ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Παρά τα… «φέρτε πίσω τα κλεμμένα» μόνο 100 εκατ. ευρώ εισπράξαμε από τις λίστες

prostima-esoda-kratos-570
Ποσά περίπου 100 εκατ. ευρώ εισπράττονται από τους έως τώρα ελέγχους, από το υπουργείο Οικονομικών, στους καταλόγους με τα εμβάσματα και τις off shore εταιρίες. Αυτό προκύπτει από την ενημέρωση για τους ελέγχους σημαντικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται σε εξέλιξη, την οποία είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή για επιτάχυνση των ελέγχων το προσεχές διάστημα. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με τα εμβάσματα εντοπίστηκαν να έχουν βγει στο εξωτερικό:
  • Η αρχική επεξεργασία των 54 χιλιάδων υποθέσεων ανέδειξε 24.710 υποθέσεις που έχριζαν περαιτέρω διερεύνησης.
  • Για τις 24.710 υποθέσεις στάλθηκαν επιστολές που καλούσαν τους φορολογούμενους να παράσχουν στοιχεία δικαιολόγησης των εμβασμάτων.
  • Συστάθηκε ομάδα ειδικών αξιολογητών οι οποίοι με ειδικά κριτήρια ανάλυσης κινδύνου, στοχοποίησαν τις υποθέσεις αυτές ,ώστε να επιλεγούν για περαιτέρω έλεγχο οι πιο σημαντικές.
  • Οι υποθέσεις στις οποίες ο έλεγχος έχει ήδη ολοκληρωθεί, έχουν συνολικό αποτέλεσμα άνω των 25 εκατ. ευρώ, το οποίο βεβαιώνεται και εισπράττεται εφάπαξ ή με δόσεις. Επιπλέον, το ΣΔΟΕ συνεχίζει τον εξονυχιστικό έλεγχο των υποθέσεων της λίστας Λαγκάρντ, ενώ παράλληλα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων μετά και τις τελευταίες εισαγγελικές παραγγελίες προχωρά σε φορολογικό έλεγχο κάποιων από τις υποθέσεις αυτές.
  • Επισημαίνεται πως τα αποτελέσματα των ολοκληρωμένων υποθέσεων καταδεικνύουν παραβατικότητα 30% και με δεδομένο πως οι υποθέσεις στοχεύονται με κριτήρια ανάλυσης κινδύνου (πρώτες στοχεύονται υποθέσεις με μεγαλύτερο ενδιαφέρον), συνάγεται πως η τελική παραβατικότητα θα είναι μικρότερη από το ποσοστό αυτό.
  • Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα μετά και τη θεσμοθέτηση από την κυβέρνηση των νέων γρήγορων διαδικασιών μερικού ελέγχου, θα ολοκληρωθούν ακόμη περισσότερες υποθέσεις με σκοπό να αποφέρουν πολλαπλάσιο αποτέλεσμα.
  • Το προηγούμενο χρονικό διάστημα ενισχύθηκε σε υποδομή και προσωπικό η ειδική ομάδα ελεγκτών που ερευνά τις υποθέσεις αυτές καθώς και αξιολογήθηκαν οι διαδικασίες που ακολουθούνται με σκοπό την επιτάχυνση του έργου της. 
Ως αποτέλεσμα των παραπάνω ενεργειών η αυτονόητη έμφαση που το Υπουργείο Οικονομικών δίνει στην ολοκλήρωση των υποθέσεων αυτών, θα ενταθεί για τη μεγιστοποίηση του οφέλους για την κοινωνία. Αντίστοιχες ενέργειες υλοποιούνται στο πλαίσιο του ελέγχου των υποθέσεων εξωχώριων εταιρειών (off shore). Το ως τώρα αποτέλεσμα των ήδη ολοκληρωμένων υποθέσεων ξεπερνά τα 70 εκατ. ευρώ.

Η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου κάνει γιόγκα στη παραλία topless! [εικόνες]

pasxalidou3-570
Η παρουσιάστρια δεν σταματά να είναι σέξι.
Είναι μια από τις ομορφότερες γυναίκες στη χώρα μας και δεν διστάζει να μας το δείχνει.
Η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου ανέβασε στο Instagram εικόνες, όπου κάνει γιόγκα μαζί με την δασκάλα της.
pasxalidou1-570pasxalidou2-570

Άδωνις: Όποιος γιατρός υποβάλει αίτηση και δεν κλείσει το ιατρείο του θα αποκλειστεί από τον ΕΟΠΥΥ

ªËÁ¶¢Ä¹°ª¸ ˦ÃËÄ¡¹ºÃË ªË»µÃˤ¹ÃË
Στις 20 Μαρτίου θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα ιατρεία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) με όσους από τους 5.500 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ δεχθούν την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση και κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία, ενώ τα όποια κενά προκύψουν, θα καλυφθούν με επικουρικό προσωπικό, υπογράμμισε σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Την προσεχή Πέμπτη λήγει η προθεσμία των γιατρών να υποβάλουν αίτηση ένταξης τους στον νέο φορέα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, έως την Παρασκευή είχαν υποβληθεί 1389 αιτήσεις. Μόλις λήξει η προθεσμία «το σύστημα κλειδώνει» και την επομένη ξεκινάει η διαδικασία των συμβάσεων με όσους δεν κάνουν αίτηση για να συμμετάσχουν στον νέο φορέα Πρωτοβάθμιας Υγείας.
Ο υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης, έκανε σαφές ότι οι γιατροί που θα υποβάλουν αίτηση και δεν κλείσουν το ιατρείο τους θα αποκλειστούν από το σύστημα, χάνοντας το δικαίωμα να συμβληθούν στη συνέχεια με τον ΕΟΠΥΥ, ενώ με την ενεργειά τους αυτή θα δημιουργήσουν τεράστιο πρόβλημα στον νέο φορέα και στους ασφαλισμένους, καθώς στην ενδιάμεση διαδικασία είναι δύσκολο να προκηρυχθούν οι θέσεις.
Όποιος υποβάλλει αίτηση, περνάει στο ΠΕΔΥ, είπε ο υπουργός, διευκρινίζοντας, όμως, ότι «όσοι επι σκοπώ προκαλέσουν πρόβλημα στη λειτουτργία του ΠΕΔΥ δεν έχουν θέση στο σύστημα». Σημείωσε, εξάλλου, πως αντίστοιχα, επιβραβεύονται οι γιατροί που θα ξεκαθαρίσουν τη θέση τους και θα δώσουν την ευκαιρία στο υπουργείο να καλύψει τα κενά.
«Συνδικαλιστικά παιχνίδια δεν γίνονται αρεστά, μόνο ζημιά θα κάνουν στους γιατρούς» κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.
Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, στη συντριπτική πλειονότητα των πολυιατρείων έχει προχωρήσει η διαδικασία της παράδοσης και μόνο έξι από τις 120 βασικές μονάδες, δεν έχουν παραδώσει. Αυτές είναι σε: Βύρωνα, Δάφνη, Πετρούπολη, Αργυρούπολη, Ν. Κόσμο και Οίκος Ναύτου.

Στο χειρουργείο η Κάτια Ζυγούλη για αφαίρεση αδενώματος

katia-zugouli-570
Σήμερα το πρωί η σύντροφος του Σάκη Ρουβά εισήχθη στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε επέμβαση για αφαίρεση ενός μικρού παραθυερεοειδούς αδενώματος.
Όπως αναφέρει το star.gr η Κάτια Ζυγούλη μπήκε στο χειρουργείο του Metropolitan για μια επιτυχημένη επέμβαση και πλέον αναρρώνει, ενώ πιθανότατα μεθαύριο θα πάρει το εξιτήριο της.

Νεκρός 35χρονος από την γρίπη – Στους 63 ανήλθε ο αριθμός των θυμάτων

meth-570
Ένας 35χρονος από την Εύβοια προστέθηκε στον κατάλογο με τα θύματα από τον ιό της γρίπης και ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται στους 63.
Σύμφωνα με το eviazoom.blogspot.gr, ο 35χρονος πήγε στο νοσοκομείο και οι γιατροί διέγνωσαν ότι πάσχει από τον ιό της γρίπης Η1Ν1. Ο άνδρας εισήχθη εσπευσμένα στο Ναυτικό νοσοκομείο Αθήνας και λίγα 24ωρα αργότερα έχασε την μάχη με την ζωή καθώς εξέπνευσε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ο 35χρονος ήταν ιδιοκτήτης περιπτέρου και πατέρας ενός 4χρονου κοριτσιού.

Μακεδονικός Χαλβάς – το σήμα κατατεθέν της Καθαράς Δευτέρας!

MakedoN_417
Ο Μακεδονικός Χαλβάς, το πιο υγιεινό και νηστίσιμο γλυκό, θα μας συνοδεύσει και φέτος, όπως και κάθε χρόνο, στο ξεκίνημα μιας ακόμη Σαρακοστής.
Μπορεί οι καιροί να αλλάζουν ωστόσο κάποιες αξίες παραμένουν αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου, όπως τα παραδοσιακά έθιμα της Καθαράς Δευτέρας – μιας γιορτής, που αποτελεί ιδανική ευκαιρία για να βρεθούμε με τους αγαπημένους φίλους και συγγενείς, να πετάξουμε χαρταετό και μετά να μαζευτούμε γύρω από το τραπέζι και να απολαύσουμε παραδοσιακές, νηστίσιμες νοστιμιές.
Λαγάνα, θαλασσινοί μεζέδες και ταραμοσαλάτα κάνουν την εμφάνισή τους στο γιορτινό τραπέζι, το οποίο στρώνεται σε αυλές, βεράντες, μπαλκόνια, στο σπίτι ή στην εξοχή, πάντα όμως με έναν κύριο πρωταγωνιστή: το Μακεδονικό Χαλβά, το πιο υγιεινό και νηστίσιμο γλυκό που εδώ και 90 χρόνια αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της παράδοσης και έχει ταυτιστεί με τη γιορτή της Καθαράς Δευτέρας!
Ο Μακεδονικός Χαλβάς παράγεται από ταχίνι, δηλαδή 100% αλεσμένο σουσάμι, που εδώ και σχεδόν έναν αιώνα εξακολουθεί να αλέθεται σε πέτρινους μύλους, χωρίς τη χρήση χημικών ή άλλων ουσιών.
Ο πατροπαράδοτος αυτός τρόπος παραγωγής σε συνδυασμό με την άριστη ποιότητα των πρώτων υλών, έχουν σαν αποτέλεσμα τη μοναδική, αυθεντική γεύση του Μακεδονικού Χαλβά που δίνει μια ξεχωριστή γλύκα και νοστιμιά στο νηστίσιμο τραπέζι… γεύση που τον έχει αναδείξει πρώτο στην καρδιά μας και απόλυτο πρωταγωνιστή στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας!
Παράλληλα, η αναγνωρισμένη διατροφική του αξία έχει αναδείξει το Μακεδονικό Χαλβά στον ιδανικό σύμμαχο μιας καλής και ισορροπημένης διατροφής. Με υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, πρωτεΐνες, ασβέστιο, μαγνήσιο και φυσικά αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία της καρδιάς, στην υγεία του δέρματος και στη ρύθμιση της χοληστερόλης, το αγαπημένο έδεσμα της Καθαράς Δευτέρας παίρνει τη θέση που του αξίζει στο οικογενειακό τραπέζι!
Απολαμβάνουμε κάθε μέρα Μακεδονικό Χαλβά… Το Γλυκό Που Κάνει Καλό!