ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Θυσιαστήκαμε για να γλιτώσουν οι τράπεζες και οι ευρωπαϊκοί λαοί, αλλά δεν πάει άλλο!


Oελληνικός λαός θυσιάστηκε και το ελληνικό κράτος έγινε αποικία χρέους των ευρωπαϊκών κρατών, προκειμένου να διασωθούν οι ιδιωτικές τράπεζες των κρατών αυτών. Εφόσον φυσικά υποθέσουμε ότι η Ελλάδα πράγματι χρεοκόπησε στα τέλη το 2009 με χρέος 125% του ΑΕΠ και ότι δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα πλην  της τρόϊκας και των μνημονίων και μόνο με αυτή την προϋπόθεση. Η εξεταστική επιτροπή που υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας, θα μας λύσει αυτή την... απορία.
Αν αυτό δεν γινόταν (και πάντα με την πιο πάνω προϋπόθεση) τότε θα έπρεπε οι αντίστοιχοι λαοί των ευρωπαϊκών κρατών να διασώσουν μόνοι τους τις τράπεζές τους, προκειμένου να μην χρεοκοπήσουν τα κράτη τους, έπειτα από την αδυναμία της χώρας μας να εξοφλήσει τα χρέη της.
Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πίεσαν το ψοφοδεές ελληνικό πολιτικό σύστημα να φορτωθεί ο ελληνικός λαός αυτό το βάρος όλων των άλλων λαών. Υποχρέωσαν τον ελληνικό λαό να σηκώσει στις πλάτες του όλες τις ζημιές των ευρωπαϊκών τραπεζών, με τη μορφή χρέους πλέον προς τα ευρωπαϊκά κράτη, τα κοινοβούλια των οποίων σήμερα σφυρίζουν αδιάφορα και μας κουνούν το δάκτυλο.
Προσπαθήσαμε φιλότιμα όσο μπορούσαμε, εξαθλιωθήκαμε, ταπεινωθήκαμε, αλλά αποτέλεσμα δεν βγαίνει. Ο δρόμος αυτός έγινε αδιέξοδο. Τιμωρούνται οι τίμιοι πολίτες ενώ την έχουν γλιτώσει τα λαμόγια.
Ζητάμε λοιπόν από τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς να καλύψουμε από κοινού τις ζημιές των ιδιωτικών ευρωπαϊκών τραπεζών (οι οποίες δεν είναι άμοιρες του επιχειρηματικού τους κινδύνου) και όχι μόνοι μας. Δεν μπορούμε άλλο.
Ζητάμε επιπλέον από τους άλλους λαούς να μας συνδράμουν να πιάσουμε τα λαμόγια που διασπάθισαν το ελληνικό χρήμα, το οποίο όμως τώρα είναι παρκαρισμένο στις δικές τους τράπεζες.
Ζητάμε πολλά;
ΥΓ1. Ναι τα χρήματα αυτά τα δανείστηκε το ελληνικό κράτος και έπρεπε να τα επιστρέψει. Μιλάμε φυσικά για το 125% του ΑΕΠ που ήταν το 2009 και όχι για τα μετέπειτα "λάθη" της τρόϊκας που έφτασαν το χρέος σήμερα στο 180% του ΑΕΠ. Όμως όσοι Έλληνες αισθάνονται ότι είναι λαμόγια, ότι δηλαδή έφαγαν από τα δάνεια της χώρας μας, χωρίς τα χρήματα αυτά να τα αποκτήσουν με την εργασία τους, αυτοί μόνο «δικαιούνται» να διαφωνήσουν με το πιο πάνω αίτημα. Όσοι όμως ό,τι απέκτησαν ήταν νόμιμη αμοιβή τους, αυτοί έχουν καθαρή τη συνείδηση για να στηρίξουν το πιο πάνω αίτημα.
Το μόνο για το οποίο ευθυνόμαστε όλοι μας και για το οποίο έχουν δίκιο εδώ οι ευρωπαϊκοί λαοί είναι ότι ήμασταν και εξακολουθούμε να είμαστε ανίκανοι να πετάξουμε από πάνω μας ένα κλεπτοκρατικό σύστημα, το οποίο ακόμα και σήμερα συνεχίζει να κερδίζει σε βάρος της ζωής μας.
ΥΓ2. Τα δάνεια που μας έδωσαν, όπως και κάθε δάνειο, είναι αέρας κοπανιστός. Είναι μια φούσκα η οποία με το δάνειο αποκτά υλική διάσταση και μπαίνει στην αγορά. Όλοι, Έλληνες και λοιποί Ευρωπαίοι είμαστε πάνω σ΄ αυτή τη φούσκα, την οποία αν τη σκάσουμε θα σκάσουν όλοι μαζί. Φρόντισαν βέβαια, με τη συνεργασία των προηγούμενων ελληνικών κυβερνήσεων, να την περιορίσουν τις συνέπειες του σκασίματος μόνο σε μας, αλλά όλα είναι ανοικτά και κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί. Έτσι και μεταδοθεί το πρόβλημα και σκάσει στη συνέχεια και μια δεύτερη φούσκα, όλα θα καταρρεύσουν.
Από hassapis-peter, μέσω "Το Γρέκι"

Ο Άδωνις άρχισε σκληρή αντιπολίτευση

Ο νεοφασίστα υπουργός της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, έστω και έτσι βρήκε την αγαπημένη του θέση, το πρωτοσέλιδο!

OΆδωνις και η Ευγενία πήγαν για σπα σε ριζόρτ τουΠαρνασσού και κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί από πέντε τμήματα της Φωκίδας για να τους προστατεύσουν! 
Η καταγγελία έγινε από τη ένωση των αστυνομικών που σε έγγραφό της αναφέρει ότι με την κινητοποίηση μειώθηκαν τα καθημερινά μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών αφού οι αστυνομικοί υποχρεώθηκαν να εκτελούν υπηρεσίες στην περιοχή γύρω από το ριζόρτ όπου κατέλυσε ο Γεωργιάδης και η Μανωλίδου.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. με δήλωσή του στο «Πρώτο Θέμα» διαψεύδει και απειλεί τους συνδικαλιστές της Αστυνομίας με...αγωγή αν δεν ανακαλέσουν!
Παραδέχεται ότι «ως έχω υποχρέωση κατόπιν οδηγιών της αντιτρομοκρατικής, ενημέρωσα εγγράφως το τοπικό αστυνομικό τμήμα για την εκεί παρουσία μου»και στους ισχυρισμούς του αναφέρει μεταξύ άλλων με αφέλεια ότι «δεν συνάντησα κανέναν αστυνομικό του τοπικού αστυνομικού τμήματος», λες και οι αστυνομικοί που επιστρατεύτηκαν θα έκαναν βάρδια έξω από την κρεβατοκάμαρά του. 
Από Harddog, μέσω "Το Γρέκι"

Απόψε οι συγκλονιστικές αποφάσεις του Ποταμιού!

Σκληρή στάση από Ντάισελμπλουμ

Ντάισελμπλουμ: Εντός προγράμματος, αντικατάσταση μέτρων...με άλλα μέτραΝτάισελμπλουμ: Εντός προγράμματος, αντικατάσταση μέτρων…με άλλα μέτρα

Κορυφώνεται η αγωνία με το Βερολίνο να διατηρεί σκληρή στάση
Τις πάγιες θέσεις των Ευρωπαϊων εξέφρασε για μια ακόμη φορά ο Ολλανδός επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος……….
……….επεσήμανε ότι οποιεσδήποτε αλλαγές μπορεί να προκύψουν θα είναι ευθυγραμμισμένες με τις υπάρχουσε συμφωνίες της Ελλάδας. Όπερ σημαίνει ότι είναι εφικτό να υπάρξουν αλλαγές σε διάφορα μέτρα αν υπάρξουν άλλα μέτρα που θα τα αντικαθιστούν. Σημείωσε ακόμη πως οι όποιες αλλαγές θα πρέπει να εγκριθούν από την τρόικα των δανειστών της Ελλάδας, που αποτελείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.
Η θέση λοιπόν του επικεφαλής του Eurogroup θυμίζει την γνωστή τακτική των ισόποσων μέτρων, ώστε να «πέφτουν οι τόνοι» εσωτερικά, που εφαρμόζονταν τα τελευταία χρόνια.
Όλα αυτά λίγες ώρες πριν τη κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, με το κλίμα να είναι ήδη φορτισμένο από τις εκατέρωθεν δηλώσεις των τελευταίων ημερών με την Άγκελα Μέρκελ και τον Γερμανό Υπ. Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να στήνουν σκηνικό ρήξης με σκοπό την εσωτερική κατανάλων…

Ήθελε ο ποταμο-μαλάκας …τσιπούρα, αλλά δεν ήξερε …να την καθαρίσει….

…και για να μην γίνει ρόμπα, ζήτησε από το γκαρσόνι να του την ξεκοκκαλίσει, και έγινε …ξεκούμπωτη. Πρόκειται για τον Χάρη Θεοχάρη, που φοβήθηκε τα πόδια του, και χάρισε εκατομμύρια στους διαπλεκόμενους.
Αν είναι δυνατόν, δεν ξέρει από θαλασσινά ψάρια; Μόνο από ποταμίσια;
Έκπληξη λοιπόν προκάλεσε στους υπαλλήλους του εστιατορίου της Βουλής η απαίτηση του νεοεκλεγέντα βουλευτή από το «Το Ποτάμι» που ζήτησε να του καθαρίσουν την τσιπούρα που είχε παραγγείλει, γιατί χωρίς ..
….τσιπούρα δεν ..ζει. Για αυτό περίμενε να μπει στην βουλή. Για να την απολαύσει .
Είναι ελάχιστα πανελλαδικώς τα νούμερα που ζητούν  κάτι τέτοιο από τα γκαρσόνια του εστιατορίου.
Συγκεκριμένα, στο περιθώριο συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ο κ. Θεοχάρης ανέβηκε στο εστιατόριο της Βουλής να γευματίσει.
Επέλεξε την τσιπούρα που υπήρχε στο μενού, αλλά όταν είδε ολόκληρο το ψάρι στο πιάτο ζήτησε να του το καθαρίσουν, κάτι που αντί να του το κοπανίσουν στο κεφάλι τελικά και έγινε.

«Δημοτικότητα ρεκόρ για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»

Wall Street Journal: Δημοτικότητα ρεκόρ για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑΣτην «ευρεία αποδοχή που διαθέτει η ελληνική κυβέρνηση στο εκλογικό σώμα, δύο εβδομάδες μετά τη διενέργεια των βουλευτικών εκλογών» αναφέρεται δημοσίευμα στη Wall Street Journal, σημειώνοντας ότι «η αποδοχή αυτή αποτελεί ένα χαρτί που προτίθεται να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους της».
Όπως επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ………
……..«η επιθετική στάση της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης κατά της λιτότητας, έχει αναπτερώσει τις ελπίδες πολλών Αθηναίων, ακόμη και εκείνων που δεν ψήφισαν υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, εκτοξεύοντας τη δημοτικότητά του στο 70% περίπου, πρωτόγνωρο ρεκόρ για ελληνική κυβέρνηση».
Στη συνέχεια τονίζεται ότι «ορισμένοι, ωστόσο, Έλληνες ανησυχούν, θεωρώντας ότι η ευρεία στήριξη των πολιτών προς τον ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να τον οδηγήσει στην υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων του στις διαπραγματεύσεις. Η Ευρώπη έχει χάσει την υπομονή της με την Ελλάδα, προειδοποιούν, και δεν είναι διατεθειμένη να παράσχει στον ΣΥΡΙΖΑ τις παραχωρήσεις που ζητάει. Με την πτώση των μισθών ωστόσο, τον αποπληθωρισμό και την ανεργία να ξεπερνάει το 25%, οι περισσότεροι Έλληνες είναι πεπεισμένοι ότι τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν χειρότερα».

​Δήλωση Ζήση Ζάννα, βουλευτη ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας για την ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση


"Η αντιμνημονιακή κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης στη βουλή, κυρίως όμως απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Μπροστά μας έχουμε μία σκληρή αλλά δίκαια μάχη για την αξιοπρέπεια του λαού μας, για την ανατροπή της λιτότητας και μια νέα πορεία δημοκρατίας, δικαιοσύνης και ανάπτυξης. Η στήριξη του λαού μας στη νέα κυβέρνηση και η αγωνιστική κινητοποίηση του είναι η εγγύηση για την επιτυχία των διαπραγματεύσεων στην Ευρώπη. Δεν κάνουμε βήμα πίσω, το μνημόνιο και η τρόικα τελείωσαν, η ελπίδα γεννήθηκε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη."

Δελτίο Τύπου της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ για την απεργία των μεταλλεργατών στην Τουρκία

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Δελτίο Τύπου

Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ : Καταδικάζει την απαγόρευση της απεργίας των μεταλλεργατών στην Τουρκία
Η απαγόρευση της απεργίας των μεταλλεργατών στην Τουρκία και η κατάφωρη παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων από την τουρκική κυβέρνηση κάθε άλλο παρά αξιολογούνται στο διάλογο για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, καθώς οι ίδιες πρακτικές εφαρμόζονται και από τις κυβερνήσεις των κρατών - μελών και συμβαδίζουν με την πολιτική της ΕΕ, τονίζει η Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ. Ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης κατέθεσε ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το θέμα αυτό, επισημαίνοντας τα παρακάτω :
" Πρόσφατα με αφορμή απεργία σε εργοστάσια μετάλλου για  ουσιαστική αύξηση μισθών, η Τουρκική κυβέρνηση, κατ' απαίτηση των εργοδοτών, απαγόρευσε την απεργία αυτή απειλώντας  με απολύσεις και άλλες συνέπειες (συλλήψεις, δίκες κ.λ.π.).
Η ΕΕ, στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης για την ένταξη της Τουρκίας, που μόνο δεινά επιφυλάσσει στο Τούρκικο λαό, υποκριτικά μιλά για αξιολόγηση της κατάστασης των δημοκρατικών – συνδικαλιστικών ελευθεριών στη χώρα.
Ωστόσο, αποσιωπά τη βάρβαρη παραβίαση των δικαιωμάτων των Τούρκων εργαζόμενων, τις άθλιες συνθήκες εργασίας που πρόσφατα προκάλεσαν τη δολοφονία εκατοντάδων εργατών σε Τούρκικα ορυχεία, τους άθλιους μισθούς τους, τον περιορισμό κάθε συνδικαλιστικής ελευθερίας. 
Η στάση της εντάσσεται στις μεθοδεύσεις ενάντια στους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες με στόχο την ενίσχυση της εκμετάλλευσης των εργαζόμενων για την κερδοφορία των εργοδοτών. Είναι χαρακτηριστική η συζήτηση που διεξάγεται σε επίπεδο ΕΕ για τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία και την άρση απαγόρευσης του εργοδοτικού Λοκ Άουτ, όπως προτάθηκε από την Ελληνική κυβέρνηση πριν λίγους μήνες με βάση κατευθύνσεις ΕΕ- ΕΚΤ- ΔΝΤ. 
Ερωτάται η Επιτροπή :
Πώς τοποθετείται 
στην απαγόρευση της απεργίας των μεταλλεργατών, την προστασία των δημοκρατικών - συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζόμενων και του λαού της Τουρκίας;
στον περιορισμό στο δικαίωμα της απεργίας  που προωθούν κυβερνήσεις στα κράτη μέλη της;
στο αίτημα για κατάργηση του εργοδοτικού Λοκ Άουτ;".
10-02-2015                                                          ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ 

Αν πέσουμε, θα τους πάρουμε όλους μαζί μας! Ορίστε τί θα συμβεί αν η Ελλάδα φύγει από το Ευρώ! -

Αν πέσουμε, θα τους πάρουμε όλους μαζί μας! Ορίστε τί θα συμβεί αν η Ελλάδα φύγει από το Ευρώ!


Ούτε το 2012 όταν η κρίση ήταν στο απόγειό της στην Ευρώπη, η Ελλάδα δεν ήταν τόσο κοντά στην έξοδο από το ευρώ, γράφει η καναδική Financial Post.
Υπενθυμίζει ότι το πρόγραμμα στο οποίο έχει μπει η χώρα μας λήγει στις 28 Φεβρουαρίου και αν δεν καταφέρει η Ελλάδα με τους πιστωτές και εταίρους της να βρεί μια λύση τότε οι συνέπειες της εξόδου από το ευρώ θα είναι καταστροφικές τόσο για την ευρωπαϊκή όσο και για την παγκόσμια οικονομία.

Η εφημερίδα παραθέτει τα τρία καυτά ερωτήματα και τις τρείς απαντήσεις αν συμβεί το απευκτέο Grexit.

1) Τι θα συμβεί στο ευρώ;
Το γαλλικό φράγκο, η ιταλική λίρα, το γερμανικό μάρκο θα επιστρέψουν για τα καλά.
Ο πρώην επικεφαλής της FED, Άλαν Γκρίνσπαν πιστεύει ακράδαντα ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρλω θα σημάνει και το τέλος του ενιαίου νομίσματος.
Ακόμα και χωρίς την ολοκληρωτική κατάρρευση του ευρώ, η ελληνική έξοδος θα θα αφήσει την ΕΚΤ με ένα τεράστιο ελληνικό χρέος δισεκατομμυρίων ευρώ.
Το ευρώ θα υποτιμηθεί και οι χώρες της ευρωζώνης θα είναι ευάλωτες. Οι επενδυτές θα αρχίσουν να ψάχνουν ασφαλέστερα καταφύγια.
Πάντως παρότι ο Γκρίνσπαν θεωρεί ότι η έξοδος είναι αναπόφευκτη υπάρχουν και άλλοι οι οποίοι δεν είναι τόσο απαισιόδοξοι για την ευρωζώνη. Αναλυτές τονίζουν ότι η ευρωζώνη όχι μόνο είναι ανθεκτική και αντέχει μια ελληνική έξοδο αλλά θα είναι και καλύτερα χωρίς την Ελλάδα που δεν κάνει τίποτε άλλο από το να την βυθίζει στα χρέη.

2) Τι θα σημάνει για την υπόλοιπη Ευρώπη;
Όσο περισσότερο καθυστερεί μια συμφωνία, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι φόβοι ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα στείλει τους ευρωπαίους πανικόβλητους στα γκισέ των τραπεζών και στα ΑΤΜ για να σηκώσουν τις οικονομίες τους.
Η εύθραυστη ευρωζώνη, ήδη είναι αντιμέτωπη με τους χαμηλούς δείκτες κατανάλωσης και τα νέα μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ θα οδηγήσει τους επενδυτές από όλο τον κόσμο να ρευστοποιήσουν μαζικά ότι έχουν και δεν έχουν στην Ευρώπη. Το σενάριο αυτό θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα.
Επίσης, αν η Ελλάδα βγεί από την ευρωζώνη οι επενδυτές θα θεωρήσουν τις υπόλοιπες χώρες με αδύναμους οικονομικούς δείκτες, όπως την Κύπρο, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιταλία ως τίποτε άλλο παρά απαγορευτικές για επενδύσεις. Οι συγκεκριμένες χώρες θα αναγκαστουν να πληρώσουν για να δανειστούν και τα ομόλογά τους θα θεωρηθούν τοξικά.

3) Πως η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία;
Η ΕΕ εξυπηρετεί το ένα πέμπτο του παγκόμσιου εμπορίου. Όταν η Ελλάδα θα βγεί από την ευρωζώνη η κρίση δεν θα περιοριστεί αλλά θα εξαπλωθεί και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου. Αυτό σημαίνει ότι θα έχει αντίκτυπο στην παγκόσμια αγορά ενέργειας και θα πλήξει τις παγκόσμιες εξαγωγές.

ΠΗΓΗ: Financial Post
- See more at: http://www.redder.gr/redder-web/34094/an-pesoume-tha-tous-paroume-olous-mazi-mas-oriste-ti-tha-symvei-an-i-ellada-fygei-apo-to-evro#sthash.LkXAUzJU.dpuf

ΒΟΜΒΑ από τον Γιάνη Βαρουφάκη: Με απείλησαν για το παιδί μου για να σταματήσω! -

ΒΟΜΒΑ από τον Γιάνη Βαρουφάκη: Με απείλησαν για το παιδί μου για να σταματήσω!

Την Άγκελα Μέρκελ, θεωρεί την πιο έξυπνη πολιτικό στην Ευρώπη ο Γιάννης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Stern.
Μιλώντας για τους Γερμανούς λίγο πριν το κρίσιμο Eurogroup, δήλωσε πως «είναι καλύτεροι Ευρωπαίοι, καλύτεροι από τους Γάλλους, καλύτεροι και από εμάς τους Έλληνες». Αναφερόμενος στη Γερμανίδα καγκελάριο, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, έκανε λόγο για «την πιο έξυπνη πολιτικό στην Ευρώπη» συμπληρώνοντας «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία.
Σε ότι αφορά το Γερμανό ομόλογό του, κ. Βόλφγανγκ Σόιμπλε, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε: «Είναι πιθανώς ο μόνος Ευρωπαίος πολιτικός με πνευματική υπόσταση».
Σε ότι αφορά την έντονη κριτική που δέχεται από τη Γερμανία το ελληνικό αίτημα για το κούρεμα του χρέους, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε «Εάν ένα χρέος δεν μπορεί να αποπληρωθεί, τότε αυτό οδηγεί σε κούρεμα».
Διευκρίνισε πως για αυτό «μπορούμε να εφεύρουμε πολλές ονομασίες» τονίζοντας πως η ελληνική αλλά και η γερμανική γλώσσα «είναι ιδιαίτερα δημιουργικές».
«Είμαστε μια άπειρη κυβέρνηση και δεν πήραμε λίγο χρόνο για να συνηθίσουμε τη δουλειά των υπουργείων μας. Μιλώντας με αυστηρούς όρους, χρειαζόμαστε λίγες εβδομάδες για να διαμορφώσουμε το πρόγραμμά μας, αλλά αυτό που βλέπουμε είναι η κάνη ενός όπλου. Πηγαίνοντας από συνάντηση σε συνάντηση και μετά από άγρυπνες νύχτες, αποδεικνύεται πως η κρίση έχει δοκιμάζει την ακεραιότητα και τη ψυχή της Ευρώπης», είπε.
Σε ερώτηση για το τι περιμένει από την Μέρκελ και τον Σόιμπλε, ο κ. Βαρουφάκης έπλεξε το εγκώμιο και των δύο: «Η κ. Μέρκελ είναι η πιο έξυπνη πολιτικός της Ευρώπης. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σε αυτό. Ο κ. Σόιμπλε είναι ίσως ο μόνος Ευρωπαίος πολιτικός με πνευματική ουσία.Είναι γνήσια δεσμευμένος στην Ευρώπη. Το βασικό ζήτημα είναι το πώς θέλουμε εμείς οι ίδιοι να βγούμε από την κρίση. Αντιμετωπίζουμε ένα πολιτικό πρόβλημα. Χρειαζόμαστε περισσότερη διαβούλευση και συντονισμό. Πολλοί πολιτικοί στην Ευρώπη είναι πολύ φοβισμένοι για να βγουν από το κοπάδι».
Παράλληλα σημειώνει και ο ίδιος χτυπήθηκε από την κρίση με αποτέλεσμα να φύγει από την Ελλάδα και να διδάξει στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, ενώ το 2011 δέχθηκε απειλές όταν βοηθούσε κάποιους δημοσιογράφους να αποκαλύψουν συγκεκριμένα τραπεζικά σκάνδαλα.
«Με είχαν απειλήσει τηλεφωνικά με το παιδί μου και ότι θα έπρεπε να σταματήσω την έρευνα. Δε φοβήθηκα ποτέ και δεν έμαθα ποιοι ήταν πίσω από αυτές τις απειλές», σημείωσε.
Πηγή: Newsbeast.gr
- See more at: http://www.redder.gr/redder-web/34124/vomva-apo-ton-giani-varoufaki-me-apeilisan-gia-to-paidi-mou-gia-na-stamatiso#sthash.LoUZobFC.dpuf

Αποκάλυψη βόμβα με αποδείξεις που τινάζει τα πάντα στον αέρα σε Ελλάδα και Γερμανία!

Αποκάλυψη βόμβα με αποδείξεις που τινάζει τα πάντα στον αέρα σε Ελλάδα και Γερμανία! (PHOTO)

Την ώρα που... τα λαμόγια και τα κάθε λογής φερέφωνα διέδιδαν ότι το ποσόν των Ελληνικών απαιτήσεων από τη Γερμανία ανέρχεται σε 11 δις...
Η κυριακάτικη «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» αποκαλύπτει πως ή νόμιμη διακδίκηση της Ελλάδας ανέρχεται στο ποσόν των 311 δις.
Μετά από αυτή την εξέλιξη τα δεδομένα διαμορφώνονται ως εξής:...
Το ποσόν πρέπει να εγγραφεί άμεσα στον κρατικό προϋπολογισμό και έτσι να μηδενιστεί και λογιστικά η συνολική οφειλή της Ελλάδας έναντι παντός τρίτου...
Οι κυβερνήσεις των «εταίρων και δανειστών» οφείλουν να προστρέξουν στην μανδάμ Μέρκελ γι ανα πάρου τα ρέστα.
Το ίδιο το δημόσιο χρέος της χώρας ως προϊόν συμμοριακών και μαφιόζικων συναλλαγών πρωτίστως με τις γερμανικές εταιρείες αμφισβητείται μονομερώς από τη χώρα μας.
Η απαίτηση των 311 δις ωστόσο παραμένει ισχυρή λόγω και του χαρακτήρα των αιτιών που τη διαμόρφωσαν.
Οι πρωταγωνιστές του προδοτικού PSI συλλαμβάνονται και οδηγούνται σε δίκη παραδειγματική.
Την ίδια στιγμή η μαφιόζικου τύπου συμφωνία με την οποία διεσώθησαν οι Γερμανικές τράπεζες και φορτώθηκαν οι λαοί της Ευρώπης με χρέη έναντι αλλήλων αποκαλύπτεται,
καταγγέλεται και ταυτόχρονα οργανώνεται διεθνής εκστρατεία που αποκαλύπτει το μέγεθος και το χαρακτήρα αυτής της πρωτοφανούς διακρατικής απάτης...
Και φυσικά η συνέχεια... στα πεζοδρόμια για την υπεράσπιση της πατρίδας, της αξιοπρέπειάς μας,
και την καθολική αποδόμηση του κατοχικού κεκτημένου, με την κοινωνια εγγυητή και καταλύτη των εξελίξεων.
ΠΗΓΗ:thesecretrealtruth.blogspot.com
- See more at: http://www.redder.gr/redder-web/34112/apokalypsi-vomva-me-apodeikseis-pou-tinazei-ta-panta-ston-aera-se-ellada-kai-germania-photo#sthash.mlMXfNTO.dpuf