ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πύδνας Κολινδρού Δελτίο Τύπου






Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Κολινδρού, η τελευταία συνεδρίαση του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πύδνας Κολινδρού κατά την οποία έγινε και σε  εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε.  απολογισμός  της δράσης της Επιχείρησης  για την περίοδο 2011-2014.  Την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014  έγινε και η  διαδικασία παράδοσης και παραλαβής στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο.
    Ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πύδνας Κολινδρού Δημήτριος Χλεμές, αφού ευχαρίστησε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την αμέριστη εμπιστοσύνη  και στήριξη στο πρόσωπό του και όλους τους εργαζόμενους για την άψογη και αποτελεσματική συνεργασία, έκανε έναν συνοπτικό απολογισμό των δράσεων της θητείας του.
   Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου του Δήμου Πύδνας Κολινδρού και δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση των Δήμων και των Δημοτικών Επιχειρήσεων αυτών. Σκοπός της είναι η λειτουργία των δομών κοινωνικής μέριμνας αλλά και η στήριξη και λειτουργία δομών πολιτισμού του Δήμου.
   Συνοπτικά αναφέρουμε πως την περίοδο 2011-2014 η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πύδνας Κολινδρού  υλοποίησε τις παρακάτω δράσεις:
·        Υλοποίησε το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, παρέχοντας σε τετρακόσιους και πλέον συνδημότες και συνδημότισσες ευπαθών κοινωνικών ομάδων (τρίτης ηλικίας, ασθενείς, μονογονεϊκές οικογένειες κ.ά.) υψηλού επιπέδου κατ’ οίκον πρωτοβάθμια φροντίδα και στήριξη.
·        Ίδρυσε και λειτούργησε τρία Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ΚΔΑΠ (Αιγινίου με έδρα τον Καταχά -λειτουργεί από 2004, Κολινδρού με έδρα την Καστανιά και Μεθώνης με έδρα τη Μεθώνη) εξυπηρετώντας 174 παιδιά ηλικίας 6-12 ετών και δύο Βρεφονηπιακούς Σταθμούς (Βρεφονηπιακός Σταθμός Κολινδρού και Παλιού Ελευθεροχωρίου) για βρέφη και νήπια ηλικίας από 8 μηνών μέχρι και την ηλικία εγγραφής τους στο Νηπιαγωγείο οι οποίοι εξυπηρετούν τις ανάγκες 67  βρεφών και νηπίων.
·        Λειτούργησε τη Μουσική Σχολή Αιγινίου (αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού), τις Φιλαρμονικές Σχολές  Αιγινίου, Κολινδρού και Μακρυγιάλου και τις Δημοτικές Χορωδίες Αιγινίου (μεικτή και παιδικές), Κολινδρού και Δημοτικής Ενότητας Μεθώνης.
·        Δημιούργησε και στήριξε τη λειτουργία του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Δήμου Πύδνας Κολινδρού σε συνεργασία με το Δήμο και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο προσφέρει σε δημότες εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις Εθνικής και Τοπικής Εμβέλειας. Το δεκάμηνο της λειτουργίας του ΚΔΒΜ (Φεβρουάριος 2014-Νοέμβριος 2014)  υλοποιήθηκαν 15 προγράμματα σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του  Δήμου Πύδνας Κολινδρού εξυπηρετώντας τις ανάγκες για δια βίου μάθηση και επιμόρφωση τριακοσίων περίπου δημοτών.  
·         Διοργάνωσε, τα δύο προηγούμενα χρόνια, με απόλυτη επιτυχία το Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ στο οποίο συμμετείχαν αντιπροσωπείες πολιτισμού από πολλές χώρες. Στα πλαίσια του Διεθνούς Φολκλορικού Φεστιβάλ υπέβαλε μελέτη και εντάχθηκε στο πρόγραμμα Leader.
·        Διοργάνωσε με επιτυχία το Φεστιβάλ Βόρειας Πιερίας και πολλές χορωδιακές συναντήσεις, μουσικά αφιερώματα  και διάφορες εκδηλώσεις.
·        Στήριξε οικονομικά εκδηλώσεις πολιτιστικών φορέων της περιοχής μας.
·        Πρωτοστάτησε στη δημιουργία δικτύου Κοινωφελών Επιχειρήσεων Ελλάδας  και συνεργάστηκε με υπουργεία και φορείς της κεντρικής κυβέρνησης.
·        Στήριξε με επιστολές και αποφάσεις τη συνέχιση λειτουργίας των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».
   Στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πύδνας Κολινδρού απασχολούνται σήμερα 40 εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων.
   Σε σχέση με τα οικονομικά η Επιχείρηση τόσο από τους απολογισμούς των προηγούμενων ετών όσο και από την σημερινή εικόνα που παρουσιάζεται παρακάτω  διαπιστώνεται πως είναι υγιής και βιώσιμη και αυτό οφείλεται στην ορθολογική διαχείριση και στην προσπάθεια δημιουργίας προϋποθέσεων ένταξης νέων δομών και χρηματοδότησης μέσω των διαφόρων προγραμμάτων.   
     
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

 

 1
ΤΑΜΕΙΑΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 
222.029,00  €
 2
ΑΝΕΙΣΠΡΑΚΤΑ  ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΟΕΜΒΡΙΟ 2014
 
147.140,00 €
3
ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ  ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
 
703.736,37 €
 4
ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ  (Προμηθευτών και παγίων)
40.000,00  €
 
Ο  ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Κ. ΧΛΕΜΕΣ 

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ «ΠΥΞΑΡΙ» - Σχετικά με το ΄΄Κατόπιν ενεργειών μου΄

Επικοινωνία

Γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης

Τηλέφωνο

2352350100
   Διεύθυνση
Αγ. Νικολάου 15, Λιτόχωρο

Email

dimos@dion-olympos.gr

Website

www.dion-olympos.gr

 

 




΄
Λιτόχωρο, 28 Νοεμβρίου 2014
Αναφορικά με την ένταξη του έργου  «Κατασκευή Ταμιευτήρα Άρδευσης στην περιοχή Πυξάρι της Δ.Κ. Καρίτσας», επισηένουμε ότι, τα πρώτα στάδια της μελέτης εκπονήθηκαν επι θητείας Γρηγόρη Παπαχρήστου, πρώην δημάρχου Δίου. Ο φάκελος ολοκληρώθηκε επι θητείας του αναπληρωτή δημάρχου Δίου – Ολύμπου Γεώργιου Φαρμάκη και κατατέθηκε για χρηματοδότηση στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ‘’Ανταγωνιστικότητα – Μονάδα Β3’’ του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013, στις 10.11.2011 με αρ πρωτ 20880.
Η μελέτη ωρίμασε με την κατάθεση συμπληρωματικών στοιχείων στις 11.8.2014, επι θητείας Γεωργίου Παπαθανασίου. Το έργο εντάχθηκε για χρηματοδότηση στις 18-11-2014 (αρ πρωτ 18632) επι των ημερών του νέου δημάρχου Κώστα Δημόπουλου, επειδή η πρόταση κατέστη ώριμη, μετα την προσθήκη συμπληρωματικών εγγράφων, και κάλυπτε τις προδιαγραφές ένταξης στον Άξονα 3, Μέτρο 3.2.1 του Π.Α.Α. 2007-2013.
Ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου, Κώστας Δημόπουλος, ευχαριστεί αυτούς που εμπράκτως συνέβαλαν στη διαδικασία εκπόνησης και ωρίμανσης της ενταγμένης πρότασης, δηλαδή: τις υπηρεσίες του Δήμου Δίου - Ολύμπου, που με υψηλό αίσθημα ευθύνης ετοίμασαν τον φάκελο του Έργου και το κατέστησαν επιλέξιμο, καθώς και όλους τους προαναφερόμενους αιρετούς του Δήμου για τις ενέργειές τους, για το μέρος τους αναλογεί, για την έγκριση αυτού του έργου πνοής για την αγροτική Δ.Ε. του Δίου.
Κατανοούμε την αγωνία του βουλευτού της Ν.Δ. κ. Κώστα Κουκοδήμου, που οσμίζεται άρωμα εκλογών, για αυτοπροβολή, πλην όμως δεν ειναι φρόνιμο ούτε αρμόζει στη δεκαετή εμπειρία του κ. βουλευτή στην πολιτική, να καταφεύγει στην τακτική του ‘’κατόπιν ενεργειών μου’’, με δημοσίευση αναληθών ανακοινώσεων στον τύπο σφετεριζόμενος στην ουσία τους αγώνες των υπηρεσιών, των συνεργατών του Δήμου και των αιρετών, ανεξαρτήτως παρατάξεων, που είχαν κοινή συνισταμένη .

Το Γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης

Εκδήλωση-Πρόσκληση: Το Διεθνές Ίδρυμα Μ. Αλεξάνδρου, αρωγός και υποστηρικτής των παιδιών με ειδικές ανάγκες.


Aνακοινωση -προσκληση γιορτή ελιας




ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΙΕΡΙΑΣ








                              9ο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Παραχώρηση χώρου στην Διασωστική Ομάδα Πιερίας

Μετά από προσπάθειες ετών, ένα αίτημα μας έγινε πραγματικότητα. Το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης παραχώρησε χώρο στην Διασωστική Ομάδα Πιερίας, στις εγκαταστάσεις του Παλαιού Νοσοκομείου. Ξεκινάμε άμεσα τις εργασίες ανακαίνισης του χώρου ώστε  σύντομα να έχουμε την δική μας Βάση και να μπορούμε να επιτελούμε καλύτερα το έργο μας.
Ευχαριστούμε θερμά τον Διοικητή του Γ.Ν.Κ.  Κ. Αστέριο Φαρμάκη για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας καθώς και όλους όσους βοήθησαν προς σ’ αυτήν την κατεύθυνση.   

Για τυχόν διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με την  Γραμματέα της Ομάδας, κα Μαρία Αμβροσιάδου στο τηλ. 6972921777……
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την δημοσίευση.

                - Ο -                                - Η –
          ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                            
Θεόδωρος Γρηγορόπουλος                                      Μαρία Αμβροσιάδου

                                          

Πιερίδες Μούσες-Βασίλισσα Θράκης 0-0 Μπορούσαν τη νίκη τα κορίτσια


Ένα ενδιαφέρον παιχνίδι διεξήχθη σήμερα στο N. Κεραμίδι, όπου οι Πιερίδες Μούσες αντιμετώπισαν την ομάδα της Ξάνθης (Βασίλισσα Θράκης).


Tο τελικό σκορ 0-0 αφήνει με παράπονο την ομάδα μας καθώς δικαιούταν ένα γκολ.


Kαι οι δυο ομάδες έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο αφήνοντας τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο ικανοποιημένο.



Η σύνθεση Πιερίδες Μούσες:


Νάση, Βίσμπα (Μετενίδου Γεωρ.), Παλαμα, Γκούτζα, Κόλτση Χρ., Πουρλιώτη, Κουσκουρίδου, Καραγιαννίδου (Νέστορα), Κόλτση Μαρ., Πολυχρονίδου Ντ. (Πολυχρονίδου Ειρ.), Τζουμέρκα.

Πρωτάθλημα Νέων Β΄Εθνικής: Εθνικός Γαζώρου-Πιερικός 5-0


Με το βαρύ 5-0 επέστρεψε η ομάδα Νέων του Πιερικού απο τις Σέρρες.

Τα νέα παιδιά της Κατερινιώτικης ΠΑΕ, έχασαν απο τον Εθνικό Σερρών όπως λέγεται πλέον η ομάδα του Γαζώρου
για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος των Νέων των ΠΑΕ της Φούτμπολ Λίγκ.

COACH ΒΟΧ ΤΟ ΒΟΧ INTERVIEW Καλαϊτζίδης#Βαρβούτης


Του Κολίτση Νίκου
Καλαϊτζίδης Στέλιος, προπονητής Ακαδημία Πλαταμώνα

Φέτος η ομάδα υστερεί στην ψυχολογία, γιατί κάνει καλές εμφανίσεις και δε φέρνει το αποτέλεσμα. Φυσικά το νεαρό της ηλικίας είναι μία δικαιολογία, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν πρέπει να βρίσκουμε δικαιολογίες και πρέπει να ψάχνουμε μέσα από την καλή απόδοση και το αποτέλεσμα. Και σήμερα ήρθε. Ελπίζω να είναι η αρχή, γιατί αυτά τα παιδιά, εδώ και τέσσερις μήνες, δουλεύουν πολύ καλά και τους αξίζει κάτι καλύτερο. 

Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα και στους παίκτες μου. Ελπίζω τώρα, επειδή είχαμε και αρκετούς τραυματισμούς και αρκετές ατυχίες, η συνέχεια να είναι πολύ καλύτερη, γιατί αυτή η νίκη θα μας δώσει και την ψυχολογία που χρειαζόμαστε και επειδή αξίζουν και παίζουν καλά τα παιδιά, με αυτό το ταλέντο που έχουν και την τακτική που ακολουθούν, θα έχουμε καλύτερη συνέχεια. 

Περιμένουμε με αγωνία την επιστροφή στη φυσική μας έδρα περισσότερο για τον κόσμο, γιατί για να ανέβει η ψυχολογία των παιδιών χρειάζεται και η υποστήριξη των φιλάθλων, πέρα από το αποτέλεσμα. 

Το επίπεδο του πρωταθλήματος, συγκριτικά με άλλες χρονιές, θεωρώ ότι είναι πολύ καλύτερο. Η Α' ερασιτεχνική έχει πλαισιωθεί από ομάδες και από παίκτες που έχουν αποδυναμώσει τις άλλες δύο κατηγορίες και έχουν ενισχύσει αυτή την κατηγορία. 

Ακόμα δεν μπορώ να πω αν είναι πρωτάθλημα δύο ή τριών ταχυτήτων, σίγουρα έχουν ξεχωρίσει δύο ομάδες προς τα κάτω, για τις υπόλοιπες ομάδες δεν έχει κριθεί τίποτα. Είναι όλες καλές ομάδες, έχουν παίκτες μαχητές, καλούς προπονητές, οι διοικήσεις τους υποστηρίζουν και είναι ευχάριστο να βλέπουμε ένα τέτοιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. 

Σχεδόν όλες οι ομάδες δουλεύουν με προπονητές που έχουν τελειώσει κάποια σχολή και γνωρίζουν ότι βασικό συστατικό της επιτυχίας είναι η φυσική κατάσταση σε συνδυασμό με την τακτική. Σχεδόν όλες το δουλεύουν αυτό και οι υπόλοιπες θα πρέπει να ενισχυθούν και αυτές με προπονητές που έχουν αντίστοιχο πτυχίο για να βοηθήσουν τα νέα παιδιά σε αυτό το κομμάτι. 

Bαρβούτης Γιάννης, προπονητής Γ.Α.Σ. Σβορώνου 

Το ξέραμε από την αρχή ότι η ομάδα έχει παιδιά που δεν έχουν εμπειρίες, δεν έχουν εικόνες και είναι λογικό σε κάποια παιχνίδια που δεν έχουν την τροπή που επιθυμούμε, να έχουν δυσκολίες να αντεπεξέλθουν στις συνθήκες του παιχνιδιού. Χρειάζεται υπομονή και δουλειά και όταν έχεις μικρό μέσο όρο ηλικίας αναγκαστικά χρειάζεται να έχεις γερό στομάχι για να δεχτείς και αυτά. 

Για να πω την αλήθεια κάποια παιδιά είναι πολύ μικρά από άποψη πλήθους αγώνων και παραστάσεων, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται αυτή τη στιγμή. Όλα χρειάζονται το χρόνο τους, δε γίνεται από τη μία στιγμή στην άλλη να λέμε ότι με δεκαπεντάχρονους ποδοσφαιριστές μπορούμε να κάνουμε μία ομάδα που να πρωταγωνιστεί. Ιδιαίτερα όταν αγωνιζόμαστε στην έδρα μας και χρειάζεται να δημιουργήσουμε, αυτό το κομμάτι είναι το πιο δύσκολο. 

Εγώ μέσα στο μυαλό μου τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και δεν ακούω τις σειρήνες. Αυτό που ξεκαθάρισα στους ποδοσφαιριστές και στη διοίκηση είναι η χρονιά να βγει αναίμακτα χωρίς να κινδυνεύσουμε. Δεν υπάρχει στόχος για παραπάνω βλέψεις.

 Θέλουμε η ομάδα να σωθεί γρήγορα και από εκεί και πέρα όσες παραπάνω ευκαιρίες μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά, να τις δώσουμε μέσα στο πρωτάθλημα, για να είναι πιο έτοιμα την επόμενη χρονιά από παιχνίδια και εμπειρίες, για να σταθούν καλύτερα σ' ένα πρωτάθλημα που είναι αρκετά ανταγωνιστικό. 

Υπάρχουν ομάδες που είναι σε αρκετά υψηλό επίπεδο και με αρκετά καλούς και έμπειρους παίκτες. Εμάς το αδύνατο σημείο είναι η εμπειρία. Έχουμε δύο τρεις μεγάλους που ο αριθμός δεν είναι αρκετός για να στηρίξουν όλους τους υπόλοιπους. 

Δεν μπορώ να πω ότι είμαι δυσαρεστημένος από αυτό που βγάζουν τα παιδιά, αλλά επαναλαμβάνω χρειάζεται χρόνος, υπομονή και γερό στομάχι, γιατί τα παιδιά δεν ξύπνησαν από τη μία μέρα στην άλλη και έγιναν ποδοσφαιριστές. Πρέπει να ξέρουμε και εμείς τι ζητάμε από αυτούς. Ίσως ζητάμε κι εμείς περισσότερα από αυτά που μπορούν να μας δώσουν.

Κάποια παιδιά έχουν το ταλέντο αν στην πορεία δουλέψουν και δείξουν ότι μπορούν να εξελιχθούν και όχι μόνο σε επίπεδο τεχνικής -το ποδόσφαιρο όσο περνάει ο καιρός και ανεβαίνουν οι απαιτήσεις των κατηγοριών, πρέπει να έχεις και υψηλό επίπεδο τακτικής, σκέψης και στρατηγικής- εν δυνάμει μπορούν να υπάρξουν τέτοια παιδιά. 

Ο χρόνος θα δείξει τι μέλλει γενέσθαι.