ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Ποιο φρούτο να τρώτε για να είναι ο ανδρισμός σας πάντα σε… ετοιμότητα;

http://www.dreamstime.com/stock-image-smiling-handsome-man-juggling-fruits-image21506121

Επιστήμονες από το Κρατικό Πανεπιστήμιο στη Βόρεια Καρολίνα, διαπίστωσαν ότι το καρπούζι έχει άμεση σχέση με τη στύση, τη διάρκεια της, τη διατήρηση της και φυσικά την ικανότητα της να συμβαίνει όταν χρειαστεί.
Η επιστημονική ομάδα από διαπίστωσε ότι το καρπούζι περιέχει την ουσία κιτρουλίνη, η οποία έχει την ιδιότητα να χαλαρώνει τα αγγεία της περιοχής των γεννητικών οργάνων και ουσιαστικά να λειτουργεί όπως τα φάρμακα για τη στυτική δυσλειτουργία.
Όταν κάποιος φάει καρπούζι σε μεγάλες ποσότητες, τότε η κιτρουλίνη αντιδρά με ένζυμα του οργανισμού και μετατρέπεται σε ένα άλλο αμινοξύ, την αργινίνη. Η αργινίνη έχει αποδειχτεί ότι έχει ευεργετικές ιδιότητες τόσο για την καρδιά όσο και για το κυκλοφορικό γενικότερα.
Η αργινίνη λοιπόν δρα ακριβώς όπως τα φάρμακα κατά της στυτικής δυσλειτουργίας. Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας καθηγητής Τοντ Βένερ, εντόπισε κάποια προβλήματα διαδικαστικής φύσεως. Όπως για παράδειγμα για να πάρουμε την απαραίτητη ποσότητα κιρτουλίνης η οποία θα μεταβολιστεί σε αργινίνη, θα πρέπει να φάμε τουλάχιστον 6 πιάτα καρπούζι.