ανάδειξη και προβολή του παιδαγωγικού και καλλιτεχνικού έργου των Μουσικών Σχολείων σε ποικίλους τομείς μουσικής και γενικότερα καλλιτεχνικής δημιουργίας και σε ποικίλα πεδία μουσικού ρεπερτορίου.
Στο πρώτο μέρος της συναυλίας η Ευρωπαϊκή Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Δημήτρη Καραπινίδη και η Ευρωπαϊκή Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, με υπεύθυνους καθηγητές την κ. Ευστρατία Μαργαρίτη και τον κ. Λουκά Βασιλειάδη, θα ερμηνεύσουν έργα από τον ελληνικό κινηματογράφο του Μ. Θεοδωράκη, του Μ. Πλέσσα και του Μ. Χατζιδάκι. Η Ορχήστρα Θεατρικού Συνόλου του Μ.Σ.Κ., με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Αριστείδη Σκάρπα, θα ερμηνεύσει αποσπάσματα από τη μουσική του Μ. Χατζιδάκι για το θεατρικό έργο του Ι. Καμπανέλλη «Παραμύθι χωρίς όνομα». Στη συνέχεια το σύνολο κρουστών του Μ.Σ.Κ., με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Δημήτρη Τασούδη, θα ερμηνεύσει μουσική του Chick Corea και του Δ. Τασούδη.
Στο δεύτερο μέρος το σύνολο «Ασκήσεις 'Υφους» του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, με υπεύθυνες καθηγήτριες την κ. Ναταλία Αχαλκάτση και την κ. Γεωργία Τέντα, παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση «Παρακαλούμε, προσέχετε τα προσωπικά σας κενά - Please, mind your personal gaps». Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Ακούγοντας με τα μάτια» και βασίζεται σε τεχνικές του ελεύθερου μουσικού αυτοσχεδιασμού, του physical theatre και της δημιουργικής γραφής.

Η είσοδος είναι ελεύθερη