ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Νέα τροπή στο θρίλερ: «Κάποιος μέσα από το αεροσκάφος μπορεί να οδήγησε το Βoeing σε άγνωστη τοποθεσία»


Νέα τροπή στο θρίλερ: «Κάποιος μέσα από το αεροσκάφος μπορεί να οδήγησε το Βoeing σε άγνωστη τοποθεσία»
Ενα στοιχείο που περιπλέκει ακόμη περισσότερο το μυστήριο με το εξαφανισμένο boeing 777 της Malaysia Airlines αποκαλύπτει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη τις δηλώσεις δύο ατόμων στενά προσκείμενων σε αμερικανούς εμπειρογνώμονες και στις λεπτομέρειες των ερευνών.
Οι εμπειρογνώμονες υποπτεύονται ότι το αεροσκάφος παρέμεινε στον αέρα για περίπου τέσσερις ώρες αφότου έφτασε στην τελευταία επιβεβαιωμένη τοποθεσία, επισημαίνοντας την πιθανότητα το μπόινγκ να έχει πετάξει εκατοντάδες επιπλέον χιλιόμετρα μακριά από εκείνο το σημείο υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Ερευνητές της αεροπλοΐας και τις εθνικής ασφάλειας πιστεύουν ότι το αεροπλάνο πέταξε συνολικά πέντε ώρες, βασιζόμενοι στα δεδομένα που αποστέλλονται αυτομάτως στο έδαφος από τους κινητήρες του μπόινγκ στο πλαίσιο ενός προγράμματος - ρουτίνας για τη συντήρησή του.
Η υπόθεση αυτή εγείρει νέα ερωτήματα και πιθανότητες για το τι συνέβη εν πτήσει στο αεροπλάνο με τους 239 επιβάτες που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ το περασμένο Σαββατοκύριακο μία ώρα μετά την απογείωσή του από την Κουάλα Λουμπούρ για το Πεκίνο.
Έξι ημέρες μετά το μυστήριο της εξαφάνισης οι εκτεταμένες έρευνες ομάδων διάσωσης από 12 χώρες συνεχίζονται από αέρος και θαλάσσης, χωρίς ωστόσο να έχουν αποδώσει καρπούς.
Αμερικανοί αξιωματούχοι της αντιτρομοκρατικής εξετάζουν την πιθανότητα ότι ένας από τους πιλότους ή κάποιος άλλος στο αεροσκάφος μπορεί να το κατεύθυνε σε άγνωστη τοποθεσία αφότου απενεργοποίησαν σκόπιμα τους αναμεταδότες για να αποφύγουν τα ραντάρ, όπως αναφέρει μία πηγή που επικαλείται η εφημερίδα.
Πηγή: WSJ

Κινδυνεύουν με απόλυση 50.000 συμβασιούχοι


Κινδυνεύουν με απόλυση 50.000 συμβασιούχοι
του Ηλία Μπενέκου
Από «κόσκινο» θα περάσουν και οι συμβασιούχοι, όπως είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κατά την ομιλία του στη Βουλή, όπου ψηφίσθηκε επί της αρχής (από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) το νομοσχέδιο για τις καταργήσεις φορέων του Δημοσίου, παρά τις επιφυλάξεις κυρίως από το ΠΑΣΟΚ για ορισμένους φορείς όπως το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ).
Συγκεκριμένα, ο επανέλεγχος αφορά περίπου 50.000 εργαζόμενους στο Δημόσιο για τους οποίους τα πρώτα ευρήματα των ελέγχων από τους επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης έδειξαν, μεταξύ άλλων, πως για όσο διάστημα εμφανίζονταν ως συμβασιούχοι ήταν εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και ελάμβαναν επίδομα ανεργίας, ή εργάζονταν αποδεδειγμένα και με ασφάλιση σε ιδιώτες και εν συνεχεία βρέθηκαν με μια σύμβαση αορίστου χρόνου στο Δημόσιο. Σε άλλες περιπτώσεις, χρησιμοποιούσαν βεβαιώσεις προϋπηρεσίας που τους χορηγούσε η ομοσπονδία εργαζομένων του υπουργείου και όχι η αρμόδια διοίκηση για να αποδείξουν ότι πληρούσαν τις χρονικές προϋποθέσεις που όριζε το Διάταγμα Παυλόπουλου για μονιμοποίηση, ή χρησιμοποίησαν πλαστές βεβαιώσεις ή συμβάσεις, εξαπατώντας ακόμη και τα υπηρεσιακά τους συμβούλια. Μία από τις περιπτώσεις των ελέγχων του ΣΕΕΔΔ ήταν και αυτή όπου μονιμοποιηθέντες στην Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κατάφεραν με ψευδείς βεβαιώσεις προϋπηρεσίας να πάρουν το «πράσινο φως» για τη μετατροπή των συμβάσεών τους.
«Διαθέτουμε πλέον όχι ενδείξεις, αλλά τις πρώτες αποδείξεις ότι σε ορισμένες περιπτώσεις δεν τηρήθηκε ούτε το γράμμα, αλλά ούτε και το πνεύμα του Διατάγματος», είπε ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στους επανελέγχους που γίνονται, ενώ πρόσθεσε χαρακτηριστικά «και σκελετούς από τα ντουλάπια θα βγάλουμε και στο σπίτι τους θα στείλουμε όσους αποδεδειγμένα έχουν εμπλακεί σε παρανομίες, αλλά και όσους σιγόνταραν την παρανομία».
Αναφερόμενος, εξάλλου, σε όσα έγιναν στη Δημόσια Διοίκηση τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο υπουργός είπε ότι «ο αριθμός των υπαλλήλων (τακτικό και έκτακτο προσωπικό) μειώθηκε κατά παραπάνω από 200.000 και το κόστος της μισθοδοσίας έπεσε από τα 24 δισ. ευρώ το 2009 στα 15,7 δισ. ευρώ το 2013». Τέλος σε ό,τι αφορά την απλούστευση των διαδικασιών, που προωθείται με το νομοσχέδιο, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για τα ΚΕΠ και τις νέες διαδικασίες που έχουν αναλάβει, σημειώνοντας ότι ήδη τις πρώτες μέρες δόθηκαν από τα ΚΕΠ 25.000 πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης και 8.000 πιστοποιητικά γέννησης. Της υπερψήφισης του νομοσχεδίου προηγήθηκε έντονη συζήτηση, με κόντρες και αντεγκλήσεις. Η Δημόσια Διοίκηση «ήταν ο μεγάλος ασθενής που σε μεγάλο βαθμό μας οδήγησε στη σημερινή κρίση», είπε ο κ. Μητσοτάκης, υπεραμυνόμενος των αποφάσεων για «λουκέτο» σε άχρηστους φορείς. «Φέρατε ένα νομοσχέδιο ως υπάλληλος της τρόικας, ψάχνοντας να βρείτε στα τυφλά ανθρώπους στο Δημόσιο για να απολύσετε», υποστήριξε ο Π. Λαφαζάνης από τον ΣΥΡΙΖΑ και απέρριψε τις κατηγορίες ότι η Αριστερά στηρίζει όσους παρανόμησαν για να προσληφθούν στο Δημόσιο, ενώ ο Μ. Βορίδης υποστήριξε πως απέναντι στους ανέργους που έχουν αποκλειστεί από το Δημόσιο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να απαντήσει, για ποιον λόγο υπερασπίζεται εκείνους που έχουν προσληφθεί μέσα από αθέμιτες διαδικασίες.
Ερχονται απολύσεις για όσους συμβασιούχους μονιμοποιήθηκαν, χρησιμοποιώντας πλαστά δικαιολογητικά ή η μετατροπή των συμβάσεών τους έγινε με παράτυπο τρόπο. Την πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει εκ νέου τον «φάκελο συμβασιούχοι», επαναβεβαίωσε χθες ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Οποιο φρέσκο γάλα θες με μισό ευρώ

Οποιο φρέσκο γάλα θες με μισό ευρώ
Όλα τα γάλατα του 1 lt φθηνότερα 0,50€ και όλα τα φρέσκα γάλατα με μισό ευρώ!

Επειδή η ελληνική οικογένεια έχει δικαίωμα στο φθηνότερο γάλα,σας το προσφέρουμε στην απλή έκδοση των 2 ευρώ. Τώρα που η κρίση βαθαίνει και τα ελληνικά νοικοκυριά δοκιμάζονται σκληρά, το Θέμα σας προσφέρει το πλέον απαραίτητο προιόν διατροφής σε πιο προσιτή τιμή :

Δευτέρα και Τρίτη 

•    όλα τα φρέσκα γάλατα του 1lt 0,49€, συνδυαστικά με την προσφορά της εταιρείας Μαρινόπουλος και

•    όλα τα υπόλοιπα γάλατα του 1lt (δηλ. υψηλής παστερίωσης κλπ) 0,50€ φθηνότερα από την τιμή στο ράφι.

Από Τετάρτη έως και Σάββατο•    όλα τα γάλατα του 1lt (φρέσκα, υψηλής παστερίωσης κλπ) 0,50€ φθηνότερα.

Είναι γνωστό ότι η εταιρεία Μαρινόπουλος κάθε Δευτέρα και Τρίτη προσφέρει όλο το φρέσκο γάλα του 1lt στην προνομιακή τιμή των 0,99€.

Και αυτή την Κυριακή, το Πρώτο Θέμα προσφέρει στους αναγνώστες του 0,50€ ΕΠΙΠΛΕΟΝ. Έτσι, τη Δευτέρα και την Τρίτη μπορείτε να αγοράσετε το 1lt φρέσκο γάλα 0,49€.

Η παραπάνω προσφορά ισχύει από τη Δευτέρα 17/3 έως και το Σάββατο 22/03 στα καταστήματα Carrefour Μαρινόπουλος, Carrefour Express και Carrefour σε όλη την Ελλάδα. 

Το εκπτωτικό κουπόνι για το γάλα θα το βρείτε στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας στην απλή έκδοση των 2 ευρώ. Η προσφορά ισχύει για όλα τα γάλατα του εμπορίου σε συσκευασία του ενός λίτρου και για μία μόνο συσκευασία ανά κουπόνι. Στη πρώτη σελίδα επίσης θα υπάρχει και η γνωστή σε όλους  δωροεπιταγή των 5 ευρώ για τα ψώνια σας από το super market.

ΜΑΖΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.

Kim Kardashian: Νέες «selfies με σέξι μαγιό

Η 33χρονη μητέρα φαίνεται να βρίσκεται στα καλύτερα της - Είναι, όμως, αληθινό το αποτέλεσμα;

Τους φίλους της στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης «τρέλανε» η Kim Kardashian, η οποία μοιράστηκε μαζί τους δύο σέξι φωτογραφίες της. 

Η διάσημη τηλεπερσόνα φορώντας ένα καυτό μαύρο μαγιό φαίνεται να έχει κοιλιακούς και γυμνασμένη σιλουέτα που πολλοί θα ζήλευαν και τα πλούσια προσόντα της ξεχειλίζουν. Και ενώ το φωτογραφικό αποτέλεσμα είναι άψογο, προκύπτουν ερωτηματικά για το πόσο η  Kim παρενέβη σε αυτό.

Οι παπαράτσι λίγα λεπτά πριν την είχαν φωτογραφήσει και η 33χρονη μητέρα φαινόταν κάπως πιο... μεγάλη. Ίσως η  Kim βρήκε έναν νέο «μαγικό» καθρέφτη για τις «selfies» της. 






Φωτογραφίες: Το Ελληνικό κατάντησε χωματερή!

Φωτογραφίες: Το Ελληνικό κατάντησε χωματερή!

Εικόνες απόλυτης παρακμής - Εχει γίνει κρυψώνα τοξικομανών

Σε κρυψώνα τοξικομανών και χωματερή συγκέντρωσης κάθε είδους σκουπιδιών έχει μετατραπεί το άλλοτε διεθνές αεροδρόμιο της χώρας. Το Ελληνικό λίγο πριν την μεταμόρφωση του στο μεγαλύτερο πάρκο της Ευρώπης σύμφωνα με τους ανθρώπους της Lamda Development θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Οι εικόνες που συναντά κανείς στο εσωτερικό του είναι αποκαρδιωτικές.

Μια ανατριχίλα σε διαπερνά καθώς βαδίζεις πατώντας πάνω σε χιλιάδες αποκόμματα εισιτηρίων- αποδεικτικά μιας άλλης ένδοξης εποχής. Τότε που ο Αριστοτέλης Ωνάσης μεταξύ διάφορων καινοτομιών που προωθούσε αδιαφορώντας για το υψηλό κόστος έδινε την εντολή να διακοπεί και μάλιστα πρόωρα η συνεργασία με τον διάσημο Γάλλο σχεδιαστή Πιέρ Καρντέν ζητώντας από τον ανερχόμενο Έλληνα μόδιστρο Γιάννη Τσεκλένη να δημιουργήσει τις νέες, κομψές στολές για τις αεροσυνοδούς της Ολυμπιακής Αεροπορίας.









Αυτή είναι και η δεύτερη θλιβερή εικόνα που συναντά ο επισκέπτης. Οι στολές του Τσεκλένη φορεμένες πάνω σε κούκλες – ανθρώπινα ομοιώματα της εποχής δείχνουν να σαπίζουν μέσα στα λασπόνερα και τις ακαρθασίες των ζώων που με τη σειρά τους έχουν βρει κι αυτά καταφύγιο στις αίθουσες και τους άλλους χώρους του Ελληνικού. Σκεπασμένες πρόχειρα με νάιλον θαρρείς πως ξαφνικά μπορεί να ζωντανέψουν. Θα μπορούσε να συμβεί αν οι νέοι επενδυτές μέσα στα φιλόδοξα σχέδια τους αποφασίσουν πως εκτός από τα ενυδρεία, τα μουσεία, τα πολυτελή ξενοδοχεία, τα εμπορικά κέντρα, το καζίνο και άλλα πολλά που σκέφτονται να κατασκευάσουν πως μπορεί να υπάρξει και ένας χώρος που θα φιλοξενεί τη «ζωντανή» ιστορία του Ελληνικού Αεροδρομίου.





Αν όχι, τότε η ιστορία θα ισοπεδωθεί στην πρώτη «έφοδο» της μπουλντόζας. Και από ψηλά η εικόνα είναι αποκαρδιωτική. Τα πάντα δείχνουν κατεστραμμένα. Λίγα πράγματα σώζονται και σίγουρα δεν είναι μόνο οι στολές του Τσεκλένη αλλά και ένα κομμάτι από το αρχείο του αεροδρομίου το οποίο σαπίζει μέσα στα λασπόνερα. Το μόνο που απομένει είναι να δούμε αν μέσα σε αυτό το εντυπωσιακό πρότζεκτ ανάπλασης το οποίο θα υπογράψει , όπως λέγεται, ο διάσημος αρχιτέκτονας Σερ Νόρμαν Φόστερ θα προβλεφθεί και ένας μικρός χώρος που θα θυμίζει τα μεγαλεία μιας περασμένης εποχής. 













Agent Provocateur: H σέξι καμπάνια για τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2014

Agent Provocateur: H σέξι καμπάνια για τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2014

Το εν λόγω concept αποτέλεσε και την πηγή της έμπνευσης του για τη φωτογράφηση που πραγματοποίησε για το φημισμένο brand, με τη διόλου ευκαταφρόνητη διαφορά ότι στο ρόλο της μητέρας βρίσκεται το μοντέλο, Hailey Clauson.

Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα για τον φωτογράφο Miles Aldridge, όταν του ζητήθηκε να φωτογραφίσει τη νέα διαφημιστική καμπάνια, Agent Provocateur, για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2014, η οποία φέρει τον περιγραφικό τίτλο, «Behind Closed Doors».

Ο 49χρονος, Aldridge, όταν του ζητήθηκε να μιλήσει για την ιδέα πίσω από το «σενάριο», δήλωσε χαμογελαστός: «Ήταν μια παιδική μου φαντασίωση από την εποχή που ένας φίλος και συμμαθητής μου, μου ανακοίνωσε ότι επιστρέφοντας από το σχολείο βρήκε τη μητέρα του να καθαρίζει τη κουζίνα φορώντας μόνο τα εσώρουχα της».

Διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες στο instyle.gr

Χειρότερο και από Lost: Ούτε εκεί που είπαν οι Κινέζοι βρίσκεται το αεροπλάνο!

Χειρότερο και από Lost: Ούτε εκεί που είπαν οι Κινέζοι βρίσκεται το αεροπλάνο!

O επικεφαλής  της Πολιτικής Αεροπορίας της Μαλαισίας διέψευσε ότι τα ευρήματα σχετίζονται με το αεροσκάφος που αγνοείται

Δεν έχει τέλος το θρίλερ που εκτυλίσσεται από το βράδυ του Σαββάτου με το αγνοούμενο Boeing 777 των Malaysia Airlines. Σήμερα, έκτη ημέρα αγωνίας, το μυστήριο με το τι έχουν απογίνει οι 239 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος παραμένει και περιπλέκεται ακόμα περισσότερο. 

Την Τετάρτη κινεζικός δορυφόρος εντόπισε αντικείμενα που επιπλέουν στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, γεγονός που έκανε πολλούς να πιστέψουν πως επρόκειτο για το χαμένο αεροπλάνο. 

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας είχε δηλώσει σχετικά: «Οι κινεζικοί δορυφόροι έχουν εντοπίσει καπνό και ορισμένα αντικείμενα που επιπλέουν. Προς το παρόν δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι αυτά σχετίζονται με το χαμένο αεροσκάφος». 

Την Πέμπτη, ωστόσο, ο επικεφαλής  της Πολιτικής Αεροπορίας της Μαλαισίας διέψευσε ότι τα ευρήματα αυτά σχετίζονται με το αεροσκάφος που αγνοείται. Άκαρπες απέβησαν οι έρευνες των δύο βιετναμέζικων αεροσκαφών στο σημείο που έδειξε κινεζικός δορυφόρος, δήλωσε και ένας δημοσιογράφος του Reuters ο οποίος επέβαινε σε ένα από τα αεροσκάφη αυτά.

Τα αεροπλάνα, τα οποία επανειλημμένως ερεύνησαν την περιοχή πάνω από στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, δεν κατάφεραν να εντοπίσουν κάποια αντικείμενα, είπε ο δημοσιογράφος ο οποίος πέταξε με το εμπορικό αεροσκάφος τύπου Antonov 26 επί τρεις ώρες.

Στις εικόνες που ελήφθησαν την Κυριακή από τον κινεζικό δορυφόρο και δόθηκαν την Τετάρτη στη δημοσιότητα, φαίνονται τρία αντικείμενα να επιπλέουν με μέγεθος 13 επί 18 μέτρα, 14 επί 19 μέτρα και 24 επί 22 μέτρα. Το μέγεθος του αεροπλάνου που εξαφανίστηκε είναι 63,7 μέτρα, ενώ το άνοιγμα των φτερών 60,9 μέτρα.

Η περιοχή όπου εντοπίστηκαν αυτά είναι κοντά στο σημείο όπου το Boeing χάθηκε από το ραντάρ.

Σήμερα κατευθύνονται στην ίδια περιοχή πλοία έρευνας και διάσωσης από τις χώρες που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις εντοπισμού του Μπόινγκ.

Παράλληλα σήμερα κατευθύνονται στην ίδια περιοχή πλοία έρευνας και διάσωσης από τις χώρες που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις εντοπισμού του Boeing. 

Σενάριο αλά Helios εξετάζουν τώρα οι Αρχές

Την ώρα που οι αρχές δώδεκα χωρών καταβάλουν προσπάθειες για να εντοπίσουν το αεροπλάνο με τους 239 επιβαίνοντες, διεξάγοντας έρευνες σε διευρυμένες περιοχές χωρίς ωστόσο κανένα αποτέλεσμα, ένα νέο σενάριο προκύπτει που παραπέμπει στις τραγικές στιγμές της πτήσης 522 των κυπριακών αερογραμμών Helios.

Όπως μετέδωσε το δίκτυο Sky News υπάρχει το ενδεχόμενο η τραγωδία που έχει βυθίσει στο θρήνο τη Μαλαισία, να προκλήθηκε από ξαφνική αποσυμπίεση του θαλάμου, ό,τι συνέβη δηλαδή με πτήση της αεροπορικής εταιρίας Helios το 2005 που συνετρίβη σκορπώντας το θάνατο σε 121 ανθρώπους.

Ο δημοσιογράφος του δικτύου πήρε μέρος σε προσομοίωση πτήσης με αεροσκάφος όπως αυτό της πτήσης MH 370 που αγνοείται, με τον κυβερνήτη, Άλιστερ Ροζενσάιν, να δίνει τη δική του εξήγηση στην μυστηριώδη υπόθεση.

Αναπαριστώντας ξαφνική αποσυμπίεση στο πιλοτήριο ο κυβερνήτης δήλωσε πως οι μάσκες οξυγόνου πέφτουν ώστε να τις φορέσουν οι πιλότοι, ωστόσο οι Μαλαίσιοι πιλότοι προτίμησαν να στρίψουν το αεροσκάφος επιχειρώντας να επιστρέψουν στην Κουάλα Λουμπούρ, προφανώς γιατί διαπίστωσαν κάποιο πρόβλημα. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας πρωταγωνιστεί σε ντοκιμαντέρ


Κάνετε κλικ εδώ για να δείτε το τρέιλερ
του Θέμη Κωτούλα
Οι πρωτοβουλίες της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας που ξεπέρασαν τα σύνορα της χώρας μας και έγιναν αντικείμενο τηλεοπτικών παραγωγών και εκπομπών σε διεθνή ειδησεογραφικά και τηλεοπτικά δίκτυα, πλέον αποτελούν κομμάτι αλλά και έμπνευση για ένα ντοκιμαντέρ.
Πρόκειται για την ταινία "Gr. Work in Progress" της σκηνοθέτη και εθνοψυχολόγου Έλενα Ζερβοπούλου που προβάλλεται την Κυριακή, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, που διεξάγεται από τις 14 έως τις 23 Μαρτίου.
Στην ταινία η σκηνοθέτης έχει επιλέξει τρεις διαφορετικούς χαρακτήρες, που αποτελούν αντιπροσωπευτικές ιστορίες για το άτομο, την οικογένεια αλλά και τη συλλογική δράση, σε μια προσπάθεια να αναδείξει τις αλλαγές που έχουν επέλθει στη ζωή μας μετά την οικονομική κρίση αλλά και στο πως μπορεί ο πολίτης να δρα σε αυτά τα τρία επίπεδα.
Ο Ηλίας Τσολακίδης είναι ένας από αυτούς τους τρεις χαρακτήρες, που η σκηνοθέτης επέλεξε να σκιαγραφήσει, μέσα από τις πρωτοβουλίες της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας, αναδεικνύοντας τη δύναμη της συλλογικότητας που έχει πάρε σάρκα και οστά στην πόλη μας.
Το συνεργείο της Έλενας Ζερβοπούλου βρισκόταν τακτικά στην Κατερίνη για περίπου ενάμισι χρόνο, καταγράφοντας τις δράσεις της ομάδας, με απώτερο  στόχο τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ. Τα γυρίσματα έγιναν κατά το 2012 και 2013 και το έργο της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης ήταν κατά κάποιο τρόπο η έμπνευση για τη δημιουργία της ταινίας.
Όπως αναφέρει η ίδια η σκηνοθέτης, στο σημείωμά της, πρόκειται για την ιστορία τριών Ελλήνων που προσπαθούν να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους. «Θα μπορούσε αυτή η κρίση να γίνει η ευκαιρία για να αλλάξουμε τους εαυτούς μας και την κοινωνία μας. Μέσα από τις ιστορίες τριών πρωταγωνιστών βιώνουμε το δυναμικό μιας θετικής αλλαγής στη σημερινή Ελλάδα που ξεκινά από τα κάτω».
«Ακολουθούμε τον μοναχικό Γιώργο που βρίσκει τη δύναμη να υπερβεί την κατάθλιψη και να ξαναχτίσει τη ζωή του. Συνεχίζουμε με την οικογένεια του Γρηγόρη που ενδυναμωμένη αναζητά μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Τέλος η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, γνωστή από το «κίνημα της πατάτας» με τον Ηλία παράγει ισχυρό αντίκτυπο στην κοινωνία, προκαλώντας τους μεσάζοντες της κλασσικής αγοράς τροφίμων,μετουσιώνοντας σε πράξη την αλληλεγγύη και την άμεση δημοκρατία».
Οι προβολές θα γίνουν στην αίθουσα Τόνια Μαρκετάκη (Λιμάνι) την Κυριακή 16-3-2014 17:15 και την Τετάρτη 19-3-2014 13:00

Σκηνοθεσία: Έλενα Ζερβοπούλου
Σενάριο: Έλενα Ζερβοπούλου
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ηλίας Αδάμης, Έλενα Ζερβοπούλου
Μοντάζ: Kenan Akkawi
Ήχος: Έλενα Ζερβοπούλου
Μουσική: Drog_A_tek
Παραγωγός: Έλενα Ζερβοπούλου
Παραγωγή: One Vibe Films
Τύπος: HDCam Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα-Ιταλία
Διάρκεια: 83'
Έτος Παραγωγής: 2014

Το νέο βιβλίο της Ελένης Τζήκα - Αετοπούλου

«΄Ερωτας σε απόσπαση»




       Μια ακόμα συγγραφική της ανησυχία κυκλοφόρησε πρόσφατα η γνωστή συντοπίτισσα μας Φιλόλογος και Συγγραφέας Ελένη Τζήκα - Αετοπούλου. Πρόκειται για τη μυθιστορηματική αφήγηση (Νεοελληνική πεζογραφία) «ΕΡΩΤΑΣ ΣΕ ΑΠΟΣΠΑΣΗ», όπου η συγγραφέας σκιαγραφεί τις εντυπώσεις και τις εμπειρίες στην ξενιτιά, αλλά και τον παράφορο έρωτα που ζει η πρωταγωνίστρια του πονήματος, μια νέα και ευαίσθητη κοπέλα, η Μελίτα.

       Στο πρόσωπο της Μελίτας, η συγγραφέας Ελένη Τζήκα - Αετοπούλου σταχυολογεί τη γνωριμία της  πρωταγωνίστριας (που αποσπάται εργασιακά) με τους Έλληνες μετανάστες, με τους συναδέλφους της αλλά και με τη συντροφιά της στο Ελληνικό καφενείο της Στουτγάρδης, επισημαίνοντας ιδιαίτερα τη στάση των Γερμανών απέναντι στους ξένους.

       Χαρακτηριστικά η κ. Τζήκα τονίζει : «Το βιβλίο αυτό θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί και ως αναδρομικό ημερολόγιο. Με τη διαφορά πως οι σημειώσεις καταγράφονται στη μνήμη μιας ερωτευμένης γυναίκας. Μνήμη που γιγαντώνεται και γίνεται στυπόχαρτο για να διαφυλάξει ζωντανά έναν έρωτα που διαποτίζει τα πάντα και μετατρέπεται σε μεγεθυντικό καθρέπτη, για να δει ότι ως τότε δεν έβλεπε μέσα και γύρω της».

       Το μυθιστόρημα «ΕΡΩΤΑΣ ΣΕ ΑΠΟΣΠΑΣΗ» είναι το δεύτερο βιβλίο της Ελένης Τζήκα - Αετοπούλου και κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο «Λευκή Σελίδα». Το πρώτο της τιτλοφορείται «Σσσ…ΜΑΣ ΑΚΟΥΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ» και αναφέρεται στον αγώνα για επιβίωση με φόντο τον πόλεμο, την κατοχή, τον εμφύλιο, τα μεταπολεμικά γεγονότα.

       Συγχαίρουμε την Ελένη Τζήκα - Αετοπούλου για το αξιόλογο έργο της, με την ευχή να αναδεικνύει ο τόπος μας ανάλογους δημιουργούς.

       Η κ. Τζήκα μέσω του τηλεφώνου 2351034623 και το email της aettzi@yahoo.gr αναμένει με ενδιαφέρον τις σκέψεις και απόψεις όσων μελετήσουν το συγγραφικό της έργο.
                                                                                                                                                                                              
                                                                                                                                                                                                              Π.Χ.


Και ο ΣΕΟ Κατερίνης ήταν εκεί…



στον 5ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο «ΔΙΟΝ» με 7μελή αντιπροσωπεία του.

Ο δραστήριος Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών Κατερίνης με επικεφαλής τον πρόεδρό του Πέτρο Μήλιο, έκανε αισθητή την παρουσία του.

Στη φωτογραφία διακρίνονται και οι: Παναγιώτης Καραβάσης, Δώρα Παπαράκου, Άρης Δουλιάκας, Ξενοφών Κυριακού και Νίκος Τάκος.


ΈΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ



ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ
Για άλλη μια χρονιά η τουριστική έκθεση Βελιγραδίου (27/2 - 2/3/2014) έριξε την αυλαία της.
Η Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας με εκπρόσωπο τον πρόεδρο κ. Νίκο Συνδικιώτη και την κα. Ευρώπη Σαραντίδου και η Ομοσπονδία Δωματίων και Διαμερισμάτων Πιερίας – Ημαθίας- Πέλλας με εκπρόσωπο τον κ. Μιχάλη Ζτάνη παρευρέθηκε και φέτος με σκοπό την προβολή της περιοχής μας. Ένας μεγάλος αριθμός από έντυπο υλικό μοιράστηκε στους επισκέπτες της έκθεσης, των οποίων τα θετικά σχόλια μας άφησαν μια δόση αισιοδοξίας για την καλοκαιρινή σεζόν 2014.
Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την φιλοξενία στο περίπτερό της.
        
        Για το Δ.Σ
       Ο Πρόεδρος                                     O Γραμματέας

 Συνδικιώτης Νικόλαος                           Αθανασίου Θωμάς

Το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014, στις 7.30 το βράδυ στην εκπομπή«ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ» της ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ με τον Γιάννη Τσιμπονίδη Θέμα: «Απολογισμός αγροτικών κινητοποιήσεων»





Η  εκπομπή «Κοντά στους Αγρότες», με τον Γιάννη Τσιμπονίδη, που μεταδίδεται το Σάββατο 15 Μαρτίου  2014, στις 7.30  το βράδυ, στην ΔΙΟΝ Τηλεόραση Κεντρικής Μακεδονίας(diontv.gr),  θέμα της έχει: «Απολογισμός αγροτικών κινητοποιήσεων»


Ονόματα   προσκεκλημένων:

ΤΑΣΟΣ ΧΑΛΚΙΔΗΣ
Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας


ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΑΝΑΣ
Εκπρόσωπος «Πρωτοβουλίας Αγροτών»


ΞΕΝΟΦΩΝ ΤΣΕΜΠΗΣ
Εκπρόσωπος Αγροτικού Συλλόγου Αριδαίας,

Εκπρόσωπος μπλόκου Πέλλας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 
Το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014 και ώρα 19.00
στον πολυχώρο «Δεσμοί Ελλήνων»
(Πασαλίδη 29, Κάτω Τούμπα, Θεσσαλονίκη, περιοχή Αγ. Φανουρίου)
ο συγγραφέας Γιώργος Λεκάκης (www.lekakis.com) θα μιλήσει με θέμα
«Η Ιστορία των γενοκτονιών από την αρχαιότητα έως σήμερα»
που αποτελεί μέρος των δύο νέων βιβλίων του από τις εκδόσεις «Κάδμος»
«Ναζί, οι βάρβαροι του 20ού αι» (εκδ. Κάδμος) και
«Κατεστραμμένες πόλεις και χωριά στην Ελλάδα επί Κατοχής»

με ταυτόχρονη ομιλία και προβολή διαφανειών.

Τι περιμένουμε από έναν "Αδιάβαστο Υπουργό" ;

Τι είχες Γιάννη τι είχα πρώτα φίλοι μου  μία από τα ίδια έφεξε για μία ακόμα φορά για τους αργόσχολους τεμπέληδες των διαφόρων υπηρεσιών που με την επαναλειτουργία των Μ.Κ.Ε θα συμπληρώσουν ένα μέρος του μισθού που τους έχουν περικόψει .

Και μίας και είμαστε και σε προεκλογική περίοδο θα έχουν την τιμητική τους οι κολλητοί των διαφόρων αιρετών που θα συμμετέχουν σε αυτά μίας και αυτό προβλέπετε από τον ίδιο τον νόμο .

Φυσικά αυτό δεν αφορά όλους τους συμμετέχοντες κατά καιρούς στα Μ.Κ.Ε  γιατί υπάρχουν και αρκετές "εξαιρέσεις" ανθρώπων από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες πουέκαναναν και  κάνουν με τον καλύτερο τρόπο την δουλεία τους κάτι που θα έπρεπε να είναι ο "κανόνας και όχι η εξαίρεση" που ισχύει σήμερα  .
 
Ο νόμος 3446/06 είναι ψηφισμένος από έτος 2006 από τότε μέχρι σήμερα και παρά την απεργία που έκανε ο κλάδος το 2008 για την εφαρμογή αυτού του νόμου και τις δεσμεύσεις της τότε πολιτικής ηγεσίας  τίποτα απολύτως δεν έγινε .

Επί της ουσίας πάντα ημίμετρα γιατί πότε δεν υπήρχε η πολιτική βούληση η αν θέλετε καλύτερα ποτέ η εκάστοτε κυβερνήσεις δεν είχαν το "πολιτικό ανάστημα" να πάνε κόντρα στα συμφέροντα των μεγαλοβιομηχάνων και του συνδέσμου διαμεταφορέων οι οποίοι μέσα από αυτό το αλαλούμ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΉ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιούν τον κάθε τυχαίο μεταφορέα με την όποια σημαία ευκαιρίας για φθηνά κόμιστρα .
  
Εύχομαι και ελπίζω αυτήν την φορά να μην έχουμε μια από τα ίδια και αυτό το λέω γιατί η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και συγκεκριμένα ο ίδιος ο Υπουργός δεν μου εμπνέει καμία μα καμία "εμπιστοσύνη" μέσα από την πολιτική του διαδρομή , γιατί αν ανατρέξουμε στο πρόσφατο παρελθόν θα το διαπιστώσουμε περίτρανα αυτό που λέω , και αυτό γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυτός ήταν που το 2010 από την θέση του Υπουργού Ανάπτυξης  είχε τάξει στον τότε πρόεδρο του ΠΟΣΧΕΜ Ντζορτσάτο Γιώργο  "λαγούς και πετραχήλια" και λύθηκε η απεργία παρά του ότι υπήρχε απόφαση του κλάδου με συντριπτική πλειοψηφία για συνέχιση των κινητοποιήσεων .

Φυσικά από τότε μέχρι σήμερα μείναμε με τους "Λαγούς" περιμένοντας τα πετραχήλια .
   
Άλλωστε δεν πρέπει κανένας να ξεχνάει πως ο συγκεκριμένος Υπουργός είναι κατά δική του μάλιστα δημόσια ομολογία ένας "Αδιάβαστος Υπουργός " που ποτέ του δεν διάβασε μνημόνια και νόμους που έχει ψηφίσει στο παρελθόν φέρνοντας τους πολίτες αυτής της χώρας σε απελπιστική κατάσταση με όλες της συνέπειες που βιώνουμε στην καθημερινότητα μας .

Εκτός και αν είμαστε τόσο αδαείς να πιστεύουμε ότι στην δική μας περίπτωση θα πράξει διαφορετικά κάνοντας αυτό που υποσχέθηκε κόντρα στα μεγάλα συμφέροντα η όπως εγώ τους αποκαλώ στους "Νταβατζήδες της Μεταφοράς" .

Αλχαζίδης Αναστάσιος
Πρώην Πρόεδρος Σωματείου Διεθνών Μεταφορών Ν.Πιερίας.

Δελτίο Τύπου της δημοτικής παράταξης «Δίον – Όλυμπος | Συνδυασμός Ευθύνης»



Λιτόχωρο Δίου - Ολύμπου, 12 Μαρτίου 2014_
Τη νικηφόρα προσπάθειά μας στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014, πλαισιώνουν:


  • Από την Τοπική Κοινότητα Αγίου Σπυρίδωνα Δήμου Δίου – Ολύμπου: ο κος Φαρφούρης Γεώργιος του Μιχαήλ, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και ο κος Ζκάγιας Ευάγγελος του Μιχαήλ , ως υποψήφιος τοπικός σύμβουλος.

  • Από τη Δημοτική Ενότητα Λιτοχώρου Δήμου Δίου – Ολύμπου: η κα Παπαγιανοπούλου – Τσιαργαλή Βασιλική (Βάσω) συζ. Αθανασίου, ως υποψήφια σύμβουλος
     
    Τους καλωσορίζουμε και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλό αγώνα

Για Αφιέρωμα στη Μακεδονική Γη - Κονταριώτισσα 16-3-2014

Δελτίο τύπου


Αρ. Πρωτ: 99
Λιτόχωρο: 12.03.2014
ΔΤ-18


H Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου Δίον Ολύμπου “Ιωάννης Σακελλαρίδης”  με το παραδοσιακό της τμήμα θα παρουσιάσει τραγούδια της Μακεδονικής Γης, στην αίθουσα του πρώην δημαρχείου Κονταριώτισσας την Κυριακή 16  Μαρτίου 2014 με ώρα έναρξης 18:00
Το παραδοσιακό τμήμα της χορωδίας θα διευθύνει, η μουσικός και ηθοποιός, κ. Μαρίκα Φωτοπούλου

Στην συναυλία θα συμμετέχει επίσης και η χορωδία “Πίερες”

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας και φίλους που επισκέπτονται την περιοχή μας να έλθουν μαζί μας να απολαύσουν τα παραδοσιακά άσματα που θα τραγουδήσουν οι χορωδίες


Με εκτίμηση,
για το Διοικητικό Συμβούλιο


Η πρόεδρος                                                           O γενικός γραμματέας


Ζώη – Παναγούλια Νίκη                                       Τσαρδούνης Γεώργιος

Η αγροτική ανάπτυξη, οδηγός για έξοδο από την κρίση.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΕΛΕΤΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ, ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ.

* Γ.ΦΑΡΜΑΚΗΣ: Η ΚΡΙΣΗ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ
* Δ.ΤΣΙΜΗΤΡΗΣ: ΕΥΧΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

Επισημάνσεις ότι μια δημιουργική αγροτική ανάπτυξη χωρίς τα λάθη και τα προβλήματα του παρελθόντος μπορεί να δώσει διέξοδο από την οικονομική κρίση που ζει σήμερα η χώρα, ακούστηκαν κατά τη διάρκεια τελετής επίδοσης διπλωμάτων γεωργικών ελκυστήρων που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Δ.Δίου-Ολύμπου, στο Λιτόχωρο.
Η ΤΕΛΕΤΗ
Κατά τη διάρκεια της τελετής επίδοσης, εβδομήντα δύο αγρότες του δήμου Δίου-Ολύμπου παρέλαβαν διπλώματα οδήγησης, παρουσία αιρετών της περιφερειακής ενότητας Πιερίας, του δήμου, καθώς επίσης και στελεχών αρμοδίων υπηρεσιών της Π.Ε.
Είχε προηγηθεί κύκλος μαθημάτων που οργάνωσε η δημοτική κοινότητα Λιτοχώρου, με εκπαιδευτή τον καθηγητή κ. Αθανάσιο Παπαστάμου, καθώς και προφορικές αλλά και πρακτικές εξετάσεις ενώπιον επιτροπής αρμόδιας υπηρεσίας της περιφερειακής ενότητας Πιερίας.
Τα διπλώματα επιδόθηκαν στους αγρότες από τον αντιδήμαρχο Γιώργο Φαρμάκη, από την αντιδήμαρχο Σοφία Ζουρζούρα, από την πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Λιτοχώρου Γαρυφαλλιά Ζησκάτα, αλλά και από τον περιφερειακό σύμβουλο Δημήτρη Τσιμήτρη.
Διπλώματα επιδόθηκαν επίσης από τον ειδικό σύμβουλο της αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Ρουκά, από τον καθηγητή Αθανάσιο Παπαστάμου καθώς επίσης και από δύο υπηρεσιακούς παράγοντες της περιφερειακής ενότητας Πιερίας και συγκεκριμένα από την προϊσταμένης της διεύθυνσης αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής της περιφερειακής ενότητας Πιερίας Ευδοκία Γεωργίου-Κίτσιου και τον προϊστάμενο του τμήματος φυτικής και ζωικής παραγωγής της Π.Ε. Κωνσταντίνο Μπάκο.
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ
Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φαρμάκης καλωσορίζοντας τους αγρότες που είχαν έρθει για να παραλάβουν τα διπλώματα γεωργικού ελκυστήρα, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι τον αγροτικό τομέα, κατά το παρελθόν, τον είχαν οδηγήσει κάποιες φορές και σε λάθος κατευθύνσεις.
Υποστήριξε ότι τις προηγούμενες δεκαετίες, πριν από την κρίση, είχαν δημιουργηθεί και κάποιες «φούσκες», όπως βέβαια άλλωστε αυτό είχε συμβεί και σε άλλους τομείς της εθνικής οικονομίας, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι ανοχύρωτη μπροστά στην οικονομική κρίση που ξέσπασε.
Γι αυτό και ευχήθηκε, όλα αυτά τα λάθη που συνέβησαν κατά το παρελθόν, να αποτελέσουν οδηγό για αλλαγή πορείας και για στροφή δημιουργικής ανάπτυξης, ιδιαίτερα στον αγροτικό τομέα, ώστε τόσο οι αγρότες όσο και η χώρα να κάνουν τα απαραίτητα άλματα εξόδου από την κρίση.
Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Δ.ΤΣΙΜΗΤΡΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Δ.ΡΟΥΚΑΣ
Από την πλευρά του ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Τσιμήτρης αφού εξέφρασε την πεποίθηση ότι η καλλιέργεια της γης μπορεί και πρέπει να δώσει δυνατότητες διεξόδου από την κρίση, ευχήθηκε να έρθουν καλύτερες ημέρες για τους αγρότες και ευρύτερα για την Ελλάδα.
Ο ειδικός σύμβουλος της αντιπεριφερειάρχη, Δημήτρης Ρουκάς, μιλώντας στους αγρότες επέστησε την προσοχή τους σε ζητήματα ασφάλειας κατά τη διάρκεια οδήγησης των τρακτέρ, επισημαίνοντας μάλιστα ότι και στην Πιερία, τα τελευταία χρόνια, έχουν παρατηρηθεί ατυχήματα.
Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΚΙΤΣΙΟΥ

Τέλος, στον χαιρετισμό της η προϊσταμένη της διεύθυνσης αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής της περιφερειακής ενότητας Πιερίας Ευδοκία Γεωργίου-Κίτσιου, αφού διαβεβαίωσε ότι οι αιρετοί αλλά και οι αρμόδιες υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας Πιερίας είναι κοντά στους αγρότες και στα προβλήματά τους, εξέφρασε και μια ευχή: «Τα νέα αυτά χέρια των νέων αγροτών μας αλλά και τα χέρια των παλαιών αγροτών να μας βγάλουν απ’ αυτή την κρίση καλλιεργώντας τη γη της Πιερίας». 

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ


 Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης 
 Γραφείο τύπου
 Κλειστό Γυμναστήριο, Σιδηροδρομικός Σταθμός, τηλ. - fax: 23510 32153, 6978 495134
 60100 Κατερίνη



ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ – ΛΙΒΑΔΕΙΑ:

Ένα παιχνίδι που πρέπει να δουν όλοι οι φίλοι του μπάσκετ

Ε.Π.Σ. Μακεδονίας ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ 11 Χ 11 Β ΦΑΣΗ 1η αγωνιστική 4ος ΟΜΙΛΟΣ Ελπίδες Ηλιούπολης - Πόντιοι Κατερίνης Γηπ: Ανω Ηλιούπολης ώρα: 12.00


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ 11 Χ 11
 Β ΦΑΣΗ 1η αγωνιστική
 4ος ΟΜΙΛΟΣ
 Ελπίδες Ηλιούπολης - Πόντιοι Κατερίνης
 Γηπ: Ανω Ηλιούπολης ώρα: 12.00

Τετάρτη 19/03/2014 και ώρα 16:30 (συγκέντρωση 16:00) καλούνται οι παρακάτω ποδοσφαιριστές, γεννημένοι τo 2001-2002 που θα στελεχώσουν την Νέα Μικτή Ομάδα Παίδων της επόμενης αγωνιστικής σεζόν για προπόνηση στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣ Πιερίας στην Νέα Έφεσο.




Σε περίπτωση απουσίας για οποιονδήποτε λόγο να
 ενημερώσετε τηλεφωνικός μια μέρα νωρίτερα τον
προπονητή κ. Ιωάννη Μυστακίδη 
στο τηλέφωνο 6947627333.

1.       ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2001
2.       ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΙΟΣ 2001
3.       ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ 2001 
4.       ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ 2001
5.       ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ 2001
6.       ΤΟΥΛΙΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 2001
7.       ΧΡΙΣΤΟΥΔΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ) 2001
8.       ΜΟΤΣΙΑΣ ΘΩΜΑΣ2001
9.       ΣΟΦΙΑΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 2001 
10.    ΚΑΤΣΑΡΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ 2001
11.    ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ 2001
12.    ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 2001
13.    ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΦΩΤΗΣ 2001
  1. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 2001
  2. ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 2002 (ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ)
  3. ΚΑΤΣΑΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 2001
  4. ΤΣΟΥΧΑΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ 2001
  5. ΓΚΑΤΖΟΥΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 2001
  6. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2002
  7. ΚΑΛΑΙΤΖΗΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ 2002
  8. ΤΕΡΖΙΔΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ 2001
  9. ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 2001
  10. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 2001
  11. ΑΒΡΑΑΜ ΣΩΤΗΡΗΣ 2001
  12.  ΧΑΤΖΗΑΡΓΥΡΙΟΥ ΑΛΕΞΗΣ 2001