ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

ΥΨΙΣΤΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ



Με τον Σταυρό του Αποστόλου Παύλου, ανώτατη τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας τιμήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος.
Η τιμητική διάκριση δόθηκε στα πλαίσια του εορτασμού της επετείου των 20 ετών από την καθιέρωση των εκδηλώσεων ΠΑΥΛΕΙΑ στη Βέροια.
Την τιμητική διάκριση επέδωσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος βρέθηκε στη Βέροια για τους επετειακούς εορτασμούς. Στο σκεπτικό της απονομής, ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων εξήγησε ότι ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος υπήρξε ο κύριος συντελεστής και οργανωτής των εκδηλώσεων ΠΑΥΛΕΙΑ, που σήμερα, 20 χρόνια μετά, είναι γνωστά σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο. Τόνισε, επίσης, ότι ως Πρωτοσύγκελλος υπήρξε ο στενότερος συνεργάτης του στη διοίκηση της Ιεράς Μητροπόλεως.
Νωρίτερα ο Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος συμμετείχε στην βιβλιοπαρουσίαση Επετειακού Τόμου, που περιλαμβάνει επιστημονικές μελέτες σχετικές με τον Απόστολο Παύλο. Στην παρουσίαση συμμετείχαν επίσης ο Καθηγητής Α.Π.Θ. Χαράλαμπος Ατματζίδης και ο Επιμελητής Εκδόσεων Ευστάθιος Λιανός-Λιάντης.