ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Για να ξέρουμε τι λαμόγια πουσταράδες ψηφίζουμε...


Έχουμε κανά μαλάκα εδώ;...

AnOnYmOuS.gR

ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ... EIMAI MNHMOΝΙΑΚΟΣ! ΕΣΥ ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ;


Αυτή η γεύση πουτσίλας δεν φεύγει...

Ο Σταυράκης από την Αγ. βαρβάρα που δεν μπόρεσε να εκλεγεί ούτε στη ΣΟ της Ν. ΠΑΣΟΚ, αντισυστημικός...

Η ατζέντα του Δημοσίου για το 2015 – Η αξιολόγηση, οι απολύσεις, η κινητικότητα

Με πλήθος εκκρεμμοτήτων μεταβαίνει στο 2015 το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις τοποθετούν το νέο σύστημα αξιολόγησης, το τελευταίο μέρος του ποσοτικού στόχου των 15.000 απολύσεων που έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση απέναντι στην τρόικα και τη θέσπιση του μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας, στο επίκεντρο των αλλαγών στη δημόσια διοίκηση εντός της ερχόμενης χρονιάς.
Η αξιολόγηση………
……..

Το νέο σύστημα αξιολόγησης παρουσιάστηκε το Δεκέμβριο από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ ήδη η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει την επίσπευση των διαδικασιών εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Παρότι οι δημόσιοι υπάλληλοι (και συγκεκριμένα η ΑΔΕΔΥ) επικαλέστηκαν τις πολιτικές εξελίξεις, αφενός και τη συνέχιση των απολύσεων, αφετέρου, ως τους λόγους για τους οποίους δεν εμφανίστηκαν στο διάλογο, ο υπουργός συνέχισε τις επαφές του με τα πολιτικά κόμματα και τη σχετική ενημέρωση επί του νέου πλαισίου.
Πρόθεση του ΥΔΜΗΔ είναι προσεχώς το νέο σύστημα αξιολόγησης να αναρτηθεί προς δημόσια διαβούλευση και στη συνέχεια να κατατεθεί στη Βουλή με τη μορφή νομοσχεδίου. Ωστόσο, οι πολιτικές εξελίξεις και το ενδεχόμενο εκλογών αφήνουν πολλές πιθανότητες το νέο σύστημα να μην φτάσει ποτέ στη Βουλή με την παρούσα κυβέρνηση.
Συνοπτικά, με το νέο σύστημα αξιολόγησης, οι προαγωγές των υπαλλήλων, οι μισθολογικές επιβραβεύσεις, η μετακίνησή τους στην εσωτερική αγορά εργασίας (μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας), η επιλογή των διευθυντών, ακόμα και η οριστική πρόσληψη ενός υπαλλήλου στο δημόσιο (μετά την διετή περίοδο προσαρμογής), θα επηρεάζονται ή θα εξαρτώνται από τα αποτελέσματα της αξιολόγησης. Επίσης η ανάπτυξη του κάθε υπαλλήλου και η εξέλιξή του θα είναι άμεσα συνυφασμένα με τη διαδικασία αξιολόγησης.
Οι απολύσεις
Η κυβέρνηση μπαίνει στο νέο έτος με την εκκρεμότητα της συμπλήρωσης των 15.000 απολύσεων που έχει δεσμευθεί απέναντι στην τρόικα. Σύμφωνα με υπολογισμούς του ΥΔΜΗΔ, υπολείπονται περίπου 4.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Βάσει αυτών των υπολογισμών, οι 1.100 περίπου θα προέλθουν από τη συρρίκνωση δομών τριών υπουργείων. Πιο αναλυτικά, οι απολύσεις κατανέμονται ως εξής:
-850 από το υπουργείο Υποδομών
-150 από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, και
-90 από το υπουργείο Πολιτισμού
Επιπλέον, ένας αριθμός άλλων 1.000 απολύσεων εκτιμάται ότι θα προέλθει από απομακρύνσεις επίορκων υπαλλήλων ή κατόχων πλαστών πιστοποιητικών.
Ωστόσο, στη Βασ.Σοφίας τα βλέμματα είναι στραμμένα στην ικανοποίηση του αιτήματος της ελληνικής πλευράς να προσμετρηθούν στις απολύσεις οι 2.000 περίπου συμβασιούχοι που παρέμεναν στις θέσεις τους με δικαστικές αποφάσεις, απομακρύνθηκαν όμως στη συνέχεια με νέες αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Πρόκειται για ένα αίτημα που το έχει απορρίψει η τρόικα επανειλημμένα στο παρελθόν. Εάν, όμως λάβουμε υπόψη το «αριθμητικό τρικ» με το οποίο έκλεισε η συμπλήρωση των 25.000 διαθεσιμοτήτων, οπότε οι δανειστές δέχθηκαν ως μετακινήσεις τις 3.000 περίπου μετατάξεις εργαζομένων σε εφορίες, στο υπουργείο Οικονομικών, το ΥΔΜΗΔ δικαιούται να διατηρεί την αισιοδοξία ότι δεν θα απαιτηθεί να «ανιχνεύσει» νέες «δεξαμενές» υπαλλήλων προς απόλυση.
Η κινητικότητα
Προ πολλού καιρού ο κ. Μητσοτάκης έχει εκφράσει την πρόθεσή του να εφαρμόσει στο δημόσιο έναν μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας. Μια «εσωτερική αγορά εργασίας», όπως έχει κάνει λόγο και η υφυπουργός, Εύη Χριστοφιλοπούλου «όπου οι υπάλληλοι θα μπορούν να μετακινούνται με ασφάλεια, χωρίς διαθεσιμότητα, εκεί όπου τους χρειάζεται περισσότερο η δημόσια υπηρεσία, εκεί που τους  χρειάζεται ο πολίτης».
Ο μηχανισμός, φέρεται να βρίσκεται στην τελική φάση επεξεργασίας. Αναφερόμενο στο μηχανισμό, το υπουργείο χρησιμοποιεί σε επίσημες ανακοινώσεις του τον όρο «job rotation».Όρος που μεταφράζεται επιπλέον και ως «εναλλαγή θέσεων εργασίας», όπως επίσης και ως «εκ περιτροπής εργασία»
Βάσει των ενδείξεων που έχουν υπάρξει μέχρι σήμερα, οι μετακινήσεις θα γίνονται σε έξι στάδια, που είναι τα εξής:
1. Καταγραφή των κενών θέσεων σε όλο το Δημόσιο: η καταγραφή θα γίνεται με βάση τα σχέδια στελέχωσης των Υπηρεσιών, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα πολιτικής παρέμβασης για τη «δημιουργία» θέσεων, που θα “φωτογραφίζουν” τη μετακίνηση υπαλλήλων.
2. Δύο φορές το χρόνο θα προκηρύσσεται πανελλαδικός διαγωνισμός, που θα περιλαμβάνει τις κενές θέσεις ανά ειδικότητα και κλάδο στις Δημόσιες Υπηρεσίες ανά την Επικράτεια και θα καλούνται οι υποψήφιοι προς μετακίνηση δημόσιοι υπάλληλοι να δηλώσουν συμμετοχή. Ο διαγωνισμός θα γίνεται υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ και θα έχει τα χαρακτηριστικά των προκηρύξεων της Ανεξάρτητης Αρχής για πλήρωση θέσεων με σειρά προτεραιότητας.
3. Οι υπάλληλοι που επιθυμούν να μετακινηθούν θα καταθέσουν αίτηση στις Υπηρεσίες που ανήκουν, προκειμένου να λάβουν άδεια για τη μετακίνησή τους. Σε περίπτωση που κριθούν απαραίτητοι στις Δομές που υπηρετούν, δεν θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στον διαγωνισμό.
4. Οι υποψήφιοι θα καταθέτουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και θα υποβάλουν αίτηση μετακίνησης σε θέσεις αντίστοιχης ειδικότητας και κλάδου με αυτήν που κατέχουν. Θα μοριοδοτούνται από το ΑΣΕΠ, στη βάση προδιαγεγραμμένων κριτηρίων, που θα αφορούν την εμπειρία, τα τυπικά προσόντα, αλλά και κοινωνικά κριτήρια.
5. Οι υποψήφιοι θα μοριοδοτούνται με βάση τα κριτήρια που έχει θέσει το ΑΣΕΠ και η Ανεξάρτητη Αρχή θα εκδίδει προσωρινούς πίνακες επιτυχόντων και μετά την κατάθεση ενστάσεων θα δημοσιεύονται οι τελικοί πίνακες.
6. Οι επιτυχόντες που θα έχουν την καλύτερη βαθμολογία στη μοριοδότηση των κριτηρίων, μετά την ανακοίνωση των οριστικών πινάκων από το ΑΣΕΠ, θα μετακινούνται στις νέες θέσεις εντός ενός μηνός, άμεσα, χωρίς να τεθούν σε καθεστώς “διαθεσιμότητας”.
autodioikisi

Την Προεκλογική καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας την αναλαμβάνει προσωπικά το γιουσουφάκι του Ευάγγελου Ροζαλία...

Σπυράκη: Την Προεκλογική καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας την αναλαμβάνει προσωπικά ο κος Σαμαράς...
Και λοιπόν κυρία Σπυράκη... όταν ήσουν στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ κι έγλειφες κατουρημένες ποδιές κι όχι μόνον, να σε κάνουν "δημοσιογράφο", δεν έμαθες τι απάντηση θα έπαιρνες από πατριώτες της 3ης του Σεπτέμβρη;
Να στο πούμε εμείς: Χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι!

Έλληνίδα, Έλληνα... θες μετά τις εκλογές να ζεις με τα "γεύματα αγάπης"; Αν ναι, τότε ψήφισε Ν.Δ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ!


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Η φωνή των αμνών


Aμόλησε ο τσοπάνης τα σκυλιά, αρσενικά και θηλυκά, να γαβγίζουν λυσσασμένα δεξιά και αριστερά, σε βουνά και σε λαγκάδια, σε πόλεις και χωριά, σε πλατείες και αυλές, για να σκιαχτούνε τα αρνιά και τα κατσίκια, να μη αλλάξουν στάνη.
Μεγάλα τσοπανόσκυλα πήραν τη γραμμή ανέβηκαν σε υψώματα και βάθρα, ακόμα και σε γυάλινες οθόνες κι αλυχτούσαν.
-Μη τολμήσετε να βγείτε έξω από το μαντρί γιατί θα σας φάνε οι λύκοι.
Έξω απ το μαντρί ελλοχεύουν μεγάλοι κίνδυνοι. Οι λύκοι της Ευρώπης θα σας κατασπαράξουν. Αυτοί δεν είναι... καλοί όπως εμείς. Μπορεί εμείς να σας κουρέψαμε και να σας έχουμε πάρει τις κούρνιες σας, το μαλλί και το χορτάρι που βοσκάτε, αυτοί όμως θα σας φάνε τα κρέατα σας. Μπορεί εμείς να έχουμε πουλήσει τις στάνες και τα βοσκοτόπια σας που πια δεν τα εξουσιάζετε, αυτοί όμως θα σας πετάξουν στη θάλασσα και δεν θα βρίσκετε να φάτε πράσινο χορτάρι.
Ο άλλος τσοπάνης που σας υπόσχετε πως θα βρείτε χορτάρι να τρώτε και στάνες για να κοιμάστε, σας λέει ψέματα. Αφού εγώ ούτε χορτάρι άφησα ούτε στάνη απούλητη. Που θα βρει αυτός να σας ταΐσει;;;
Μείνετε στο μαντρί μου και σας υπόσχομαι ότι θα έλθουν καλύτερες μέρες για σας. Θα σας ταΐζω να παχύνετε για να μπορώ να σας παίρνω το μαλλί σας, το γάλα σας και το κρέας σας. Θα σας εξασφαλίσω καλύτερο τρόπο να σας σφάζω!
Κάποια απ τα αρνιά σήκωσαν κεφάλι και άρχισαν τα διαμαρτύρονται στον τσοπάνη τους.
-Τι μας λες τώρα;; Και εσύ δεν μας έδινες υποσχέσεις πριν δύο χρόνια ότι θα επαναδιαπραγματευτείς με τους Ευρωπαίους μεγαλοτσοπαναραίους και τσιφλικάδες ότι θα πετύχεις ευνοϊκότερους όρους ώστε να τρώμε περισσότερο και κάπως καλύτερα για να μας πιάνει το χορτάρι που τρώμε;; Και αντ αυτού τι έγινε;;  Μόνο κουτόχορτο μας ταΐζεις δυο χρόνια τώρα. Ακόμα και οι μπιστικοί σου μόνο με λόγια προσπαθούν να μας χορτάσουν. Εσύ δεν μας έλεγες τόσο καιρό τώρα ότι τελειώνουν οι δύσκολες μέρες και θα δούμε φως;;; Πούντο το φως;;; Ακόμα και οι μέρες μας, έχουν σκοτεινιάσει. Τα αρνάκια μας το σκάνε νύχτα από τη μάντρα και φεύγουν σε άλλες στάνες, σε άλλα κράτη για να βρούνε τροφή να φάνε. Μας έταζες επενδύσεις σε βοσκοτόπια και τυροκομιά  για να γίνεται το γάλα μας τυριά και γιαούρτια και τώρα ούτε γάλα δεν μπορούμε να κατεβάσουμε από την πείνα.
Εμείς θα φύγουμε από το μαντρί αυτό και θα σε αφήσουμε μονάχο με τα σκυλιά σου. Δεν ξέρουμε αν ο άλλος τσοπάνης θα μας δώσει όσα μας υπόσχεται, αλλά το ρισκάρουμε, θα πάμε στο μαντρί του, αφού δεν έχουμε κάτι καλύτερο να κάνουμε, ούτε κάτι να χάσουμε, αφού δεν μας έμεινε τίποτα πια. Ακόμα και τα μισά, ακόμα και το ένα τρίτο απ αυτά που μας τάζει αν μας δώσει, θα είμαστε ευχαριστημένοι. Όπως δοκιμάσαμε εσένα τότε, θέλουμε να δοκιμάσουμε κι εκείνον τώρα. Στο κάτω κάτω, όπως αλλάζουμε τώρα εσένα θα αλλάξουμε και εκείνον όταν έρθει η ώρα. Είναι η ώρα να αποφασίσουμε με το μυαλό μας. Άλλωστε μάθαμε πια ότι κανένα αρνί δεν σώθηκε ποτέ βελάζοντας. Μόνο όσα το έβαλαν στα πόδια, γλύτωσαν από τη σφαγή.
Και να σου πούμε κάτι;; Το αισθανόμαστε, το μυριζόμαστε στον αέρα ότι θα είμαστε καλύτερα, ας μη αγαπάμε τον άλλο τσοπάνη, ας μην τον εμπιστευόμαστε, αφού καταλάβαμε ότι όλοι οι τσοπάνηδες λέτε ψέματα σε μας τα αρνιά και τα κατσίκια, επειδή σας πιστεύουμε εύκολα. Χρόνια τώρα μας δουλεύετε για να περνάτε εσείς καλά και εμείς χειρότερα. Μετράτε τα κεφάλια μας και παίρνετε επιδοτήσεις, και εμάς μας ταΐζετε κουτόχορτο που είναι φτηνό.
Έχετε κάνει κολιγιά με τους ιδιοκτήτες αυτών των γυάλινων παραθύρων που μας λένε κάθε βράδυ τις ειδήσεις, και εμφανίζουν κάτι άλλα σκυλιά με γραβάτες και φουστόμπλουζες φιρμάτες για να μας φοβίζουν με τα λεγόμενα τους ότι λέει θα χρεοκοπήσουμε αν αλλάξουμε στάνη και τσοπάνο. Μα αφού είμαστε ήδη χρεοκοπημένοι τι θα αλλάξει για μας;;; Μήπως φοβούνται κάποιοι άλλοι από τα κονάκια σας και εσύ μαζί τους, ότι θα χάσετε τις κουτάλες που ανακατεύετε τα καζάνια με το γάλα μας, τις χύτρες που το βράζετε, και τις λαμαρίνες που στέλνετε στο φούρνο τα κρέατα μας;;;
Αν δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι για τα αρνιά και τα κατσίκια τι τα νοιάζει ποιος θα είναι ο τσοπάνης τους;;
Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε να βάλουμε μπροστά τα κατσίκια με τα κέρατά τους και όλοι μαζί να γκρεμίσουμε τους φράχτες και να ορμήσουμε σε άλλα μαντριά, τουλάχιστον προς τα εκεί που έχουμε μια ελπίδα.
Μαζί σας δεν υπάρχει ελπίδα. Μας πρήξατε.

ΒενιΤέλος! Addio... γαμπρέ του Μπακατσέλου!

Υπουργεία μοιράζει ο πρωθυπουργός για να επιβιώσει

ΔΕΛΑΣΤΙΚ Γ.
Διανέμοντας υπουργικά χαρτοφυλάκια προσπαθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να προσελκύσει βουλευτές της αντιπολίτευσης να ψηφίσουν υπέρ του υποψηφίου που έχει ο ίδιος προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Δίνει έτσι την ύστατη απεγνωσμένη μάχη να υπερβεί τα κατά τα φαινόμενα ανυπέρβλητα εμπόδια που συναντά για να συσπειρώσει τους 180 βουλευτές που θα εξασφαλίσουν τη δική του παραμονή στην εξουσία για ακόμη έναν χρόνο. Με εμφανή δυσθυμία ο πρωθυπουργός δέχτηκε να περιορίσει την παράταση της πρωθυπουργίας του από ενάμιση χρόνο σε έναν, κάνοντας λόγο για εκλογές στο τέλος του 2015 αντί για τον Ιούνιο του 2016 που λήγει η τετραετία. Αρνήθηκε πάντως να προσδιορίσει τον χρόνο των εκλογών στα τέλη του 2015, αναφέροντας έστω τον μήνα. Ισως να ελπίζει ότι ……….
……….
κάτι μπορεί να συμβεί και να το αξιοποιήσει δίνοντας παράταση στην πρωθυπουργία του και πηγαίνοντάς την πιο κοντά στον Ιούνιο του 2016! Εν πάση περιπτώσει, μέχρι στιγμής οι προσπάθειες του πρωθυπουργού δεν έχουν ευοδωθεί – και σίγουρα αυτό δεν πρόκειται να γίνει σήμερα που έτσι κι αλλιώς απαιτούνται 200 βουλευτές για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Ηταν εκ προοιμίου γνωστό ότι και η σημερινή ψηφοφορία θα παρέλθει άπρακτη, χωρίς να σημαίνει αυτό τίποτα για την έκβαση της τρίτης και καθοριστικής ψηφοφορίας τη Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου. Τελούμε εν γνώσει από τον Σεπτέμβριο των ισχυρισμών παραγόντων του κυβερνητικού στρατοπέδου ότι η μέγιστη δυνατότητα προσέλκυσης βουλευτών που θα ψηφίσουν υπέρ του κυβερνητικού υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας, ανεξαρτήτως προσώπου, βρίσκεται στις 172-173 ψήφους.
Σίγουρα ο αριθμός αυτός δεν αναμένεται να εμφανιστεί σήμερα, σε μια ψηφοφορία χωρίς ουσιαστικό νόημα, πέραν της ανάγκης της κυβέρνησης να εμφανίσει κάπως αυξημένες τις ψήφους υπέρ του Σταύρου Δήμα, μετά το αρχικό σοκ του ναδίρ των 160 ψήφων. Τα… «κολασμένα Χριστούγεννα» από τις προσφορές υπουργικών θώκων και κρατικών αξιωμάτων υψηλά αμειβομένων σε μισθούς ή σε… ψήφους θα λάβουν χώρα από σήμερα έως και τη Δευτέρα πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας! Είναι αδαής περί την πολιτική ή τραγικά αφελής όποιος νομίζει ότι έχουν ήδη κριθεί τα πάντα και στην τρίτη ψηφοφορία επειδή η ΔΗΜΑΡ επαναβεβαίωσε με σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ότι δεν πρόκειται κατά κανέναν τρόπο να συναινέσει στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, παρατείνοντας έτσι την παραμονή του Αντώνη Σαμαρά στην πρωθυπουργία επί ακόμη έναν χρόνο. Οσο και αν η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ βγήκε μετά την πρόταση Σαμαρά για διανομή υπουργικών θώκων, έχει πολύ περισσότερο αμυντικό παρά διακηρυκτικό χαρακτήρα, ανεξαρτήτως της φρασεολογίας που χρησιμοποιεί. Το βέβαιο είναι ότι οι διαστάσεις που προσέλαβε η υπόθεση Χαϊκάλη δυσχεραίνει τα μέγιστα την απόσπαση βουλευτών από τους 12 που έχουν απομείνει στους ΑΝΕΛ. Αυτό αντανακλάστηκε στο διάγγελμα του Αντώνη Σαμαρά, με τη σφοδρότητα της επίθεσης του πρωθυπουργού εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου, η οποία συνιστά κατ’ ουσίαν ανοιχτή κήρυξη πολέμου. Ετσι όμως «μπετονάρονται» οι 12 βουλευτές των ΑΝΕΛ. Δεν θα υποστηρίξουμε ότι καθίσταται αδύνατη η μεταπήδησή τους στο κυβερνητικό στρατόπεδο, αλλά σίγουρα είναι πλέον εξαιρετικά δύσκολη.
Μοναδική ελπίδα του πρωθυπουργού πλέον απέμεινε η λεηλασία των βουλευτών τής υπό διάλυση μνημονιακής Αριστεράς του κόμματος της ΔΗΜΑΡ, το οποίο αποκλείεται να μπει στη Βουλή ως αυτοτελές κόμμα, όποια γραμμή και αν ακολουθήσει. Λογικά, πάντως, οι περισσότεροι από τους 10 βουλευτές που έχουν απομείνει στη ΔΗΜΑΡ από τους 17 που εξέλεξε, μάλλον θα προτιμήσουν να πάνε με τον ΣΥΡΙΖΑ προσδοκώντας ανταμοιβή από τη νέα κατάσταση. Αυτό όμως μένει να αποδειχτεί στην πράξη τη Δευτέρα, όχι σήμερα που είναι βέβαιο ότι οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ θα τηρήσουν… «χαρακτήρα». Ούτως ή άλλως οι καιροσκόποι μνημονιακοί βουλευτές της αποκαλούμενης «Αριστεράς της προσκολλήσεως» σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, τώρα θα έχουν το πλεονέκτημα ότι θα επιχειρήσουν να προσκολληθούν σε μια υποτιθέμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Μια κυβέρνηση δηλαδή που προέρχεται από την ίδια πολιτική μήτρα με τη ΔΗΜΑΡ, η οποία αποσπάστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ για να μπει στη μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Οπως είδαμε άλλωστε, μόλις η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ διαπίστωσε ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ήταν καταδικασμένη σε εκλογική καταβύθιση στα Τάρταρα, δεν είχε κανέναν δισταγμό να φύγει από την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για να προετοιμαστεί να μπει σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αφού «ξεπλυθεί» λιγάκι μέσω της αναμονής της στην αντιπολίτευση! Οταν όμως έχουμε να κάνουμε με βουλευτές τέτοιου πολιτικού ήθους, είμαστε τουλάχιστον υποχρεωμένοι πρώτα να δούμε τη στάση τους στην τρίτη ψηφοφορία και κατόπιν να βγάλουμε συμπεράσματα.
ΕΘΝΟΣ

Η ΝΔ στο «ικρίωμα» των εκλογών μετά την ήττα στη Βουλή

Νέα ΔημοκρατίαΤου Γιώργου Δελαστίκ 
Εκλογές, λοιπόν! Αυτό αποφάσισε η Βουλή. Αρνήθηκε να δώσει ουσιαστικά «ψήφο εμπιστοσύνης» 180 βουλευτών στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου για να της παρατείνει τον πολιτικό βίο επί ακόμη ενάμιση χρόνο. Παρόλο που αυτή η Βουλή βρίσκεται σε πλήρη δυσαρμονία με τη λαϊκή βούληση, συνειδητοποίησε φαίνεται ότι είναι καλύτερο για την ίδια να διαλυθεί και να δώσει τη θέση της σε μια νεοεκλεγμένη. Ποιος ξέρει, ίσως και να λειτούργησε το ένστικτο αυτοσυντήρησης του συστήματος, το οποίο σίγουρα δεν κινητοποιήθηκε για να δώσει τον υπέρ πάντων αγώνα υπέρ των Σαμαρά – Βενιζέλου. Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε φυσικά ότι………..
………..
η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές, αλλά αυτήν τη στιγμή μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί ένας τέτοιος ισχυρισμός.
Στο διάστημα των τεσσάρων εβδομάδων που μεσολαβούν έως τις εκλογές, μπορεί φυσικά να αλλάξει το πολιτικό κλίμα, το οποίο σήμερα ευνοεί συντριπτικά τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για την ώρα φαίνεται αδύνατον να βγει η ΝΔ πρώτο κόμμα. Πέραν των δημοσκοπήσεων, φταίει και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς. Αν όντως πιστεύει ότι η ΝΔ θα αναδειχθεί πρώτο κόμμα, τότε ήταν λάθος του που όλο το προηγούμενο διάστημα χαρακτήριζε τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές «εθνική καταστροφή» και «εθνική περιπέτεια». Γιατί θα ήταν «εθνική καταστροφή» οι εκλογές, αφού θα τις κερδίσει η ΝΔ; Αυτός ο χαρακτηρισμός είναι παράλογος! Αφού πρωθυπουργός είναι ο Αντώνης Σαμαράς, πρωθυπουργός της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα διενεργήσει τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές θα είναι ο Αντώνης Σαμαράς και στη συνέχεια και πάλι πρωθυπουργός θα είναι ο Αντώνης Σαμαράς βάσει της βεβαιότητας ότι νικητής των εκλογών θα είναι η ΝΔ, πού ακριβώς βρίσκεται η… «εθνική καταστροφή» των εκλογών αυτών; Είναι εξόφθαλμο ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά με τον συλλογισμό του πρωθυπουργού! Να χαρακτηρίσει π.χ. «άσκοπη ενόχληση» τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές, το καταλαβαίνουμε.
Να χαρακτηρίζει, όμως, τις εκλογές «εθνική καταστροφή» όταν αυτός κυβερνούσε, αυτός κυβερνά και αυτός θα συνεχίσει να κυβερνά, όπως μας διαβεβαιώνει μέσω της ακράδαντης πίστης του στη νίκη της ΝΔ, σημαίνει ότι μας κοροϊδεύει αναφορικά με το τι θα γίνει στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου! Είναι προφανές ότι κανένας πολιτικός ηγέτης δεν ομολογεί την ήττα του κόμματός του πριν από μία εκλογική αναμέτρηση. Λογικό είναι να μην το κάνει φυσικά ούτε ο Αντώνης Σαμαράς και σε αυτό δεν μπορούμε να τον κατηγορήσουμε. Από εκεί και πέρα, όμως, είναι εξαιρετικά πιθανή, στα όρια της βεβαιότητας, η εκλογική ήττα της ΝΔ και η κατάληψη της πρώτης θέσης από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Και μόνο το γεγονός, άλλωστε, ότι η ΝΔ οδεύει προς τις βουλευτικές εκλογές, έχοντας υποστεί μια συντριπτική κοινοβουλευτική ήττα στις ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, συνιστά ισχυρότατο μειονέκτημα που προδιαγράφει σχεδόν την ήττα της και στις βουλευτικές εκλογές! Ποιος εμπιστεύεται μια κυβέρνηση που μεταξύ δεύτερης και τρίτης και «φαρμακερής» ψηφοφορίας στη Βουλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν κατορθώνει να συσπειρώσει, να προσελκύσει πολιτικά ή να δελεάσει με πολιτικά αξιώματα έστω και έναν, έναν μόνο, επιπλέον βουλευτή; Με πολιτικούς όρους το 168 από το 180 απέχει κυριολεκτικά έτη φωτός! Είναι η πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας που μια κυβέρνηση αποτυγχάνει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας! Και για να μην πάμε στη δεκαετία του 1930, τα τελευταία σαράντα χρόνια, μετά την εκδίωξη της ξενόφερτης μοναρχίας με το δημοψήφισμα της 8ης Δεκεμβρίου 1974, όλες οι κυβερνήσεις κατόρθωσαν με το ζόρι ή με άνεση να επιβάλουν όποιον ήθελαν στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Πρώτη φορά κυβέρνηση αποτυγχάνει να τοποθετήσει τον εκλεκτό της ως Πρόεδρο και ως εκ τούτου οδηγείται η χώρα σε εκλογές! Επιπροσθέτως, αυτήν τη φορά δεν έχουμε τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ που επιβάλλουν τον άνθρωπό τους, αλλά έχουμε τη συγκυβέρνηση και ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η οποία αποτυγχάνει πανηγυρικά να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας!
Πρόκειται για πολύ σοβαρότερο γεγονός, το οποίο προοιωνίζεται πολύ βαθύτερες πολιτικές αλλαγές από όσες φαντάζεται κανείς. Το γράφουμε και το ξαναγράφουμε, αλλά πιστεύουμε ότι το νόημα αυτών των εκλογών που θα γίνουν στις 25 Ιανουαρίου είναι ότι θα καταλύσουν οριστικά και αμετάκλητα τους κομματικούς συσχετισμούς δυνάμεων που έφερε η Μεταπολίτευση του 1974. Το Μνημόνιο διέλυσε εντελώς όχι απλώς το ΠΑΣΟΚ, αλλά απειλεί να στείλει στα Τάρταρα και τη ΝΔ, η οποία κατά τον Αντώνη Σαμαρά σίγουρα θα κερδίσει τις εκλογές!
από το Έθνος

Η Αρχαια Πυδνα ευχεται στους επισκεπτες της,,στους LIKE-ιστες της και σε ολο τον κοσμο ενα υγειες 2015,,γεματο νεες ανακαλυψεις στην ζωη τους!!! ,Ancient Pydna wishes to every visitors and f-likers,,a happy and healthy new year full of new discoveries,in their lives!!!


ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!


Λίστα με 477 διασωθέντες έστειλαν οι Ιταλοί στις Ελληνικές - Αρχές Κάνουν λόγο για 11 νεκρούς και τουλάχιστον 11 αγνοούμενους.

Λίστα με 477 διασωθέντες έστειλαν οι Ιταλοί στις Ελληνικές Αρχές


Και το αλαλούμ καλά κρατεί! Λίστα με 477 επιβάτες του Norman Atantic οι οποίοι έχουν διασωθεί έχει αποστείλει και στις ελληνικές αρχές η ιταλική ακτοφυλακή. Οι νεκροί, σύμφωνα..
πάντα με τα στοιχεία των Ιταλών, οι οποίοι έχουν ανασυρθεί είναι εννέα, ενώ, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών οι διασώστες δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν δυο πτώματα τα οποία είχαν εντοπίσει. Η ιταλική εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα, αναφέρει μάλιστα ότι οι αγνοούμενοι «είναι τουλάχιστον έντεκα». 

Λόγω των καιρικών συνθηκών συνεχίζει να μην είναι εφικτή η ρυμούλκηση του Norman Atlantic στο ιταλικό λιμάνι του Πρίντεζι. Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, οι πυροσβέστες του Πρίντεζι και του Μπάρι οι οποίοι είχαν επιβιβασθεί σε δυο ρυμουλκά την περασμένη Κυριακή «ζητούν να μπορέσουν να επιστρέψουν άμεσα, διότι είναι εξαντλημένοι και αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας». 
«Θα ήθελα να μπορούσα να είχα σώσει όλους τους επιβάτες», δήλωσε την ίδια στιγμή, ο καπετάνιος του Norman Atantic Αρτζίλιο Τζιακομάτσι, επιστρέφοντας στο σπίτι του στην πόλη Σα Σπέτσια κοντά στην Γένοβα. 
Ο Τζιακομάτσι, στον οποίο έχει κοινοποιηθεί κλήση σε απολογία για εξ αμελείας ανθρωποκτονία, ναυάγιο και τραυματισμό πρόσθεσε: «Είμαι πολύ κουρασμένος, μην με αποκαλείτε ήρωα, οι φιλοφρονήσεις δεν μου αρέσουν, δεν χρησιμεύουν. Τώρα έχω ανάγκη από ξεκούραση». 
Πηγή: newsbeast.gr 

Ευάγγελος Βενιζέλος - του Γιώργου Λακόπουλου - ..θα αποκτήσει τον τίτλο του πιο αποτυχημένου αρχηγού κόμματος...

euaggelos-benizelos 
Tη στιγμή που θα ανακοινωθεί το κόμμα Παπανδρέου αυτομάτως κάποιος άλλος θα αποκτήσει τον τίτλο του πιο αποτυχημένου αρχηγού κόμματος όλων των εποχών: ο Β. Βενιζέλος.....

Το περίφημο κόμμα του Γ. Παπανδρέου μπορεί να μην είναι τίποτε περισσότερο από τον τελευταίο σταθμό της κενοδοξίας ενός αποτυχημένου πολιτικού που επιμένει να αποτύχει για μια φορά ακόμη. Συνηθίζεται άλλωστε στις δυναστείες η τρίτη γενιά να μην έχει αίσθηση των πραγμάτων...
Με αυτό το αρχηγικό βιογραφικό προκύπτει ότι το κόμμα Παπανδρέου, είναι ότι είναι, αλλά πρωτίστως είναι δημιούργημα του ιδίου του Βενιζέλου. Μένει ένας ακόμη γύρος για να επιδείξει τα προσόντα του: ο τρόπος αντιμετώπισης αυτού του κόμματος
Αυτό το κόμμα όμως έχει μια ιδιαίτερη αξία: τη στιγμή που θα ανακοινωθεί αυτομάτως κάποιος άλλος θα αποκτήσει τον τίτλο του πιο αποτυχημένου αρχηγού κόμματος όλων των εποχών: ο Βαγγέλης Βενιζέλος! Η διάσπαση του ΠΑΣΟΚ από τον Παπανδρέου είναι το προτελευταίο αποτέλεσμα της διαδρομής του. Το τελευταίο θα βγει από την κάλπη της 25ης Ιανουαρίου.
Ας δούμε ορισμένους από τους σταθμούς της πορείας ενός πολιτικού που πίστευε ότι είναι χαρισματικός , άρα θα επικρατήσει ως ... φυσικό φαινόμενο, και μάλλον εντός του υπάρχει πάντα κάτι που είχε πει ο Δημήτρης Τσάτσος: «Θα είναι τυχερή η Ελλάδα, αν την κυβερνήσει ο Βενιζέλος» - τέτοια τύχη ούτε στους εχθρούς της...
-Δεν κατάφερε -με δική του υπαιτιότητα κατά γενική ομολογία -το 2007 να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ – όταν ήταν ακόμη μεγάλο κόμμα- και το μόνο που έμεινε από την προσπάθειά του ήταν η πορεία προς το ... Ζάππειο και η δηλώσεις κατά του ιδιότυπου Ρέλου- τον οποιο συγχώρησε για τον καφέ που του έριξε, ως ...μελλοντικός αρχηγός της δημοκρατικής παράταξης!
-Δεν κατάφερε να το διασπάσει το ΠΑΣΟΚ στα τέλη του ίδιου χρόνου, παρ ότι προσπάθησε και ας κατηγορεί σήμερα τον Παπανδρέου για διασπαστή. Κάποιοι δικοί του δηλαδή, γιατί ο ίδιος είναι πολύ προσεκτικός όταν πιάνει στο στόμα του τον προκάτοχό του – αντίθετα με το 2007 που του έσουρνε μύρια όσα-και προφανώς έχει τους λόγους του.
-Δεν κατάφερε να δημιουργήσει το περίφημο «Ρεύμα ιδεών» για το οποίο είχε ξεσηκώσει τους δικούς του μετά την ήττα του 2007 επειδή του το απαγόρευσε ο... Παπανδρέου στην περίφημη συνάντηση που είχαν στη Χαριλάου Τρικούπη τον Φεβρουάριο του 2008 από την οποία βγήκε άλλος άνθρωπος – και έτσι έμεινε..
-Δεν κατάφερε να συστήσει εσωτερικό πόλο και να λειτουργήσει ως εσωκομματική αντιπολίτευση ως το 2009 και στη συνέχεια υποτάχθηκε πλήρως στον Παπανδρέου , ο οποίος έγινε έτσι ο μόνος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που δεν είχε κανέναν εσωτερικό αντίλογο από τον υποτιθέμενο αντίπαλο του, πέρα από μερικά ειρωνικά σχόλια στις παρέες του.
-Δεν κατάφερε το 2012 να διατηρήσει ούτε το ένα τρίτο της προγενέστερης εκλογικής δύναμης του ΠΑΣΟΚ. Καθηλώθηκε στο 12% και μετά από μεγάλη προσπάθεια κατάφερε το 2014 το κατεβάσει στο 8% - αλλά μάλλον δεν είναι ικανοποιημένος και πάει για παρακάτω- καθώς ο ίδιος καταγράφεται ως αντιπαθητικός πολιτικός αρχηγός, ή έστω με τις λιγότερες συμπάθειες...
-Δεν κατάφερε να δημιουργήσει ούτε καν τα σχήματα που ο ίδιος επεδίωξε . Το φλερτ με τους «58» απεδείχθη απλώς μπαρούφα – και τους έβλαψε κιόλας, όπως λένε - η «Ελιά» ήταν φούσκα που έσκασε και η «Δημοκρατική Παράταξή» του δεν θα υπάρξει ποτέ. Με απλά λόγια έκανε τρεις προσπάθειες να διαλύσει και τυπικά το ΠΑΣΟΚ και απέτυχε και στις τρεις και τώρα θα κατεβεί στις εκλογές με το κόμμα που ... δεν ήθελε - από την ίδρυση του !.
-Δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στη στοιχειώδη εντολή που πήρε από την κομματική βάση όταν εξελέγη- όπως εξελέγη: την ανασυγκρότηση του κόμματος. Αντίθετα τα βασικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ αποχώρησαν : άλλοι για τους χειρισμούς του, όπως ο Ραγκούσης στη λίστα Λαγκάρντ κει άλλοι γιατί ο ίδιος... καυγάδισε προσωπικά μαζί τους. Σπουδαίοι Έλληνες όπως ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος απομονώθηκαν από τον ίδιο και αποσύρθηκαν ,για να μείνει στο τέλος μόνος με υπαρχηγό τον Χρήστο Πρωτόπαπα . Ακόμη και στο συνέδριο έτρεχε μόνος και βγήκε δεύτερος, καθώς όλοι ξέρουν ότι εσωκομματικά πρώτος είναι ο γραμματέας Νίκος Ανδρουλάκης.
-Δεν κατάφερε να διατηρήσει την αυτονομία του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της κυβερνητικής συνεργασίας με την ΝΔ , αλλά αντίθετα έγινε παρακολούθημα του Αντώνη Σαμαρά και θαυμαστής του... Γεωργιάδη. Όσο η κυβέρνηση ήταν τρικομματική του ήταν πιο εύκολο να συνασπίζεται με τον Σαμαρά και όχι με τον Κουβέλη. Για πρώτη φορά αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είχε μόνο επαίνους για τον αρχηγό της Δεξιάς και μόνο κατηγορίες για τα κόμματα της δημοκρατικής παράταξης.
-Δεν κατάφερε να συνεννοηθεί εξ αρχής με τα όμορα κόμματα, όπως η ΔΗΜΑΡ, πρωτίστως γιατί την αντιμετώπιζε αλαζονικά, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν τον θεωρούσε όμορο – του εαυτού του;- κόμμα. Πρακτικά μετακίνησε το ΠΑΣΟΚ στο χώρο της Δεξιάς , τα επιχειρήματα και τη ρητορική της οποίας κατά του Αλέξη Τσίπρα υιοθέτησε πλήρως και...ανιστόρητα.
-Δεν κατάφερε να διατηρήσει την παραδοσιακή παρουσία του ΠΑΣΟΚ στον ευρωπαϊκό σοσιαλδημοκρατικό χώρο και στα αντίστοιχα όργανα, καθώς διέλυσε την προηγούμενη ομάδα του στο ευρωκοινοβούλιο και τώρα δεν έχει καν ομάδα. Ακόμη και τη δραστήρια ευρωβουλευτίνα , του δικού του κλίματος μάλιστα, Συλβάνα Ράπτη, που τον είχε ξελασπώσει πολλές φορές, κατάφερε να αφήσει εκτός Ευρωκοινοβουλίου με τους χειρισμούς του στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου.
-Τέλος δεν κατάφερε αυτό που είναι η βασική αποστολή ενός αρχηγού: να διατηρήσει την ενότητα του ΠΑΣΟΚ .Επί των ημερών του αφού έχασε την ιδεολογική του ταυτότητα, την πολιτική φυσιογνωμία του και την οργανωτική του υπόσταση, τώρα χάνει και τη μισή του δύναμη και τελικά τριχοτομείται.
Εκτός από το κόμμα Παπανδρέου, υπάρχει ήδη – και έλαβε μέρος στις Ευρωεκλογές - το Σοσιαλιστικό Κόμμα που ίδρυσε ο Στέφανος Τζουμάκας- ο πρώτος που κατήγγειλε τον Βενιζέλο στο ΠΑΣΟΚ και τελικά αποχώρησε αξιοπρεπώς και χωρίς παραχωρήσεις. Χωρίς να υπολογίσουμε και το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου που ... υπάρχει ακόμη.
Ένας αντίστοιχος κατάλογος θα μπορούσε να δημιουργηθεί και για τα επιτεύγματα του ανδρός στα υπουργεία που του ανατέθηκαν από τέσσερις Πρωθυπουργούς. Από τους χειρισμούς του με τη βασιλική περιουσία, τον βασικό μέτοχο, τη συνταγματική αναθεώρηση, μέχρι το κούρεμα του δημοσίου τομέα με το PSI που αφορούσε αποκλειστικά τον ιδιωτικό τομέα και τη θητεία ότι στο υπουργείο Εξωτερικών, στην οποία ξεχώρισε η καταγγελία μιας ... Κύπριας ευρωβουλευτίνας και ο διορισμός του .... Χατζημαρκάκη ως πρέσβη εκ προσωπικοτήτων!
Ένας άλλος κατάλογος μπορεί να δημιουργηθεί με τις κατά καιρούς δηλώσεις του για πρόσωπα, καταστάσεις και εξελίξεις-, ακόμη και για τα θέματα της επιστήμης του : το Σύνταγμα- που άφησαν εποχή.
Δεν υπάρχει λόγος όμως να επεκταθεί κανείς σε τέτοιες λεπτομέρειες, όταν η αρχηγική διαδρομή του αρκεί για να σχηματιστεί το προφίλ ενός πολιτικού αρχηγού που δεν έχει να επιδείξει ούτε ένα θετικό στοιχείο στον απολογισμό του , πλην της διαβεβαίωσής του ότι ... μιλάει με την Ιστορία.
Με αυτό το αρχηγικό βιογραφικό προκύπτει ότι το κόμμα Παπανδρέου, είναι ότι είναι, αλλά πρωτίστως είναι δημιούργημα του ιδίου του Βενιζέλου. Μένει ένας ακόμη γύρος για να επιδείξει τα προσόντα του: ο τρόπος αντιμετώπισης αυτού του κόμματος.
Ήδη δεν είναι λίγοι όσοι πιστεύουν ότι το τελευταίο επίτευγμα του ανθρώπου που δεν είχε καμιά σχέση με τη γέννηση του ΠΑΣΟΚ αλλά έχει την αποκλειστική σχέση με το θάνατο του, θα είναι να αφήσει , με τους χειρισμούς του , εκτός Βουλής όσους ατυχείς και φιλότιμους Πασόκους τον ακολουθούν ακόμη - οι υπόλοιποι θα έμεναν ούτως ή άλλως.

http://www.thetoc.gr

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας, σας προσκαλεί ,,,,,,,,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας,
σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας
την εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Σωματείου,
η οποία θα πραγματοποιηθεί την   Κυριακή  11  Ιανουαρίου 2015  και ώρα  12.00
στην αίθουσα εκδηλώσεων του  Mediterannean  Πολυχώρου στην Παραλία Κατερίνης.
Με τιμή,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

      Ο Πρόεδρος                                                                                                    Ο Γενικός Γραμματέας

Κουτσής Δημήτριος                                                                                                   Τσαλός Αθανάσιος

Τιμή πρόσκλησης με πλήρες μενού : 10,00 Ευρώ
Προσκλήσεις διατίθενται αποκλειστικά από τα γραφεία του Σωματείου μας επί της οδού Γ. Ολυμπίου 1  (2ος όροφος), τηλέφωνο :  2351078736, από όλα τα μέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου  και όχι από την είσοδο του κέντρου.
Στην πρόσκληση συμπεριλαμβάνεται και η ζωντανή ορχήστρα.
Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησής τους έως την είσοδο του κέντρου με το Αστικό ΚΤΕΛ Κατερίνης τις ώρες 11.00, 11.30 και 12.00 από τη στάση της Πλατείας Ευκαρπίδη.