ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Βουλευτές που φοράνε παντελόνια! Δέσμευση των περιουσιών Σαμαρά και Βενιζέλου!



Στη χώρα που έχει σπάσει κάθε ρεκόρ αυτοκτονιών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χρωστούν πάνω από 250 εκατ. ευρώ και αποτελεί επιτακτική ανάγκη τα λεφτά αυτά να επιστραφούν στα ταμεία του κράτους. 
Για το θέμα κατέθεσαν ερώτηση στους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Αθανασίου και Στάθης Παναγούλης, οι οποίοι ζητούν να υπάρξει και δέσμευση των περιουσιών Σαμαρά και Βενιζέλου αν δεν αποπληρωθούν τα δάνεια των κομμάτων τους.
Οι δυο βουλευτές αναφέρονται μόνο στα χρήματα που χρωστούν τα δυο κόμματα στην Εθνική και στην Αγροτική και όχι στα υπόλοιπα χρήματα που χρωστούν σε...
δημόσιους οργανισμούς και υπηρεσίες, τα οποία ξεπερνούν κατά πολύ τα 250 εκατομμύρια ευρώ.
Όπως υποστηρίζουν οι κύριοι Νάσος Αθανασίου και Στάθης Παναγούλης πρόκειται για προκλητική ενέργεια τη στιγμή που ελληνόπουλα λιποθυμούν στα σχολειά από την ασιτία.
Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το κράτος οφείλει να ζητήσει άμεσα τα χρήματα αυτά που ελήφθησαν από τα δύο κόμματα με θολές διαδικασίες και εγγυήσεις, ενώ ζητούν από τα αρμόδια υπουργεία να εξετάσουν το ενδεχόμενο δέσμευσης των περιουσιών Σαμαρά και Βενιζέλου σε περίπτωση που δεν αποπληρωθούν τα συγκεκριμένα δάνεια.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης Παναγούλη – Αθανασίου:
«ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Προς τους Υπουργούς:
• Οικονομικών
• Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
ΘΕΜΑ: «ΠΩΣ ΣΚΟΠΕΥΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΤΕ ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ ΠΟΣΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 250.ΟΟΟ.ΟΟΟ ΕΥΡΩ, ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ»
Σύμφωνα με ομολογία των αρχηγών των κομμάτων, της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά και του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, τα κόμματά τους χρωστούν στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και στην (πρώην) Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος, ποσόν, το οποίον συνολικώς υπερβαίνει τα 250.000.000 (διακόσια πενήντα εκατομμύρια) ευρώ. Πρόκειται, περί προκλητικού γεγονότος, ειδικότερα στην παρούσα χρονική περίοδο, όπου τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, φανερώνουν ότι οι μισές από τις 6.000 αυτοκτονίες στον τόπο μας, οφείλονται στην εξοντωτική λιτότητα των μνημονίων. Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι το 25% των μαθητών της Αττικής υποσιτίζονται, λόγω των ανέργων γονέων τους, αυτά τα στοιχεία καταγράφονται, σε έρευνα του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου.
Επίσης επιβάλλεται να τονιστεί, ότι την ίδια αυτή χρονική περίοδο, οι αρχηγοί των δύο κομμάτων τύγχαναν μεγάλων προνομίων. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ως αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, απελάμβανε τις μετακινήσεις του με αυτοκίνητο αξίας 750.000 ευρώ, ενώ αντίστοιχα ο Αντώνης Σαμαράς, κατεδέχετο ως πρωθυπουργός να εισπράττει επίδομα «κίνησης» 170 ευρώ, για κάθε μέρα παρουσίας του, στο εξωτερικό.
Παρακαλούνται οι κ.κ. Υπουργοί να απαντήσουν:
1. Ποιο είναι το ακριβές ποσό που οφείλει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και σε ποιες Τράπεζες χρωστούν τα παραπάνω ποσά;
2. Με ποιες εγγυήσεις δόθηκαν τα παραπάνω ποσά;
3. Με ποιο τρόπο σκοπεύει η Κυβέρνηση να διεκδικήσει την πλήρη εξόφληση των δανειακών τους υποχρεώσεων;
4. Ποιος είναι οι νομικές δυνατότητες αν δεν συμμορφωθούν οι κύριοι Α. Σαμαράς και Ε. Βενιζέλος; Υπάρχει το ενδεχόμενο να δεσμευτούν οι περιουσίες τους ώστε να μην χρεωθούν οι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες την κακοδιαχείριση των αρχηγών των κομμάτων της ανθρωπιστικής καταστροφής;
5. Να κατατεθούν στη Βουλή πλήρη αντίγραφα των δανειακών συμβάσεων των παραπάνω κομμάτων.
Οι ερωτώντες και αιτούντες βουλευτές
ΣΤΑΘΗΣ Β. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΝΑΣΟΣ) ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ»