ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ε Ο Ρ Τ Α Σ Μ Ο Υ Τ Η Σ Η Μ Ε Ρ Α Σ Τ Ω Ν Ε Ν Ο Π Λ Ω Ν Δ Υ Ν Α Μ Ε Ω Ν


       Την Παρασκευή, 21η Νοεμβρίου 2014 θα εορτασθεί σε ολόκληρη τη χώρα η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.
       Στην Κατερίνη, σύμφωνα με τις υπ’ αριθ. 38554 & 48691/14-10-2014 εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:
1. Γενικός σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια από την 8η  πρωινή ώρα μέχρι και τη Δύση του ηλίου της 21ης Νοεμβρίου 2014.
       2. Ώρα 12.00΄ στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως θα τελεστεί επίσημη   Δοξολογία από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κίτρους , Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ.    Γεώργιο. Μέσα στον Ιερό Ναό μετά το τέλος της Δοξολογίας θα γίνει σύντομη ομιλία για τη    σημασία της εορτής από Αξιωματικό της XXIV ΤΘΤ Λιτοχώρου.
3. Ώρα 12.30΄ στο Μνημείο της πλατείας Ελευθερίας θα καταθέσουν στεφάνια, ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο Διοικητής της XXIV Τ.Θ. Ταξιαρχίας, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, ο Δήμαρχος Κατερίνης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ο Λιμενάρχης Σκάλας Κατερίνης. Επίσης θα καταθέσουν στεφάνια η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Πιερίας, ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Πιερίας, ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Πιερίας, αντιπροσωπείες των Τραυματιών, Αναπήρων και θυμάτων Πολέμου και Αντιστασιακές Οργανώσεις. Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ανακρουσθεί ο Εθνικός μας Ύμνος.
4. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου 2014.

            Σε ότι αφορά την τέλεση της δοξολογίας παρακαλείται να επιληφθεί η Ιερά Μητρόπολη.
            Τα θέματα που αφορούν την παράταξη, απονομή τιμών, την τάξη και κίνηση των οχημάτων παρακαλούνται να τα ρυθμίσουν οι αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές.
            Ο Δήμος Κατερίνης παρακαλείται να μεριμνήσει για τη διάθεση της Φιλαρμονικής του Δημ. Ωδείου Κατερίνης και τον καλλωπισμό του χώρου που θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις.
            Τελετάρχης από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας ορίζεται ο κ. Μιχάλης Συμεωνίδης.
            Τελετάρχης από το Δήμο Κατερίνης ορίζεται ο κ. Γεώργιος Μίχος.

            Το πρόγραμμα αυτό έχει τη θέση επίσημης πρόσκλησης.

                                                                                                       Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ


                                                                                                                ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟ

Kαραδεξιά και καραμίζες...


Δηλώσεις χωρίς να μπαίνει στην ουσία για τις εξωχώριες εταιρείες από τον Γιώργο Καρατζαφέρη

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν στη Δεξιά την εξέλιξη της υπόθεσης του Γιώργου Καρατζαφέρη. Το ρεπορτάζ της «Real News» την περασμένη Κυριακή αναφέρει ότι ο εισαγγελέας που διερευνά τις μίζες για τα εξοπλιστικά ψάχνει δύο εξωχώριες (off shore) εταιρείες που φέρεται να ανήκουν εξ ημισείας στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ και τον γιο του, σύμφωνα με δικαστικές πηγές.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι μίζες για τη σύμβαση για την αγορά τεσσάρων ελικοπτέρων Super Puma με τίμημα περίπου 62 εκατομμυρίων, που...
υπογράφηκε το 2001 επί Άκη Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Άμυνας, ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια ευρώ. Με αφορμή μια ανώνυμη καταγγελία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχουν καταλήξει από το 2000 έως το 2007 ύποπτα εμβάσματα σε δύο off shore εταιρείες που φέρεται ότι διατηρεί, την Catalina Ltd και τη Homeric.

Σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα, στο πλαίσιο της υλοποίησης της σύμβασης μεταξύ της εταιρείας Eurocopter και του Ελληνικού Δημοσίου, εμφανίζονται ως μεσάζοντες οι εταιρείες Kestrel και Malwern των επιχειρηματιών Αλέξανδρου Τσάτσου και Σταύρου Κομνόπουλου, που έχουν ήδη κληθεί για εξηγήσεις στον ανακριτή κατά της διαφθοράς Γαβριήλ Μαλή, ο οποίος ανέλαβε τη διενέργεια δικαστικής έρευνας.

Από το 2000 έως και το 2008 ο λογαριασμός που τηρούσε στο νησί Jersey – βρίσκεται στις ακτές της Νορμανδίας – η off shore Malwern, με έδρα τον Παναμά, είχε πιστωθεί με εμβάσματα ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ από τις λιβανέζικες εταιρείες Copsi Sal και Medifin Sal, που ανήκουν στον μεγαλομέτοχο της Eurocopter, ο οποίος είναι ξένος υπήκοος. Από αυτά, τα 1,6 εκατ. ευρώ βρίσκονται σε λογαριασμό της Catalina Ltd. Στο θέμα ενεπλάκη και η Βουλή προκειμένου να διερευνηθεί αν είχε δηλώσει τις δύο off shore εταιρείες ο Καρατζαφέρης.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Πόθεν Εσχες Γ. Καλαντζής δήλωσε ότι το ζήτημα έχει ανατεθεί σε ορκωτούς λογιστές προκειμένου να διερευνήσουν το ζήτημα και να δώσουν τα στοιχεία στον αρμόδιο εισαγγελέα. Το ζήτημα έχει ουρά, αφού με βάση νόμο του 2010 ο Καρατζαφέρης, ακόμη κι αν διέθετε εξωχώρια εταιρεία στο παρελθόν, θα έπρεπε να είχε απαλλαγεί από αυτήν επειδή διαφορετικά θα είχε ποινικές επιπτώσεις.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αντέδρασε αμήχανα αρχικά την Κυριακή, δηλώνοντας τα εξής:

«Σχετικά με τη βασιμότητα και έκταση των αναφερομένων στο δημοσίευμα της εφημερίδας ‘‘Real News’’ δηλώνω ότι αγνοώ παντελώς τα πρόσωπα που αναφέρονται σε αυτό. Εκτιμώ την προσπάθεια της εφημερίδας να ρίξει άπλετο φως σε τέτοιες υποθέσεις, που άλλωστε είναι ξένες στον αξιακό και πολιτικό κώδικα και χαρακτήρα μου. Προσωπικά, θα κάνω τις επιλογές μου ώστε να διευκολύνω την απρόσκοπτη λειτουργία του κόμματος, έως ότου λάμψει η αλήθεια. Πάντως στέλνω προς όλους το μήνυμα ότι είμαι εδώ, όρθιος και “έχουν γνώσιν οι φύλακες”».

Η αναφορά περί «επιλογών» ερμηνεύτηκε ως έμμεση ανακοίνωση παραίτησής του από την προεδρία του κόμματος, αλλά ο ίδιος εμφανίστηκε την Τρίτη επιθετικός δηλώνοντας στον ΑΝΤ1 ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί:

«Δεν υποχωρώ, δεν υποτάσσομαι, δεν συμβιβάζομαι. Το όλο θέμα είναι προσωπική μου υπόθεση και δεν αφορά το κόμμα. Αυτό εννοούσα με τη φράση μου στην ανακοίνωση που αφορά την “απρόσκοπτη λειτουργία του κόμματος”. Τέλος, τονίζω και κάνω σαφές ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψω την ηγεσία του κόμματος», είπε χαρακτηριστικά. Πάντως μέχρι τώρα έχει αποφύγει να μπει επί της ουσίας στο θέμα και να διαψεύσει αν διατηρούσε ποτέ εξωχώριες εταιρείες και αν έχει απαλλαγεί πια απ’ αυτές.

Εν τω μεταξύ να σημειωθεί ότι πολλοί είναι αυτοί που έχουν αρχίσει να ψάχνουν – και να υποσημειώνουν – το διαρκές ενδιαφέρον του Καρατζαφέρη και των βουλευτών του ΛΑΟΣ, τα προηγούμενα χρόνια, για τα εξοπλιστικά. Και αρχίζουν να θυμούνται ότι κόμμα και βουλευτές έδειχναν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα εξοπλιστικά προγράμματα το 2009 και το 2010 με την κατάθεση ερωτήσεων στη Βουλή προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές από αυτές:

• Στις 9.9.2010 κατατέθηκε ερώτηση για τη διακρατική συμφωνία του 2009 μεταξύ Ελλάδας - Γαλλίας για την αγορά δύο ελικοπτέρων Puma. Το ενδιαφέρον των βουλευτών εντοπιζόταν στα αντισταθμιστικά και τις ποινικές ρήτρες.

• Στις 13.7.2010 είχε κατατεθεί ερώτηση για τα ποσά που διατέθηκαν για εξοπλιστικά προγράμματα της περιόδου 2006 - 2010. Από την απάντηση προέκυπτε ότι η δαπάνη έφτανε το 1 δισ. ευρώ.

• Την ίδια μέρα κατατέθηκαν δύο ακόμη ερωτήσεις για τα ανταλλακτικά αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και για το Follow on Support των αεροσκαφών Mirage 2000.

 Δύο μέρες μετά, στις 15.7.2010, κατατέθηκε ερώτηση για τα μη επιχειρησιακά οπλικά συστήματα από το 1996 έως το 2009 και τα ποσά που διατέθηκαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλες τις ερωτήσεις γινόταν ονομαστική αναφορά σε συγκεκριμένα οπλικά συστήματα.

Εξελίξεις

Η εμπλοκή του Καρατζαφέρη με τη Δικαιοσύνη, ανεξάρτητα από την τελική έκβαση, έχει δημιουργήσει πολλές και ενδιαφέρουσες εξελίξεις στο περιβάλλον της Άκρας ή σκληρής Δεξιάς. Εδώ και αρκετούς μήνες ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ γύριζε στην πιάτσα «μοστράροντας» κάποιες δημοσκοπήσεις που έδειχναν ότι θα είναι σίγουρα στη Βουλή στις επόμενες εκλογές. Μάλιστα στους πολλούς συνομιλητές του δεν παρέλειπε να «ελεεινολογεί» την κατάσταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του άσπονδου φίλου του Πάνου Καμμένου, τον οποίο ήθελε εκτός Βουλής.

Ο Καρατζαφέρης φιλοδοξούσε να απορροφήσει παλιούς του ψηφοφόρους που το 2012 στράφηκαν προς τη Χρυσή Αυγή, θεωρώντας ότι η εν εξελίξει ποινική διαδικασία λειτουργεί αποσυσπειρωτικά στον χώρο της Άκρας Δεξιάς, ειδικά σε όσους έχουν «εθνικιστικό» προσανατολισμό, αλλά απωθούνται από την εικόνα βίας και υποκόσμου που αποπνέει η Χρυσή Αυγή με βάση την ογκώδη δικογραφία που έχει σχηματιστεί.

Μάλιστα στους σχεδιασμούς του προέδρου του ΛΑΟΣ δεν διέφυγε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί οι ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές να συμπέσουν με την έναρξη της δικαστικής διαδικασίας, με μια σειρά πρωτοπαλίκαρα της Χ.Α. να κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Η προοπτική της επανόδου στη Βουλή και η αποδοχή του ρόλου του «νηφάλιου» δεξιού συνομιλητή, που μπορεί να συμπράξει κυβερνητικά στη μεταμνημονιακή εποχή, ήταν και ένας από τους λόγους της σκλήρυνσής του απέναντι στην κυβέρνηση, τη Ν.Δ. και τον Αντώνη Σαμαρά.

Βλέποντας ότι η τελευταία κοινοβουλευτική του θητεία, όταν ο λόγος του κόμματος στρογγύλεψε, είχε αποτέλεσμα την εκλογική αποτυχία, ο Καρατζαφέρης προσπαθούσε να ισορροπήσει ανάμεσα στην πολιτική επιβίωση και το ενδεχόμενο επανόδου του στην αγκαλιά της «μητέρας Ν.Δ.». Η κατάσταση με τη Ν.Δ. δεν ήταν ειδυλλιακή, αφού η φυγή και η προσχώρηση στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. μιας σειράς ηγετικών στελεχών που ο ίδιος ανέδειξε, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Μάκης Βορίδης, η Νίκη Τζαβέλλα, ο Αστέριος Ροντούλης, ο Γιώργος Κύρτσος, ο Θανάσης Πλεύρης, τον αποστράγγιξαν από κρίσιμες δυνάμεις.

Αντιρρήσεις

Από την άλλη πλευρά του λόφου, όμως, και η ηγετική ομάδα της Ν.Δ., παρότι θα ήθελε μια επανένταξη του Καρατζαφέρη, με την εκλογική του προίκα, έβλεπε ότι υπήρχαν σοβαρές αντιρρήσεις από φιλελεύθερους κεντροδεξιούς βουλευτές που δεν είδαν με ενθουσιασμό τις ακροδεξιές τάσεις της σαμαρικής ομάδας. Ακόμα όμως και ένθερμοι υποστηρικτές του Σαμαρά, όπως η Φωτεινή Πιπιλή, έβλεπαν με «μισό μάτι» μια τέτοια συγκόλληση.

Οι κεντροδεξιοί της Ν.Δ., που είδαν τους λαϊκιστές του κόμματός τους – ελέω Χρύσανθου Λαζαρίδη – να θριαμβεύουν στον τελευταίο ανασχηματισμό, δυσφορούν από την τάση της «ενσωμάτωσης» ακροδεξιών, εθνικιστικών, λαϊκιστικών και ρατσιστικών δυνάμεων στη Ν.Δ., θεωρώντας ότι το κόμμα πρέπει να κινηθεί προς το νεοφιλελεύθερο Κέντρο αλώνοντας το συντηρητικό ακροατήριο του ΠΑΣΟΚ.
Ντόρα Μπακογιάννη, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κωστής Χατζηδάκης, Ευριπίδης Στυλιανίδης και άπαντες σχεδόν οι καραμανλικοί έμοιαζε να δυσφορούν με την προσπάθεια ενσωμάτωσης του ΛΑΟΣ στο κόμμα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι από προχθές όλοι αυτοί επιχαίρουν από τις εξελίξεις.

Πιο δηκτική από όλους τους νεοδημοκράτες, που γενικά κράτησαν χαμηλούς τόνους αναμένοντας την εισαγγελική έρευνα, ήταν η Φωτεινή Πιπιλή, η οποία δήλωσε προχτές στον ΣΚΑΪ πως «αν ο Καρατζαφέρης είχε δηλώσει τις οff shore στο πόθεν έσχες του, θα είχε μπει ήδη στη φυλακή. Να μη μας δουλεύει. Από το 2010 η συμμετοχή σε οff shore είναι ποινικό αδίκημα, όχι πολιτικό όπως την περίοδο Βουλγαράκη. Δεν τις έχει δηλώσει και είναι πολύ απλό να διαπιστωθεί. Αν τις είχε δηλώσει, θα ήταν ήδη φυλακή με τον νόμο του 2010».

Αλλά και ο Άδωνις Γεωργιάδης, κουμπάρος, οικογενειακός φίλος και πολιτικό παιδί του Καρατζαφέρη, παρότι εμφανίστηκε προσεκτικός, δεν άντεξε στον πειρασμό να αδειάσει τον παλιό μέντορά του:

«Είναι ένα θέμα που με προβλημάτισε πάρα πολύ και εύχομαι να μην είναι αλήθεια. Αν είναι αλήθεια, πρέπει να επιβληθούν τα νόμιμα και να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση», είπε μιλώντας στον Real FM. «Θα περιμένω να δω το πόρισμα της Δικαιοσύνης. Το τεκμήριο της αθωότητας πάντα υπάρχει στον δυτικό κόσμο για όλους. Ο κ. Καρατζαφέρης είναι γνωστό ότι είναι ένας πολύ πλούσιος άνθρωπος, αλλά δεν με αφορά η περιουσία του. Θα το διερευνήσει η Δικαιοσύνη και ό,τι αποφασίσει προφανώς θα είναι και το σωστό».

Σκλήρυνση

Τo άσχημο κλίμα για την επάνοδο Καρατζαφέρη, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλλε και ο Άδωνις, προκάλεσε και από την πλευρά του Καρατζαφέρη σκλήρυνση της στάσης του. Μάλιστα πολιτικοί φίλοι του έλεγαν τις τελευταίες μέρες ότι διάφορα συστήματα επιχειρούν να τον εξαφανίσουν πολιτικά επειδή ενοχλεί, κάτι που υπαινίχθηκε και ο ίδιος σε τηλεοπτική του εμφάνιση, μάλιστα, ότι τον κυνηγούν επειδή είπε «όχι» σε επιστροφή του στη Ν.Δ.

Περιθωριακά sites έγραψαν ότι η παρουσία του Καρατζαφέρη και ο αντικυβερνητικός και αντιμνημονιακός λόγος του μέσα από το κανάλι ΑΡΤ ήταν ένας από τους λόγους που συστημικοί συγκυβερνώντες και διαπλεκόμενα κέντρα αποφάσισαν να τον βγάλουν από τη μέση. Οι ίδιοι κύκλοι σχολίαζαν ότι η συνεχής παρουσία του μέσα από το ΑΡΤ κατάφερε την επανασυσπείρωση των οπαδών του λίγους μόλις μήνες μετά τις ευρωεκλογές.

Να σημειώσουμε ότι μέσα από την πόλωση των ευρωεκλογών ο ΛΑΟΣ μπορεί να μην κατόρθωσε να ξεπεράσει το 3% και να εκλέξει ευρωβουλευτή, αλλά με το 2,69% πέτυχε να αυξήσει κατά μια μία ολόκληρη μονάδα τους ψηφοφόρους του από την εκλογική επίδοση του 1,58% στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Τους επόμενους των ευρωεκλογών μήνες υπήρξαν δημοσκοπήσεις που τον έφερναν, παρά την ένδεια πρωτοκλασάτων στελεχών, στο 3% και πολλοί το απέδωσαν στη δράση του καναλιού.

Μάλιστα στο πλαίσιο του «χαλαρού» και υπόγειου φλερτ Σαμαρά - Καρατζαφέρη θυμίζουν ότι το ΑΡΤ (πρώην Τηλεάστυ), το κανάλι που ίδρυσε ο ίδιος, πήρε μόλις τον Ιούνιο του 2014 από το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο άδεια πανελλαδικής εμβέλειας φεύγοντας από την κατηγορία του περιφερειακού με δυνατότητα εκπομπής μόνο στην Αττική.

Δημοσιεύματα λοιπόν επισημαίνουν ότι ίσως κάποιοι «ποντάρουν» στην πτώση Καρατζαφέρη, προκειμένου να αποκτήσουν την πολυπόθητη άδεια.

Και σημειώνουν ότι η έρευνα για τις off shore που αποδίδονται στον Καρατζαφέρη ξεκίνησε με ανώνυμη καταγγελία στον αρμόδιο εισαγγελέα. Το ζήτημα είναι ότι στο Μέγαρο Μαξίμου είδαν τα σχέδιά τους για μια «εφόρμηση» στον ακροδεξιό χώρο να ναυαγούν.

Εκτιμούν ότι και μόνο η ύπαρξη off shore του Καρατζαφέρη αποκλείει οποιαδήποτε εμπλοκή μαζί του, ακόμη και αν δεν υπάρξουν περαιτέρω νομικές εμπλοκές και όλα είναι νομότυπα. Το ζήτημα όμως είναι αν στη Συγγρού θα μπορέσουν να «εκμεταλλευτούν» την πολιτική του πτώση, αφού είναι κοινό μυστικό πως η ιστορία είναι πολύ σοβαρή για να μην πλήξει καίρια τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ.

Οι ΑΝΕΛ

Η ενδεχόμενη αποσυσπείρωση των οπαδών του δεν εκτιμάται ότι στην παρούσα φάση μπορεί να λειτουργήσει θετικά υπέρ της Ν.Δ. Μάλιστα παράγοντες της Ν.Δ. εκτιμούν ότι ανοίγει εκ νέου το παιχνίδι στα δεξιά της, με τους ΑΝΕΛ να μπαίνουν πιο δυνατά στο παιχνίδι, σε μια φάση που δοκιμάζονταν σκληρά και ο Πάνος Καμμένος βρισκόταν σε αδυναμία στρατηγικής, ενώ και μια σειρά πολιτικές κινήσεις, όπως αυτή του Χρήστου Ζώη, μπορεί να ενισχυθούν από αντιμνημονιακούς δεξιούς ψηφοφόρους που δεν επιθυμούν να στηρίξουν τη Χρυσή Αυγή.

Νηφάλια στελέχη της Ν.Δ. εκτιμούν ότι η εμπλοκή Καρατζαφέρη είναι ένα ακόμη μεγάλο πλήγμα για τη συστημική πολιτική, αφού ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ προέρχεται από τα σπλάχνα της και, αν η έρευνα αποδείξει εμπλοκή του με τις μίζες, θα είναι το πρώτο σημαντικό στέλεχος της Δεξιάς μεταπολιτευτικά που εμπλέκεται ανοιχτά με μίζες για τα εξοπλιστικά.

Παρότι όλοι απορούν για ποιο λόγο χρησιμοποιήθηκε στις μίζες για τα εξοπλιστικά, αν αποδειχτεί ότι έχει εμπλοκή, ένας βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εκτιμά ότι η κατάσταση δεν είναι ευχάριστη, ειδικά υπό τις παρούσες συνθήκες όπου η Δεξιά μοιάζει να χάνει ψηφοφόρους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, αν υπάρχει κι άλλη μεγαλύτερη διασπορά μιζών σε πολιτικούς για τις μεγάλες συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων, η Δεξιά μπορεί να ακολουθήσει τον δρόμο του ΠΑΣΟΚ, όπου η υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου αποτέλεσε τη θρυαλλίδα για τη ραγδαία αποκλιμάκωση των εκλογικών του ποσοστών. 

Από το Ποντίκι

Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης. Μνήμες ανεξίτηλες...


Του Δημήτρη Τσιμούρα
Εδώ σωπαίνουν τα πουλιά
σωπαίνουν κι οι καμπάνες
σωπαίνει κι ο πικρός Ρωμιός
μαζί με τους νεκρούς του

Και απά στην πέτρα της σιωπής
τα νύχια του ακονίζει
μονάχος κι αβοήθητος
της λευτεριάς ταμένος
(18 Λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας. Γιάννης Ρίτσος)
     
Θεσσαλονίκη, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, 1973. 
Φυσικομαθηματική Σχολή. Μαθήματα, τρομοκρατία, σιωπή, η χούντα πανταχού παρούσα. Οι χαφιέδες και οι ασφαλίτες, σε μόνιμη διατεταγμένη υπηρεσία, σε κάθε σημείο της Σχολής, "κόβοντας" και την παραμικρή "ύποπτη" κίνηση.
Βλέμματα φοιτητών που διασταυρώνονται, επικοινωνώντας σιωπηρά.
Η διορισμένη διοίκηση της ΦΕΑΠΦ τυφλό όργανο και καταδότης της χούντας.
Οι δολοφονίες, τα βασανιστήρια, οι εξορίες όσων αντιστέκονται -με τους κομμουνιστές να έχουν την... τιμητική τους- είναι στην ημερήσια διάταξη. Στην παρανομία όσοι καταφέρνουν...

να τους ξεφύγουν.
"Ρωμιοσύνη", "Μάουτχαουζεν", "Τραγούδια του Αγώνα", "Άξιον Εστί", "Πότε θα κάνει ξαστεριά", όλα στην παρανομία!

Η ενημέρωση κι αυτή σε βαθιά παρανομία . Παράνομος τύπος. Ραδιοφωνικοί σταθμοί εκτός Ελλάδας. Μόσχας, Λονδίνου, Βόνης, Φωνής της Αλήθειας, Σόφιας, και άλλοι. Όλοι στα βραχέα. Ο "νόμιμος" ελληνικός τύπος συντάσσεται με τους χουντικούς.

Κι εκεί που ένα μεγάλο μέρος της νεολαίας αλλά και του λαού δείχνει αμέτοχο, ξεσπά η καθοριστική για την ανατροπή της χούντας μεγάλη εξέγερση στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις, όπως η Πάτρα και η Θεσσαλονίκη.
Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης. Σχολή Αρχιτεκτόνων. Δέκα έξι Νοέμβρη του '73.
Η σχολή τελεί υπό κατάληψη. Ένα τεράστιο πανό αναρτάται στο πίσω μέρος της σχολής, που γράφει: "ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ". Καταγγέλλει τους υποκινητές και στυλοβάτες της χούντας!
Ειδικά διαμορφωμένη στενή είσοδος, με θρανία και σκαμπό, κάτω ακριβώς από το πανό. Οι συνάδελφοι, που ήδη έχουν καταλάβει τη σχολή, καλούν από τα παράθυρα του κτηρίου τις εκατοντάδες των φοιτητών που βρίσκονται έξω να μπουν. Οι φωνές καλούν ρυθμικά. "Ελάτε μέσα, ελατέ μέσα..." Μπουλούκια φοιτητών κατηφορίζουν το χωμάτινο μονοπάτι που χωρίζει το κτήριο της σχολής από το δρόμο, πλησιάζουν την είσοδο και περιμένουν υπομονετικά, μέχρι να γίνει η αναγνώριση και να αποκλειστεί κάθε απόπειρα χαφιέδων να μπουν στη Σχολή.
Μια μικρή ομάδα από γνωστούς "επαγγελματίες" προβοκάτορες και χαφιέδες φωνασκεί υπέρ της χούντας, προκαλώντας τους εκατοντάδες των φοιτητών, που έχουν πια πάρει ανοιχτά θέση ενάντια στην αμερικανοκίνητη δικτατορία.

Μέσα αέρας ελευθερίας! Συνθήματα! Αγκαλιές! Ενθουσιασμός! Ήδη, το απόγευμα, πάνω από τέσσερεις χιλιάδες νέοι έχουν περάσει την πόρτα της Σχολής.
Έκπληξη να βλέπεις δίπλα σου εκείνον που μέχρι χθες επικοινωνούσες μαζί του μόνο με το βλέμμα της σιωπής. «Και συ εδώ;» του λες με έκπληξη αλλά και χαρά.
Συμφοιτητές, που μέχρι χθες δεν είχαν ανταλλάξει κουβέντα, τώρα, ο ένας δίπλα στον άλλον με πίστη στη δύναμή τους.

Σκίτσα με αυτοσχέδιες γελοιογραφίες και κρεμάλες για τους χουντικούς και τους προστάτες τους.
"Κάτω η χούντα! Επανάσταση λαέ! Έξω οι Αμερικάνοι! Έξω οι βάσεις του θανάτου, Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία! Εθνική Ανεξαρτησία!" Με όλη τη δύναμη της φωνής μας.
Ο ενθουσιασμός, η συγκίνηση, η αίσθηση της ελευθερίας, αυτές τις ώρες μέσα στη Σχολή, έχουν σε τέτοιο βαθμό γιγαντωθεί, λες και μπορούν να καλύψουν ολόκληρο το κενό της εφτάχρονης δικτατορίας.
Οι συνελεύσεις κατά σχολή. Η συντροφικότητα. Ο θαυμασμός για όσους έχουν ηγετικό ρόλο και προηγούμενη αντιχουντική δράση.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός ξεκινά τη λειτουργία του, ξεσηκώνοντας όσους τον ακούν.
«Παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους», «Πότε θα κάνει ξαστεριά»... Ακούγονται τα πρώτα μηνύματα της Συντονιστικής Επιτροπής προς το λαό της Θεσσαλονίκης.
"...να μην εγκαταλειφθεί το κτήριο πριν δούμε να πραγματώνονται οι σκοποί μας" κατέληγε το μήνυμα των φοιτητών που διαβάστηκε από το ραδιοφωνικό σταθμό.

Η προετοιμασία για τις επόμενες μέρες. Κανείς δεν προβλέπει αυτό που έρχεται.
Τρόφιμα και εφόδια από τον κόσμο, που μπόρεσε να ενημερωθεί, αρχίζουν να έρχονται.
Όμως οι χουντικοί, μπροστά σ' έναν καθολικό ξεσηκωμό, είναι αδίσταχτοι.

Στην ταράτσα της Σχολής, λίγο πριν το χάραμα...
Δύο τανκς, με αναμμένες τις μηχανές και τα πυροβόλα τους, σημαδεύουν την κεντρική πύλη του Πολυτεχνείου. 
Ο στρατός, υπό τις διαταγές των χουντικών, κυκλώνει το Πολυτεχνείο. Οι στρατιώτες, ο ένας δίπλα στον άλλον, με τα όπλα παραπόδα, προτεταμένα εμπρός.
Το Πανεπιστήμιο στην άκρη της πόλης. Ο λαός δεν προλαβαίνει να ενημερωθεί από το σταθμό. Η Θεσσαλονίκη κοιμάται. Βοήθεια από πουθενά.

Συνεχής η τηλεφωνική επικοινωνία με το Μετσόβιο. Μαθαίνουμε για την εισβολή, τους πρώτους νεκρούς, τις οδομαχίες στη γύρω περιοχή. Η χούντα παίζει το τελευταίο της χαρτί, δεν υπολογίζει τίποτα.
Η μόνη μας επιλογή είναι η έξοδος. Αυτή είναι και η απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής. Ζητούνται εγγυήσεις για την ασφάλεια και την ακεραιότητα των φοιτητών. "Εγγυητής" ο χουντικός πρύτανης, Ευάγγελος Σδράκας.
Απελευθερώνεται η κεντρική είσοδος από τους όγκους των σκαμπό και των θρανίων, που απαγόρευαν την είσοδο τραμπούκων και οργάνων της χούντας ,όχι όμως και των τανκς.
Παρά τις "διαβεβαιώσεις" του πρύτανη έχουν παραταχθεί οι κλούβες δίπλα στην κεντρική είσοδο. Αναμμένες οι μηχανές των τανκς, με το χαρακτηριστικό αποκρουστικό τους ήχο. Οι προβολείς τους φωτίζουν έντονα την κεντρική είσοδο.

Οι πόρτες ανοίγουν. Αρχίζει η έξοδος. Ο "πρύτανης των τανκς", Σδράκας, μπροστά.
Οι φοιτητές, πιασμένοι αγκαζέ, βγαίνουν σε μικρές ομάδες, πέντε-πέντε, έξι-έξι. Αρχίζουν οι συλλήψεις. Oι «ύποπτοι» οδηγούνται στις κλούβες, με κλοτσιές και άγριες φωνές. Οι κλούβες γεμίζουν! Όπως αργότερα γίνεται γνωστό, οι συλληφθέντες φοιτητές είναι πάνω από 200.
Ο Σδράκας, αυτός που υποτίθεται εγγυήθηκε την ασφάλεια των φοιτητών, παρακολουθεί αμίλητος. Συναινεί.

Δύο οι επιλογές για τη διαφυγή όσων ξεπέρασαν το πρώτο μπλόκο. Ο δρόμος προς το Σιντριβάνι ή ο δρόμος προς την Καυτάτζογλου.
Αρχίζει να ξημερώνει.
Εκατοντάδες ασφαλιτών σε πλήρη διάταξη. Σοκάρει, για τους περισσότερους τουλάχιστον, το νεαρό της ηλικίας τους.
Οι φοιτητές, πιασμένοι μεταξύ τους, σε μικρές ομάδες, επιλέγουν δρόμο διαφυγής.
«Ένας-ένας» φωνάζουν άγρια οι νεαροί ασφαλίτες, χτυπώντας αδιάκριτα, όπου βρίσκουν. Ταυτόχρονα προσπαθούν να εντυπώσουν στη μνήμη τους φυσιογνωμίες φοιτητών.

Ακόμα δεν έχει ξημερώσει για τα καλά. 
Τα ουρλιαχτά των ασφαλιτών συνεχίζονται αμείωτα. Οι φοιτητές προχωρούν με σταθερό και γρήγορο βήμα.
Το Σιντριβάνι, μια σχετικά κοντινή απόσταση, μάς φαίνεται πως απέχει χιλιόμετρα μακριά. Εκεί θα μπορούσε κανείς να κρυφτεί στις πολυκατοικίες. Η μεγάλη έκπληξη και ανακούφιση συνάμα, για όσους έφτασαν μέχρι εκεί, είναι τα δεκάδες παρατεταγμένα ταξί, που επικοινώνησαν μεταξύ τους –αυτό δεν μπορεί να ξεχαστεί- για να φυγαδεύσουν τους φοιτητές. Οχτώ-οχτώ, δέκα-δέκα, μέσα σε κάθε ταξί.
Σε λίγες ώρες κηρύσσεται και πάλι στρατιωτικός νόμος.

Πολυτεχνείο. Σαράντα ένα χρόνια μετά.

Αύριο η νεολαία, ο λαός, τιμώντας τη μνήμη εκείνου του μεγαλειώδη αγώνα, τιμώντας αυτούς που άγρια βασανίστηκαν, τους νεκρούς αυτού του αγώνα, που δολοφονήθηκαν από τα άνανδρα όργανα της χούντας, τιμώντας όλους αυτούς που ξεσηκώθηκαν ενάντια στη χούντα, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τους Αμερικάνους υποκινητές, βγαίνει για μια ακόμη φορά στους δρόμους και διεκδικεί. Διεκδικεί το σήμερα, το αύριο, το μέλλον του. Διεκδικεί την ύπαρξή του, το δίκιο του. Οι πορείες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις θα είναι μεγαλειώδεις και μαχητικές, όσο ποτέ, ενάντια στη σημερινή βαρβαρότητα.

Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου επίκαιρα όσο ποτέ.
Σαράντα ένα χρόνια μετά ο ίδιος εχθρός. Πιο άγριος, πιο επικίνδυνος , με άλλο πρόσωπο, με άλλα σύγχρονα όπλα, που επιτίθεται ανελέητα.
Συκοφαντεί μια ολόκληρη γενιά, γενικεύοντας.
Ταυτίζει ολόκληρη τη γενιά του Πολυτεχνείου μ' εκείνους που ξεπούλησαν τους αγώνες τους για τα αργύρια του αντιπάλου και άλλαξαν στρατόπεδο.
Επιχειρεί να σβήσει το παρόν το δικό μας και το μέλλον των παιδιών μας.
Επιχειρεί να κατασκευάσει κοινωνίες δούλων και αφεντικών.

Και όμως, οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι στην πλειοψηφία τους βουβοί! Βουβοί τότε, που τα τανκς λιάνιζαν τους φοιτητές τους, βουβοί και τώρα μπροστά στην κυβερνητική βαρβαρότητα των ΜΑΤ κατά των φοιτητών τους! Σιωπηροί και συνένοχοι.

Ο δημοσιογράφος της Εφημερίδας των Συντακτών Τάσος Κωστόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά για τη δράση των ΜΑΤ που κάλεσε να επέμβουν ο πρύτανης Φορτσάκης: "Έχοντας συμπληρώσει 30 χρόνια στο ρεπορτάζ αυτού του είδους, πρώτη φορά είδα τη βίαιη διάλυση μιας ειρηνικής πορείας να μετατρέπεται σε τέτοιο απροκάλυπτο «γλέντι».

Συνήθως τα ΜΑΤ δέρνουν σιωπηλά ή, το πολύ πολύ, βγάζοντας κάποιες άναρθρες «πολεμικές» κραυγές. Μετά τη μαζική ψήφο της ΕΛ.ΑΣ. προς τους ναζί, φαίνεται πως ήρθε η ώρα να δούμε τις μάχιμες μονάδες της να γιορτάζουν -κυριολεκτικά- την επέτειο του δικού τους 1973..."
Τότε, ο πρύτανης των τανκς λεγόταν Σδράκας. Σήμερα αυτός που κάλεσε τα ΜΑΤ κατά των φοιτητών του λέγεται Φορτσάκης.
Σήμερα και χθες δυο διαφορετικές εποχές, με τόσες όμως ομοιότητες!

Βέβαια, όλοι αυτοί, που θέλησαν την νεολαία μας άβουλη και ανίκανη να αντιδράσει και έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους γι αυτό, διέπραξαν ένα μεγάλο λάθος. Δεν υπολόγισαν "της ανάγκης τα θρανία και της φτώχειας το σχολειό". Αυτά είναι που σήμερα κάνουν τους νέους μας να σκέφτονται, να αντιδρούν, να αγωνίζονται, να διεκδικούν!

Όπλα μας το δίκιο του αγώνα, η ενότητα, η αριθμητική μας υπεροχή, η πίστη στις δυνάμεις μας.
Ας γνωρίζει λοιπόν καλά το πολιτικό προσωπικό της τάξης που κυβερνά, και άγρια εκμεταλλεύεται αυτόν το λαό, πως ούτε τα τανκς τότε, ούτε τα ματ, ή βία και όλα τα σύγχρονα μέσα παραπληροφόρησης, τρομοκρατίας και καταστολής, που χρησιμοποιεί σήμερα, είναι ικανά να ανακόψουν αυτόν τον αγώνα.
Και βέβαια, έχουν να δώσουν λόγο για όλα αυτοί που σήμερα μας οδήγησαν ως εδώ!
Δέκα έξι Νοέμβρη του '14

ΥΓ. Οι μαυρόασπρες φωτογραφίες είναι εκείνης της ημέρας, δέκα έξι Νοέμβρη του '73. Σ' εκείνη που φαίνεται το πλήθος των φοιτητών πού έχει συγκεντρωθεί απέναντι, στο πίσω μέρος της σχολής, στο δρόμο, διακρίνεται και μια μικρή ομάδα στην πλειοψηφία τους προβοκάτορες και ασφαλίτες, που προκαλούσαν τους φοιτητές.

Εικόνες που έχουν εντυπωθεί ανεξίτηλα στη μνήμη μου και ξαναείδα για πρώτη φορά εδώ,http://www.boxtv.gr/ ύστερα από σαράντα ένα ολόκληρα χρόνια, επιβεβαιώνοντας την προσωπική μαρτυρία.

Χαρακτηριστικά επίσης είναι τα αποσπάσματα του αυτοσχέδιου ραδιοσταθμού των φοιτητών, που έχουν καταλάβει τη σχολή

Και οι Χούντες εκσυγχρονίζονται... (βίντεο)


"Είναι ακραίο και προσβλητικό για το πολίτευμα να λες ότι έχουμε χούντα. Τα λες αυτά γιατί δεν έζησες χούντα για να ξέρεις πως είναι. Αν είχαμε χούντα δε θα μπορούσες να λες τη γνώμη σου ελεύθερα"

Το παραπάνω αποτελεί τον μόνιμο αντίλογο στην ορθολογιστική διαπίστωση ότι η "Δημοκρατία" του Αντώνη Σαμαρά το 2014 δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την Δικτατορία του Γεωργίου Παπαδόπουλου επί επταετίας. Το γεγονός ότι συνεχίζουμε...

και ψηφίζουμε δε λέει απολύτως τίποτα. Το ότι μπορείς να βγεις στο δρόμο και να φωνάξεις ότι ο Σαμαράς και το κυβερνητικό σκυλολόι του είναι φασίστες και να μη συλληφθείς επίσης δε λέει τίποτα.

Επί επταετίας ελευθερία έκφρασης δεν υπήρχε για έναν και μοναδικό λόγο. Για να μην υποκινηθούν αντιδράσεις και εξεγέρσεις μέσω αυτής. Σήμερα αυτός ο κίνδυνος δεν υπάρχει. Τα τανκς δεν χρειάζονται. Το ρόλο των τανκς πλέον παίζουν οι δημοσιογράφοι του Μπόμπολα, του Ψυχάρη, του Κυριακού και του Αλαφούζου. Οποιαδήποτε αντίδραση θα πνιγεί και θα κατασταλλεί από τις ερπήστριες που έχουν μέσα στα στόματά τους αυτοί οι ακριβοπληρωμένοι τύποι. Τα τανκς καταστέλλουν πράξεις. Οι δημοσιογράφοι καταστέλλουν σκέψεις και μυαλά μετατρέποντάς τα σε polliticaly correct "κοινή γνώμη" πριν εκκολαφθούν και γίνουν πράξεις. Αν η χούντα είχε έναν Πρετεντέρη, έναν Ρογκάκο κι έναν Πορτοσάλτε δεν θα χρειάζονταν κανένα στρατιωτικό άρμα να μπει στο Πολυτεχνείο. Αρκούσαν τα "δημοσιογραφικά" σχόλια των τριών αυτών κυρίων στα δελτία των 8.

Η χώρα δεν κυβερνάται από κανένα αντιπρόσωπο του λαού αλλά από έναν συρφετό από εφοπλιστές, τραπεζίτες, καναλάρχες και εργολάβους.

Ο θεσμός της δικαιοσύνης είναι πιο "θεσμικά" διεφθαρμένος και από χώρες της λατινικής Αμερικής.

Η αστυνομία και ο στρατός αποτελούνται και διοικούνται κατά 80% από ένστολους νεοναζί.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα, η αξιοκρατία και η διαφάνεια αποτελούν άγνωστες λέξεις για το καθεστώς του Αντώνη Σαμαρά.

Η ανεξαρτησία του Τύπου και η δημοσιογραφική έρευνα που ελέγχει την Εξουσία έχουν πεθάνει προ πολλού. Πολιτικοί και δημοσιογράφοι έχουν γίνει μαριονέτες και φερέφωνα του προαναφερθέντος συρφετού. Του συρφετού που αποτελεί την σκιώδη κυβέρνηση της Ελλάδας και κανένας δεν τολμάει να αγγίξει. Ο συρφετός αυτός ανεβοκατεβάζει πολιτικούς και πολιτικές, κυβερνήσεις, δικαστές και έχει λόγο στα πάντα.

Παρόλα αυτά θέλουν ακόμα να σε πείσουν ότι δεν έχουμε Χούντα επειδή λέει ακόμα έχεις δικαίωμα ψήφου και μπορείς να λες ότι θες χωρίς να φυλακίζεται. Έχουμε Χούντα κύριοι. Έχουμε Χούντα πολύ χειρότερη από των Συνταγματαρχών. Και είναι πολύ χειρότερη γιατί αυτή κυβερνά από τα παρασκήνια και προσαρμόζεται σε καταστάσεις και αλλαγές κυβερνήσεων. Η Χούντα του Παπαδόπουλου μπορούσε να πέσει αν έπεφτε ο Παπαδόπουλος και οι συνεργάτες του. Η Χούντα του σήμερα απλά αλλάζει τους αχυρανθρώπους της. Ζούμε σε μια εκσυγχρονισμένη Χούντα. Πολύ πιο έξυπνα και ύπουλα στημένη από την προηγούμενη.

Στα παρακάτω βίντεο ο δημοσιογράφος Μαστοράκης ανακρίνει τα "θρασίμια" τους φοιτητές που κατέλαβαν ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ το Πολυτεχνείο το 1973 και ο δημοσιογράφος Πρετεντέρης επιπλήττει την μαθήτρια που τόλμησε να συγκρίνει το καθεστώς Σαμαρά με το καθεστώς Παπαδόπουλου. Όπως πολύ φυσικά λέει, αν τολμούσες στη Χούντα και έκανες κατάληψη σε σακατεύανε στο ξύλο. Σήμερα δεν γνωρίζει να γίνεται κάτι τέτοιο. Από που και ως που να το γνωρίζει; Τί είναι και να το γνωρίζει; Κανένας δημοσιογράφος;

Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ - Μίκης Θεοδωράκης

Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ
και μυρσίνη συ δοξαστική
μη παρακαλώ σας μη
λησμονάτε τη χώρα μου!

Αετόμορφα έχει τα ψηλά βουνά
στα ηφαίστεια κλήματα σειρά...
και τα σπίτια πιο λευκά
στου γλαυκού το γειτόνεμα!

Τα πικρά μου χέρια με τον κεραυνό
τα γυρίζω πίσω απ' τον καιρό
τους παλιούς μου φίλους καλώ
με φοβέρες και μ' αίματα!

Στίχοι: Οδυσσέας Ελύτης
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης

..."κι αυτός που πίστευε και καρτερούσε, βουβός φαρμακωμένος στέκει και θωρεί τη λευτεριά που βγαίνει στο σφυρί "

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ΒΛΑΚΑ .... ΕΛΛΗΝΑ


ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ΕΛΛΗΝΑ;

Κατάλαβες τώρα, γιατί κατέστρεψαν μεγάλες υγιείς ελληνικές βιομηχανίες




(ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΣΚΙΜΟ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, AΙΓΑΙΟ, ΧΡΩΠΕΙ, ΠΥΡΚΑΛ) και έκαψαν σε διάστημα 2 μηνών μεγάλα ελληνικά πολυκαταστήματα



(ΜΙΝΙΟΝ, ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ ΣΠΟΡ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ);

Για να βρουν άνετα χώρο, χωρίς προσπάθεια, τα δικά τους μπακάλικα που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να μπουν στην ελληνική αγορά…





Κατάλαβες τώρα γιατί σου δίνανε τζάμπα κάρτες οι τράπεζες;



Για να σου πάρουν το πατρικό σου. Δεκάρα δεν δίνανε για τις δόσεις σου.



Με χαρτιά τυπωμένα σου πήραν και σου παίρνουνε το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί.



Κατάλαβες τώρα γιατί σε χώσανε στο χρηματιστήριο;



Όταν ένας πρωθυπουργός της χώρας προέτρεπε τον απλό κόσμο να βάλει το κομπόδεμά του στο στημένο παιγνίδι τού χρηματιστηρίου, δεν εννοούσε ακριβώς τις παραγωγικές επενδύσεις, αλλά τον τζόγο.



Κατάλαβες τώρα ότι κάποιοι γίνανε πάμπλουτοι σε μια νύχτα ανταλλάσσοντας τον πλούτο σου, τον ιδρώτα σου, με αέρα;

Κατάλαβες τώρα γιατί γουστάρουν τόσο την… “ελεύθερη αγορά”;



Για να κλείσει ο μπακάλης της γειτονιάς και να στέλνεις τον κόπο σου στα μεγαλομπακάλικα τής Γερμανίας.



Σε βγάλανε, ψαράκι, από τη γυάλα σου και στη συνέχεια σε πέταξαν στον ωκεανό με τα σκυλόψαρα, που έχουν τους δικούς τους κανόνες… διατροφής.



Κατάλαβες τώρα γιατί αγαπάνε τους “μη νόμιμους μετανάστες” τόσο πολύ οι εκλεγμένοι «αλήτες» μας;



Για να κάνουν με τη δυστυχία εκείνων κι’ εμάς δυστυχισμένους.

Κατάλαβες τώρα, ψαράκι, πόσο αξίζει η γυάλα σου;



Γιατί αυτή είναι η καλύτερη γωνιά στον κόσμο – το καλύτερο οικόπεδο – και την κοστολογούν μόλις 300 δις συμπεριλαμβανομένων και των… αρχαιοτήτων.

Κατάλαβες τώρα γιατί αλλάζουν το ονοματάκι στην Εθνική σου Οδό;



Θέλεις 45 ευρώ και πλέον για να πας από Αθήνα στη Θεσσαλονίκη χρησιμοποιώντας την Εθνική σου Οδό, ενώ ήταν υποχρέωση τού κράτους να την κατασκευάσει και όχι να την ξεπουλήσουν στον κάθε “όμορφο” που παριστάνει τον… εργολάβο.

Κατάλαβες τώρα γιατί σου πουλάνε φθηνά τα… χαζοκούτια;



Για να σε κάνουν να τρως κουτόχορτο στα λιβάδια των… σήριαλ. Για να σε πετάνε μπαλάκι από τη μεσημεριανή χαζοβιόλα στον απογευματινό πληρωμένο.



Να σου κάνουν με το ζόρι ”φιλική” γλώσσα τα … Τουρκικά!!!

Από το πρωί μέχρι το βράδυ μια θλιβερή παρέλαση υπερεκτιμημένων “τίποτα”, με καμιά ειδικότητα, στον αέρα.



Κατάλαβες τώρα γιατί σ’ έδιωξαν από το χωριό και από τη γη σου, δίνοντάς σου μια θέση στο… “δημόσιο”;



Για να τα δώσουν δωρεάν στους νέους… “εποίκους”.

Κατάλαβες τώρα γιατί πρέπει το ζευγάρι να δουλεύει σε δυο δουλειές, ενώ ο παππούς θα πρέπει να δουλεύει ακόμα και στα… 70 του;



Για να μεγαλώνουν τα παιδιά μόνα τους χωρίς κανένα προσανατολισμό και αρχές.

Για να χαθεί η «καταραμένη» φυλή σου. Τούτο το ξέρουν πολύ καλά και γι’ αυτό προωθούν την… υπογεννητικότητα.



Κατάλαβες τώρα γιατί στη Βουλή δεν μπαίνει κανένας σοβαρός άνθρωπος;



Επειδή αυτός δεν θέλει ν’ ανήκει στον θίασο των 300 που προδιαγράφουν οι κομματικές λίστες, τις οποίες συντάσσουν κυρίαρχα οι ντόπιοι τοποτηρητές της παγκοσμιοποίησης μαζί με τις “άγιες οικογένειες” του τόπου.

Έτσι, στο θέατρο που λέγεται… Βουλή, δεν θα βρείτε σήμερα σχεδόν κανέναν από τους λαμπρούς Έλληνες διανοητές και επιστήμονες, επειδή δεν είναι…θεατρίνοι.

Κατάλαβες τώρα γιατί τα κάνουν όλ’ αυτά;



Επειδή είναι υπεύθυνοι

για τον κάθε ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ…ΓΕΝΝΗΘΕΙ,

για την κάθε ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ…ΓΕΝΝΗΘΕΙ.



Γιατί δεν θέλουν άλλους Έλληνες σ’ αυτόν τον τόπο.

Ούτε στο γένος, ούτε στη σκέψη.

Αγαπητοί φίλοι. Αν βρείτε το παραπάνω κείμενο ενδιαφέρον και πραγματικό, παρακαλείσθε να το προωθήσετε.

Στις μέρες που ζούμε η ενημέρωση είναι μια μορφή αντίστασης που μας την προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία την οποία και χρησιμοποιούν κατά κόρον οι εξωθεσμικές δυνάμεις που δρουν πάντα στο…σκοτάδι
Πηγές

Πρετεντέρης-Πανούσης

ΠΑΝΟΣ ΤΖΑΒΕΛΑΣ - ΞΥΠΝΗΣΤΕ

Το τυρί...


Ας σταματήσουμε επιτέλους να κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας και τους άλλους.

Δημοκρατία, τουλάχιστον όπως μα έχουν μάθει να την ονειρευόμαστε, ούτε υπήρξε, ούτε θα υπάρξει.

Όλα όσα ακούγονται και λέγονται είναι με ανοχή και παρότρυνση της Άρχουσας Τάξης στο πλαίσιο της κοινωνικής ελεημοσύνης.

Άλλωστε ο Σωκράτης που «εισήγαγε καινά δαιμόνια» στην Αθήνα και «διέφθειρε με τις διδασκαλίες του τους νέους» δεν ήταν το... μοναδικό θύμα του αρχαίου πρωτοτύπου.
Πυθαγόρας, Πλάτωνας, Αισχύλος, Φειδίας, Ευριπίδης, Αλκιβιάδης, Ισοκράτης είναι τα ονόματα, μερικών, όχι όλων όσων η Δημοκρατία δεν προστάτεψε από την μισαλλοδοξία των Ελλήνων.
Η Δημοκρατία ή μάλλον αυτό που σήμερα ορίζεται ως Δημοκρατία δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα δημιούργημα της Δυτικής Άρχουσας Τάξης με βαθιά ριζωμένο μέσα της το DNA του φεουδαρχισμού.
Αλήθεια, σε σένα μιλάω ταπεινέ λογιστάκο, εμποράκο, ταξιτζή, σε σένα μιλάω Βουλευτή, πότε και γιατί πίστεψες ότι ΕΓΩ θα μοιραστώ την ΕΞΟΥΣΙΑ μαζί σου;
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι η ψήφος σου έχει την ίδια βαρύτητα με την δική Μου;
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αξίζεις τίποτε παραπάνω από την ελεημοσύνη μου;
Γιατί θα πρέπει να μην επωφεληθώ της άγνοιάς σου ή και αυτής ακόμα της γενετήσιας οδηγίας σου για επιβίωση και αναπαραγωγή;
Αφού όσο ποιο πολύ σου δείχνω την περιφρόνησή μου τόσο πιο πολύ φωνάζεις ζήτω!
Ας σταματήσουμε επιτέλους να κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας και τους άλλους.
Η σημερινή Δημοκρατία όπως και αν την ονομάσεις, αντιπροσωπευτική, άμεση, έμμεση, σοσιαλιστική, κομμουνιστική, φιλελεύθερη, καπιταλιστική, δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια τεχνική απόκρυψης του δίκαιου του ισχυρότερου.
Και ο Λαός;
Είναι ο ίδιος ο Λαός που τρείς μέρες μετά το «Ωσαννά» θα ουρλιάξει «Άρον, άρον Σταύρωσον Αυτόν»
Είναι ο ίδιος ο Λαός που βγήκε στους δρόμους του Παρισιού κατά την διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης για να φέρει στην εξουσία τον Ροβεσπιέρο.
Είναι ο ίδιος που βγήκε στους δρόμους της Αγίας Πετρούπολης για να φέρει στην εξουσία όχι τον Λένιν αλλά τον Στάλιν.
Είναι ο Λαός που πιστεύει ότι αυτός είναι η Εξουσία.
Είναι ο Λαός που πιστεύει ότι έχει μερίδιο στην Εξουσία.
Είναι ο Λαός που πιστεύει ότι αν ερωτάται κάθε 4, 3, 2, χρόνια ή ακόμα έστω και κάθε 10 μέρες θα αποκτήσει δικαίωμα στην Εξουσία.
Είναι ο Λαός που βλέπει το τυρί αλλά δεν βλέπει, δεν καταλαβαίνει, την φάκα.
Έφτασε, και φτάνει μόνο η υπόσχεση μεριδίου Εξουσίας για να μετεξελιχθεί κάποιος σε τυφλό ακόλουθο.
Ο Λαός στην Εξουσία.
Και κανένας δεν αναρωτιέται για τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτήν την φράση.
Αλήθεια γιατί μας ενόχλησε τόσο η φράση «θρασίμια» που βγήκε από τα χείλη του κ. Σαμαρά στην ομιλία του για ελεύθερο Πανεπιστήμιο;
Και γιατί θεωρούμε απλό ατόπημα την φράση «φαφούτηδες» με την οποία ο Γάλλος Πρόεδρος Francois Hollande χαρακτήριζε τους φτωχούς ψηφοφόρους του;
Η πρόταση του blog για την διακυβέρνηση της χώρας ίσως και να δείχνει ότι προωθεί μια κοινωνία απολιτική, χωρίς ταξική συνείδηση και χωρίς ιδεολογία.
Πόσοι από εμάς όμως πιστεύουν ότι η θρησκεία είναι το όπιο του λαού;
Πόσοι από εμάς βλέπουν με βδελυγμία τους πολέμους και τους θανάτους που ο θρησκευτικός φανατισμός έχει σπείρει στην Οικουμένη;
Γιατί όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους πολέμους που έχουν ως αίτιο τον ιδεολογικό φανατισμό;
Ας μην αναφερθώ για Κορέα, Βιετνάμ, Γιουγκοσλαβία, Καμπότζη, Πολωνία, Γαλλία.
Ας μιλήσω μόνο για την Ελλάδα.
Όταν πριν από μόλις πριν από 70 χρόνια ο αδελφός σκότωνε τον αδελφό, από ποια πλευρά θα πρέπει να ψάξουμε εκείνον που δημιούργησε κοινωνία δικαίου και ευημερίας;
Ο φόρος αίματος που με τόση προθυμία οι πατεράδες και οι παππούδες μας πλήρωσαν τότε, ήταν άραγε αρκετός ώστε να σβήσει η φλόγα του φανατισμού;
Πολιτικές ιδεολογίες, πολιτικά κόμματα, η υπόσχεση πως είμαστε, θα γίνουμε κάποια στιγμή κοινωνοί της εξουσίας, θα φέρουμε τις δικές μας αλήθειες στην Εξουσία και η αυταπάτη για ελευθερία και ισότητα μας μετατρέπουν σε πιόνια της όποιας της κάθε Εξουσίας.
Τα πρόβατα ψάχνουν για ηγέτη.
Αδημονούν για να βρουν κάποιον να τον ακολουθήσουν.
Να πιστέψουν σε αυτόν που θα τους υποσχεθεί την Επουράνια Βασιλεία, τις 40 παρθένες στον Παράδεισο.
Αναμασούν προκατασκευασμένο φαγητό.
Έπαψαν, δεν μπορούν δεν έχουν την δυνατότητα για την απλή ανθρώπινη λειτουργία που λέγεται κριτική σκέψη.
Γιατί καλό είναι να ρίχνουμε το ανάθεμα στον Αδόλφο ή σε όποιον άλλο ηγέτη ή ηγετίσκο, αλλά την ίδια στιγμή να χαρίζουμε το ακαταλόγιστο σε όσους μετέτρεψαν αυτήν του την τρέλα σε πράξη.
Είχαν όλοι τους μερίδιο στην Εξουσία, και στην πλειονότητα των περιπτώσεων καρπώθηκαν ένα μεγάλο ποσοστό της λείας που η Εξουσία τους πρόσφερε.
Η Εξουσία διαφθείρει και η απόλυτη Εξουσία διαφθείρει απόλυτα.
Ακόμα και η προσμονή της διαφθείρει. Είναι ο απόλυτος διαφθορέας συνειδήσεων.
Σε παγκόσμιο επίπεδο και σε όλο το εύρος της Ιστορίας, δεν μπορώ να διακρίνω, να δείξω, περισσότερους από πέντε ηγέτες που να αντιστάθηκαν σε αυτήν την διαφθορά.
Ο «εκδημοκρατισμός» της Γηραιάς ηπείρου ξεκίνησε τον Μεσαίωνα.
Φυσικά όχι με τον διαφωτισμό, όπως ονομάστηκε, αλλά με την παραχώρηση από μέρους των Ευγενών του δικαιώματος στον απλό λαό να στρατεύεται και να πεθαίνει στον πόλεμο.
Μέχρι τότε ο πόλεμος ήταν μια από τις ασχολίες της Άρχουσας Τάξης.
Ο φεουδάρχης προστάτευε τον απλό λαό και ο λαός, οι χωριάτες, όσοι ασχολούνταν με χειρωνακτική εργασία, πλήρωναν τον ανάλογο φόρο στον Άρχοντα.
Ακόμα και μέχρι τον Β΄ΠΠ ειδικά στην Μ. Βρετανία αξιωματικοί στον στρατό επιλέγονταν όσοι στις φλέβες τους «έτρεχε» γαλάζιο αίμα.
Ο Λαός όπως και τότε έτσι και σήμερα με τους διάφορους τύπους Δημοκρατίας παίρνει λοιπόν το μερίδιο Εξουσίας που του αναλογεί.
Κάποιοι από εμάς είναι ευχαριστημένοι και μάλιστα υπερήφανοι για την όλη διαδικασία.
Ο πάνσοφος Λαός.
Που έχει την Εξουσία στα χέρια του, που ή Εξουσία πηγάζει από αυτόν και ασκείται από αυτόν.
Το παραμύθι της Εξουσίας. Εσύ την δουλειά, εγώ την δύναμη τον πλούτο.
Όλα για τον Λαό. Και το μόνο του του μένει στο τέλος είναι η ενοχή πως «όλοι μαζί τα φάγαμε»
Δεν νοιώθω πολιτικό, ιδεολογικό, κομματικό αντίπαλο ή και εχθρό τον κ. Σαμαρά, τον κ. Τσίπρα ή τον κ. Κουτσούμπα.
Δεν μπορείς να νοιώσεις αντιπαλότητα ή εχθρότητα για ένα τσοπανόσκυλο που έχει εκπαιδευθεί να φυλάει το κοπάδι.
Όμως ο μόνος τρόπος διακυβέρνησης που θα μπορούσε να ανατρέψει συνήθειες αιώνων είναι η κατάργηση των κομμάτων και ο ορισμός των κυβερνώντων με ΚΛΗΡΩΣΗ.
Η κλήρωση μαζί με τον ασφυκτικό έλεγχο της Εξουσίας.
Και όποιος από εμάς πιστεύει ότι με την κλήρωση στενεύει ο δρόμος για τον χαρισματικό Ηγέτη, θα αναφέρω πως αν είναι χαρισματικός θα βρει τον δρόμο και τον τρόπο.
Ολόκληρη Γαλλική Επανάσταση και δεν κατάφερε να αποτρέψει τον Ναπολέοντα από το να ανακηρυχθεί Αυτοκράτορας.
HeadWaiter από toufekiastoskotadi, μέσω "Το Γρέκι"

Έχεις παιδιά; Ψυχή έχεις;


Από τον Χρήστο Επαμ. Κυργιάκη
Ήταν δεν ήταν 17 η κοπέλα. Το μπόι της μετά βίας ξεπερνούσε το 1.55. Στα κιλά, δεν έφτανε τα 50.

Στεκόταν, στην αρχή αμίλητη και παρακολουθούσε. Ένας μεσήλικας, αδύναμος άντρας που κρατούσε το πανό από τη μία του άκρη, έτοιμος να κλάψει από το θυμό του, ζητούσε μια απάντηση από τους «ημίθεους» της διμοιρίας των Μονάδων Αποκατάστασης Τάξης στο γιατί δεν του επιτρέπουν να ολοκληρώσει τη διαμαρτυρία του πηγαίνοντας προς το ναό της δημοκρατίας, τη Βουλή.
- Θέλω να διαμαρτυρηθώ γιατί είμαι άνεργος και δεν έχω να πάρω γάλα στο παιδί μου, έλεγε ο... κοινός θνητός.
- Το δικαίωμά μου στη διαμαρτυρία, προστατεύεται από το Σύνταγμα, συνέχιζε να λέει, μάλλον μάταια, ο αδύνατος άνδρας, αυτή τη φορά απευθυνόμενος συγκεκριμένα στον ακριανό «ημίθεο» του «τοίχους».
Η μικροκαμωμένη κοπέλα πλησίασε σε απόσταση αναπνοής τον ανέκφραστο ακριανό «προστάτη της τάξης» και ακουμπώντας τον στον ώμο τον ρώτησε:
- Έχεις παιδιά;
Εκείνος δεν απάντησε, δεν κουνήθηκε, ίσως και να μην ανέπνεε. Μόνο τα μάτια του κατάφερε να κουνήσει δίνοντας αρνητική απάντηση.
Ένδειξη ότι ήταν ζωντανός ή μήπως το αντίθετο; Και οι κούκλες μπορούν να κουνούν τα μάτια τους αλλά αυτό δεν το λες ζωή. Και κάτι ρομποτάκια που δουλεύουν με μπαταρίες, επίσης. Αλλά ούτε αυτό το λες ζωή!
Η κοπέλα, συνέχισε αυτή την παράξενη ανάκριση.
- Ψυχή έχεις; Τον ρώτησε.
Καμία κίνηση, καμία απάντηση από την άλλη πλευρά. Ούτε καν κούνημα των ματιών. Άγνωστη λέξη ή μήπως δεν γνώριζε την απάντηση; Και στις δύο περιπτώσεις χρειάζεται και δεύτερη διευκρινιστική ερώτηση.
- Γιατί δεν τους αφήνεις να περάσουν; Στο ίδιο καζάνι δεν βράζεις κι εσύ; Πώς μπορείς και το κάνεις αυτό; Τόσα πολλά λεφτά παίρνεις;
Καταιγισμός ερωτήσεων. Ο «ημίθεος» μπλόκαρε. Αν το μπλοκάρισμα προκλήθηκε από έντονη σκέψη τότε είχαμε μια θετική εξέλιξη που συγχρόνως υποδηλώνει ύπαρξη ζωής. Εκτός αν το μπλοκάρισμα οφειλόταν στην παντελή έλλειψη σκέψης. Τότε ξαναγυρνάμε στη θεωρία του ρομπότ ή της κούκλας.
- Γονείς δεν έχεις; Ξαναρώτησε η μικρή. Κι αυτοί εδώ, σαν τους γονείς σου είναι.
Η συζήτηση διακόπηκε απότομα καθώς, ήρθε η ώρα του ψεκασμού. Πόσο γρήγορα περνάει κι αυτή η ώρα. Πήγε 1.30 μ.μ. Είχαν ξεχάσει οι δύο, τρόπος του λέγειν, συνομιλητές πως τέτοια ώρα αρχίζει ο πρώτος ψεκασμός.
Την επόμενη μέρα άρχισε η διαμάχη για το πόσοι άνθρωποι συμμετείχαν στην διαδήλωση που έγινε στα πλαίσια της τελευταίας απεργίας.
«Λίγος ο κόσμος», είπαν κάποιοι που μάλλον ξέχασαν να μετράνε. «Άρα δεν διαφωνούν με τα νέα μέτρα», είναι το ευφυές συμπέρασμα που βγάζουν.
Πώς προκύπτει αυτό το συμπέρασμα δεν μπορώ να καταλάβω. Πιστεύουν αλήθεια πως όσοι, για διάφορους λόγους, δεν συμμετείχαν στην πορεία επικροτούν τα νέα μέτρα; Τότε ή δεν ξέρουν τι γίνεται στην κοινωνία ή μας περνάνε, το πιο πιθανό, για τελείως ηλίθιους.
Ζούμε στη δίνη ενός ιδιόμορφου, πολύ σκληρού πολέμου που μας τον κήρυξε η άλλη πλευρά κι εμείς δεν πήραμε πρέφα.
Ενός πολέμου που διεξάγεται με τα πιο σύγχρονα τηλεοπτικά όπλα. Χτυπάνε αθόρυβα σε μια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου μας, εκείνη που όπως τελευταία ανακάλυψαν οι επιστήμονες, ελέγχει το συναίσθημα του φόβου.
Στους συμβατικούς πολέμους, ο εχθρός είναι ορατός. Στο δικό μας πόλεμο, τον εχθρό τον κρύβουν και μας παρουσιάζουν άλλους στη θέση του εχθρού.
Στο όνομα του ελληνισμού, κάποιοι, οργανώνουν και σκλαβοπάζαρα εύρεσης εργασίας, μόνο για Έλληνες. Κλείνουν συμφωνίες και με αφεντικά, για να προσλαμβάνουν, δήθεν, μόνο Έλληνες.
Με τι μισθό; Τον λεγόμενο και εθνικό;
Αν κλείνουν συμφωνίες με μισθό ίδιο με αυτόν που ίσχυε πριν από τρία χρόνια, τότε τους βγάζω το καπέλο.
Αν όμως οι συμφωνίες γίνονται με μισθό όμοιο με του αλλοδαπού τότε αυτό λέγετε συμμετοχή στο «έγκλημα».
Ας κάνουν μια βόλτα σε κανένα ξενοδοχείο, ακούγεται ότι έχουν και οι ίδιοι, να ρωτήσουν τους υπαλλήλους πόσα παίρνουν για 10 και 12 ώρες δουλειάς.
Κι αν τους ρωτήσουν το όνομά τους θα ακούσουν ονόματα ελληνικά. Ούτε Αλή, από το Αφγανιστάν ούτε Ρεφίκ από την Αφρική.
Βγήκε και μια «υπεράνθρωπη» κυρία βουλευτίνα που δηλώνει «εισοδηματίας» και χαρακτήρισε ως «υπανθρώπους που κουβαλούν αρρώστιες», τους μετανάστες στη χώρα μας.
Έχω την εντύπωση πως το κριτήριο για να χαρακτηρίσεις κάποιον ως «υπάνθρωπο» είναι το αν θεωρεί ή όχι τον εαυτό του, ανώτερο από τους άλλους ανθρώπους. Ή το αν θεωρεί ή όχι δίκαιο και τίμιο το να τα βάζει , αυτός και άλλοι είκοσι, με έναν ή δύο ταλαίπωρους αλλοδαπούς. Ο Αϊνστάιν, για παράδειγμα δεν θεωρείται υπάνθρωπος γιατί ποτέ του δεν θεώρησε τον εαυτό του ανώτερο από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Θα μου πείτε τώρα, σιγά, ποιος ήταν αυτός ο Αϊνστάιν και τι έκανε για να θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο από τους άλλους; Προφανώς δεν έκανε τόσα όσα η «υπεράνθρωπη κυρία».
Μια άλλη πτυχή του πολέμου που βιώνουμε είναι η παραδοχή πως όλοι είμαστε ένοχοι μέχρι να αποδειχτεί το αντίθετο. Για παράδειγμα:
Οι γιατροί πρέπει να φορολογηθούν γιατί οι περισσότεροι παίρνουν φακελάκι καθώς όλος ο κόσμος το ξέρει.
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες πρέπει να φορολογηθούν γιατί οι περισσότεροι κλέβουν την εφορία καθώς όλος ο κόσμος το ξέρει.
Ε, τότε γιατί γ@μ% το κέρατό μου δεν φορολογούνται με τον ίδιο τρόπο και οι πολιτικοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις επειδή κλέβουν τα κρατικά ταμεία; Αφού όλος ο κόσμος το ξέρει.
Θέατρο του παραλόγου, όπως κάθε πόλεμος. Όσο νωρίτερα ξεσκεπάσουμε τους πραγματικούς εχθρούς και όσο πιο γρήγορα λήξει υπέρ μας τόσο το καλύτερο για τα παιδιά μας.
Από kyrgiakischristos, μέσω "Το Γρέκι"