ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Yπάρχουν υπουργοί... και υπουργοί


Ζωή Κωνσταντοπούλου προς Αλ. Τσίπρα: Εκκαθαρίζεις όποιον αντιστέκεται...

Aπό το "PRESS-GR"
Επίθεση προς τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η πρώην πρόεδρος της Βουλής  Ζωή Κωνσταντοπούλου,  λίγο αφότου η κυβέρνηση αποφάσισε την άμεση καθαίρεση των μελών του ΔΣ του ΕΣΡ που έχει λήξει η θητεία τους, μεταξύ των οποίων και η μητέρα της Λίνα Αλεξίου.
«Φωτογραφικές διατάξεις, ρεβανσισμός, υπηρεσίες στη διαπλοκή: Όχι μόνον συνθηκολόγησες, αλλά... κ εκκαθαρίζεις όποιον-α αντιστέκεται», έγραψε στο Twitter η πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Aυτό είναι το πρόβλημα του κυρίου Λάκη Λαζόπουλου...

Δημοσιογραφικές πόρνες! Αλήτες, Ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι!

Πάνω: η επίσκεψη Hollande στα γαλλικά ΜΜΕ
Κάτω: η επίσκεψη Hollande‬ στα ελληνικά ΜΜΕ

Η νέα Ευρώπη δημιουργείται!


Μετά απο σκληρή μάχη με τους δανειστές ...

Αρκάς αξεπέραστος...


Τι άλλο θα φορολογήσουν...


Λουκέτα (από την Δευτέρα) στα φαρμακεία

Μόνο από εφημερεύοντα φαρμακεία θα εξυπηρετούνται οι πολίτες από αύριο Δευτέρα αφού οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν τελικά να προχωρήσουν σε συνεχόμενες 24ωρες κυλιόμενες απεργίες κατά την έκτακτη γενική συνέλευση του ΠΦΣ.

Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται για την πρόθεση της κυβέρνησης να αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων και να δίνει άδεια και σε μη φαρμακοποιούς να ανοίγουν φαρμακείο όπως ορίζουν τα προαπαιτούμενα που έχει συμφωνήσει με τους θεσμούς.

Άδηλο είναι ακόμη, τι θα πράξουν οι φαρμακοποιοί που έχουν εφαρμόσει το διευρυμένο ωράριο οι οποίοι ακόμη δεν έχουν τοποθετηθεί δημόσια για τη στάση που αναμένεται να κρατήσουν.

Επι πλέον οι φαρμακοποιοί της Αθήνας και του Πειραιά, αποφάσισαν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα το μεσημέρι στη μία έξω από το υπουργείο Υγείας.

Σε 10 μέρες επενέρχεται το 5ευρω εισιτήριο στα νοσοκομεία...

Διορία δέκα ημερών για να βρει ισοδύναμα του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων έχει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Με βάση τη συμφωνία με τους δανειστές, έως το τέλος Οκτωβρίου το υπουργείο θα πρέπει να αποφασίσει είτε να επαναφέρει το εισιτήριο των 5 ευρώ είτε να βρει άλλον τρόπο να αποδίδει κάθε χρόνο στα δημόσια νοσοκομεία ποσό ύψους 19 εκατ. ευρώ, όσο δηλαδή ήταν τα ετήσια έσοδα από το εισιτήριο.Εν όψει των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των θεσμών, το υπουργείο Υγείας δεν «ανοίγει τα χαρτιά του» στο συγκεκριμένο θέμα. Πάντως, πρόσφατες ιδέες που εκφράστηκαν για δημοσιονομικό αντιστάθμισμα από την αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους δεν επιβεβαιώνονται από το υπουργείο Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι το εισιτήριο των 5 ευρώ καταργήθηκε αρχές Απριλίου 2015, προς υλοποίηση προεκλογικής δέσμευσης του ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως, αντίστοιχη παρέμβαση –παρά τις αρχικές εξαγγελίες– δεν έγινε για το ένα ευρώ ανά συνταγή φαρμάκων υπέρ ΕΟΠΥΥ, το οποίο «αφαιρεί» από την τσέπη των ασφαλισμένων περίπου 60 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Η «ιστορία» του εισιτηρίου των 5 ευρώ αρχίζει το 1991, όταν θεσμοθετήθηκε αμοιβή για εξέταστρα ύψους 1.000 δραχμών για τους προσερχομένους στα εξωτερικά ιατρεία. Με την υιοθέτηση του ευρώ στην Ελλάδα, οι 1.000 δραχμές έγιναν 3 ευρώ και το 2010 αυξήθηκαν σε 5 ευρώ. Από το 2010 έγινε επίσης πιο αυστηρή η είσπραξη του εισιτηρίου σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.

Ο χρόνος πιέζει την κυβέρνηση και για τη ρύθμιση του ιδιοκτησιακού των φαρμακείων, αφού μεταξύ των 48 προαπαιτουμένων για την εκταμίευση της 1ης υποδόσης του δανείου είναι και η έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης που θα δίνει τη δυνατότητα και σε μη φαρμακοποιούς να έχουν είτε εξ ολοκλήρου είτε την πλειοψηφία των μετοχών ενός φαρμακείου. Εξελίξεις για το θέμα αυτό αναμένεται να υπάρξουν εντός της εβδομάδας, οπότε και οι αρμόδιοι υπουργοί θα ενημερώσουν τους φαρμακοποιούς για τις τελικές ρυθμίσεις αυτής της απόφασης. Με βάση τη λίστα των πρώτων προαπαιτουμένων, το υπουργείο Υγείας θα πρέπει να προχωρήσει επίσης στην είσπραξη του claw back του 2015 για τις διαγνωστικές εξετάσεις και τις ιδιωτικές κλινικές και στην έκδοση νέας υπουργικής απόφασης για την τήρηση συνταγογραφικών οδηγιών από τους γιατρούς.

Τέλος, εκκρεμεί και η ανακοστολόγηση των διαγνωστικών εξετάσεων για την οποία επιμένουν οι δανειστές, με δεδομένη τη συνεχή «υπέρβαση» έως και 100% της σχετικής δαπάνης του ΕΟΠΥΥ που παρατηρείται από το 2013 έως και σήμερα. Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχει υποβάλει τη δική της πρόταση, που εκτιμάται ότι θα μειώσει κατά 30% τις δαπάνες –την οποία, ωστόσο, δεν δέχονται οι εκπρόσωποι των παρόχων–, ενώ προτίθεται να προχωρήσει και στην ενίσχυση των κατευθυντηρίων οδηγιών για τη συνταγογράφηση εξετάσεων.

ΠΕΝΝΥ ΜΠΟΥΛΟΥΤΖΑ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ώστε κύριε Θεοχάρη υπήρξατε «απλός υπάλληλος» στην ΑΣΠΙΣ του Ψωμιάδη, που έφαγε τα λεφτά των Ελλήνων.…

Ποιος είναι ο Θεοχάρης; ΕΔΩ:  Όταν σε ξεφτιλίζει, σε κάνει ρόμπα ξεκούμπωτη το πρώτο λαμόγιο, που του χαρίστηκες πιστεύοντας ότι θα τηρήσει τους νόμους της μαφίας... πας σπίτι σου! Θεοχάρης: ''Μαύρα'' ταμεία στην εταιρεία του Φλαμπουράρη... Κι ακόμη είμαστε στην "αρχή"...



«Ασπίς Πρόνοια» ΑΕΓΑ, ΦΕΚ 3095/22.05.2008 – Στελέχη που εκπροσωπούν και δεσμεύουν την εταιρεία – (Θεοχάρης Θ.) ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΕΡΙΩΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ Αρ. Φύλλου 3095 – ΦΩΤΟ
22 Μαΐου 2008
(5)
Ανακοίνωση καταχώρησης στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών στοιχείων της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ».
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Την 20.5.2008 καταχωρήθηκαν στο...
Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών της Υπηρεσίας μας το από 26.3.2008 πρακτικό του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ» και αριθμό μητρώου 12858/05/Β/86/38, σύμφωνα με το οποίο:
α) Εκλέχθηκε ως νέο μέλος του Διοικητικού Συμβου−λίου ο Μιλτιάδης Ευθυμιάδης του Βασιλείου σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος Περικλή Αθηναίου του Δημητρίου.
β) Συγκροτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο σε σώμα και χορηγήθηκαν δικαιώματα εκπροσώπησης
ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Ονοματεπώνυμο Ιδιότητα 
ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ του Δανιήλ Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος
ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ του Κωνσταντίνου Αντιπρόεδρος, Μη Εκτελεστικό Μέλος
ΓΙΟΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αθανασίου Εκτελεστικό Μέλος 
ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Μαρίνου Εκτελεστικό Μέλος 
ΚΑΦΙΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Αναστασίου Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
ΤΣΑΝΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Δημητρίου Μη Εκτελεστικό Μέλος 
ΦΛΕΓΓΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Σοφοκλή Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
ΧΑΣΣΙΔ ΙΩΣΗΦ του Χαΐμ Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
ΜΕΛΕΤΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Αντωνίου Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ του Βασιλείου Μη Εκτελεστικό Μέλος
ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ του Στυλιανού Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
ΚΑΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ιωάννη Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
Η θητεία των ανωτέρω είναι μέχρι 30.6.2012
ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ
Την εταιρεία εκπροσωπούν και δεσμεύουν κατά τα ειδικότερα αναφερόμενα στο ως άνω πρακτικό του Διοικητικού Συμβουλίου της 26.3.2008 οι κατωτέρω:
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ 
Ψωμιάδης Παύλος 
Γιόνης Κωνσταντίνος 
Αδαμόπουλος Βασίλειος 
Αθηναίος Περικλής 
Αντζουλίδης Αλέξανδρος 
Αντωνόπουλος Σπήλιος 
Βαμβακάρης Εμμανουήλ ν
Βαρσάνη Ισμήνη 
Βασιαγεώργη Αικατερίνη 
Βλαχοπούλου Γαλήνη 
Γιαννακόπουλος Διονύσιος 
Γκλίνου Βασιλική 
Ζαράνης Ιωάννης 
Ζερβός Γεράσιμος 
Θανασούρας Γεώργιος 
Παναγιώτης Ανδριανού 
Θεοχάρης Θεοχάρης 
Hughes Gerald Paul 
Καλλιώρα Καίτη 
συνεχιζεται….

Η Ζωή συνάρπασε τις Βρυξέλλες: «Πανευρωπαϊκή Διάσκεψη για το Χρέος τώρα» (δείτε βίντεο-φώτος)

 
Τη μη βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους και το έλλειμμα δημοκρατίας στη λειτουργία και λήψη αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέδειξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο πλαίσιο δύο συνεδρίων όπου συμμετείχε και στη διάρκεια επαφών που πραγματοποίησε στις Βρυξέλλες, από 16 έως 23 Οκτωβρίου.
Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν κεντρική ομιλήτρια στο Συνέδριο της CADTM (Επιτροπή για τη Διαγραφή του Χρέους του Τρίτου Κόσμου) και της ATTAC, που διοργάνωσαν την Πρωτοβουλία «European Citizens’ Assembly on debt» («Συνέλευση Ευρωπαίων Πολιτών για το Χρέος»), στο πλαίσιο εκδηλώσεων κατά της λιτότητας με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής. Στην ομιλία της, αναφέρθηκε στις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα μετά το ……
δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, στα πορίσματα και τις εργασίες της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, υπογραμμίζοντας τη μη βιωσιμότητα και τον παράνομο χαρακτήρα του ελληνικού χρέους.
Μεταξύ άλλων, τόνισε πως «είναι επιτακτική η ανάγκη για μία Πανευρωπαϊκή Διάσκεψη για το Χρέος, προς την κατεύθυνση της διαγραφής του παράνομου χρέους με το οποίο επιβαρύνονται οι λαοί και οι νέες γενιές για να κερδίζουν οι τράπεζες και το χρηματοπιστωτικό σύστημα». Ειδική αναφορά έκανε στις εξοπλιστικές δαπάνες, συνδεδεμένες με υποθέσεις διαφθοράς και λεόντειες συμβάσεις, που δεν εξυπηρέτησαν καμμία κοινωνική ανάγκη αλλά εκτίναξαν το δημόσιο χρέος, επ´ ωφελεία εταιρειών διαφθορέων. Υπογράμμισε ότι η θυσία της κοινωνίας και της δημοκρατίας δεν είναι και δεν ήταν ποτέ εναλλακτική επιλογή για την Αριστερά και πως η ρητορική του μονόδρομου έχει στόχο να απελπίσει και να απενεργοποιήσει τις μαχόμενες κοινωνικές δυνάμεις και τα κινήματα, που για άλλη μια φορά θα βρεθούν στην πρωτοπορία της χάραξης μια βιώσιμης διεξόδου για τους ευρωπαϊκούς λαούς.
Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με Ευρωβουλευτές και στελέχη των Podemos, της Ενωμένης Αριστεράς (Ισπανία) και με στελέχη του Κόμματος της Αριστεράς (Γαλλία) ενόψει της συνάντησης εργασίας που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι στις 14 και 15 Νοεμβρίου 2015, για την προετοιμασία ενός Σχεδίου Β´, μίας πανευρωπαϊκής εναλλακτικής προοπτικής μετά τις τελευταίες εξελίξεις, στη βάση της κοινής διακήρυξης που υπέγραψαν τον Σεπτέμβριο οι Ζαν Λυκ Μελανσόν, Όσκαρ Λαφοντέν, Στέφανο Φασίνα, Γιάνης Βαρουφάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015, η Ζωή Κωνσταντοπούλου συμμετείχε στην ημερίδα «The State of Europe 2015 – Addressing Europe’s Crises: Policy Crossroads»  («Η κατάσταση στην Ευρώπη το 2015 – Αντιμέτωποι με Ευρωπαϊκές κρίσεις: Σταυροδρόμι Πολιτικών»), που συνδιοργάνωσαν η Λουξεμβουργιανή Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την ευρωπαϊκή Δεξαμενή Σκέψης «Friends of Europe» («Φίλοι της Ευρώπης»). Ως εισηγήτρια στη θεματική ενότητα «Regaining public trust in the EU» («Ανακτώντας την εμπιστοσύνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση») ξεκίνησε την ομιλία της ρωτώντας τους συμμετέχοντες «εσείς θα εμπιστευόσασταν την Ε.Ε. αν σας έλεγε ότι η ψήφος σας στο δημοψήφισμα δεν μετράει ή ότι οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης στη χώρα σας που προστατεύουν τους πολίτες και τη δημόσια περιουσία δεν έχουν σημασία;», υπογραμμίζοντας ότι «η κατάχρηση της ευρωπαϊκής λειτουργίας, ο σφετερισμός των ευρωπαϊκών θεσμών και οργάνων για την καταδυνάστευση των λαών και την υποταγή των πολιτών προς όφελος των τραπεζών δεν αποτελούν απλώς παραβίαση της ευρωπαϊκής νομιμότητας, αλλά την πλέον αντιευρωπαϊκή πράξη. Και συγκροτούν την αιτία κλονισμού της εμπιστοσύνης των πολιτών στην ΕΕ». Κατέληξε λέγοντας ότι «για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στην ΕΕ, απαιτείται η ΕΕ να ανακτήσει τη δημοκρατική ψυχή της, να εμπιστευθεί και να τιμήσει τους πολίτες και τη δημοκρατία»
Στο περιθώριο των δύο συνεδρίων, η κ. Κωνσταντοπούλου πραγματοποίησε συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους, Ευρωβουλευτές και στελέχη της ευρωομάδας της Αριστεράς και της ευρωομάδας των Πρασίνων από Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Γερμανία.
Συναντήθηκε με τη Σοφία Σακοράφα (ανεξάρτητη Ευρωβουλευτή), το Νίκο Χουντή (Ευρωβουλευτή ΛΑΕ), την Κωνσταντίνα Κούνεβα (Ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ), τον Miguel Urban Crespo (Ευρωβουλευτή Podemos, Ισπανία), τον Τάκη Χατζηγεωργίου (Ευρωβουλευτή ΑΚΕΛ, Κύπρος), τον Νεοκλή Συλικιώτη (Ευρωβουλευτή ΑΚΕΛ, Κύπρος), την  Barbara Spinelli (ανεξάρτητη Ευρωβουλευτή Ιταλίας), την Marisa Mattias (Αντιπρόεδρο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Ευρωβουλευτή Bloco και υποψήφια για την Προεδρία της Πορτογαλίας) και την Maite Molla (Αντιπρόεδρο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Ισπανία), ενώ συμμετείχε σε δημόσιες συζητήσεις με τους συμπροέδρους των Πρασίνων.
Επίσης, πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού (Κύπρος), με τον Πρόεδρο του Βελγικού Εργατικού Κόμματος Peter Mertens, και τον David Pestieau, στέλεχος του Βελγικού Εργατικού Κόμματος.
Συνάντησε, ακόμη, τα μέλη της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους Eric Toussaint, Olivier De Schutter, Michel Husson, Θάνο Κονταργύρη, Renaud Vivien και Daniel Albarracin και Αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας Greek Solidarity από το Βέλγιο. Στις δημόσιες εκδηλώσεις διανεμήθηκαν τα πορίσματα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.
Η κ. Κωνσταντοπούλου παρακολούθησε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ευρωβουλή για το Κυπριακό, που διοργάνωσε η ευρωομάδα της Αριστεράς GUE-NGL, με ομιλητές τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού και τον πρώην τουρκοκύπριο ηγέτη, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και συντονιστές τους ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ Τάκη Χατζηγεωργίου και Νεοκλή Συλικιώτη.
 αρχείο λήψης
koutipandoras.gr

Ποιός είναι τελικά ο Αλέξης Τσίπρας πραγματικά.Δείτε όλη την αλήθεια και εκπλαγείτε.

Μέσα απο τα μάτια ενός αγνώστου πολίτη που όμως αποκαλύπτει μέσα σε λίγες γραμμές την αλήθεια
freeman 
Ο Τσίπρας ΔΕΝ ήταν ποτέ ούτε αριστερός ούτε δεξιός , ήταν απλά ένας ματαιόδοξος καλομαθημένος μοσχοαναθρεμένος γόνος μιας αστικής οικογένειας ιδιοκτήτριας μεγαλοκατασκευαστικής εταιρείας (Σκαπανέας) που έβγαλαν τα πολλά λεφτά με έργα που έπαιρναν από το Δημόσιο την εποχή του ΓεροΚαραμανλή και του Πατακού . ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ .
Μέσα στην ανία του καθώς τα είχε όλα τα προς το ζην εξασφαλισμένα, μετέτρεψε την φυσιολογική εφηβική του επανάσταση (ορμονική , κυρίως για γκομενιλίκια) σε επάγγελμα – αναγνωρισιμότητα . 
Έγινε Πολ. Μηχανικός απλά για να αναλάβει τις μετοχές της Κατασκευαστικής (εξαφανισμένες τις κρύβουν τα……….
αδέλφια του) . Ήταν ρέμπελος-τουρίστας φοιτητής (ούτε ΚΑΝ αγγλικά δεν έμαθε) αλλά με το δούνε & λαβείν (φοιτητών-καθηγητών-κομμάτων) του νόμου του Ανδρέα (TO λάθος του) εξασφάλισε με συναλλαγή-εκβιασμό ένα πτυχίο τυπικά, με το οποίο δεν έχτισε ούτε κοτέτσι φυσικά . Ήταν η εποχή που το Αριστεριλίκι ΠΟΥΛΑΓΕ σαν ΤΡΕΛΟ και απλά ΜΕ ΤΟ ΣΠΡΩΞΙΜΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΦΙΛΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΥ και των λάιφ σταιλ ΜΜΕ του 1990-2010 , μπήκε στις ζωές των Ελλήνων από το γυαλί όπως ο Τσάκας στο Μπιγκ Μπράδερ το 2000. Θα μπορούσε σε άλλη εποχή και άλλες συνθήκες ΝΑ ήταν ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ , κανένα πρόβλημα , ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕΣΑ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ ΈΓΙΝΕ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΚΑΡΑ-ΝΕΟΦΙΛΕΛΕ . Στην Ελλάδα , για 2 γενιές οι κάτοικοι (από το πολύ & εύκολο χρήμα) ΑΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ , μούντζωναν τα κόμματα που όμως ψήφιζαν κατά 80-85% , απλά γιατί τους έκαναν προσωπικά ρουσφέτια ή απλά εξασφάλιζαν την Νέα Ελληνική Θεότητα , την ΛΑΤΡΕΜΕΝΗ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ . Για το λόγο αυτό , ο Πληθυσμός (δε ήταν πια Πολίτες αλλά απλά καταναλωτές) το 2010 ως τον ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΧΘΡΟ στοχοποιήσε τον Ταχυδρόμο που τους έφερε το κακό μαντάτο της Επίσημης Πτώχευσης . ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ να ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ και ΕΥΚΟΛΑ ΨΗΦΙΖΑΝ όσους τους έταζαν ΕΥΚΟΛΑ ΠΟΥΤΙΝΟΛΕΦΤΑ χωρίς όρους & λιτότητες . Τώρα που είδαν ότι Σαμαράς & Τσίπρας ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ , μόνο και μόνο για να πρωθυπουργοποιηθούν , ΛΟΥΦΑΖΟΥΝ ΕΝΟΧΑ ακόμα και ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ . Οι ΤσιπροΠαπαδοΦιλές φυσικά , χτίζουν αυταρχικό ολοκληρωτικό κράτος για να το ελέγχουν απόλυτα όταν ΒΑΡΕΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΝΟΝΙ , μέχρι τότε ποντάρουν στην πατροπαράδοτη Ελληνική Ζηλοφθονία του ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ . Τολμάς και ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΣ ΔΑΝΕΙΑ , ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑ , ΗΣΟΥΝ ΜΕΡΜΥΓΚΑΣ & ΟΧΙ ΤΖΙΤΖΙΚΑΣ τότε ΕΙΣΑΙ ΤΑΞΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ για τους αμόρφωτους εξουσιολάγνους κρυφοφασίστες ΤσιπροΠαπάδες ΔΕΙΝΑΣΤΕΣ με τα αγγελικά πρόσωπα .

Βαρουφάκης: Η κυβέρνηση είχε όπλα που ποτέ δεν χρησιμοποίησε

Η έξοδος από την Ευρωζώνη δεν ήταν ποτέ επιδίωξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιανη Βαρουφάκη, που υποστήριξε όμως ότι η κυβέρνηση είχε «όπλα» που ποτέ δεν χρησιμοποίησε.
Ο κ. Βαρουφάκης συμμετείχε σε εκδήλωση της εφημερίδας Guardian, σε μια κατάμεστη από περίπου 2000 ακροατές αίθουσα του κεντρικού Λονδίνου, απαντώντας επί σκηνής σε ερωτήσεις του οικονομικού συντάκτη του βρετανικού Channel 4 Πολ Μέισον, ο οποίος έχει παρακολουθήσει από πολύ κοντά τα τελευταία χρόνια την ελληνική κρίση και την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Ένα από τα οικονομικά όπλα που ανέφερε ήταν η δυνατότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους που κατείχε η ΕΚΤ, το ….
οποίο υπαγόταν στο ελληνικό δίκαιοΣύμφωνα με τον ίδιο, είχε συμφωνηθεί εντός του «πολεμικού συμβουλίου» της κυβέρνησης ότι η κίνηση αυτή θα γινόταν αμέσως μόλις ο «πόλεμος φθοράς» που διεξαγόταν από τους πιστωτές οδηγούσε στο κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών. «Ωστόσο, όταν ήρθε εκείνη η στιγμή ο πιο στενός πυρήνας του υπουργικού συμβουλίου είπε όχι», υποστήριξε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών.
Όσο για την επιδίωξη της κυβέρνησης όσο εκείνος κατείχε το κορυφαίο οικονομικό πόστο σε αυτή, είπε ότι ήταν «να αντισταθούμε εντός της ευρωζώνης έως ότου το κόστος για την άλλη πλευρά να γινόταν μεγαλύτερο από το όφελος που είχε από τον δημοσιονομικό εικονικό πνιγμό μας».
Επέκρινε δριμύτατα τη συμφωνία που πρόσφεραν οι εταίροι στην Ελλάδα, λέγοντας ότι οι όροι της είχαν σκοπό να «ταπεινώσουν» την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτήρισε τη στάση των Ευρωπαίων επ’ αυτού ως «βάρβαρη πολιτική στο στιλ του 19ου αιώνα».
.thepressproject

Το «καβγαδάκι» κυβέρνησης-καναλαρχών δεν έχει δράκο

Γιώργος Παπαχριστοδούλου
«Το δικό μας πλεονέκτημα εδώ στο Real Group είναι πως είμαστε πιο μαζεμένο μαγαζί. Έχουμε λιγότερους εργαζόμενους, τα έξοδα μας δεν είναι πολλά», έλεγε το πρωί της Τρίτης 20 Οκτωβρίου ο Νίκος Χατζηνικολάου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό του σταθμό, εκτοξεύοντας ταυτόχρονα βολές κατά του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες, το οποίο καταρχήν θεωρεί μια «θετική πρωτοβουλία».
Είναι μεγάλο, το ελάχιστο ποσό των οκτώ εκ. ευρώ για τις άδειες πανελλαδικής εμβέλειας -προσέθεσε- ενώ με κρατική παρέμβαση, στρεβλώνεται ο ανταγωνισμός από τη στιγμή που η κατοχή άδειας για τηλεοπτικές εκπομπές προϋποθέτει εργασία τουλάχιστον 400 ατόμων.
Δίκιο έχει. Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό σε μια «ελεύθερη» αγορά. Παρέλειψε βέβαια να επισημάνει ότι……….
η «ελεύθερη» αγορά, την οποία όλοι επικαλούνται σαν φυσικό νόμο, σχεδιάζεται από το Κράτος, το οποίο πάντοτε φροντίζει τα σχέδια του Κεφαλαίου.
Αυτή θα είναι η υπερασπιστική γραμμή των καναλαρχών, η οποία αναμένεται να ενισχυθεί από προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Με αυτήν θα υποστηρίξουν, ανάμεσα στα άλλα, όπως γράφει η ιστοσελίδα mediatvnews.gr, ότι με το νόμο αποκατάστασης της ΕΡΤ, παραβιάζεται ο ανταγωνισμός, αφού η κρατική ραδιοτηλεόραση ως πάροχος δικτύου, μπορεί να μεταφέρει τα ψηφιακά σήματα άλλων παρόχων περιεχομένου.
Σε ό,τι αφορά το προσωπικό, αναμένεται να ζήσουμε ό,τι συνέβη, επί κυβέρνησης Καραμανλή με τον περίφημο βασικό μέτοχο, όταν και υποχώρησε ο τελευταίος στις απαιτήσεις των νταβατζήδων, όπως τους είχε αποκαλέσει. Οι Ευρωπαίοι τότε, είχαν απειλήσει την Ελλάδα ότι θα έχανε τα περιφερειακά προγράμματα, αν προχωρούσε στην καθιέρωση του ασυμβίβαστου μεταξύ προμηθευτή του Δημοσίου και μετόχου σε ΜΜΕ, σε ποσοστό άνω του 5%.
Ψέμα με κοντά ποδάρια
Ψέμα με κοντά ποδάρια, όμως, οι ισχυρισμοί των καναλαρχών. Οι σαρωτικές αλλαγές στον Τύπο από το 2010 και μετά, με τις απολύσεις, τις ατομικές συμβάσεις, τη λογοκρισία, την ολοένα και μεγαλύτερη εξάρτηση από το χρήμα της διαπλοκής, τους αντεργατικούς νόμους τους οποίους συντηρεί η «πρώτη φορά αριστερά»- part 2, δίνουν τη σχεδόν απόλυτη ευχέρεια στα αφεντικά του Τύπου να βγαίνει η δουλειά με όλο και λιγότερους/ες. Είτε κακοπληρωμένους, είτε εθελοντές στα διαδικτυακά πόρταλ. Ορατούς κι αόρατους στην καθημερινή γαλέρα της ενημέρωσης, ενώ τα golden boys της τηλεόρασης συνεχίζουν να αμείβονται πλουσιοπάροχα, με το γνωστό κόστος το οποίο έχει κάτι τέτοιο στην ποιότητα της καθημερινής ενημέρωσης των πολιτών και τη δημοκρατία. Πέρα από τους εκατοντάδες συναδέλφους που απολύθηκαν, όλα αυτά τα χρόνια, από τα μαγαζιά της ενημέρωσης…
Φυσικά, την ίδια ώρα η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, διά του αρμόδιου υπουργού Νίκου Παππά, δίνει τη δυνατότητα μόνον σε Ανώνυμες Εταιρείες (ΑΕ), κοινοπραξίες και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να διεκδικήσουν άδειες. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στα ραδιόφωνα, όταν προκηρυχτούν οι άδειες. Αυτό σημαίνει πως συνεργατικά σχήματα δημοσιογράφων και κοινωνίας, μη κερδοσκοπικά, δεν μπορούν να λάβουν συχνότητες, σύμφωνα με το προτεινόμενο νομοσχέδιο (πιθανολογείται ότι θα ψηφιστεί το ερχόμενο Σάββατο). Αποκλείονται.
Κι αν θεωρείται δύσκολο κάτι τέτοιο όσον αφορά την τηλεόραση, για ποιον λόγο δεν ανοίγει ο χώρος στις ραδιοφωνικές συχνότητες τις οποίες σε όλη την Ελλάδα λυμαίνονται διάφοροι, πιθανοί κι απίθανοι τύποι, που μεταδίδουν playlists και το χρήμα της διαφήμισης ρέει άφθονο χωρίς να πληρώνουν ούτε έναν υπάλληλο; Καταλαβαίνουμε όλοι το γιατί. Επειδή το καβγαδάκι κυβέρνησης-καναλαρχών θα καταλήξει σε μια κατάσταση «όλα μέλι-γάλα». Η συμμαχία του Μαξίμου με την εγχώρια διαπλοκή, έχει ήδη γίνει- απλώς χρειάζεται να οριστικοποιηθεί το μοίρασμα της πίτας και να μπουν κι άλλοι παίκτες στο παιχνίδι της εμπορευματοποίησης της ενημέρωσης.
Αυτοδιαχείριση
Κι αυτό, επειδή η κυβέρνηση, πιστή σε μια κοντόφθαλμη ανάλυση της κρίσης ως οικονομική, παραμένει δέσμια της λογικής της «ανάπτυξης», αντιμετωπίζοντας τη ζωή ως οικονομικό μέγεθος. Το θέμα, όμως, δεν είναι απλώς να πληρώσουν οι καναλάρχες – για την ακρίβεια να επιστρέψουν πίσω χρήμα που έχουν λάβει τόσα χρόνια από τα κρατικά ταμεία και το τραπεζικό σύστημα για να στηρίζουν τα τοξικά μαγαζιά τους. Άντε και πληρώνουν. Θα γίνει καλύτερη η ενημέρωση των πολιτών; Θα εξαφανιστούν οι Πρετεντέρηδες, οι Τατιάνες, οι Μπογδάνοι; Αμφιβάλλουμε.
Οι συχνότητες είναι δημόσια περιουσία. Κι ως τέτοια, χρειάζεται πρώτα από όλα να τη διαχειρίζεται η κοινωνία μέσα από θεσμούς λογοδοσίας και συμμετοχής, θεσμούς όπου η πληροφορία θα διακινείται ελεύθερα, ως δημόσιο αγαθό, όχι ως εμπορευματικό προϊόν.  Επειδή, όπως αποδείχτηκε με το άνοιγμα της ΕΡΤ-ΝΕΡΙΤ, όπως αποδεικνύεται από το κόψιμο της εκπομπής «Zona Rosa», όπως φανερώνει ο πόλεμος που δέχεται το «Αντιδραστήριο», η κυβέρνηση εχθρεύεται την αυτοδιαχείριση. Στον Τύπο και αλλού. Στην ΕΡΤ3, τη ΒΙΟΜΕ (Θεσσαλονίκη), στο νερό, τη Χαλκιδική, τη γεωργία. Σε κάθε πτυχή της ζωής των πολιτών.
Πλέον, αποκτά ακόμη περισσότερα Μέσα ώστε να ελέγξει τα ρεύματα της αυτοδιαχείρισης, όπως επιχειρούσε αντιπολιτευόμενος ο ΣΥΡΙΖΑ την εποχή που χάιδευε τα κινήματα ώστε να τους αρπάξει την ψήφο. Κι αν χρειαστεί, να την συκοφαντήσει. Πρόθυμους θα βρει. Είτε εργάζονται διακόσιοι είτε τετρακόσιοι σε ένα κανάλι.