ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το σκανδαλώδες ρουσφέτι του κ. Λοβέρδου στα «δικά του παιδιά»...

“ Στην Ελλάδα των μνημονίων το βόλεμα των "δικών τους παιδιών" καλά κρατεί ”  

Μπορεί η κυβέρνηση Σαμαρά να προωθεί την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων, μπορεί να περικόπτει μισθούς και συντάξεις και να οδηγεί τον ελληνικό λαό στην στην εξαθλίωση, αυτό, όμως, δεν εμποδίζει τους κυβερνητικούς αξιωματούχους και πιο συγκεκριμένα τους υπουργούς της να "βολεύουν" τους δικούς τους ανθρώπους, κάνοντας τα ρουσφέτια - και μάλιστα κοστοβόρα και σκανδαλώδη - της "τελευταίας στιγμής".
 
Παραμονή 15αύγουστου του 2014: Με ΦΕΚ ΥΟΔΔ 499 14/8/2014, και ενώ υπουργός Παιδείας είναι πλέον ο... Ανδρέας Λοβέρδοςδημοσιεύεται ο διορισμός του τέως βουλευτή Άρτας του ΠΑΣΟΚ και μέλους του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου "Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα", Δημήτρη Τσιρώνη στη θέση του Γενικού Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης.
 
Πρόκειται για μία θέση, η οποία παρέμενε κενή επί 14 μήνες και εύλογα θα μπορούσε να ρωτήσει κανείς "τι το κακό έχει αυτή η τοποθέτηση;".
 
Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. 

Η διαδικασία αναδιοργάνωσης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων εξελίσσεται εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια. Σκοπός της αναδιοργάνωσης ήταν η οργανωτική αναβάθμιση του υπουργείου, μέσω της μείωσης των δομών του. Ήδη από την αρχική φάση του σχεδιασμού, αποφασίστηκε η συγχώνευση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης.
 
Μετά τη συγκρότηση του κυβερνητικού συνασπισμού ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, τον Ιούνιο του 2012, στη θέση της Γενικής Γραμματέως Δια Βίου Μάθησης τοποθετήθηκε η Ελένη Καρατζόλα (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 381 7/8/2012), η οποία είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Γλωσσολογίας και προερχόταν από τη ΔΗΜΑΡ.
 
Μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από τον κυβερνητικό συνασπισμό τον Ιούνιο του 2013, η κα Καρατζόλα υπέβαλε την παραίτησή της από τη θέση της Γενικής Γραμματέως Δια Βίου Μάθησης (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 322 5/7/2013), ενώ, όπως ήταν φυσικό, αποχώρησαν μαζί της και οι συνεργάτες της, η οποία είχαν τοποθετηθεί ως μετακλητοί υπάλληλοι.
 
Καθώς, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας και του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επέκειτο η συγχώνευση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενάς με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, αποφασίστηκε να μην τοποθετηθεί αντικαταστάτης στη θέση της παραιτηθείσας Γενικής Γραμματέως Δια Βίου Μάθησης.
 
Ωστόσο την 14η Αυγούστου του 2014, ήρθε η τοποθέτηση του Δημήτρη Τσιρώνη.
 
Στις 29/8/2014. δημοσιεύεται το ΠΔ 114/2014 "Οργανισμός Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων" (ΦΕΚ Α 181 29/8/2014). Σύμφωνα με τον νέο οργανισμό (άρθρο 2 του ΠΔ) δημιουργείται η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, ως αποτέλεσμα των δυο προαναφερθέντων Γενικών Γραμματειών. Με το τελευταίο άρθρο του ΠΔ, το άρθρο 68, ορίζεται ότι η ισχύς του αρχίζει δύο μήνες μετά τη δημοσίευση, δηλαδή στις 29/10/ 2014.

Ένα κοστοβόρο και σκανδαλώδες ρουσφέτι

Τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω; Η θέση του Γενικού Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης, παρέμεινε κενή επί 14 μήνες. Δεκαπέντε ημέρες πριν από τη δημοσίευση του ΠΔ, με το οποίο συγχωνεύονται οι δύο Γενικής Γραμματείες, τοποθετείται νέος Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης, παρά το γεγονός ότι η θέση του παύει να υφίσταται στις 29/10/2014, οπότε και θα πρέπει να τοποθετηθεί πρόσωπο ικανό να καλύψεις τις αρμοδιότητες της νέας Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς. Με άλλα λόγια, ο κ. Λοβέρδος "νεκρανέστησε" μια Γενική Γραμματεία (Δια Βίου Μάθησης) για να την καταργήσει μέσα σε δύο μήνες, μόνο και μόνο για να "βολέψει" τον δικό του άνθρωπο, δηλαδή τον Δημήτρη Τσιρώνη, και να του δώσει τη δυνατότητα να διεκδικήσει, μετά από μόλις δύο μήνες θητείας του στο υπουργείο, τη νέα ενοποιημένη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς που θα προκύψει προσεχώς, σε λίγες ημέρες.
 
Πέραν του διορισμού του ίδιου του Τσιρώνη, υπήρξε και στελέχωση του γραφείου του, δηλαδή επιπλέον σπατάλη σε προσλήψεις "συνεργατών". Για την ακρίβεια προσελήφθησαν: Η Αναστασία Σισμανίδου (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 388 10/7/2014), ο Αντώνιος Γκορτσίλας(ΦΕΚ ΥΟΔΔ 486 8/8/2014) και ο Θεόδωρος Μήτρας (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 486 8/8/2014). Επίσης στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης αποσπάστηκε η εκπαιδευτικός Σοφία Μανδηλαρά (ΑΔΑ ΩΒΜ 29 - 0Φ9 4/9/2014).
 
Στην Ελλάδα των μνημονίων και της φτώχειας τα ρουσφέτια και το βόλεμα "των δικών μας παιδιών" καλά κρατούν. Έστω και στο παραπέντε...
 
ΥΓ: Στην κατοχή μας έχουμε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία και τα σχετικά έγγραφα
Του Δημήτρη Μπεκιάρη από periodista