ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Ο Ισπανός προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ Όσκαρ Γκαρσία εγκατέλειψε την ομάδα και τη χώρα!

Wellcome Back and Goodbye Oscar!

Wellcome Back and Goodbye Oscar!
Ο Ισπανός προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ Όσκαρ Γκαρσία αποχώρησε εχθές Τρίτη 26/8/14 από την ομάδα λόγω των επιθέσεων του Ισραήλ στη Γάζα και την ίδια μέρα εγκατέλειψε το Ισραήλ. Μαζί του αποχώρησαν και οι...
βοηθοί του Ρούμπεν Μαρτίνεζ και Φραν Σάντσεζ. Ο Γκαρσία ενημέρωσε για την απόφασή του τους παίκτες το πρωί της Τρίτης πριν από την προπόνηση, ενώ είχε νωρίτερα ειδοποιήσει και τον ιδιοκτήτη της ομάδας, καθώς στις 6/6/14 είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο.
Ο γενικός διευθυντής της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Τζόρντι Κρόιφ (γιος του διάσημου Γιόχαν Κρόιφ), δήλωσε ότι η απόφαση αποχώρησης του Γκαρσία ήταν προσωπική και πρόσθεσε «δεν μπορείς να κάνεις σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Παιχνίδια ακυρώνονται, η εθνική ομάδα αναγκάζεται να παίξει στο εξωτερικό, όλες οι ισραηλινές ομάδες αναγκάστηκαν να παίξουν στο εξωτερικό».
Ο Γκαρσία αναλάμβανε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για δεύτερη φορά. Υπήρξε προπονητής της τη σεζόν 2012-2013, όταν την είχε οδηγήσει στο πρωτάθλημα του 2013, και στη συνέχεια ανέλαβε τη βρετανική ποδοσφαιρική ομάδα Μπράιτον. Στις 2 Ιούνιου του 2014,ανακοινώθηκε επισήμως ότι αναλαμβάνει ξανά τη θέση του προπονητή για δύο σεζόν και σύμφωνα με αθλητικές πηγές είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο με την ομάδα.
Η παραίτηση του Γκαρσία έρχεται δύο μέρες πριν από το δεύτερο σκέλος του Europa League playoff της Μακάμπι Τελ Αβίβ εναντίον του Αστέρα Τρίπολης που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί αυτή την Πέμπτη 28 Αυγούστου στις 8.30μμ στο στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος στη Λάρνακα της Κύπρου και όχι στην έδρα της Μακάμπι για λόγους ασφαλείας.
Στις 16 Ιουλίου 2014 η UEFA αποφάσισε τα ματς των ισραηλινών ομάδων να διεξάγονται εκτός έδρας για λόγους ασφαλείας μέχρι νεωτέρας. Στο πλαίσιο αυτής της απόφασης είχε ζητηθεί από τις ισραηλινές ποδοσφαιρικές ομάδες να προτείνουν εναλλακτικούς τόπους διοργάνωσης εκτός Ισραήλ για τους αγώνες του πρωταθλήματος Τσάμπιονς Λιγκ 2014/15 και για το πρωτάθλημα Europa League της UEFA.
Οι ισραηλινές ομάδες που συμμετέχουν σε αγώνες του ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος έχουν αναγκαστεί να φιλοξενήσουν τις αντίπαλες ομάδες τους στην Κύπρο, το τοπικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα που επρόκειτο να ξεκινήσει το προηγούμενο Σαββατοκύριακο αναβλήθηκε και ο επόμενος προκριματικός αγώνας εναντίον του Βελγίου για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που είχε προγραμματιστεί για τις 9 Σεπτεμβρίου 2014 στην Ιερουσαλήμ, είχε ανακοινωθεί πως είτε θα παιχτεί σε άλλη χώρα ή θα αναβληθεί.
Έχουν επηρεαστεί και άλλα αθλήματα. Τα πλέι-οφ του παγκόσμιου πρωταθλήματος τένις, Davis Cup World Group, ανάμεσα στο Ισραήλ και την Αργεντινή που επρόκειτο να γίνουν στο στάδιο Ramat Hasharon στις 12-14 Σεπτεμβρίου 2014, ανακοινώθηκε ότι θα μεταφερθούν τελικά στη Φλόριντα των ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τένις να αποκλείσει το Τελ Αβίβ ως τόπο διεξαγωγής αγώνων για λόγους ασφαλείας.
Παράλληλα συνεχίζονται οι διεθνείς προσπάθειες για αθλητικό μποϊκοτάζ του Ισραήλ. Οι πιο σημαντικές πρωτοβουλίες σχετικά με το αθλητικό BDS αυτή την περίοδο προέρχονται από τη συλλογικότητα «Κόκκινη Κάρτα στον Ισραηλινό Ρατσισμό – Red Card Israeli Racism (RCIR)», η οποία απεύθυνε έκκληση στις 11 Αυγούστου 2014 στην UEFA να αποκλείσει τη (Δυτική) Ιερουσαλήμ από τους τόπους διεξαγωγής του EURO 2020. Οι σχετικές αποφάσεις της UEFA θα ανακοινωθούν στις 19 Σεπτεμβρίου 2014 στη Γενεύη. Την ίδια στιγμή, η RCIR συγκεντρώνει υπογραφές μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμαςChange.org για να αιτηθεί τον αποκλεισμό της Ισραηλινής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας από τη FIFA.
Πηγές: WPWBISF
Σχετικό υλικό στα ελληνικά από το blog του Συλλόγου Ιντιφάντα
Χρήσιμα links με πλούσιο υλικό στα αγγλικά:
Why a sporting BDS on Israel is long overdue – a compilation of sources (Συλλογή κειμένων σχετικά με το ρατσισμό στον αθλητισμό του Ισραήλ, την άσκηση πολιτικής μέσω του αθλητισμού από το Ισραηλινό Απαρτχάιντ, το Παλαιστινιακό Ποδόσφαιρο στα Κατεχόμενα Εδάφη και το μεγαλειώδες Κίνημα του Αθλητικού Μποϊκοτάζ της Νοτίου Αφρικής).
"intifadagr"

Φρένο στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για οικονομικά αδύναμους

Φρένο στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για οικονομικά αδύναμους (upd)

Ασπίδα προστασίας στην ακίνητη περιουσία των ασθενέστερων ομάδων του πληθυσμού, ενόψει της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών, ζήτησε ο πρωθυπουργός από τους αρμόδιους υπουργούς.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αντ. Σαμαράς ζήτησε να ετοιμαστεί νομοθετική πρωτοβουλία από τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης κ. Αθανασίου και Δένδια η οποία θα προστατεύει την πρώτη κατοικία των μη εχόντων από τον κίνδυνο να εκπλειστηριαστεί.
Η εντολή Σαμαρά δόθηκε κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής σύσκεψης στο Μαξίμου για την προετοιμασία της ελληνικής αποστολής που θα μεταβεί στο Παρίσι. Υπουργοί της κυβέρνησης έθεσαν το θέμα των πλειστηριασμών και της κοινωνικής αναταραχής που θα προκληθεί με την απελευθέρωση από τις αρχές του νέου έτους. Ελέχθη μάλιστα ότι η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει «λαϊκή οργή» και κύμα αρνητικών δημοσιευμάτων, λίγο καιρό μάλιστα πριν την προσπάθεια για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η νομοθετική ρύθμιση θα προσανατολίζεται στην προστασία της πρώτης κατοικίας των οικονομικά αδύναμων και όσων αποδεδειγμένα δεν έχουν να πληρώσουν τα χρέη τους σε τράπεζες και Δημόσιο.
Το επόμενο διάστημα αναμένεται να αποσαφηνιστούν οι όροι και προϋποθέσεις για την ένταξη των κοινωνικά ασθενέστερων σε καθεστώς προστασίας από τους πλειστηριασμούς. Στο ίδιο θέμα, μάλιστα αναφέρθηκε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Ο κ. Βενιζέλος στη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους τόνισε πως η πρώτη κατοικία των φτωχών και των μεσαίων οικογενειών θα προστατευθεί από τους πλειστηριασμούς.
Εν τω μεταξύ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, τον καλύτερο δυνατό συντονισμό όλων των αρμοδίων υπουργών ζήτησε ο πρωθυπουργός κατά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου εν όψει των επαφών με την τρόικα στο Παρίσι στις 2 Σεπτεμβρίου, έτσι ώστε, όπως τόνισε, να υπάρξουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τη χώρα.
Ο Αντώνης Σαμαράς στην παρέμβασή του επικαλέστηκε, μάλιστα, το νέο σημερινό ράλι των ελληνικών ομολόγων θέλοντας να τονίσει τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας και το κλίμα που επικρατεί για τη χώρα μας στις διεθνείς αγορές.
Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και οι υπουργοί της κυβέρνησης που θα μεταβούν στη γαλλική πρωτεύουσα, πραγματοποιήθηκε καταγραφή των δράσεων που έχουν υλοποιηθεί μέχρι τώρα και όπως διαπιστώθηκε περίπου το 80% των δεσμεύσεων που έχουμε αναλάβει έχει ήδη υλοποιηθεί. Το επόμενο διάστημα μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης θα έχει κατ' ιδίαν επαφές με τους υπουργούς έτσι ώστε να καθοριστούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Όπως επεσήμανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, η νέα αξιολόγηση του ελληνικού οικονομικού προγράμματος που θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο θα πρέπει να σηματοδοτήσει την αλλαγή στάσης της χώρας και την οριστική έξοδο από την κρίση. «Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι εντός και εκτός Ελλάδος» είπε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα και συγκεκριμένα για τον τομέα ευθύνης του υπουργού Παιδείας κ. Λοβέρδου ο κ. Βενιζέλος, διευκρίνισε πως πρέπει να μελετηθεί η σχετική έκθεση αξιολόγησης και μετά να ληφθούν αποφάσεις. Επανέλαβε πάντως ότι το μήνυμα της κυβέρνησης στους δημοσίους υπαλλήλους θα πρέπει να είναι το αίσθημα της ασφάλειας και να μην τελούν υπό το φόβο της απόλυσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος κατά την τοποθέτησή του ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα αλλαγής του ασφαλιστικού και του υφιστάμενου πλαισίου των εργασιακών σχέσεων.

19 λεπτομέρειες που θα προσέξουν οι γυναίκες με το που σκάσεις στην παραλία



Ποιος είπε ότι το οφθαλμόλουτρο είναι αντρική υπόθεση; Ανακάλυψε όλα όσα θα προσέξει πάνω σου στην παραλία και διόρθωσε όσα μπορείς πριν να είναι αργά. Γιατί αυτές (και αν) παίρνουν μάτι!Ποιος είπε ότι το
οφθαλμόλουτρο είναι αντρική υπόθεση; 





1. Τα γυμνασμένα σου χέρια
Και φυσικά θα τα φαντάζεται να την αγκαλιάζουν. Βιάστηκα λίγο μιας και αυτό είναι το δεύτερο. Το δεξί σου χεράκι μπας και ανακαλύψει καμιά βέρα είναι πάντα πρώτο στη λίστα, όπου κι αν βρίσκεσαι.

2. Το χρωματάκι σου
Εδώ που τα λέμε δεν είναι ότι πιο κολακευτικό να είσαι σαν το γάλα. Άσε που το μαύρισμα τονίζει και την γράμμωση σου.

3. Το κορμί σου γενικότερα
Δεν χρειάζεται να είσαι σφίχτης για να σε κοιτάξει. Οι γυναίκες βλέπεις δεν έχουν στάνταρ σωματότυπο που τους αρέσει. Περί ορέξεως.

4. Το στήθος σου
Νόμιζες ότι μόνο εσύ θα κοιτούσες το δικό της; Όταν ρουφάς την κοιλίτσα να μαζευτεί και πετάγεται το στήθος έξω, για ένα περίεργο λόγο της αρέσει.

5. Την πασαρέλα σου
Έλα παραδέξου το. Όταν τρέχεις κατά μήκος της παραλίας, το κάνεις για να σε προσέξει. Κι όταν έχεις την αυτοπεποίθηση να το κάνεις χωρίς μπλούζα και σαγιονάρα, τότε σίγουρα το ματάκι της θα πέσει πάνω σου.

6. Το μαγιό σου
Βλέπεις η μόδα είναι γυναικεία υπόθεση. Προς θεού ξέχνα τα σλιπάκια. Θα σε κοιτάξει αλλά σίγουρα με άλλο μάτι. Και πίστεψέ με, αυτό το μάτι δεν το θέλεις

7. Τα λακκάκια σου
Όχι καλέ αυτά στα μαγούλα. Εδώ μπορεί να δει πολλά περισσότερα. Αυτές οι γραμμές που ξεκινάνε λίγο πάνω πάνω από την κοιλιά και καταλήγουν πολύ χαμηλότερα; Ε! Είναι απίστευτα σέξι και τρελαίνεται να τις χαζεύει.

8. Την ομοιότητά σου με τον George Clooney
Όπως και να το κάνουμε, δεν υπάρχει γυναίκα που να μην τον θεωρεί σέξι. Και αν του μοιάζεις έστω και στο μικρό του δαχτυλάκι, θα το δει. Και θα το ξαναδεί. Και θα φροντίσει και να το ξαναδεί.

9. Τους μύες σου
Θα μου πεις, είπα για τα μπράτσα, είπα για τα λακκάκια, είπα για το σωματότυπο. Ναι αλλά όταν παίζεις βόλεϋ, ρακέτες, κυνηγάς το φρίσμπι, άλλα βλέπει το ματάκι της απ' όταν κάθεσαι στην ξαπλώστρα σου και λιάζεσαι.

10. Το ντύσιμό σου
Εκεί που έχεις τελειώσει το μπανάκι σου και πίνεις το ποτάκι σου στο μπαρ ή κάνεις βόλτες για να δεις το ηλιοβασίλεμα στην παραλία. Είναι βλέπεις αυτή η βερμούδα με το φαρδύ καλοκαιρινό πουκάμισο, ή το τζιν χωρίς μπλουζάκι από πάνω που την κάνουν να φαντασιώνεται άλλα πράγματα.

11. Την πίσω όψη σου

Ότι και να πω είναι λίγο. Το ξέρεις άλλωστε πολύ καλά ότι τα οπίσθια σου, όπου και αν βρίσκεσαι, είναι από τα πρώτα πράγματα που θα κοιτάξει πάνω σου.

12. Το τι κάνεις
Μπορεί βλέπεις να καταλάβει πολλά για σένα από το τι κάνεις στην παραλία. Μήπως είσαι βαρετός και τεμπέλης και μόνιμος είσαι σε μια ξαπλώστρα πίνοντας μπύρες; Ή μήπως έχεις λιώσει από τα πολλά σπορ που έκανες σήμερα;

13. Την άλλη πίσω όψη σου
Μου ξέφυγε πριν. Τώρα δεν φοράς μπλούζα, άρα μπορεί να δει και τις πλάτες σου. Είσαι άραγε αρκετά δυνατός για να την σώσεις μόλις υποκριθεί ότι πνίγεται για να σε γνωρίσει;

14. Το επίπεδο σου
Αναρωτιέσαι πως θα καταλάβει; Μα από το τι διαβάζεις. Οικονομικές εφημερίδες; Ή μήπως αθλητικές; Το πιο μοδάτο αντρικό περιοδικό ή το πιο κουλτουριάρικο μυθιστόρημα που μόλις βγήκε στα ράφια των βιβλιοπωλείων;

15. Τα αξεσουάρ σου
Το στυλ σου παίζει παντού όπως κατάλαβες. Τα γυαλιά σου, οι σαγιονάρες σου, το καπέλο σου ή το παρεό σου δεν πρόκειται να περάσουν απαρατήρητα.

16. Τις αντοχές σου
Είναι κάτι που την ενδιαφέρει πολύ, αν σκεφτείς ότι παίζει και να βρεθεί στο κρεβάτι μαζί σου. Tip: Μην βουτήξεις πρώτα το δαχτυλάκι για να δεις την θερμοκρασία του νερού. Προτιμά τους άντρες που αψηφούν τα πάντα και βουτούν με την μία.

17. Τα μάτια σου
Όσο και να τα κρύβεις κάτω από τα μοδάτα γυαλιά σου, θα κάνει ότι μπορεί για να τα δει. Όχι τόσο για το βλέμμα σου, αλλά για να δει φυσικά αν θα την κοιτάξεις.

18. Την μπυροκοιλιά σου
Αν έχεις φυσικά. Δεν ψάχνει βλέπεις για μεθύστακα, για γκόμενο ψάχνει.

19. Τον αφαλό σου
Σου φαίνεται περίεργο; Κι εμάς αλλά για έναν περίεργο λόγο τον βρίσκουμε σέξι και πολύ ερωτικό σημείο.

Δείτε τα τέλη κυκλοφορίας 2015


Το υπουργείο Οικονομικών, προσπαθώντας να ανακουφίσει τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων αλλά κυρίως να εισπράξει 
έστω και τμήμα των τελών κυκλοφορίας που δεν εισπράτει, σχεδιάζει την προώθηση ενός νέου σχεδίου πληρωμής των τελών κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με το εν λόγω σχέδιο, προβλέπεται να δοθεί η δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας ανά έξι μήνες ή ανά τέσσερις μήνες.

Έτσι, αν κάποιος το επιθυμεί, θα μπορεί να πληρώνει μόνο κατά το 2ο εξάμηνο του έτους,περίοδος που περιλαμβάνει τις καλοκαιρινές διακοπές και τα Χριστούγεννα, πληρώνοντας τα μισά χρήματα.

Μάλιστα, οι εισηγητές της πρότασης αναφέρουν ότι σε όσους εξακολουθήσουν να πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας σε ετήσια βάση,θα μπορεί να γίνεται και μια έκπτωση έτσι ώστε να υπάρχει κίνητρο καταβολής.

ΚΑΙ ΦΛΑΤ ΚΑΙ ΤΑΚΟΥΝΙ... Το όνειρο κάθε γυναίκας: Πτυσσόμενη... γόβα με την υπογραφή Ελλήνων φοιτητών


Το όνειρο των περισσότερων ..
γυναικών που θέλουν να συνδυάσουν το στυλ με την άνεση πραγματοποίησε, έστω και σε πειραματικό στάδιο, μια ομάδα φοιτητών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ): ένα ψηλοτάκουνο παπούτσι που από τη μία στιγμή στην άλλη μετατρέπεται σε... φλατ και τούμπαλιν.

Πτυσσόμενη... γόβα από Ελληνες φοιτητές
Οι Λουκάς Καρακικές, Αθηνά Τσιλιγκαρίδου και Καλλιόπη Τάτση του Τμήματος Οικονομικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ), στο πλαίσιο του μαθήματος Επιχειρηματικότητας (διδάσκων ο επίκουρος καθηγητής Περικλής Γκόγκας και βοηθός η υποψήφια διδάκτορας Ευθυμία Χρυσανθίδου), προχώρησαν στη δημιουργία του προϊόντος και στη συνέχεια ίδρυσαν την εταιρεία "SkyWalker ΑΕ" (το εργαστήριο που φτιάχνονται τα προϊόντα βρίσκεται στην βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής), φιλοδοξώντας να κατακτήσουν τον γυναικείο πληθυσμό. Το όνειρο κάθε γυναίκας: Πτυσσόμενη... γόβα με την υπογραφή Ελλήνων φοιτητών
«Κοιτώντας την αγορά και την καθημερινότητα των γυναικών, παρατηρούμε ότι έχουν συνεχή ενασχόληση καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας, κάνοντας συνέχεια διαφορετικά πράγματα. Πηγαίνουν για δουλειά, για καφέ, για ποτό, για διασκέδαση γενικά και αυτό απαιτεί πολλές ενδυμασίες και κυρίως διαφορετικά παπούτσια. Πάνω σε αυτό το πρόβλημα στηρίζεται η δημιουργία του δικού μας καινοτόμου προϊόντος» εξήγησε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Λουκάς Καρακικές, ένα από τα μέλη της ομάδας.

«Το προϊόν», συμπλήρωσε, «το οποίο έχει σκοπό να κάνει πιο άνετη και κομψή την ζωή της γυναίκας, είναι μια μπότα-γόβα, η οποία, με έναν ειδικό μηχανισμό (πτυσσόμενο), θα μετατρέπει το φλατ παπούτσι σε ψηλό και αντίστροφα. Κύρια επιδίωξή μας είναι να καλυφθούν οι ανάγκες των καταναλωτών και να μπορούν -ανά πάσα ώρα και στιγμή- να κάνουν τις δουλειές τους χωρίς να χρειαστεί να αλλάξουν παπούτσια κατά την διάρκεια της μέρας».

Όπως τόνισε ο κ. Καρακικές, «το προϊόν μας θα δώσει τη δυνατότητα στους πελάτες μας (γυναικείο κοινό) να είναι ευέλικτες και άνετες κατά τη διάρκεια των καθημερινών τους υποχρεώσεων και να μην έχουν την ανάγκη να αλλάξουν παπούτσια κατά την διάρκεια των υποχρεώσεων αυτών. Θα τους προσφέρει την άνεση να κάνουν οτιδήποτε από το πρωί έως και το βράδυ που θα βρίσκονται εκτός σπιτιού και θα μπορούν ανά πάσα ώρα και στιγμή να μετατρέπουν και να προσαρμόζουν τα παπούτσια τους στις οποιεσδήποτε ανάγκες τους. Με τον εκπληκτικό μηχανισμό που θα υπάρχει στα παπούτσια τους θα μπορούν να κάνουν τα παπούτσια τους ψηλά(μπότες, γόβες κτλ) ή απλά να είναι φλατ».

Σύμφωνα δε, με μια έρευνα της αγοράς (υποδημάτων), υπάρχουν πάρα πολλές εταιρείες που ασχολούνται με την παραγωγή και την πώληση γυναικείων υποδημάτων, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει καμία εταιρεία που να παράγει το προϊόν της SkyWalker, γεγονός που εκτιμάται ότι, θα είναι ενισχυτικός παράγοντας για την είσοδο του προϊόντος στην αγορά.

Προς το παρόν η ομάδα της SkyWalker AE κάνει επαφές με διάφορες εταιρίες κατασκευής υποδημάτων, προκειμένου να καταφέρει το προϊόν της να «διεισδύσει» στην αγορά. Επίσης, γίνονται προσπάθειες για την καλύτερη προσαρμογή του ειδικού μηχανισμού σε διάφορα είδη υποδημάτων προκειμένου να εισαχθεί στην αγορά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ 

Στον Πιερικό για τουλάχιστον δύο χρόνια θα συνεχίσει ο 24χρονος αμυντικός.

 


Στην επέκταση της συνεργασίας του με τον Χρήστο Καρτσαμπά προχώρησε ο .. Πιερικός. Η Κατερινιώτικη ΠΑΕ ανακοίνωσε τη διετή ανανέωση με τον 24χρονο αμυντικό που πέρσι είχε 16 συμμετοχές κι 1 γκολ στη Football League. Στο παρελθόν έχει περάσει από Πανθρακικό, Βατανιακό και Πανιώνιο. Η ανακοίνωση: «Η Π.Α.Ε ΠΙΕΡΙΚΟΣ ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Χρήστο Καρτσαμπά. Ο ποδοσφαιριστης υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας».

Κάποιος κατέβασε τα βρακιά του και απειλεί...


...μπήκε το Στίγμα του Μαλάκα σε θεσμικά αγράμματο


...μπήκε το Στίγμα του Μαλάκα σε θεσμικά αγράμματο. Λεπτομέρειες στο λινκ εδώ:
https://www.facebook.com/Thanos.Tzimeros.Page/posts/690816347677672

Οι τρεις φοροελαφρύνσεις: Αύξηση δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα, μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο, «ψαλίδι» στην έκτακτη εισφορά


Οι τρεις φοροελαφρύνσεις: Αύξηση δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα, μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο, «ψαλίδι» στην έκτακτη εισφορά

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου, η δεύτερη μέσα σε ένα 24ωρο, με την ατζέντα να επικεντρώνεται στα ανοιχτά ζητήματα του ελληνικού προγράμματος που θα συζητηθούν στη συνάντηση με την τρόικα, στις αρχές Σεπτεμβρίου, στο Παρίσι.

Στη σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, πήραν μέρος όλοι οι υπουργοί οι οποίοι θα πάρουν μέρος στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, δηλαδή εκτός του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Εθνους», απόφαση της κυβέρνησης είναι να θέσει τη δική της ατζέντα στον νέο γύρο διαπραγμάτευσης με την τρόικα.
Ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει ενημερώσει στο δικό του επίπεδο τόσο τις Βρυξέλλες όσο και το Βερολίνο και το ΔΝΤ για την επιλογή του να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις κυρίως στο πεδίο της φορολογίας, θεωρεί ότι η αλλαγή αυτή στην τακτική της κυβέρνησης θα σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους της μνημονιακής εποχής για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αθήνα θα στηριχθεί τόσο στα στοιχεία που εμφανίζει σήμερα η ελληνική οικονομία (βλ. πρωτογενές πλεόνασμα) όσο και στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων δράσεων και θα διεκδικήσει σειρά φοροελαφρύνσεων. Βασικό επιχείρημα είναι η ανάγκη για ανακούφιση των χαμηλότερων εισοδηματικά στρωμάτων και παράλληλα η αύξηση της εισπραξιμότητας στους φόρους που θα προκύψει, εφόσον μειωθούν τα βάρη για την πλειονότητα των πολιτών.
Οι τρεις φοροελαφρύνσεις: Αύξηση δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα, μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο, «ψαλίδι» στην έκτακτη εισφορά
Η Αθήνα είναι αποφασισμένη να δώσει έμφαση στις εξής τρεις συγκεκριμένες άμεσες διορθωτικές κινήσεις:
• Αύξηση των δόσεων για την κάλυψη ληξιπρόθεσμων οφειλών στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία.
• Μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, με το επιχείρημα ότι το σύστημα που εισηγήθηκε η τρόικα δεν απέφερε τα αναμενόμενα έσοδα στα δημόσια ταμεία.
• Μείωση της έκτακτης εισφοράς, με το δεδομένο ότι για να επεκταθεί και το '15, κάτι που προϋποθέτει ψήφιση από τη Βουλή, θα πρέπει να υπάρξει βελτίωση των ποσοστών έτσι ώστε να πειστούν οι βουλευτές της πλειοψηφίας να στηρίξουν τη σχετική τροπολογία.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση θα απορρίψει προτάσεις για περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, ειδικά στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας, ενώ σε ό,τι αφορά τον κ. Βρούτση, θα επιμείνει στην ανάγκη η απελευθέρωση των απολύσεων να ορίζεται έπειτα από απόφαση υπουργού, ενώ για τα ασφαλιστικά ταμεία θα παρουσιάσει σειρά κινήσεων, οι οποίες -όπως θα επισημάνει- αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τα προβλήματα αυτά

Αυτα ειναι τα 6 φυσικά βιάγκρα!


Πλέον όλο και περισσότερα ζευγάρια σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου αναζητούν φυσικούς τρόπους, οι οποίοι μάλιστα δεν στοιχίζουν ακριβά, για να απογειώσουν την ερωτική τους ζωή.
Και για του λόγου του αληθές στην Αμερική, η μόδα προστάζει τα ζευγάρια να
δοκιμάζουν νέες τεχνικές στη γιόγκα, οι οποίες έχουν την ιδιότητα να εκτοξεύουν τν λίμπιντο. Μάθετε ποια είναι τα υπόλοιπα φυσικά διεγερτικά.

Ο ήλιος ανεβάζει τη...λίμπιντο!

Οι ειδικοί είναι ξεκάθαροι: Κάντε ηλιοθεραπεία για να γίνετε καλύτεροι. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό The Lancet αποκάλυψε ότι η ηλιοθεραπεία αυξάνει τα επίπεδα βιταμίνης D, η οποία με τη σειρά της πυροδοτεί τη ροή της τεστοστερόνης στους άνδρες και έτσι τους μεταμορφώνει σε... ταύρους στο κρεβάτι.

η ...μαγική... γιόγκα!

Επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ διαπίστωσαν ότι η γιόγκα για τουλάχιστον 12 εβδομάδες μπορεί να αυξήσει την επιθυμία και την ερωτική διέγερση, σε γυναίκες από 22 ως 55 ετών.

Φαίνεται πως η συγκεκριμένη άσκηση ενεργοποιεί μηχανισμούς στον οργανισμό που ενισχύουν την ερωτική διάθεση. Είναι ενδεικτικό ότι στις ΗΠΑ επιλέγουν να κάνουν ακόμη και γυμνοί γιόγκα, για να αποδώσει καλύτερα η άθληση και τα οφέλη της να μεγιστοποιηθούν. 

βάλτε φρένο στο άγχος!

Συγκεντρωθείτε συνιστούν οι ειδικοί στις γυναίκες που έχουν αλλού το μυαλό τους και δεν απολαμβάνο9υν το σεξ. Η Λόρι Μπρούτο, ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, ισχυρίζεται ότι οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα συγκέντρωσης δν μπορούν να αποδώσουν στην διάρκεια των ερωτικών τους περιπτύξεων. Μάλιστα η γνωστή ψυχολόγος συνιστά να μάθουν να διαχειρίζονται το άγχος και το στρες ώστε να αποδίδουν καλύτερα.

ένα ποτηράκι παραπάνω

Ένα με δύο ποτηράκι κόκκινου κρασιού το...σεξολόγο κάνουν πέρα, τονίζουν πια οι επιστήμονες παρότι στο παρελθόν το αλκοόλ θεωρούνταν απαγορευτικό για την ερωτική συνεύρεση. Πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας σε μεγάλο δείγμα γυναικών, έδειξε ότι το κόκκινο κρασί περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες οι οποίες αυξάνουν τη ροή του αίματος και έτσι επιτυγχάνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

αποφύγετε τα λίπη

Μειώστε τα λίπη για να έχετε καλύτερη ερωτική ζωή σημειώνουν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νάπολης. Μετά από μελέτη κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι καταναλώνουν τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπη η ερωτική τους διάθεση πέφτει κατακόρυφα. Γι αυτό συνιστούν την αποφυγή αλλαντικών, πολλών κρεάτων, και τροφών ζωικής προέλευσης. 

γλυκαθείτε κάνει καλό 

Ανεβάστε τη διάθεσή σας για σεξ με μαύρη σοκολάτα, αναφέρουν οι επιστήμονες. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Sexual Medicine κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες που τρώνε τουλάχιστον ένα κομμάτι μαύρης σοκολάτας την ημέρα έχουν ανεβασμένη λίμπιντο. Η συγκεκριμένη γλυκιά απόλαυση θεωρείται εκτός των άλλων και διαιτητική καθώς περιέχει ελάχιστες θερμίδες.

Οι αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ θα συζητηθούν σήμερα Πέμπτη


Νεκτάριου Κορδή
εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο  των
Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων
Θέμα: Διαδικασίες Αποσπάσεων  Εκπαιδευτικών 2014
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
   Λόγω της αδυναμίας των αρμοδίων τμημάτων για επεξεργασία όλων των αιτήσεων, αλλά και της απαραίτητης ενσωμάτωσης των λειτουργικών κενών που απέμειναν  στην Πρωτοβάθμια για τις ειδικότητες ΠΕ05, 06, 07, 08, 11, 19, 20 και ΠΕ32 μετά τις  αποσπάσεις στα αντίστοιχα ΠΥΣΠΕ, η συζήτηση επί των γενικών αποσπάσεων στο ΚΥΣΔΕ και η ανακοίνωσή τους θα γίνει μετά το μεσημέρι της 28ης Αυγούστου.
   Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση των εκπαιδευτικών για όλες τις διαδικασίες των αποσπάσεων.
 
Αθήνα 27/8/2014


ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΠΑΔΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ, ΤΟΥΜΠΑ ΣΤΟΝ ΑΡΗ

 
Ανω κάτω τα πάντα στον ΑΡΗ.Την ώρα που όλοι είχαν πάρει την απόφαση πως η ομάδα θα αγωνιστεί στην Γ’ Εθνική, ήρθε το Ειρηνοδικείο ..
να επαναφέρει στη διοίκηση το Λάμπρο Σκόρδα, να διατηρήσει τους «κίτρινους» στη Football League και ακολούθησαν γεγονότα..   .

Πρώτον ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης αποχώρησε απ' τον πάγκο. Ο 57χρονος τεχνικός περίμενε την απόφαση, το αποτέλεσμα της οποίας τον οδήγησε στην παραίτηση. Ήδη   στην απογευματινή προπόνηση (που δέ έγινε)   ανακοίνωσε στους ποδοσφιαριστές την αποχώρησή του.
Δεύτερον οι οπαδοί του Άρη στο άκουσμα της απόφασης του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης για επιστροφή του Λάμπρου Σκόρδα στην διοίκηση της ΠΑΕ προχώρησαν στην κατάληψη του «Κλεάνθης Βικελίδης»,  προκειμένου να μην επιστρέψουν στον Λάμπρο Σκόρδα και τους συνεργάτες να εγκατασταθούν και πάλι στα γραφεία της ΠΑΕ και να ασκήσουν διοίκηση, δείχνοντας την αντίθεσή τους στην απόφαση.
Τρίτον ο Ερασιτέχνης δέ με χθεσινοβραδυνή του απόφαση αποφάσισε να μήν παραχωρήσει το γήπεδο Χαριλάου για αγώνες, καθώς επίσης και τους χώρους των γραφείων κλπ.
- Εκείνο όμως που προκαλεί  εντύπωση σε ένα ψύχραιμο παρατηρητή (που δέν διακτέχεται απο συναισθηματική οπαδική λογική), ήταν η σιγουριά ότι ο Λάμπρος Σκόδρας δέν θα πετύχαινε τέτοια απόφαση στο Ειρηνοδικείο.
Γιατί, και πώς δημιουργήθηκε αυτή η εντύπωση;Ακουγα τα καθημερινά ρεπορτάζ του Αρη στα ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης και πολλοί δημοσιογράφοι και οπαδοί, δήλωναν με σιγουριά ότι θα κερδίσει η πλευρά Στεφανίδη και ΑΣ ΑΡΗ.
Γιατί τέτοια σιγουριά; Εγώ πίστευα ότι ίσως είχαμε τέτοιες εξελίξεις που θα πυροδοτούσε όλα αυτά.
Γιατί δέν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι το δικαστήριο δικάζει με δικαστές που δέν έχουν οπαδική λογική και ίσως δέν γνωρίζουν και απο τέτοια ψυχολογία.Δικάζουν ξερά με τη λογική και τα νομικά δεδομένα.
Να το πώ με απλά λόγια.Τί δίκαζε χθές η Ειρηνοδίκης; Αίτηση του Σκόδρα για να οριστεί αυτός στη Διοίκηση, με κύριο αίτημα τη σωτηρία της ΠΑΕ, τη μή διάλυσή της, και τη διασφάλιση (όσο είναι δυνατόν) των συμφερόντων των πιστωτών, στους οποίους είναι και οι εργαζόμενοι, ποδοσφαιριστές κλπ.
Ενώ η πλευρά του Στεφανίδη, τί ζητούσε;τη διάλυση της ΠΑΕ και το "φέσι"¨σε όσους ήταν να λαμβάνουν..
Ετσι λοιπόν και με δεδομένη την στήριξη που προσέφεραν στον Σκόδρα  οι παλιοί ποδοσφαιριστές που "είχαν να λαμβάνουν" , με παρέμβαση στο δικαστήριο υπέρ του ,ήταν πολύ πιθανό να εκδοθεί αυτή η απόφαση.
Απορεί κανείς, απο τη πλευρά του ΑΣ δέν το σκέφτηκαν ώς ενδεχόμενο;Δέν θάπρεπε να οπλιστούν με ένα ισχυρό νομικό οπλοστάσιο και στήριξη απο τρίτους;Τόσο σίγουροι ήταν; πίστευαν ότι το μικρό ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου που εκπροσωπούσε ο Σκόδρας δεν θα μπορούσε να πείσει το δικαστήριο για τη λογική του αιτήματός του;Αν αυτό πίστευε ο επίσημος ΑΡΗΣ, έκανε μεγάλο λάθος.. ίσως παρασύρθηκε απο συναίσθημα και οπαδική λογική.
(του Δημήτρη Καλαιτζή)

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ





ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Γ. Τζιτζικώστας,
το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Π.Κ.Μ.,
η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου Πρόεδρος ΚΕ.ΠΟ.ΘΕ.
ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης
ο Πρόεδρος του Ο.Π.Π.ΑΠ. Δήμου Κατερίνης κ. Θωμάς Παπαδημητρίου
και το Θέατρο ΑΙΧΜΗ
σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε την παράσταση
«ΑΝΤΙΓΟΝΗ» του Σοφοκλή
την Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014 ώρα 9:00μ.μ.
στο Θέατρο Πάρκου Κατερίνης

Η παράσταση είναι ενταγμένη στο θεσμό «ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΑ 2011-2014» του προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013
        
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη          

                                                          

Ο ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ 79ης ΔΕΘ

KOMMATIKH OΡΓΑΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΕΓΝΑΤΙΑ 89 –  54635  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ                                              
ΤΗΛ: 2310 286.580 – FAX: 2310 286.581 – email: press@kkekmak.gr


     
Θεσσαλονίκη  26.8.14



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 6, την Κυριακή 7 και την Δευτέρα 8  Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της 79ης ΔΕΘ.
Το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:
Σάββατο  6/9
18:00  Συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.
Κυριακή 7/9
10:30  Επίσκεψη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Άρνισσας στην Π.Ε. Πέλλας
12:30  Σύσκεψη με αγρότες στο Μακροχώρι της Π.Ε. Ημαθίας (Παλιό Δημαρχείο).
19:00  Συγκέντρωση της Τ.O. Ημαθίας του ΚΚΕ στη κεντρική πλατεία της Νάουσας.
Δευτέρα 8/9
10:00  Επίσκεψη ΔΕΘ – Συνάντηση με Διοίκηση ΔΕΘ – HELEXPO.
11:30  Συνέντευξη τύπου (αίθουσα C, Ν. Γερμανός ).

                               Το Γραφείο Τύπου
                                της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε.

Ευχαριστήριο του δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Γ.Παπαθανασίου, προς τη διεύθυνση δασών Πιερίας.


Ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, κ. Γιώργος Παπαθανασίου, εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τη διεύθυνση δασών Πιερίας, προς τον διευθυντή κ. Γεώργιο Μαυρίδη και ιδιαίτερα προς το προσωπικό του τμήματος δασικών χαρτογραφήσεων, τον προϊστάμενο κ. Π.Παπαπέτρου και τους Αθ.Παπαγιάννη, Π.Ταβουκτσή και Ρ.Φαρμάκη, διότι δόθηκε λύση στο θέμα των τεχνητών φυτειών το οποίο προκαλούσε νομικά προβλήματα στον χαρακτηρισμό των camping του νομού.
Μετά από επίμονες προσπάθειες, μελέτη του υφισταμένου νομικού καθεστώτος και επαφές με το ΥΠΕΚΑ, εντόπισαν το πρόβλημα του χαρακτηρισμού των τεχνητών φυτειών που υπήρχε κατά τη σύνταξη των δασικών χαρτών του Ν.Πιερίας, τα οποία επιβάλλονταν να χαρακτηριστούν ως δάση με βάση την τότε ισχύουσα δασική νομοθεσία και συνέβαλαν στην επίλυσή του με την κατάθεση τεκμηριωμένης πρότασης προς το υπουργείο περιβάλλοντος, η οποία πέρασε από νομοπαρασκευαστική επιτροπή της βουλής και εντέλει ψηφίστηκε με τον Ν.4280/2014 (αριθ.32, παρ.4, εδάφ.6γ).

Με βάση τον ανωτέρω νόμο δίνεται λύση στον χαρακτηρισμό των γεωργικών και των ιδιωτικών χορτολιβαδικών εκτάσεων στις οποίες πραγματοποιήθηκαν τεχνητώς φυτεύσεις δένδρων για την αναβάθμιση της αισθητικής του τοπίου, όπως συμβαίνει με τις επιχειρήσεις των camping, οι οποίες δεν υπάγονται πλέον στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας. 

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 60 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ Ε.Ο.Σ. ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ



Εορτασμός των 60 Χρόνων του ΕΟΣ Λιτοχώρου στις 31 Αυγούστου στο Θεατράκι του πάρκου Λιτόχωρο στις 22:00. Παράλληλα στην αίθουσα δίπλα από το Θεατράκι θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας και υλικών τις ημέρες 29-30-31 Αυγούστου. Τέλος θα υπάρξει επετειακή ανάβαση στο Οροπέδιο των Μουσών,με διανυκτέρευση στο καταφύγιο Αποστολίδης στις 5-6 Σεπτεμβρίου.

Υ.Γ. Σας επισυνάπτω την αφίσα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων καθώς και την πρόσκληση στην εκδήλωση.

--
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
Μέλος στις * Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης * Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας * Γενική Γραμματεία Αθλητισμού
Είσοδος Χαράδρας Ενιππέα, Λιτόχωρο Πιερίας, Τ.Θ. 45, Τ.Κ. 60200
τηλ. & φαξ: 23520 82444,  email: eos.litohorou@gmail.com, blog eoslitohorou.blogspot.com
Skype: eos.litohorou
---
ALPINE CLUB OF LITOHORO
Member of: Hellenic Federation of Mountaineering & Climbing * General Secretariat for Civil Protection * General Secretariat for Sports
Entrance of Enipeas Gorge, Litohoro, P.O. 45, P.C. 60200
​, 
Pieria
​, Greece​
tel. & fax +30 23520 82444, email: eos.litohorou@gmail.com
Skype: eos.litohorou

Άρχισαν οι εγγραφές στην Ακαδημία Μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Από το ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος ανακοινώνεται ότι άρχισαν οι εγγραφές στην Ακαδημία Μπάσκετ του συλλόγου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλ:

6974 479937 και  6982 013082 WU - Μίλτος Μηλιάτης
6971 788258 Δάμης Χρυσίδης – υπεύθυνος ακαδημίας μπάσκετ
23510 32153 – Γραφεία, κάθε μέρα 6 – 9 μμ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



Την Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014 στις  9:00 μμ πέφτει η αυλαία του 43ου Φεστιβάλ Ολύμπου, με το αφιέρωμα στην πόλη της Κατερίνης, βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Ι. Καζταρίδη  «ΚΑΤΕΡΙΝΗ, ο Τόπος και οι Άνθρωποι».

Συμμετέχουν πολιτιστικοί σύλλογοι της πόλης, τοπικοί οργανοπαίχτες, χορευτές, μουσικοί, τραγουδιστές, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, αφηγητές.

Η παρουσία σας θα τιμήσει τόσο την εκδήλωσή μας, όσο και την ιστορία της πόλης μας.     

Με τιμή

Για το Δ.Σ. του ΟΡ.ΦΕ.Ο.

Γρηγόρης Παπαχρήστος

Πρόεδρος

Ματαιώνεται η παράσταση "Το Σκιάχτρο" του Χρήστου Γιαννούλη (30.8.2014)


Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ) ανακοινώνει την ματαίωση της παιδικής όπερας «Το Σκιάχτρο» η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το επόμενο Σάββατο 30 Αυγούστου 2014 στο Αρχαίο Θέατρο Δίου, ως τελευταία εκδήλωση του φετινού Φεστιβάλ Ολύμπου.
Οι λόγοι που οδήγησαν την ΕΟΔνΠ στην απόφαση αυτή οφείλονται κυρίως στην αδυναμία της να ανταπεξέλθει στις οικονομικές υποχρεώσεις της απέναντι στους καλλιτέχνες και γενικότερα στα έξοδα της εκδήλωσης, τα οποία δυστυχώς ξεπερνούσαν τις οικονομικές δυνατότητες των εθελοντών.
Τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής «Το Σκιάχτρο» ζητούν συγνώμη από κοινό και την οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ Ολύμπου για την ακύρωση της εκδήλωσης.
Για την συντονιστική επιτροπή
Ηλίας Τσολακίδης

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση


Α. Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 28-8-2014 στις 10:00 δίνονται στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από εκείνη την ώρα να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας
α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους
β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).
 
Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, στα οποία θα αναρτηθούν εντός της Πέμπτης.
 
Β. Επίσης την Πέμπτη 28-8-2014 στις 10:00 ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. μη ελληνικής καταγωγής. Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Υπουργείουhttp://moreresults.minedu.gov.gr.

Κεφτέδες κοκκινιστοί με πιπεριές

KEFTEDES KOKKINISTOI ME PIPERIES exo

Μια παραλλαγή της οικογενειακής συνταγής των γονιών μου από το Καρπενήσι, πλούσια σε αρώματα και με πικάντικη γεύση.
KEFTEDES KOKKINISTOI ME PIPERIES
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης
Food Styling: Αντωνία Κατή

Υλικά

  • Για τους κεφτέδες
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 3 φέτες από ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού, μέτριες
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη, θυμάρι ή θρούμπι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 αβγό, ελαφρώς χτυπημένο
  • λίγο αλεύρι για το πασπάλισμα των κεφτέδων
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το φαγητό
  • 3 πιπεριές πράσινες, σε χοντρές λωρίδες
  • 3 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης, σε χοντρές λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε χοντρές φέτες
  • 2 φλιτζάνια ντομάτες αποφλοιωμένες, τριμμένες
  • 2 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλας μικρό
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Μουσκεύετε την ψίχα ψωμιού και τη στραγγίζετε καλά. Αναμιγνύετε με τα υπόλοιπα υλικά για τους κεφτέδες και ζυμώνετε το μίγμα μέχρι τα υλικά να ενωθούν καλά.

Βήμα 2

Πλάθετε μέτριους κεφτέδες, τους πασπαλίζετε με αλεύρι και τους στρώνετε σε λαδωμένο ταψί. Τους ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά, γυρίζοντάς τους ενδιάμεσα να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.

Βήμα 3

Σε πλατιά κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτετε τις πιπεριές και τις σοτάρετε λίγο μέχρι να μαραθούν.

Βήμα 4

Προσθέτετε την ντομάτα, το βασιλικό, τη ζάχαρη, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου και προσθέτετε τους κεφτέδες.

Βήμα 5

Σκεπάζετε το φαγητό και αφήνετε να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε με τηγανητές πατάτες.