ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΝΕΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟ

  Την Τετάρτη 26 Μαρτίου στις 10:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στο στρατόπεδο "ΜΠΑΛΑΝΙΚΑ" στο Λιτόχωρο η τελετή παράδοσης - παραλαβής διοικήσεως της 24ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας από τον Ταξίαρχο Νικόλαο Γρυλλάκη στον Ταξίαρχο...

Ιωάννη Τζανιδάκη, ο οποίος με απόφαση του ανωτάτου στρατιωτικού συμβουλίου τοποθετήθηκε νέος διοικητής.


ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΤΗΣ KATE


  • Στην οικία της Kate


Στην οικία της Kate

Κείμενο: Μάρθα Κορινθίου
Το 1995, η Kate Moss και ο Johnny Depp έδωσαν μία κοινή συνέντευξη για την αγγλική εκπομπή «Τhe Big Breakfast». Η Μοss, τότε 21 ετών, ήταν γλυκιά, ήσυχη και μίλησε ελάχιστα. Σύμφωνα με την Evening Standard, μετά την εκπομπή, ο ατζέντης του Depp της έδωσε μια συμβουλή: προκειμένου να δημιουργήσει ένα πέπλο μυστηρίου γύρω από την προσωπικότητα της, να μην ξαναδώσει συνέντευξη στην τηλεόραση. Και έτσι η Κate, τα χρόνια που ακολούθησαν, φέρθηκε σοφά: δεν έβγαλε τσιμουδιά και το έριξε στη δουλειά. Τελευταίο project, το εξώφυλλο για το γαλλικό περιοδικό Lui, από τον Terry Richardson. Η φωτογράφηση έγινε στο σπίτι της.

ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ

Φουστανέλα
Κείμενο: Δημήτρης Αντωνόπουλος
HELLENIC WHITE TIE
Περήφανος Ελλην φουστανελοφόρος (φωτό από το λεύκωμα Το Ενδυμα στην Αθήνα στο Γύρισμα του 19ου Αιώνα, του Διονύση Φωτόπουλου) απολαμβάνει το φυσικό air condition του ρούχου...Aφού ιστορικά αγιοποιήθηκε, εξορίστηκε στο περιθώριο του φολκλόρ. Περιμένοντας το 2021 και τα 200 χρόνια από την εθνική μας παλιγγενεσία, ας αναλογιστούμε μια στιγμή τους Σκωτσέζους,
Δεν το eχουμε σκεφτεί ακόμη, έτσι όπως μας παίρνουν τα μυαλά οι συνέπειες της κρίσης, αλλά ούτε επτάμισι χρόνια δεν μας χωρίζουν από την 25η Μαρτίου του 2021, και εγώ ζηλεύω τους Σκωτσέζους! Εχουν μια πολύ πιο συγκροτημένη αίσθηση της εθνικής τους ιδιαιτερότητας, και παρότι φοράνε –όπως και όλοι οι άντρες στο δυτικό κόσμο– παντελόνια, καθένας έχει σε περίοπτη θέση στην γκαρνταρόμπα του το δικό του κιλτ· όχι ως μουσειακό φολκλόρ, αλλά ως επίσημο ένδυμα για δεξιώσεις, οικογενειακά τραπέζια, γάμους, γιορτές, ακόμη και για τις Κυριακές στην εκκλησία! Τότε, λοιπόν, που θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία, αναρωτιέμαι αν θα καταφέρουμε να εκφράσουμε και ενδυματολογικά το συναίσθημα του να είσαι Ελληνας, ράβοντας ξανά τον ομφάλιο λώρο που μας έδενε με τη φουστανέλα. Είναι ντροπή μας να φοράει φουστανέλα ο Jean Paul Gaultier στην τελετή απονομής του βραβείου του από το Γαλλικό Ινστιτούτο στην Αθήνα, και να μην έχουμε τα κότσια να εμφανιστούμε με τη φουστανέλα ως black tie, κάτι που και η εθιμοτυπία ορίζει για τις επίσημες εκδηλώσεις.
Ο σχεδιαστής Γιώργος Ελευθεριάδης έραψε πριν από μερικά χρόνια τη δική του φουστανέλα για να εμφανιστεί έτσι σε ένα οικογενειακό πρωτοχρονιάτικο πάρτι στο Πήλιο. «Χόρευα φορώντας την όλο το βράδυ και ένιωθα ότι χορεύει και η φουστανέλα μαζί μου –η κίνηση που δημιουργεί είναι εξαιρετική, φοβερή εμπειρία...»
Προσωπικά, το έχω ερωτευτεί αυτό το παραδοσιακό ένδυμα υψηλής ραπτικής. Ειδικά από τη στιγμή που άγγιξα τις τραγανές πιέτες του χασέ στο ραφείο του στρατοπέδου της Προεδρικής Φρουράς. Δεν περιγράφεται η αρχοντιά και η επισημότητα μιας μακριάς, στακάτης φουστανέλας ευζώνου. Μοιάζει με βεντάλια που, μέσα στην αυστηρότητά της, παρακολουθεί τις κινήσεις του σώματος, δίνοντάς τους μεγαλύτερη ζωντάνια και ένταση. Ετοιμος ήμουν να ηγηθώ μιας καμπάνιας για την επαναφορά της!
Πώς θα ξεκινούσε; Ισως με το να φωτογραφίζονται οι ερωτευμένοι φορώντας τη φουστανέλα και να στέλνουμε ανταποκρίσεις στον Sartorialist...

ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ 1το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ 24-3-2014 PHOTO HASAPETIS





















Μήνυμα του υποψηφίου δημάρχου Δίου – Ολύμπου Γιώργου Φαρμάκη, για την 25η Μαρτίου



Η 25η Μαρτίου αποτελεί διπλή γιορτή για τον Ελληνισμό.
Από τη μια γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας αλλά και όλης της χριστιανοσύνης και από την άλλη την Επανάσταση του 1821 που γράφτηκε στις χρυσές σελίδες της νεότερης ευρωπαϊκής και παγκόσμιας ιστορίας.
Ο μακρύς και δύσκολος αγώνας των αγωνιστών του 1821 αποτέλεσε και αποτελεί παράδειγμα προς  μίμηση για επαναστάσεις και εξεγέρσεις ανά τον κόσμο , για τον αγώνα των αδυνάτων ενάντια στους δυνατούς, τόσο για τη δίψα για ελευθερία, όσο και για την πίστη πως η θέληση για ένα καλύτερο αύριο μπορεί να χρειαστεί μακρύ και δύσκολο αγώνα.
Σήμερα, θεωρώντας την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας ως δεδομένη, οφείλουμε να αγωνιστούμε με βάση  τα νέα δεδομένα της εποχής.
Για να είμαστε μια χώρα ισχυρή, πρέπει να είμαστε αυτάρκεις και αυτόνομοι. Η ελευθερία άλλωστε προκύπτει από τον συνεχή αγώνα για επιβίωση,  με πίστη στις ιδέες και στα ιδανικά μας.
Για να αλλάξουμε τη ζωή μας για να επαναφέρουμε την πατρίδα μας σε πορεία παράλληλη με  τις υπόλοιπες ισχυρές δυνάμεις στην Ευρώπη και στον κόσμο πρέπει πρώτα να το πιστέψουμε εμείς. Να ξεκινήσουμε τον αγώνα από κάθε γειτονιά, από κάθε δήμο.
Στα κελεύσματα των καιρών απαντάμε με αποφασιστικότητα, χαμόγελο και αισιοδοξία έχοντας ως βασικές μας αρχές τη διαφάνεια, την ισονομία και την αλληλεγγύη. Με αυτό το τρίπτυχο ιδανικών και το ανάλογο πλαίσιο αρχών και θέσεων καταφέρνουμε ενωμένοι να κερδίσουμε τη μάχη της καθημερινότητας ενάντια στη γκρίνια και στη μιζέρια.
Δυνατά, κάνουμε το άλμα στην επόμενη ημέρα, έτοιμοι για νέες και νικηφόρες καθημερινές μάχες δίπλα στους συνδημότες μας!

Χρόνια Πολλά,
Γιώργος Φαρμάκης
Αντιδήμαρχος Δίου – Ολύμπου
Υπ. Δήμαρχος και επικεφαλής του «Συνδυασμού Ευθύνης»


Η Πάμελα Αντερσον (ξανα)βγήκε από τα ρούχα της!



Με νέο look, αλλά απίστευτα σέξι, η Πάμελα Άντερσον φωτογραφίζεται ολόγυμνη, παρά τα 46 χρόνια της.
Η θρυλική ναυαγοσώστρια της σειράς «Baywatch», έβγαλε τα ρούχα της για το «Purple magazine», σε μια φωτογράφιση που, αν μη τι άλλο, είναι εντυπωσιακή!

Σε 3 στάδια η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών


Σε 3 στάδια η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών
Σε τρεις φάσεις θα διεξαχθεί η αξιολόγηση χιλιάδων δασκάλων και καθηγητών, ενώ, μετά την ολοκλήρωσή της, οι αξιολογητές θα καταχωρίζουν όλα τα σχετικά στοιχεία στο ψηφιακό δελτίο αξιολόγησης του εκπαιδευτικού.
Στις περιπτώσεις, όπου ένας νηπιαγωγός, δάσκαλος ή καθηγητής θα χαρακτηρίζεται «ελλιπής», θα πρέπει να αναφέρεται και η αντίστοιχη πρόταση επιμόρφωσής του, προκειμένου να βελτιώσει τις ελλείψεις που παρατηρήθηκαν.
Κατά τη διάρκεια σεμιναρίου για στελέχη εκπαίδευσης που διεξήχθη μετ΄ εμποδίων λόγω κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών το τριήμερο 21 έως 23 Μαρτίου, οι σχολικοί σύμβουλοι που συμμετείχαν έλαβαν ένα ενημερωτικό φυλλάδιο - οδηγό 314 σελίδων στο οποίο περιλαμβάνονται λεπτομερώς οι διαδικασίες και τα κριτήρια αξιολόγησης, αλλά και τι θα γίνει με όσους εκπαιδευτικούς χαρακτηριστούν «ελλιπείς». Σύμφωνα με όσα προτείνονται, μέσα από το ενημερωτικό φυλλάδιο η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα γίνει σε τρία στάδια:
Στο πρώτο στάδιο εισάγεται η φάση των προ-αξιολογικών συναντήσεων μεταξύ εκπαιδευτικού και αξιολογητή, που έχει ως βασικό σκοπό τη δημιουργία θετικού κλίματος και την εδραίωση του αμοιβαίου σεβασμού των εμπλεκομένων. Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας, ο αξιολογούμενος ενημερώνει τον αξιολογητή για τον τομέα ευθύνης του (τάξη, σχολική μονάδα, περιφέρεια, κ.λπ.), την υπάρχουσα κατάσταση και τους δικούς του ρόλους, προβληματισμούς και προτεραιότητες. Για τον σκοπό αυτό, μάλιστα, μπορεί να αξιοποιήσει και στοιχεία από τον ατομικό του φάκελο ή υπηρεσιακά παραστατικά.
Ο αξιολογητής θα ενημερώσει τον εκπαιδευτικό για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν και τον χρονικό προγραμματισμό τους, ενώ ο εκπαιδευτικός έχει τη δυνατότητα να προτείνει ημερομηνίες, μαθήματα και τάξεις για τις επισκέψεις. Ο αξιολογητής παρέχει, όταν του ζητηθούν, οδηγίες και βοήθεια για την προετοιμασία του εκπαιδευτικού με πλαίσιο αναφοράς τις ρουμπρίκες (σ.σ.: κλίμακες διαβαθμισμένων κριτηρίων για την αξιολόγηση).
Το δεύτερο στάδιο, που είναι και το σημαντικότερο εργαλείο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, περιλαμβάνει την παρακολούθηση της διδασκαλίας από τον αξιολογητή, τις μεθόδους που εφαρμόζονται και κατά πόσο στο εκπαιδευτικό περιβάλλον της τάξης κυριαρχούν οι αρμονικές σχέσεις μεταξύ μαθητών καθηγητή. Ο αξιολογητής διερευνά μεταξύ άλλων αν ο εκπαιδευτικός επικοινωνεί με τους μαθητές του, αν ανταποκρίνεται στα μηνύματα, τα αιτήματα και τις ανάγκες των μαθητών του και κατά πόσο οργανώνει με άρτιο τρόπο την καθημερινότητα της σχολικής ζωής και διαχειρίζεται με τους μαθητές του τις διαφωνίες, αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις.
Στο τρίτο στάδιο πραγματοποιούνται και πάλι συναντήσεις μεταξύ εκπαιδευτικού - αξιολογητή όπου συζητείται η όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε και θέματα όπως οι στόχοι, η ροή και η συνεκτικότητα της διδασκαλίας, ο τρόπος στήριξης των μαθητών και ο τρόπος υλοποίησης των στόχων. Σε αυτό το πλαίσιο, επισημαίνονται εκ μέρους του αξιολογητή θετικά στοιχεία της διδασκαλίας καθώς και στοιχεία που θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα. Ακολουθεί συζήτηση για τους τρόπους βελτίωσης του εκπαιδευτικού έργου.
Μετά την ολοκλήρωση των φάσεων αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, οι εμπλεκόμενοι αξιολογητές καταχωρίζουν ηλεκτρονικά τις βαθμολογίες τους στο ψηφιακής μορφής δελτίο αξιολόγησης του εκπαιδευτικού.
Σε αυτό αποτυπώνεται η βαθμολογία ανά κριτήριο αξιολόγησης, ο τελικός βαθμός καθώς και πώς χαρακτηρίζεται ένας εκπαιδευτικός (ελλιπής 0-30 βαθμοί, επαρκής 31-60, πολύ καλός 61-80, εξαιρετικός 81-100). Ακόμη στο ψηφιακό δελτίο αξιολόγησης θα υπάρχει ενότητα όπου θα καταχωρίζουν οι αξιολογητές την έκθεσή τους (σχόλια, υποδείξεις, κρίσεις κ.λπ.). Το δελτίο θα κοινοποιείται στον αξιολογηθέντα, στους αξιολογητές που έλαβαν μέρος, στον διευθυντή της σχολικής μονάδας στην οποία ανήκει ο αξιολογηθείς εκπαιδευτικός και στην αντίστοιχη Διεύθυνση Εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, για τις περιπτώσεις που χαρακτηριστούν κάποιοι «ελλιπείς», συγκεντρώνοντας δηλαδή έως 30 βαθμούς με άριστα το 100, θα πρέπει στη συνέχεια να συμμετάσχουν σε στοχευμένα επιμορφωτικά σεμινάρια, προκειμένου να βελτιώσουν τις αδυναμίες που έχουν εντοπιστεί.
Οπως ορίζεται, ο αξιολογητής ο οποίος έκρινε έναν εκπαιδευτικό «ελλιπή» θα πρέπει να καθορίζει και την πρόταση της επιμόρφωσης.
Σε γενικές γραμμές, ελλιπείς θα κρίνονται όσοι εκπαιδευτικοί δεν έχουν καλές σχέσεις με τους μαθητές, εφόσον μεταξύ αυτών και των μαθητών υπάρχει ουδέτερο έως και ψυχρό κλίμα και αρκετοί μαθητές έχουν αρνητικές τάσεις προς τη σχολική ζωή της τάξης. Επίσης, εάν διαπιστωθεί από τον αξιολογητή ότι η προετοιμασία του περιεχομένου της διδασκαλίας είναι ανύπαρκτη, ελλιπής ή εσφαλμένη στο μεγαλύτερο μέρος, τότε θα κρίνεται αρνητικά. Με τον ίδιο τρόπο θα χαρακτηρίζεται εφόσον παραμελεί τον χώρο και την παιδαγωγική λειτουργικότητα της τάξης, δεν φροντίζει για θέσπιση κανόνων, δεν μεριμνά για τη διαχείριση προβλημάτων συμπεριφοράς και δεν αντιμετωπίζει ανάρμοστες μορφές συμπεριφοράς των μαθητών με παιδαγωγικό τρόπο.
πηγή: ethnos.gr

Στους 110 οι νεκροί από τη γρίπη

Στους 110 οι νεκροί από τη γρίπη

Μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων από τον ιό της γρίπης με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 110, οι περισσότεροι εκ των οποίων ανήκαν σε ομάδα υψηλού κινδύνου και δεν είχαν εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), 46 άτομα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε ΜΕΘ, ενώ, συνολικά, από τον περασμένο Οκτώβριο, έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ 286 άτομα.

Αυτοκτονία και απόπειρα αυτοκτονίας συγκλονίζουν την Κρήτη

Αυτοκτονία και απόπειρα αυτοκτονίας συγκλονίζουν την Κρήτη

Ακόμα ένα θύμα έρχεται να προστεθεί στην μακρά λίστα των αυτοκτονιών στην Κρήτη. Αυτή τη φορά μία 39χρονη γυναίκα αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή της, πέφτοντας από την ταράτσα της πολυκατοικίας που έμενε.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής, με την άτυχη γυναίκα να αφήνει την τελευταία της πνοή μετά από πτώση 8 μέτρων.
Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο αλλά δεν μπόρεσε να την σώσει.
Λίγες ώρες νωρίτερα μία ηλικιωμένη γυναίκα προσπάθησε να αφαιρέσει την ζωή της.
Ο λόγος για μία 71χρονη η οποία έκοψε τις φλέβες της.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο και μετέφερε την 71χρονη στο Βενιζέλειο όπου και νοσηλεύεται.
Πηγή: Cretalive.gr

Bρέθηκε το μπόινγκ; Στην Αυστραλία εσπευσμένα οι συγγενείς των επιβατών του Boeing της Malaysia

Bρέθηκε το μπόινγκ; Στην Αυστραλία εσπευσμένα οι συγγενείς των επιβατών του Boeing της Malaysia

Για πρώτη φορά, μετά από δύο εβδομάδες, διαφαίνεται φως στο «τούνελ» της εξαφάνισης του Boeing της Malaysia Airlines, που αγνοείται από τις 8 Μαρτίου.

Μετά τον εντοπισμό δύο αντικειμένων στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, που πιθανολογείται ότι ανήκουν στο μοιραίο αεροσκάφος, συγγενείς των επιβατών της πτήσης MH 370 μεταφέρονται εσπευσμένα στην Αυστραλία με πτήσεις τσάρτερ.
Παράλληλα, εντός της ημέρας ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας αναμένεται να κάνει δηλώσεις σε Συνέντευξη Τύπου, σχετικά με τα σημερινά ευρήματα.
Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών της Μαλαισίας, εντοπίστηκαν δύο αντικείμενα, ένα στρογγυλό και ένα πολυγωνικό 1.500 μίλια νοτιοδυτικά του Περθ της Αυστραλίας, ενώ ο ίδιος εκτίμησε ότι ενδεχομένως μέσα στις επόμενες 24 ώρες να έχει επιτευχθεί η περισυλλογή τους, ώστε να λυθεί το μυστήριο.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας είχε δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για αυτά τα δύο κομμάτια: το ένα έχει χρώμα πορτοκαλί και το άλλο πράσινο-γκρι.
Υπενθυμίζεται ότι ανάλογα αντικείμενα είχαν εντοπιστεί τις προηγούμενες ημέρες από δορυφόρους της Γαλλίας, της Αυστραλίας και της Κίνας, ωστόσο δεν βρέθηκε τίποτα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜE ΤH ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ Στέλιος Χατζηιωάννου: «Περιμέναμε ότι το παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου θα είχε μεγάλο βαθμό δυσκολίας»

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
 Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης 
 Γραφείο τύπου
 Κλειστό Γυμναστήριο, Σιδηροδρομικός Σταθμός, τηλ. - fax: 23510 32153, 6978 495134
 60100 Κατερίνη




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Μετά τον αγώνα του Πιερικού Αρχελάου με τη Νίκη Βόλου στο Βόλο, ο προπονητής του Πιερικού Αρχελάου Στέλιος Χατζηιωάννου στην ιστοσελίδα του συλλόγου  www.pierikosbc.gr έκανε την παρακάτω δήλωση:


Στέλιος Χατζηιωάννου - προπονητής Πιερικού Αρχελάου: «Περιμέναμε ότι το παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου θα είχε μεγάλο βαθμό δυσκολίας γιατί είναι μια ομάδα που έχει παίκτες με επιθετικό ταλέντο και εμπειρία και εμείς από την πλευρά μας παίζαμε υπό την πίεση του αποτελέσματος και των κακών τελευταίων εκτός έδρας εμφανίσεων. Είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού και το προβάδισμα στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκειά του και θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει ευκολότερα, αν αποφεύγαμε κάποια λάθη στο τελευταίο πεντάλεπτο. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Νίκης για την προσπάθεια που κατέβαλε αν και βαθμολογικά αδιάφορη και εύχομαι να βρει γρήγορα το δρόμο της και να επανέλθει στις υψηλότερες εθνικές κατηγορίες».

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Β΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Β΄ ΓΥΡΟΣ – 8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Νίκη Βόλου - Πιερικός Αρχέλαος 87 - 91

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
 Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης 
 Γραφείο τύπου
 Κλειστό Γυμναστήριο, Σιδηροδρομικός Σταθμός, τηλ. - fax: 23510 32153, 6978 495134
 60100 Κατερίνη




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Μια ακόμη σημαντική νίκη σημείωσε ο Πιερικός Αρχέλαος. Η νεανική ομάδα του Στέλιου Χατζηιωάννου κέρδισε στο Βόλο την τοπική Νίκη με 91 - 87 και έτσι εδραιώνει τη θέση της πάνω από τη μέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η νίκη αυτή είναι μια μεγάλη κατάκτηση αφού οι κατερινιώτες έδειξαν από την αρχή ότι το θετικό αποτέλεσμα είναι μονόδρομος. Κάποια στιγμή του αγώνα η διαφορά ήταν στους δεκαοκτώ πόντους υπέρ του Πιερικού Αρχελάου, αλλά η χαλαρότητα των παικτών του και η ανοχή των διαιτητών στο σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων, στο τέλος, τη μείωσαν αισθητά.  

Το βλέμμα όμως της ομάδας του Πιερικού Αρχελάου είναι στραμμένο στο εξίσου δύσκολο παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής, όπου στην Κατερίνη θα φιλοξενηθεί ο πρωτοπόρος Δόξα Λευκάδας.

Διαιτητές ήταν οι κ. κ. Σιταρίδης και Τζιοπάνος.

Τα δεκάλεπτα:  24-24, 42-43, 58-68, 87-91.

Οι συνθέσεις:

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Στρατίκης): Τζίνης 7(1), Ξύδης, Καρπέτης 2, Στάμος, Μπόγδανος 24(3), Τσώλης 15(3), Φωσσές 7, Τάσσος 6, Μανδαλάκης 28(4), Τοκατλίδης, Σούλης, Πρασσάς.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Χατζηιωάννου): Αμπαράς 15(3), Κοντσές, Γκοντόπουλος 37(7), Τσαλμπούρης 6, Σακελλαρίου 8, Πέτκος, Γαζέτης, Σκαμπαρδώνης, Ασημάκης 15(2), Γεωργούλας 9(1), Παπαδόπουλος, Οικονόμου.

● Τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής: Πευκοχώρι – ΧΑΝΘ 71-46, Ελευθερούπολη – Αργοναύτης 77-72, Ηρακλής Κοζάνης – Αιγάλεω 65-54, Αίας Ευόσμου – Στρατώνι 62-67, Λιβαδειά – Άργος Ορεστικό 55-73, Δόξα Λευκάδας Μαχητές 87-82 (65-65κ.α., 75-75α’ παρ.).

Η επόμενη αγωνιστική (Κυριακή 30.3.2014): ΧΑΝΘ – Ηρακλής Κοζάνης, Αργοναύτης – Πευκοχώρι, Στρατώνι – Ελευθερούπολη, Μαχητές Δόξας Πεύκων – Αίας Ευόσμου, Αιγάλεω – Λιβαδειά, Άργος Ορεστικό – Νίκη Βόλου, Πιερικός Αρχέλαος – Δόξα Λευκάδας.


● Η βαθμολογία: Δόξα Λευκάδας 39, Λιβαδειά 36, Μαχητές Δόξας Πεύκων 33, ΧΑΝΘ 33, Στρατώνι 33, Πιερικός Αρχέλαος 32, Αίας Ευόσμου 32, Πευκοχώρι 32, Αργοναύτης 31, Άργος Ορεστικό 31, Αιγάλεω 29, Ελευθερούπολη 27, Ηρακλής Κοζάνης 27, Νίκη Βόλου 26.

Διαγωνισμοί 6ο Αριστείον Ελαιολάδου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ










6ο Αριστείον Ελαιολάδου 2014 (6th Aristion of Olive oil 2014) - Διαγωνισμός Ποιότητας εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου. Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία ο 6ος Διαγωνισμός ποιότητας ελαιολάδου στα πλαίσια της 6ης Ελαιοτεχνία 2014, έκθεση ελιάς και ελαιολάδου

ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Πρόεδροι: Μαρία Λαζαράκη & Έφη Χριστοπούλου
Μέλη: Αλίκη Γαλή, Αναστασία Βερροίου, Ιωάννης Πούλος, Σταματία Χρόνη, Μαρία Κολιάτσου, Παναγιώτης Δημητρακόπουλος

Αποτελέσματα διαγωνισμού ποιότητας εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου 6ο Αριστείον 2014, 7-10 Μαρτίου http://eleotexnia.gr/dkotinos.html

ΕΝΤΑΣΗ ΦΡΟΥΤΩΔΟΥΣ: ΙΣΧΥΡΗ                     
Χρυσό Αριστείον '14                          
Κύκλωπας ΑΕ Προϊόν: Ελαιοτριβείο Κύκλωπας
Αργυρό Αριστείον '14                        
Ειρήνη Πλωμαρίου Προϊόν: Eirini Plomariou
Χάλκινο Αριστείον '14                        
Jordan Olivenoel GmbH Προϊόν: Jordan Bio Olivenoel -Nativ extra
Έπαινος '14                                        
Κύκλωπας ΑΕ Προϊόν: Αγουρέλαιο Κτήματα Κύκλωπας

ΕΝΤΑΣΗ ΦΡΟΥΤΩΔΟΥΣ: ΜΕΣΑΙΑ                                                                     
Χρυσό Αριστείον '14                          
Frantoio Romano Προϊόν: Ortipe Riserva
Αργυρό Αριστείον '14                        
Χατζής Χρήστος Προϊόν: Ωφέλιμον-αγουρέλαιο
Αργυρό Αριστείον '14                        
Έλαιον Πρώτον ΑΕ Προϊόν: Finest Bio
Χάλκινο Αριστείον '14                        
Evercrete-Αφοί Αντωνάκη ΕΠΕ Προϊόν: Cretan mythos
Έπαινος '14                                        
Αγροβιμ ΑΕ Προϊόν: Ελαιώνιον ΠΟΠ Καλαμάτας

ΕΝΤΑΣΗ ΦΡΟΥΤΩΔΟΥΣ: ΕΛΑΦΡΑ                                                                  
Χρυσό Αριστείον '14                          
Ένωση Αγρ. Συν. Λακωνίας Προϊόν: Δωρικό Λακωνίας
Αργυρό Αριστείον '14                        
Ευριπίδης ΑΕ Προϊόν: Plora prime of Crete
Χάλκινο Αριστείον '14                        
Ι. Αλμπαντάκης & Σια ΟΕ Προϊόν: Agrelia xtra virgin-Cretan olive mill
Έπαινος '14                                        
Έλαιον Πρώτον ΑΕ Προϊόν: Elaion One

Από 7-10 Μαρτίου ολοκληρώθηκε επίσης με απόλυτη επιτυχία και ο 6ος Διαγωνισμός συσκευασίας ελαιολάδου στα πλαίσια της 6ης Ελαιοτεχνία 2014 έκθεση ελιάς & ελαιολάδου.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
Πρόεδρος Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας: Τζανέτος Πετροπουλέας
Μέλη: 4 μέλη της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας, Νίκος Κατσαρός, Άρτεμις Κοκκινάκη, Δημοσθένης Μπρούσαλης, Ιωάννης Κρυτσιωτάκης, Γιώργος Τριανταφύλλου

Αποτελέσματα διαγωνισμού συσκευασίας εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου 6ο Αριστείον 2014, https://www.facebook.com/eleotechnia

ΕΤΙΚΕΤΑ                                                                                             
Χρυσό Αριστείον '14    
Καρτάκης Χρήστος Προϊόν: Creteleon
Αργυρό Αριστείον '14   
Μονοπατι ΑΕ Προϊόν: Monakrivo
Χάλκινο Αριστείον '14  
Καμάτσος Ευστράτιος Προϊόν: Evo3
Έπαινος '14                   
Θεοδωροπούλου Λίνα Προϊόν: O2 olive oil
Έπαινος '14                   
Α. Κουτσούμπας-Χ. Κούρτης ΟΕ Προϊόν: Secos

ΠΕΡΙΕΚΤΗΣ                                                                                        
Χρυσό Αριστείον '14    
Καρτάκης Χρήστος Προϊόν: Creteleon
Αργυρό Αριστείον '14   
Μονοπατι ΑΕ Προϊόν: Monakrivo
Χάλκινο Αριστείον '14  
Α. Κουτσούμπας-Χ. Κούρτης ΟΕ Προϊόν: Secos

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ                                                                               
Χρυσό Αριστείον '14    
Μονοπατι ΑΕ Προϊόν: Monakrivo
Αργυρό Αριστείον '14   
Α. Κουτσούμπας-Χ. Κούρτης ΟΕ Προϊόν: Secos
Χάλκινο Αριστείον '14
Χατζής Χρήστος Προϊόν: Ωφέλιμον-αγουρέλαιο
Έπαινος '14                   
Σόγια Ελλάς ΑΕ Προϊόν: Greek Olive drops
Έπαινος '14                   
Ιδιαίτερα προϊόντα παγκόσμιας αποδοχής Προϊόν: 5 Five

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ                                                                                     
Χρυσό Αριστείον '14    
Κωσταρά Φωτεινή Προϊόν: Spirit of Greece
Αργυρό Αριστείον '14   
Χατζής Χρήστος Προϊόν: Ωφέλιμον-αγουρέλαιο
Χάλκινο Αριστείον '14  
Καρτάκης Χρήστος Προϊόν: Creteleon

Συμπληρώστε σήμερα την αίτηση συμμετοχής σας για τους διαγωνισμούς 7ο Αριστείον 2015 ελαιολάδου, εδώ: http://eleotexnia.gr/dkotinos.html
Περιμένουμε και την δική σας συμμετοχή στους διαγωνισμούς Αριστείον ελαιολάδου 2015. http://eleotexnia.gr/










Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη                e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                                                    ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

                                                                                        Κατερίνη, 24 Μαρτίου 2014






Η επέτειος της 25ης Μαρτίου έχει για τον ελληνισμό έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, ημέρα χαράς και αγαλλίασης, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες γιορτές της Εκκλησίας μας. Το χαρμόσυνο μήνυμα του ερχομού του Σωτήρα γεμίζει με ελπίδα τους απανταχού Έλληνες πως παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά, οι δυσκολίες θα φύγουν και θα έρθουν οι καλύτερες μέρες που όλοι μας προσδοκούμε.
Ο Ελληνισμός γιορτάζει ταυτοχρόνως και την έναρξη του αγώνα της Επανάστασης του 1821, η οποία έγινε παγκόσμιο σύμβολο ηρωϊσμού, ελευθερίας, θάρρους, αυτοθυσίας, γενναιότητας. Αυτή η νίκη του Δαυίδ επί του Γολιάθ, ας αποτελέσει το έναυσμα για τον αγώνα των σύγχρονων Ελλήνων που θα οδηγήσει στο δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου.
Με αφορμή αυτή τη σημαντική ημέρα τόσο για τη χριστιανοσύνη όσο και για τους Έλληνες, καλούμαστε όλοι μας να οπλιστούμε με ισχυρή βούληση και να συμβάλουμε στην αναγέννηση της χώρας μας για το μέλλον της νέας γενιάς, με γνώμονα τις αξίες της 25ης Μαρτίου.

Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες.

Με λαμπρότητα ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Κατερίνη για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Με λαμπρότητα ξεκίνησαν σήμερα, Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014, οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Κατερίνη για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821.

Στο μνημείο της πλατείας Ελευθερίας στις 11:30 το πρωί πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από αντιπροσωπείες σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εκπροσώπησε το 4ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης  και τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εκπροσώπησε το 5ο ΓΕΛ Κατερίνης. Από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στεφάνι κατέθεσε ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας Δημήτριος Ρουκάς. Επίσης στεφάνι κατέθεσαν η ΝΟΔΕ Πιερίας και  η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΛΑΟΣ,  ο Σύλλογος Κοκκινοπλιτών Ν.Πιερίας " Ο ΟΛΥΜΠΟΣ" και το Αθλητικό Πολιτιστικό Σωματείο Sportland Νικηφόρος.



ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ







ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας στη Γενική Συνέλευση του Αλιευτικού Συλλόγου Δήμου Κατερίνης, «Θερμαϊκός - Πρόοδος»

Την Κυριακή, 23 Μαρτίου 2014, στις 12:30 μ.μ. πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Αλιευτικού Συλλόγου Δήμου Κατερίνης, «Θερμαϊκός - Πρόοδος» στην Παραλία Κατερίνης. Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου, συνοδευόμενη από τον περιφερειακό σύμβουλο, κο Δημήτρη Τσιμήτρη και τον ειδικό επιστημονικό συνεργάτη της, κο Δημήτρη Ρουκά, παρευρέθηκε στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, όπου άκουσε τις προκλήσεις και τα προβλήματα, με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά οι αλιείς της περιοχής.
Η κα Μαυρίδου εισάκουσε τα αιτήματά τους και δεσμεύθηκε προσωπικά στον Πρόεδρο του Αλιευτικού Συλλόγου, κο Βασίλη Κίτσιο, ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας θα συμβάλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αλιείς.


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ




28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη       e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                                            ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

                                                                                Κατερίνη, 24 Μαρτίου 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το  έργο  «Με το ζόρι Γιατρός» του Μολιέρου, από την Εταιρία Θεάτρου «Μαίωτρον», παρουσιάζουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Π.Κ.Μ., η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και  ο Δήμος Δίον - Ολύμπου,  την Τετάρτη  26 Μαρτίου 2014 και ώρα 20:00,  στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Λιτοχώρου.

ΤΟ ΕΡΓΟ:

 «ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ  ΓΙΑΤΡΟΣ»

O Σγαναρέλος, ξυλοκόπος , μέθυσος , γνωστός τεμπέλης μα και καταφερτζής , γίνετε θύμα της πλεκτάνης που του σκαρώνει η γυναίκα του ,η οποία θέλει να τον εκδικηθεί για όσα βάσανα τραβάει κοντά του. Έτσι θα βρεθεί στο σπίτι του Γερόντιου, να παριστάνει τον γιατρό , ειδικότητα που αποκτά με το ζόρι εκεί θα εκμεταλλευτεί την αμάθεια και την μεγαλομανία του οικοδεσπότη του και φυσικά θα θριαμβεύσει  .
Μια καθαρόαιμη κωμωδία του δεξιοτέχνη Μολιέρου, που από ότι φαίνετε είναι επίκαιρος μέχρι και σήμερα .¨
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ. Σταύρος Παρχαρίδης
ΣΚΗΝΙΚΑ –ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ. Μαρία Παππατζέλου

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ

Νίκος Ζώκας , Αχιλλέας Δημητριάδης. Κική Σπύρου,  Μαρία Ιωαννίδου , Σταύρος Παρχαρίδης , Θεόδωρος Παπαδόπουλος, Αλεξία Ξυγαλά, Νίκολας Ζούρλας , Φαίη Δαμινού, Αντώνης Χαλιάσος.


Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη για το κοινό.


Η παράσταση είναι ενταγμένη στη δράση «Ευριπίδεια 2011-2014» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013.

Μια Tρίτη θέση και χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 60 κιλών για τον Πέτρο Γεροντίδη, Πέμπτη θέση στην κατηγορία των 55 κιλών για τον Γιώργο Γεωργιάδη,


H "συγκομιδή" των "Ολύμπιων Κατερίνης" από το ΠανελΜια Tρίτη θέση και χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 60 κιλών για τον Πέτρο Γεροντίδη, Πέμπτη θέση στην κατηγορία των 55 κιλών για τον Γιώργο Γεωργιάδη,
η "συγκομιδή" των "Ολύμπιων Κατερίνης" από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης εφήβων 2014, που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστηρίου "Γεώργιος Κακούρης" στο Ίλιον Αθηνών.
Οι αγώνες συνέπεσαν με τα γενέθλια του συλλόγου που κλείνει ένα χρόνο έντονης παλαιστικής παρουσίας.
Στις παλαίστρες του "Γεώργιος Κακούρης" βρέθηκαν συνολικά 112 αθλητές της ελληνορωμαϊκής και της ελευθέρας και 14 αθλήτριες, όσοι δηλαδή κατάφεραν να πάρουν το"εισιτήριο" της πρόκρισης μέσα από τις δύο προκριματικές φάσεις που διεξήχθησαν σε Κιλκίς και Αθήνα.
Οι Προπονητές Μπατάλας Βασίλης και Παπακωνσταντίνου Κώστας δήλωσαν μετά τους Αγώνες ότι το επίπεδο των Εφήβων είναι πολλή υψηλό άλλα με την συστηματική δουλειά και προπόνηση οι επιτυχίες για των Σύλλογο και των Αθλητών απέδωσαν καρπούς.   

λήνιο πρωτάθλημα πάλης εφήβων 2014, που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστηρίου "Γεώργιος Κακούρης" στο Ίλιον Αθηνών.
Οι αγώνες συνέπεσαν με τα γενέθλια του συλλόγου που κλείνει ένα χρόνο έντονης παλαιστικής παρουσίας.
Στις παλαίστρες του "Γεώργιος Κακούρης" βρέθηκαν συνολικά 112 αθλητές της ελληνορωμαϊκής και της ελευθέρας και 14 αθλήτριες, όσοι δηλαδή κατάφεραν να πάρουν το"εισιτήριο" της πρόκρισης μέσα από τις δύο προκριματικές φάσεις που διεξήχθησαν σε Κιλκίς και Αθήνα.
Οι Προπονητές Μπατάλας Βασίλης και Παπακωνσταντίνου Κώστας δήλωσαν μετά τους Αγώνες ότι το επίπεδο των Εφήβων είναι πολλή υψηλό άλλα με την συστηματική δουλειά και προπόνηση οι επιτυχίες για των Σύλλογο και των Αθλητών απέδωσαν καρπούς.   

Στα χωριά Ρητίνη και Ελατοχώρι περιόδευσαν εχθές 23/03 οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Α. Ρούτσας και Μ. Παπαδόπουλος.

Οι κάτοικοι των χωριών αυτών, όπως και ολόκληρης της περιφέρειας, έρχονται αντιμέτωποι με τα ασφυκτικά προβλήματα που έχουν δημιουργήσει η εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αγροτική παραγωγή. Όπως τόνισαν και οι κάτοικοι που συνομίλησαν με τους υποψήφιους τα χωριά μαραζώνουν μέρα με τη μέρα, το κόστος των εφοδίων, λιπασμάτων, πετρελαίου έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη, ενώ η παραγωγή διατίθεται σε εξευτελιστικές τιμές. Οι υποψήφιοι  επεσήμαναν πως όλα αυτά είναι αποτέλεσμα των πολιτικών της Ε.Ε που εφαρμόζουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και αγιοποιούν ο ΣΥΡΙΖΑ και τα δήθεν νέα «ποτάμια» και «ελιές». Όλα αυτά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η τοπική αυτοδιοίκηση επιβαρύνει οικονομικά παρά ανακουφίζει με υποδομές στην υγεία, την παιδεία κοκ τους πολίτες, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μόνο με τις δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στους δήμους και την Περιφέρεια μπορούν οι κάτοικοι να «σηκώσουν κεφάλι». Πολύ περισσότερο δε, μια δυνατή φωνή του ΚΚΕ στο ευρωκοινοβούλιο θα βάλει φρένο στον αφανισμό των μικρών αγροτών και στα σχέδια ΕΕ και κυβερνήσεων που θέλουν τη συγκέντρωσης της γης στα χέρια ομίλων και «μεγαλοτσιφλικάδων».


Δυο ομιλίες του Γιώργου Λεκάκη στην Αχαΐα


 
Την Τετάρτη 26 Μαρτίου στις 19.00 ο συγγραφέας και μέλος της Επιτροπής Διεκδίκησης Κατοχικού Δανείου και Κλεμμένων Πολιτιστικών Θησαυρών, Γιώργος Λεκάκης ( www.lekakis.com ), θα μιλήσει στην πόλη των Πατρών με θέμα "Η Ιστορία των γενοκτονιών, από την αρχαιότητα έως σήμερα" (από τα βιβλία του «Αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών στην Ελλάδα επί Κατοχής», «Ναζί, οι βάρβαροι του 20ού αι.» και «Κατεστραμμένες πόλεις και χωριά στην Ελλάδα επί Κατοχής», εκδ. Κάδμος) στην αίθουσα διαλέξεων του Μεγάρου Λόγου και Τέχνης στην κεντρική Πλατεία Γεωργίου Α΄. Την ομιλία διοργανώνει ο Σύλλογος "ΟΔΥΣΣΕΥΣ-ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ" (www.odysseus.net.gr).
Και το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 και ώρα 19.00 στην αίθουσα «Αλυκών Φως» στο Αίγιο Αχαΐας ο Γιώργος Λεκάκης θα δώσει μια διάλεξη με θέμα "Μύηση δια μέσου της μουσικής", σχετική με το βιβλίο του "Μουσικής Μύησις".
Αμφότερες οι διαλέξεις θα πλαισιώνονται προβολή σχετικών εικόνων.