ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

«Αγγιγμα» ελλ.στρατιωτου 53 πατρα MED autumn-winter 2013-14.Φωτο αποκαλυψη.Μπειτε και δειτε


aaaΦωτογραφία: aggigma  livia corcetti ελλ.στρατιωτουτου 53 -ρηγα φεραιου 108Φωτογραφία: aggigma  livia corcetti ελλ.στρατιωτουτου 53 -ρηγα φεραιου 108Φωτογραφία: aggigma  livia corcetti ελλ.στρατιωτουτου 53 -ρηγα φεραιου 108Φωτογραφία: aggigma  livia corcetti ελλ.στρατιωτουτου 53 -ρηγα φεραιου 108Φωτογραφία: "Αγγιγμα" ελλ.στρατιωτου 53 πατρα MED autumn-winter 2013-14Φωτογραφία: "Αγγιγμα" ελλ.στρατιωτου 53 πατρα MED autumn-winter 2013-14

Κλεάνθης Γρίβας: Πώς η (κλωστική και όχι μόνο) κάνναβη θα μας βγάλει από την κρίση! - Στο ΧΩΝΙ της Κυριακής

Αυτή την Κυριακή, Το ΧΩΝΙ δημοσιεύει μια αναλυτική μελέτη του Κλεάνθη Γρίβα, ο οποίος αποκαλύπτει τη συνωμοσία πίσω από την -παράνομη- απαγόρευση της κάνναβης και τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει η ελληνική οικονομία από την αποποινικοποίησή της.

Συγκεκριμένα, η μελέτη Γρίβα εκτιμά ότι, εφόσον δοθεί το «πράσινο φως» στην παραγωγή κλωστικής κάνναβης -που χρησιμοποιείται ευρέως και διεθνώς στην παραγωγή ενδυμάτων- μπορούν, σε πρώτη φάση, να αξιοποιηθούν 5.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης ελληνικής γης, από τα 40.000.000 που μένουν, σήμερα, αναξιοποίητα. Μια τέτοια εξέλιξη, θα δημιουργήσει χιλιάδες και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, εν μέσω κρίσης.

Μάλιστα, η κλωστική κάνναβη όχι μόνο δεν απαγορεύεται στις υπόλοιπες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά επιδοτείται και -μάλιστα- με εξαιρετικά προνομιακούς όρους. Γεγονός που, ουσιαστικά, καθιστά παράνομη την απόρριψη των αιτήσεων για καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης που έχουν υποβάλει Ελληνες καλλιεργητές στο υπουργείο Γεωργίας, αφού ο κοινοτικός κανονισμός που προβλέπει την καλλιέργεια και την επιδότησή της είναι υποχρεωτικά εφαρμοστέος στη χώρα μας.

Διαβάστε Στο ΧΩΝΙ της Κυριακής, την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έρευνα του Κλεάνθη Γρίβα:

- Τι προβλέπει η γνωμοδότηση 64/1990 του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και γιατί την κρατούν «κρυμμένη».
- Ολο το ιστορικό της απαγόρευσης στην Ελλάδα και διεθνώς: ποια συμφέροντα την επέβαλαν, τι κέρδισαν.
- Ποιες είναι οι διεθνώς αναγνωρισμένες ευεργετικές επιδράσεις της θεραπευτικής χρήσης της κάνναβης στο γλαύκωμα, τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας, το άσθμα, την επιληψία, τους σπασμούς και μια σειρά άλλων σοβαρών παθήσεων.
- Τι δηλώνουν οι ειδικοί για την βιομηχανική, θεραπευτική και την ψυχαγωγική χρήση της κάνναβης.
- Ποια βιβλία είναι τυπωμένα σε χαρτί από κάνναβη.
- Οι μύθοι γύρω από την ψυχαγωγική χρήση της κάνναβης: για να προκληθεί το... κακό (ευεξία) πρέπει κανείς να καπνίσει ένα στρέμμα κλωστικής κάνναβης!

Μια μελέτη που θα προκαλέσει αίσθηση, Στο ΧΩΝΙ της Κυριακής. 

Ο ΠΑΡΑΚΕΝΤΕΣ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΕΓΕ: "Με κυβέρνηση Σαμαρά και υπουργό Βενιζέλο θα βγουν οι Νεοδημοκράτες να τα σπάσουν!!! "


ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ..ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ Κ. ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΕ;; 
 
21 Μαρ. 2012
Αστραψε και βρόντηξε στην ΝΕΤ ο Αργύρης Ντινόπουλος. Ερωτηθείς περί του τι θα πει στον ψηφοφόρο του, ο βουλευτής της ΝΔ διαβεβαίωσε αυτό για το οποίο έχει δεσμευτεί ο αρχηγός του κόμματός του: θα επαναφέρει τα 700 ευρώ στην κατώτατη σύνταξη καθώς και τα επιδόματα πολυτέκνων.
Λύσεις υπάρχουν είπε. Και προσφέρθηκε να προσφέρει τη μία από τις δύο συντάξεις του στο βωμό της επανόρθωσης των αδικιών!..
Αφού επεσήμανε το πλειοψηφικό ρεύμα της ΝΔ πρότεινε κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία νέους τρόπους διεξαγωγής της προεκλογικής εκστρατείας:
«Πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι. Θυμάστε τι έλεγε εκείνος ο απίθανος Παμπούκης… Ότι θα φέρει τους εμίρηδες να επενδύσουν στην Ελλάδα και άλλα τέτοια.
Σ΄ αυτές τις εκλογές πέρα απ΄ την κομματική τοποθέτηση, η ΝΔ δημιουργεί ένα πλειοψηφικό ρεύμα, πρέπει η προεκλογική εκστρατεία να γίνει αλλιώς. Σε μεγάλες εκλογικές περιφέρειες, μέσα από μια συμφωνία κυρίων μεταξύ των υποψηφίων, να εκδώσουμε ένα κοινό, φτηνό φυλλάδιο ενημέρωσης».
Τι θ΄ αλλάξει όταν «με το καλό» εκλεγεί ο Α. Σαμαράς;
«Εχει δεσμευτεί για τα 700 ευρώ ως κατώτατο όριο στις συντάξεις καθώς και την επαναφορά των επιδομάτων πολυτέκνων. Το δημοσιονομικό κόστος δεν είναι και τόσο μεγάλο. Πολιτική βούληση χρειάζεται. Μπορούν να εξοικονομηθούν τα χρήματα αυτά αν κοπούν οι διπλές βουλευτικές συντάξεις. Γιατί εγώ να παίρνω και δημοσιογραφική και βουλευτική σύνταξη;»…
Για τυχούσα συγκυβέρνηση, ούτε να το ακούσει ο Αργύρης Ντινόπουλος:
«Με ποιους να συνεργαστούμε; Με τους ψεύτες; Με τους αποτυχημένους υπουργούς της ύφεσης δεν μπορεί να γίνει συγκυβέρνηση. Πρωθυπουργός ο Σαμαράς με υπουργό τον Βενιζέλο; Θα βγουν οι νεοδημοκράτες και θα τα σπάσουν όλα»…
Οχι αυτό μη μας συμβεί. Δεν θα αντέξουμε την επανάσταση της Δεξιάς…
 
 
 
 

Δημοσκοπήσεις, τρόικα και «γκάφες» προβληματίζουν τον Σαμαρά


Δημοσκοπήσεις, τρόικα  και «γκάφες» προβληματίζουν τον Σαμαρά
 
Σε κατάσταση “κόκκινου συναγερμού” βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου λίγους μόλις μήνες πριν τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές εκλογές.
Η χώρα έχει μπει και επίσημα σε προεκλογική περίοδο, με τον Α. Σαμαρά να σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις του ώστε να καταφέρει να ξαναπάρει «κεφάλι» και γίνει αυτός ο ρυθμιστής των εξελίξεων.
Ήδη ο πρωθυπουργός κήρυξε τον προεκλογικό αγώνα σε βουλευτές και υπουργούς της ΝΔ, καλώντας σε εκλογική ετοιμότητα το κόμμα του, προφανώς για παν ενδεχόμενο.
Διάλογοι, σχόλια και φράσεις καταδεικνύουν τη στρατηγική, τις ανησυχίες, αλλά και τις προσδοκίες του πρωθυπουργού για τους επόμενους κρίσιμους μήνες.
Κάλεσε επίσης τους βουλευτές να μην έρχονται σε αντιπαράθεση με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κρατώντας τις ισορροπίες.
SAMARAS
«Γαλλικά» Σαμαρά μετά τη «γκάφα»
Την ώρα που η ΝΔ επιχειρεί να αλλάξει το κλίμα μέσω της ανάληψης της ελληνικής προεδρίας και να πείσει πως τα δύσκολα είναι πίσω και το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης, στελέχη της πέφτουν σε «γκάφες» προκαλώντας εκνευρισμό στον Α. Σαμαρά.
Ο «γαλάζιος» βουλευτής Δ. Χριστογιάννης αποφάσισε να βαφτίσει «επανάσταση» τη χούντα των συνταγματαρχών προκαλώντας όχι μόνο την αντίδραση της Κουμουνδούρου που ζήτησε τη διαγραφή του αλλά και του ΠΑΣΟΚ που ζήτησε από τη ΝΔ να μαζέψει τον βουλευτή της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Α. Σαμαράς μόλις πληροφορήθηκε τη δήλωση Χριστογιάννη έγινε έξαλλος. Φανερά εκνευρισμένος φώναζε και έβριζε για την ασύλληπτη «γκάφα» του βουλευτή της ΝΔ που έβαλε σε μπελάδες την κυβέρνηση και το κόμμα την πιο ακατάλληλη περίοδο.
Φυσικά από το μυαλό του πέρασε και η διαγραφή του προκλητικού βουλευτή, ωστόσο η ισχνή πλειοψηφία στη Βουλή δεν του επέτρεψε να προχωρήσει.
Όπως τονίζουν στελέχη της ΝΔ, σε περίπτωση που η κυβέρνηση σήμερα είχε μία άλλη πλειοψηφία στη βουλή και όχι την οριακή των 153 βουλευτών, ο κ. Σαμαράς θα είχε στείλει στο σπίτι του τον «γαλάζιο» βουλευτή. Ωστόσο τα χέρια του Πρωθυπουργού είναι απολύτως δεμένα αυτή τη στιγμή.
Για μία ακόμη φορά «χτύπησε» και ο βουλευτής Πέλλης Ιορδάνης Τζαμτζής, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή -μαζί με 31 βουλευτές της Ν.Δ.- σχετικά με τη φορολόγηση των αγροτών και την υποχρέωση τήρησης βιβλίων εσόδων – εξόδων.
Εντονότερες είναι οι διαφωνίες που καταγράφονται εντός του ΠΑΣΟΚ, κάτι που το Μαξίμου αποδίδει στη δημοσκοπική πίεση που υφίσταται η Χαριλάου Τρικούπη, η οποία έχει δώσει εντολή να λαμβάνονται οι όποιες ενστάσεις του ΠΑΣΟΚ σοβαρά υπ’ όψιν.
samaras9
Συναγερμός μετά τις δημοσκοπήσεις
Οι δημοσκοπήσεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αλλά και οι μυστικές δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια του το Μαξίμου, προβληματίζουν τον Αντώνη Σαμαρά.
Όσοι γνωρίζουν, κάνουν λόγο για ευρήματα φωτιά που είναι ικανά να αλλάξουν τον πολιτικό χάρτη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλά έχει αποκτήσει προβάδισμα έναντι της ΝΔ αλλά η “ψαλίδα” ανοίγει συνεχώς και αν ο πρωθυπουργός δεν αναλάβει πρωτοβουλίες, τότε η ΝΔ οδεύει ολοταχώς προς την ήττα στις ευρωεκλογές. Το γεγονός αυτό φυσικά θα πυροδοτήσεις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό και οι εθνικές εκλογές θα είναι αναπόφευκτες.
Έρμαιο στα «παιχνιδάκια» της τρόικας
Εκνευρισμό και ανησυχία προκαλούν στο Μέγαρο Μαξίμου τα «τερτίπια» των δανειστών που για μια ακόμη φορά παίζουν με την ελληνική κυβέρνηση.
Το «θρίλερ» με την ημερομηνία επιστροφής των στελεχών της τρόικας στην Αθήνα παραμένει, καθώς η Κομισιόν αποφεύγει να προσδιορίσει τον ακριβή χρόνο έλευσης των εκπροσώπων των δανειστών.
Τα μηνύματα που έρχονται από τις Βρυξέλλες είναι αινιγματικά καθώς σημειώνουν πως η τρόικα θα επιστρέψει όταν έχει στη διάθεσή της όλες τις αναγκαίες πληροφορίες από τις ελληνικές αρχές που θα της επιτρέψουν να ξεκινήσει τις συζητήσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Είναι προφανές πως για μια ακόμη φορά οι επικεφαλής των δανειστών κάνουν “σπάσιμο νεύρων” στην ελληνική κυβέρνηση, γεγονός που παρατείνει την αγωνία στην Αθήνα.
newsbomb.gr


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2rFBObmZQ

* ...βρωμάει φασισμό *


Έσβησε το «αστέρι» του – Ο επιχειρηματίας του Έναστρον διαλύει τη συνεργασία με τον Σφακιανάκη

Νότης Σφακιανάκης 2 -570
Πριν από λίγη ώρα κυκλοφόρησε η πληροφορία, πως ο επιχειρηματίας του Έναστρον, όπου τραγουδάει ο Νότης Σφακιανάκης, θέλει να σταματήσει τη συνεργασία μαζί του.
Δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso ανέφερε πως τα έσοδα από το νυχτερινό κέντρο δεν ήταν τα αναμενόμενα, παρ' όλου που στο παρελθόν στα νυχτερινά μαγαζιά που τραγουδούσε ο Νότης Σφακιανάκης σχηματίζονταν ουρές. Το τελευταίο καιρό οι κρατήσεις ήταν ελάχιστες, με αποτέλεσμα να πάρει την απόφαση ο επιχειρηματίας να λειτουργεί το νυχτερινό κέντρο μόνο κάθε Σάββατο.
Πριν από λίγο όμως έγινε γνωστό, πως ο επιχειρηματίας εξαιτίας ενός θερμού επεισοδίου που έγινε στο νυχτερινό κέντρο το περασμένο Σάββατο, όπου ο Νότης Σφακιανάκης αποκάλεσε «ζώα» τους θαμώνες επειδή ψηφίζουν τους πολιτικούς που ψηφίζουν, αποφάσισε να λήξει τη συνεργασία του με τον τραγουδιστή και να βάλει λουκέτο στο Έναστρον.

Η δίκη του τοκετού στο σπίτι. Της Μαρίας - Μυρτώς Γρίβα, άρθρο από το tvxs

Ενενήντα χρόνια πριν, κάποιοι ΔΙΩΚΤΕΣ προσπάθησαν να διώξουν τη Θεωρία της Εξέλιξης σε μια ιλαροτραγική δίκη που πέρασε στην ιστορία ως Δίκη των Πιθήκων. Σήμερα, άλλοι ΟΜΟΤΕΧΝΟΙ τους προσπάθησαν να διώξουν τον Τοκετό στο Σπίτι, με ένα σουρεαλιστικό κατηγορητήριο. Αλλά, ατυχώς, γι’ αυτούς η Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης συνέβη να διαθέτουν γνώση, ευθυκρισία και ευαισθησία. Στοιχεία ικανά να ακυρώνουν σκευωρίες. Της Μαρίας-Μυρτώς Γρίβα
Στις 10/01/2014, η τεκμηριωμένη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης σε μια ασυνήθιστη δίκη, έβαλε τέλος στην ταλαιπωρία 79 ανθρώπων, (γονιών, γιατρών και μιας μαίας) με την πανηγυρική αθώωσή τους από όλες τις ανυπόστατες κατηγορίες.
Το ερώτημα που προκύπτει απ’ αυτή την υπόθεση είναι απλό: «Πώς 79 άνθρωποι βρέθηκαν στο εδώλιο του κατηγορούμενου, επειδή το μόνο που είχαν κάνει ήταν οι μεν γονείς να επιλέξουν να φέρουν το παιδί τους στον κόσμο στο πιο ανθρώπινο περιβάλλον που υπάρχει (δηλαδή, το σπίτι τους), οι δε γιατροί να βεβαιώσουν το αυτονόητο ότι μια γυναίκα γέννησε;»
Δεδομένου ότι η διερεύνηση κάθε υπόθεσης ευλόγως ξεκινάει από την καίρια ερώτηση «ποιός ωφελείται;», θεωρώ ότι εάν τοποθετήσουμε τα γεγονότα και τα πρόσωπα στο χρόνο, είναι πιθανό να αντιληφθούμε ποιος είχε όφελος από όλη αυτή την πολυεπίπεδη εκστρατεία (με μηνύσεις, δίκες, κ.α), κατά του τοκετού στο σπίτι.
Πριν περίπου 5 χρόνια ένα ζευγάρι που επέλεξε αυτοβούλως να γεννήσει σπίτι του, έκανε μήνυση για «σωματική βλάβη» στη μαία που διενήργησε τον τοκετό και στη φυσιοθεραπεύτρια που παραβρέθηκε σ’ αυτόν. Μάρτυρες κατηγορίες ήταν η γνωστή μαία-μάρτυρας που εμφανίζεται ως πρόεδρος του Συλλόγου Μαιών Θεσσαλονίκης και ένας γυναικολόγος. Οι δύο επαγγελματίες υγείας καταδικάστηκαν πρωτόδικα για απλή σωματική βλάβη. [Σημείωση: Στις 08/11/2013 αθωώθηκαν και οι δύο στο Εφετείο)
Με αφορμή αυτή την μήνυση, το Δ.Σ. του Συλλόγου Μαιών Θεσσαλονίκης κατέθεσε μια γενικόλογη μηνυτήρια αναφορά για ανθρώπους που κάνουν αντιποίηση επαγγέλματος, και άλλα συναφή. Σημαντική λεπτομέρεια: η προαναφερθείσα φυσιοθεραπεύτρια ποτέ δεν καταδικάστηκε για αντιποίηση επαγγέλματος, παρά τις περί του αντιθέτου διαδικτυακές διαδόσεις.
Το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας (ΣΕΥΠ) διεξήγαγε έρευνα, εξέτασε 10 γιατρούς, δεν διαπίστωσε κανένα αδίκημα, και για αυτό δεν παρέπεμψε το θέμα στον Εισαγγελέα (πράγμα που υποχρεούται εκ του νόμου να κάνει κάθε φορά που διαπιστώνει κάποιο αδίκημα).
Περιέργως, η εμφανιζόμενη ως πρόεδρος του Δ.Σ του Συλλόγου Μαιών (στο οποίο είχε κοινοποιηθεί νομίμως το πόρισμα του ΣΕΥΠ, που είναι ο ανώτερος κρατικός πραγματογνώμονας σε θέματα υγείας), αγνόησε το ΣΕΥΠ και το Πόρισμά του και επανήλθε με νέα, πολυσέλιδη μηνυτήρια αναφορά, στην οποία κατηγορούσε 10 γιατρούς για ψευδείς βεβαιώσεις γέννησης, 1 μαία για μη διαχείριση πλακούντα σε τοκετό στο σπίτι, και 68 γονείς για…. μόλυνση περιβάλλοντος με τους άκρως «επικίνδυνους» και «μολυσματικούς» πλακούντες.
Στην εν λόγω μηνυτήρια αναφορά, οι μητέρες χαρακτηριζόμασταν από το Δ.Σ του Συλλόγου Μαιών ως «φερόμενες μητέρες» που καταστρέψαμε τους πλακούντες, οι οποίοι «ήταν η μόνη απόδειξη ότι γεννήσαμε τα παιδιά μας», (!) και, επιπλέον, γινόταν τεχνηέντως και σκοπίμως επτά αναφορές σε «κυκλώματα εμπορίας βρεφών», χωρίς πουθενά να αμφισβητείται ότι είμαστε γονείς των παιδιών μας.
Η Εισαγγελέας που ανέλαβε την υπόθεση, μας έστειλε στο εδώλιο του κατηγορουμένου χωρίς να μας καλέσει σε απολογία, ως καταστροφείς του περιβάλλοντος, με ένα κατηγορητήριο-αντίγραφο της μήνυσης του Συλλόγου Μαιών. Μοναδική μάρτυρας κατηγορίας εναντίον 79 ανθρώπων, η γνωστή μαία.
Εξ’ αυτού και μια πρώτη απορία: Το ζευγάρι που στάθηκε η αιτία ώστε το ΔΣ του Συλλόγου Μαιών να προχωρήσει σε μηνύσεις εναντίον τόσων ανθρώπων, γέννησε την ίδια περίοδο που γεννήσαμε και οι υπόλοιποι. Η μαία που παραβρέθηκε στον τοκετό ήταν συγκατηγορούμενή μας για «μη διαχείριση του πλακούντα» τους. Μ’ άλλα λόγια, με ένα μυστήριο τρόπο, το ζευγάρι αυτό ΕΞΑΙΡΕΘΗΚΕ από το κατηγορητήριο αλλά ο πλακούντας τους ΟΧΙ. (!)
Στις 08/11/2013 εκδικάστηκε στο Εφετείο η υπόθεση της μαίας και της φυσιοθεραπεύτριας, που είχαν κατηγορηθεί για απλή σωματική βλάβη. Μοναδική μάρτυρας κατηγορίας, η γνωστή μαία. Η απόφαση του Εφετείου: ΑΘΩΩΣΗ
Στις 10/01/2014 εκδικάστηκε η Δίκη των 79. 77 άνθρωποι, οι οικογένειές τους, μάρτυρες, δικηγόροι όλοι παρόντες. Μοναδική μάρτυρας κατηγορίας, η γνωστή μαία.
Ο πρώην Πρόεδρος του Ι.Σ.Θ , κ. Νικολαϊδης, καταθέτοντας μετά λόγου γνώσεως, υπερασπίστηκε αφενός το δικαίωμα κάθε γυναίκας να γεννάει όπως επιλέγει, και αφετέρου τους συναδέλφους του, που έπραξαν το αυτονόητο, βεβαιώνοντας ότι ήταν αυταπόδεικτο.
Ο ιατροδικαστής κ. Τσούγκας κατέστησε σαφές ότι ο πλακούντας δεν είναι απόβλητο και ότι άλλα κίνητρα πρέπει να αναζητηθούν πίσω από μια τέτοια δίωξη.
Ο πατέρας μου, Κλεάνθης Γρίβας, ως μάρτυρας τόνισε ότι πίσω από την σκευωρία κατά του τοκετού στο σπίτι και τη δίωξη των 79 υπάρχουν άνομα οικονομικά συμφέροντα (επιχειρηματικά και συντεχνιακά).
Τα επιχειρηματικά αφορούν (α) τις εταιρείες διαχείρισης βιολογικών αποβλήτων (που ανταγωνίζονται λυσσαλέα για την ανάληψη του «έργου»), (β) τις εταιρίες εκμετάλλευσης του πλακούντα (για την παρασκευή καλλυντικών και την καλλιέργεια βλαστοκυττάρων), και (γ) τις ιδιωτικές κλινικές που παρέχουν «τοκετό σαν στο σπίτι». Τα συντεχνιακά αφορούν την μονοπώληση των τοκετών στο σπίτι από μαίες δημοσίους υπαλλήλους που, ως τέτοιες, δεν μπορούν ούτε να παρέχουν ιδιωτικό έργο ούτε και να συνεργάζονται ή να προβάλλουν τον «τοκετό σαν στο σπίτι», που γίνεται σε μία μόνο ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης.
Οι γονείς δήλωσαν ότι, ανεξάρτητα από την έκβαση της σουρεαλιστικής δίωξης, ποτέ δεν θα παρέδιδαν το «τον πλακούντα, δέντρο της ζωής σε εταιρεία διαχείρισης αποβλήτων». Όλοι μας θα κάναμε και πάλι αυτό που ήδη είχαμε κάνει (και για το οποίο προκάλεσε τη δίωξη και την ταλαιπωρία μας ο Σύλλογος Μαιών Θεσσαλονίκης): Θα φυτεύαμε τον πλακούντα μας σε ιδιόκτητο χώρο με ένα δενδράκι, τιμώντας τη ζωή και όχι αποτιμώντας… τα διαφεύγοντα κέρδη.
Ο Εισαγγελέας, σε μια αγόρευση είπε ότι αυτή η υπόθεση θα έπρεπε εξαρχής να έχει τεθεί στο αρχείο και κανείς μας δεν θα έπρεπε να υποστεί αυτή την επώδυνη διαδικασία. Ακόμη σπουδαιότερο, όπως είπε: «Μου είναι αδύνατον να χαρακτηρίσω τον πλακούντα μιας γυναίκας, απόβλητο».
Αν όλοι οι Εισαγγελείς και οι Δικαστές αυτής της χώρας ήταν τόσο αξιοπρεπείς και επιμελείς, σήμερα όλα θα ήταν διαφορετικά.
Από την αρχή είχα δηλώσει σε κάθε συνέντευξη ή κείμενό μου ότι δεν είχα αγωνία για το αποτέλεσμα της δίκης. Νιώθω τυχερή που το βίωσα όλα αυτό, γιατί έτσι βάλαμε όλοι μαζί το δικό μας λιθαράκι στην προάσπιση του δικαιώματος των γυναικών να επιλέγουν.
  • Οι άνθρωποι αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι κάθε φυσική δραστηριότητα που δεν παράγει κέρδος για το σύστημα αντιμετωπίζεται ως επικίνδυνη.
  • Οι γυναίκες ποτέ δεν θα επιλέξουν να έχουν στην γέννα τους ή στα μαθήματα προετοιμασίας γέννας, μαίες που διώκουν μητέρες και θεωρούν μολυσματικά απόβλητα τους πλακούντες.
  • Οι γυναικολόγοι δεν θα ξαναχρησιμοποιήσουν μαίες που διώκουν μητέρες προκειμένου να προβάλλουν παροχές των ιδιωτικών τους κλινικών.
  • Οι δημοσιογράφοι (!) που λειτούργησαν ως γραφείο Τύπου του διώκτη, αποσιωπώντας την άποψη του κατηγορούμενου, μπορούν τώρα να αποκρύψουν και τις δύο αθωωτικές αποφάσεις: αυτή που αφορά τη μαία και τη φυσιοθεραπεύτρια και αυτή που αφορά τους 79.
Σε αυτή την διαδρομή, γνώρισα λίγους ποταπούς και πολλούς υπέροχους ανθρώπους, συμπαραστάτες και συναγωνιστές. Για όσα ζήσαμε, νιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη.
Όταν ξεκινήσαμε αυτόν τον αγώνα, ενάντια σε άνομα οικονομικά (επιχειρηματικά οικονομικά και συντεχνιακά) συμφέροντα είχα δώσει δημόσια την υπόσχεση στους δύο εκλιπόντες συγκατηγορούμενους μας, τη γυναικολόγο Μιλένα Ρούσκοβα και τον Δημήτρη Φαναριώτη (που «έφυγε» αφήνοντας 3 ορφανά και την χήρα του Όλγα Χαλκίδου, συγκατηγορούμενη), ότι θα βάζαμε τα δυνατά μας για να καλύψουμε κάπως την «απουσία» τους απ’ αυτό τον αγώνα.
Είχα υποσχεθεί στην κόρη μου ότι θα έδινα αυτόν τον αγώνα, για να μπορεί αύριο αυτή και μόνο αυτή να αποφασίζει για το σώμα της και την γέννα της.
Όσο άκουγα την Πρόεδρο Πράσα Μαγδαληνή και τον Εισαγγελέα Κωνσταντίνου Νικόλαο στο Δικαστήριο, το πρώτο που σκέφτηκα ήταν ότι μάλλον κατάφερα να τιμήσω την υπόσχεσή μου.
Ένα μεγάλο Ευχαριστώ από καρδιάς στους δικηγόρους μας, που δεν έκαναν απλά την δουλειά τους, αλλά έδωσαν μια μεγάλη μάχη.
Ένα μεγάλο Ευχαριστώ σε όλους εσάς, γνωστούς και άγνωστους, που με ένα μήνυμα, μια λέξη, μας δίνατε τόσους μήνες κουράγιο και πίστη ότι η προσπάθειά μας έχει νόημα.
Ευχαριστώ και όσους μας διέβαλλαν, διέδωσαν ψεύδη, μας έβρισαν, γιατί εμάς οι απειλές και η χυδαιότητα μας πεισμώνουν και μας δυναμώνουν.
Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια χώρα μακρινή ήταν μια κακιά γυναίκα, η Κρουέλα ντε Βιλ που έκλεβε πλακούντες και τους πουλούσε για να γίνουν κρέμες και βλαστοκύτταρα… Όταν έμαθε ότι κάποιες μανούλες κατάφεραν να γλυτώσουν τους πλακούντες από τα νύχια της, λύσσαξε και άρχισε να τις καταδιώκει και να τις απειλεί… Όμως οι μανούλες δεν φοβήθηκαν και έκρυψαν τους πλακούντες στις αυλές τους, κάτω από όμορφα δεντράκια. Η Κρουέλα ντε Βιλ έχασε την ψυχραιμία της και άρχισε να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο, μέχρι που κατέληξε σε ένα μέρος που κλείνουν όλους αυτούς τους ανθρώπους με ψυχολογικά προβλήματα. Μια φορά κι έναν καιρό η Κρουέλα ντε Βιλ (δηλαδή η κακιά της πόλης) έγινε σκέτη Κρουέλα και οι αυλές γέμισαν όμορφα δεντράκια.


--
Οικολογική Ομάδα "Μητέρα Γη"

ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ Η ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

                 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Μ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
----------------------------------------------------------
Ταχ. Δ/νση:  Βασ. Όλγας  198   
Τ.Κ.: 546 55
Πληροφορίες: Μίνα Κουρνούτου
Τηλέφωνο: 2313 – 319663
Fax: 2313 – 319763
E_mail: antiperiferiarxis-thess@pkm.gov.gr



              
             

  

  





    Θεσσαλονίκη, 24/01/2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
           
Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται η πιλοτική λειτουργία της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη, μετά το «πράσινο φως» που έδωσε το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου για την εκκίνηση του έργου.
            Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη συμφωνήθηκε να δοθεί από το Υπουργείο άδεια λειτουργίας γραμμής για την πιλοτική εφαρμογή της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας στον πλοιοκτήτη Εμμανουήλ Κάϊλα, χωρίς να του αφαιρείται το δικαίωμα να εξακολουθεί να πραγματοποιεί δρομολόγια στις γραμμές στην περιοχή της Σαλαμίνας, όπου ήδη δραστηριοποιείται.
            Ο σχεδιασμός προβλέπει την ύπαρξη τριών (3) πλοίων, με χωρητικότητα 100 έως 200 επιβατών ανά διαδρομή, εκ των οποίων τα δύο θα εκτελούν το δρομολόγιο από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μέχρι τους Νέους Επιβάτες, ενώ το τρίτο θα εξυπηρετεί τη γραμμή λιμάνι Θεσσαλονίκης – Καλαμαριά.
            Το πιλοτικό πρόγραμμα εφαρμογής της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας υπολογίζεται να γίνει τον Απρίλιο του 2014, ενώ το Μάρτιο πρόκειται να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του πλοιοκτήτη και της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης.
            «Ένα χρόνιο αίτημα των Θεσσαλονικέων παίρνει σάρκα και οστά. Στόχος μας είναι να ενώσουμε το κέντρο με την Ανατολική Θεσσαλονίκη και να μπορεί το επιβατικό κοινό να μετακινείται γρήγορα και με χαμηλό κόστος. Ταυτόχρονα, με το συγκεκριμένο έργο ενισχύουμε το τουριστικό προφίλ της πόλης. Τα βήματα που γίνονται για την εκκίνηση της πιλοτικής λειτουργίας της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη είναι ικανοποιητικά σε μεγάλο βαθμό. Είμαστε αισιόδοξοι για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος και ευελπιστούμε φέτος το καλοκαίρι να δούμε πλοία στο Θερμαϊκό», υπογράμμισε ο κ. Τσαμασλής.




Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Μ.Ε. Θεσσαλονίκης

Η «Μπάλα» στους εν Ενεργεία και στους εν Αποστρατεία.



Δικάιωση των εν Ενεργεία και εν Αποστρατεία από την Ολομέλεια του ΣτΕ.
Ξαφνικά κατά δήλωση, η 21η Απριλίου 1967 και μετά από 47 χρόνια, δεν είναι «Χούντα» αλλά «Επανάσταση».
Ένα γεγονός και μια δήλωση, 5 μήνες προ των Δημοτικών, Περιφερειακών και Ευρωπαϊκών Εκλογών.
Σύμφωνα με τους ρυθμούς λειτουργίας του δημοσίου και ενδεικτικά :
Περί τον Μάρτιο (αρχές) πρόκειται να δημοσιευθεί η Απόφαση.
Περί Απρίλιο, η ερμηνεία της Απόφασης.
Περί τον Μάϊο η εντολή στο Λογιστήριο του Κράτους από 1η ιουνίου για...... «Εκλογικό – Καλοκαιρινό Επίδομα».
Αν προσθέσουμε ότι η «μερίδα» στο Εκλογικό Σώμα των εν Ενεργεία και εν Αποστρατεία των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας (στο 100% συσπείρωσης), είναι 17%, ίσως οδηγούμαστε σε κάποιες εκτιμήσεις, ενδείξεις ή και συμπεράσματα όπως επίσης, ενδεικτικά :
Η «Μπάλα» στους εν Ενεργεία και στους εν Αποστρατεία. Η βιωσιμότητα της σημερινής κατάστασης ή θα επεκταθεί μέχρι το 2016 με ένα «Εκλογικό – Καλοκαιρινό Επίδομα» ή ξαφνικά, το ενδεχόμενο ανατροπής, με όλες τις συνέπειες, θα το επωμισθούν στο 100% με μια νέα «Επανάσταση» ξανά οι ..... «Στοχοποιημένοι».
Σύμφωνα με την Στρατιωτική Αργκό, «βάρεσε Νομή και όλα τα πρόβατα στο...μαντρί». Με μια διαφορά... «εν δυο, εν δυο με βηματισμό ......ή ......εν δυο κάτω με καψόνι» ??
Επιπλέον εκτιμήσεις, ενδείξεις ή και συμπεράσματα.... συμπληρώστε ...εσείς.
«Κύριοι» που είστε υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση. Το μόνο σίγουρο είναι, ότι είστε προβλέψιμοι, μετά από τουλάχιστον 40 χρόνια. Αποδεικνύεται καθημερινά τη φράση « Μια κλίκα αποφασισμένη να υπερασπίσει με κάθε μέσο τα οικονομικά της συμφέροντα και δεν ενδιαφέρεται καθόλου.......»
Ευάγγελος Αθανασιάδης
Συνταγματάρχης ε.α.
evangath@gmail.com

Ευρωβουλευτής από την Κατερίνη; (troll!)




Πάντως εδώ που τα λέμε, δεν είναι να τα κατηγορούμε τα παιδιά που παίρνουν το χρόνο τους για το αν θα κατέβουν υποψήφιοι στους δήμους ή στην περιφέρεια. Τουλάχιστον, κρατούν το όνειρο ζωντανό, το δικό τους αλλά και το δικό μας. Γιατί πήρε το μάτι μου και μια ανάρτηση τις προάλλες, που πολύ με στενοχώρησε… 
Δεν θα είναι υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Παπανικολάου. Ωϊμέ!!!!! Αν και με μια δεύτερη ανάγνωση της παραπάνω πρότασης υπάρχουν πάντα και οι Ευρωεκλογές…

Πόσο μετράει η προσπάθεια τελικά;




Το προσπαθεί ο Νίκος Μακρίδης. Μήνες τώρα έχει ξεκινήσει την προετοιμασία παράταξης που θα διεκδικήσει το Δήμο Κατερίνης, ακόμα και από το διαδίκτυο. Ίσως είναι και ο πρώτος που στάθηκε στη γραμμή της αφετηρίας, πλέον όμως κινδυνεύει να καεί από το πολύ ζέσταμα… 
Για να μην είμαστε απόλυτοι, με κίνδυνο να χαρακτηριστούμε και κακοί, η ομάδα «Κατερίνη: ¨Αντιμνημονιακή πόλ稻 έχει στελέχη και μάλιστα όχι μόνο αυτούς που το δηλώνουν στο facebook. Τώρα αν θα αποδειχθούν αρκετοί οι υπάρχοντες, θα δείξει… Πάρα πολύ σύντομα, όπως λέει και ο ίδιος.


http://sotireskaterinis.blogspot.gr/

Τέλος στο σήριαλ




Τέλος στο σήριαλ που τιτλοφορείται «Με τον Βαγγέλη Πολύζο ποτέ μη λες ποτέ» έβαλε προχθές ο δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού και μάλιστα πολύ νωρίς (ή πολύ αργά ανάλογα με γνώμη σας για το συγκεκριμένο πολιτικό άνδρα).  Ο Δημήτρης Χλεμές θα είναι ο επόμενος υποψήφιος δήμαρχος της παράταξης σύμφωνα με συντονισμένες διαρροές. 
Την ίδια ώρα, ο έτερος Βαγγέλης (ο Λαγδάρης ντε) βρισκόταν στη Λάρισα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο της ΚΕΔΕ με θέμα «Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση του Πολίτη με Διαφάνεια σε μια Έξυπνη Πόλη – 5η Προγραμματική Περίοδος 2014-2020». Αν έτριβε τα χέρια του ή όχι θα σας γελάσω.
http://sotireskaterinis.blogspot.gr/

Ημερίδα για τη νέα αναθεωρημένη Κοινή Αγροτική Πολιτική συνδιοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και Αγροτικοί Συνεταιρισμοί της Πιερίας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη      e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                                    ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax:  2351 – 351207                             Κατερίνη, 24 Ιανουαρίου 2014


                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σ.Μαυρίδου: Επιτακτική η ανάγκη ενημέρωσης  του αγροτικού πληθυσμού

Με μεγάλη επιτυχία και σημαντική προσέλευση του αγροτικού κόσμου πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα με θέμα τη νέα αναθεωρημένη Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της περιόδου 2014 – 2020, που συνδιοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί της Πιερίας,  την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014,  στο Συνεδριακό Κέντρο της Κατερίνης.

Κεντρικός ομιλητής της ημερίδας ο  Διευθυντής του Γραφείου της ΠΑΣΕΓΕΣ, στις Βρυξέλλες,κ. Γιάννης Κολυβάς. Παρόντες στην εκδήλωση η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Δημήτρης Τσιμήτρης, το μέλος της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Διονύσης Φώλιος, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, βουλευτών, φορέων, αγροτικών συνεταιρισμών καθώς και  πλήθος ενδιαφερομένων.  


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου,  στο χαιρετισμό που απηύθυνε αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη ενημέρωσης  του αγροτικού πληθυσμού που αγωνιά –όπως δήλωσε- για τις επικείμενες αλλαγές που θα προκύψουν από τη νέα ΚΑΠ και που σχετίζονται με τις οικονομικές ενισχύσεις καθώς και στην ανάγκη ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα που μπορεί να αποτελέσει τη λύση για έξοδο από την κρίση.

Ο Διευθυντής του Γραφείου της ΠΑΣΕΓΕΣ, στις Βρυξέλλες,κ. Γιάννης Κολυβάς,   ανέλυσε τις πολλές -όπως είπε- αλλαγές που θα επιφέρει η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, επισημαίνοντας ότι «η νέα ΚΑΠ δεν είναι όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα. Είναι μια ΚΑΠ «αλά κάρτ» με εξαίρεση ένα δύο θεματάκια που αποφασίζονται στις Βρυξέλλες,  όπως είναι το αποκαλούμενο «πρασίνισμα» και η ενίσχυση για τους νέους αγρότες,  τα οποία είναι υποχρεωτικά για όλα τα κράτη-μέλη, όλα τα υπόλοιπα είναι δυνητικά και επαφίεται στην κρίση του κράτους-μέλους αν θα τα εφαρμόσει και πώς». Ο κ. Κολυβάς τόνισε ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία η επιλογή που θα κάνει η χώρα μας για την εφαρμογή της, γιατί είναι πολλά τα χρήματα που θα αλλάξουν χέρια.

Άλλωστε, έκρινε ότι το υπουργείο πρέπει πολύ σύντομα να πάρει την τελική του απόφαση και να τη βάλει σε διαβούλευση, διότι η όποια απόφαση δεν αφορά μόνο το υπουργείο, αφορά τις αγροτικές οργανώσεις, αφορά τους αγρότες, κυρίως όμως αφορά τις τοπικές κοινωνίες.

«Πρέπει να κατευθύνουμε τη στήριξη, σ’ αυτούς που πραγματικά παράγουν και όχι σ’ αυτούς που έτυχε να έχουν δικαιώματα. Τα ιστορικά δικαιώματα καταργούνται το Δεκέμβρη του 2014 και πάμε σε νέας μορφή στήριξης» δήλωσε ο Διευθυντής του Γραφείου της ΠΑΣΕΓΕΣ, στις Βρυξέλλες.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ. Κολυβάς απάντησε σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων,  οι οποίοι παράλληλα εξέφρασαν και τις προτάσεις αλλά και τους προβληματισμούς τους για το θέμα.


Μπήκαμε στο μνημόνιο με πρωτογενές πλεόνασμα (!!!) και σήμερα έχουμε πρωτογενές έλλειμμα !!! - Στο ΧΩΝΙ της Κυριακής

Το 2009 μας είπαν ότι είχαμε τεράστιο έλλειμμα και για αυτό μπήκαμε στο μνημόνιο.
ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΨΕΜΑΤΑ.
Η αλήθεια είναι ότι είχαμε πρωτογενές πλεόνασμα 4,5 δισ! Πριν το μαγείρεμα.

Φέτος, μετά από 4 χρόνια εξοντωτικής λιτότητας, η κυβέρνηση πανηγυρίζει ότι πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα, που το υπολογίζουν σε 1,45 δισ.
ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΨΕΜΑΤΑ.
Η αλήθεια είναι ότι έχουμε πρωτογενές έλλειμμα 1,2 δισ! Πριν το μαγείρεμα.

Το ΧΩΝΙ αναλύει τα οικονομικά στοιχεία, εντοπίζει τις αμαρτωλές λεπτομέρειες στα "ψιλά γράμματα" και με τη συνεργασία ειδικών αποκαλύπτει την απόλυτη αλήθεια για το ελληνικό χρέος. Και η αλήθεια... είναι γεμάτη από τα κακουργηματικά τους ψέματα.

Μετά από αυτή την Κυριακή, θα κάνετε πολύ καιρό να ξανακούσετε για "success story" και άλλες τέτοιες αηδίες.
Γιατί αυτή την Κυριακή Το ΧΩΝΙ θα δημοσιεύσει τα επίσημα στοιχεία. Αυτά που ούτε η κυβέρνηση αμφισβητεί! Και τότε...

Όλες οι αποδείξεις του κορυφαίου πολιτικού σκανδάλου της χώρας...
Στο ΧΩΝΙ της Κυριακής. 

Καιρός ήταν: Συνελήφθη ο Τζάστιν Μπίμπερ γιατί οδηγούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών

justin-bieber-570
Η πορεία του Τζάστιν Μπίμπερ ήταν προδιαγεγραμμένη με τα καμώματα του τον τελευταίο καιρό και μόλις πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ο Τζάστιν Μπίμπερ πιάστηκε από την αστυνομία να οδηγεί σε υψηλές ταχύτητες υπό την επήρεια ναρκωτικών.
Ο 20χρονος ατίθασος Τζάστιν βρέθηκε να οδηγάει μια κίτρινη Lamborghini έχοντας ξεπεράσει το όριο ταχύτητας κατά πολύ και όταν τον σταμάτησαν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι είχε πάρει ναρκωτικά. Για την ακρίβεια ο Μπίμπερ συμμετείχε σε αγώνα ταχύτητας μαζί με έναν άλλο άγνωστης ταυτότητας. Όπως αναφέρει η αστυνομία του Μαϊάμι ο Τζάστιν Μπίμπερ θα μεταφερθεί στη φυλακή του Μαϊάμι-Ντέιντ Κάουντι και θα περάσει από δικαστήριο.

Λάθος κίνηση: Η Ελένη έκανε σταυροπόδι με «αεράτο» μίνι και φάνηκαν όλα [βίντεο]

eleni-menegaki-570
Εντυπωσιακή και αθεράπευτα σέξι ήταν για ακόμα μια εκπομπή η Ελένη Μενεγάκη, η οποία φορούσε ένα μαύρο ζιβάγκο που τόνιζε το στήθος της και μια κοντή φούστα με αέρινο στυλ, επίσης μαύρου χρώματος. Δεν ήταν όμως τα μόνα μαύρα που φορούσε. Την ώρα που πήγε να κάτσει στην πολυθρόνα έκανε τη λάθος κίνηση και τα είδαμε όλα.

Σηκώθηκε λοιπόν η Ελένη και κατευθύνθηκε προς το τραπεζάκι για να κάτσει στην πολυθρόνα της. Καθώς προχωρούσε ανέμιζε η φουστίτσα της και όταν έκατσε έγιναν τα αποκαλυπτήρια. Μάλιστα, το αντιλήφθηκε και η ίδια, αφού με το σταυροπόδι της ήταν δεδομένο κάτι τέτοιο και είπε: «Ωπ, δεν πιστεύω να είδατε τίποτα». Το μαύρο της εσώρουχο πάντως ήταν εμφανές!

Ποιος είναι ο βουλευτής της ΝΔ που είπε τη Χούντα «Επανάσταση» και κάνει το Κατερίνη-Αθήνα με το ΚΤΕΛ

xristogiannis-nd-570
Η δήλωσή του περί «επανάστασης», αναφερόμενος στη Χούντα των συνταγματαρχών, προκάλεσε πολιτικές αναταράξεις, με αποτέλεσμα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να εκδώσουν σκληρές ανακοινώσεις. Το koolnews.gr παρουσιάζει τον βουλευτή Πιερίας της ΝΔ, Δημήτρη Χριστογιάννη.
Ο Δημήτρης Χριστογιάννης είναι χρόνια κομματικός και τοπικός παράγοντας της ΝΔ στην Πιερία. Ο κ. Χριστογιάννης είναι γιος προσφύγων και είναι κατ’ επάγγελμα ιατρός-ακτινολόγος. Σπούδασε στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην ιατρική σχολή του Παλέρμο και σταδιοδρόμησε για κάποιο διάστημα εκεί, ενώ πριν από αρκετά χρόνια επέστρεψε στην Ελλάδα και διορίστηκε στο ΕΣΥ. Ο κ. Χριστογιάννης εξελίχθηκε στην πορεία του χρόνου, ενώ διετέλεσε και Διοικητής του Θεαγενείου Νοσοκομείου από το 2007 έως το 2009, την εποχή που Υφυπουργός Υγείας ήταν ο επίσης Πιερέας, Γιώργος Κωνσταντόπουλος.
Στην Πιερία ψιθυρίζεται πως διατηρούσε για πολλά χρόνια πολύ καλή κομματική και προσωπική σχέση με τον πρώην Υφυπουργό και νυν βουλευτή του νομού, δεσμός όμως που διερράγη όταν ο κ. Χριστογιάννης αποφάσισε να κατέβει για βουλευτής. Το 1998 εκλέγεται για πρώτη φορά Νομαρχιακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του τότε Νομάρχη, Γιώργου Παπαστεργίου και θα συνεχίσει να εκλέγεται απρόσκοπτα μέχρι το 2010. Θα αναλάβει ως Αντινομάρχης πολλά χαρτοφυλάκια κατά διάρκεια αυτών των 12 ετών, μεταξύ αυτών τον τομέα Υγείας αλλά και τον τομέα Πολιτισμού και Παιδείας. Το 2010 είχε φτάσει πλέον η ώρα για να αναλάβει περισσότερες αρμοδιότητες.
Το 2010 επρόκειτο να κατέβει Υποψήφιος για Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας με τον συνδυασμό του Παναγιώτη Ψωμιάδη. Ο σάλος όμως που ξέσπασε γύρω από το όνομα του κ. Ψωμιάδη και η ποινική δίωξη που ακολούθησε αποθάρρυναν τον κ. Χριστογιάννη να διεκδικήσει την επανεκλογή του με τον νέο νόμο του Καλλικράτη. Αντ’ αυτού περίμενε, επέστρεψε στο επάγγελμά του και το 2012 έθεσε υποψηφιότητα για βουλευτής με τη ΝΔ. Εξελέγη τρίτος και η εκλογή του επιβεβαιώθηκε τη δεύτερη Κυριακή. Παράγοντας της πόλης με γνώση των τοπικών πραγμάτων σημειώνει στο koolnews.gr πως στην Κατερίνη ψιθυρίζεται πολύ πως ο κ. Χριστογιάννης θέλει να επιστρέψει στην τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία μοιάζει να του… έχει λείψει. Έτσι, θέλει να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του-κατά 99%-υποψηφίου για την Κεντρική Μακεδονία, Απόστολου Τζιτζικώστα, ως υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.
Γιατί όμως να θέλει να εγκαταλείψει κανείς τα βουλευτικά έδρανα; Προς ώρας, παράγοντες της πόλης μπορούν να κάνουν μόνο εικασίες. Πάντως, ένα λογικοφανές σενάριο είναι πως ο κ. Χριστογιάννης ανησυχεί για το ενδεχόμενο επανεκλογής του στο βουλευτικό αξίωμα και επιδιώκει να εξασφαλίσει μια εγγυημένη μέχρι το 2019 θέση, χωρίς να μετακινείται ιδιαίτερα και από την πόλη του. Αν επιβεβαιωθεί αυτή η πληροφορία, θα μιλάμε για κάτι πρωτοφανές: δηλαδή για επιστροφή βουλευτή στην τοπική αυτοδιοίκηση και όχι σε πρωτοκλασσάτη θέση. Πάντως, σε περίπτωση που ο κ. Χριστογιάννης καταλάβει τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη, επιλαχών είναι ο κ. Ξενοφών Μπαραλιάκος που προέρχεται από ισχυρή οικογένεια του νομού και έχει καλή σχέση με τον Πρωθυπουργό.
Στην Κατερίνη σημειώνουν πως ο βουλευτής δεν έχει φιλοχουντικές απόψεις και προσθέτουν πως μάλλον ειπώθηκε εν τη ρύμη του λόγου. Πάντως, φημολογείται πως του έχουν γίνει συστάσεις να μην συζητάει στα τηλεοπτικά πάνελ σαν να έκανε συζήτηση σε κάποιο καφενείο της πόλης. Τέλος, ενδιαφέρον έχει και το σκέλος των μετακινήσεών του από και προς την Αθήνα. Όπως σημειώνει άνθρωπος που γνωρίζει, ο κ. Χριστογιάννης επιλέγει πολλές φορές για τις μετακινήσεις του το…ΚΤΕΛ! Προφανώς θυμάται ακόμα το παλιό δόγμα του Κώστα Καραμανλή «σεμνά και ταπεινά».
Φωτογραφία: Eurokinissi

Νοικοκυριά σε απόγνωση: Χρέη σε Δημόσιο και τράπεζες όταν 4/10 δέκα μετρούν από έναν άνεργο

Νοικοκυριά... σε απόγνωση: Χρέη σε Δημόσιο και τράπεζες όταν 4/10 δέκα μετρούν από έναν άνεργο
Στοιχεία-σοκ έρχονται στο προσκήνιο ύστερα από έκθεση της ΓΣΕΒΕΕ, η οποία αποτυπώνει λεπτομερώς την οικονομική αλλά και κοινωνική κατάσταση που επικρατεί στις μέρες μας στα ελληνικά νοικοκυριά.
Τις πληγές τους μετρούν τα νοικοκυριά που δεν είναι σε θέσει να ανταπεξέλθουν στα οικονομικά έξοδα, χρωστώντας τόσο σε τράπεζες, εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, όσο και σε δάνεια, κάρτες, χαράτσια, ΔΕΗ, ΟΤΕ, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη δημόσια υπηρεσία.
Μάλιστα φθάνουν στο σημείο να πουλούν την περιουσία τους όσο-όσο για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και να ζήσουν αξιοπρεπώς.
Τίμημα τους ακόμα και η αγορά προϊόντων πρώτης ανάγκης κατώτερης ποιότητας γιατί είναι πιο φθηνά, την ώρα που στερούνται και τη διασκέδασή τους, μην έχοντας χρήματα για μια νυχτερινή έξοδο, ένα σινεμά ή ένα θέατρο.
Σύμφωνα με την έκθεση της ΓΣΕΒΕΕ, 4/10 νοικοκυριά μετρούν τουλάχιστον έναν άνεργο, παρουσιάζουν σημαντικές υποχρεώσεις στις τράπεζες και θεωρούν ότι δεν θα τα βγάλουν πέρα, ενώ 1/3 φοβάται ότι θα χάσει το σπίτι του λόγω των συσσωρευμένων χρεών.
Αναλυτικά τα όσα παραθέτει η έρευνα:
- Το 40,2% των νοικοκυριών, δηλαδή 1,4 εκατ. νοικοκυριά έχουν στην οικογένεια τουλάχιστον ένα άτομο σε ανεργία. Από αυτό το ποσοστό μόνο το 9,8% λαμβάνει επίδομα ανεργίας (λιγότερο από 200.000 άτομα). Περισσότεροι από 1 εκατ. πολίτες έχουν μείνει ακάλυπτοι ως προς τον κίνδυνο της ανεργίας.
- Το 44,3% του πληθυσμού έχει οικονομικές υποχρεώσεις προς τις τράπεζες και 1 στα 10 νοικοκυριά αναγκάστηκαν να ρευστοποιήσουν περιουσιακά στοιχεία για να ανταπεξέλθουν στην κρίση. Οι πρόσφατοι νόμοι για τη φορολόγηση ακινήτων, τις κατασχέσεις καταθέσεων και τη μερική άρση των πλειστηριασμών αναμένεται να δημιουργήσουν συνθήκες ασφυξίας στα νοικοκυριά.
Το 40,2% των νοικοκυριών, δηλαδή 1,4 εκατ. νοικοκυριά έχουν στην οικογένεια τουλάχιστον ένα άτομο σε ανεργία. Από αυτό το ποσοστό μόνο το 9,8% λαμβάνει επίδομα ανεργίας
- Ένα στα τρία νοικοκυριά βρίσκεται στο όριο καθυστέρησης πληρωμών προς το δημόσιο, ταμεία ΔΕΚΟ, τράπεζες, δάνεια κλπ, λόγω αδυναμίας (το 34,8% των νοικοκυριών καθυστερεί τις οφειλές για να μπορέσει να ανταπεξέλθει, ενώ το 41,7% δήλωσε ότι δεν διαθέτει επαρκές εισόδημα για την κάλυψη των υποχρεώσεων.
- Η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των νοικοκυριών συνεχίζεται αν και πλέον το φαινόμενο επιβραδύνει. Μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν καλύπτει φορολογικές και δανειακές υποχρεώσεις, αγοράζει αγαθά χαμηλότερης ποιότητας για να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις και φοβάται ότι κάποια στιγμή θα κινδυνεύσει να χάσει το σπίτι του.
- Το 94,6% των νοικοκυριών έχει υποστεί μειώσεις εισοδήματος το διάστημα της κρίσης (2010- 2013). Η συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών που ανήκουν στο εισοδηματικό κλιμάκιο 10.000- 25.000 ευρώ (96-97%) εμφανίζει μειώσεις στα εισοδήματά της. Σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά (2012), το 82,4% του πληθυσμού αναφέρει ότι έχει υποστεί μειώσεις μέσα στο 2013, γεγονός που δείχνει ότι τα εισοδήματα διατηρούν την καθοδική τους τάση.
- Ο μέσος όρος μείωσης του εισοδήματος σύμφωνα με την εκτίμηση του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ αγγίζει το 40% (39,47%). Η Αττική είναι η περιοχή με τη μεγαλύτερη μείωση (41,06%).
- Βασική, ίσως και μοναδική στήριξη των νοικοκυριών αποτελούν τα εισοδήματα από συντάξεις (48,6%). Τα εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες, ελευθέρια επαγγέλματα και επιχειρηματική δραστηριότητα έχουν υποχωρήσει ως προς τη συνεισφορά τους στην οικονομία του νοικοκυριού (35,9% των νοικοκυριών στηρίζεται σε μισθούς, 10,3% σε επιχειρηματικά κέρδη).
Περίπου 1 εκατ. νοικοκυριά έχουν δανειακά βάρη στο ακίνητό τους
- Κλίμα απαισιοδοξίας συνεχίζει να διακατέχει τα ελληνικά νοικοκυριά. Το 41,7% θεωρεί ότι δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις του επόμενου έτους. Αυξημένη αδυναμία δηλώνουν τα νοικοκυριά με τουλάχιστον έναν άνεργο (51%).
- Η αγορά συνεχίζει να βρίσκεται σε μια παρατεταμένη ετήσια «χειμερία νάρκη», δεδομένου ότι το 75,5% (από 70% στην αντίστοιχη περσινή έρευνα εισοδήματος) των νοικοκυριών αναμένει τις εκπτώσεις για να αγοράσει βασικά αγαθά.
- Δραματικές εμφανίζονται οι περικοπές στην κατανάλωση λόγω της συρρίκνωσης των εισοδημάτων. Το 63,7% των νοικοκυριών έχει κάνει περικοπές στις δαπάνες ειδών διατροφής, ενώ το 90,3%, περιόρισε τις δαπάνες για ένδυση- υπόδηση και περίπου το 90% έχει περιορίσει τις εξόδους σε εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ, σινεμά.
Άνω του 75% των νοικοκυριών έχει κάνει περικοπές στις δαπάνες για θέρμανση και μετακινήσεις, γεγονός που συνδέεται με τη διατήρηση του υψηλού και αναποτελεσματικού φόρου στην κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης.
Η συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών που ανήκουν στο εισοδηματικό κλιμάκιο 10.000- 25.000 ευρώ
- Η τάση υποβάθμισης της ποιότητας ζωής συνεχίζεται, καθώς το 36,5% του πληθυσμού δηλώνει ότι αγοράζει προϊόντα χαμηλότερης ποιότητας. Οξυμένο είναι το πρόβλημα στις πολυμελείς οικογένειες (>5 ατόμων το ποσοστό ανέρχεται στο 44,7%) και στις χαμηλές εισοδηματικά κατηγορίες.

- Από την έρευνα επιβεβαιώνεται το υψηλό ποσοστό κατοχής ακίνητης περιουσίας από τα ελληνικά νοικοκυριά. Το 86,7% του πληθυσμού κατέχει κάποιο ακίνητο. Το 28,1% των νοικοκυριών που διαμένει σε ιδιόκτητο σπίτι έχει στεγαστικό δάνειο. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 1 εκατ. νοικοκυριά έχουν δανειακά βάρη στο ακίνητο που διαμένουν.
- Ένα στα τρία νοικοκυριά φοβάται ότι θα χάσει το σπίτι του εξαιτίας τόσο των συσσωρευμένων υποχρεώσεων όσο και των επιπρόσθετων επιβαρύνσεων (δανειακών, φορολογικών και άλλων). Η ανασφάλεια αυτή δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο αποεπένδυσης και κατάρρευσης των αξιών των ακινήτων.
Η έρευνα έγινε σε δείγμα 1201 αντιπροσωπευτικών νοικοκυριών στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας την περίοδο Δεκεμβρίου 2013.
- Θετικό στοιχείο της έρευνας είναι η διατήρηση της εμπιστοσύνης που έχουν τα νοικοκυριά στο δημόσιο σύστημα υγείας, καθώς το 55,8% θα έδειχνε περισσότερη εμπιστοσύνη στο δημόσιο νοσοκομείο για την αντιμετώπιση κάποιου σοβαρού προβλήματος, έναντι 34,2% που θα προτιμούσε το ιδιωτικό. Οι πολιτικές υγείας που ασκούνται θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους το συγκεκριμένο δεδομένο, καθώς είναι πολύ πιθανό οι χρήστες των δημόσιων υπηρεσιών υγείας να αλλάξουν προτιμήσεις αν δεν εξομαλυνθεί διοικητικά και πολιτικά η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία.
*Η συγκεκριμένη έρευνα εντάσσεται στις ετήσιες τακτικές έρευνες του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ (συνεργασία με την εταιρία MARC AE).
Στόχος της έρευνας η καταγραφή των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης στο εισόδημα, τις δαπάνες των νοικοκυριών, στη ζήτηση καθώς και η αποτύπωση της στάσης των νοικοκυριών σχετικά με την ποιότητα διαβίωσης και τις φορολογικές και άλλες οικονομικές υποχρεώσεις.
Την ίδια ώρα, με αφορμή την έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά κάνοντας λόγο ότι τα στοιχεία αυτά πρόκειται για έργο του τελευταίου.
Αναλυτικά τα όσα σχολιάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης:
«Η έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ αποτυπώνει την τραγική πραγματικότητα των ελληνικών νοικοκυριών, που προσπαθούν να ανταπεξέλθουν μέσα στα κοινωνικά και οικονομικά συντρίμμια του μνημονίου. Σε αυτήν την πραγματικότητα η κυβέρνηση κλείνει τα μάτια και, με περίσσιο θράσος, υπερηφανεύεται για τις «επιτυχίες» της.
Τι συνιστά ακριβώς «επιτυχία»; Η υπερχρέωση των νοικοκυριών; Η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και η αδυναμία πρόσβασης σε βασικά αγαθά; Η τεράστια αύξηση της ανεργίας και η συρρίκνωση των εισοδημάτων;
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη συνέχιση της ίδιας μνημονιακής πολιτικής που με πρόσχημα τη μείωση του δημοσίου χρέους έχει βυθίσει την κοινωνία σε μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση. Πρέπει οι ανάγκες των πολιτών να μπουν στο προσκήνιο και αυτές να αποτελούν την πυξίδα μιας νέας εθνικής και ευρωπαϊκής στρατηγικής».