ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Ας ρουφιανέψουμε λίγο. Ας εκδικηθούμε...

Νίκος Παππάς: Όποιος έχει εναλλακτικές να τις πει There Is No Alternative

O Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πως θα είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ. Μπορεί και με τη ΝΔ... Μέχρι διαγραφή πάει!

ΧΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ..ΕΛΛΗΝΕΣ!!.. Ευτυχείτε !! Η προδοσία του Τσίπρα σήμανε και το τέλος των χαρισματικών ηγετών. Τώρα μιλάει ο λαός

Θα ήθελα να απευθυνθώ σε όλους τους φίλους και αναγνώστες που έχουν πέσει σε κατάθλιψη και σκέφτονται το χαρακίρι.
Παιδιά μην αυτοκτονείτε ακόμα, το γλέντι τώρα αρχίζει. Η κύρια αιτία της κατάθλιψης είναι πως ο Τσίπρας μας πούλησε και θα έρθει άλλο μνημόνιο, και άλλα 5 χρόνια σκλαβιάς.
Τα πράγματα όμως είναι τελείως διαφορετικά. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πια στο παρελθόν ακόμα κι αν το θέλαμε. Η ιστορία έχει αλλάξει ριζικά.Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω. Κι ας μην μπορείτε να το δείτε τώρα στην Ελλάδα.
Ηθελημένα ή αθέλητα ο Τσίπρας έθεσε σε κίνηση καταστάσεις μη αναστρέψιμες:…..
…….
1. Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου σήμανε το τέλος της Μεταπολίτευσης. Τελεία. Οι Έλληνες έπαψαν να είναι φοβισμένοι ραγιάδες. Έπαψαν να είναι χωρισμένοι σε δεξιούς και αριστερούς. Γίνανε άνθρωποι που θέλουν την συλλογική πρόοδο γνωρίζοντας ότι αυτό θα περάσει από φοβερές δυσκολίες. Και για πρώτη φορά ήταν όλοι μαζί με ένα σκοπό.
2. Η προδοσία του Τσίπρα σήμανε και το τέλος των χαρισματικών ηγετών. Τώρα μιλάει ο λαός.Όποιος δεν κάνει αυτά για τα οποία ψηφίστηκε θα φεύγει.
3. Το μνημόνιο 3 ακόμα κι αν έρθει στη Βουλή δε θα ψηφιστεί. Ακόμα κι αν ψηφιστεί δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Τα νούμερα δε βγαίνουν. Δεν υπάρχουν πια λεφτά. Μια επόμενη κυβέρνηση μπορεί εύκολα να το καταγγείλει ως ανιτσυνταγματικό μια που αντιτίθεται στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
4. Μετά τις εκλογές του Γενάρη το πολιτικό σκηνικό έχει αλλάξει. Ο λαός δεν δείχνει άλλη ανοχή. Τα μεγάλα κόμματα έχουν συρρικνωθεί και κατακερματιστεί. Δεν έχουν πια την ισχύ να επιβάλλουν πολιτικές λιτότητας.
5. Οι διαπραγματεύσεις κατέδειξαν και στους πιο φανατικούς ευρωπαϊστές ότι οι “εταίροι” είναι αδίστακτοι εκβιαστές. Δεν έχουν κανένα πολιτικό όραμα για την Ευρώπη. Είναι δικαστικοί κλητήρες τοκογλύφων. Δεν κράτησαν πια ούτε τα προσχήματα.
6. Το πραγματικό πρόσωπο των υπαλλήλων των Βρυξελλών δεν το είδαν μόνο οι Έλληνες. Πιο σημαντικά, το είδε όλος ο κόσμος. Δεν υπάρχει σοβαρός αναλυτής πια που να μην παραδέχεται ότι οι Γερμανοί σαν ηγεμονική δύναμη θέλουν να μετατρέψουν τις χώρες της ΕΕ σε αποικίες χρέους. Έχει επέλθει ανεπανόρθωτο ρήγμα στην οποιαδήποτε επίφαση ενότητας. Η Γαλλία μπορεί να ακολουθεί αυτή τη στιγμή, αλλά τα αντιγερμανικά αντανακλαστικά του γαλλικού λαού έχουν τεθεί σε κίνηση. Κι ας κάνει ο Ολάντ την πάπια. Με την πρώτη ευκαιρία, θα τους την κάνει. Οι Γάλλοι δεν είναι γατάκια.Τα Βρετανικά ΜΜΕ ήδη αναρωτιούνται για ποιο λόγο να παραμένουν σε μια Ένωση όπου η Γερμανία κάνει κουμάντο με τόσο απολυταρχικό τρόπο. Ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούν τόσο καιρό να συντρίψουν μια τόσο ανίσχυρη και ταλαιπωρημένη χώρα έχει προκαλέσει σοκ. Και είμαστε λίγο πριν το δημοψήφισμα στο οποίο καλούνται να αποφασίσουν αν θέλουν να μείνουν στην ΕΕ. Ο Αυστριακός καγκελάριος τα λέει έξω από τα δόντια.Οι ισπανικές εκλογές πλησιάζουν. Το ευρώ και η ΕΕ δεν έχουν πολλά ψωμιά.
Έχω κι άλλα πολλά να γράψω, αλλά δεν θέλω να καταχραστώ τη φιλοξενία του πιτσιρίκου. Έχουν αλλάξει πολλά. Αλλάξαμε κι εμείς. Είτε είμαστε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό έχουμε σφυρηλατηθεί από αυτά τα δύσκολα χρόνια και γίναμε άλλοι άνθρωποι, πιο δυνατοί και πιο σίγουροι για τον εαυτό μας. Κανείς δεν μπορεί να μας το πάρει τώρα αυτό. Το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε τώρα είναι να κλαίμε με ηττοπάθεια. Αν ο Αλέξης κιότεψε τόσο το χειρότερο για τον Αλέξη. Η χώρα μπορεί να προχωρήσει και χωρίς αυτόν.
Μην ξεχνάτε το Θεό της Ελλάδας! Μέσα στην ιστορία μας είναι παντού.
Φιλιά από Αγγλία,
Ράνια
(Αγαπητή Ράνια, δώσε στους πολίτες μερικές ημέρες για να καταλάβουν την πολιτική απάτη του Αλέξη Τσίπρα. Δεν μπορούν οι καημένοι. Ελπίζουν ακόμα. Με ένα ακόμα Μνημόνιο στο κεφάλι. Θα καταλάβουν, όμως. Για την ώρα, κάποιοι νομίζουν πως κάτι είχαν ρίξει στο νερό του Τσίπρα. Ναι, τον ψέκασαν κιόλας. Να είσαι καλά.)

Ο Τσίπρας κερδίζει στη Βουλή, χάνει το κόμμα. Αλλη μία «πύρρειος νίκη»

Ο Τσίπρας κερδίζει στη Βουλή, χάνει το κόμμα. Αλλη μία «πύρρειος νίκη»Το νέο μνημόνιο περνάει απόψε από τη Βουλή με τις ψήφους της αντιπολίτευσης, ο Αλέξης Τσίπρας κερδίζει μια κρίσιμη μάχη, αλλά χάνει το κόμμα. Η νέα συμφωνία προκαλεί «έκρηξη» στον ΣΥΡΙΖΑ, που κινδυνεύει να διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη. Κλιμακώνονται οι εσωτερικές αντιδράσεις, ενώ παράλληλα εντείνονται οι διεργασίες σε όλες τις οργανωτικές βαθμίδες του κόμματος. Η πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής τάχθηκε ήδη ανοιχτά κατά της συμφωνίας, καλώντας τους βουλευτές να ψηφίσουν «όχι» και τις κομματικές οργανώσεις να αναλάβουν δράση για να πιέσουν την κυβέρνηση. Αναμένονται κι άλλες παραιτήσεις υπουργών και……..
γγ υπουργείων, που ανοίγουν το δρόμο για ανασχηματισμό> Υπό αμφισβήτηση τίθεται πλέον η δυνατότητα του κυβερνητικού σχήματος να υλοποιήσει τα μέτρα που περιλαμβάνονται στη νέα συμφωνία.
Στο στόχαστρο σφοδρής κριτικής βρίσκεται πλέον προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος προσπαθεί να περιορίσει τις διαρροές στην αποψινή ψηφοφορία και να διατηρήσει την ενότητα της κοινοβουλευτικής ομάδας, αρνούμενος μέχρι στιγμής να συναινέσει στη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής, παρά την ομόφωνη σχετική απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Η πλειοψηφία των μελών της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ (108 σε σύνολο 201 μελών) προσυπέγραψε κείμενο στο οποίο τονίζεται ότι  η συμφωνία με τους δανειστές συνιστά ένα «νέο μνημόνιο με επαχθέστατους και ταπεινωτικούς όρους επιτήρησης, καταστροφικό για τον τόπο και το λαό μας».
Αναφέρεται επίσης ότι «η συμφωνία αυτή δεν είναι συμβατή με τις ιδέες και τις αρχές της αριστεράς, κυρίως όμως με τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων. Η πρόταση αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον κόσμο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Το παλλαϊκό περήφανο ‘ΟΧΙ’ στο δημοψήφισμα δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση να υποκύψει στα εκβιαστικά τελεσίγραφα των δανειστών.»
Τα 108 μέλη της ΚΕ καλούν «τα μέλη, τα στελέχη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να περιφρουρήσουν την ενότητα του κόμματος», στη βάση των συνεδριακών αποφάσεων του ΣΥΡΙΖΑ και των προγραμματικών του δεσμεύσεων.
Κατά της συμφωνίας έχουν κινητοποιηθεί περιφερειακά στελέχη του κόμματος από όλη την Ελλάδα. Οι μεγαλύτερες Νομαρχιακές Επιτροπές – μεταξύ των οποίων της Α’ Αθήνας και Θεσσαλονίκης – έχουν λάβει αποφάσεις κατά του νέου μνημονίου και καλούν τους βουλευτές του κόμματος να μην το ψηφίσουν.
Αυτή την ώρα αρχίζει η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, όπου αναμένεται ότι θα αποσαφηνισθεί η στάση που θα τηρήσουν οι αντιτιθέμενοι στη συμφωνία με τους δανειστές.
Οι βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας έχουν δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο, αλλά δεν θα αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε θα παραδώσουν τις έδρες τους.
Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις κομματικών στελεχών, «όχι» θα ψηφίσουν περίπου 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ «παρών» θα πούν 20-22 και 7 θα απόσχουν της ψηφοφορίας.
sofokleousin

Θαυμάστε τον… νεοφιλελεύθερο Αλέξη Τσίπρα

του Δημήτρη Κανελόπουλου
Ας δούμε 10 μόνο από τα μέτρα που θα νομοθετήσει αυτή η κυβέρνηση και θα αποτελούσαν την… ντροπή οποιουδήποτε αριστερού, σε οποιοδήποτε μέρος της Γης, όχι να τα εφαρμόσει αλλά και να τα σκεφτεί ακόμα.
1) «Λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή».
2) «Υλοποίηση όλων των συστάσεων της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ». Όλων. Επαναλαμβάνω: όλων!
3) «Ιδιωτικοποίηση της ενέργειας». Η μικρή ΔΕΗ δηλαδή.
4) «Αυστηρή επανεξέταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων». Αριστερή κυβέρνηση εναντίον των συλλογικών συμβάσεων; Που να το πεις και ποιος να σε πιστέψει.
5) «Αυστηρή επανεξέταση των εργατικών κινητοποιήσεων». Η Αριστερά να απαγορεύει τις απεργίες; Όνειδος για την ιστορία………
της παγκόσμιας Αριστεράς.
6) «Θα ακολουθήσει τη βέλτιστη πρακτική της ΕΕ για τις ομαδικές απολύσεις». Σε αυτό αδυνατώ να κάνω κάποιο σχόλιο. Σηκώνω τα χέρια ψηλά.
7) «25 δισ. ευρώ ελληνικά περιουσιακά στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν για την επιστροφή της …
ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών». Ξεπουλάει την πατρίδα για να σώσει τις τράπεζες. Ο αριστερός πρωθυπουργός.
8) «Η κυβέρνηση οφείλει να διαβουλεύεται και να συμφωνεί με τους θεσμούς όσον αφορά όλα τα νομοσχέδια, αρκετό χρόνο πριν από την υποβολή τους σε δημόσια διαβούλευση ή στη Βουλή». Μιλάμε για ανεξάρτητη κυβέρνηση! Να δείχνει από πριν στην Τρόικα τα νομοσχέδια ώστε να παίρνει την έγκρισή της.
9) «Η ελληνική κυβέρνηση θα επανεξετάσει, με σκοπό να τις τροποποιήσει, τις θεσπισθείσες νομοθετικές πράξεις που δεν συνάδουν με τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου». Μιλάμε τον ξεφτιλίζουν εντελώς, τόσο που μου δημιουργεί οίκτο.
10) «Οι ελληνικές αρχές επαναλαμβάνουν την κατηγορηματική δέσμευσή τους να τηρήσουν πλήρως και εγκαίρως τις χρηματοοικονομικές τους υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές τους». Και ο λαός ας πεθάνει…
Τελικά ο Αλέξης Τσίπρας και παρά τα λεγόμενά του αποδεικνύεται «πρωθυπουργός παντός καιρού».
efsyn –  pandiera.gr/