ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Η υγεία στα χρόνια του Άδωνι Γεωργιάδη που συγκινείται μόνο από το... ξυλίκι του μικρού Μπαλτάκου και όχι από το δράμα που βιώνει ο μέσος Έλληνας!

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Μετέφερε τη μητέρα του από το νοσοκομείο στο πορτμπαγκάζ!
Με το αυτοκίνητό του, μέσα στο πορτμπαγκάζ, αναγκάστηκε να μεταφέρει την 88χρονη μητέρα του, η οποία είχε υποστεί εγκεφαλικό, ο Δημήτρης Δρούγας. Όπως καταγγέλλει ο ίδιος στο eleftheriaonline.gr, η ηλικιωμένη μητέρα του πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο Καλαμάτας, αλλά για να επιστρέψει στο σπίτι της υπήρχε μόνο ένα ασθενοφόρο διαθέσιμο (του Νοσοκομείου, τα άλλα είναι του ΕΚΑΒ και δεν κάνουν τέτοιου είδους διακομιδές) για όλο το νομό, το οποίο έπρεπε να κάνει νωρίτερα 4 διακομιδές.
Η λύση που του απέμεινε ήταν να ανοίξει το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου και να μεταφέρει τη μητέρα του μέσα σε μια κουβέρτα. Μάλιστα, του αντιπρότειναν να πάρει ιδιωτικό ασθενοφόρο και να πληρώσει 80 ευρώ.
«Είναι μια γυναίκα 88 χρονών που έκανε 8 παιδιά και τώρα τη μεταφέρουμε στο πορτμπαγκάζ. Αυτή είναι η κατάντια της Ελλάδας. Δίνω τα συγχαρητήριά μου στο Μεσσήνιο πρωθυπουργό για τον υπουργό Υγείας που έχει. Και μην πει ότι είμαστε ΣΥΡΙΖΑ, Καλαματιανοί είμαστε», τόνισε, αγανακτισμένος, ο κ. Δρούγας,

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ:

2111fffr

Σκοτώθηκε 13χρονος σε λούνα παρκ

Σκοτώθηκε 13χρονο παιδί σε λούνα παρκ
Σε μία απίστευτη οικογενειακή τραγωδία εξελίχθηκε η κυριακάτικη βόλτα σε λούνα παρκ του Ελληνικού για δύο μικρά αδερφάκια.
Ένας 13χρονος και η 9χρονη αδερφή του έπαιζαν στο λούνα παρκ, όπου κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, αρχικά τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ στη συνέχεια το άτυχο αγοράκι άφησε την τελευταία του πνοή. Όμως και η μικ΄ρη κόρη της οικογένειας παραμείνει σε σοβαρή κατασταση και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή έχοντας θλάση στον πνεύμονα.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο αδέρφια έπαιζαν με φουσκωτές μπάλες μέσα σε πισίνα. Ένα δυνατό ρεύμα αέρα σήκωσε τις μπάλες με τα παιδιά τα οποία χτύπησαν στη συνέχεια στον τοίχο με μεγάλη σφοδρότητα. Τα δύο αδέρφια μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παίδων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του 13χρονου, αφού κατέληξε στο ασθενοφόρο, παρά το ότι διασωληνώθηκε, καθώς είχε υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές έχουν συλληφθεί οι τρεις υπεύθυνοι του λούνα-παρκ, οι οποίοι κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα Ελληνικού.

ΝΕΦΕΛΕΣ FC

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Εκτός απο το αγωνιστικό μέρος ο προπονητής πρέπει να γνωρίζει και να εφαρμόζει τις αρχές της αθλητικής ψυχολογίας.
1. παρακίνηση του αθλητή
2. διαχείριση άγχους
3. διαχείριση σχέσεων
4.καθορισμός στόχων
5. ηθική ανάπτυξη αθλητή
6. στυλ διδασκαλίας
7. δημιουργία θετικού κλίματος
8.ανάπτυξη αυτοπεποίθησης του αθλητή

ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΑ 2014. ΓΗΠΕΔΟ ΝΕΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΝΤΑΣ. (Αγώνας ΠΑΕ Ποντίων - Νεφέλες 3-0)





Ο ΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΟΣ ...ΚΑΙ ΑΓΙΆΖΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ !
Στη σημερινή φιλική ποδοσφαιρική συνάντηση μεταξύ των ομάδων ...
<<ΑΠΣ. ΝΕΦΕΛΕΣ>>& <<ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ 2012>> 
 ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΌ (2001-2002)
Αγώνα με φιλανθρωπικό χαρακτήρα , όπου αντί για εισιτήρια οι φίλαθλοι προσκόμισαν τρόφιμα για τα παιδικά χωριά Σ.Ο.Σ.
Ο αγώνας έληξε με 3-0 υπέρ της ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ αλλά αυτό δεν έχει καμία απολύτως σημασία.
 ΤΑ ΓΚΟΛ   2 ΚΑΤΣΑΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ  1 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ 

Συγχαρητήρια λοιπόν και στις δύο ομάδες , στους οργανωτές των ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ <<ΥΨΗΛΑΝΤΙΑ 2014>>
Αλλά και σε όσους φίλαθλους προσέφεραν με αγάπη πάνω από 30 κιβώτια τρόφιμα !!













































Ίσως η πιο εντυπωσιακή μάχη πλοίου με κύματα «θηρία» - Όταν σβήνουν οι μηχανές στην πιο άγρια θάλασσα [video]

Μάχη επιβίωσης έδωσε ο καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου που φαίνεται στο βίντεο, αφού την ώρα που διέσχιζε την άγρια θάλασσα της Ανταρκτικής, οι μηχανές έπαθαν βλάβη και έσβησαν με αποτέλεσμα το πλοίο να...
σφυροκοπείται ανελέητα από τεράστια κύματα.

Το συγκεκριμένο βίντεο μπορεί να μην είναι πρόσφατο, ωστόσο χρήστης του youtube αποφάσισε να το ανεβάσει, καθώς είναι πάρα πολύ εντυπωσιακό.



Θέλετε να διώξετε το στρες; Φροντίστε άλογα...

Οι νέοι που ασχολούνται με τη φροντίδα αλόγων παρουσιάζουν μείωση στα επίπεδα του στρες, σύμφωνα με έρευνα.

Τα προγράμματα που μελετούν την αλληλεπίδραση του ανθρώπου με τα ζώα (άλογα, σκύλους, γάτες κ.α.) δεν είναι κάτι νέο και έχουν συνδεθεί με τη βελτίωση των κοινωνικών δεξιοτήτων, της αυτοεκτίμησης και της συμπεριφοράς των παιδιών. Ωστόσο, έγκυρα επιστημονικά στοιχεία, που υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς αυτούς και εξηγούν γιατί οι άνθρωποι βιώνουν θετικά την εμπειρία που προσφέρουν τα συγκεκριμένα προγράμματα, είναι περιορισμένα.

Τώρα έρευνα από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Washington αποκαλύπτει πώς οι νέοι που ασχολούνται με τα άλογα παρουσιάζουν σημαντική μείωση των επιπέδων του στρες. Τα αποτελέσματά της δημοσιεύονται στο «Human-Animal Interaction Bulletin» της Αμερικανικής Ένωσης Ψυχολόγων.

Στην έρευνα συμμετείχαν 130 παιδιά, τα οποία παρακολούθησαν ένα πρόγραμμα 12 εβδομάδων για την εκμάθηση της συμπεριφοράς, της φροντίδας, της περιποίησης και του χειρισμού των αλόγων.

Οι συμμετέχοντες έδωσαν 6 δείγματα σάλιου πριν και μετά το πρόγραμμα και η σύγκριση των δειγμάτων έδειξε ότι τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα είχαν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, στη διάρκεια της ημέρας και το απόγευμα, σε σύγκριση με τα παιδιά στη λίστα αναμονής (ομάδα ελέγχου).

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με τα αποτελέσματα, γιατί γνωρίζουμε ότι τα υψηλότερα επίπεδα βάσης της κορτιζόλης, ιδιαίτερα το απόγευμα, θεωρούνται πιθανός παράγοντας κινδύνου για την ανάπτυξη της ψυχοπαθολογίας», δήλωσε η αναπτυξιακή ψυχολόγος Patricia Pendry από το Πανεπιστήμιο της Washington.
vita.gr

Τη βίαζαν παππούς, πατέρας και γιος!

2d744bbd7cc5b5cec5244ef79dc6511f_XL
Μια Ινδονησιανή γυναίκα πήγε στην Ταϊβάν προκειμένου να εργαστεί ως καμαριέρα σε ένα σπίτι και να φροντίζει μια ηλικιωμένη γυναίκα. To κατάπτυστο τρίο των αντρών άρχισε να βιάζει τη γυναίκας αρχής γενομένης από τον παππού της οικογένειας. Ο ηλικιωμένος άντρας βίαζε την καμαριέρα και της έδινε 16 δολάρια κάθε φορά. Το αποτρόπαιο έγκλημα επιδεινώθηκε όταν ο 45χρονος γιος του ηλικιωμένου άρχισε κι αυτός τη σεξουαλική επίθεση εναντίον της γυναίκας. Αργότερα, ο εγγονός, ο οποίος είναι μόλις 15 ετών, βίασε επίσης την νεαρή κοπέλα. Η δοκιμασία της τελείωσε μόνο όταν είχε κερδίσει αρκετά χρήματα για να πληρώσει τα τέλη που οφείλονται ως αλλοδαπή εργαζόμενη  στο γραφείο που της έδωσε τη δουλειά. Στη δίκη, οι τρεις άντρες ισχυρίστηκαν ότι η καμαριέρα τους αποπλάνησε, προσθέτοντας ότι είχε συμφωνήσει να εκτελέσει σεξουαλικές υπηρεσίες για τα χρήματα. Ωστόσο, ο δικαστής αξιολόγησε τα αποδεικτικά στοιχεία και αποφάσισε  ότι η γυναίκα δεν είχε δώσει τη συγκατάθεσή της. Ο παππούς, καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης για 43 κατηγορίες βιασμού, ο 45χρονος  γιος του καταδικάστηκε σε 9 έτη για 35 κατηγορίες βιασμού , και ο εγγονός στάλθηκε σε κέντρο κράτησης ανηλίκων. - 

Απίστευτο πανό των οπαδών του ΠΑΟΚ

Από το 2010 -όταν στον τελικό Κυπέλλου έπαιξε ο Άρης- οι οπαδοί του ΠΑΟΚ άκουγαν τους μεγάλους αντιπάλους τους να «καυχιόνται» για τη μεγαλύτερη μετακίνηση οπαδών στην Ελλάδα. Και σήμερα, που η δική τους ομάδα βρίσκεται στον τελικό και κατέβηκαν οι ίδιοι κατά χιλιάδες, βρήκαν έναν αμφιλεγόμενο τρόπο να απαντήσουν. Έτσι, ανάρτησαν ένα πανό που προκαλεί γέλιο, αλλά και απορίες για το σε ποια άλλη χώρα του κόσμου θα μπορούσε να κρεμαστεί…
43fpgpf3.jpg

Φωτογραφία από συγκέντρωση του Σταύρου Θεοδωράκη. Το Ποτάμι ολοταχώς για πρώτο κόμμα στις εκλογές -

Θα γράφαμε το ”δε γεμιζετε ΤΑΞΙ” αλλά εδώ πάει το…”δε γεμίζετε…ΤΖΕΤ ΣΚΙ!!!” Η φωτογραφία είναι από τη συγκέντρωση του Ποταμιού στην Κέρκυρα (Για όσους θέλουν να κάνουν πληθυσμιακή αναγωγή) Πλημμύρισε το ποτάμι! - 
20140426-013811

Κάντε το καλύτερο σεξ της ζωής σας στις διακοπές (για άγαμους και παντρεμένους με παιδιά!)

Κάντε το καλύτερο σεξ της ζωής σας στις διακοπές (για άγαμους, αλλά και παντρεμένους με παιδιά!)
Το εξήντα - εννέα τοις εκατό των γυναικών και το 72 τοις εκατό των ανδρών συνιστούν ως ιδανικό το σεξ στις διακοπές, σύμφωνα με έρευνα της καυτής ιστοσελίδας των… «ραντεβού» Zoosk. Και να, λοιπόν, πως θα εξυψώσετε την ερωτική σας λίμπιντο, την ώρα που βρίσκεται μακριά από το σπίτι σας:
Προς άγαμους
Ψάχνετε συγκεκριμένο target group γυναικών; Κάποιο είδος reunion ίσως; Αγνοήστε τις. Οι πιθανότητες για αυτές τις γυναίκες είναι μηδαμινές να σας χαρίσουν κάτι «καυτό», καθώς οι περισσότερες από αυτές κινούνται σε… ρηχά και γνώριμα νερά όπως διαπιστώνει η μελέτη “Culture, Health & Sexuality”. Περσινά ξινά σταφύλια που λένε! Αντ’ αυτού, ψάξτε για μια γυναίκα που ταξιδεύει είτε μόνη ή με άλλη φίλη, και ρωτήστε την αν θα ήθελε να την κεράσετε ένα ποτό (εν ανάγκη πέσε την και στη φίλη της αν «μετράει»). Το ατού σου για να την κερδίσεις πρέπει οπωσδήποτε να είναι ένα κόκκινο πουκάμισο: Το έντονο χρώμα μπορεί να σας κάνει πιο ελκυστικούς σε αυτήν, διαπιστώνει άλλη μελέτη του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ.
Προς δεσμευμένους (ζευγάρια ως επί το πλείστον – Για έγγαμους τσέκαρε πιο κάτω)
Δεν υπάρχει ιδανικότερη στιγμή από τις διακοπές για να δοκιμάσετε κάτι νέο, όπως παιχνίδια με sex toys, αλλά και πονηρά ρολάκια. «Οι άνθρωποι είναι συνήθως πιο χαλαροί και ανοιχτόμυαλοι σεξουαλικά στις διακοπές», αναφέρει ο Δρ. Mark Kristen, σεξολόγος και ερευνητής πάνω στις σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του Κεντάκι. Ανησυχείτε ότι δεν θα εγερθεί -πονηρά- η φαντασία σας; Πείτε της ότι έχετε ένα όνειρο γι 'αυτή και ρωτήστε την αν θέλει να το μάθει. Αν η αντίδραση της είναι θετική, τότε μην διστάσετε… μεταβείτε στο επόμενο βήμα εξομολογώντας της το όνειρο-φαντασίωση κι αμέσως θα σας το πραγματοποιήσει!», λέει ο Mark .
Προς παντρεμένους με παιδιά (το δυσκολάκι!)
Ψάχνετε αφορμή να το σκάσετε για λίγες ημέρες με τη σύζυγο, αλλά δεν βρίσκεται κατάλληλη στιγμή να το φορτώσετε στην πεθερά; Μην σκάτε… υπάρχει λύση: Πραγματικά το σεξ για αυτά τα ζευγάρια αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Αν τα παιδιά είναι αρκετά μεγάλα, ώστε έχουν το δικό τους δωμάτιο, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο εύκολα. Αν είναι μικρά, τότε αναζητήστε ένα θέρετρο που να προσφέρει επιτόπου φροντίδα των παιδιών (ρωτήστε πριν κάνετε την κράτησή), αλλιώς αναγκαστικά –θέλοντας και μη- φορτωθείτε και την πεθερά μαζί! Το κεφάλι σας θα γίνει καζάνι, αλλά τα βράδια θα έχετε άπλετο χρόνο για να εφαρμόσετε τα πάντα στο κρεβάτι με τη γυναικούλα σας. Αν είστε ματσό, δεν θα σας χαλάσει και μια μπέιμπι σίτερ!
Επιμέλεια: Γιώργος Κυριακόπουλος

FACEBOOK


ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΠΟΝΑΕΙ ΡΕ ΠΑΟΚ ΤΟ ΜΥΑΛΟ....
ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΩ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ....
ΕΓΩ ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΟΡΚΟ ΙΕΡΟ...
ΜΟΝΟ ΠΟΤΕ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ Σ ΑΦΗΣΩ ΕΓΩ....
ΕΣΥ 'ΣΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ,ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΑΡΧΗ...
ΜΟΝΑΧΑ ΕΣΥ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙΣ....ΝΟΗΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ....
ΚΑΙ ΟΣΟ ΖΩΩΩ,ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ....
ΝΑ ΣΕ ΔΩ ΕΚΕΙΙΙΙΙ,ΞΑΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ



Lazaros Ananiadis

Διαφημιστική προβολή υποψηφίων των αυτοδιοικητικών εκλογών 2014


gif creator online

Η Rihanna έχει τρελαθεί και τα βγάζει… όλα στη φόρα [εικόνες]

Η Rihanna έχει τρελαθεί και τα βγάζει όλα στη φόρα - Πήγε σε αγώνα μπάσκετ με τα «βασικά»
Σε έναν αγώνα μπάσκετ βρέθηκε η γνωστή αφροαμερικανή τραγουδίστρια και τους άφησε όλους άφωνους με την άνεση της... Βέβαια, είναι γνωστό πως εκτός από τα προκλητικά βίντεο, έχει σημειώσει και αμέτρητες παρόμοιες εμφανίσεις. Έτσι και αυτή τη φορά, χάρισε μια θέα μαγική σε όσους αγαπούν το μπάσκετ.
Εμφανίστηκε σε αγώνα των Brooklyn Nets στη Νέα Υόρκη, με ένα άσπρο ημιδιαφανές φανελάκι, από το οποίο... ξεχείλιζε το πλούσιο στήθος της. Χωρίς σουτιέν λοιπόν και με απόλυτη άνεση η Rihanna έσκυβε, χόρευε, σηκωνόταν και γενικώς έκανε τα γνωστά της νάζια!

ΠΑΟΚ- Παναθηναϊκός: 1-4

ΠΑΟΚ- Παναθηναϊκός: 1-4
Ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος του Παναθηναϊκού δεν περίμενε έναν τέτοιο τελικό! Το σαρωτικό 1-4 με το οποίο οι «πράσινοι» πήραν το κύπελλο είναι το επιστέγασμα μιας εκπληκτικής χρονιάς που έκαναν και έφτασαν ως την κατάκτηση του τροπαίου!
Από το πρώτο λεπτό και στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος, οι παίκτες του Αναστασίου έχασαν ελάχιστες μονομαχίες και δικαιούνταν απόλυτα αυτό που με το τελευταίο σφύριγμα του Κάκου πήραν. Τον τίτλο, που ήταν ο πρώτος μετά από το νταμπλ του 2010 και ο πρώτος στην εποχή Αλαφούζου που στο τέλος της ημέρας μπορεί να νιώθει δικαιωμένος για όλες τις επιλογές του περασμένου καλοκαιριού και κυρίως των Αναστασίου και Νταμπίζα!
«Μέσα» Κίτσιου και Καρέλης
Ο Γεωργιάδης επέλεξε τελικά τον Κίτσιου αντί για τον τιμωρημένο Κατσουράνη. Ο Γλύκος ήταν κατω από τα δοκάρια, με τον Τζαβέλα αριστερά, τον Σκόνδρα δεξιά και τους Ινσαουράλδε και Βίτορ κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ο Κάτσε ήταν ο αμυντικός χαφ, με εσωτερικούς μέσους τους Κίτσιου και Λάζαρ, στα «φτερά» τους Στοχ και Λούκας και στην κορυφή τον Σαλπιγγίδη. Από την πλευρά του, ο Γιάννης Αναστασίου ξεκίνησε με τον Κοτσόλη κάτω από τα δοκάρια, αριστερά τον Νάνο, δεξιά τον Τριανταφυλλόπουλο και στο κέντρο της άμυνας τους Σίλντενφελντ και Κουτρουμπή. Ο Μέντες ήταν το αμυντικό χαφ του ρόμβου, με τους Ζέκα και Πράνιτς μπροστά του και τον Αμπέντ λίγο πιο μπροστά. Για παρτενέρ του Μπεργκ προτίμησε τον Καρέλη, για να κερδίσει σε ταχύτητα και πρέσινγκ.
Πρέσινγκ και... Μπεργκ!
Από το ξεκίνημα, ο Παναθηναϊκός έβγαλε στον αγωνιστικό χώρο τα φετινά του αγωνιστικά χαρακτηριστικά. Πρέσινγκ, τρεξίματα και τακτική προσείλωση. Στα 56'' η πίεση στη μεσαία γραμμή έφερε το κλέψιμο του Μέντες και ο Μπεργκ βρήκε με εξαιρετική μπαλιά τον Ζέκα δεξιά της περιοχής, με τον Γλύκο να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του! Η εξέλιξη της φάσης τελείωσε με ένα σουτ μακριά από την εστία. Στα πρώτα λεπτά ο ΠΑΟΚ έδειχνε να αφήνει χώρους στον Παναθηναϊκό και να ψάχνει την κόντρα. Ένα ακόμα σημαντικό κλέψιμο στη μεσαία γραμμή, αυτή τη φορά με τον Πράνιτς στο 6', δεν οδήγησε σε ευκαιρία, αλλά έδειξε τη σωστή λειτουργία των «πράσινων» χαφ. Ένα σουτ του Καρέλη στο 7' κόντραρε για να καταλήξει στα χέρια του Γλύκου, ενώ μια ακόμα προσπάθεια του νεαρού επιθετικού που πέρασε άουτ στο 8' ήταν ως μη γενόμενη, αφού είχε προηγηθεί χέρι στο κοντρόλ. Ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν να «πατήσει» περιοχή, ενώ δεν είχε και καλή ανάπτυξη, απόρροια του ανασταλτικού παιχνιδιού των «πρασίνων». Οι σωστές τοποθετήσεις είχαν περιορίσει τα άκρα και στο 15' το «τριφύλλι» κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Ο Νάνο εκτέλεσε το κόρνερ από την πλευρά του, με τον Μπεργκ να πιάνει την κεφαλιά, η οποία κόντραρε στα σώματα και του ξαναστρώθηκε. Ο Σουηδός δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με ψύχραιμη εκτέλεση πέτυχε το πέμπτο του γκολ στη διοργάνωση και έβαλε... φωτιά στην πράσινη πλευρά του ΟΑΚΑ! Στο 18', μετά από εκτέλεση φάουλ του Νάνο ο Μπεργκ έπιασε εκ νέου την κεφαλιά, αλλά προς... τα πίσω! Ο Ζέκα έκανε ένα διαγώνιο σουτ, με τον Γλύκο να μπλοκάρει.

Μοιραίος ο «Σάλπι»!
Από τη στιγμή που δέχθηκε το γκολ νωρίς, ο ΠΑΟΚ έπρεπε να βρει τρόπο να αντιδράσει και να αλλάξει την αρχική του προσέγγιση. Ο Γεωργιάδης άλλαξε το σύστημα σε 4-2-3-1, με τον Κίτσιου να βγαίνει στο δεξί «φτερό» αλλά στο 23' παραλίγο να δεχθεί κι άλλο γκολ! Μετά από σέντρα του Καρέλη, η μπάλα έφτασε στον Πράνιτς, ο οποίος έπιασε ένα δύσκολο σουτ. Ο Γλύκος έπεσε στη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ!. Στο 28' ο Μπεργκ με καταπληκτικό τακουνάκι βρήκε τον Αμπέντ, αλλά η σωστή τοποθέτηση των αμυντικών του «δικέφαλου» δεν τον άφησε να απειλήσει. Οι «πράσινοι» συνέχισαν να λειτουργούν καλύτερα, με τους παίκτες του Γεωργιάδη να κερδίζουν κάποια μέτρα, να ψάχνουν τα ρήγματα με τον Στοχ από τα αριστερά, αλλά να μην μπορούν να απειλήσουν. Στο 35' ο Ινσαουράλδε με κρίσιμο τάκλιν πρόλαβε τον Καρέλη, ενώ στην αμέσως επόμενη επίθεση ο Κοτσόλης έβγαλε σε κόρνερ την επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Λούκας! Με την εκτέλεση, ο Στοχ έκανε την σέντρα, ο Σαλπιγγίδης ξέφυγε από τα μαρκαρίσματα και βρέθηκε απέναντι στο γκολ, καθώς η μπάλα πέρασε από Τριανταφυλλόπουλο και Σίλντενφελντ. Ωστόσο, η κεφαλιά του «Σάλπι», που έδειξε να αιφνιδιάζεται, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι! Ο ΠΑΟΚ απέκτησε με τις φάσεις αυτές ψυχολογία, ενώ «φορτώνοντας» το ένα άκρο δημιουργούσε κενά και «άνοιγε» έτσι την άμυνα του Παναθηναϊκού.
Στο 40' ο Πράνιτς από το... πουθενά βγήκε αριστερά, έβγαλε για τον Αμπέντ, που με κεφαλιά βρήκε τον Καρέλη, ο οποίος έπεσε άτσαλα στη μπάλα για να τη στείλει άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος. Ο «δικέφαλος» απείλησε στο 45' με ένα μακρινό σουτ του Κάτσε, το οποίο βρήκε σε αμυντικό και πέρασε εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Κοτσόλη. Στο επόμενο λεπτό, η σέντρα του Στοχ αλλοιώθηκε, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Κουτρουμπή και κινήθηκε παράλληλα με την εστία, με τον Σαλπιγγίδη να μην προλαβαίνει να τη στείλει στα δίχτυα και τον Ζέκα στη συνέχεια να διώχνει σε κόρνερ! Το πρώτο μέρος έληξε έτσι με τον ΠΑΟΚ έτσι να κλέβει τις εντυπώσεις στο τέλος.
«Ζωγραφιά» Μπεργκ, κεφαλιά Καρέλη!
Το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους δεν είχε την ένταση του πρώτου, ωστόσο ο Παναθηναϊκός κατάφερε πέντε λεπτά μετά τη σέντρα να... ακουμπήσει το Κύπελλο! Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νάνο και κάποιες κόντρες η μπάλα βγήκε στο Μπεργκ στα δεξιά. Ο Σουηδός μπήκε στην περιοχή, κοίταξε στο πέναλτι, προετοιμάζοντας τον Γλύκο για σέντρα και με εκπληκτική εκτέλεση στην κλειστή γωνία έκανε το 2-0, εκμεταλλευόμενος το κενό και την καθυστερημένη αντίδραση του «ασπρόμαυρου» τερματοφύλακα!
Κάπου εκεί, ο ΠΑΟΚ έδειξε να καταρρέει. Ο Πράνιτς στο 52' μετά από σέντρα του Καρέλη έπιασε ένα πολύ καλό μονοκόμματο σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ξυστά από το δοκάρι. Και στο 53', μετά από κόρνερ του Νάνο ο Καρέλης σηκώθηκε ψηλότερα από όλους και με τρομερή κεφαλιά πέτυχε και τρίτο γκολ!
Το γκολ της ελπίδας..
.
Ο Γεωργιάδης έβαλε στο ματς τον Λίνο αντί του Λούκας και τον Βούκιτς αντί του Λάζαρ, αλλά ο Παναθηναϊκός συνέχισε να ελέγχει το ρυθμό. Η πρώτη τελική του «δικέφαλου» ήταν στο 61', με ένα σουτ του Κάτσε που πέρασε άουτ. Στο 65' ο Βούκιτς με πολύ ωραία μπαλιά βρήκε τον Στοχ στην περιοχή και ο Κοτσόλης απέκρουσε σε κόρνερ την προσπάθειά του. Ο Σλοβάκος πήγε για την εκτέλεση και... δέχθηκε μια κροτίδα δίπλα του, με αποτέλεσμα να πέσει κάτω κρατώντας το αυτί του! Το ματς διεκόπη για λίγα δευτερόλεπτα. Και στη συνέχεια, με την μπάλα να μην έχει απομακρυνθεί ο Αμπέντ έκανε ένα επιπόλαιο μαρκάρισμα στον Λίνο, βρίσκοντας το πόδι του. Ο Κάκος περίμενε τον βοηθό του και σφύριξε το πέναλτι. Ο Βούκιτς ανέλαβε την εκτέλεση, στέλνοντας τη μπάλα στο κέντρο της εστίας του Κοτσόλη για να μειώσει. Ο Αναστασίου έβγαλε τον Καρέλη και έβαλε τον Ατζαγκούν, βλέποντας την ομάδα του να πέφτει, όπως και στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους.
Σόου του Μπεργκ!
Στο 74' ο Λαγός πήρε τη θέση του Αμπέντ για να δώσει ενέργεια στη μεσαία γραμμή της ομάδας του, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Κουλούρης μπήκε αντί του Σκόρδα, προκειμένου να γίνει ο ΠΑΟΚ πιο επιθετικός, χωρίς να αλλάξει κάτι στην εικόνα του ματς. Στο 78' ο Νάνο έστειλε μια ακόμα... συστημένη σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Μπεργκ έφυγε άουτ. Ο Σουηδός, όμως, κρατούσε το καλύτερο για το τέλος. Πήρε τη μπάλα κοντά στη μεσαία γραμμή. Άδειασε τον πρώτο αντίπαλο. Έφτασε μέχρι την περιοχή, ζάλισε τον Ινσαουράλδε με τα... χορευτικά του και τρομερή εκτέλεση ολοκλήρωσε το απίστευτο χατ-τρικ του. Χαρακτηριστική η κίνηση του Ζέκα να πάρει τη φανέλα του και να την προσκυνήσει! Πρώτος σκόρερ στο Κύπελλο ο Μπεργκ, με επτά τέρματα. Αμέσως άφησε τη θέση του στον Πέτριτς για να αποθεωθεί. Το γλέντι στην πράσινη κερκίδα είχε ήδη στηθεί!
MVP!
Μάρκους Μπεργκ. Τα λόγια περιττεύουν. Ο Σουηδός ήταν πραγματικά εκπληκτικός. Ήταν εκείνος που έβαλε τις βάσεις με το γκολ του στο ξεκίνημα. Όταν τα πράγματα ήταν ρευστά, έδειξε την οξυδέρκεια και την κλάση του για να ξεγελάσει τον Γλύκο. Και στο τέλος, με τρομερή ατομική ενέργεια και εκτέλεση ολοκλήρωσε το χατ-τρικ του. Εξαιρετική χρονιά, εξαιρετικός τελικός.
Στο ύψος του...
Ο Νάνο, από τα πόδια του οποίου ξεκίνησαν... σχεδόν όλα τα γκολ! Είχε συμμετοχή και στα τρία, ενώ το «φαρμακερό» αριστερό του ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου. Παράλληλα, έτρεξε πολύ, μάρκαρε και δημιούργησε ρήγματα. Χαρακτηριστική η φάση του 87', όπου με μία απίστευτη κούρσα πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, για να κερδίσει τελικά το κόρνερ!
Αδύναμος κρίκος
Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Ήταν ο μοιραίος για την ομάδα, του καθώς στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει και ίσως τα παιχνίδια στη συνέχεια ήταν διαφορετικά. Ωστόσο, δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες. Έστειλε από πολύ κοντά τη μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια δεν κατάφερε από πολύ κοντά να βρει τη μπάλα. Ακόμα και σε δύο φάσεις που βγήκε οφσάιντ, τα τελειώματά του δεν ήταν καλά.
Η γκάφα της βραδιάς
Την έκανε ο Αμπέντ. Με την ομάδα του να νικάει 1-0 βγήκε άσχημα πάνω στον Λίνο για να διεκδικήσει μια μπάλα, υποπίπτοντας σε πέναλτι.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Πολύ καλή η διαιτησία του Κάκου και των βοηθών του, που έχασαν μόνο ένα κόρνερ. Ψύχραιμος, δεν άφησε το παιχνίδι να χαθεί σε κανένα σημείο και έκανε εμφάνιση... τελικού!
Το χαρακτηριστικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού του έφερε την σπουδαία νίκη και έναν τίτλο, που αποτέλεσε επιστέγασμα στη σκληρή δουλειά του Αναστασίου, του επιτελείου του και των παικτών. Μια ομάδα με ξεκάθαρη αγωνιστική ταυτότητα, τακτική προσήλωση. Γυμνασμένη όσο λίγες, με φοβερά τρεξίματα, πρέσινγκ και γρήγορο τρανζίσιον. Παρότι υπήρξαν σημεία, με βασικότερο το δεύτερο μισό του πρώτου μέρους, όπου ο ΠΑΟΚ κατάφερε να του βάλει δύσκολα και να τον απειλήσει, κράτησε και έκανε το ματς θρίαμβο. Από την άλλη, για τον ΠΑΟΚ ήταν φανερές οι απουσίες, ενώ του στοίχισε η αστοχία στο καλό δεκαπεντάλεπτο που έκανε, από το 30' μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου. Πολύ όμορφη η εικόνα των δύο προέδρων να μπαίνουν αγκαλιασμένοι και να στέλνουν κοινό μήνυμα. Όπως και στο ότι στο τέλος δεν μπήκε κανείς μέσα και οι νικητές χειροκρότησαν τους χαμένους. Μία νίκη σε τελικό που θα μείνει στην ιστορία!
Πηγή: gazzetta.gr

ΠΙΝΑΚΕΣ.WSJ. Οι αναφορές περί πλεονάσματος τα νέα “greek statistics”? «H Ελλάδα θα μπορούσε να κάνει στάση πληρωμών για το εξωτ.χρέος & να συνεχίσει την καταβολή συντάξεων-μισθών από τους φόρους»



Σύμφωνα με άρθρο αναλυτών της Wall Street Journal, που αναπαράχθηκε την ίδια ημέρα από την ηλεκτρονική της σελίδα, MoneyBeat και το blog της Wall Street Journal στις Βρυξέλλες με την ονομασία Real Time Brussels, η ολη διαδικασία του πρωτογενούς πλεονάσματος, είναι άλλη μια υπόθεση μαγειρέματος των στατιστικών στοιχείων.


Κάνοντας λόγο για «μαστορέματα», η WSJ παρακολουθεί τον εκπρόσωπο της Κομισιόν να αναλύει ουσιαστικά τα βήματα που έγιναν για να μετατραπεί το έλλειμα του προυπολογισμού, σε πλεόνασμα.

Επίσης μαθαίνουμε ότι, δεν συνυπολόγισαν την κρατική βοήθεια στις τράπεζες, που έφτασε στο10,8του ΑΕΠ…

Ακόμη σε ερώτηση που υποβλήθηκε στην Κομισιόν αν αυτή είναι η στάνταρ διαδικασία υπολογισμού, αυτή απάντησε ότι δεν είναι αλλά κάθε χώρα έχει την διαδικασία της! 





Η WSJ δημοσίευσε και σχετικό πίνακα με τίτλο «Πώς να κάνετε το έλλειμμα να εξαφανιστεί»





Τέλος, έχει σημασία ότι η WSJ αναφέρει κάτι που θα ήταν αδιανόητο να ψελλίσει κάποιο απ τα παπαγαλάκια στα πάνελ και αλίμονο στον πολιτικό που θα τολμούσε να το προτείνει. 





Ότι όλη αυτή η ιστορία, «θεωρητικά σημαίνει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να κάνει στάση πληρωμών για το εξωτερικό χρέος και να συνεχίσει την καταβολή συντάξεων και μισθώνστο εσωτερικό από τους φόρους που συλλέγει».


Το μαγείρεμα των στοιχείων για να δείξει η κυβέρνηση των δανειστών πλεόνασμα, το είχε βροντοφωνάξει ήδη το Reuters από το καλοκαίρι.










Πλέον είναι θέμα συζήτησης...



















Περισσότερα Greek Statistics? Η Τρόικα επιβεβαιώνειπρωτογενές πλεόνασμα  
23 Απρ. 2014 
Matina Stevis and  Charles Forelle


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε την Τετάρτη ότι η Ελλάδα κατέγραψε πρωτογενές πλεόνασμα,εκτός από τις πληρωμές χρέους, αξίας € 1.5 δις (2,1 δισ. δολ.) το 2013υπερβαίνοντας το στόχο για ένα ισορροπημένο πρωτογενή προϋπολογισμό και ανοίγοντας το δρόμο για συνομιλίες της χώρας σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους αργότερα αυτό το έτος .


Ζήτωπολλοί είπανΗ Αθήνα δεν έχει μόνο πίασει τους στόχους του προϋπολογισμού της αλλά τους ξεπέρασεμετά από χρόνια που δεν έπιανε τους στόχους λιτότητας που συνέτριψαν τηνοικονομία της και που αργότερα θεωρήθηκαν ως πολύ σκληροί, ακόμη και από τους πιστωτές της ΕλλάδαςΗ τελευταία εξέλιξη σημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα μπορέσει να αναδιανείμειμέρος του πλεονάσματος στους πολίτες της.


 (Στη θεωρία, αυτό σημαίνει, επίσης, ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να κάνει στάση πληρωμών για το εξωτερικό χρέος και να συνεχίσει την καταβολή συντάξεων και μισθώνστο εσωτερικό από τους φόρους που συλλέγει, αλλά αυτό είναι μια διαφορετική ιστορία).


Το ποσοστό αυτό είναι «μια αντανάκλαση της αξιοσημείωτης προόδου που η Ελλάδα έχει σημειώσει στην αποκατάσταση των δημόσιων οικονομικών της από το 2010», δήλωσε ο SimonO'Connorεκπρόσωπος της Κομισιόν.


Αλλά αν κάνουμε ένα βήμα πίσω και το εξετάσουμε πιο προσεκτικάκάτι δεν πάει καλά


Πράγματι, η Eurostatανέφερε την Τετάρτη ότι η Ελλάδα είχε έλλειμμα το 2013, 23 δισ. και ξόδεψε  € 7.2 δισ. για πληρωμές τόκωνΑυτό κάνει το πρωτογενές ισοζύγιο-σύμφωνα με τον ορισμόπου χρησιμοποιείται ευρέως από τους οικονομολόγους και την ίδια την Eurostat η ίδια- να έχειέλλειμμα ύψους € 16 δισ.ή 8,7του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της Ελλάδας.


Ένας εκπρόσωπος της Eurostat δήλωσε ότι το νούμερο του "πρωτογενούς πλεονάσματος" για την Κομισιόν περιλαμβάνει προσαρμογές στον ορισμό της Eurostatαν και είπε ότι δεν ήξερε τι ακριβώςήταν αυτές και έθεσε ερωτήματα σε έναν εκπρόσωπο της Επιτροπής.


Ο κ. O'Connor υποχρεώθηκε να δώσει λεπτομέρειες:


Πρώτον, εξαιρούνται οι δαπάνες για τόκους 4,0% του ΑΕΠ. 

Μέχρι εδώ, καλάΑυτό είναι σύμφωνα με το πρότυπο ορισμό του πρωτογενούς πλεονάσματος.


Αλλά όμως τα μαστορέματα συνεχίζονται:


Δεύτερονέχουμε αποκλείσει αρκετά συγκεκριμένα στοιχείακυρίως ώστε να αντανακλά καλύτερατην υποκείμενη διαρθρωτική δημοσιονομική θέση.


Το 2013οι προσαρμογές αυτές ανήλθαν σε 9,5του ΑΕΠαντανακλώντας κυρίως το εφάπαξ κόστος της στήριξης του τραπεζικού τομέαη οποία ανήλθε στο 10,8του ΑΕΠ, σύμφωνα με τον ορισμό του προγράμματοςκαθώς και τις συνεισφορές των κρατών μέλη προς την Ελλάδα. που αντιστοιχούν σε κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα που κατέχονται από τις Κεντρικές Τράπεζεςτα οποία ανήλθαν σε 1,5του ΑΕΠ.

Αυτό. μας φέρνει σε ένα πρωτογενές πλεόνασμα 0,8του ΑΕΠ.


Έδωσε επίσης έναν πίνακα που έκανε να καταρρεύσουν οι εν λόγω πρόσθετες εξαιρέσειςως ποσοστό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος(Το ΑΕΠ στην Ελλάδα το 2013 ήταν € 182 δισεκατομμύρια.)






Ερωτηθείς εάν αυτή η μέθοδος έχει εφαρμοστεί σε κανένα άλλο μέλος της ΕΕη Κομισιόναπάντησε σε ένα email«Όχιο ορισμός είναι συγκεκριμένος για κάθε χώρα."

(“No, the definition is country-specific.”)




 Μετάφραση - Απόδοση: LEFTeria-news