ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Με ήλιο η έξοδος της Καθαράς Δευτέρας

Με ήλιο η έξοδος της Καθαράς Δευτέρας

Δεν κάνετε σεξ συχνά; Αυτοί είναι οι κίνδυνοι που σας περιτριγυρίζουν

Δεν κάνετε σεξ συχνά; Αυτοί είναι οι κίνδυνοι που σας περιτριγυρίζουν
Μπορεί το σεξ να είναι η απόλυτη απόλαυση τόσο των ανδρών, όσο και των γυναικών, ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που δεν… το έχουν το με σπορ και απέχουν για αρκετό διάστημα, είτε λόγο επιλογής, είτε διότι δεν μπορούν να βρουν αυτό που περιμένουν.
Πέρα από το κομμάτι τις ευχαρίστησης, το σεξ κάνει πολύ καλό τόσο στη σωματική, όσο και την ψυχική μας υγεία, με αποτέλεσμα η χρόνια αποχή να οδηγεί σε προβλήματα του οργανισμού που δεν πιστεύαμε ποτέ πως θα έβρισκαν τη λύση τους στη σεξουαλική συνεύρεση.
Ενημερωθείτε για τους κινδύνους που σας περιτριγυρίζουν όταν έχετε πολύ καιρό να κάνετε σεξ και φροντίστε να γίνετε λίγο ποιο… ενεργοί ώστε να «οχυρώσετε» τον οργανισμό σας και να ανανεώνεστε συχνότερα σε ό,τι αφορά το κορμί αλλά και τη διάθεσή σας.
Η έλλειψη σεξ έχει τις εξής επιπτώσεις στον οργανισμό σας:
  • Αυξάνεται ο κίνδυνος προβλημάτων της καρδιάς.
  • Παρατηρούνται διαταραχές στύσης.
  • Αυξάνονται οι μυϊκοί πόνοι, καθώς δεν απελευθερώνεται η απαραίτητη ποσότητα ενδορφινών στον οργανισμό.
  • Σε μεγαλύτερες ηλικίες αυξάνεται ο κίνδυνος της ακράτειας, διότι οι μύες των γεννητικών οργάνων δε «γυμνάζονται» επαρκώς.
  • Ο κίνδυνος των ιώσεων αυξάνεται λόγω της έλλειψης αντισωμάτων.
  • Ο κίνδυνος της κατάθλιψης μεγαλώνει.

Η λίστα του Γιάνη Βαρουφάκη με τα νέα μέτρα: Τι μένει, τι φεύγει

gianis-varoufakis-570
Παράταση στις ελπίδες αλλά και στην αγωνία μέχρι το τέλος Απριλίου έδωσε η συμφωνία στο Eurogroup της Παρασκευής. Το επόμενο μεγάλο βήμα είναι να λάβει την έγκριση της Τρόικας και των δανειστών, όπως επίσης και των εθνικών κοινοβουλίων για το πακέτο μέτρων που θα καταθέσει το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας.
Από αργά το βράδυ της Παρασκευής, μόλις ο Γιάνης Βαρουφάκης επέστρεψε στην Αθήνα, ξεκίνησε η κατάρτιση του πίνακα με τα νέα μέτρα που θα προτείνει για να εφαρμόσει η κυβέρνηση και για το διάστημα που θα διαρκέσει η συμφωνία-γέφυρα. Ουσιαστικά είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση θα παρουσιάσει πλήρως κοστολογημένα μέτρα, όπως ζητούσαν από την αρχή οι ευρωπαίοι εταίροι.
Ο πίνακας των μέτρων που θα αποσταλεί θα εκτείνεται σε 2-3 σελίδες, θα πρέπει να εγκριθεί τάχιστα από την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και να συζητηθεί στο Eurogroup μέσω τηλεδιάσκεψης την Τρίτη. Αν εγκριθεί η Ελλάδα δεν θα αποτελέσει την «ομπρέλα» προστασίας των δανειστών της (που αλλιώς χάνεται στις 28 Φεβρουαρίου) ενώ η ΕΚΤ θα θεωρήσει ότι η χώρα βρίσκεται σε πρόγραμμα και θα μπορέσει να προχωρά σε επαναγορές ελληνικών ομολόγων, ώστε να ξεπεραστεί ο κίνδυνος bankrun και η ανάγκη ελέγχου κεφαλαίων στα ΑΤΜ.
Από την άποψη αυτή, θεωρείται ζωτικής σημασίας το τι μέτρα θα περιλάβει η κυβέρνηση, προκειμένου να τα εφαρμόσει στη διάρκεια της τετράμηνης παράτασης. Βασικός όρος της συμφωνίας αυτής είναι να μην επηρεάσουν δυσμενώς τον κρατικό προϋπολογισμό, που ήδη όμως καρκινοβατεί. Και αυτό χωρίς να έχει ακόμα συμφωνηθεί και ξεκαθαριστεί από τους εταίρους αν θα απαιτήσουν μέτρα για κάλυψη του δημοσιονομικού κενού του 2015 –και πόσα. Πρακτικά, από την αξιολόγηση της Τρίτης στο Eurogroup θα κριθεί αν, στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας, η κυβέρνηση θα μπορέσει να «περάσει» και μονομερώς ορισμένα δικά της μέτρα ή να ακυρώσει άλλα «μνημονιακά» που είχαν δρομολογηθεί.
Τα νέα μέτρα
Τα νέα μέτρα θα χαραχτούν με δεδομένο τον στόχο για πολύ μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα που θα ισχύουν από το 2015. Αν και δεν έχει ακόμη συμφωνηθεί πόσο θα «χαλαρώσουν» σε συμφωνία με τους εταίρους, θεωρείται βέβαιο πως θα πρέπει να οδηγούν σε πρωτογενές πλεόνασμα τουλάχιστον 1% του ΑΕΠ (μπορεί και 1,5% αν φανεί ότι οι ρυθμοί Ανάπτυξης έχουν επιβραδυνθεί πέραν των αρχικών προβλέψεων στο α΄τρίμηνο του έτους)
Λόγω της «χαλάρωσης» των δημοσιονομικών στόχων όμως, η κυβέρνηση θεωρεί πως έχει ένα περιθώριο να μην αντικαταστήσει παλαιά μέτρα με νέα. Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση έχει αποκλείσει εκ των προτέρων τα μέτρα του email Χαρδούβελη, δηλαδή αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία ή στα νησιά και τις μειώσεις των επικουρικών συντάξεων.
Αν και δεν θέλει να μπαίνει στη λογική των «ισοδυνάμων αντίμετρων», η κυβέρνηση πρέπει να αποδείξει ότι για τους επόμενους 4 τουλάχιστον μήνες ως τον Ιούνιο, θα μπορεί να καλύψει τις απώλειες (ή να μην έχει μεγαλύτερες), από τα εξής μέτρα σύμφωνα με το protothema.gr:
  • Ρυθμίσεις χρεών: η κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί να προχωρήσει έστω και μονομερώς στις ρυθμίσεις χρεών, προσδοκώντας εισπράξεις που δεν απέφεραν ως τώρα οι προηγούμενες ρυθμίσεις. Είναι σχεδόν βέβαιον ότι η γνωμοδότηση των τεχνοκρατών της ΕΚΤ και το ΔΝΤ θα «ψαλιδίζει» τις προβλέψεις εσόδων της κυβέρνησης και θα πιέσουν για επιμέρους αλλαγές. Δεδομένου μάλιστα ότι τελική διορία για εφάπαξ εξόφληση παλαιών οφειλών θα λήγει τέλος Απριλίου, η είσπραξη θα φανεί τον Μάιο, με αποτέλεσμα να μπορεί το μέτρο να απορριφθεί στην αξιολόγηση της Τρόικας των δανειστών που θα γίνει τον Απρίλιο. Δύσκολα θα αποφύγουν πάντως κάποιες μικρές τουλάχιστον διορθωτικές κινήσεις, όπως πχ να μπουν δικλείδες ασφαλείας για να μην «τρυπώσουν» μεγαλοφειλέτες που έχουν αλλά δεν θέλουν να πληρώσουν τα χρέη τους.
  • Μέτρα πάταξης της φοροδιαφυγής: στην κυβέρνηση θεωρούν ότι, κατ’αρχάς τουλάχιστον,  τα σκληρά μέτρα κατά της φοροδιαφυγής «θα αρέσουν πολύ» στους ξένους, γιατί θα κτυπούν την διαφθορά και την υψηλή διαπλοκή που δεν πλήρωσε ποτέ τους φόρους που έπρεπε. Η απόδοση των μέτρων όμως πρέπει να φανεί τάχιστα, ώστε να μην «σκαλώσουν» και αυτά στην αξιολόγηση τον Απρίλιο.
  • Προστασία α΄κατοικίας: παρά τις επιφυλάξεις που πάντα είχαν οι δανειστές σε τέτοιες ρυθμίσεις, δεν θεωρείται πως συντρέχει λόγος ανησυχίας στην αξιολόγηση γιατί ισχύει ούτως ή άλλως ο νόμος Κατσέλη που καλύπτει όλες τις κατοικίες και όχι μόνον την πρώτη.
  • Επαναπρόσληψη 5.500 δημοσίων υπαλλήλων: θα καλυφθούν με επί μέρους εξοικονομήσεις των υπουργείων και το δημοσιονομικό κόστος δεν θεωρείται σημαντικό, καθώς μάλιστα προβλεπόταν για φέτος και πρόσληψη 1.500 νέων δημοσίων υπαλλήλων.
  • Νέος ΦΜΑΠ: η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για το 2015 θα σημάνει απώλειες 2,6 δισ. ευρώ και από τον νέο φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας δεν μπορεί να αναμένει περισσότερα από 1,7-2 δισ. το πολύ. Στην πράξη, είναι από τα μέτρα που θα προταθούν αλλά κινδυνεύει να απορριφθεί, αν δεν συνοδευτεί από ισχυρά μέρα είσπραξης.
  • Αποκρατικοποιήσεις αεροδρομίων κλπ: ίσως ο πιο μεγάλος πονοκέφαλος της κυβέρνησης, που φοβάται και εσωτερικούς «κλυδωνισμούς» καθώς ήδη οι αρμόδιοι υπουργοί είχαν σπεύσει να προαναγγείλουν «πάγωμα» και επανεξέταση. Ειδικά όμως για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που θεωρείται ώριμη και άμεσα εκτελέσιμη, καθώς έχει βρεθεί και ο επενδυτής που θα καταβάλει 1,4 δισ. ευρώ, η απόφαση δεν μπορεί να καθυστερήσει, ούτε να περιφρονηθεί, ιδίως όσο καθυστερούν οι εκταμιεύσεις δόσεων ή η επιστροφή των 1,9 δισ. ευρώ από τη ΕΚΤ.
Ακόμα και αν εγκριθεί όμως ο κατάλογος Βαρουφάκη με τα νέα μέτρα, χρήματα δεν διαφαίνεται όμως πως θα έρθουν πριν τον Απρίλιο και μετά από θετική αξιολόγηση των δανειστών επί των ως τότε αποτελεσμάτων από την εφαρμογή τους.
Φωτογραφία Eurokinissi

Ποια η μεγαλύτερη ανασφάλεια των αντρών στο σεξ; Μέγεθος… επιδόσεις… ή…?


man-turned-on-by-woman-420
Ποιος μπορεί να είναι ο μεγαλύτερος φόβος των ανδρών στο σεξ; Οι περισσότερες απαντήσεις θα αφορούσαν το μέγεθος ή τις επιδόσεις τους. Κι όμως, όπως αποδεικνύει νέα αμερικανική μελέτη οι άνδρες έχουν άγχος με κάτι άλλο!

Τι είναι αυτό; Η ποσότητα του σπέρματος! Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine έδειξε πως η μεγαλύτερη ανασφάλεια των αντρών κατά τη διάρκεια του σεξ είναι η ποσότητα του σπέρματος που παράγουν κατά την ερωτική πράξη.
Μάλιστα, αρκετοί είναι όσοι χαρακτηρίζουν δυνατή, ή αδύνατη την κορύφωση τους ανάλογα με την ποσότητα του σπέρματος.
Οι εδικοί εξηγούν ότι η τάση αυτή έχει να κάνει με την νοοτροπία «όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο». Φυσικά αυτό δεν έχει καμία επιστημονική βάση αφού οι επιστήμονες έχουν διευκρινίσει πως η ποσότητα δεν έχει καμία σχέση με τις σεξουαλικές επιδόσεις των ανδρών. 

Έρευνα: τι σκέφτεται ένας άνδρας όταν κάνει σεξ;


sexy couple
Στο μυαλό του και μάλιστα την πιο….κρίσιμη στιγμή! Ποια γυναίκα δεν θα ήθελε να ξέρει τι σκέφτονται οι άνδρες όταν κάνουν σεξ… Βρετανική έρευνα δίνει την απάντηση!



Ερευνητές από το Κέντρο Πληροφόρησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας ανέλυσαν στοιχεία που πήραν από 5000 άντρες και γυναίκες προκειμένου να εξετάσουν τη σεξουαλική τους συμπεριφορά.
Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι άντρες την ώρα του σεξ σκέφτονται διάφορα πράγματα….
Συγκεκριμένα, το 55% είπε πως κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής σκέφτονται να μην συμβεί κάτι απρόοπτο ώστε να μην μπορούν να αποδώσουν στο σεξ. Σκέφτονται ακόμα πως η επαφή μπορεί να μην έχει την επιθυμητή διάρκεια.
Το 25 % κατά τη διάρκεια του σεξ σκεφτόταν  μια πρώην ή κάποιο διάσημο μοντέλο με το οποίο είχε φαντασίωση να κάνει σεξ.
Τέλος, το 35% την ώρα του σεξ δεν μπορούσαν να συγκεντρωθούν επειδή σκέφτονταν το προφυλακτικό είτε γιατί ένιωθαν άβολα. 

Εγκεφαλικό στον Πρετεντέρη!!! Ο Καμμένος έδωσε φύλλο πορείας στον βυσματία γυιό του


Μπράβο στον "ψεκασμένο", "ακροδεξιό", "ακροαριστερό" κι όλες τις μαλακί€ς που του προσάπτουν... Πάνο Καμμένο! 1350 ΒΥΣΜΑΤΙΕΣ ΕΦΥΓΑΝ ΓΙΑ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΝΗΣΙΑ! Μεταξύ αυτών ο κανακάρης του υπαλλήλου των νταβατζήδων δημοσίων έργων, Πρετεντέρη!
ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΣΤΟΝ ΠΡΕΝΤΕΤΕΡΗ!!!
Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΔΩΣΕ ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΒΥΣΜΑΤΙΑ ΓΥΙΟ ΤΟΥ ΠΡΕΝΤΕΤΕΡΗ -ΠΟΥ ΞΕΧΕΙΜΩΝΙΑΖΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ-, ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΗΔΗ ΣΕ...
ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ!!!
ΣΥΝΟΛΙΚΑ 1350 ΒΥΣΜΑΤΙΕΣ ΕΦΥΓΑΝ ΓΙΑ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΝΗΣΙΑ... ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΝΟ!!!

Σχόλιο: Μας αρέσουν οι "ψεκασμένοι" που δεν σκύβουν μπροστά στους νταβατζήδες των καναλαρχών!
Από τη Σίβυλλα

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η συμφωνία


Eκτενή ρεπορτάζ για το χρονικό που οδήγησε στη συμφωνία για παράταση του ελληνικού προγράμματος στις Βρυξέλλες παρουσιάζουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Το Eurogroup για την Ελλάδα καλύφθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας από όλα τα ΜΜΕ. Μάλιστα, ο βρετανικός Guardian μετέδιδε live όλες τις εξελίξεις.

«Η Ελλάδα κέρδισε τετράμηνη παράταση του προγράμματος διάσωσης μετά τη συμφωνία με την ευρωζώνη». Αυτός είναι ο τίτλος του BBC, που αναφέρει ότι με τη συγκεκριμένη συμφωνία, η...
Ελλάδα δεν διατρέχει πλέον τον κίνδυνο να έχει πρόβλημα ρευστότητας τον επόμενο μήνα.
Στο ίδιο μήκος κύματος και το δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, καθώς αναφέρει ότι η συμφωνία «απομακρύνει τον άμεσο κίνδυνο της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα να έχει πρόβλημα ρευστότητας τον αμέσως επόμενο μήνα». Παράλληλα, το Bloomberg τονίζει ότι αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε να είναι και ένα πρώτο βήμα για την αποκατάσταση των σχέσεων της Ελλάδας με την Γερμανία.  
Το γερμανικό Spiegel δίνει έμφαση στο σύντομο χρονικό διάστημα που χρειάστηκαν οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ ώστε να καταλήξουν σε συμφωνία. «Η συνεδρίαση άρχισε 3,5 ώρες αργότερα και όλα έδειχναν ότι η νύχτα θα είναι μακρά. Ωστόσο, η απόφαση πάρθηκε πολύ γρήγορα», αναφέρει.
«Η ευρωζώνη δίνει παράταση στην Ελλάδα υπό όρους» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της γαλλικής Le Monde. «Τελικά, βγήκε λευκός καπνός από το Eurogroup στην τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας», αναφέρεί η Le Monde και σημειώνει τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν από την ελληνική πλευρά το αμέσως επόμενο διάστημα. 

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν την Παρασκευή να παρατείνουν τη δανειακή σύμβαση με την Ελλάδα για τέσσερις μήνες, μετά από εβδομάδες έντονων διαπραγματεύσεων», αναφέρεται σε ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες στη New York Times.
Όπως σημειώνεται, «η συμφωνία που επιτεύχθηκε, κατά την έκτακτη συνεδρίαση του υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, ανοίγει το δρόμο για την Ελλάδα ώστε "να ξεκλειδωθεί" περαιτέρω οικονομική βοήθεια από τα 240 δισεκατομμύρια ευρώ της δανειακής συμφωνίας, εφόσον η χώρα πληροί ορισμένες υποχρεώσεις που ορίζονται από τους πιστωτές της».

Στη συνέχεια, μεταξύ άλλων, παρατίθενται αποσπάσματα από τις δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων και της Γενικής Διευθύντριας του ΔΝΤ που έγιναν μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup, υπογραμμίζοντας την αναφορά του Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι «έχουμε δημιουργήσει κοινό έδαφος και πάλι».

Τι γράφει ο ιταλικός Τύπος

«Γιούρογκρουπ, συμφωνία για την Ελλάδα: παράταση βοηθειών για τέσσερις μήνες», γράφει η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, η οποία προσθέτει ότι «τα πιο αρνητικά σενάρια διαψεύστηκαν, αφού το Eurogroup ολοκληρώθηκε με άσπρο καπνό».

Η εφημερίδα της Ρώμης αναφέρει ότι «η συμφωνία βασίζεται, σε τέσσερα σημεία: επέκταση της βοήθειας για τέσσερις μήνες, ολοκλήρωση της αξιολόγησης των μέτρων πριν την καταβολή νέας βοήθειας, απαρίθμηση των μεταρρυθμίσεων μέχρι την Δευτέρα και σεβασμός των συμφωνηθέντων. Η Ελλάδα δεσμεύθηκε, αφού θα συμφωνηθούν τα μέτρα, να μην τα αλλάξει ή να τα αποσύρει μονομερώς, σε περίπτωση που έχουν επιπτώσεις επί του δημόσιου προϋπολογισμού».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera,«η επέκταση θα χρησιμεύσει για να συζητηθεί «η δυνατότητα μιας νέας συμφωνίας, η οποία μπορεί να είναι έτοιμη μέχρι το καλοκαίρι». Η εφημερίδα προσθέτει, επίσης, ότι « πηγή της ελληνικής κυβέρνησης αναφέρει ότι η Ελλάδα θα παρουσιάσει την δέσμη μεταρρυθμίσεων για την επόμενη φάση, δίνοντας έμφαση σε εκείνες που αποτελούν κοινό έδαφος, όπως στην καταπολέμηση της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής, στην αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης και στην αντιμετώπισης της κοινωνικής κρίσης». 
«Στο τέλος του Eurogroup τα πρόσωπα των πρωταγωνιστών προδίδουν έντονη κούραση και η επιφυλακτικότητα επιβάλλεται, από μέρους όλων», σημειώνει το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ANSA.

Το ANSA αναμεταδίδει τις δηλώσεις του Ιταλού υπουργού οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, ο οποίος έκανε λόγο για «νίκη όλων» και για «βήμα προόδου για την Ευρωπαϊκή Ένωση» έστω και αν «δεν έγινε αναφορά σε αναλυτικό περιεχόμενο».

«Ελλάδα, βοήθεια για άλλους τέσσερις μήνες. Συμβιβασμός στο Eurogroup», γράφει, τέλος, η οικονομική εφημερίδα Il Sole 24 Ore.

H εφημερίδα εκτιμά ότι «είναι βέβαιο πως η Ελλάδα δεν εξέρχεται ηττημένη από την σύνοδο των υπουργών του Eurogroup» και παραθέτει, μεταξύ των άλλων, την δήλωση του επιτρόπου οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, πως «πρόκειται για ισορροπημένη συμφωνία, προς συμφέρον όχι μόνον της Ελλάδας, αλλά όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Από real

Reuters: Η Μεγάλη Απάτη Με Το Ελληνικό Χρέος – Έδωσαν Δάνεια Για Να Εισπράττουν Τόκους!

Το πρακτορείο Reuters αποκαλύπτει μέσα από τέσσερις αλήθειες ή ψέματα όπως τις ονομάζει τη μεγάλη απάτη με το ελληνικό χρέος και πώς οι Ευρωπαίοι «έδεσαν» την Ελλάδα με τα μνημόνια δανείζοντας τη με χρήματα τα οποία παίρνουν πίσω ως τόκους.

Λίγες ώρες πριν το Reuters είχε αποκαλύψει γερμανικό έγγραφο σύμφωνα με το οποίο το Βερολίνο παραδέχεται πώς με την αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα διαμορφώνεται...
μία νέα κατάσταση στη χώρα.

Η διαρροή του εγγράφου προκάλεσε την οργή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αφού παρουσιάζει το Βερολίνο ως να πρέπει να έχει μία πιο ήπια στάση απέναντι στην Ελλάδα. Κι αυτό λίγες ώρες πριν τη συνάντηση του Σόιμπλε με τον Γιάννη Βαρουφάκη.

Όσον αφορά τώρα στις αλήθειες και τα ψέματα των Ευρωπαίων για το ελληνικό χρέος ο αναλυτής και αρθρογράφος Edward Hadas τονίζει ότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων αγνοείται πως ο μοναδικός τρόπος δίκαιης μέτρησης του χρέους έγκειται στην καθαρή τρέχουσα αξία (Νet Ρresent Value).

«Όσοι γνωρίζουν οικονομικά, κατανοούν πως η μείωση του επιτοκίου των ομολόγων συνεπάγεται τη μείωση της πραγματικής τους αξίας. Όταν οι Ευρωπαίοι ισχυρίζονται πως δεν αποδέχονται καμία μείωση στην αξία των ελληνικών ομολόγων, ένα είναι σίγουρο… πως δεν λένε την αλήθεια! Άλλωστε, ήδη έχουν αποδεχθεί μία σημαντική μείωση της καθαρής τρέχουσας αξίας των ελληνικών ομολόγων. Μάλιστα, φαίνονται αρκετά πρόθυμοι να αποδεχθούν περαιτέρω μείωση…», αναφέρει.

Το δεύτερο ψέμα κατά τον κ. Hadas έγκειται στην παροχή τεράστιου όγκου δανείων προς την Ελλάδα, η οποία από το 2010 έως το 2014 ανέρχεται στα 254 δισ. ευρώ. «Όμως, η συντριπτική πλειονότητα των συγκεκριμένων χρημάτων επιστράφηκαν στους πιστωτές ως τόκοι και κεφάλαια προηγούμενων ελληνικών δανείων. Παράλληλα, η υψηλή συνεισφορά των Ευρωπαίων έγκειται στην επιβεβαίωση της ευρωπαϊκής επιρροής στις ελληνικές πολιτικές», λέει.

Το τρίτο μυστικό αφορά στις εξαγγελίες περί μη «δημοσιονομικής μεταβίβασης» (fiscal transfers).«Η Ε.Ε. είναι μία ένωση, όπου το χρήμα μετακινείται από το ένα κράτος στους πολίτες ενός άλλου κράτους. Μία τέτοια μεταφορά πραγματοποιήθηκε και στην Ελλάδα, όταν η ΕΚΤ χρηματοδότησε τις ελληνικές τράπεζες με χαμηλό επιτόκιο. Συμβαίνει και το αντίθετο όμως, όταν οι Έλληνες επιστήμονες μεταναστεύουν στη Γαλλία, καταβάλλοντας στη γαλλική κυβέρνηση τους φόρους τους».

Κατά τον αναλυτή του Reuters το εάν η Ελλάδα βγήκε ωφελημένη ή χαμένη από τις ευρωπαϊκές «μεταβιβάσεις» συνιστά ένα ατέρμονο debate. Όμως, η εμμονή στην εθελοτυφλία σχετικά με τη δημοσιονομική λιτότητα υπονομεύει την ουσία την Ε.Ε. «Μία Ένωση επιτάσσει και επιζητά τον καταμερισμό των κερδών και των απωλειών. Οι ισχυροί και πλούσιοι υποτίθεται πως πρέπει να στηρίζουν τους αδύναμους και φτωχούς».

Το τελευταίο ψέμα κατά τον κ. Hadas είναι ηθικό. «H υπαναχώρηση στην αποπληρωμή του χρέους δεν συνιστά απαραιτήτως μία λαθεμένη επιλογή, όπως συμβαίνει με τους πιστωτές της Ελλάδας. Το ίδιο φυσικά ισχύει και στην περίπτωση της εκπλήρωσης των δανειακών υποχρεώσεων μίας χώρας, εν μέσω βαθιάς ύφεσης».

Πρόκειται λοιπόν για ακόμη μία φωνή που λέει ότι το ελληνικό χρέος είναι πλασματικό και δημιουργήθηκε για να ασκηθεί εξουσία στην Ελλάδα και προφανώς για να δεθεί «χειροπόδαρα» η χώρα με τα δεσμά του μνημονίου.

Άσκηση πολιτικής πίεσης είναι σαφώς και η απόφαση της ΕΚΤ να μην δεχθεί από τις 11 Φεβρουαρίου και μετά τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα. Κι αυτό δεν το λέει μόνο η ελληνική κυβέρνηση, το σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg επισημαίνοντας πώς η απόφαση αυτή δεν θα έχει επίδραση στις τράπεζες και την ρευστότητα τους, αλλά συνιστά άσκηση πολιτικής πίεσης στην κυβέρνηση.

Από escapemedia μέσω hassapis-peter

Ξεβρακώθηκε η νεοταξική σοβαρή χρυσή αυγή! Η πρώτη ερώτηση τους, στην Βουλή αφορούσε έργο του Μπόμπολα!


Περισσότερα για τη σοβαρή χρυσή αυγή, το νεοταξικό όπλο της Μέρκελ: ΕΔΩ
Η πρώτη ερώτηση των βουλευτών του Ποταμιού, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.....
"Ερώτηση για την προβληματική λειτουργία του ΧΥΤΑ Μαυροράχης στην περιοχή της Ασσήρου του Λαγκαδά και τους κινδύνους που αυτή ενέχει για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον κατέθεσαν οι βουλευτές του Ποταμιού Κατερίνα Μάρκου (Β’ Θεσσαλονίκης) και Γιώργος Αμυράς (Β’ Αθηνών) προς τους...
Υπουργούς Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Ο ΧΥΤΑ λειτουργεί με βάση Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ), η οποία δεν έχει αναθεωρηθεί από το 2008, παρόλο που, εν τω μεταξύ, ο όγκος των απορριμμάτων έχει αυξηθεί επικίνδυνα. Παράλληλα, δεν έχει προχωρήσει ακόμα η συνολική επικαιροποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που ισχύει από το 2005.
Η σωρεία προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ΧΥΤΑ (εκροή διασταλαζόντων στον υδροφόρο ορίζοντα και στη λίμνη Κορώνεια, έντονη παρουσία βιοαερίου, ελλιπής λειτουργία βιολογικού καθαρισμού και υπερπλήρωση κυψελών) οδηγούν στην υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και της δημόσιας υγείας των κατοίκων της περιοχής, όπως έχει διαπιστωθεί επανειλημμένα από τις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και από τους περιβαλλοντικούς συλλόγους της περιοχής και την Επιτροπή Κοινωνικού Ελέγχου που έχει συσταθεί για την παρακολούθησή του.
Οι βουλευτές ζητούν να μάθουν σε ποιές ενέργειες θα προβούν τα αρμόδια Υπουργεία για την αντιμετώπιση των ως άνω θεμάτων που έχουν ανακύψει με τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Μαυροράχης, πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας του ΧΥΤΑ καθώς και πότε πρόκειται να ολοκληρωθεί ο νέος Περιφερειακός Σχεδιασμός της Κεντρικής Μακεδονίας ώστε να είναι σύμφωνος με τις τρέχουσες συνθήκες και ανάγκες της περιοχής αλλά και με τη σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Για το Ποτάμι, η βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί προτεραιότητα, όχι μόνο για τη μείωση της ρύπανσης και την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και ως δυναμικό τμήμα της οικονομίας, που συμβάλλει στην αύξηση της απασχόλησης και τη μείωση της χρήσης φυσικών πόρων.
Απαιτείται αλλαγή πολιτικής, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, με βασικά στοιχεία την πρόληψη, τη γενίκευση της ανακύκλωσης και κομποστοποίησης με διαλογή στην πηγή, την αποτελεσματική συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών και υπολειμμάτων, τη δραστική μείωση της ταφής (ΧΥΤΑ) και της μηχανικής επεξεργασίας."
Διαβάζουμε στον Ριζοσπάστη, σε άρθρο του 2008, σε ποιον εργολάβο δόθηκε ο συγκεκριμένος ΧΥΤΑ...
"Εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρείας ΑΚΤΩΡ, που ανέλαβε την κατασκευή του ΧΥΤΑ Μαυροράχης, και μίλησε στη σύσκεψη, ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να προσδιορίσει το χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να κάνει τη δοκιμαστική λειτουργία του ΧΥΤΑ, κάτι που καταγράφεται και στη σύμβαση που έχει υπογράψει η εταιρεία."
Μιλάμε για την απόλυτη ξεφτίλα....Υπηρέτες του Μπόμπολα, χωρίς να κρύβονται!
"Άνεμος Αντίστασης" 

Να το δούμε και να μην το πιστεύουμε!

Tα είπε όλα ο Μπαρμπα Γιάννης...

Ο ΑΔΩΝΙΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΤΗΤΗ

Screenshot_1

Λεφτά ή Ανεξαρτησία;…

Αν πρόκειται να ενημερωθείτε για τις Ευρω-εξελίξεις, οι ειδικοί συνιστούν χαλάρωση, ασκήσεις γιόγκα και σε βαριές περιπτώσεις ζάναξ και λεξοτανίλ.
Πώς άλλωστε να μείνεις ήρεμος όταν ακούς δηλώσεις του Σόιμπλε, του Βέλγου ή της Πορτογαλίδας που θέλουν πίσω τα λεφτά των φορολογούμενών τους.
Τα διαβάζεις δηλαδή και λες. «ρε πού τα έβαλα τα λεφτά τους; Να ψάξω στο πατάρι.». Φυσικά και δεν θα γίνω ρατσιστής για να εκτρέφω μίσος προς τις χώρες αυτές. Άλλωστε τη μπαρούφα που τρώνε ευρωπαϊκοί λαοί, την τρώνε και μπόλικοι δικοί μας. Όπως ……
………επίσης οι εκφραστές τέτοιων δηλώσεων είναι ανάλογοι Βενιζελοσαμαράδες. Αλλά με ενοχλεί πολύ μετά από χρόνια μιζέριας και μαύρης φτώχιας, να πιστεύουν πως τους τα έφαγα και τώρα θέλω να τους την σκάσω. Στις τράπεζες και στις τσέπες των δοσίλογων να πάτε να τα βρείτε.
Με τις ευλογίες σας καθόντουσαν στους σβέρκους μας τόσα χρόνια. Εγώ και ο κάθε εγώ από φτωχός έγινα φτωχότερος! Όσο κι αν το φιλειρηνιστικό αίσθημα με ωθεί στην «ευρωαντιμετώπιση» και στην ικανοποίηση και του δικού τους φαινομενικά λαϊκού αισθήματος. δυσκολεύομαι αγαπητοί ευρωπαίοι.
Σε μια Ευρώπη όπου υπάρχει ηγεμόνας και παρακατιανοί γλείφτες αυλικοί. εγώ δεν έχω θέση. Αν νομίζετε πως οφείλω να κάνω ζωή μισή εγώ και τα παιδιά μου για να συμπληρώνω τα πλεονάσματα σας τότε θα πάρω το καπελάκι μου και γεια σας. Γιατί περί αυτού πρόκειται. Δεν έχει να κάνει με χρήματα, αριθμούς και δημοσιονομικά.
Έχει να κάνει με το πότε και γιατί θα αποφασίσει κάποιο μεγαλολαμόγιο τραπεζίτης να σου κλείσει τη στρόφιγγα. Που λεν και οι παραθυράκιδες. Άλλωστε ο δανεισμός είναι το μέσον για κατάκτηση πλέον. Και για κάποιον καταραμένο λόγο έχει γίνει το μονοπώλιο της οικονομίας.
Αρκεί να υπάρχει δανεισμός και όλα ζάχαρη. Φοβερή η οικονομία μας όταν μας δανείζουν και σκάρτη όταν μας τα κόβουν. Βέβαια όταν σου δίνουν φραγκάκια δεν το κάνουν γιατί έχεις ωραία μούτρα αλλά γιατί ξέρουν πως είτε θα βγάλουν τα κέρδη τους, είτε θα σε μετατρέψουν σε μακροχρόνιο δούλο τους.
Και τα κέρδη τους δεν γίνεται να τα βγάλουν γιατί το χρήμα που δανείζεσαι είναι αέρας κοπανιστός. Επομένως πάμε στον αέναο δανεισμό που ανά πάσα στιγμή σε δένει αναλόγως τις ορέξεις του δανειστή σου.
Για αυτό η Ευρώπη θέλει να σου δανείζει αυτή και μόνο αυτή. Ακόμη κι αν πας σε άλλη τράπεζα για να τους πληρώσεις. στραβομουτσουνιάζουν. Αυτοί θέλουν το σκλαβάκι τους, όχι τα λεφτά τους. Για πολλούς λόγους λοιπόν. ούτε βήμα πίσω.
Η κυβέρνηση ξέρει πως αν κάνει κωλοτούμπα με αυτήν πλέον τη δυναμική που έχει ο κόσμος. θα πέσει την επόμενη μέρα.
Σαφώς και υποχωρήσεις θα υπάρξουν και υπήρξαν προκειμένου να γίνει το ανώδυνο θέλημα. Αλλά για όλους εσάς που έχετε φαγωθεί με τα βαφτίσια. καταλάβετε το λίγο ρε μαϊντανοί. Ζητούν παράταση της δανειακής σύμβασης (σημειωτέον ο Σαμαράς ζήτησε μόνο δίμηνη παράταση και όχι εξάμηνη που θα μπορούσε, για να βρεθούμε σε αδιέξοδα) για να προτείνουν κάτι διαφορετικό από το μνημόνιο.
Δηλαδή.αν το λέμε πάλι μνημόνιο αλλά δεν περιλαμβάνει κατάπτυστα μέτρα τι σας πειράζει; Αν η συμφωνία είναι προς όφελος του ματωμένου λαού μας. τι πρόβλημα έχετε πάλι; Εκεί εσείς. το κρέας ψάρι και αναμάσημα της κάθε παπαριάς του εκάστοτε βλαμμένου δημοσιογράφου.
Όπως σας πείραξε και η εκλογή Παυλόπουλου. λες και μας νοιάζει αν η γλάστρα της αυλής μας γέρνει αριστερά ή δεξιά. Ναι δεν τον γουστάρω ούτε εγώ, αλλά δεν έπρεπε να βρει ένα δεξιό καρναβάλι για την καρναβαλίστικη θέση; Ε βρήκε!
Προσωπικά δεν έχω την μανιώδη πρεμούρα για τιμωρία των δοσίλογων. η ιστορία θα τους τιμωρήσει ως αμιγώς κατοχικές κυβερνήσεις. Χώρια που αν το ξετυλίξουν αυτό το κουβάρι πρέπει να ξεθάψουν πολλούς. Ωστόσο το θέλημα αυτό το κατανοώ και τάσσομαι υπέρ του. Ίσως έχουν δίκιο όσοι υποστηρίζουν πως η εκλογή Παυλόπουλου βάζει στο σεντούκι το θέμα, αλλά πάλι πιστεύω πως είναι θέμα θέλησης.
Συνοψίζοντας. Μπορούμε να τα καταφέρουμε και χωρίς ευρωζώνη και ευρώ. Ότι κι αν λένε οι χαρτογιακάδες αναλυτές. υπολογίζουν τον κόσμο ως αριθμούς και μονάδες παραγωγής.
Δεν είναι καθόλου έτσι όμως. Αν έχω μια κυβέρνηση που εκφράζει το αίσθημα μου, αν νομοθετεί με βάση την συνολική ευημερία του κόσμου, τότε αγαπητοί χέστηδες… με χαρά θα πληρώσω τους φόρους μου και με χαρά θα συνεισφέρω στην παραγωγή όσο δυναμικά μπορώ.
Δεν με πειράζει να δουλέψω σκληρά και να περάσω δύσκολα. αλλά αν το κάνω θέλω να το κάνω για τον περιπτερά της γειτονιάς μου, για τον σκουπιδιάρη του δρόμου μου, για τον δάσκαλο των παιδιών μου.. όχι για κάποιον πούστη τραπεζίτη!
Α και μη ξεχάσω ΚΚΕ. λοβοτομημένες μαριονέτες λέει ο Αγγελάκας. Τις κλωστές να αλλάξετε. Μη μασάτε λοιπόν. Κάποτε θα λέμε στα παιδιά μας. Από τον μικρό τον τόπο μας ξεκίνησε.
Χαμένος Νέος  xamenosneos.blogspot.gr

Μέγαρο Μαξίμου: Η Ελλάδα γύρισε σελίδα! Τρόικα ΤΕΛΟΣ! Η διαπραγμάτευση ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ!

Μέγαρο Μαξίμου: Η Ελλάδα γύρισε σελίδα! Τρόικα ΤΕΛΟΣ! Η διαπραγμάτευση ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ!

Η Ελλάδα σήμερα γύρισε σελίδα, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας τη συμφωνία του έκτακτου Eurogroup.
Διαπραγμάτευση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι να δίνεις μάχες χωρίς να κάνεις πίσω από τη λαϊκή εντολή: «Ανετράπη ο σχεδιασμός παγίδευσης της νέας ελληνικής κυβέρνησης μέχρι της 28 Φεβρουαρίου. Ο βασικός στρατηγικός σχεδιασμός για χρόνο (4 μήνες), στα πλαίσια μιας ενδιάμεσης συμφωνίας, που θα μας δώσει δυνατότητα διαπραγμάτευσης, επετεύχθη.
Οι εκβιασμοί των τελευταίων 24ωρων έπεσαν στο κενό. Η αίτηση για επέκταση της δανειακής σύμβασης έγινε τελικά δεκτή επί της αρχής και αποτελεί βάση περαιτέρω αποφάσεων καθώς και των επόμενων εξελίξεων. 
Απετράπησαν τα υφεσιακά μέτρα με τα οποία είχε δεσμευθεί η προηγούμενη κυβέρνηση (mail Χαρδούβελη για περικοπές συντάξεων, αυξήσεις σε φόρους κλπ) καθώς και οι δεσμεύσεις για υπέρογκα και εξωπραγματικά πρωτογενή πλεονάσματα.
Τελείωσε το εξωθεσμικό μόρφωμα της τρόικα που έδινε εντολές και είχε καταστεί υπερεξουσία.
Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα παρουσιάσει τη δική της δέσμη μεταρρυθμίσεων για το επόμενο ενδιάμεσο στάδιο, προτάσσοντας αυτές που αποτελούν κοινό έδαφος. Δηλαδή την πάταξη της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς, την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης, την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Η ελληνική κυβέρνηση και η Ευρώπη παίρνει τον απαραίτητο χρόνο ώστε να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για την οριστική μετάβαση από την πολιτική της ύφεσης, της ανεργίας και της κοινωνικής ανασφάλειας στην πολιτική της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Η ελληνική κυβέρνηση με νηφαλιότητα θα προχωρήσει το κυβερνητικό της έργο, έχοντας στο πλευρό της την ελληνική κοινωνία, και θα συνεχίσει τη διαπραγμάτευση μέχρι την οριστική συμφωνία του καλοκαιριού».

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ξαφνική ΕΝΤΟΛΗ - ΒΟΜΒΑ από τον Αλέξη Τσίπρα που αναστάτωσε τους πάντες!

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ξαφνική ΕΝΤΟΛΗ - ΒΟΜΒΑ από τον Αλέξη Τσίπρα που αναστάτωσε τους πάντες!

Αμέσως μετά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, έχοντας εξασφαλίσει προηγουμένως τη σιωπηρή υποστήριξη των Ευρωπαίων ομολόγων του, πρόκειται να εξαπολύσει επίθεση εναντίον συγκεκριμένων οικονομικών παραγόντων, με κεντρικό σύνθημα να «φέρουν πίσω τα κλεμμένα», σύμφωνα με την εφημερίδα Παραπολιτικά.

Στο στόχαστρο του Μαξίμου έχουν τεθεί επιχειρηματίες με άμεση ή έμμεση πρόσβαση στον χώρο των ΜΜΕ, που ευνοήθηκαν από τις κυβερνήσεις Σημίτη, Παπανδρέου και Σαμαρά.
Ο Αλ. Τσίπρας έχει δώσει εντολή σε δύο υπουργούς να «τεκμηριώσουν» με στοιχεία την επιστροφή χρημάτων στα ταμεία του κράτους, ώστε να υπάρξει αξιοποίηση υπέρ του ελληνικού Δημοσίου.
Οι δύο υπουργοί που καλούνται να φέρουν σε πέρας αυτή τη δουλειά είναι ο Π. Νικολούδης και ο Δ. Μάρδας.

Πού θα κρυφτούν τη Δευτέρα Σαμαράς, Άδωνις και Βενιζέλος;



Θα τους κυνηγούν οι ΜΑΝΕΣ που είδαν τα παιδιά τους να ξενιτεύονται. Θα τους ψάχνουν οι ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ που είδαν τις κόρες τους να εγκαταλείπουν κάθε σκέψη για εγγονάκι.
 Θα τους αναζητούν οι ANEΡΓΟΙ που έφτασαν να τρέφονται στα συσσίτια. Κατέστεψαν την κοινωνία επειδή δήθεν ήταν μόνοδρομος.

Αλήθεια... απορία το έχουμε: Τη Δευτέρα, ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ που θα πάνε να κρυφτούν;
Τώρα που διαβάζετε αυτές τις γραµµές, κλιµάκια τεχνοκρατών κοστολογούν τις προγραµµατικές δηλώσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης, ενόψει του τακτικού Eurogroup της Δευτέρας, στο οποίο καλούνται να καταλήξουν σε µια απόφαση για το ελληνικό θέµα.

Για να ξέρουν «πόσο κάνει» αυτό που πρόκειται αύριο να συζητήσουν. ∆ηλαδή το stop στους πλειστηριασµούς, οι αλλαγές στη φορολογία, οι αποκαταστάσεις των αδικιών, η επαναφορά των συντάξεων, η ανόρθωση των ταµείων, η αύξηση του κατώτατου µισθού. Με άλλα λόγια, η αντιµετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, που οι ίδιοι προκάλεσαν. Αυτό µετράνε τώρα.

Το «πόσο κάνει» η διόρθωση της ζηµίας που µας προκάλεσαν. Αυτό είναι µια θετική ή αρνητική εξέλιξη;

2o Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού - Αποκριάτικη γιορτή




ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


                  Πρόσκληση  σε συνέντευξη τύπου στην Π.Ε.Πιερίας

Συνέντευξη τύπου παραχωρούν από κοινού ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας <ΖΕΥΣ>, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου και ο Δήμος Δίου Ολύμπου, την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015  στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε.Πιερίας (28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη, 4ος όροφος) με θέμα τη διοργάνωση του 6ου Διεθνή Ημιμαραθωνίου «ΔΙΟΝ» -και των παράλληλων αγώνων -  που θα διεξαχθεί την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015.


Eurogroup: Το πλήρες κείμενο της συμφωνίας ( για πρώτη φορά όλη η αλήθεια....Παλιοκοπριτες που διοικούσατε τόσα χρονιά)


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του ανακοινωθέντος του Eurogroup.

«Το Eurogroup επαναλαμβάνει την εκτίμησή του για τις αξιοσημείωτες προσπάθειες προσαρμογής οι οποίες ανελήφθησαν από την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό τα τελευταία χρόνια. Κατά τη διάρκεια των λίγων τελευταίων εβδομάδων διεξαγάγαμε, από κοινού με τους θεσμούς, έναν εντατικό και εποικοδομητικό διάλογο με τις νέες ελληνικές αρχές και καταλήξαμε σε μια κοινή θέση σήμερα.

Το Γιούρογκρουπ σημειώνει, στο πλαίσιο της υπάρχουσας διευθέτησης, το αίτημα των ελληνικών αρχών για την παράταση της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης (Master Financial Assistance Facility Agreement, MFFA), η οποία θεμελιώνεται σε ένα σύνολο δεσμεύσεων. Ο σκοπός της παράτασης αυτής είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης στη βάση των όρων της τρέχουσας διευθέτησης, με την καλύτερη δυνατή χρήση της δεδομένης ευελιξίας η οποία θα εξετασθεί από κοινού με τις ελληνικές αρχές και τους θεσμούς. Αυτή η παράταση θα γεφυρώσει το χρόνο που θα απαιτηθεί για τις συζητήσεις για μια ενδεχόμενη διάδοχη διευθέτηση ανάμεσα στο Γιούρογκρουπ, τους θεσμούς και την Ελλάδα.

Οι ελληνικές αρχές θα παρουσιάσουν έναν πρώτο κατάλογο μεταρρυθμιστικών μέτρων, επί τη βάση της τρέχουσας συμφωνίας, ως το τέλος της Δευτέρας 23ης Φεβρουαρίου (2015). Οι θεσμοί θα εκφέρουν μια πρώτη άποψη για το εάν αυτή είναι επαρκώς συνεκτική ώστε να αποτελέσει ένα έγκυρο σημείο εκκίνησης για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Ο κατάλογος αυτός θα διευκρινιστεί περαιτέρω και κατόπιν θα συμφωνηθεί με τους θεσμούς ως τα τέλη του Απριλίου.

Μόνον η έγκριση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης του παραταθέντος προγράμματος από τους θεσμούς θα επιτρέψει με τη σειρά του την οποιαδήποτε εκταμίευση της εναπομείνασας δόσης από το τρέχον πρόγραμμα του ΕΤΧΣ και την μεταφορά των κερδών του 2014 από το πρόγραμμα SMP. Αμφότερες υπόκεινται στην έγκριση του Γιούρογκρουπ.

Ενόψει της αξιολόγησης από τους θεσμούς η Ευρωομάδα συμφωνεί ότι τα κεφάλαια, τα οποία είναι ως τώρα διαθέσιμα στο ΤΧΣ, θα πρέπει να διακρατηθούν από τον ΕΤΧΣ, άνευ δικαιώματος τρίτων, για τη διάρκεια της παράτασης της MFFA. Τα κεφάλαια θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμα κατά τη διάρκεια της παράτασης της MFFA και να μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για τα κόστη ανακεφαλαιοποίησης και εκκαθάρισης τραπεζών. Θα μπορούν να εκταμιευθούν κατόπιν αιτήματος με απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας / του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού.

Υπό αυτό το φως καλωσορίζουμε τη δέσμευση των ελληνικών αρχών να συνεργαστούν στενά με τους ευρωπαϊκούς και τους διεθνείς θεσμούς και εταίρους. Σε αυτό το πλαίσιο, υπενθυμίζουμε την ανεξαρτησία της ΕΚΤ. Συμφωνήσαμε επίσης ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει να διαδραματίζει τον δικό του ρόλο.

Οι ελληνικές αρχές εξέφρασαν τη σθεναρή δέσμευσή τους σε μια ευρύτερη και βαθύτερη διαδικασία εφαρμογής διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα αποσκοπεί στην διαρκή βελτίωση των προοπτικών ανάπτυξης και απασχόλησης, τη διασφάλιση της σταθερότητας και της ανθεκτικότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα και της προαγωγής της κοινωνικής δικαιοσύνης. Οι αρχές δεσμεύονται στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που έπρεπε να είχαν εφαρμοστεί εδώ και πολύ καιρό για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του δημοσίου τομέα. Σε αυτό το πλαίσιο οι ελληνικές αρχές ανέλαβαν την ευθύνη να χρησιμοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο τη συνεχιζόμενη παροχή τεχνικής βοήθειας.

Οι ελληνικές αρχές επαναλαμβάνουν την αδιαμφισβήτητη δέσμευσή τους να τιμήσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς όλους τους πιστωτές τους πλήρως και εγκαίρως.

Οι ελληνικές αρχές δεσμεύθηκαν επίσης να εγγυηθούν τα απαραίτητα πρωτογενή δημοσιονομικά πλεονάσματα ή τα έσοδα που απαιτούνται για να εγγυηθούν τη βιωσιμότητα του χρέους, όπως όριζε το ανακοινωθέν του Γιούρογκρουπ του Νοεμβρίου του 2012. Οι θεσμοί, σε ό,τι αφορά τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα το 2015, θα λάβουν υπόψη τους τις οικονομικές συνθήκες του 2015.

Με δεδομένες αυτές τις δεσμεύσεις καλωσορίζουμε το ότι σε έναν αριθμό πεδίων, οι ελληνικές πολιτικές προτεραιότητες μπορούν να συμβάλουν στην ενίσχυση και την καλύτερη εφαρμογή της τρέχουσας διευθέτησης. Οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να απόσχουν από την ακύρωση μέτρων και από μονομερείς αλλαγές των πολιτικών και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα επηρέαζαν αρνητικά τους δημοσιονομικούς στόχους, την ανάκαμψη της οικονομίας ή τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, όπως αυτά αξιολογούνται από τους θεσμούς.

Βάσει του αιτήματος, των δεσμεύσεων των ελληνικών αρχών, των γνωμοδοτήσεων των θεσμών και τη σημερινή συμφωνία, θα ξεκινήσουμε τις εθνικές διαδικασίες με σκοπό να καταλήξουμε σε μια οριστική απόφαση για την παράταση της τρέχουσας Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης του ΕΤΧΣ για έως και τέσσερις μήνες από το διοικητικό συμβούλιο του ΕΤΧΣ. Επίσης καλούμε τους θεσμούς και τις ελληνικές αρχές να ξαναρχίσουν αμέσως το έργο τους που θα επιτρέψει την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Παραμένουμε δεσμευμένοι στη χορήγηση επαρκούς στήριξης στην Ελλάδα ωσότου ανακτήσει πλήρη πρόσβαση στις αγορές εφόσον τηρήσει τις δεσμεύσεις εντός του συμφωνημένου πλαισίου».

ΤΟ ΚΑΡΙΠΕΙΟ ΜΕΛΑΘΡΟ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



   Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης έξη και πλέον δεκαετιών της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης αλλά και με αφορμή την πρόσφατη βράβευση της από την Ακαδημία Αθηνών, το Καρίπειο Μέλαθρο-Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού Θεσσαλονίκης, τίμησε τον κορυφαίο πολιτιστικό σύλλογο της Πιερίας σε ειδική πανηγυρική συνεδρία το βράδυ της Παρασκευής 20 Φεβρουαρίου 2015.
   Παράλληλα το ίδρυμα τίμησε και τον Σμηναγό Σωτήριο Στράλη ο οποίος όπως είναι γνωστό στις 28 Οκτωβρίου 2014 στη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης της επετείου του ιστορικού ΟΧΙ του 1940 στη Θεσσαλονίκη, με το πολεμικό αεροσκάφος του διασχίζοντας τους αιθέρες της Μακεδονικής γης, έστειλε το από αέρος μήνυμα του, το συγκινητικό «Ψηλά το κεφάλι Ελληνες ».
   Στην προσφώνησή του ο πρόεδρος του Καρίπειου Μελάθρου καθηγητής πανεπιστημίου Αθανάσιος Αγγελόπουλος, επισήμανε: « Σήμερα τιμούμε τους ανθρώπους του πνεύματος και των αιθέρων. Τους αετούς της σκέψης και των ουρανών. Την Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης για την επί εξήντα ένα χρόνια προσφοράς λόγου, ιστορίας, πολιτισμού, τέχνης στην Κατερίνη και την Πιερία. Επίσης τον Σμηναγό Σωτήριο Στράλη για το από των αιθέρων πατριωτικό μήνυμα του προς όλους τους Έλληνες την 28η Οκτωβρίου 2014.»
   Ο κ. Αγγελόπουλος απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, είπε: « Η εξήντα ενός χρόνων δράση πολιτισμού και επιστήμης της Εστίας είναι ασφαλώς αξιέπαινη και αξιοζήλευτη. Συνεργασθήκαμε εποικοδομητικά στις μέχρι τώρα τρεις εκδόσεις της Ε.Π.Μ. και ετοιμάζουμε την τέταρτη με θέμα τα πρακτικά των συνεδρίων που επικεντρώνονται στην Πιερία των Βυζαντινών και νεώτερων χρόνων. Στο πρόσωπό σας γνώρισα ένα ταπεινό και αφανή άνθρωπο της προσφοράς. Η τιμή σας ανήκει.
    Όπως οφείλουμε επίσης να συγχαρούμε και να επιβραβεύσουμε το έργο και την συμβολή του εφόρου τέχνης και λόγου της Εστίας, του Νικολάου Γραίκου, στην έκδοση των πρακτικών των συνεδρίων της Βυζαντινής και μετέπειτα Πιερίας. Άλλωστε δικαίως και οι δύο επάξια βραβευτήκατε από την Ακαδημία Αθηνών την απελθούσα χρονιά. Θερμά συγχαρητήρια.»
   Από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντινίδης αφού ευχαρίστησε το διοικητικό συμβούλιο και προσωπικά τον πρόεδρο του ιδρύματος  κ. Αγγελόπουλο για τη μεγάλη τιμή, αναφέρθηκε στην μακρόχρονη πνευματική συνεργασία της Εστίας Πιερίδων Μουσών και του Καρίπειου Μελάθρου και καταλήγοντας, είπε: « Θεωρούμε δεδομένη τη συνέχιση της συνεργασίας μας στον τομέα της από κοινού διοργάνωσης των συνεδρίων για την Πιερία των Βυζαντινών και νεωτέρων χρόνων που ξεκίνησε το 1993, αλλά και σε άλλους τομείς της ιστορίας του τόπου μας και ευρύτερα της Μακεδονίας.
   Ο καθηγητής Αθανάσιος Αγγελόπουλος όπως και ο προηγούμενος πρόεδρος του Καρίπειου Μελάθρου καθηγητής Αθανάσιος Καραθανάσης βοήθησαν στο έργο της Εστίας, έτσι ώστε σήμερα να έχουμε δημιουργήσει μια αξιόλογη ιστορική παρακαταθήκη για την ιστορία της Πιερίας. Σας ευχαριστώ πολύ.»
   Την τιμητική διάκριση στον πρόεδρο της Ε.Π.Μ. Κατερίνης Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη τον οποίο συνόδευαν ο γενικός γραμματέας της Εστίας  Αναστάσιος Πολυχρονίδης και οι έφοροι Αντώνιος Μπίντας (χορωδίας και αιμοδοσίας) και Νικόλαος Γραίκος (τέχνης και λόγου), απένειμε ο κ. Καραθανάσης.

   

Το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015, στις 7.30 το βράδυ στην εκπομπή «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ» της ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ με τον Γιάννη Τσιμπονίδη Θέμα: «Νέο Προεδρείο Ε.Ν.Α. Πιερίας»




Η εκπομπή «Κοντά στους Αγρότες», με τον Γιάννη Τσιμπονίδη, που μεταδίδεται το Σάββατο 21  Φεβρουαρίου  2015, στις 7.30  το βράδυ, στην ΔΙΟΝ Τηλεόραση Κεντρικής Μακεδονίας(diontv.gr),  θέμα της έχει :
«Νέο Προεδρείο Ε.Ν.Α. Πιερίας».

Προσκεκλημένοι εκπομπής:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΛΗΣ
Πρόεδρος Ε.Ν.Α. Πιερίας

ΝΙΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ
Αντιπρόεδρος Ε.Ν.Α. Πιερίας

ΤΑΣΟΣ ΤΣΙΝΤΖΗΡΑΣ
Μέλος ΔΣ Ε.Ν.Α. Πιερίας


 ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΦΗΣ
Μέλος Ε.Ν.Α. Πιερίας

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΙΔΗΣ(τηλεφωνική)

Υπεύθυνος ΡΟΔΙ ΕΛΛΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ»


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20/02/2015



Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της  ημερίδας με θέμα «Σύγχρονα ενεργειακά αποδοτικά κτίρια στην Αυτοδιοίκηση» που διοργάνωσε  η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015 στο ξενοδοχείο “THE ΜΕΤ HOTEL” στη Θεσσαλονίκη.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν πλήθος συμμετεχόντων, η πλειοψηφία των οποίων αποτελούνταν από εκπροσώπους των Δήμων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στελέχη  των τεχνικών υπηρεσιών των Δήμων, ιδιώτες μηχανικούς κ.λπ.
Το συντονισμό της ημερίδας είχε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας σε θέματα Ευρωπαϊκών Πόρων και Προγραμμάτων Αλέξανδρος Θάνος. Ο κ. Θάνος στην ομιλία του αναφέρθηκε διεξοδικά στο νέο κτίριο της Π.Κ.Μ., το οποίο πρόκειται να στεγάσει μεγάλο μέρος των υπηρεσιών της μέχρι το τέλος του 2015 και αποτελεί ένα πρότυπο, σύγχρονο και ενεργειακά αποδοτικό κτίριο. «Το νέο κτίριο της Π.Κ.Μ. είναι εξοπλισμένο με τρία συστήματα γεωθερμίας (οριζόντιο κλειστό, κατακόρυφό κλειστό και ανοιχτό), με Κεντρικό Σύστημα Ελέγχου Κτιρίου (BMS). Χάρη σε αυτά τα χαρακτηριστικά του έχει επιλεγεί ως υπόδειγμα καλής πρακτικής στο πλαίσιο του έργου AIDA, που χρηματοδότησε και την εκδήλωση» τόνισε, μεταξύ άλλων ο κ. Θάνος ενώ υπογράμμισε τη σημασία της βιώσιμης ενεργειακής ανάπτυξης για την Π.Κ.Μ, με δεδομένο ότι μέσω της κατάρτισης της Στρατηγικής Ευφυούς Εξειδίκευσης (RIS3) στην Π.Κ.Μ. αναγνωρίστηκε ως στρατηγικός στόχος της Περιφέρειας η προώθηση της ενεργειακής απόδοσης, των ΑΠΕ (Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) και της μείωσης των εκπομπών CO2 και αναδείχθηκε η σημασία του τομέα δομικών υλικών.

Στο πλαίσιο της ημερίδας στελέχη του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών  και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ) και της Διαχειριστικής Αρχής των Προγραμμάτων του Στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία» ανέπτυξαν εισηγήσεις που αφορούσαν στα κτίρια σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης στην τοπική αυτοδιοίκηση, τις δυνατότητες ενεργειακής αναβάθμισης υφισταμένων δημόσιων κτιρίων, τις προοπτικές διασυνοριακής συνεργασίας στο πεδίο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τη χρηματοδότηση έργων ενεργειακής απόδοσης των ΟΤΑ από το ΤΠΔ καθώς και τις Συμβάσεις Ενεργειακής Απόδοσης μέσω Επιχειρήσεων Ενεργειακών Υπηρεσιών.
Στη συνέχεια, στελέχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  και μέλη της ομάδας των μελετητών του  νέου κτιρίου της Π.Κ.Μ. παρουσίασαν τον  αρχιτεκτονικό  σχεδιασμό  του κτιρίου και τις τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που ενσωματώνονται σε αυτό. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν δύο εκπαιδευτικές επισκέψεις - ξεναγήσεις  στο νέο κτίριο της Π.Κ.Μ.  και παρουσίαση των ενεργειακών του συστημάτων από τους εκπροσώπους της κατασκευάστριας εταιρείας.







Ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Γραφείο Τύπου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
 ΜΕΛΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
        ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ  24   -    60100 ΚΑΤΕΡΙΝΗ -   ΤΗΛ. 2351-023888  FAX: 2351-075497  
e-mail: ergkat@otenet.gr
           
      
                                                                                                                                                                                                                    Κατερίνη 18 Φεβρουαρίου 2015


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Σχετικά με την αργία της Καθαράς Δευτέρας κάνουμε γνωστό στους εργαζόμενους αλλά και στους επιχειρηματίες της Πιερίας ότι η Καθαρά Δευτέρα είναι υποχρεωτική αργία για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις Σούπερ Μάρκετ με εξαίρεση τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ που βρίσκονται σε Δήμους με πληθυσμό κάτω των επτά χιλιάδων (7.000) κατοίκων, όπου η Καθαρά Δευτέρα είναι προαιρετική αργία.
Επομένως σε όλη τη Πιερία τα Σούπερ Μάρκετ θα είναι κλειστά την Καθαρά Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου αφού και οι τρεις Καλλικρατικοί Δήμοι της Πιερίας έχουν πληθυσμό άνω των 7.000 κατοίκων.

 Για το Δ.Σ 
  
         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΛΑΣΗΣ ΚΟΤΡΩΝΗΣ                        ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ