ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Ας τον πάρει επιτέλους κάποιος τον μαλάκα από δίπλα μου...


Στο μυαλό του Κωστάκη: "Ας τον πάρει επιτέλους κάποιος τον μαλάκα από δίπλα μου."

Φούντα... Χούντα... και σουβλάκι!

Προσπάθησαν να "σβήσουν" το σύμβουλο του Σαμαρά Παπασταύρου από τη λίστα Λαγκάρντ... E PEEEE Γλέντια!


Προσπάθησαν να "σβήσουν" το σύμβουλο του Σαμαρά Παπασταύρου από τη λίστα Λαγκάρντ. Υπάλληλοι του ΣΔΟΕ δέχθηκαν εντολές να κλείσουν το φάκελο.
Λίγες μέρες πριν τις εκλογές έσκισαν το αρχείο του ΣΔΟΕ με υποθέσεις εταιρειών.
Πήραμε τα σχισμένα έγγραφα από τα σκουπίδια και συνθέσαμε το παζλ του σκανδάλου

Μια εικόνα... χίλιες λέξεις! Ο Putin κι ο Lukashenko, έχουν ξεκαρδιστεί στα γέλια...


Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ταξίδευσε στο Μινσκ και αυναντήθηκε με τους ηγέτες Γαλλίας, Γερμανίας και Ουκρανίας...
Δείτε πως γελάει ο Putin κι ο Lukashenko! Τα λέει ΟΛΑ!

«Ποιοι φοβούνται τη φυλακή με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;» Στο βίντεο που παραθέτουμε παρακολουθούμε την Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου, να κάνει αναφορά στο ρεπορτάζ που υπέγραφε τον περασμένο μήνα μαζί με τον Αυγουστίνο Ζενάκο και τον Παναγιώτη Θεοδωρόπουλου στο περιοδικό «Unfollow» και... το οποίο είχε τίτλο «Ποιοι φοβούνται τη φυλακή με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;» Το κείμενο που συνοδεύει το συγκεκριμένο βίντεο αναφέρει: Μνημόνια, Πράξεις Νομοθετικού περιεχομένου, ΟΠΑΠ, Siemens, Ελληνικό και πολλές ακόμα ενδιαφέρουσες υποθέσεις θα μπορούσαν να δουν το φως της δημοσιότητας και ενδεχομένως να εξεταστούν πιο εκτενώς... Ποιες είναι οι κινήσεις που μπορεί να κάνει το Ελληνικό Δημόσιο και ποια τα πιθανά οφέλη; Με ποιον τρόπο ψηφίστηκαν τα μνημόνια και τι αναφέρει το Ελληνικό Σύνταγμα; Αυτά και πολλά ακόμα αναλύονται από την Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου συντάκτρια του περιοδικού Unfollow που δημοσίευσε σχετικό ρεπορτάζ. Στην παρουσίαση της εκπομπής Zona Rosa, ο Σταύρος Πανούσης και ο Χρήστος Αβραμίδης Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ Αναρτήθηκε από Greki στις 11:45 π.μ. Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinterest Ετικέτες Γνώμες, Πολιτική, Πολιτικοί 0 σχόλια: Δημοσίευση σχολίου Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα Εγγραφή σε: Σχόλια ανάρτησης (Atom) Αναγνώστες Κάποτε μας βρίσκατε και στο facebook Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου Translate Greki Συνολικές προβολές σελίδας 9138412 Tell a friend:



Στο βίντεο που παραθέτουμε παρακολουθούμε την Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου, να κάνει αναφορά στο ρεπορτάζ που υπέγραφε τον περασμένο μήνα μαζί με τον...
Αυγουστίνο Ζενάκο και τον Παναγιώτη Θεοδωρόπουλου στο περιοδικό «Unfollow» και το οποίο είχε τίτλο «Ποιοι φοβούνται τη φυλακή με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;» 
Το κείμενο που συνοδεύει το συγκεκριμένο βίντεο αναφέρει:
Μνημόνια, Πράξεις Νομοθετικού περιεχομένου, ΟΠΑΠ, Siemens, Ελληνικό και πολλές ακόμα ενδιαφέρουσες υποθέσεις θα μπορούσαν να δουν το φως της δημοσιότητας και ενδεχομένως να εξεταστούν πιο εκτενώς... Ποιες είναι οι κινήσεις που μπορεί να κάνει το Ελληνικό Δημόσιο και ποια τα πιθανά οφέλη; Με ποιον τρόπο ψηφίστηκαν τα μνημόνια και τι αναφέρει το Ελληνικό Σύνταγμα; Αυτά και πολλά ακόμα αναλύονται από την Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου συντάκτρια του περιοδικού Unfollow που δημοσίευσε σχετικό ρεπορτάζ.

Στην παρουσίαση της εκπομπής Zona Rosa, ο Σταύρος Πανούσης και ο Χρήστος Αβραμίδης 

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ Ο ΦΙΛΑΝΔΟΣ GAY ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ "ΒΡΩΜΙΚΗ ΕΞΟΔΟ" (;;;) ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ΄΄΄Εμείς του συνιστούμε πάντως να μην εκνευρίζεται, ιδιαίτερα με την Ελλάδα, διότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να... σκίσει κανένα καλσόν

Από το "Οίμος-Αθήνα"

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟ 4ο ΡΑΪΧ!
ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ Ο ΦΙΛΑΝΔΟΣ GAY ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ "ΒΡΩΜΙΚΗ ΕΞΟΔΟ" (;;;) ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Εκνευρισμένος συνεχίζει να επιτίθεται στην Αθήνα ο νεαρός gay πρωθυπουργός της Φινλανδίας Alex Stubb, o οποίoς ήταν από τους πρώτους που στάθηκαν με ιδιαίτερη αυστηρότητα απέναντι στην νέα ελληνική κυβέρνηση (καθόσον φαίνεται ότι θεωρεί απαράδεκτη την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, ένα "ομοφοβικό" κόμμα, όπως το χαρακτηρίζουν οι gay ή λάτρεις των... gay σιωνιστές ευρωπαίοι ηγέτες). 

Τώρα, μετά και το χθεσινό Eurogroup απειλεί την Ελλάδα ότι κινδυνεύει με ένα dirty exit αν δεν ακολουθήσει το υφιστάμενο πρόγραμμα. Μια βρώμικη έξοδο από το ευρώ. Η δήλωση του Alex Stubb κάνει το γύρο των social media στην Ευρώπη και προκαλεί απορίες.

Τι σημαίνει άραγε η "
βρώμικη έξοδος"; 
 
Φαίνεται ότι η gay προσωπικότητά του υπερεκφράζεται όταν εκνευρίζεται και η "βρώμικη" διάλεκτος βγαίνει στην επιφάνεια
Βέβαια, όπως μερικοί παρατηρούν, ο Stubb λίαν συντόμως θα   ζητήσει την ψήφο των Φινλανδών για την επανεκλογή του και προσβλέπει σε επικοινωνιακά οφέλη, για αυτό καταφεύγει σε αυτή τη σκληρή προκλητική γλώσσα.


Τι να πούμε εμείς;
Και σιωνιστής και ομοφιλόφιλος και ακροδεξιός νεοφιλελέφθερος, τα έχει όλα! Είναι ο τέλειος ευρωπαίος ηγέτης! Θα επανεκλεγεί σίγουρα!
Εμείς του συνιστούμε πάντως να μην εκνευρίζεται, ιδιαίτερα με την Ελλάδα, διότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να... σκίσει κανένα καλσόν...

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ BLOG
I'M SO GAY MY NAME IS RAINBOW

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ 98%

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ. Ο ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΔΙΕΘΝΗ ΝΟΜΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΠΟΥ ΞΕΣΚΙΖΟΥΝ ΛΑΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΟΣ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΗΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΤΟΥ. Ο ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΞΕΣΚΕΠΑΣΕ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΚΟΣΜΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ.

ΕΚΤΑΚΤΟ! Η Ντόρα θέτει θέμα ηγεσίας στη ΝΔ...


Dimitris Takis
Άρχισε το πάρτυ στη ΝΔ. Η Ντόρα δηλώνει οτι θα θέσει θέμα ηγεσίας στη ΝΔ χωρίς όμως να την διεκδικήσει η ίδια!

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΙΝΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΠΑΝΚΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

  image001 (22)
Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής «Ελλήνων Πολιτείας»
        Πολλές δεκαετίες στην Παγκόσμια σκακιέρα ίσχυε το “διαίρει και βασίλευε” της Δύσεως. Στην Ευρώπη, πάντα είχαν το πάνω χέρι οι ΗΠΑ με τους εντεταλμένους υποτακτικούς τους, του Ηνωμένου Βασιλείου. Ακολούθως, υποστήριξαν για τα δικά τους συμφέροντα τη δημιουργία της ΕΟΚ (Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας), προκειμένου να δημιουργήσουν δεσμεύσεις στην Ευρώπη, στο πλαίσιο οικονομικής και αμυντικής εξαρτημένης συνεργασίας. Και στο πίσω……..
……..
μέρος του μυαλού των ΗΠΑ ήταν και η αναχαίτιση του κομμουνιστικού κινδύνου. Με την έναρξη της Συνθήκης του Μάαστριχτ το 1993 η ΕΟΚ μετονομάστηκε σε Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Δυο χρόνια πιο μπροστά έπεσε ο υπαρκτός σοσιαλισμός στην ΕΣΣΔ και δημιουργήθηκε η Ρωσική Ομοσπονδία. Από το 2000 μέχρι και σήμερα στη Ρωσία λάμπει το άστρο του Βλαντιμίρ Πούτιν. Ενός μεγάλου πολιτικού ηγέτη που αλλάζει στην Παγκόσμια σκακιέρα τις ισορροπίες.
Το πόσο “καλός παίκτης” είναι ο Πούτιν, αποδεικνύεται από τις εξελίξεις στην Ουκρανία, παράλληλα με τις εξελίξεις στη Συρία, όπου η Ρωσία έβαλε προς το παρόν φρένο στα διαλυτικά πολιτικά σχέδια των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή, αποτρέποντας την στρατιωτική επέμβασή τους και για κάθε ενδεχόμενο ξεκάθαρα ενισχύει οικονομικά τον Άσαντ, αλλά και με βαρύ οπλισμό, καθιστά τη Ρωσία κυρίαρχη Παγκόσμια δύναμη. Αυτή η κυριαρχία διαπιστώνεται και από τις οικονομικές κυρώσεις που επέβαλε ο Πούτιν στην Ευρώπη – συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδος – και οι οποίες γονάτισαν την Γηραιά Ήπειρο, ως αντίμετρα των οικονομικών κυρώσεων που επέβαλε η Δύση στην Ρωσία και με τις οποίες γέλασε όλη η παγκόσμια ανθρωπότητα. Και αυτό γιατί οι πάντες γνωρίζουν, πως η Ρωσία είναι η πλέον αυτάρκης χώρα στον Πλανήτη. Οσονούπω, ο Βλαδιμίρ Πούτιν δεν θα έχει καμιά μα καμιά δυσκολία να αποδεχθεί μια νέα εποχή “Ψυχρού Πολέμου” με τη Δύση.
Από την άλλη μεριά οι Δυτικοί “σύμμαχοί μας” – λέγε με ΗΠΑ και ΕΕ – με αλαζονική συμπεριφορά κοσμοκρατόρων, διευκόλυναν με τις οικονομικές κυρώσεις που επέβαλαν στη Ρωσία, τον Βλαδιμίρ Πούτιν να πραγματοποιήσει αυτό που είχε πάντα στο μυαλό του. Δηλαδή, να διορθώσει το «λάθος» που έκανε το 1954 ο ηγέτης της τότε Σοβιετικής Ένωσης, Νικήτας Χρουστσόφ, όταν και παραχώρησε στην Ουκρανία, την Χερσόνησο της Κριμαίας.
Ωστόσο, όταν στην Παγκόσμια σκακιέρα “παίζονται” φοβερά παιχνίδια γεωστρατηγικής με απρόβλεπτες εξελίξεις, στην Ελλάδα είχαμε την κυβέρνηση των Σαμαρά – Βενιζέλου που ήταν ανίκανοι να παρακολουθήσουν και να αξιολογήσουν αυτά τα παιχνίδια και τις εξελίξεις τους. Είχαμε, μια κυβέρνηση που είχε δηλώσει την απόλυτη υποταγή της Ελλάδος στην ιμπεριαλιστική πολιτική της ΕΕ της Γερμανίας. Δεν ήταν σε θέση να εκτιμήσουν ανάλογα, δηλώσεις όπως του πρώην επικεφαλής της πετρελαϊκής πολυεθνικής εταιρείας BP, Τόνι Χέιγουορντ που σε συνέντευξή του στους Financial Times κριτίκαρε άγρια την εμμονή της Δύσεως να επιβάλλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας: «Οι οικονομικές κυρώσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ κατά της Ρωσίας, είναι σίγουρο με μαθηματική ακρίβεια πως, θα γυρίσουν μπούμερανγκ και θα επηρεάσουν αρνητικά τη Δύση, εμποδίζοντας την ανάπτυξη και την αξιοποίηση των παγκοσμίων αποθεμάτων πετρελαίου».
Όμως, από την 25η Ιανουαρίου 2015 στην Πατρίδα μας, έχουμε μια άλλη κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που για πρώτη φορά διαπραγματεύεται με τους “εταίρους” μας και τους βάζει πολύ δύσκολα με την σκληρή πολιτική της. Μια κυβέρνηση που καταργεί την τρόικα, απορρίπτει τα Μνημόνια της λιτότητας, της ύφεσης, της καταστροφής. Βάζει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, τις πολεμικές αποζημιώσεις από τις κτηνωδίες που διέπραξαν οι πρόγονοι της Μέρκελ, το Γ΄ Ράιχ και το κατοχικό δάνειο που δόθηκε από την ΤτΕ χωρίς ποτέ να επιστραφεί. Όλα αυτά που μεταξύ άλλων, συνέβαλαν στην ανοικοδόμηση και τη δημιουργία του αναπτυξιακού μεταπολεμικού θαύματος της Γερμανίας.
Από αυτό λοιπόν, το σκληρό πολιτικό “μπρα ντε φερ” μεταξύ Ελλάδος και ΕΕ, δεν ήταν δυνατόν να λείψει ο “μεγάλος παίκτης”, Βλαντιμίρ Πούτιν. O οποίος “άπλωσε” αμέσως το χέρι του στον Αλέξη Τσίπρα. Τον προσκάλεσε ήδη να επισκεφθεί τη Μόσχα, και ταυτόχρονα οι διπλωματικοί κύκλοι της Ρωσίας διαρρέουν πως η Ρωσία προτίθεται να διεκδικήσει τις γερμανικές κατοχικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία, που αγγίζουν τα 4 τρις ευρώ. Ίδιοι κύκλοι διαρρέουν πως η Ρωσία, εάν η Ελλάδα το θελήσει, μπορεί να την διευκολύνει με υψηλό δάνειο.
Αυτή η ρωσική παρέμβαση στα νέα δεδομένα ΕΕ και Ελλάδος, δημιούργησε ήδη ταραχή στην ΕΕ. Δεν είναι καθόλου τυχαία η επίσκεψη της Καγκελαρίου της Γερμανίας την προσεχή εβδομάδα, στην Ουάσιγκτον με τον Μπάρακ Ομπάμα. Γιατί, η Άγκελα Μέρκελ έχει στα χέρια της μια βραδυφλεγή βόμβα, που κινδυνεύει να σκάσει. Είναι η δόση των 7 δις ευρώ που αρνείται να πάρει η ελληνική κυβέρνηση. Εάν συμβεί αυτό, δε θα πληρωθούν τα ομόλογα της ΕΚΤ. Και μπορεί η Ελλάδα να κινδυνεύσει με πτώχευση, όμως θα υπάρξει μπαράζ αναταράξεων σε μέλη της Ευρωζώνης που κατέχουν ελληνικά ομόλογα και δε θα μπορούν να τα “ξεφορτωθούν”, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία.
Αυτό τον τρόμο των “εταίρων” μας πρέπει να εκμεταλλευτεί η ελληνική κυβέρνηση και να τους δείξει πως επίσης σκέπτεται να κάνει ακόμη στενότερες τις σχέσεις της με τη Ρωσία. Επί παραδείγματι, να συζητήσει για αγορά οπλικών συστημάτων μεγάλης αποτελεσματικότητας, που η Ρωσία προτίθεται να δώσει σε απόλυτα λογικές τιμές. Όπως, τα αντιαρματικά βλήματα KORNET, τα οποία ήδη διαθέτει ο ελληνικός στρατός και τα οποία υπερέχουν σαφώς των αμερικανικών TOW.
Γιατί, η Ρωσία μπορεί να βοηθήσει να απεμπλακούμε από τα Μνημόνια. Αρκεί να το θελήσει πραγματικά ο Τσίπρας και τότε θα τινάξει την μπάνκα στον αέρα. Να συνεχίσει την σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές-τοκογλύφους της Μέρκελ και του ΔΝΤ. Είναι η τελευταία ευκαιρία του Έθνους μας.
Κλείνοντας, να αναφέρω και κάτι που μπορεί να είναι χρήσιμο. Η Αργεντινή προτίθεται να αγοράσει 12 μεταχειρισμένα βομβαρδιστικά αεροσκάφη SU-24 από τη Ρωσία. Το γεγονός αυτό έχει θορυβήσει ιδιαίτερα το Ηνωμένο Βασίλειο, διότι εικάζεται πως η Αργεντινή θα τα χρησιμοποιήσει στην ανακατάληψη των νήσων Φόκλαντ. Ας σημειωθεί πως, το Ηνωμένο Βασίλειο δεν διαθέτει σήμερα αεροπλανοφόρο πλοίο, που θα μπορούσε να εμποδίσει τις προθέσεις της Αργεντινής. Το πρώτο νέο Βρετανικό αεροπλανοφόρο “Βασίλισσα Ελισάβετ” θα είναι έτοιμο το 2023!!!

ΑΔΩΝΙΣ.. Ο ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΣ..ΠΑΡΑΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΕ ΜΙΑ «ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ» ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ

«Σήμερα ξέρουμε πια ότι η ελληνική κυβέρνηση παραιτήθηκε από το αίτημα για κούρεμα του χρέους. Η ελληνική κυβέρνηση κατάλαβε ότι έλεγε μπούρδες εδώ και τέσσερα χρόνια και είναι ευχάριστο ότι το κατάλαβε», ανέφερε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Real Fm 97.8, στην εκπομπή του Μάκη Γεωργίου και του Τάκη Χατζή.
Αναφερόμενος στο χθεσινό Eurogroup ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε «ευτυχής» καθώς, όπως είπε «φαίνεται ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμη να κάνει το μεγάλο βήμα μπρος τα μπρος».
«Το προσχέδιο μπορεί να μην το δέχθηκε τελευταία στιγμή αλλά για να …..
………φθάσει να γίνει σχέδιο προφανώς είχε την αρχική της αποδοχή και φαντάζομαι ότι μένει κάποιο διαδικαστικό ζήτημα για το πώς θα το σερβίρουν στην κοινή γνώμη», υπογράμμισε και συμπλήρωσε:
«Είναι η λήξη μιας μακράς περιόδου διχασμού της ελληνικής κοινωνίας σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς. Μπορεί να αποτελέσει ένα μεγάλο βήμα μπρος καθώς πια στην χώρα θα υπάρχον μόνο μνημονιακοί και θα πάμε παρακάτω».
Όσο για την ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «δεν έχασε για επικοινωνιακούς λόγους» και τόνισε:
«Η Νέα Δημοκρατία έχασε γιατί ήταν μία κυβέρνηση που έλαβε πολύ σκληρά μέτρα και γιατί το τελευταίο εξάμηνο σταματήσαμε τις μεταρρυθμίσεις. Μεταβληθήκαμε σε κακέκτυπο του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως η Νέα Δημοκρατία ήταν μία κυβέρνηση που έκανε την μεγαλύτερη μεταρρυθμιστική προσπάθεια στην χώρα από το 1830».


enikos

ΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ «ΠΑΙΔΙΩΝ» ΤΗΣ SIEMENS ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΗΣ ΝΔ


Μπακογιάννη και Σαμαράς χθεσινή συνάντηση (δείπνο) κορυφαίων στελεχών της Ν.Δ. ήταν καθοριστική για την επόμενη μέρα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τα πρωτοκλασάτα στελέχη είναι αποφασισμένα να κινήσουν τη διαδικασία «έξωσης» του προέδρου της Ν.Δ.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το όριο για την έναρξη της διαδικασίας αμφισβήτησης είναι η επίτευξη και η υπογραφή, μεταξύ της κυβέρνησης Τσίπρα και των δανειστών της Ελλάδας, για τη συμφωνία – γέφυρα, ακόμη και αν αυτή γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, στην τακτική συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.
Στο χθεσινό δείπνο, το οποίο παρέθεσε η Μαριέττα Γιαννάκου στην «Αθηναΐδα», σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ της
…….«Καθημερινής», συμμετείχαν η Ντόρα Μπακογιάννη και ο αδελφός της και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Νίκος Δένδιας, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, οι καραμανλικοί αλλά εκτός Βουλής Ευάγγελος Αντώναρος και Άρης Σπηλιωτόπουλος.
Επίσης καραμανλικοί, εκ των παρευρεθέντων, είναι ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και νυν δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.
 Τέλος, είχε προσκληθεί, αλλά δεν προσήλθε, ο Ευ. Μεϊμαράκης.
Οι δύο κομβικοί σταθμοί στην εσωκομματική διαδικασία είναι η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. στις 19 Φεβρουαρίου και αυτή της Πολιτικής Γραμματείας στα τέλη του μηνός. Όμως το κριτήριο για την ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας αμφισβήτησης του τέως πρωθυπουργού θα είναι η λήξη της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους δανειστές και το ΔΝΤ.
Τα κορυφαία στελέχη της Ν.Δ., τα οποία, παρότι κάποια από αυτά έχουν ανταγωνιστικές ηγετικές φιλοδοξίες, συγκλίνουν στον καταλογισμό ευθυνών για την εκλογική συντριβή στον Αντώνη Σαμαρά. Επιπλέον εκτιμούν ότι η μετεκλογική στρατηγική του κόμματος το βυθίζει ακόμη περισσότερο στην απαξίωση, καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις, μεταξύ των οποίων και η προχθεσινή της ALCO για topontiki.gr, εμφανίζουν ιδιαίτερα μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων της Ν.Δ. να συντάσσονται με τη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης Τσίπρα.
Κοινώς, διακατέχονται πρωτίστως από την αγωνία του μέλλοντος της παράταξης, το οποίο αυτή την ώρα δείχνει αβέβαιο. Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος για την επιτάχυνση της αμφισβήτησης Σαμαρά…
ΠΗΓΗ: topontiki.gr

Die Zeit: Όποιος είναι εναντίον του Τσίπρα, είναι εναντίον της Ελλάδας

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει πολύ μεγάλη υποστήριξη από τους Έλληνες πολίτες στη σκληρή στάση του απέναντι στην ΕΕ και τις Βρυξέλλες. Θα τον βοηθήσει αυτό στις διαπραγματεύσεις;
oxi
Με την επιγραφή ΟΧΙ σε διαδήλωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα κατά της ΕΕ, η οποία συνεχίζει να καλεί την Ελλάδα για περαιτέρω μέτρα λιτότητας| ©MichaelDebets/PacificPress/LightRocket/Getty Images
Τα ταξί κάνουνε κύκλους γύρω από την Ομόνοια στο κέντρο της Αθήνας, κυκλοφοριακό χάος παντού. Στην άκρη του δρόμου, τρεις ………
………
ηλικιωμένοι παραπονιούνται για το θόρυβο. Καπνίζοντας σχολιάζουν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων τα οποία είναι κρεμασμένα στο περίπτερο δίπλα τους. ” Μισό μνημόνιο κρατάει στα χέρια του ο Αλέξης Τσίπρας” τιτλοφορείτε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Δημοκρατία πάνω από μια φωτογραφία του νέου πρωθυπουργού. Το άρθρο προβλέπει ότι θα καταφέρει η καινούργια κυβέρνηση να μειώσει τις απαιτήσεις των διεθνών δανειστών κατά ένα μεγάλο μέρος.
Ένας από τους άνδρες σχολιάζει τον τίτλο της εφημερίδας. “Τα πράγματα έρχονται όπως ελπίζαμε”, λέει. “Αν ο κύριος Τσίπρας καταφέρει να επιβάλει έστω και το ήμισυ των προεκλογικών του εξαγγελιών στους δανειστές, τότε είμαστε ευχαριστημένοι”. Οι άλλοι δύο της συντροφιάς συμφωνούν. “Επιτέλους, διαπραγματευόμαστε σκληρά”, λέει ένας από αυτούς. “Η δουλοπρέπεια της παλιάς κυβέρνησης ήταν αδύνατο να γίνει ανεκτή πλέον”.
Παντού στους δρόμους της Αθήνας γίνονται παρόμοιες συζητήσεις τις τελευταίες μέρες. Όπως και πριν από τις εκλογές, η ατμόσφαιρα είναι πολιτικά φορτισμένη, αλλά τώρα με μια σαφή τάση: Η υποστήριξη για την κυβέρνηση αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Ακόμη δεν έχει συμπληρώσει δύο εβδομάδες στην κυβέρνηση, και πριν ακόμη αρχίσει στην πραγματικότητα η διαπραγμάτευση. Κι όμως οι δημοσκοπήσεις μιλούν από μόνες τους: Περίπου 72 τοις εκατό των πολιτών θεωρούν ότι ήταν σωστό το γεγονός της διακοπής συνεργασίας με την τρόικα, όπως προκύπτει από μελέτη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας της Θεσσαλονίκης. Ακόμα και οι ψηφοφόροι του πρώην κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας συμφωνούν σε ποσοστό 43 τοις εκατό με τη σκληρή στάση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

“Η κυβέρνηση βρίσκεται σε μονόδρομο”

Σε αυτή την αντιπαράθεση με την ΕΕ, ο πρωθυπουργός δεν έχει μόνο την πλατιά στήριξη του κοινοβουλίου αλλά και την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών με το μέρος του. Και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζει. Μπορεί αυτή η στήριξη να ενισχύσει τη θέση της κυβέρνησης Τσίπρα στις διαπραγματεύσεις στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών την Τετάρτη και στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες την Πέμπτη;
”Δεν το πιστεύω”, λέει ο Νίκος Μαραντζίδης που είναι ο υπεύθυνος διεξαγωγής της έρευνας για το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Βλέπει ακόμη και κινδύνους λόγω της υψηλής υποστήριξης στον Τσίπρα . “Μέσα από αυτή την αδιάλλακτη στάση της η κυβέρνηση βρίσκεται σε μονόδρομο”, λέει ο Μαραντζίδης . “Θα είναι δύσκολο να προχωρήσουμε στις διαπραγματεύσεις των Βρυξελλών από τις θέσεις που έχουν ήδη ανακοινωθεί, χωρίς να διαψευστούν οι Έλληνες”. Και αυτό, παρόλο που οι ψηφοφόροι στην Ελλάδα είχαν συνηθίσει σε πολλές προεκλογικές υποσχέσεις οι οποίες τηρούνταν σπάνια.
Επιπλέον, έχουν υπάρξει και στο παρελθόν στιγμές στις οποίες οι πολίτες έχουν υποστηρίξει τις κυβερνήσεις σε εθνικά θέματα, λέει ο Μαραντζίδης. “Στο θέμα της Κύπρου, στο θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ και τώρα επίσης στο θέμα του χρέους”.
Σε τέτοιες περιπτώσεις η εθνική ομοψυχία έχει αποδειχθεί υψηλή αλλά όχι ιδιαίτερα χρήσιμη. “Τέτοιου είδους προβλήματα είναι συνήθως πολύ περίπλοκα για να τα απλοποιούμε με σχεδόν δημαγωγικό τρόπο”.

“Μια καλή ανάγνωση της γνώμης του…δρόμου”

Ο Αθηναίος δημοσιογράφος Νίκος Μαλκουτζής ο οποίος εργάζεται για την Αγγλική έκδοση της εφημερίδας Καθημερινή και παρακολουθεί για χρόνια τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης στην Ελλάδα, εξηγεί κάπως διαφορετικά την ευρεία υποστήριξη για τη δράση της κυβέρνησης: “Ακόμα κι αν φαίνεται παράξενο στο εξωτερικό, ο συνασπισμός του Τσίπρα με ένα δεξιό λαϊκό κόμμα έχει ένα αποφασιστικό πλεονέκτημα: έχει καταφέρει να κερδίσει την στήριξη ενός πολύ ευρύτερου φάσματος πολιτών που προέρχονται από παραδοσιακά αντίθετα ιδεολογικά στρατόπεδα”.
Θα πρέπει να είναι σαφές στους ηγέτες των κρατών της ΕΕ ότι οποιαδήποτε απόφαση εναντίον της πολιτικής του κυρίου Τσίπρα θα έρθει σε αντίθεση με ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού στην Ελλάδα, προσθέτει επίσης ο Μαλκουτζής. Το δίχως άλλο, αυτό ήταν ένα από τα δυνατά σημεία του ΣΥΡΙΖΑ, το γεγονός ότι έχουν τα αυτιά ανοιχτά στους πολίτες. “Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κίνημα που γεννήθηκε στο δρόμο. Ο Τσίπρας και οι άνθρωποί του ξέρουν πολύ καλά τι θέλουν οι απλοί Έλληνες”.

“Δεν χρειαζόμαστε κάγκελα”

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας ήταν το απόλυτως αντίθετο, λέει ο Μαλκουτζής. “Οι άνθρωποι έχουν μια πολύ κακή εικόνα και σχέση με τους προηγούμενους κυβερνώντες, τους οποίους κατηγορούν ότι εξυπηρέτησαν τα συμφέροντα των φίλων τους και τα δικά τους και παράλληλα εξαθλίωσαν τους απλούς Έλληνες πολίτες”.
Πάρα πολλοί Έλληνες χαιρετίζουν την προσπάθεια που κάνει η σημερινή κυβέρνηση να αποτινάξει τις παγίδες της εξουσίας από πάνω της. Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός θέλει να πουλήσει το στόλο των θωρακισμένων λιμουζίνων του υπουργικού συμβουλίου και το γεγονός ότι ο καθένας μπορεί να δεί τους νέους υπουργούς να κυκλοφορούν πλέον με ταξί μέσα στην πόλη, είναι κάτι περισσότερο από συμβολικές κινήσεις. Αυτές οι κινήσεις σημαίνουν την άρνηση μιας ιδιαίτερα άνετης ζωής για τα μέλη της κυβέρνησης. Ο Τσίπρας ανακοίνωσε επίσης την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, ότι θα προχωρήσει σε νέο πλαίσιο προγράμματος μεταρρυθμίσεων ζητώντας την συνδρομή του ΟΟΣΑ.
Αυτά θα είναι μέτρα τα οποία θα αποφασίσει η ίδια η Ελλάδα με εσωτερικές διαδικασίες και όχι κάποιοι τεχνοκράτες στο εξωτερικό. Η κυβέρνησή του είναι προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις που πραγματικά χρειάζεται η χώρα, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.
Αμέσως στις πρώτες ημέρες στην εξουσία, ο νέος Πρωθυπουργός έδωσε επίσης εντολή να απομακρυνθούν τα κάγγελα τα οποία βρίσκονταν μπροστά από το κοινοβούλιο τα τελευταία χρόνια. Τα κάγγελα είχαν τοποθετηθεί εκεί για την προστασία εναντίον διαδηλωτών. “Εμείς ποτέ δεν θα κάνουν πολιτική ενάντια στο λαό”, είπε χαρακτηριστικά πρός επίρρωση της ενέργειάς αυτής. “Γι ‘αυτό δεν χρειαζόμαστε κάγγελα”. Και πράγματι, την προηγούμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων μπροστά από το Κοινοβούλιο, δεν διαδήλωνε κανείς εναντίον της κυβέρνησης. Το motto ήταν: “Δεν θα αφήσουμε την ΕΕ να μας εκβιάσει”.
*Αποκλειστική μετάφραση για το Νόστιμον Ήμαρ, Μαρία Τσάρα.
**Ζαχαρίας Ζαχαράκης , Αθήνα για την ZEIT.

ΣΚΑΙ το νέο γραφείο προπαγάνδας.

ΣΚΑΙ το νέο γραφείο προπαγάνδας.
Η προπαγάνδα των ΜΜΕ στην Ελλάδα είναι εδώ, αλλάζοντας χέρια και τρόπο χρήσης συνεχώς. Πρωταγωνιστικό ρόλο τον τελευταίο καιρό στον τομέα αυτό διεκδικεί επάξια ο τηλεοπτικός σταθμός του ΣΚΑΙ και γενικότερα το σύνολο του ομίλου. Η νέα τακτική είναι: παίρνουμε το επίκαιρο θέμα το βάζουμε στο τραπέζι της συζήτησης, συνήθως χωρίς πολιτικούς καλεσμένους, του τοποθετούμε λεζάντα παραπλανητική για τον τηλεθεατή, το πλάθουμε, το διαμορφώνουμε κατά το δοκούν διαστρεβλώνοντας την αλήθεια και τα γεγονότα. Άλλωστε είναι γνωστό ότι η προπαγάνδα των ΜΜΕ είναι η σύγχρονη τέχνη της παραπληροφόρησης παγκοσμίως, με εκατοντάδες διαφορετικά παρακλάδια και εκφάνσεις στο τελικό «προϊόν»…….
…..Το ΣΚΑΙ έχει δημιουργήσει μια δημοσιογραφική ομάδα «σχολιασμού» με εξαιρετικό ταλέντο στην αμφισβήτηση μέσω των ειρωνικών ανυπόστατων σχολίων.Η συγκεκριμένη δημοσιογραφική ομάδα επιδεικνύει τρομερή προσαρμοστικότητα στα δύσκολα….με παμπόνηρες ακαριαίες αντιδράσεις δια του «αλαλούμ» (οχλαγωγία) στα πάρα πολύ δύσκολα….
Το μεγάλο αφεντικό στην προσπάθεια αυτή, με τις αυξημένες αρμοδιότητες, μιας και η εκπομπή του έχει μεγάλη τηλεθέαση; Ποιος άλλος από το παιδί με τα μαλλιά (ράφλας είναι) και τα trendy γυαλιά!
Ο κ. Μπογδάνος, ο μεγάλος νεοφιλελεύθερος υπέρμαχος του παλαιο-κομματισμού, συνεπώς και της διαφθοράς! Πήρε τις δηλώσεις του υπουργού οικονομικών από την επίσκεψή του στην Ιταλία, και τις μετέτρεψε σε εξηγήσεις του υπουργού οικονομικών. Κάτι κακό έκανε και δίνει τώρα εξηγήσεις, σου λέει ο Παππούς ο οποίος πίνει αμέριμνος το καφεδάκι του! Ήταν μια λεπτομέρεια που δείχνει πως υποσυνείδητα, μια και μόνο λέξη στη σωστή θέση μπορεί να καθορίσει την σκέψη μας και το βασικό πλαίσιο που θα κινηθεί…!
Κάθε ημέρα κάθε ώρα που περνάει, η ένταση της προπαγάνδας κλιμακώνεται. Γιατί…; Οι φιλάνθρωποι οικολόγοι του ομίλου ΣΚΑΙ δεν μπορούν να αντιληφθούν με απλά ανθρώπινα κριτήρια ότι κάτι άλλαξε στην χώρα μας και συνεχώς θα αλλάζει, προς όφελος του πολίτη…; Δεν θέλω να πιστέψω ότι η δραματική αλλαγή στάσης του ΣΚΑΙ σχετίζεται με τον τελευταίο ισολογισμό του ομίλου……ο οποίος χοντρικά δείχνει έσοδα 31.000.000 ευρώ και 115.000.000 ευρώ έξοδα. Άρα μιλάμε για τεράστιο παθητικό.

Κατάλαβες τώρα γιατί οι Θεοδωράκηδες σε τάιζαν τσόντα, κόκα, λαμογιά μέσα απο τα ΚΛΙΚς του εκσυγχρονισμού;


…γιατί γνώριζαν πολύ καλά πως αν βγεις στον δρόμο, θα τους πάρει το Ποτάμι!
Στον δρόμο λοιπόν, να σπάσουμε τον τρόμο.
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙ ΕΚΕΙ!

…………….
……


olympia

Τρέμουν οι φοροφυγάδες! Έρχεται στην Αθήνα ο Φαλσιανί να τους «δώσει»!

Τρέμουν οι φοροφυγάδες! Έρχεται στην Αθήνα ο Φαλσιανί να τους «δώσει»!
Tον Ερβέ Φαλσιανί, ο οποίος σχετίζεται με την διαρροή της λίστας Λαγκάρντ, προτίθενται – σύμφωνα με πληροφορίες – να καλέσουν ως μάρτυρα οι αρμόδιες ελληνικές αρχές, που ερευνούν την συγκεκριμένη υπόθεση φοροδιαφυγής
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ………
……εφόσον ο 44χρονος Φαλσιανί, έχει δηλώσει πρόθυμος να βοηθήσει τις ελληνικές αρχές, αναμένεται να κληθεί σύντομα.
tribune

Η αλήθεια των αριθμών: Μόνο το 11% των μνημονιακών δανείων χρηματοδότησε απευθείας τις ανάγκες των Ελλήνων

Εκτενείς συζητήσεις έχουν γίνει στην Ελλάδα, για το που καταλήγουν τελικά τα χρήματα που φτάνουν στη χώρα μας, μέσω τον δανείων που προβλέπει το μνημόνιο. Παρατηρώντας τους αριθμούς, φαίνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτών των χρημάτων, λίγο μετά την παραλαβή τους… φεύγουν πάλι από την χώρα.
Τα δεδομένα περιγράφει σε πρόσφατο άρθρο του ………
……….και ο γνωστός αρθρογράφος των Financial Times, Μάρτιν Γούλφ. «Μόνο το 11% των δανείων χρηματοδότησε απευθείας κυβερνητικές δραστηριότητες. Αλλο ένα 16%  διατέθηκε για την πληρωμή των τόκων. Και τα υπόλοιπα σε διάφορες κεφαλαιακές ανάγκες: τα χρήματα έφθαναν κι έφευγαν πάλι», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο ίδιος στην ανάλυση του.
Στη συνέχεια, ο Μάρτιν Γούλφ, εξηγεί: «Πράγματι τα δάνεια που έδωσε η ευρωζώνη και το ΔΝΤ έφθασαν συνολικά το τεράστιο ποσό των 226,7 δισ. ευρώ, που είναι περίπου τα 2/3 του συνολικού κρατικού χρέους του 175% του ΑΕΠ. Αλλά αυτό το ποσό ως επί το πλείστον διατέθηκε όχι προς όφελος του ελληνικού λαού, αλλά για να αποφευχθεί η διαγραφή των κακών δανείων προς την Ελληνική κυβέρνηση και τις Ελληνικές τράπεζες».
Υπάρχουν επίσης δυο θεωρίες που, κατά πολλούς αναλυτές, έχουν δημιουργήσει λάθος εντυπώσεις, αναφορικά με την Ελλάδα. Πρώτον, υπάρχει η άποψη που λέει ότι η χώρα μας έχει δανειστεί όλα αυτά τα χρήματα και έτσι πρέπει να τα ξεπληρώσει με κάθε τρόπο. Η αλήθεια εδώ είναι όμως, ότι οι πιστωτές -όπως σε όλες τις περιπτώσεις- πρέπει να δανείζουν με σοφία κάποιον. Σε ότι αφορά την Ελλάδα, το μέγεθος του αυξανόμενου εξωτερικού ελλείμματος της ήταν ολοφάνερο. Όπως και ο τρόπος λειτουργίας του ελληνικού κράτους. Ωστόσο, οι πιστωτές συνέχιζαν να δίνουν χρήματα.
Η δεύτερη ανακριβής θεωρία, λέει ότι από τότε που ξέσπασε η κρίση, η υπόλοιπη ευρωζώνη είναι εξαιρετικά γενναιόδωρη με την Ελλάδα. Οι παραπάνω αριθμοί όμως -που δείχνουν που κατευθύνονται τα χρήματα των δανείων- αποδεικνύουν ότι οι πιστωτές μάλλον νοιάζονταν… περισσότερο για το δικό τους καλό. Και όχι για τους Έλληνες πολίτες.
Σε όλο αυτό το σκηνικό που έχει δημιουργηθεί θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και μερικά ακόμα δεδομένα. Μπορεί πλέον επίσημα η Ελλάδα να βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης, αλλά την ίδια στιγμή η ανεργία βρίσκεται σταθερά πάνω από το 25%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους νέους φτάνει το 50%. Παράλληλα, το ΑΕΠ της χώρας είναι μειωμένο περίπου κατά 26% σε σύγκριση με τα προ κρίσης επίπεδα.

Ο Τσίπρας στριμώχνει τη Μέρκελ: «Έχουμε αποδείξεις ότι έκρυψε την κλοπή που έκανε …και θα καταλήξει στην Χάγη»

Ο Τσίπρας στριμώχνει τη Μέρκελ: «Έχουμε αποδείξεις ότι έκρυψε την κλοπή που έκανε …και θα καταλήξει στην Χάγη»


Μηνύματα, που καλά θα κάνει να λάβει σοβαρά υπόψιν της, απέστειλε ο Αλέξης Τσίπρας προς την Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη συνάντησή του, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Σύμφωνα με το tilegrafima.gr, στην πράξη ζήτησε να επιστραφούν τα χρήματα από όλες της απάτες που έστησαν Έλληνες και γερμανοί βιομήχανοι σε βάρος της Ελληνικής οικονομίας.
Κατηγόρησε δε την Γερμανία ότι συνεργάστηκε με ολιγαρχες για το συμφέρον Γερμανικών πολυεθνικών.
Η Γερμανία μας έχει οδηγήσει στην χρεοκοπία με τα σκάνδαλα της Siemens, του ΟΤΕ, τα υποβρύχια, της κατασκευαστικές εταιρίες, την φοροδιαφυγή τους και την μόνιμη ανοσία που είχαν για όλα τα εγκλήματα που έκαναν.
Δυστυχώς αυτό δεν είναι μια απλή λίστα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Σε ένα άλλο σημείο ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον Schultz ...εμείς σκοπεύουμε να στείλουμε την Ανγκελα Μερκελ στο ποινικό δικαστήριο της Χάγης και εκεί θα αποδειχτούν όλα.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου έμεινε ζαλισμένος και με κομμένη την ανάσα ...δεν ήξερε τι να πει ... μπροστά στα έγραφα που του κατέθεσε ο Τσίπρας.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Το 79,2% ΥΠΕΡ των προγραμματικών δηλώσεων Τσίπρα!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Το 79,2% ΥΠΕΡ των προγραμματικών δηλώσεων Τσίπρα!

Θετικά αντιμετωπίζουν οχτώ στους δέκα (79,2%) ερωτηθέντες σε δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του MEGA τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με το 17,9% να εκφράζει αρνητική γνώμη.
Όσον αφορά το αν οι προγραμματικές δηλώσεις είναι συνεπείς με τις προεκλογικές εξαγγελίες το 85,5% απαντά «ναι» και το 11,1% «όχι». Για τη στρατηγική της κυβέρνησης το 73,6% εκτιμά ότι οδηγεί σε συμβιβασμό και το 16,2% ότι θα οδηγηθούμε σε ρήξη.
Για το αν έχει περάσει οριστικά ο κίνδυνος Grexit το 34,8% λέει «ναι» (41,8% πριν τις εκλογές) και το 60,9% «όχι» (51,6% πριν τις εκλογές). Παράλληλα το 76% θέλει πάση θυσία η χώρα να μείνει στο Ευρώ και το 19,9% έχει αντίθετη άποψη.
Αντίστοιχα θετική είναι η αντίδραση για τους χειρισμούς του Αλέξη Τσίπρα τις δύο πρώτες εβδομάδες καθώς 78,4% απαντά θετικά και το 16% αρνητικά.
Το 91% ζητά από την αντιπολίτευση να συμβάλει στη διαπραγμάτευση και το 7,5% λέει το αντίθετο ενώ εννέα στους δέκα λένε ότι είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να ζητηθούν οι γερμανικές αποζημιώσεις.

ΘΛΙΒΕΡΟΣ ο Α. Σαμαράς δεν κατάλαβε ακόμα ότι... έχασε τις εκλογές!

ΘΛΙΒΕΡΟΣ ο Α. Σαμαράς δεν κατάλαβε ακόμα ότι... έχασε τις εκλογές!


Δεν έχει καταλάβει ακόμα ο Αντώνης Σαμαράς ότι έγιναν εκλογές και ότι τις έχει χάσει πανηγυρικά!
«Επειδή αγαπάμε την πατρίδα δεν θα επιτρέψουμε να κινδυνεύσει η ευρωπαϊκή πορεία», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
Ο Α. Σαμαράς σχολίασε με ένα «ουάου» την πρόταση της Κυβέρνησης να ελαφρυνθεί το δημόσιο χρέος με διηνεκή ομόλογα και προσπαθώντας να τρομοκρατήσει για άλλη μια φορά, έκανε λόγο για έξοδο από το ευρώ που στην ίδια πρόταση αποκάλυψε ότι αυτό... δε γίνεται!!! «Νομίζετε ότι η έξοδος της χώρας από το ευρώ είναι αδύνατη; Κάνετε λάθος. Βεβαίως νομικά δεν έχουν την δυνατότητα, αλλά μπορούν να σου ασκήσουν ασφυκτικές πιέσεις, να κλείσουν την ρευστότητα και φοβόμαστε ότι βλέπουμε τέτοιες πρακτικές».
Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους ο Α. Σαμαράς ήταν αιχμηρός: «μην μας προκαλείτε, όπως νωρίτερα, για το ποιος στέκεται όρθιος. Επειδή ακούστηκαν πολλά για τις διαπραγματεύσεις και ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα διαπραγματεύεται όρθια, ένα έχω να πω: σας εύχομαι όταν μπαίνετε, και κυρίως όταν βγαίνετε, από το Eurogroup να είσαστε όρθιος», είπε μάλλον εννοώντας ότι η δική του αντιπροσωπεία δεν ήταν.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ το Spiegel: ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ η Μέρκελ για να συμβιβαστεί με την Ελλάδα!

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ το Spiegel: ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ η Μέρκελ για να συμβιβαστεί με την Ελλάδα!

Την εκτίμηση ότι η καγκελάριος Μέρκελ έκανε σήμα για εξεύρεση συμφωνίας στο θέμα της Ελλάδας διατυπώνει το Spiegel, ερμηνεύοντας τις δηλώσεις που έκανε η καγκελάριος προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
«Γνωρίζετε ότι η επιτυχία της Ευρώπης στηρίζεται στην εξεύρεση συμβιβασμών. Οι συμβιβασμοί είναι εφικτοί όταν τα πλεονεκτήματα ξεπερνούν τα μειονεκτήματα. Η Γερμανία είναι έτοιμη να κάνει κάτι τέτοιο» δήλωσε η κ. Μέρκελ. Πάντως, η ίδια έσπευσε να υπενθυμίζει ότι η αξιοπιστία της Ευρώπης στηρίζεται ανέκαθεν στην τήρηση των δεσμεύσεων. «'Εχουμε μερικές μέρες ακόμα μέχρι τη συνάντηση της Δευτέρας» σημείωσε χαρακτηριστικά η καγκελάριος.
Στην ηλεκτρονική του έκδοση αναφέρεται αναλυτικά στα όσα έγιναν το προηγούμενο βράδι στη συνεδρίαση του Eurogroup, τονίζοντας την άρνηση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη να υπογράψει την κοινή ανακοίνωση. Παράλληλα, υπενθυμίζει τη δήλωση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής: «Είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί μπορούμε να βρούμε μια αμοιβαία βιώσιμη λύση».
Το περιοδικό σημειώνει και τις δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι είναι ανήσυχος για τις εξελίξεις, αλλά και τις προτροπές του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον να βρεθεί λύση μεταξύ των δύο πλευρών. Μεταφέρει, ωστόσο, κλείνοντας, την τοποθέτηση του επικεφαλής της Bundesbank, Γ.Βάιντμαν, από ομιλία του στο Λονδίνο: «Η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να χρειάζεται στήριξη, αλλά αυτή η στήριξη θα έρθει μόνο εφόσον τηρούνται οι συμφωνίες».

Έγινε η πρώτη συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ! Δείτε τι ειπώθηκε!

Έγινε η πρώτη συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ! Δείτε τι ειπώθηκε!


Μία συνάντηση λίγων δευτερολέπτων και έναν σύντομο διάλογο είχαν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, λίγο πριν από την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, στις Βρυξέλλες.
Τους δύο ηγέτες έφερε κοντά ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, κατά την είσοδο στην αίθουσα των συνεδριάσεων του ευρωπαϊκού συμβουλίου. «Συγχαρητήρια για την εκλογή σας. Ελπίζω ότι θα έχουμε καλή συνεργασία, αν και υπάρχουν δυσκολίες» είπε χαμογελώντας η κ. Μέρκελ στον πρωθυπουργό. «Ευχαριστώ. Το ελπίζω» απάντησε, επίσης με χαμόγελο, ο Αλέξης Τσίπρας.
Αμέσως μετά ο Αλέξης Τσίπρας, κατευθύνθηκε προς την θέση του, δίπλα στον Ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι, ο οποίος τον αγκάλιασε και τον φίλησε, ενώ φρόντισε να του εξηγήσει και ορισμένες από τις διαδικασίες που ακολουθούνται στις συνόδους κορυφής. Η Άνγκελα Μέρκελ, προσερχόμενη στη Σύνοδο, δήλωσε ότι στόχος της ΕΕ είναι να αναζητά μία συμβιβαστική λύση στα προβλήματα, τονίζοντας ωστόσο ότι είναι καρίας σημασίας να γίνονται σεβαστοί οι κανόνες και σημείωσε ότι ανυπομονεί για την σημερινή πρώτη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.
Νωρίτερα, σε φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, και η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, στο περιθώριο της Συνόδου. Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον ομόλογό του για την εξέλιξη των διαβουλεύσεων με τους εταίρους στην Ευρωζώνη για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία. Ο κ. Κάμερον φαίνεται να έδειξε ενδιαφέρον για την εξέλιξη των συζητήσεων και υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρχει σταθερότητα στην Ευρωζώνη, ενώ πρότεινε την παροχή τεχνογνωσίας για την ενίσχυση των φοροελεγκτικών μηχανισμών και την πάταξη της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα. «Το κύριο σημείο δεν είναι η ελληνική οικονομική πολιτική. Η κύρια μάχη συνίσταται στο να αλλάξει η ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική, ώστε να υπάρξει περισσότερη ευελιξία και ανάπτυξη» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, συνομιλώντας με Ιταλούς δημοσιογράφους. «Πρέπει να αλλάξει η ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική. Έγιναν βήματα προόδου, αλλά πρέπει να επικεντρωθούμε περισσότερο στην ανάπτυξη» διευκρίνισε ο Ματέο Ρέντσι και κατέληξε ότι η κατάσταση των ιταλικών τραπεζών δεν τον ανησυχεί, «διότι είναι ισχυρές, και στις περιπτώσεις που υφίστανται προβλήματα υπάρχουν Αρχές -οι οποίες λειτουργούν ως εγγύηση- έτοιμες να παρέμβουν».

ΦΩΤΟ: ΑΥΤΟΣ "κάρφωσε" στον Τσίπρα τα σχέδια του Σαμαρά για δίμηνη παράταση του Προγράμματος!

Ένα "tweet" ήταν αρκετό, ώστε να ξεσκεπαστεί το σχέδιο του Σαμαρά, να ζητήσει δίμηνη παράταση από τους δανειστές, αντί για εξάμηνη που έπρεπε, ώστε να υλοποιηθεί το πρόγραμμα "διάσωσης" της κυβέρνησής του!

Σύμφωνα με το tromaktiko.gr, ο Πόλ Μέισον, δημοσιογράφος του Channel 4, πήγε ένα βήμα πιο πέρα τις καταγγελίες του Α. Τσίπρα από την Βουλή ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ενώ μπορούσε να πάρει εξάμηνη παράταση, όπως της πρότειναν οι Ευρωπαίοι, προτίμησε δίμηνη για να δυσχεράνει το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
«Η απερχόμενη κυβέρνηση φρόντισε φεύγοντας να κάψει τα σπαρτά και να γκρεμίσει τις γέφυρες. Φρόντισε να δημιουργήσει, με απολύτως δική της ευθύνη, ασφυκτικά πλαίσια διαπραγμάτευσης για τη νέα Κυβέρνηση, ώστε να εξαναγκάσει τη χώρα να ξαναμπεί σε περιπέτειες και σε βαθύ μνημόνιο. Και αυτό σας το λέω πια μετά λόγου γνώσεως, αφού από τις επαφές μου με τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενημερώθηκα ότι αρχική επιλογή των εταίρων μας ήταν η εξάμηνη τεχνική παράταση του προγράμματος και κατόπιν ελληνικής επιμονής προσδιορίστηκε το χρονικό όριο της 28ης Φεβρουαρίου» είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός, χωρίς να αποκαλύψει ποιος ήταν ο αξιωματούχος που του το είπε.
Αυτό το έργο ανέλαβε να κάνει ο Μέισον.
«Εμαθα: Ο Γιούνκερ είπε στον Τσίπρα: Στον Σαμαρά προσφέρθηκε εξάμηνη παράταση του προγράμματος αλλά αυτός ζήτησε δύο (μήνες), για να μικρότερο το χρονοδιάγραμμα» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο τουίτερ.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Να ποιος «κάρφωσε» τον Σαμαρά στον Τσίπρα για την δίμηνη παράταση - Φωτογραφία 2

Ο Π. Κουρουμπλής βγάζει ΣΤΗ ΦΟΡΑ τα άπλυτα του Άδωνι- Τα «χρυσά» συμβόλαια με τους Γερμανούς!

Ο Π. Κουρουμπλής βγάζει ΣΤΗ ΦΟΡΑ τα άπλυτα του Άδωνι- Τα «χρυσά» συμβόλαια με τους Γερμανούς!
Τα... τσέπωσαν για τα καλά, Γερμανοί εμπειρογνώμονες και Task Force, από τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας!
Σύμφωνα με το .planetnews.gr, ο πρώην υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης είχε υπογράψει κατά τη διάρκεια της θητείας του χρυσή συμφωνία με την Task Force για την εκπόνηση μελετών για τις αλλαγές που θα έπρεπε να γίνουν στην ΠΦΥ και στον ΕΟΠΥΥ.
Μελέτες που όμως είχε ζητήσει ταυτόχρονα από Έλληνες επιστήμονες οι οποίες βεβαίως δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ.
Η συμφωνία κλείσθηκε και η Task Force εισπράττει. Μάλιστα κατά τις σχετικές αποκαλύψεις την τότε περίοδο για το χρυσό συμβόλαιο Άδωνι με τους Γερμανούς από τη εφημερίδα Ελευθεροτυπία, ο κ.Γεωργιάδης εμφανίστηκε μαινόμενος κατά της εφημερίδας.
Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριζε ότι πρόκειται για ανοικτό διαγωνισμό, σύμφωνα με τον οποίο, όποιος κερδίσει και εργαστεί για την ανασυγκρότηση του συστήματος θα εισπράξει και τα χρήματα. Βέβαια η αλήθεια απείχε παρασάγγας. Η συμφωνία είχε ήδη κλειστεί και το ρευστό είχε συγκεκριμένη κατεύθυνση.
Όμως αυτό που δεν είναι γνωστό είναι πως η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας δε βρήκε στα συρτάρια του υπουργείου κανέναν σχέδιο δια χειρός Γερμανών και ελάχιστες πρόχειρες μελέτες.
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφέρει μάλιστα πως αυτά που δόθηκαν θα μπορούσαμε απλά ως χώρα να τα ζητήσουμε δωρεάν από τη Γερμανική κυβέρνηση και να μας τα δώσει.
Άγνωστο παραμένει πως θα ενεργήσει το υπουργείο Υγείας στην αποκάλυψη αυτή καθώς ο Παναγιώτης Κουρουμπλής εμφανίζεται εξαγριωμένος λέγοντας σε στενούς του συνεργάτες πως «οι Γερμανοί μας δανείζουν και μας τα ξαναπαίρνουν πίσω μέσω τέτοιων συμβολαίων.»
Να σημειωθεί πως με βάση έγγραφο που υπέγραφε ο τότε γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Πελοπίδας Καλλίρης, είχε αποφασισθεί σε πρώτη φάση για το έργο της ΠΦΥ και του νέου ΕΟΠΥΥ να διατεθούν μόνο για την πρώτη φάση 1 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά για την όλη τεχνική υποστήριξη των Γερμανών εμπειρογνωμόνων θα δίνονταν 4,5 εκατ. ευρώ.
Από την άλλη, άλλα 10 εκατ. είχε αποφασιστεί να διοχετευθούν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Υγεία εν δράσει» πρόγραμμα που ήταν υπό τον έλεγχο Γερμανών ειδικών με επικεφαλής τον Χ.Ράιχενμπαχ.
Με βάση την απόφαση που είχε ληφθεί, τα μέλη της Task Force θα αναλάμβαναν τη «διοικητική και τεχνική υποστήριξη της Διεύθυνσης ΠΦΥ του Υ.Υ. στο πλαίσιο της υλοποίησης/εφαρμογής των τιθέμενων στόχων στο πρόγραμμα του Κυβερνητικού Εργου, καθώς και των προτεινόμενων δράσεων στο πρόγραμμα Health in Action. Το έργο προωθείται υπό τις ανωτέρω αυστηρές προϋποθέσεις και έχει διάρκεια 24 μήνες».
Η πρώτη σύμβαση που προβλέπει την πρώτη...δόση στους Γερμανούς ύψους 1 εκατ. ευρώ