ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Έρευνα που σε ενδιαφέρει: Ποια γυναικεία εσώρουχα βρίσκουν πιο σέξι οι άντρες;

Έρευνα που σε ενδιαφέρει: Ποια γυναικεία εσώρουχα βρίσκουν πιο σέξι οι άντρες;

Άσε ότι κάνεις γιατί αυτό το θέμα, στοιχηματίζουμε ότι σε ενδιαφέρει και μάλιστα πολύ. Είμαστε σίγουρες, ότι έχεις σπαταλήσει ώρες ολόκληρες, τι εσώρουχα να φορέσεις στην περίπτωση που υπάρχει το ενδεχόμενο να κάνεις σεξ. Κι αν η κιλότα της περιόδου εκ των πραγμάτων αποκλείεται, για ευνόητους φυσικά λόγους, όλα τα υπόλοιπα σχέδια και είδη εσωρούχων, μας μπερδεύουν σε τέτοιο σημείο, που να αγχωνόμαστε περισσότερο για το... βρακί, παρά για το σεξ!

Επειδή όμως οι έρευνες υπάρχουν για να μας κάνουν τη ζωή εύκολη και ευχάριστη, και φυσικά να λύνουν απορίες, εμείς ψάξαμε και μάθαμε, ποιο είναι το είδος γυναικείου εσωρούχου που οι άντρες βρίσκουν πιο ελκυστικό. Πάρε βαθιά ανάσα και διάβασε παρακάτω:



Το περίμεναμε για να είμαστε ειλικρινείς. Στην πρώτη θέση δεσπόζει το γνωστό σε όλους μποξεράκι! Οι άντρες ξετρελαίνονται με αυτό, όχι μόνο γιατί εσύ δείχνεις αθλητική και άνετη-και ίσως λίγιο πιο αθώα-μέσα σε αυτό, αλλά κυρίως γιατί το συγκεκριμένο εσώρουχο κολακεύει τα οπίσθια και τα κάνει να φαίνονται πιο ζουμερά και σφιχτά! Λογικό.

Ακολουθούν τα πατροπαράδοτα και τίμια strings, ή... στρινγκάκια όπως τα αποκαλούν οι άντρες, ενώ αυτοί που τα προτιμούν υποστηρίζουν ότι προσφέρουν πλήρη θέα των οπισθίων, το οποίο είναι και το μεγάλο τους ατού. Ακολουθούν με αρκετά μεγάλη διαφορά τα... κορδόνια για τους λίγο πιο '90s τύπους και λίγο πιο πίσω με μικρή διαφορά έρχονται τα κανονικά γυναικεία εσώρουχα.

Τελευταία στη λίστα έρχονται τα γνωστά granny panties τα οποία προαναφέρθηκαν ως κιλότες περιόδου και τα οποία ψήφισαν συνολικά... 3 άντρες! Τώρα γιατί δεν ξέρουμε!

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015 Βαρουφάκης: Έπρεπε να είχαμε χρεοκοπήσει, χάσαμε την ευκαιρία


«Ξαναχτύπησε» μετά από καιρό με συνέντευξή του ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος δήλωσε στον Guardian
 ότι «οι δανειστές ενδιαφέρονταν περισσότερο για τον παραδειγματισμό με τη συντριβή μιας κυβέρνησης που τόλμησε να τους αντισταθεί, ώστε να εκφοβιστούν άλλοι, όπως η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Γαλλία. Η Ελλάδα αντιμετωπίστηκε σαν πιόνι σε μια σκακιέρα, οπότε ήταν πολύ δύσκολο. Είχαμε μια ευκαιρία (να χρεοκοπήσουμε) και τη χάσαμε. Θα έπρεπε να είχαμε χρεοκοπήσει. Θα είχαν αλλάξει στάση και θα είχαμε επιτύχει συμφωνία συμβιβασμού, αλλά δεν μου επετράπη να χρησιμοποιήσω αυτό το όπλο».
Ο κ. Βαρουφάκης μίλησε και για την προσφυγική κρίση, εκτιμώντας ότι η αντίδρασή της είναι το αποτέλεσμα των ρωγμών που έχουν προκληθεί από την εξαετή κρίση. Όπως είπε, με χιλιάδες μετανάστες να ταξιδεύουν στην Ευρώπη από την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τη νότια Ασία, ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι το μέλλον της Ε.Ε. απειλείται από την χειρότερη κρίση τέτοιας μορφής από το 1945.
«Οι Ευρωπαίοι διχάζονται από ένα κοινό νόμισμα. Η ευρωκρίση έχει κατακερματίσει την Ευρώπη, στρέφοντας Έλληνες εναντίον Γερμανών, Ιρλανδούς εναντίον Ισπανών κ.α. Κάνει δύσκολο για την Ε.Ε. να λειτουργήσει ως πολιτική, ενοποιημένη οντότητα». Ωστόσο, παραδέχεται πως δεν έχει την απάντηση, καθώς οι αριθμοί είναι πολύ μεγάλοι- αν και λέει ότι από ευρωπαϊκής πλευράς, «έχουμε να απαντήσουμε σε πολλά», καθώς «χώρες όπως το Ιράκ και η Συρία είναι δημιουργήματα του δυτικού ιμπεριαλισμού και ο κυνισμός στην αντιμετώπιση της περιοχής από τη Δύση έχει προκαλέσει αντίδραση».
Σχετικά με την πολιτική που ακολουθήθηκε από την κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε ο ίδιος, είπε ότι η γενική στρατηγική ήταν σωστή.

..Eκρηξη βόμβας στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα

Eκρηξη βόμβας στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα© naftemporiki.gr
Eκρηξη βόμβας στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα
   Tου Μάκη Συνοδινού  
 Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 03.35 στην είσοδο των γραφείων του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) στην οδό Ξενοφώντος 5, στο Σύνταγμα, προκαλώντας υλικές ζημιές. Δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός.
 Η περιοχή είναι αποκλεισμένη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για λόγους ασφαλείας, ενώ στο σημείο βρίσκονται και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.
   «Προσέξτε, δεν είναι φάρσα»  
 Είχαν προηγηθείπροειδοποιητικά τηλεφωνήματα στο «Βήμα»και την Εφημερίδατων Συντακτών.
 Ο άγνωστος που τηλεφώνησε ενημέρωσεγια την επικείμενη έκρηξηδίνοντας χρονικό περιθώριο 40 λεπτών: «Σε σαράντα λεπτά θα εκραγεί βόμβα στον ΣΕΒ, στην οδό Ξενοφώντος, στο Σύνταγμα. Προσέξτε, δεν είναι φάρσα».
 Η αστυνομία εξετάζει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που είναι τοποθετημένες στην περιοχή. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.
 Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε σάκο που αφέθηκε έξω από το κτήριο και ενεργοποιήθηκε λίγα λεπτά μετά την πάροδο του 40λεπτου.
 Τις έρευνες έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική.
   naftemporiki.gr   

Οίκος ενοχής ''Η Ωραία Συγγρού''...

     Ενοχής λέμε!
     Και μην μπερδευόμαστε με τους οίκους ανοχής.
     Τα μπ@υρδέλα είναι πολύ σοβαρές και εύρυθμες επιχειρήσεις, όπου σέβονται τα χρήματα του πελάτη,
     ...οι π@υτάνες δεν ξεκατινιάζονται στις
πλατείες και στα τηλεοπτικά παράθυρα,
     ...επικρατεί τάξη, ησυχία, και γενικά δεν έχουν καμία σχέση με άλλα ''ιδρύματα'' της... αμαρτωλής Συγγρού.
     '' Έκανε κι η μύγα κ@λο, κι έχεσε τον κόσμο όλο'', λέει η παροιμία.
     Αποφάσισαν δηλαδή στο κόμμα του καλαματιανού να ''προβούν'' σε δημοκρατικές διαδικασίες,
     ..κι αφού μας έπρηξαν κάθε αδένα επί δύο μήνες για το πόσο δημοκράτες και πλουραλιστές είναι μέσα στο κόμμα (για έξω δεν μιλάμε, το ξέρουμε!),
     ..κάποιοι παρακομματικοί (κατά το πρακρατικοί) αποφάσισαν πως εκλογές δεν συμφέρει (το σύστημα) να γίνουν διότι μπορεί να γίνεικανα ατύχημα,
     ..ή καμιά τρολιά απ' τους ψηφοφόρους (που μεταξύ μας: δεν φαίνονται και τόσο ευφυείς),
     ..και να βγεί κανας Μπουμπούκος,
     ..και νάχει η Ευρώπη κι ο ντουνιάς να γελάει για τα επόμενα είκοσι χρόνια!

     Δημοκρατία σε κόμμα αρχηγικό, παλαιολιθικό, και τζακοκρατούμενο μέχρι τα μπούνια! Αυτό κι αν είναι ανέκδοτο.

     Βεβαίως όμως, αυτή η ''καταιγίδα δημοκρατίας'' έχει βαρέσει και άλλα κόμματα πιό δημοκρατικά(;)  εξ ορισμού.
     Στο κυβερνόν κόμμα φερ' ειπείν, ο αγάς-πρωθυπουργός, παραγγέλνει στους διαφωνούντες να παραιτηθούν και να παραδώσουν έδρες, κράνη, μπαλάσκες, σώβρακα.
     Έτσι. Χωρίς διαδικασίες, χωρίς συνεδριάσεις αρμόδιων κομματικών οργάνων, χωρίς την τάχα ''ριζοσπαστική'' δημοκρατία της ''αριστεράς''.
     Κι οι επίσης ριζοσπάστες βουλευτές υπακούουν πιστοί στον υπαρκτό σταλινισμό, και στον ανύπαρκτο σοσιαλισμό.

     Μιά χώρα χωρίς Δημοκρατία, και με καταπατημένο Σύνταγμα απ' τους ταγμένους να το φυλάνε,
     ..χωρίς δημοκρατικά κόμματα, παρά ανώνυμες και επώνυμες εταιρείες,
     ..ένας λαός χωρίς μέλλον.

     Μία Ελλάδα μπ@υρδέλο,
     ..γεμάτη οίκους κομματικής ενοχής,
     ..και επί πληρωμή ''εκπροσώπους'' του λαού.

     Οίκος ανοχής ''Η Ωραία Ελλάς''!.. 

Όταν έχεις κάνει αρπαχτή 2,5 εκατομμύρια, η δικαιοσύνη κι οι πολιτικοί σου στέκονται σούζα... λες ότι μαλακία θες;

Aλέξη, ουδεμία σχέση έχω με μαρξιστές...

Τι είπε η Θεοτόκος για αυτούς τους οποίους θα διαβάζουν του Χαιρετισμούς Της; (βίντεο


Τι είπε η Θεοτόκος για αυτούς τους οποίους θα διαβάζουν του Χαιρετισμούς Της; (βίντεο)
Σε Κώδικες του Αγίου Όρους μαρτυρούνται πολυάριθμες εμφανίσεις της Υπεραγίας Θεοτόκου σε Αγιους Γεροντες , στους οποίους και δήλωσε «όστις Με χαιρετίζει μίαν φοράν την ημέραν με τους Χαιρετισμούς, τους οποίους πολύ αγαπώ, θα τον προστατεύω, θα τον διαφυλάττω από παν κακόν, θα τον επιβλέπω καθ” όλην την ζωή του και εν εκείνη την ημέρα της Δευτέρας Παρουσίας, θα τον υπερασπισθώ ενώπιον του Υιού μου».
Εχουμε και σε παλαότερη μας αναρτήσει αναφέρει τον Γέροντα Εφραιμ της Αριζόνας ο οποίος σε επιστολή που έστειλε στα πνευματικά του παιδιά τα προτρέπει να διαβάζουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ και όχι μόνο στο Απόδειπνο τους Χαιρετισμούς της Παναγιας μας !
Αυτήν την εντολή την είχε λάβει από τον Αγιο Γέροντα του , τον Γέροντα Ιωσήφ τον Ησυχαστή που μαζί με τον συνασκητή του τον Γέροντα Αρσένιο τον Σπηλαιώτη ( τον “Παππού” για τον οποίο γράψαμε στην προηγούμενη μας ανάρτηση ) διάβαζαν ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ καθε μέρα τους Χαιρετισμους της Θεοτοκου !

Αυτήν την ευλογημένη συνήθεια για την οποία μας συμβουλεύει ο Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας την τηρεί ανελλιπώς ο ίδιος , ακόμη και σήμερα που βρίσκεται στην Αμερική !
Παρότι έχει αποκτήσει την καθαρή, νοερά , καρδιακή προσευχή δεν σταματά να λέει τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας καθημερινά και σε κάθε περίσταση !!
Αυτό μας το βεβαιώνει και ο υποτακτικός του, που εκάρη από τον Γέροντα Εφραιμ μοναχός και στον οποίο έδωσε το όνομα του, ο αμεριακανο-ινδικής καταγωγής μοναχός Εφραίμ , που εδώ και είκοσι χρόνια διακονεί καθημερινά τον Γέροντα Εφραίμ !!
Στο βίντεο που ακολουθεί και το οποίο είναι αφιερωμένο στην Ιερα Μονη Αγιου Αντωνιου στην Αριζόνα και στον Γέροντα Εφραίμ , ο υποτακτικός του διηγείται ένα πολυ χαριτωμένο περιστατικό που συνέβη όταν με το αμάξι της Μονής οδηγούσε τον Γέροντα Εφραίμ μέσα από την έρημο για να πάει να εγκαινιάσει μία νέα Μονή !!
Ο Γέροντας Εφραίμ ξεκίνησε να λέει εκφώνως τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας ενώ ο υποτακτικός οδηγούσε ! Συγκινημένος ο υποτακτικός άρχισε να προσεύχεται κι αυτός !! Και τότε συνεβη ένα πραγματικό θαύμα !!
Σας αφήνω να το ακούσετε από το στόμα του μοναχού στην διήγηση του που ξεκινά στο 16.20 λεπτό του βίντεο που ακολουθεί...

ΠΟΛΥΜΕΣΑ


Απίστευτο Περιστατικό Στην Α’ Εφορία Θεσσαλονίκης – Υπάλληλος Απειλούσε Πολίτες – Αυτό Το Κοπρόσκυλο Πρέπει Να Γίνει Ρόμπα

kaysgas eforia
Σήμερα επισκέφτηκα την Α εφορία Θεσσαλονίκης για να καταθέσω και εγώ τις πινακίδες από το μοναδικό αυτοκίνητο που κατέχω και είχα την ατυχία να είναι 1800 κυβικά. Όταν λοιπόν έφτασα στο γκισέ να παραδώσω τις πινακίδες και την άδεια στον υπάλληλο της εφορίας αντίκρισα ένα θέαμα λίγο τραγελαφικό. Είδα έναν άνθρωπο περίπου στα 45 να είναι πίσω από το γραφείο του με ένα ύφος 100 καρδιναλίων να κάνει κάκιστα την δουλειά του.  Μόλις λοιπόν του παρέδωσα τις πινακίδες και την άδεια σε ένα πλαστικό όλα μαζί τότε αυτός ούτε καν λέξη δεν έβγαλε από το μπουκωμένο του στόμα γιατί έτρωγε μία τυρόπιτα και μου τέντωσε το χέρι δείχνοντάς μου την πόρτα. Στην αρχή σάστισα γιατί νόμιζα ότι με διώχνει μετά όμως από λίγο μαντάτεψα και σκέψη είδα ένα χαρτί που έγραφε εκεί έξω κρυμμένο πίσω από την πόρτα ότι οι πινακίδες και οι άδειες δεν παραδίδονται μέσα σε πλαστικό.  Η αλήθεια είναι ότι άρχισα αμέσως να συνεχίζουμε με τον τρόπο που με αντιμετώπιζε ο αναιδέστατος υπάλληλος αλλά κρατήθηκα και δεν είπα λέξη. Στην συνέχεια του βγάζω πινακίδες και άδειες και τις ξανά δίνω χωρίς το πλαστικό. Τότε ο ξεφτιλισμένος αυτός υπάλληλος που ντροπιάζει και το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων μόνο έτσι μπορώ να τον χαρακτηρίσω. Άρχισε να μονολογεί και να λέει κάτι του τύπου “μας έρχεστε όλοι οι φτωχοί εδώ και μας ζαλίζετε”, απευθυνόμενος στον συνάδελφό του συνέχισε τις προκλήσεις του λέγοντας “εξ ετείας σας κόβουν το μισθό μας και είμαστε οι μόνοι που πληρώνουμε φόρους” , “Ξαφνικά όλοι δεν έχουν να πληρώσουν και το παίζουν φτωχοί” “Σε λίγο θα μας ζητάν και δανικά” και άλλα τέτοια πράγματα που με έκαναν να τον απαντήσω. Μόλις λοιπόν τον ρώτησα αν έχει κάποιο πρόβλημα και γενικά καλά θα κάνει να μη σχολιάζει αλλά να αφοσιωθεί στην δουλειά τους. Τότε μου απάντησε ότι είναι δικαίωμά τους να λέει ότι θέλει. Συνέχισα την αντιπαράθεση με τον χειρότερο υπάλληλο που συνάντησα ποτέ μου και του απάντησα ότι δουλειά του είναι να εξυπηρετεί τον κόσμο και όχι να σχολιάζει την κατάσταση του κέθε ένα. Τότε αυτός βγήκε εκτός ορίων και άρχισε να εκτοξεύει απειλές στο πρόσωπό μου λέγοντας ότι αν “θέλει μπορεί να με τελειώσει”, “Θα σε χτυπήσω στο κομπιούτερ να δούμε τι χρωστάς παλιομπαταχτσή” “εξαετίας σου κόβουν από τους μισθούς μας επειδή δεν πληρώνεις εσύ” και μετά απευθυνόταν σε κάποια Μαρία συνάδελφό τους φωνάζοντας το ονοματεπώνυμό μου μέσα στην εφορία “ζητώντας της να μου ρίξει ένα πρόστιμο για να δώ όπως έλεγε τι μπορεί να κάνει”.

Φυσικά για λίγα δευτερόλεπτα πίστεψα ότι πραγματικά έμπλεξα πολύ άσχημα ευτυχώς η Μαρία δεν έκανε πράξη τις απειλές του και εγώ πήγα στον αρμόδιο διευθυντή για να τον κάνω αναφορά. Τελικά ο διευθυντής δέχθηκε την αναφορά μου και μου απάντησε ότι θα κάνει και καλά έρευνα για το θέμα. Φυσικά και ξέρω ότι η αναφορά μου είδη είναι στα σκουπίδια μιας και το περιστατικό έγινε το πρωί άλλα απορώ αν πραγματικά αυτός μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο σε έναν απλό πολίτη γιατί απλά είχε καύλες τι μπορούν να κάνουν τα υψηλόβαθμα στελέχη.

Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει! Ο απόλυτος χαμαιλέοντας, την ώρα διεθνούς αποκλεισμού του ναζιστικού-σιωνιστικού καθεστώτος... εξοφλεί "γραμμάτια"!


Της Μαργαρίτας Ισιδώρου
Ο Τσίπρας, ενώ συνεχίζει να λαμβάνει μαθήματα ορθοφωνίας, ώστε να προσομοιάσει τη χροιά της φωνής του μ' αυτή του Ανδρέα Παπανδρέου, τώρα -στα βήματα ΓΑΠ- πάει Ισραήλ για να στηρίξει και να σπάσει την απομόνωση του ναζιστικού καθεστώτος Νετανιάχου! Την ώρα της παγκόσμιας απομόνωσης του ναζιστικού ισραηλινού καθεστώτος, ο -ανοικτά πλέον και χωρίς φερετζέ- σιωνιστής Τσίπρας, απλώνει χέρι βοήθειας, σε διατεταγμένη υπηρεσία των γερακιών του ΝΑΤΟ, που θέλουν να προσφέρουν κάτι στον Νετανιάχου, μετά την είσοδο του Ιράν στη λέσχη των παγκόσμιων πυρηνικών χωρών και την ήττα των ΝΑΤΟϊκών μισθοφόρων στη Συρία.
Ξεχνάει (;) ότι η...
κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου δεν αναγνώρισε ΠΟΤΕ την κρατική οντότητα του Ισραήλ... Αντιθέτως, αναγνώρισε το Παλαιστινιακό κράτος και άνοιξε πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, όταν η τότε ΕΟΚ, το ΝΑΤΟ και σια χαρακτήριζαν τον Αραφάτ "τρομοκράτη"...
Ξεχνάει (;) πως το Ισραήλ αναγνώρισε η Ελλάδα με κυβέρνηση Μητσοτάκη κι υπουργό εξωτερικών τον Α. Σαμαρά...
Ξεχνάει (;) ότι σήμερα το Ισραήλ είναι πλήρως απομονωμένο στη διεθνή κοινότητα για τις καθημερινές δολοφονίες, ακόμη και μικρών παιδιών, αυτός σπάει τον αποκλεισμό του ναζιστικού-σιωνιστικού καθεστώτος και... πάει να προσκυνήσει!
Δεν ξεχνάει!
Δεν ξεχνάει!  Γιατί εξοφλεί γραμμάτια: εβραϊκό κονγκρέσο ΗΠΑ, στοά Κόμο, ΚΙΣ... ανάδειξή του στη θέση του πρωθυπουργού.
Δεν ξεχνάει!  Γιατί μέχρι σήμερα ακολουθεί πιστά την πολιτική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και στο θέμα της Συρίας... στηρίζοντας τους ιμπεριαλιστές και τους λακέδες τους, συμπεριλαμβανομένων των φονιάδων "εξεγερμένων" στη Συρία.
Δεν ξεχνάει!  Γιατί ώς γνήσιος σιωνιστής, τώρα που έγινε πρωθυπουργός στηρίζει τη νεοναζιστική χούντα της Ουκρανίας.
Δεν ξεχνάει!  Γιατί τώρα είναι ένας υπάκουος χαμηλόβαθμος τραπεζοϋπάλληλος της τρόικας. 
Την προσεχή Τετάρτη θα συναντήσει τον διεθνή εγκληματία Νετανιάχου!
Το ότι θα δει και τον Αμπάς και θα προφέρει τα γνωστά περί ειρήνης και δύο κρατών... δεν έχουν καμία σημασία.
Το ερώτημα είναι απλό: θα αποδεχθούν τα μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τη σιωνιστική επίσημη στροφή του Τσίπρα;
Οι βολευτές του σίγουρα ναι. Όπως δυστυχώς έκαναν κι σημερινοί της "Λαϊκής Ενότητας" όταν είχαν υπουργικούς και βολευτικούς θώκους... και δεν κάνουν μια αυτοκριτική ακόμη.
Τι θα σκέφτεται άραγε ο Μάκης Μπαλαούρας, που όταν ο φονιάς Νετανιάχου βομβάρδιζε τη Γάζα (2009), αυτός με ελληνική αντιπροσωπεία μπήκε στη βομβαρδιζόμενη Γάζα ως ανθρώπινη ασπίδα;
Τι θα σκέφτεται άραγε ο Τάσος Κουράκης (14 Αυγούστου 2012:Τάσος Κουράκης: "Ο Πέρες έχει ταυτιστεί με τις πιο ελεεινές πλευρές του Ισραήλ"... Η βουλευτής Χίλαρυ του ΣΥΡΙΖΑ: "Ο Σιμόν Πέρες... αποτελεί την ενσάρκωση των περιπετειών του εβραϊκού λαού..."), που είχε διαμαρτηρηθεί επίσημα για εκείνες τις δηλώσεις της Δούρου υπέρ του ναζιστικού ισραηλινού καθεστώτος;
Aς ευχηθούμε ότι τουλάχιστον θα ντρέπονται...
Καλά, ο Γιάννης Μπανιάς έφυγε νωρίς κι έτσι δεν θα βρεί άλλη ευκαιρία επίθεση εναντίον του ο λάτρης του ακραίου τουρκικού εθνικισμού Φίλης... Κι ευτυχώς για τον Γιάννη, που δεν ζει να βλέπει αυτή την κατάντια της δικής του αριστεράς...
Τώρα να είστε σίγουροι... θα σιωπήσουν και θα σκύψουν στα τέσσερα μπροστά στον ηγέτη Αλέξη!
Τα εκατομμύρια ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ της 3ης του Σεπτέμβρη, όπως "πλήρωσαν" ακριβά τον Γ. Παπανδρέου και την ένταξή του στη σιωνιστική λέσχη, αλλά και το νεοφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου και σια, θα τον αναμένουν και θα "πληρώσουν" κι αυτόν!
Η "Καθημερινή" δίνει το "στίγμα" του απόλυτου χαμαιλέοντα Τσίπρα, που τώρα ντύνεται επισήμως το ένδυμα των «φίλων του σιωνισμού»:
Ικανοποίηση για τη "στροφή" Τσίπρα
Ο κ. Τσίπρας θα τύχει θερμής υποδοχής καθώς η κυβέρνηση, τα κόμματα, αλλά και η κοινή γνώμη του Ισραήλ βλέπουν με ικανοποίηση τη ρεαλιστική στροφή του Έλληνα πρωθυπουργού ο οποίος εμφανίζεται - και, κυρίως, ενεργεί - ως υπέρμαχος αυτής της στρατηγικής συνεργασίας. Αρχικά, τόσο στο ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών όσο και στην Κνέσετ, επικρατούσε έντονος προβληματισμός για τις προθέσεις του κ. Τσίπρα, λόγω των εκπεφρασμένων θέσεών του υπέρ των Παλαιστινίων. Ωστόσο, μετά την αναρρίχησή του στην εξουσία, τον περασμένο Ιανουάριο, τα μηνύματα που εκπέμπει ο ίδιος και οι αρμόδιοι υπουργοί του, αλλά και οι πράξεις του, αποτιμώνται στο Ισραήλ ως όχι απλά καθησυχαστικά, αλλά ως "πολύ ενθαρρυντικά". Είναι χαρακτηριστικό ότι Ισραηλινός αξιωματούχος περιέγραψε τον Αλέξη Τσίπρα ως "success story" και ως κάποιον με τον οποίο το Ισραήλ θέλει να συνεργασθεί.... 

Μέχρι τον θανατό του... ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΠΟΤΕ το "ισραηλινό κράτος"... ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!

Τι παράγει η Ελλάδα;

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Πώς βρέθηκε σε αδιέξοδο ο Τσίπρας. Τι μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση, οι 10 βουλευτές που ακολουθούν τον Σακελλαρίδη και ο ρόλος του Παυλόπουλου…

Αρκετές ημέρες πριν ξεσπάσει η καταιγίδα στη Βουλή με τη διαφοροποίηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη και την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα, ο Αλ. Τσίπρας είχε κάνει σε στενό κύκλο συνομιλητών του -σύμφωνα με πληροφορίες της «κυριακάτικης δημοκρατίας- τη δυσοίωνη πρόβλεψη:«Μόνο δύο πράγματα μπορεί να ρίξουν την κυβέρνηση: Η πρώτη κατοικία και το ασφαλιστικό».
Κατά το ένα σκέλος, η προφητεία επιβεβαιώθηκε ως ένα βαθμό αφού η κυβέρνηση …..
από το βράδυ της Πέμπτης στηρίζεται πλέον όχι σε 155 αλλά σε 153 βουλευτές και αν ο κ. Σακελλαρίδης είχε ακολουθήσει άλλη τακτική, θα ήταν ακόμη ένας λιγότερος. Αυτός είναι και ο λόγος που δίνεται μέχρι εσχάτων η μάχη να μετακινηθούν χρονικά προς τα πίσω οι επώδυνες αποφάσεις για το ασφαλιστικό ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος ενός δεύτερου ισχυρού (αν όχι μοιραίου) ρήγματος στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Ο αρμόδιος υπουργός Γ. Κατρούγκαλος έχει αναβάλει περισσότερες από μια φορές -υπό την έντονη πίεση και του κομματικού επιτελείου της Κουμουνδούρου- την παρουσίαση του σχεδίου του για τις συντάξεις, αλλά από την άλλη πλευρά οι δανειστές κάθε άλλο παρά εμφανίζονται είναι διατεθειμένοι να το δεχτούν.
Στις ίδιες συζητήσεις του ο κ. Τσίπρας εκφράζει γενικότερη ανησυχία για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα αυτόν το χειμώνα και διατυπώνει την ελπίδα ότι εάν έως την άνοιξη αντέξει η κυβέρνηση τότε η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί στη συνέχεια και άρα -παρά τη μικρή πλειοψηφία της στη Βουλή- να μην αντιμετωπίσει προβλήματα παραμονής στην εξουσία. Αυτή η ελπίδα στηρίζεται κυρίως στις εκτιμήσεις ότι θα αρχίσει να αλλάζει διεθνώς το κλίμα για την ελληνική οικονομία και -όπως λέει στους συνομιλητές του ο πρωθυπουργός- στη ροή κονδυλίων από το ΕΣΠΑ. Οι επόμενοι πέντε μήνες είναι πολλαπλά κρίσιμοι διότι εκτός των άλλων έως το Πάσχα πρέπει να υλοποιηθεί τουλάχιστον το 58% των δράσεων του τρίτου Μνημονίου μπροστά στις οποίες τα σημερινά μέτρα μοιάζουν με «χάδια»!
Επειδή πάντως ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να μεταφέρει αυτές τις ενέσεις αισιοδοξίας και σε δύσπιστα στελέχη του, ορισμένοι μένουν με την εντύπωση ότι προσπαθεί ταυτόχρονα να αγοράσει πολιτικό χρόνο για να κατασιγάσει τις εσωκομματικές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ που προβλέπονται πολύ έντονες. Από τις συζητήσεις αυτές φαίνεται επίσης ότι ο πρωθυπουργός – σε μεγάλη απόσταση από τη δημόσια ρητορική του- έχει πλήρη επίγνωση του ναρκοπεδίου στο οποίο βρίσκεται αλλά και ότι ήδη σχεδιάζει πιθανές εναλλακτικές λύσεις που -όσο κι αν ακούγεται απίστευτο υπό τις παρούσες συνθήκες- περιλαμβάνουν και τις εκλογές!
Στο πλαίσιο αυτό η ανταρσία Σακελλαρίδη, έστω κι αν παραιτήθηκε από βουλευτής, θεωρείται πιο «επίφοβη» σε σχέση με τον Στ. Παναγούλη ο οποίος αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση.Πίσω από τον κ. Σακελλαρίδη βρίσκεται η ομάδα των «53» η οποία τείνει να αποτελέσει -ύστερα από τη διάσπαση του καλοκαιριού και την αποχώρηση της Αριστερής Πλατφόρμας- τη νέα εσωκομματική αντιπολίτευση. Κατά τις πληροφορίες στην ομάδα αυτή (μέλος της οποίας υπήρξε τουλάχιστον μέχρι πρότινος και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος) μετέχουν και περίπου δέκα εν ενεργεία βουλευτές οι οποίοι αποδέχθηκαν -όπως και ο κ. Σακελλαρίδης- να μπουν στις λίστες του Σεπτεμβρίου. Η συμμετοχή τους έγινε (λόγω και της πληροφόρησης από τον κ. Τσακαλώτο) εν γνώσει των σκληρών μέτρων που ετοιμάζονταν, άρα δεν τίθεται επί της ουσίας κανένα θέμα αιφνιδιασμού. Το έκαναν σε πολιτική βάση εν όψει των εξελίξεων της επόμενης μέρας στον ΣΥΡΙΖΑ. Η κόκκινη γραμμή που μάλιστα έχουν θέσει εσωτερικά στον κ. Τσίπρα είναι ότι δεν θα δεχθούν σε καμία περίπτωση το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός μιλώντας τις τελευταίες ημέρες και με στελέχη των «53» φέρεται να επανέλαβε τη δέσμευση αυτή. Έτσι υπό την έννοια αυτή η παραίτηση Σακελλαρίδη επιδέχεται, κατά τους γνωρίζοντες το παρασκήνιο, δύο αναγνώσεων Η πρώτηέχει να κάνει με το γεγονός ότι παραχωρώντας τη βουλευτική έδρα της Α’ Αθηνών στον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορο Βερναρδάκη διευκόλυνε την επιβίωση της κυβέρνησης. Η δεύτερη συνδέεται με το μήνυμα «επιφυλακής» που έστειλε η νέα εσωκομματική αντιπολίτευση υπό την ομηρία της οποίας τελεί πια το Μέγαρο Μαξίμου. Δεν είναι μάλιστα τυχαίο ότι υπέρ του κ. Σακελλαρίδη τάχθηκαν αμέσως ο πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης και αποχωρήσαντες πρώην βουλευτές όπως η Ηρώ Διώτη καθώς και ότι η ομάδα των «53 έχει αποκαταστήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, διαύλους επικοινωνίας με την Λαϊκή Ενότητα του Παν. Λαφαζάνη.
Αρκετοί υποστηρίζουν ότι το προσεχές διάστημα θα επαναληφθεί ανάλογο εσωκομματικό σκηνικό με εκείνου του προηγούμενου οκταμήνου αλλά με τη διαφορά ότι στη θέση της Αριστερής Πλατφόρμας θα βρίσκονται οι «53». Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας δεν κρύβει ότι αν κινδυνεύσει η πλειοψηφία του στη Βουλή θα ήθελε τη στήριξη της Φ. Γεννηματά και του Στ. Θεοδωράκη. Αμφότεροι όμως (όπως αποκάλυψε πρώτη η «κυριακάτικη δημοκρατία») έχουν κάθε λόγο να είναι αρνητικοί και αντιτάσσουν το σενάριο της κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας με τη συμμετοχή δηλαδή και της ΝΔ. Λόγω της άρνησης αυτής, την πολιτική πίεση προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης (εν αναμονή και της εκλογής ηγεσίας στη ΝΔ) ανέλαβε να μεταφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ύστερα από την προχθεσινή συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα.
Πάντως από τη μία πλευρά ο πρωθυπουργός αντιμετωπίζει την πίεση των εν δυνάμει εταίρων του για οικουμενική κυβέρνηση και από την άλλη την αντίθεση μιας σημαντικής πλέον μερίδας του κόμματός του σε κάτι τέτοιο. Μια λύση, για να συμβεί το πρώτο, είναι να διακινδυνεύσει άλλη μια διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ έστω και μικρότερης κλίμακας. Ήδη η «Αυγή» βάλλει συστηματικά κατά των «53» όπως έκανε μέχρι πρότινος κατά της πτέρυγας Λαφαζάνη.Ωστόσο υπάρχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα ότι σε μια οικουμενική πολύ δύσκολα θα μπορέσει να κρατήσει ο ίδιος των θώκο του πρωθυπουργού. Τούτων δοθέντων επανέρχονται ακροθιγώς τα σενάρια των εαρινών εκλογών. Μάλιστα ο κ. Τσίπρας, όπως πληροφορείται η «κυριακάτικη δημοκρατία», εκφράζει στις συζητήσεις του την άποψη ότι εάν οδηγηθούν εκεί τα πράγματα ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί μεν μια μεγάλη μείωση των δυνάμεων του αλλά θα καταφέρει να συγκρατήσει -έναντι του 36,5% του Σεπτεμβρίου- περίπου 25% και να διατηρήσει τον έλεγχο των πολιτικών εξελίξεων.
Ανδρέας Καψαμπέλης

ΜΕΓΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ Η “ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ” ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

---000_trapezes-anakefalaiopoiisi(Δευτ. 23/11/15)
ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50 ΔΙΣ.
ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Με 5,5 δισ. περίπου, ξένα funds θα αποκτήσουν τον έλεγχο στις 4 λεγόμενες συστημικές τράπεζες, σε πλήρη λειτουργία, με πλήθος θυγατρικών και ενεργητικό ύψους340 δισ. ευρώ .
Σε αξίες ίδρυσης εκ του μηδενός αποτιμήθηκαν και ιδιωτικοποιούνται οι τέσσερις ελληνικές τράπεζες, με ληστευμένους τους Έλληνες φορολογούμενους, αφού φορτώνεται οριστικά και αμετάκλητα στο δημόσιο χρέος όλο το κόστος των προηγούμενων ανακεφαλαιοποιήσεωναπό το 2013 μέχρι σήμερα, ήτοι πάνω από 50 δισεκατομμύρια ευρώ.
Οι ξένοι επενδυτές, που στην πλειονότητά τους είναι κερδοσκοπικά χαρτοφυλάκια και ευκαιριακοί μέτοχοι, θα καταβάλουν περί τα 5,5 δισ. ευρώ, για να ……..
αποκτήσουν πλέον τον έλεγχο του εγχώριου τραπεζικού συστήματος. Με τα λεφτά αυτά θα αγοράσουν τις τέσσερις συστημικέςτράπεζες σε πλήρη λειτουργία, με πλήθος θυγατρικών στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, ενεργητικό που φτάνει τα 340 δισ. ευρώ και σύνολο ιδίων κεφαλαίωνάνω των 40 δισ. Ευρώ.
Αυτό ήταν το τίμημα της πολιτικής επιλογής να αποφευχθεί πάση θυσία η κρατικοποίηση τωντραπεζών. Οι ελληνικές τράπεζες ξεπουλιούνται σε ιδιώτες αγνώστου ταυτότητος, με τεράστιο κόστος για το ελληνικό Δημόσιο και τους σημερινούς μετόχους.
Η τρίτη κατά σειρά ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού κλάδου κατά 14,4 δισ. ευρώ ελάχιστα θα συνδράμει στην ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας, καθώς τα νέα κεφάλαια δεν προορίζονται για δάνεια, αλλά για να καλύψουν τις κεφαλαιακές τρύπες των τραπεζών.
ΝΕΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ
Υλοποιήθηκε δε με τους χειρότερους δυνατούς όρους όχι μόνο για τους υφιστάμενους μετόχους (ασφαλιστικά ταμεία, μικροεπενδυτές, μικρά και μεγαλύτερα funds κ.ά.) αλλά κυρίως για το ελληνικό Δημόσιο που υφίσταται νέες απώλειες και αντίθετα δημιουργεί τεράστιες ευκαιρίες γρήγορου πλουτισμού με χαμηλό ρίσκο για τους ξένους που αγόρασαν μετοχές σε εξευτελιστικά χαμηλές χρηματιστηριακές τιμές.
Αν και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα βάλει περίπου 5,5 μέχρι 6 δισ.ευρώ(σήμερα εγκρίνεται η εκταμίευση των 10 δισ. ευρώ της δυνητικής κρατικής συμμετοχής από το Eurogroup) για να καλύψει τις επιπρόσθετες ανάγκες στην Εθνική Τράπεζα και στηνΠειραιώς, οι συνολικοί όροι συμμετοχής είναι τέτοιοι, που το Δημόσιο θα καταστεί μέτοχος μειοψηφίας σε όλες τις τράπεζες με ποσοστά από… 2,5% μέχρι περίπου 30% και είναι πρακτικά αδύνατο να ανακτήσει στο μέλλον τα χρήματα που έχει επενδύσει, όσο κι αν στο μέλλον υποτίθεται ότι μπορεί να αυξηθεί η αξία των τραπεζικών μετοχών. Αλλά ακόμη και αυτές οι μετοχές που μένουν στον έλεγχο του ΤΧΣ δεν θα ανήκουν στο κράτος, αλλά στον ευρωπαϊκό μηχανισμό ESM καθώς, με βάση τη συμφωνία του Ιουλίου, θα εισφερθούν ως ενέχυρο στουπερ-ταμείο αποκρατικοποιήσεων για το δάνειο που έλαβε η Ελλάδα.
Το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων είχαν ήδη εξαϋλωθεί για το κράτος ήδη από το 2014 με ευθύνη των τότε κυβερνήσεων. Τότε που η δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είχε γίνει με χείριστους όρους για το ΤΧΣ, το οποίο είχ πάρει warrants αντί για μετοχές, ενώ είχε απεμπολήσει ακόμη και τα δικαιώματα ψήφου.
Αυτή τη φορά, παράλληλα με τις εξευτελιστικές τιμές, στις οποίες αποκτούν την πλειονότητα των τραπεζών, θα πάρουν σε “συσκευασία δώρου” και τη διευκόλυνση τωνμαζικών πλειστηριασμών πρώτων κατοικιών από τις τράπεζες, καθώς και την απελευθέρωση της πώλησης των “κόκκινων” δανείων σε distress funds και εξειδικευμένες διεθνείς εταιρείες. Τα δύο αυτά νομοθετήματα είναι τα τελευταία που έρχονται να “κουμπώσουν” με τονπλήρη αφελληνισμό του τραπεζικού κλάδου στη χώρα μας και αποσκοπούν πλέον είτε στηνεκποίηση ενός μεγάλου μέρους από το στοκ των κατοικιών και των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων, είτε στον έλεγχο και το ξεπούλημα των ελληνικών επιχειρήσεων.
ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΛΑ.Ε.:
ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ:  ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΠΕΛΩΡΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ,
Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΩΛΕΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΙΣ ΕΥΡΩ
ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΘΗΚΑΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΜΕΤΟΧΟΙ
ΣΤΑ ΞΕΝΑ FUNDS  ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ
Καταγγέλλουμε ως μέγα σκάνδαλο, ένα από τα μεγαλύτερα στην ελληνική ιστορία, τη λεγόμενηανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών για την οποίαν πανηγυρίζει η ένοχη κυβέρνησηκαι έχει κηρύξει περίπου σιωπητήριο η συνένοχη μνημονιακή αντιπολίτευση.
Με βάση την ανακεφαλαιοποίση – σκάνδαλο οι τέσσερις συστημικές τράπεζες πέρασαν στην κυριολεξία έναντι πινακίου φακής σε ξένα κερδοσκοπικά funds, ως επί το πλείστον άγνωστα, με συνέπεια να απωλέσει οριστικά το δημόσιο πάνω από 50 δισ. και να καταληστευθούν για άλλη μια φορά ασφαλιστικά ταμεία αλλά και πολλές χιλιάδες μικρομέτοχοι, που είχαν τοποθετήσει τα λεφτά τους στις τράπεζες.
Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, με ενεργητικό 340 δισ. και ίδια κεφάλαια περίπου 40 δισ., όχι μόνο αφελληνίσθησαν και εκχωρήθηκαν κυριολεκτικά τζάμπα σε ξένα funds αλλά και στα τελευταία δόθηκαν «δώρο» και «προίκα» τόσο οι μαζικοί πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας όσο και η πώληση των «κόκκινων δανείων» σε distress funds εταιρείες διαχείρισης.
Η τραγική αυτή εξέλιξη δεν συνιστά μόνο μια από τις μεγαλύτερες ληστείες του ελληνικού δημοσίου και των φορολογουμένων, την ώρα που ο ελληνικός λαός πένεται, αλλά αποτελεί καιταφόπετρα για την ελληνική οικονομία, αφού οι τράπεζες των funds θα πνίξουν ακόμα περισσότερο κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια.
Θεωρούμε αδιανόητο ένα τόσο μείζον πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο, για το οποίο υπάρχουν πελώριες πολιτικές και ποινικές ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ καιΝΔ και κυρίως στη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, να παρακαμφθεί μέσα στη γενική σιωπή και στο κατευθυνόμενο «κουκούλωμα».
Το ελάχιστο που πρέπει άμεσα να γίνει, όσο και αν η εμπειρία δείχνει ότι δεν είναι αποτελεσματικό, είναι να συσταθεί Εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση της υπόθεσης, πράγμα που θα δώσει τη δυνατότητα να γίνει εκτεταμένη δημόσια συζήτηση.
Τέλος είναι αναγκαίο οι διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων, που για άλλη μια φορά βλέπουν να έχουν αδικαιολόγητες απώλειες των αποθεματικών τους, να κινηθούν, όπως οφείλουν, για ναυπερασπίσουν τα συμφέροντα των ασφαλισμένων, που λεηλατούνται.
iskra

ΚΑΜΜΕΝΟΣ! Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ!!

Μια και έγινε λόγος για συμβούλους, θυμήθηκα ότι τελευταίως ευδοκιμεί στην αριστερή διακυβέρνηση ο θεσμός του… άμισθου συμβούλου (οι συριζαίοι τούς ονομάζουν «εθελοντές»).
Τώρα, κατά πόσον… άμισθοι είναι οι σύμβουλοι αυτοί που διορίζονται μαζικά θέλει συζήτηση, γιατί αν δεν το γνωρίζετε αμείβονται και με οδοιπορικά και με εκτός έδρας και για παρουσίες σε συνέδρια και εκδηλώσεις.
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας κατέχει, όπως με πληροφορούν, το πανελλήνιο ρεκόρ μάζωξης συμβούλων (έμμισθων ή άμισθων)Μέσα σε έναν μήνα (διαβάζω στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως) διορίστηκαν 25! Ακόμη και σύμβουλο… εξωτερικού έχουν προσλάβει. Πρόκειται για έναν Ελλαδίτη που ζει μόνιμα στην Κύπρο, τον οποίο ο κ. Π. Καμμένος τοποθέτησε άμισθο σύμβουλό του εκ του μακρόθεν.
(«ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ» 23/11/2015 – Σ.Λ.)
Δείτε παρακάτω μερικούς διορισμούς από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ (Πηγή: yened.wordpress.com):……..
1. ΑΔΑ: 69Π76-1ΩΩ – ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
2. ΑΔΑ: 6Κ296-9Ω4 – ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΣΤΗ ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
3. ΑΔΑ: 7ΩΨΗ6-ΞΜΓ – ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
4. ΑΔΑ: Ω5ΛΙ6-3Γ4 – ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
5. ΑΔΑ: 61ΜΧ6-53Υ – ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ (ΑΡΘΡΟ 24 του Ν. 4320/2015) ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
6. ΑΔΑ: 7ΚΡ66-30Χ – ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
7. ΑΔΑ: ΨΩΦΖ6-ΙΣ7 – ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ (ΑΡΘΡΟ 24 του Ν. 4320/2015) ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
8. ΑΔΑ: 6ΧΕΝ6-Γ0Μ – ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
9. ΑΔΑ: Ω99Γ6-Κ6Θ – ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ (ΑΡΘΡΟ 24 του Ν. 4320/2015) ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
10. ΑΔΑ: 6ΣΗΨ6-ΡΧΞ – ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
11. ΑΔΑ: 7ΞΝΛ6-8ΙΤ – ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
12. ΑΔΑ: ΒΧ4Γ6-9ΧΙ – ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
13. ΑΔΑ: 7ΧΛΡ6-ΒΜΚ – ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
14. ΑΔΑ: ΩΘΥ86-61Β – ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
15. ΑΔΑ: 6ΒΕΧ6-ΥΙΒ – ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
16. ΑΔΑ: 6ΠΖΡ6-7ΙΨ – ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
17. ΑΔΑ: 61ΛΟ6-5Δ5 – ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
18. ΑΔΑ: 71ΒΝ6-912 – ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
19. ΑΔΑ: 7Η4Ι6-ΔΡΛ – ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
20. ΑΔΑ: ΩΦΠΧ6-ΗΦΒ – ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
21. ΑΔΑ: Ω0Λ36-2ΟΑ – ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
22. ΑΔΑ: 7ΩΟΟ6-6ΞΚ – ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
23. ΑΔΑ: 7ΧΔΙ6-ΣΗΤ – ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
24. ΑΔΑ: ΒΖΣΓ6-ΡΤ6 – ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
25. ΑΔΑ: 7ΖΤΨ6-ΟΚΚ – ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
26. ΑΔΑ: 74ΥΘ6-2ΩΩ – ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
27. ΑΔΑ: 7ΙΦ36-5Ψ1 – ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
28. ΑΔΑ: Ω59Ρ6-ΥΩΑ – ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
29. ΑΔΑ: 76Λ36-ΖΓΖ – ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
30. ΑΔΑ: 7Ι026-ΦΨΛ – ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Πάρε, πάρε, πάρε, πάρε …

banks-party-1
Ένα ευρώ ίσον …300 μετοχές! – Απίστευτης, εξωφρενικής έκτασης είναι το οικονομικό έγκλημα που διαπράττεται με τη συνενοχή της κυβέρνησης Τσίπρα στην ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών.
Πάνε, τα έφαγαν οι τραπεζίτες τα περίπου 25 δισεκατομμύρια ευρώ που είχε βάλει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το καλοκαίρι του 2013 για να τις σώσει!
Ποιος θα το πίστευε ποτέ ότι αν έδινε κάποιος ένα κέρμα του ενός ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών, με αυτό το 1 ευρώ θα έπαιρνε… 333 μετοχές της Πειραιώς ή 100 μετοχές της Eurobank ή 50 μετοχές της Εθνικής ή 25 μετοχές της Alpha Bank!!!
Ένα… λεπτό του ευρώ κόστισε στην ανακεφαλαιοποίηση η κάθε μετοχή της Eurobank, δύο λεπτά η μετοχή της Εθνικής και τέσσερα λεπτά αυτή της Alpha! Πρωταθλήτρια όμως αναδείχθηκε η Πειραιώς, η οποία έστειλε τη μετοχή της στην άβυσσο των… τριών δέκατων του λεπτού!!!
Κανένας Τσίπρας, κανένας υπουργός δεν θα δώσουν λόγο γι’ αυτό;
  • Σημ. δική μας: Ο κ. Τσίπρας λόγο δίνει στην τροικα, τους τραπεζίτες και τις αγορές και το πάρτυ συνεχίζεται. Όπως εύστοχα λέγεται, άλλος γ@μεί κι άλλος πληρώνει…
         Δώσε ανακεφαλαίωση κ. Τσίπρα. Ωχριά μπροστά σου ο Σημίτης …

Τερατογένεση και όνειδος της αριστεράς ο Τσίπρας!

alabanos-1-1
Τα είπε όλα ο Αλ. Αλαβάνος με την παρέμβαση του από του βήματος στη Συνδιάσκεψη της ΛΑ.Ε. – Με χαρακτηρισμούς που πρόδιναν την απόλυτη αγανάκτηση, αλλά και έκπληξη για την παλαιότερη επιλογή του στο πρόσωπο του Αλ. Τσίπρα, ο Αλ. Αλαβάνος δεν τσιγγουνεύτηκε τους χαρακτηρισμούς. Απέφυγε όμως να αναφερθεί στις αιτίες που δημιουργούν αντίστοιχα «φαινόμενα».
Είναι άμοιροι ευθυνών ο Αλ. Αλαβάνος και τα σημερινά στελέχη της ΛΑ.Ε για αυτό το «φαινόμενο»; Τυχαία συμβαίνουν οι τερατογενέσεις; Μήπως η αναπαραγωγή του αστικού μοντέλου εξουσίας στην οργάνωση και τους μηχανισμούς του Συ.ρι.ζα, όπως και κάθε αντίστοιχου κομματικού μηχανισμού, δημιουργεί ακριβώς αυτές τις τερατογενέσεις;
Η ΠΑΡΕΜβΑΣΗ ΤΟΥ Αλ. Αλαβάνου
 «Λύπη, ντροπή, ενοχές, παραίτηση, απογοήτευση κυριαρχούν σήμερα στη ψυχή  του κόσμου της Αριστεράς  στην Ελλάδα. Όταν από παράδοση ζωγράφιζαν μέσα στην καρδιά τους  την αριστερά με ένα φωτοστέφανο, που εξέφραζε  τον ενθουσιασμό, το όραμα, το πάθος, την πίστη , την αθωότητα.
Αυτή την εβδομάδα ο Μειμαράκης  στην Βουλή εξαπέλυσε τις πιο βαριές κατηγορίες ενάντια στην Αριστερά : «μνημονιακή αριστερά», «νεοφιλελεύθερη αριστερά». Δεν έχει επιχειρήματα; Έχει παρόμοια επιχειρήματα με αυτά που έχουμε εμείς όταν κατηγορούμε τη δεξιά παράταξη ότι μέσα από τα σπλάχνα της  βγήκαν χούντες και ακροδεξιά.
Κι ο πολίτης, τι βιώνει από τη περίφημη «αριστερή» κυβέρνηση: περικύκλωση, ασφυξία, μαρτύρια.
Τι πίνεις; Κρασί. Αύξηση του ΦΠΑ.
Πώς ξεδίνεις; Τσιγάρο. Αύξησε την  τιμή.
Πού  αισθάνεσαι ασφάλεια; Στο σπίτι μου. Πλήρωσε ΕΝΦΙΑ.
Πώς μετακινείσαι; Με το μετρό. Δώσε συν 20 λεπτά.
Τι επιθυμείς για τα παιδιά σου; Υγεία, να μάθουν ξένες γλώσσες, να βρουν δουλειά. Θα έχεις και ΦΠΑ.
Με τι πληρώνεσαι;  Με την σύνταξη. Θα είναι μικρότερη.
Μέσα από την αριστερά, πρέπει να το αποδεχτούμε, έχει γίνει τερατογένεση : Η κυβέρνηση Τσίπρα.
Δεν πρόκειται για αριστερή παρένθεση. Πρόκειται για την πιο μαύρη παρένθεση προδοσίας και όνειδους στην ιστορία της Αριστεράς.
Η ευθύνη δεν ανήκει μόνο στον Πρωθυπουργό. Είναι ευθύνη  όλων όσων ενεργοποιούνται σήμερα μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα από όλα των βουλευτών του: καθηγητές  Πανεπιστημίου με ηθικολογικά κηρύγματα, συνδικαλιστές με κραυγαλέες αντιμνημονιακές ομιλίες, δημοσιογράφοι με φλογερά γραφτά ενάντια σε κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, ψηφίζουν σήμερα χωρίς ίχνος αιδούς μνημονιακές ρυθμίσεις χειρότερες από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Αυτή η κυβέρνηση πρέπει κατεπειγόντως να φύγει. Όχι όμως μόνο να φύγει. Να φύγει με πίσσα και πούπουλα,  με την ηθική δηλαδή απαξίωση που έφυγαν Παπανδρέου και Σαμαράς.

Μη χάνουμε την ελπίδα μας. Οι πολιτικές εξελίξεις είναι ανοιχτές. Όπως δείχνουνε οι ισχυροί κλονισμοί στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία ο χρόνος της κυβέρνησης Τσίπρα με αυτή τουλάχιστο τη μορφή είναι μετρημένος. 


Κι έχει σημασία η Ελλάδα να βρει πάλι ταχύτατα τον δρόμο της ελπίδας, της ανάπτυξης και της αξιοπρέπειας γιατί βρισκόμαστε σε ένα διεθνές περιβάλλον που ο ορίζοντας είναι όχι μόνο σκοτεινός , αλλά με ακραία επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα».