ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Τούντορ: Μας έλειψε η ποιότητα μπροστά στα τελευταία 20 μέτρα στάθηκε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ δηλώνοντας ευχαριστημένος από την εμφάνιση της ομάδας του


ΙΓΚΟΡ ΤΟΥΝΤΟΡ


Στην ποιότητα που έλειψε στα τελευταία είκοσι μέτρα στάθηκε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Ιγκόρ Τούντορ επισημαίνοντας πως έμεινε ευχαριστημένος από την εμφάνιση της ομάδας του.
Ο Κροάτης προπονητής μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα στην κάμερα του OTE SPORT ανέφερε: «Ήμασταν καλύτερη αλλά στερούμασταν ποιότητα στα τελευταία 20 μέτρα. Είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα μου».
Για την συνέχεια του ομίλου: «Δεν με απασχολούν οι πόντοι, δεν θέλω να μιλήσω, θα τα δούμε στο τέλος».
Πηγή: gazzetta.gr

Γιατί οι γυναίκες απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ μετά τα 40

Γιατί οι γυναίκες απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ μετά τα 40
Οι γυναίκες μετά τα 40 είναι πιο ικανοποιημένες από την ερωτική τους ζωή.
Αυτό είναι το συμπέρασμα νέας έρευνας που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση American Journal of Medicine.
Οι ερευνητές παρακολούθησαν μια ομάδα γυναικών από 40 έως 100 ετών, με μέση ηλικία τα 67 χρόνια. Οι μισές από τις συμμετέχουσες είπαν πως ήταν πιο ενεργές σεξουαλικά και οι περισσότερες από αυτές ήταν πως ένιωθαν ερωτική διέγερση και μπορούσαν να φτάσουν σε οργασμό στη διάρκεια του σεξ ακόμη και μετά την ηλικία των 80 ετών.
Επιπλέον, ανάμεσα στις σεξουαλικά ενεργές γυναίκες εκείνες που ήταν κάτω των 55 ή πάνω των 80 ήταν αυτές που ανέφεραν σε μεγαλύτερο ποσοστό ικανοποίηση από την ικανότητά τους να φτάσουν σε οργασμό. «Με ξάφνιασε το πόσοι άνθρωποι ήταν εντελώς ικανοποιημένοι μετά την ηλικία των 80 ετών», είπε η ερευνήτρια Elizabeth Barrett-Connor. Η συγκεκριμένη μελέτη ήταν η πρώτη αυτού του μεγέθους (1.303 γυναίκες) που εστίασε στην ερωτική ζωή αποκλειστικά υγιών γυναικών, σε αντίθεση με προηγούμενες προσπάθειες που είχαν επικεντρωθεί στη μελέτη γυναικών με σεξουαλική δυσλειτουργία ή που προσπαθούσαν να ελέγξουν την επίδραση της ορμονικής θεραπείας στην ερωτική ζωή των γυναικών, επισήμανε η Barrett-Connor.
Το γεγονός πως οι γυναίκες είναι πιο ικανοποιημένες από την ερωτική τους ζωή καθώς περνούν τα χρόνια, μπορεί να έχει δύο πιθανές εξηγήσεις: «Μπορεί οι γυναίκες που δεν είναι σεξουαλικά ενεργές να έχουν λάβει ερωτική ευχαρίστηση μέσω αγγιγμάτων, χαδιών και οικειότητας που έχει αναπτυχθεί στη διάρκεια μιας πολύχρονης σχέσης», λέει η Barrett-Connor.
Η άλλη εξήγηση είναι πως κάποιες μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκες που δεν έχουν πια στενές επαφές με το σύντροφό τους είναι απόλυτα ευχαριστημένες με αυτό.


Πηγή: http://www.onmed.gr/sexoualikothta/item/335903-giati-oi-gynaikes-apolamvanoun-perissotero-to-seks-meta-ta-40#ixzz3pMphPAUh

Πώς θα χάσετε 5% του σωματικού σας λίπους σε 10 μέρες Πηγή: http://www.onmed.gr/omorfia/item/335942-pos-tha-xasete-5-tou-somatikoy-sas-lipous-se-10-meres#ixzz3pMpJ9ntR

Πώς θα χάσετε 5% του σωματικού σας λίπους σε 10 μέρες


Εάν δεν μπορείτε να δεσμευτείτε σε κάποιο μακροπρόθεσμο πρόγραμμα απώλειας βάρους, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα εντατικό δεκαήμερο πρόγραμμα διατροφής και άσκησης.
Ο personal trainer Νίκολας Πόλο προτείνει να σκεφτείτε και να δράσετε σαν επαγγελματίας αθλητής προκειμένου να κάψετε το περιττό λίπος μέσα σε λίγες μόλις ημέρες.
Δείτε ποιες είναι οι 10 συμβουλές του για γρήγορη καύση του λίπους.
1. Πίνετε τσάι με κορεάτικο τζίνσενγκ
Αρκετά είδη τσαγιού συμβάλλουν στην προσπάθεια απώλειας λίπους από το σώμα και ένα από αυτά είναι το τσάι με κορεάτικο τζίνσενγκ. Το συγκεκριμένο είδος βοηθά να απαλλαγείτε από το φούσκωμα και παράλληλα εξισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
2. Κάντε το πρόγραμμα μετά την περίοδο
Οι ανάγκες του γυναικείου οργανισμού είναι διαφορετικές ανάλογα με το στάδιο του κύκλου στο οποίο βρίσκεται. Οι ορμονικές μεταβολές, το φούσκωμα και οι λιγούρες που συνοδεύουν την περίοδο δεν είναι οι ιδανικές προϋποθέσεις για να κάνετε το δεκαήμερο πρόγραμμα. Καλύτερα λοιπόν να ξεκινήσετε αφού τελειώσει η περίοδος.
3. Κάντε drop sets
Πρόκειται για μια τεχνική που περιλαμβάνει ασκήσεις με βάρη σε πολλαπλές επαναλήψεις. Κάθε άσκηση πραγματοποιείται αρχικά με το μέγιστο δυνατό βάρος (κιλά) για μερικές επαναλήψεις και στη συνέχεια το βάρος μειώνεται για όσες περισσότερες επαναλήψεις μπορείτε.
4. Αποφύγετε την πολύωρη γυμναστική cardio
Η γυμναστική τύπου cardio για περισσότερο από 20 λεπτά βοηθά να κάψετε λίπος αλλά συνοδεύεται και από καύση μυϊκής μάζας. Προτιμήστε λοιπόν να εστιάσετε στις ασκήσεις με βάρη.
5. Κάντε σύντομες, έντονες προπονήσεις
Η γυμναστική με βάρη είναι αρκετά έντονη, οπότε αρκεστείτε στις 20λεπτες προπονήσεις. Μοιράστε τις μυϊκές ομάδες που θα γυμνάσετε μέσα στο δεκαήμερο (π.χ. μία μέρα πόδια και κοιλιακοί, μία μέρα στήθος και τρικέφαλοι, μία μέρα ώμοι και κοιλιακοί, μία μέρα πλάτη και δικέφαλοι) ώστε το σώμα να ξεκουράζεται επαρκώς στο ενδιάμεσο.
6. Μη φοβηθείτε τα κιλά
Θέλετε να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο λιγότερο δυνατό χρόνο, οπότε θα πρέπει να πιεστείτε λίγο παραπάνω. Σηκώνοντας αρκετά κιλά (όσα μπορείτε βέβαια) στο πλαίσιο μιας ολιγόλεπτης προπόνησης θα μεγιστοποιήσετε την καύση λίπους χωρίς το σώμα να γίνει υπερβολικά μυώδες.
7. Ξεχάστε τη ζάχαρη
Ο οργανισμός χρησιμοποιεί τους υδατάνθρακες, τα λιπαρά και τις πρωτεΐνες που καταναλώνουμε ως πηγές ενέργειας. Για την παραγωγή ενέργειας καταναλώνονται πρώτα τα σάκχαρα και οι υδατάνθρακες πριν αρχίσουν να διασπώνται τα λίπη, οπότε καλό είναι όταν ξεκινήσετε το δεκαήμερο πρόγραμμα να ξεχάσετε για λίγο τα γλυκά, το λευκό ψωμί και τα μακαρόνια.
8. Μην πιείτε καθόλου αλκοόλ
Είναι αυτονόητο ότι πρέπει για δέκα ημέρες να αποφύγετε το αλκοόλ. Πρόκειται για «κενές» θερμίδες που δεν προσφέρουν τίποτα στον οργανισμό σας.
9. Βγάλτε φωτογραφίες πριν και μετά
Παρακολουθήστε την πορεία σας βγάζοντας φωτογραφίες. Μπορεί οι διαφορές από μέρα σε μέρα να περάσουν απαρατήρητες, οπότε οι φωτογραφίες θα σας βοηθήσουν να επιβεβαιώσετε την πρόοδό σας και θα σας δώσουν κίνητρο να συνεχίσετε.
10. Πίνετε πολύ νερό
Η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία καύσης λίπους αλλά και αύξησης της μυϊκής μάζας. Μην ξεχνάτε λοιπόν να πίνετε ένα ποτήρι νερό ανά μερικές ώρες μέσα στην ημέρα.


Πηγή: http://www.onmed.gr/omorfia/item/335942-pos-tha-xasete-5-tou-somatikoy-sas-lipous-se-10-meres#ixzz3pMpN8SpD

Σταμάτης Κραουνάκης - Φίλα με | Stamatis Kraounakis - Fila Me (Official ...

Ξανασκέψου το ρε Βαγγέλα.....


300.000 νοικοκυριά πάνε για έξωση και ξεκινάνε οσονούπω οι πλειστηριασμοί... Πως το είπε ο Φίλης; Με τις καραμπίνες κι όποιον πάρει πρώτο ο χάρος!

Υπουργοί Παιδείας...

"PRESS-GR"
* ...ο δικός μας είναι και πρωτοπόρος στον κόσμο: υπουργός Παιδείας χωρίς πτυχίο!
Όχι... παίζουμε;
Κι η μεγάλη "πλάκα" -διάβαζε ΑΠΑΤΗ!- είναι ότι κάνουν αναφορές στον Γκράμσι!

Η Ισλανδία καταδίκασε 26 τραπεζίτες με 74 χρόνια φυλάκισης, για την οικονομική της κρίση! Η Ελλάδα καταδίκασε τον ελληνικό λαό, εξαιρόντας τους σωτήρες πολιτικούς-τραπεζοϋπαλλήλους!

Με μια κίνηση που θα κάνει το κεφάλι πολλών καπιταλιστών να εκραγεί αν συνέβαινε αλλού, η Ισλανδία μόλις καταδίκασε τον 26ο τραπεζίτη στη φυλακή για το ρόλο του στην οικονομική κατάρρευση του 2008.

Με δύο ξεχωριστές αποφάσεις, του...
Ισλανδικού Αρείου Πάγου και του Επαρχιακού Δικαστηρίου του Ρέικιαβικ, πέντε κορυφαίοι τραπεζίτες από την  Landsbankinn και την Kaupping – τις δύο μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας – κρίθηκαν ένοχοι για την χειραγώγηση της αγοράς, την υπεξαίρεση, καθώς και την παραβίαση των υποχρεώσεων πίστης. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση για δύο έως πέντε χρόνια. Η μέγιστη ποινή για οικονομικά εγκλήματα στην Ισλανδία είναι έξι χρόνια, παρόλο που το Ανώτατο Δικαστήριοαυτή τη στιγμή άκουσε επιχειρήματα για να εξετάσει την επέκταση ποινών πέραν της μέγιστης.
Μετά το κραχ του 2008, ενώ το Κογκρέσο έδινε στις αμερικανικές τράπεζες $ 700 δις ως TARP bailout («πρόγραμμα ανακούφισης προβληματικών στοιχείων»)  η Ισλανδία αποφάσισε να πάει σε μια διαφορετική κατεύθυνση και επέτρεψε στην κυβέρνησή της με μια οικονομική εποπτική αρχή να αναλάβει τον έλεγχο των τραπεζών εξαιτίας του χάους που προέκυψε από την κατάρρευσή τους.
Το 2001, η Ισλανδία απελευθέρωσε τον  χρηματοπιστωτικό της τομέα, ακολουθώντας την πορεία του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον. Σε λιγότερο από μια δεκαετία, η Ισλανδία είχε βυθιστεί σε τόσο μεγάλο εξωτερικό χρέος  που δεν μπορούσε να αναχρηματοδοτήσει το τραπεζικό σύστημα και κατέρρευσε.
Σχεδόν οκτώ χρόνια αργότερα, η κυβέρνηση της Ισλανδίας εξακολουθεί να διώκει και να βάζει στη φυλακή τους υπεύθυνους για τη χειραγώγηση της αγοράς που ακρωτηρίασε την οικονομία της. Ακόμα και τώρα, η Ισλανδία εξακολουθεί να πληρώνει τα δάνειά στο ΔΝΤ και σε άλλες χώρες οι οποίες χρειάστηκε να δανειστεί από αυτές προκειμένου να επιβιώσει.
Όταν ο Πρόεδρος της Ισλανδίας, Olafur Ragnar Grimmson ρωτήθηκε πώς η χώρα κατόρθωσε να ανακάμψει από την παγκόσμια οικονομική καταστροφή, ο ίδιος περίφημα απάντησε,
« Ημασταν αρκετά σοφοί ωστέ να μην ακολουθήσουμε τις παραδοσιακές επικρατούσες ορθοδοξίες του δυτικού οικονομικού κόσμου τα τελευταία 30 χρόνια. Εισάγαμε ελέγχους συναλλάγματος, αφήσαμε τις τράπεζες να καταρρεύσουν, θα παρίχαμε στήριξη στους φτωχούς, και δεν είχαμε εισάγαμε μέτρα λιτότητας, όπως βλέπετε στην Ευρώπη. «
Εν τω μεταξύ, στην Αμερική,ούτε ένα τραπεζικό στέλεχος δεν έχει καταδικαστεί για οικονομικά εγκλήματα  που σχετίζονται με το κραχ του 2008.
Με τις αμερικανικές τράπεζες να συγκεντρώνουν πάνω από $ 160 δισεκατομμύρια σε ετήσια κέρδη χωρίς ιδιαίτερες ρυθμίσεις, δεν υπάρχουν τα μέτρα για να αποφευχθεί μια επόμενη οικονομική καταστροφή.
πηγή: US uncut, μέσω "hitandrun"

Και τώρα... τι θα κάνουμε χωρίς τους ρατσιστές;

ΩΔΗ στον κ. K a t r o u g a l o s....


Antonis K. Chachlakis
ΩΔΗ στον κο. K a t r o u g a l o s . . . κάπως έτσι τυχαία αρχίζουν κι οι κλωτσιές
"Press-gr"

Η γελοία κυβέρνηση της Αριστεράς ας καταλάβει πως θα γίνει ρόμπα παγκοσμίως -όχι πως δεν έχει γίνει ήδη με το «έργο» της- με το να ποινικοποιήσει τα links... Ας εξηγήσει κάποιος στον πρωθυπουργό Αλέκο Φλαμπουράρη τι είναι τα links!


linksΜετά από όσα είπαν οι ηλίθιοι τηλεδημοσιογράφοι -που εργάζονται σε παράνομα ΜΜΕ που φοροδιαφεύγουν επί δεκαετίες- για τη σύλληψη του διαχειριστή του Gamato και τα «δισεκατομμύρια που χάθηκαν», θέλω να κάνω μια ερώτηση:
Ποιο ακριβώς είναι το έγκλημα του διαχειριστή του Gamato;
To Gamato δεν ανέβαζε ταινίες στη σελίδα του.
Το Gamato είχε links για άλλες σελίδες. Που ανήκουν σε άλλους.
Από όσα ξέρω, δεν απαγορεύεται να βάζεις links σε άλλες σελίδες.
Να, εγώ τώρα θα βάλω ένα link, για μια ταινία που είδα και μου άρεσε (να την δείτε κι εσείς). Μήπως να με συλλάβουν; Γιατί; Από πότε απαγορεύονται τα...
links;
Πάντως, και να με συλλάβουν, το link εκεί θα είναι. Και η ταινία εκεί θα είναι. Δεν πρόκειται να φύγει.
Το ακόμα καλύτερο είναι πως δεν υπάρχει μόνο ένα link για κάθε ταινία. Υπάρχουν άπειρα. Οι ταινίες ανεβαίνουν σε χιλιάδες σελίδες. Οπότε, και να κατεβάσουν μια ταινία από μια σελίδα, την βρίσκεις σε χιλιάδες άλλες.
Το ακόμα ακόμα καλύτερο είναι πως οι ταινίες δεν υπάρχουν μόνο online αλλά μπορείς να τις κατεβάζεις από torrent.
Το ακόμα ακόμα ακόμα καλύτερο είναι πως, αν βάλουν πρόστιμο για όσους κατεβάζουν ταινίες, όπως έχει γίνει σε άλλες χώρες, πάλι δεν υπάρχει πρόβλημα: αλλάζεις ip -βάζεις μια ip από την Τουρκία- και κατεβάζεις τις ταινίες χωρίς πρόβλημα.
Ωραίο το σόου με τη σύλληψη του διαχειριστή του Gamato -φαντάζομαι πως θα εντυπωσίασε τις γριές που βλέπουν τηλεόραση- αλλά όλοι οι υπόλοιποι γελάμε.
Οι άνθρωποι πάντα θα μοιράζονται τα όμορφα πράγματα.
Πάντα το έκαναν αυτό οι άνθρωποι.
Απλά, με το Διαδίκτυο είναι πολύ πιο εύκολο.
Και πάντα οι χρήστες του Διαδικτύου θα είναι ένα βήμα μπροστά από όσους προσπαθούν να τους σταματήσουν από το να μοιράζονται τα όμορφα πράγματα.
(Η γελοία κυβέρνηση της Αριστεράς ας καταλάβει πως θα γίνει ρόμπα παγκοσμίως -όχι πως δεν έχει γίνει ήδη με το «έργο» της- με το να ποινικοποιήσει τα links. Ας το εξηγήσει κάποιος στον Αλέκο Φλαμπουράρη που είναι ο πρωθυπουργός. Ας του το εξηγήσει κάποια στιγμή που θα είναι ελεύθερος, όχι όταν είναι με τον Μελισσανίδη.)
(Ενώ η κυβέρνηση κάνει το παιχνίδι της με τα ΜΜΕ των ολιγαρχών -τι ωραίο νομοσχέδιο που κατεβάσατε-, συλλαμβάνεται ο διαχειριστής του Gamato. Τελικά, ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να μην είναι το ισοδύναμο του Αντώνη Σαμαρά. Μπορεί να είναι και χειρότερος.)

520 barcode... ε;. Ελληνικο... ε;

Φάτε ένα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ!!

Αποχώρηση Κορωνάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ με αιχμές για την κυβερνητική πολιτική – Αναλυτικά η δήλωσή του …

Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο πρώην γραμματέας του κόμματος, Τάσος Κορωνάκης, επισημαίνοντας ότι η απόστασή του από την κυβερνητική πολιτική «συνεχώς μεγαλώνει». «Είναι γνωστό πως εδώ και καιρό έχω αποστασιοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει στην ανακοίνωσή του, ενώ ξεκαθαρίζει ότι η αποχώρησή του από την Κουμουνδούρου δεν σχετίζεται με συμμετοχή σε κάποιο άλλο κόμμα. Ωστόσο, τονίζει ότι θα παραμείνει πολιτικά ενεργός στο χώρο της ριζοσπαστικής Αριστεράς.
Αναλυτικά η δήλωσή του:………

«Είναι γνωστό πως εδώ και καιρό έχω αποστασιοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Καθώς οι λόγοι που με οδήγησαν στην παραίτηση μου συνεχίζουν να ισχύουν, και η απόσταση μου από την κυβερνητική πολιτική συνεχώς μεγαλώνει, σήμερα συναντήθηκα με τον νέο γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και του δήλωσα την παραίτηση μου από την ΚΕ και την αποχώρηση μου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Φεύγοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους και όλες τους συντρόφους και τις συντρόφισσες για όσα ζήσαμε και είμαι σίγουρος πως με πολλούς και πολλές θα ξαναβρεθούμε σε κοινούς αγώνες. Υ.Γ.
Προφανώς η αποχώρηση μου δεν συνδέεται με την συμμετοχή μου σε κάποια άλλη οργάνωση ή κόμμα της αριστεράς, όπως εδώ και καιρό γράφεται, αν και φυσικά θα παραμείνω πολιτικά ενεργός στην ριζοσπαστική αριστερά. Οι απαντήσεις είναι δύσκολες, οι ευθύνες πολλές και ο αναστοχασμός απαραίτητος».

Δήμος Κατερίνης: Μεγάλη ανταπόκριση του κοινού στη Δράση για τον «Οκτώβριο, μήνα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού»









Το 3ο πανελλήνιο συνέδριο για τη Βιολογία στην εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στην Κατερίνη με τη συμμετοχή της Π.Ε.Πιερίας ως συνδιοργανωτή


Θα βοηθήσετε να βάλουμε γκολ; ΤΕΕ ΕΑ Κατερίνης


Βγάζουν τα σπίτια μας στο σφυρί! Τις κατασχέσεις κανονίζουν Σταθάκης Τρόικα

Αλλαζουν το νόμο Κατσέλη
stathaki_hr– O υπουργός Οικονομίας κ. Σταθάκης θα συναντηθεί την Πέμπτη για τους εκπροσώπους των θεσμών για τα κόκκινα δάνεια
– Αυτή τη στιγμή τα ακίνητα με αντικειμενική αξία κάτω των 375.000 ευρώ είναι προστατευμένα από πλειστηριασμούς
– Η τρόικα ζητά να τεθεί και εισοδηματικό κριτήριο κοντά στα όρια της φτώχειας
– Τα κριτήρια για την υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη των κόκκινων δανείων θα
τεθούν επί τάπητος την Πέμπτη
Η αναμόρφωση του νόμου Κατσέλη και η διαχείριση των κόκκινων δανείων θα τεθούν στην αυριανή συνάντηση που θα έχει ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης με τους θεσμούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές ζητούν η αντικειμενική αξία της κατοικίας να μην υπερβαίνει τις 120 χιλιάδες ευρώ με εισοδηματικό κριτήριο να προσεγγίζει τα όρια της φτώχειας.
Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως ………
όσοι έχουν κόκκινα δάνεια και η αξία των ακινήτων του υπερβαίνει τις 120.000 τότε μπορεί να χάσει το σπίτι του σε πλειστηριασμό. Βέβαια, με τις αντικειμενικές αξίες να μην έχουν αλλάξει ποτέ από την έναρξη της κρίσης, ουσιαστικά η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχουν ακίνητα με αντικειμενική αξία άνω των 120.000.
Από την πλευρά της, η ελληνική πλευρά επιμένει η αντικειμενική αξία να είναι στις 300 χιλιάδες ευρώ το εισοδηματικό κριτήριο στις 35 χιλιάδες ευρώ, ενώ το σύνολο των οφειλών να μην ξεπερνά τις 250 χιλιάδες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή η αντικειμενική αξία που ένα σπίτι είναι προστατευμένο από πλειστηριασμό είναι στα 375.000 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά εκτιμά ότι με αυτήν την πρόταση θα δοθεί κάλυψη στο 88% των υπερχρεωμένων νοικοκυριών που δυνάμει εντάσσονται στο νόμο Κατσέλη ή έχουν ήδη ενταχθεί, ενώ πηγές του υπουργείου ανέφεραν σήμερα σε δημοσιογράφους ότι δεν θα υπάρξει άλλη ρύθμιση για προστασία της πρώτης κατοικίας, πέραν από αυτή που θα περιλαμβάνεται στον αναθεωρημένο νόμο Κατσέλη.
Στις 11 το πρωί της Πέμπτης, θα συναντηθεί εκ νέου ο υπουργός Οικονομίας με τους εκπροσώπους των θεσμών και θέμα συζήτησης το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των «κόκκινων δανείων».
BY 

Φθινόπωρο στον Κολινδρό Πιερίας











Έτοιμη να σκάσει η «βόμβα» του ιδιωτικού χρέους!

Άτυπη στάση πληρωμών και από το κράτος και από τους πολίτες – Τα Ταμεία είναι άδεια και στην κυβέρνηση παίζουν με τους αριθμούς. 
Η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι κάτι παραπάνω από άθλια.
Τα ταμεία του κράτους είναι άδεια, η ανεργία έχει πιάσει «κόκκινο», οι πολίτες δεν έχουν να πληρώσουν τους φόρους, η τρόικα δεν δίνει τη δόση των 2,5 δισ. και στο Μαξίμου ακόμα ψάχνουν να βρουν ισοδύναμα.
Κοινώς, πάμε ολοταχώς για τον «βούρκο» όπως τον είχε «ονειρευτεί», πριν από λίγους μήνες, ο αρχιτέκτονας του χάους, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Παράλληλα, με τρόπο αριστοτεχνικό και…
μαφιόζικο οι δανειστές μετατρέπουν το διακρατικό χρέος σε ιδιωτικό, φορτώνοντάς το στις πλάτες του ελληνικού λαού.
Εξαντλήθηκε η ικανότητα των πολιτών και των επιχειρήσεων να πληρώνουν συνεχείς φόρους, με αποτέλεσμα σήμερα το ιδιωτικό χρέος στην Ελλάδα να προσεγγίζει τα 100 δισ. ευρώ, που είναι πάνω από το 50% του φετινού ΑΕΠ που θα εμφανίσει η Ελλάδα και αναμένεται να ανέλθει στα 179 δισ. ευρώ.
Μόνο το φετινό εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου δημιουργήθηκαν νέα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τις ΔΥΟ συνολικού ύψους 8,392 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 1,5 δισ. ευρώ δημιουργήθηκε το δίμηνο Αυγούστου – Σεπτεμβρίου, δηλαδή την περίοδο που επεβλήθηκαν οι κεφαλαιακοί έλεγχοι (capital controls) και προκάλεσαν «έμφραγμα» σε πολίτες και επιχειρήσεις.
Με απλά λόγια, όχι μόνο εξαφανίστηκε το «λίπος» όσων είχαν αποταμιεύσεις στα συνεχή χρόνια της ύφεσης, αλλά πλέον δεν μπορούν να αποπληρώσουν και τις υποχρεώσεις τους.
Το χειρότερο είναι ότι μειώνεται καθημερινά ο αριθμός των πολιτών που μπορούν να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους και βρίσκονται σε ένα διαρκές κυνήγι ημερομηνιών για να προλάβουν τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους.
Ακόμη κι οι 100 δόσεις, που σε βάθος χρόνου είναι για 8,3 χρόνια, κανείς εργαζόμενος δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα είναι συνεπής, αφού η ανασφάλεια κυριαρχεί στον εργασιακό χώρο με αρκετά μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων να είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης.
Έτσι στο συνολικό δημόσιο χρέος της χώρας, που υπερβαίνει τα 320 δισ. ευρώ, έχει προστεθεί και η δημοσιονομική «βόμβα» του ιδιωτικού χρέους των 100 δισ. ευρώ.
Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε οι αριθμοί είναι αμείλικτοι, τα χρονικά περιθώρια έχουν εξαντληθεί και η κυβέρνηση αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της, παραμένοντας εγκλωβισμένη στη… δήθεν διαπραγμάτευση που έκανε με τους δανειστές.

EDUCATION AWARDS 2015- 35 μεγάλες προσωπικότητες, 20 από τις καλύτερες εταιρίες της αγοράς,10 κορυφαίοι νικητές. Μαζί Δημιουργήσαμε Νέα Πρότυπα!!

Αποτέλεσμα εικόνας για mediterranean college 
35 μεγάλες προσωπικότητες, 20 από τις καλύτερες εταιρίες της αγοράς,
 10 κορυφαίοι νικητές.
Βραβεία Εκπαίδευσης 2015.
Μαζί Δημιουργήσαμε Νέα Πρότυπα. 


Σε μια λιτή αλλά άκρως εντυπωσιακή βραδιά παρουσία 400 επίσημων καλεσμένων, στο Grand Ballroom του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάννια πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου λίγο μετά τις 7 μ.μ. η τελετή για την απονομή των Βραβείων Εκπαίδευσης 2015.
Οι 108 υποψήφιοι παρευρέθησαν, προκειμένου να μάθουν από κοντά, τα ονόματα των μεγάλων νικητών στις 10 κατηγορίες βραβείων.
Κορυφαία στιγμή στην εκδήλωση, η βράβευση  του Dr John Stephen Bailey ο οποίος τιμήθηκε  για την προσφορά του στην Αμερικανική Εκπαίδευση στην Ελλάδα,  από τον Πρόεδρο του Mediterranean College, Καθηγητή, κ. Σοφοκλή Ξυνή.  

        Βραβείο Business
Ø  Η εταίρια McCain Foods και συγκεκριμένα ο κ. Γεώργιος Γκόνος, Διευθύνων Σύμβουλος Νοτιοανατολικής Ευρώπης, βράβευσε το Βασίλη Μακεδώνα, νικητή της κατηγορίας Business προσφέροντάς του και το ραντεβού εργασίας από την κα. Ξανθή Παπαδάκη, Υπεύθυνη HR Mc Cain Foods

        Βραβείο Sports
Ø  Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (Σ.Ε.Ο.) και συγκεκριμένα η Πρόεδρος του και Αργυρή Ολυμπιονίκης της Υδατοσφαίρισης, κα. Βούλα Κοζομπόλη , βράβευσε τη  Μάλαμα Σερκίζη νικήτρια της κατηγορίας Sports. To ραντεβού εργασίας προσέφερε η Γενική Διευθύντρια Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, κυρία Χριστίνα Τσιλιγκίρη ενώ την υποτροφία σπουδών –εκ μέρους του Mediterranean College- προσέφερε η Χρυσή Ολυμπιονίκης και μέλος του Σ.Ε.Ο. κ. Αθανασία Τσουμελέκα.  Highlight της εκδήλωσης ήταν  η παροχή υποτροφιών στους Έλληνες Ολυμπιονίκες και η επισημοποίηση  της συνεργασίας  μεταξύ του Mediterranean College και του  Σ.Ε.Ο. 

        Βραβείο Computing
Ø  Η εταιρία Digea και συγκεκριμένα ο Γενικός Διευθυντής της εταιρίας κ. Γεώργιος Μαθιός, βράβευσε το Νικόλαο  Χρονάκη νικητή της κατηγορίας Computing, προσφέροντάς του και το ραντεβού εργασίας από τον  κ. Κωνσταντίνο  Μιχαηλίδη, Διευθυντής HR της Digea.

        Βραβείο Psychology
Ø  Η κα. Βαρβάρα  Μεταλληνού,  Πρόεδρος συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού - Αγκαλιά βράβευσε τη Μαρία Σβολιαντοπούλου, νικήτρια της κατηγορίας Psychology, ενώ η εταιρία Ison Psychometrica  και συγκεκριμένα ο Διευθυντής της κ. Νίκος Σταθόπουλος, προσέφερε το ραντεβού εργασίας. 

        Βραβείο Education
Ø  Ο κ. Ευστάθιος Μιχαλόπουλος, Υπεύθυνος Ελέγχου Ποιότητας της Ελληνικής Τράπεζας Ομφαλο πλακουντιακού Αίματος του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Λιντς,  έδωσε το βραβείο στην Κυριακή Τουρατζίδου νικήτρια της κατηγορίας  Education, ενώ το ραντεβού εργασίας προσέφερε η Γενική Διευθύντρια του Mediterranean College, κα. Κατερίνα Ξυνή.

Βραβείο Engineering
Ø  Ο Πολιτικός Μηχανικός - Ιδρυτής & Πρόεδρος του Hellenic Motor Museum, κ. Θεόδωρος Χαραγκιώνης βράβευσε το Bohdan Solodkov νικητή της κατηγορίας Engineering. H κα. Μαρίνα Φιλιππούση, Υπεύθυνη ΗR του Ομίλου Χαραγκιώνη προσέφερε στο νικητή το ραντεβού εργασίας.

 Βραβείο Tourism
Ø  Για την κατηγορία Tourism και το νικητή της Κωνσταντίνο  Μπολοβίνη, το βραβείο προσέφερε  ο  Managing Director Hotel Grande Bretagne / Hotel King George & Area Manager σε Ελλάδα/Κύπρο και  Βαλκάνια της Starwood Hotels and Resorts, κ. Τιμ Ανανιάδης. Το ραντεβού εργασίας έδωσε ο κ. Γεώργιος Δολαπτσής, Διευθυντής Υποδοχής του Ξενοδοχείου N.J.V  ATHENS PLAZA.

        Βραβείο Marketing
Ø  Ο πρόεδρος της εταιρίας  Πλαίσιο Computers AE, κ. Γεώργιος Γεράρδος βράβευσε το Βασίλη Τσαρδακλή, νικητή της κατηγορίας Marketing. Το ραντεβού εργασίας για την κατηγορία Marketing προσέφερε ο Εμπορικός Διευθυντής της εταιρίας  Boussias Communications, κ. Κωνσταντίνος Κίντζιος.

        Βραβείο Social Media
Ø  Ο εκπρόσωπος του Ομίλου MAD κ. Κωνσταντίνος Τσακιρίδης βράβευσε τον Αθανάσιο  Κοτσώρη νικητή της κατηγορίας Social Media ενώ ο Εμπορικός Διευθυντής του καναλιού κ. Λευτέρης Τσαγκαράκης προσέφερε το ραντεβού εργασίας.

        Βραβείο Health Professions
Ø  Για την τελευταία κατηγορία της βραδιάς, το βραβείο Health Professions στην Ηλιάνα Ζόνγκα προσέφερε η Διοικήτρια Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου  ”ΑΤΤΙΚΟΝ” κ. Eυαγγελία Γιαννακάκου ενώ το ραντεβού εργασίας έδωσε ο Δ/ντής Πλαστικής Χειρουργικής του Μαιευτηρίου Λητώ, Μέλος του Βρετανικού Κολεγίου Πλαστικής Χειρουργικής και Μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Κοσμητικής Χειρουργικής, Καθηγητής Δρ. Αναστάσιος Τσεκούρας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, μια ακόμα σπουδαία στιγμή ήταν η σύνδεση με τρεις κορυφαίες πόλεις –χώρες του πλανήτη: Το Παρίσι, τις Βρυξέλλες και τη Νέα Υόρκη.
Η κα. Φίλις Ράμτσιου, Υποψήφια Διδάκτωρ Α.Π.Θ. μίλησε από τις Βρυξέλλες και χαιρέτησε τα Education Awards 2015, τονίζοντας τη σημαντικότητα  της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας ενώ αναφέρθηκε  στα Ευρωπαϊκά προγράμματα ανταλλαγής νέων.
 Η Δρ. Μαρία Παγώνη - Andreane,  Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Lille στις Επιστήμες της Αγωγής χαιρέτησε από το Παρίσι, δίνοντας την ευκαιρία σε όποιον ενδιαφέρεται να συνεχίσει τις σπουδές του στη Γαλλία, να έρθει σε επαφή μαζί της.
Λίγο πριν το τέλος της εκδήλωσης, τα Βραβεία Εκπαίδευσης χαιρέτησε δίνοντας συγχαρητήρια στους διοργανωτές ο κ. George Davis, Έλληνας της Ομογένειας,         Χρηματιστής στο επάγγελμα και  Πρόεδρος της Davis Weαlth Management Inc.   

Το Mediterranean College αποδεικνύει έμπρακτα και για μια ακόμη φορά,  ότι στον πυρήνα των αξιών και της φιλοσοφίας του βρίσκεται ο άνθρωπος και ο φοιτητής. Για το λόγο αυτό και με χαρά και υπερηφάνεια ανακοινώνει την έναρξη των διαδικασιών για τα Βραβεία Εκπαίδευσης 2016.

ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ.ΔΕΙΤΕ - ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΓYΡO ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

ΟΛΑΝΤ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ!

The Goalkeeperabout academy